Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

HOMEOPÁTIA KÖNYVEK


HOMEOPÁTIA KÖNYVEK 

A HOMEOPÁTIA a XXI. század gyógymódja, mely az egész világon elterjedt gyógymód.

"A gyógyítás legmagasabb ideálja a gyors, enyhe, tartós egészség-helyreállítás, vagy a betegség kiküszöbölése, megszüntetése teljes terjedelmében, mégpedig a legrövidebb, legmegbízhatóbb, következményekkel nem járó módon és áttekinthetõ alapon."
(S. Hahnemann)

Hahnemann ha élne, büszke lenne életművére, hisz ma a homeopátia az egyik legnépszerűbb alternatív gyógymód, melyet már az orvostársadalom is elfogad.

A homeopátiás szerek nem csodaszerek, de megfelelõ szaktudás birtokában hatékonyan alkalmazhatók az akut és krónikus betegségek gyógyításában egyaránt.

Ezokönyvek Keleverustól webáruház


Sorrend:

A gyógyítás tudománya és művészete

A gyógyítás tudománya és művészete

A méreg gyógyszer is

Ralph Twentyman

A gyógyítás tudománya és művészete címú könyv tartalma:

Ralph Twentyman orvosi szakértelme, homeopátiás tapasztalata, rendkívüli történelmi és mitológiai műveltsége áramlik egybe e könyv lapjain, hogy figyelmünket a természet bőkezű gyógyszertárára irányítsa. A természet külső jelenségeibe való bepillantásával feltárja az emberi belső és az elme működését. A modern tudományos objektivitás felé haladó tudatfejlődés bemutatásával párhuzamosan megmutatja a társadalomban megjelenő egészség-kép és betegségformák változását. A rák, a Parkinson-kór, a sclerosis multiplex és új betegségek, mint az AIDS részei ennek a történetnek. A modern orvostudományban - nagyszerű eredményei mellet - hiába keresnénk bármiféle valódi gyógyító koncepciót. Az ember és a természet szétválasztásával az orvoslás zsákutcába jutott, mert nem képes felismerni az egységet, a teljességet.

A gyógyítás tudománya és művészete (könyv) író Ralph Twentyman

 
4 990 Ft
A homeopátia alapelvei

A homeopátia alapelvei

Homeopátia:energetikai orvoslás

George Vithoulkas

Jelen ​​kötet a homeopátiáról szól. Filozófiája egé­szen más megközelítésen alapszik, mint a jelen­legi konvencionális medicina, melynek célja kiirtani, megsemmisíteni a betegség kórokozóit erős kémiai szerek segítségével, számolva azok jól ismert mellékhatásaival és egyéb, nem azon­nali, negatív következményeivel.

Alternatívaként a homeopátia az immunrendszert próbálja erősí­teni, amely aztán új, szilárdabb és felerősödött állapotában képes legyőzni a kórokozókat, illetve bármilyen heveny vagy krónikus zavart. A konvencionális medicina tömeges típusú keze­lésre alkalmas, a homeopátia a pácienst egyén­ként kezeli, személyre szabott kezelési javaslattal, amely képes megfordítani a betegségek degene­rativ lefolyását.

A kezelés személyre szabottságát semmiképp nem szabad emberi egocentrizmusként értel­mezni, a környező társadalomtól elszigetelve. Egyik kulcsfontosságú alapelve ennek a könyv­nek, hogy amikor az ember felhagy az élvezetek önző hajszolásával, együttérzővé és gondosko­dóvá válik embertársaival szemben, meglátja az élet igazi esszenciáját, és közelebbi kapcsolatba kerül az őt körülvevő társadalommal.

A homeopátia alapelvei (könyv) író George Vithoulkas

 
2 990 Ft
A homeopátia gyógyító ereje - Ajándék poszterrel

A homeopátia gyógyító ereje - Ajándék poszterrel

Dr. Ébert Jenő


A homeopátia jóval eredményesebb, mint bármely más gyógymód.
A homeopátia az orvoslás új, kifinomult, gazdaságos és szelíd útja.
Mahatma Gandhi (1869-1948)

A homeopátia gyógyító ereje a szerző Dr. Ébert Jenő korábbi könyvének a "Vigyázat: Orvos!"- nak a bővített, átdolgozott kiadása.

"Praxisom során azt észlelem, hogy a páciensek egyre jobban igénylik a gyógyításba való bevonásukat, szeretnék tudni, mi is történik velük a kezelés, az operáció alatt és után. Nemcsak kérik, de el is várják a partnerséget a gyógyító-beteg kapcsolatban, sőt egyre kritikusabbak az orvos által adott tanácsokat illetően. Ez a fejlődés annak tulajdonítható, hogy az úgynevezett akadémikus, tehát hivatalos orvoslás a kezelteknek azt a nagy százalékát, akiknek nem tud segíteni, sajnos továbbra is figyelmen kívül hagyja. Tudomásul kellene azonban vennie azt, amit a beteg emberek napról napra megtapasztalnak: a kémiai gyógyszerek, antibiotikumok és szteroidok mellett létezik a fitoterápia, az akupunktúra, a homeopátia és egyéb alternatív gyógymódok is, melyek a reménytelen helyzetekben is kiutat jelenthetnek."

Dr. Ébert Jenő belgyógyász szakorvos könyve a klasszikus homeopátiáról szól. Olyan eseteket demonstrál 40 éves orvosi gyakorlatából, amelyekben az akadémikus orvoslás nem tudott segíteni. Dr. Ébert Jenő doktor bátran kiáll a kollégái körében bizonyára nem népszerű igazság mellett: a páciensben a beszélni tudó partnert kell meglátni, aki nem tüneti kezelést igényel, hanem felelősségteljes, egész személyiségére szabott gyógyítást. A korábban "Vigyázat: orvos!" címmel megjelent kötetet most megújult formában, homeopátiás elsősegélynyújtással, indikációs listával és az említett gyógyszereket tartalmazó poszterrel gazdagítva kínáljuk olvasóinknak.

A homeopátia gyógyító ereje - Ajándék poszterrel (könyv) író Dr. Ébert Jenő

 

 
3 990 Ft
A homeopátia szellemisége

A homeopátia szellemisége

Rajan Sankaran

A homeopátia szellemisége című könyv tartalma:

Rajan Sankaran könyve azoknak szól, akik komolyan tanulmányozzák a homeopátiát és szívből keresik a választ az egészséggel, betegséggel, gyógyítással kapcsolatos kérdésekre. A könyv négy részre tagolódik. Első rész: a betegségek fogalma, eredete, dinamikája. Második rész: a beteg mentális állapotának megértése. Harmadik rész: a homeopátiáról, mint a gyógyítás művészetéről szól, azaz az esetfelvételről, a beteg megértésének folyamatáról. Negyedik rész: a homeopátiás szerek megértéséhez vezető új módszer alapjai, példaként leírás néhány szerről.

A homeopátia szellemisége (könyv) író Rajan Sankaran

 
4 990 Ft
A homeopátia szubsztanciája

A homeopátia szubsztanciája

Rajan Sankaran

 

Ez a könyv Rajan Sankaran kutatásainak egyik irányát a homeopátiás szerek forrásvilága és ennek tünettanát dolgozza fel. "E kutatás részét képezték a gyógyszervizsgálatok, melyek jelentős mértékben gyarapították mareia medica-tudásomat. Az elemek periódusos rendszerének tanulmányozása segítségemre volt abban, hogy tisztán lássam a szerek közötti kapcsolatokat, és lehetőséget adott arra, hogy bizonyos átfogó, mégis érvényes általánosításokat tegyen. Nem csupán a már ismert szerek ismeretét mélyítette el, hanem lehetővé tette néhány ritkább szer természetének megértését is. Átgondolásra került a homeopátiás szerek igazi forrásának tanulmányozása,a materia medica közvetlen alkalmazásának lehetősége, ami hasznos a gyógyítói gyakorlatban."

 
4 990 Ft
A ​formáktól az erőkig

A ​formáktól az erőkig

Bóna László

A szerző, Bóna László, három irányból láttatja a felismerést, amely a könyvet ihlette. Mind a három nézet egy-egy önmagában is izgalmas munka. A homeopátiás esetek valódi gyógyulásai, a Waldorf-pedagógusképzés meseelemzés és kreatív írás tantárgyai, és az alternatív cirkuszi színészképzés valószínűleg minden kreatív emberben érdeklődést keltenek. A könyv élvezetesen és informatívan kalauzol ezeken az egzotikus területeken. Végül a három világi tapasztalatai a homeopátiában összefoglalva alakítja ki annak az erőnek a felismerését, amelyet a cím ígér.

A ​formáktól az erőkig (könyv) író Bóna László

 
4 500 Ft
A ​homeopátia alapjai   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
A ​homeopátia alapjai

A ​homeopátia alapjai

Josef Rau

A hagyományos orvostudománnyal szemben, amely csak a panaszokat igyekszik megszüntetni oly módon, hogy az ellentétest az ellentétessel gyógyítja – például, aki rosszul alszik, annak altatót ad, – a homeopátia a hasonlósági elven alapul: a hasonló a hasonló által gyógyul. Míg az előbbi a látszat alapján ítél, a homeopátia az embert egészében tanulmányozza. A szervezetben az életerő irányítja az összes életműködést, s az ember addig egészséges, amígaz életerő egyensúlyban van. A tünetek a belső zavar jelei, ezért nem szabad gyógyszerrel elnyomni ezeket. A homeopátiás szerek az életerőre kívánnak hatni. Meg kell tanulnunk önmagunkat a test, az érzések és a gondolatok egységének tekinteni: ebben segít a klasszikus homeopátia.

A ​homeopátia alapjai (könyv) író Josef Rau

 
2 200 Ft
Bevált homeopátiás ajánlások gyakori problémákra

43 homeopátiás protokoll

 

Michéle Boiron, Francois Roux

Kiadványunk szándékosan tömör és célratörő jelleggel készült, így lefedi a leggyakrabban előforduló klinikai helyzeteket. Minden helyzet kétféleképpen: egy összefoglaló lap és egy döntés előkészítő folyamatábra segítségével kerül bemutatásra. Célunk, hogy a könyv értékes segédeszközük legyen a kezdő homeopátiás tanácsadóknak, ugyanakkor a gyakorlottabbak is mindennek utána tudjanak nézni benne. Amikor először – még franciául – olvastam a könyvet, meglepett, hogy mennyire találóak az ajánlások, protokollok.

 
2 980 Ft
Egészség oltások nélkül

Egészség oltások nélkül

Kate Birch

A könyv felépítése

A szerző Kate Birch megtapasztalta a gyermekein az oltási károsodásokat és ennek hatására fordult a homeopátia felé, az első fejezetekben megismerteti az olvasókat a homeopátia jól körülhatárolható és számon kérhető tudományának alaptételeivel, a természetes betegségek mibenlétével és az orvosi kezelések, elnyomások káros hatásaival. Mindezt egyszerű, könnyen megérthető nyelvezettel, az idegen orvosi szavak lehetőséghez mérten minimalizált használatával. A könyv tartalmaz egy minilexikont is, mely megmagyarázza azokat a fogalmakat, amelyeket a laikusok nem feltétlenül ismernek. A könyv további fejezetei a fertőző és járványos betegségek megelőzésének egy sokaknak új lehetőségéről, valamint az oltási károsodások fajtáiról és azok homeopátiás gyógyításáról szólnak. A homeoprofilaxis, azaz a fertőző betegségek homeopátiás szerekkel való megelőzése még a homeopaták körében is nagy vitákat vált ki. A lehet-e, hasznos-e, ártalmatlan-e kérdésekre a legnyomósabb válasz a sok gyermek körében elvégzett hosszú utánkövetéses vizsgálatok alapján születhet meg. Kisebb csoportok alapján már két évtizedes tapasztalatokkal rendelkezünk. A könyv további, legterjedelmesebb része sorba veszi a járványos és fertőző betegségeket, azok hagyományos oltásos megelőzését és kezelését, valamint a homeopátiás lehetőségeket. A következő betegségekről esik szó részletesen: Veszettség, tetanusz, gyermekbénulás, torokgyík, szamárköhögés, mumpsz, skarlát, háromnapos láz, sziklás hegységi foltos láz, kanyaró, rózsahimlő, bárányhimlő, fekete himlő, lépfene, pestis, Haemophilus betegség, középfülgyulladás, influenza, mononukleózis, tüdőgyulladás, tuberkulózis, kötőhártya-gyulladás, herpesz, nemi szervi szemölcsök ( HPV), kankó, vérbaj, AIDS, vírusos májgyulladás, sárgaláz, dengeue-láz, tífusz és kolera.

A függelékben kapott helyet egy ismertető az oltások típusairól, néhány inspiráló gondolat a rákról, egy gyorslista a megelőzés szereiről, a könyvben említett homeopátiás gyógyszerek előállításáról, valamint a szómagyarázat.

Kate Birch nagy vállalkozása e könyv törzsanyagán felül az a szándék, hogy minél több emberhez juthasson el egészség, oltások nélkül. Nem csak magányosan olvasó és családját, betegeit gyógyító embereket toboroz, hanem elsősorban közösséget, melyben az egyéni tudás megsokszorozódik, melyben Hahnemann homeopátiája alapján önfejlesztő, öntisztuló, autonóm módon – azaz a gyógyszerüzleti érdekeket távol tartva – folytatnak gyógyítást. És e gyógyításnak nem a pénz lesz az alapja, hanem a szeretet.
Meg fog térülni!

Egészség oltások nélkül (könyv) író Kate Birch

 
6 900 Ft
Elsősegély homeopátiával

Elsősegély homeopátiával

Dr. D. M. Gibson

 
1 500 Ft
Gyermekek gyógyítása homeopátiával   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Gyermekek gyógyítása homeopátiával

Gyermekek gyógyítása homeopátiával

Gabrielle Pinto - Murray Feldman

A homeopátia ma már az orvosok és a természetgyógyászok által egyaránt széles körben elfogadott, hatásos terápia. A homeopátiás készítmények biztonságosak, természetesek, hatásuk gyors és erős. Ezt az átfogó könyvet két vezető specialista írta minden szülőnek, aki elsősegélyt igénylő helyzetekben és gyakori panaszok, betegségek esetén kezelni kívánja gyermekét, valamint minden szakembernek, aki egy igazán megbízható homeopátiás kézikönyvet szeretne használni munkája során.

Gyermekek gyógyítása homeopátiával (könyv) író Gabrielle Pinto - Murray Feldman

 
3 290 Ft

Gyermekkori betegségek homeopátiás kezelése

Herbert Pfeiffer

A csecsemők és kisgyermekek homeopátiás kezelése a különböző életszakaszokban.

Fertőzések, oltások, alkalmazkodási zavarok, csecsemőkori hasi görcsök, fogzási panaszok.

A leggyakoribb fertőző betegségek ( bárányhimlő, rubeola, skarlát) esetén alkalmazható homeopátiás segítség.

Gyermekkori betegségek homeopátiás kezelése (könyv) író Herbert Pfeiffer

 
1 300 Ft
-38%
Gyermekkori mozgászavarok kezelése homeopátiával

Gyermekkori mozgászavarok kezelése homeopátiával

füzet alja kissé hullámos

Herbert Pfeiffer

"A tünetek összességével történő pontos esetfelvétel lehetővé teszi számunkra a mozgászavarban szenvedő gyerek egzakt homeopátiás kezelését. Amikor a gyógyszert a tünetek segítségével meghatároztuk, a beteg gyermeket és betegségét testi, érzelmi és lelki tartalmával együtt még jobban megértjük, mert a gyógyszer számunkra olyan birodalmakat is megnyit, melyeket a beteg eddig még nem említett. A beteg életének minden területére jó tanácsot tudunk adni, mivel őt a szer révén messzemenően meg tudjuk érteni."

Gyermekkori mozgászavarok kezelése homeopátiával (könyv) író Herbert Pfeiffer 

 
1 300 Ft
Kedv. ár: 800 Ft
Kezdete: 2022.03.31
A készlet erejéig!
Gyermektípusok a homeopátiában

Gyermektípusok a homeopátiában

 

Frans Vermeulen

 

"Szűnni nem akaró nyomozási ösztönünk az élő anyag egyre kisebb egységeinek csodálatos felfedezéséhez vezet, és valószínüleg kielégíti az ember veleszületett kutatási vágyát. Mindemellett azonban az életet magát teljesen figyelmen kívül hagyja. Mindezt olyan múzeumlátogatóhoz hasonlíthatnánk, aki – teljes odaadással – a festményhez egyre közelebb lép, míg végül az orrával bele is ütközik. A valóságban ekkor már nem lát semmit, bár talán a felhasznált vászonfajtáról, a festékről, a higítószerről stb.valamit azért megtud.

A vizsgálat tárgyának feltárása csak a „halott” anyagokról nyújt ismereteket. Ezzel szemben az utóbbi évtizedekben egy olyan növekvő tendencia figyelhető meg, amely az életet magát akarja megismerni, és megjelenési formáit bizonyos távolságból kívánja szemlélni. Ez az úgynevezett „ dinamikus” vagy „holisztikus” szemléleti mód, mely az életet minden változatában egy egységnek tekinti. Megpróbál egy pillantást vetni az „élet konyhá”-jába, amennyiben az életjelenségek értékeit meghagyja és egy gestaltmintázatot keres a jelenségek mögött...

Ebben a könyvben  arra vállalkozom, hogy 36 homeopátiás gyógyszernél a rejtett gestaltmintázatot próbáljam meg megtalálni oly módon, hogy annak a fémnek, ásványnak vagy növénynek, amiből a gyógyszert előállították, a természetes megnyilvánulási- és megjelenési formáját ismertetem...

Ehhez csatlakoznak majd, a tárgyalt gyermektípussal kapcsolatos asszociációk. Arra törekszünk, hogy bepillantást nyerjünk a szellemi (mentális), emocionális, funkcionális és testi jelenségek mögött rejtőző ősmodellbe."

A könyv felépítése:

A könyv két részből áll. Az első részben elméleti alapok , a másodikban a szerek tárgyalása 6 csoportban.

 

 

 

 
5 000 Ft
Gyógynövények a homeopátiában

Gyógynövények a homeopátiában

Andreas Wacker

A homeopátia bázisát képező 159 gyógynövény és a belőlük készült homeopátiás szerek abc-szerint rendszerét tartalmazza a Gyógynövények a homeopátiában című könyv. Áttekinthető formában ismerteti a növények jellegére, előfordulására, a feldolgozásra kerülő növényi részekre valamint a homeopátiás alkalmazásra vonatkozó adatokat. Közli a hétköznapi panaszok önálló kezeléséhez szükséges alapvető, hasznos információkat, valamint segítséget nyújt a megfelelő szer kiválasztásában.

Gyógynövények a homeopátiában (könyv) író Andreas Wacker

 
2 980 Ft
Hogyan gyógyítsuk gyermekeinket homeopátiával

Hogyan gyógyítsuk gyermekeinket homeopátiával

Dana Ullman

A homeopátia két évszázados múltra visszatekintő biztonságos és természetes gyógymódjait ma már világszerte elismeri a szakma. A hagyományos orvoslás hatékony ugyan a súlyos betegségek kezelésében, de mindannyian érezzük korlátait is.

Dana Ullman Hogyan gyógyítsuk gyermekeinket homeopátiával

című könyve ahhoz nyújt segítséget, hogy a szülők megismerjék ezt a nálunk viszonylag újnak számító, szelíd, mégis eredményes gyógymódot, s ez által választási lehetőséget kínál számukra. A szerző Dana Ullman több mint 75 fizikai és érzelmi tünetegyüttest ír le, amelyek megszüntetésére homeopátiás gyógymódokkal, gyógyszerekkel és értékes tanácsokkal szolgál.

Hogyan gyógyítsuk gyermekeinket homeopátiával (könyv) író 

Dana Ullman

 
3 990 Ft
Homeopátia   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Homeopátia

Homeopátia

antikvár példány, belvilág hibátlan, hátsó borító 'kis páciens' által firkálva.

gyógyulás mellékhatások nélkül

Az emberek azért fordulnak a homeopátiához és más alternatív módszerekhez, mert kipróbálták a hagyományos orvoslást, és teljes kudarcot vallottak, vagy szembesülniük kellett a gyógyszerek kellemetlen mellékhatásaival. Mások fáradtnak érezték magukat, és rossz volt a közérzetük évekig, de a sorozatos orvosi vizsgálatok ellenére sem sikerült megállapítani a diagnózist. Sokan nem tudják, hogy a homeopátia segíthetne rajtuk, és nem kellene elviselniük a szükségtelen szenvedést.
A könyv praktikus útmutató a homeopátiás készítmények alkalmazásához. Lépésről lépésre ismerteti az elsősegélyhelyzeteket, a kutyaharapástól és a méhcsípéstől a fogtályogig, a napszúrásig, mindenféle égésekig és sérülésekig. Elmondja, hogyan kezeljük a mindennapos köhögéseket, náthákat, lázat és influenzát, tanácsot ad az ételmérgezés, de még a másnaposság kezelésére is. Kitér számos fontos és vitatott kérdésre, választ ad a homeopátiát ért néhány gyakori kritikára.

Homeopátia (könyv) író Henrietta Wells

 

 
3 190 Ft
Homeopátia

Homeopátia

A szelíd öngyógyítás

Sven Sommer

Homeopátia (könyv) író Sven Sommer

 
2 500 Ft
Homeopátia - Az mi?

Szadovszky Márton István

 

A hahnemanni homeopátia  több mint 200 éves múltra tekint vissza.

Ennek a könyvnek nem célja, hogy a homeopátiás gyógymódot igazolja, vagy hogy annak híveket szerezzen.Még kevésbé célja, hogy vitázzon fontosságáról és bizonyítsa létezésének elkerülhetetlen szükségességét.

Ennek a könyvnek a célja hogy az érdeklődőknek információt adjon, hogy milyen elveken alapszik és hogyan működik a homeopátia.

 
3 200 Ft
Homeopátia a mindennapi gyakorlatban   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Homeopátia a mindennapi gyakorlatban

Michéle Boiron

E könyv hitelesen és a mindennapokban jól használható módon mutatja be a klinikai szemléletű homeopátiás terápiás módszert. Írói olyan gyógyszerészek, akik elkötelezettek a homeopátia iránt és nap mint nap használják gyógyításra és gyógyulásra a homeopátiás gyógyszereket.

Ajánljuk e könyvet azoknak is, akik már ismerik a homeopátiát, mert a homeopátiás szerek kulcstünetek szerinti megközelítése hatékony és gyors.

 
2 980 Ft
Nincs raktáron
Homeopátia és a kutya

Homeopátia és a kutya

Dr. Marie-Noelle Issautier, Dr. Jacqueline Peker

A homeopátia rendkívül széles körben használható az állatgyógyászatban is. Kifejezetten a kutyák homeopátiás kezelésére vonatkozó könyv hazánkban ez ideig még nem jelent meg. Joggal mondhatjuk tehát, hogy Dr. Marie-Noëlle ISSAUTIER és Dr. Jacqueline PEKER könyve teljes mértékben egyedülálló, ezért hiánypótló mű. Kutyatartóknak kedvenceik otthoni, gyengéd, természetes gyógyítására is bőven találhatunk benne ötleteket, de a könyv szakemberek számára ugyancsak hasznos segítség. A könyv abc-sorrendben, könnyen követhetően írja le a gyakori betegségeket, problémákat (pl. sebesülések, viselkedészavarok, emésztési problémák), és ad útmutatót, gyakorlati tanácsokat a kezelésre vonatkozóan. A kiadvány felsorolja a leggyakrabban alkalmazott homeopátiás szereket, klinikai javallataikkal és alapanyaguk leírásával együtt. A mű szerzői közül Dr. Marie-Noëlle ISSAUTIER állatorvos, a franciaországi, lyoni székhelyű Nemzeti Állatorvosképző Iskola homeopátiás oktatója. Az állatorvosi homeopátiával foglalkozó több könyv szerzője. Dr. Jacqueline PEKER 1964 óta foglalkozik állatgyógyászattal. 1995-1999 között ő vezette a Francia Homeopátiás Társaságot (SFH). Számos állatorvosi vonatkozású kiadvány szerzője, amelyek lehetővé tették a homeopátia széles körű megismertetését mind szakemberek, mind laikusok számára. A könyv dr. Mátray Árpád homeopata állatorvosnak, a Magyar Állatorvosi Kamara Alternatív Állatgyógyászati Tagozata elnökének szakmai lektorálásával és ajánlásával kerül a boltokba.

Homeopátia és a kutya (könyv) író Dr. Marie-Noelle Issautier, Dr. Jacqueline Peker

 
2 800 Ft
Nincs raktáron
Homeopátia és az ásványok

Homeopátia és az ásványok (könyv) ismertetője

Jan Scholten

 

"...Nagyon fontos és új lépés, hogy Jan Scholten Homeopátia és az ásványok című könyv e rendszert hoz a szerek tanulmányozásában. Tudásunk mostanáig meglehetősen esetleges volt. Ez az egyes szerek tüneti képénél is megfigyelhető, amely gyakran a tünetek rendetlen halmazából áll...Merj tudni, mert Jan Scholten Homeopátia és az ásványok című könyv e nemcsak a nagyon érdekes szerek gyűjteményét kínálja. Az értéket inkább a tüneti képek alapjául szolgáló gondolkodásmód adja..."  Rienk Stuut

Homeopátia és az ásványok (könyv) szerzője: Jan Scholten

 

 

 
4 990 Ft
Homeopátia Szelíd gyógymód gyermekeknek

Homeopátia Szelíd gyógymód gyermekeknek

Walter Glück

A gyermekek többnyire jól és gyorsan reagálnak a természetes szerekre. Ha következetesen alkalmazzuk őket, tartósan erősíthetjük egészségüket. Dr. Glück több mint húsz éve használ eredményesen különbözõ gyógymódokat, a homeopátiától az akupresszúrán és a reflexmasszázson át egészen a különböző borogatások és teakeverékek jótékony hatásáig. Homeopátia – Szelíd gyógymód gyermekeknek című tanácsadó könyvében elárulja, tapasztalataiból mit tudnak a szülők önállóan és gyümölcsözően alkalmazni.

Dr.Walter Glück saját betegségei kapcsán ismerte meg azokat a gyógymódokat, amelyeket évek óta sikerrel alkalmaz. Homeopátiás kutatómunkája mellett természetgyógyászatot tanít orvosoknak a kremsi Duna Egyetemen.

Homeopátia Szelíd gyógymód gyermekeknek (könyv) író Walter Glück

 
2 990 Ft
Homeopátia szülésznőknek és terhes nőknek

Homeopátia szülésznőknek és terhes nőknek

változatlan utánnyomás, fekete-fehér borítóval

 

Peter Webb

 

Ez a könyv azért született, hogy segítsen a szülésznőknek és a terhes nőknek megérteni, hogyan használható a homeopátia a konvencionális szülészeti gyakorlat kiegészítéseként a terhesség kezdetétől a szülést követő időszak befejeztéig. A homeopátia teljesen biztonságos gyógymód, de fontos megjegyezni, hogy se nem mágikus gyógymód, se nem csodaszer, ami minden betegnél hatásos lenne. Amennyiben a homeopátiához folyamodunk, azt a diagnózis pontos és alapos megállapítása után tegyünk, mivel sok esetben a haladéktalan hagyományos gyógyszeres, vagy műtéti terápia a válaszadó helyes módszer. A homeopátiát pusztán kiegészítő módszerként lehet használni a terhesség, a szülés és a szülés utáni időszak már bevált gyakorlata és tudásanyaga mellett.

 

 

 

 
950 Ft
Homeopátiás gyógyművészség

Homeopátiás gyógyművészség

 

Horváth Katalin Dr. Bóna László

A homeopátia az a gyógymód, amely ismeri a betegség valódi természetét, ezért képes az egészség "gyors, kíméletes, tartós helyreállítására, illetve a betegség teljes mértékű elhárítására és megszüntetésére a legrövidebb, a legbiztosabb és a legszelídebb módon." Dr. Horváth Katalin homeopata orvos és Bóna László író közös könyvében egy érdekes, újszerű stílusú mű született. Izgalmas áttekintést nyújt a homeopátia elveiről, törvényeiről és a homeopátiás kezelés gyakorlatáról, közérthető, szellemes formában számol be e holisztikus gyógymód történelmi, elméleti és filozófiai hátteréről. A könyv meggyőző erővel járul hozzá annak felismeréséhez, hogy a gyógyulás a természet magasabbrendű intelligenciájának köszönhetően lehetséges.

 

 
4 500 Ft
Homeopátiás gyógyszertan

Homeopátiás gyógyszertan

(Materia Medica Homeopathica)

dr. S. R. Phatak

Aki a homeopátiával való ismerkedés során többféle Materia Medicát áttanulmányozott, az bizonyára megfigyelte, hogy az egyikben meglévő, egy bizonyos szerhez tartozó tünet a másikból kimaradt.
Dr. Boger különböző Matéria Medicákból kiválogatta a legfontosabb tüneteket és ezekből állította össze Synoptic Key c. munkáját. Ebben olyan kifejezéseket használ, hogy aki nem tud olvasni a sorok között, az bizony nehezen érti meg, miről is van szó. Dr. Boger sok fontos szimptómát nem vett fel a gyógyszertanába, amelyeket viszont más szerzők felsoroltak egy adott szer tüneti képének részeként. íme néhány példa: Dr. Boericke a Cansticumnál megadja azt a tünetet, hogy "operáció utáni vizeletretenció", ám Dr. Boger meg sem említi; ugyanakkor - más szerzőkkel ellentétben - a Carbo animalisnál felsorolja a "operáció utáni haspuffadást". Dr. Kent Repertóriumában a fenti két tünet egyáltalán nem található meg.
Dr. Boger a Mercurius corrosivusnál megemlít egy igen különös tünetet - "a beteg úgy lélegzik, mintha egy fémcsövön keresztül venné a levegőt" ami más Matéria Medicákban nem szerepel; sőt, általános szimptómaként kezeli, és a Merc-c.A felveszi a "Cső, fémcső" c. rubrikába. Ez teljesen érthető, hisz ha egy páciens arról panaszkodik, hogy széklet- vagy vizeletürítés, esetleg beszéd közben úgy érzi, mintha egy csövön keresztül venné a levegőt, akkor a Merc-c. bizonyára használni fog. Én már adtam ezt a szert olyan betegnek, aki úgy érezte, hogy egy csövön át beszél.
Ha jól megértjük, akkor Dr. Boger Materia Medicája és Repertóriuma az esetek többségénél elégségesnek bizonyul. Ám nem mindig vagyunk olyan intelligensek és éleseszűek, mint ő.
Az itt következő Matéria Medica a Dr. Boger által megadott összes tünetet tartalmazza. A nehezen érthető kifejezéseket - értelmük megtartása mellett - igyekeztem egyszerűbben megfogalmazni. Ezen felül sok olyan klinikai és más tünetet is összegyűjtöttem, amelyek Dr. Bogernél nem szerepelnek.
A Materia Medicáknál megszokott sémát követtem. Az általános jellemzők címszó alatt a szer tünettanának vázlatos összegzése, a szer hatóterületeinek, hatásmechanizmusának leírása, továbbá az adott szerrel gyógyítható betegségeknek és kiváltó okoknak a felsorolása található.
Ezt követi az általános modalitások, majd a lokális tünetek felsorolása.
Tudom, hogy Dr. Boger álma egy tömör, alfabetikus sorrendben szerkesztett Repertórium, és egy lényegretörő Materia Medica volt.

Homeopátiás gyógyszertan (könyv) író dr. S. R. Phatak

 
8 500 Ft
Homeopátiás orvoslás   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Homeopátiás orvoslás

Homeopátiás orvoslás

Bevezetés a homeopátia alapjaiba szakemberek és érdeklődők számára

Dale Buegel · Blair Lewis · Dennis Chermin

Ez a könyv a homeopátiás kezelés, homeopátiás orvoslás jól szerkesztett és korszerű szemléletű összefoglalása. Hazánkban hosszú tiltás után ismét engedélyezett és elfogadott „szelíd gyógymód” lett a homeopátia, és oktatása már tíz éve folyik a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület által. A hagyományos „nyugati” orvoslás és a homeopátia nem egymást kizáró, sokkal inkább egymást kiegészítő gyógymódok, és az orvos ismeretei, tapasztalatai alapján választhat, mikor alkalmazzon homeopátiát, mikor egészítse ki a hagyományos gyógyszereléssel, illetve mikor nem érdemes, vagy nem szabad homeopátiát alkalmazni. Úgy tűnik, hogy a homeopátia sokkal inkább egységes egészként, holisztikus szemlélettel tekint a betegekre, mint a specializáció folytán „részekre szabdalt” hagyományos orvoslás, így másképpen látja a tüneteket, tünetképeket, jellegzetességeket. Reméljük, hogy e könyvvel a szakemberek és az érdeklődők számára egyaránt hasznos olvasmányt adhatunk közre.

Homeopátiás orvoslás (könyv) írók Dale Buegel · Blair Lewis · Dennis Chermin

 

 
3 500 Ft
Homeopátiás szerek repertóriuma

Homeopátiás szerek repertóriuma

 

Dr. S. R. Phatak

 

Ennek a repertóriumnak az a célja, hogy jól forgatható, hasznos szakkönyvvé váljon, amely a homeopátiás szakember számára megkönnyíti a szerfelírást. "Tudom, hogy nincs tökéletes repertórium. De az elvárható egy ilyen műtől, hogy témájának megfelelően tömör, könnyen kezelhető, gyorsan kikereshető, hasznos rubrikákat tartalmazzon: ennek érdekében igyekeztünk megtenni minden tőlünk telhetőt." S. R. Phatak

 

 
8 500 Ft
Homeopátiás zsebkönyv szülőknek

Homeopátiás zsebkönyv szülőknek

Dr. Kürti Katalin

Ha hiteles forrásból, a mindennapi gyakorlatban felmerülő kérdéseikre keresik a választ gyermekeik otthoni homeopátiá-s kezeléséhez, akkor a legjobb könyv-et tartják a kezükben! Jól áttekinthető, gyakorlatias, lényegre törő, mégis benne van minden fontos információ, és tényleg elfér a zsebben. Használják gyermekeik egészségére, saját maguk örömére. Tapasztalják meg azt, ami szerintem a homeopátia egyik legnagyobb értéke, hogy a szülő aktív részese, és nem passzív végrehajtója gyermeke gyógyításának.

Homeopátiás zsebkönyv szülőknek (könyv) író Dr. Kürti Katalin

 
1 980 Ft
Homeopatika

Homeopatika

Homeopátiás sürgősségi házi gyógyszertár

Dr. Walter Glück

Homeopatika című könyv tartalma:

A könyv az általános homeopátiás fogalmak tisztázása után szemléletes, könnyen áttekinthető táblázatokba szedve tárja elénk a különféle akut eseteket és hozzájuk illő homeopátiás szereket. Ez a következetes, világos rendszerezési elv teszi lehetővé az olvasó számára, hogy pillanatok alatt megtalálja az őt érdeklő részt, akár a tünetek, akár a gyógyszer felől közelíti meg azt. Továbbá fontos keresési támpontként szolgál a könyvben felsorolt alkati jellemzők, amelyek segítségével az egyéniségünknek megfelelő szereket, kezelési módokat választhatjuk ki. Végül a szerző Dr. Walter Glück  számba veszi azokat a homeopátiás szereket, amelyeket üdülésünk során tanácsos magunkkal vinnünk.

Homeopatika (könyv) író Dr. Walter Glück

 
3 000 Ft
Kea - Nestor notabilis

Kea - Nestor notabilis

Új-Zéland alpesi papagája.

Egy homeopátiás szer születése.

Pál Nóra

Az első dokumentált, Magyarországon elvégzett homeopátiás gyógyszervizsgálat, könyv formában.

"Egy ízig-vérig izgalmas regényt írt Pál Nóra egy tragikus sorsú, mégis vidám papagájféle, a Kea madár egy szál színes tollából készült homeopátiás szer gyógyszervizsgálatáról. Bátran merem regénynek nevezni, hiszen sodró lendületű, fordulatos cselekményszálak találkoznak benne: az új-zélandi madár-holokauszt
túlélőjeként ismert madárfaj története találkozik egy fogságban tartott madárral való kapcsolat történetével, a tollából készült homeopátiás esszencia készítésének fordulatos eseményeivel, a Pál Nóra által létrehozott gyógyszervizsgálatban résztvevő emberek történetével, a szer bevétele után feltáruló jelenségek mögött rejlő emberi és természeti titkokkal.
És föltárul az egymásba fonódó cselekményszálak fölött egy történetfölötti történet: ember és madár egymáshoz való hasonlóságában felismert egysége, ég és föld találkozása.

Hogy mi történik, ha az ember magába vesz egy madár tollából készült esszenciát?
Mivel találkozik ezáltal? Mi történik vele, ha feltárul benne a madár-lét titka? Ha az ember magában ismeri fel belülről a Keát?

Nos, mindez, ahogy egy izgalmas regényben -  kiderül a végére. Bíztatnám az univerzum titkaira nyitott, kutató természetű olvasókat, hogy olvassák el ezt a regényt a végéig - az elejétől." Bóna László

 

Kea - Nestor notabilis (könyv) író Pál Nóra

 
4 000 Ft
Lelkületek és homeopátiás szerek

Lelkületek és homeopátiás szerek

 

Rajan Sankaran

 

A könyvben lévő homeopátiás ismeretanyag saját megfigyelésemből és gyógyítási gyakorlatomból származik; olyan tényeket tartalmaz, amelyekben biztos vagyok. Az egyes homeopátiás szerek legbensőbb érzelmeit vagy alaptéveszméit igyekszik közvetíteni, összekapcsolva mindezeket a hozzájuk tartozó szituációval, kiváltó okkal, miazmával és a természet azon tartományával, ahonnan egy adott szer származik. Azokat a rubrikákat és testi tüneteket ismertetem, amelyeket többször megfigyeltem és gyakran használtam egy adott szer felírásának megerősítésére. Ezek a gondolatok sokat segítettek nekem a gyógyításban és szeretném megismertetni őket a homeopátia szakembereivel. Rajan Sankaran

 

 

 
4 990 Ft
Miazmák a klasszikus homeopátiában

Miazmák a klasszikus homeopátiában

Dr. Horváth Katalin

„A miazmatan a klasszikus homeopátia alaptétele. A miazmatannal kapcsolatos magyar nyelvű szakirodalom azonban – a pezsgő homeopátiás történések ellenére – mindeddig meglehetősen hiányos volt. Ezt a hiányt szeretném pótolni szerény művemmel. Huszonöt éve gyakorlom orvosként a klasszikus homeopátiát főállásban, így talán nem tűnik szerénytelenségnek, ha kijelentem, hogy nagy tapasztalati anyagom gyűlt fel az általam kezelt gyermekek és felnőttek homeopátiás gyógyulásával kapcsolatban. A miazmatant kezdettől fogva alkalmazom minden olyan esetben, amikor csak lehetséges. Szeretném ezt a bőséges anyagot megosztani azokkal a kollégákkal és érdeklődőkkel, akik nem elégszenek meg a mai iskolamedicina nyújtotta felületes gyógyításokkal és mellőzni akarják annak mérgező vegyületeit.”

Miazmák a klasszikus homeopátiában (könyv) író Dr. Horváth Katalin

 
5 990 Ft
-10%
Mindennapok homeopátiája - Homeopátiás házipatika

Mindennapok homeopátiája - Homeopátiás házipatika

Kornhoffer Mária

Ez a könyv egy kicsiny ízelítő a homeopátia nagy tudományából, mely nem törekedett a gyógyszerképek ismertetésekor a teljességre, ám a mindennapos panaszok otthoni kezelésére kíván útmutatót adni azok számára, akik a szintetikusan előállított gyógyszerek helyett inkább a homeopátia szelíd gyógymódját választották. Önök ebben a könyvben annak a 16 éves tanult és tapasztalati kincsnek a magját tartják a kezükben, amelyet én mint fiatal orvos Németországban és immáron 5 éve Magyarországon szereztem.

Mindennapok homeopátiája - Homeopátiás házipatika (könyv) író Kornhoffer Mária

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
2 800 Ft
Kedv. ár: 2 520 Ft
Kezdete: 2015.02.23
A készlet erejéig!
Mit tehetünk daganatos betegeinkért homeopátiával

Mit tehetünk daganatos betegeinkért homeopátiával

dr. Jónás Eszter

Dr. Jónás Eszter 2007-ben írta első könyvét a daganatos betegségek homeopátiás kezelésének lehetőségeiről. Az elmúlt hat év alatt megérett az idő az előző kiadás teljes átdolgozására és jelentős kibővítésére.

Tartalom:

 • Előszó
 • Hogyan segíthetünk a daganatos betegeknek homeopátiával?
 • Adagolás
 • Mit tehetünk a betegünkért, amikor megtudja a diagnózist?
 • Kemo- és sugárterápia mellékhatásainak kezelése
 • Műtét
 • Miazmatikus daganatkezelés
 • Daganatspecifikus kezelés
 • Fájdalom, fájdalomcsillapítás (palliáció)
 • A daganat következtében kialakuló tünetek enyhítése
 • Végső stádium szerei
 • Szervtonizálás
 • Banerji protokoll – sokaknak segített
 • Konfliktusok, melyek elősegítik a daganat kialakulását
 • Felhasznált irodalom

Mit tehetünk daganatos betegeinkért homeopátiával (könyv) író dr. Jónás Eszter

 
4 200 Ft
Módszertan

Módszertan

a klasszikus homeopátiában

dr. Horváth Katalin

"Mind a kezdő, mind a haladó homeopatáknak szeretném ajánlani munkámat. A kezdőknek a szisztematizáltsága miatt, lássák meg ők is, hogy a homeopátia mennyire messze áll attól a légből kapott fogalomhalmaztól, amivel sokszor megvádolnak bennünket. Kezdőknek önálló tankönyvként nem elegendő, hiszen a klasszikus homeopátia tanrendszerének csak egy kiragadott fejezetét tartalmazza, lásd e fejezet végén a rendszerezést. A metodika tanulmányozására azonban önmagában is alkalmas.

haladó homeopaták is nagyon nagy haszonnal forgathatják a könyvet, amelyben egy helyen fogják találni, hogy mit és hogyan kell elvégezniük, mire és hogyan kell hangsúlyt fektetniük a homeopátiás betegellátás folyamán. Nem szabad megelégedniük azzal a módszertani tudással, amit az alaptanfolyamokon tanultak, hanem ezt állandóan fejleszteni, frissíteni és gazdagítani kell, mi több, egységében látni ahhoz, hogy tudományunkat gyógyult esetek sokaságával tudjuk hitelesíteni.

És végül nagyon nagy nyomatékkal ajánlom a könyvet azoknak a tanult homeopatáknak, akik nem a klasszikus homeopátiát tanulták eddig. Ismerkedjenek meg a klasszikus módszerrel, ne téves definíciók bűvöletében éljenek, vessék össze eddig használt homeopátiájukkal, vegyék észre a különféle módszerek előnyeit és hátrányait, mert csak az tud választani a módszerek közül, aki ismeri őket. Márpedig gyógyítás közben igen gyakran választanunk kell a klasszikus, a klinikai, a komplex és a többi homeopátiás módszer között."

Módszertan (könyv) író dr. Horváth Katalin

 
6 000 Ft
Öngyógyítás homeopátia segítségével

Öngyógyítás homeopátia segítségével

Ravi és Carola Roy

A homeopátiás orvoslás a tünetek gondos megfigyelésén alapul, mert csak így választható ki a  tünetekhez pontosan illő szer. A jól kiválasztott szerből viszont már rendkívül kis mennyiség is nagy hatásos. A kis mennyiség előnye, hogy mellékhatásoktól egyáltalán nem kell tartani. A homeopátia öngyógyításra is nagyon alkalmas.

Öngyógyítás homeopátia segítségével (könyv) író Ravi és Carola Roy

 
2 500 Ft
Sankaran sémái 2005

Sankaran sémái 2005

Rajan Sankaran

Amint a „Sankaran-féle rendszer” világszerte egyre népszerűbbé vált, felmerült az igény egy olyan kézikönyvre, amely betekintést nyújt Sankaran dr. egész munkásságába. A „Sankaran-séma” első kiadásának az volt a célja, hogy dióhéjban – táblázatok formájában – bemutassa a különböző alapfogalmakat és a könyveiben részletesebben taglalt tudásanyagot.

Szükségesnek érezzük, hogy figyelmeztessük az Olvasót, hogy a Sémát csak azoknak ajánljuk, akik már olvasták Dr. Rajan Sankaran könyveit és ismerik elméletét és módszerét. Ilyen háttér hiányában nem javasolt a Séma használata.

Ha viszont megvan ez a megfelelő háttér, a Séma nagyon hasznos eszköznek bizonyulhat. Reméljük, hogy ez a sokkal bővebb és átfogóbb kiadás további segítséget nyújt a gyakorló homeopaták számára.

Sankaran sémái 2005 (könyv) író Rajan Sankaran

 
5 500 Ft
Szubsztanciatan

Szubsztanciatan

Rudolf Hauschka

Könyvünk ​​azt a feladatot tűzte maga elé, hogy megmutassa: a ma még szinte általánosan uralkodó materialista természet-szemlélet meghaladható, az anyag lényszerű szemléletével. Egy nem materialista kémia először persze képtelenségnek tűnik, hiszen éppen az anyagról szóló tudománynak a materiális törvényszerűségekből kellene kiindulnia. Az általunk kifejtendő szubsztanciatanban azonban egyáltalán nincs szó e törvények tagadásáról. Vizsgálódásaink kiindulópontját éppen hogy a jelenségek és ezek törvényszerű folyamatai alkotják. Az emberek azonban gyakran és túlságosan könnyen megfeledkeznek arról, hogy a törvények érvényességének határaira is tekintettel legyenek. Egy műszaki szakembert joggal tekinthetnénk ostobának, aki ugyan ismeri egy vasgerenda teherbíró képességét, de akkor is ezzel számolna, amikor a gerenda anyaga hevítés hatására már egy másik halmazállapotba ment át. Így járnak el azonban manapság, amikor a Földön érvényes törvényszerűségeket a „millió fényévnyi” távolságokba is kivetítik a világegyetembe. 
A szerző évtizedeken keresztül olyan kísérleti kutatásokat folytatott, amelyek az anyag kozmikus lényének megismerésére irányultak, és ezzel az egész természetszemlélet számára új nézőpontot mutattak fel. De ettől függetlenül: már a dolgok minőségi vonásaira érzékeny pillantás kifejlesztése is új megvilágításba helyezheti az egyébként jól ismert jelenségeket. 
A materialista természetszemlélettől való elfordulás először semmi egyebet nem jelent, mint hogy a jelenségeket újra szemügyre vesszük egyfajta gondolkodó megismerést gyakorolva, ahelyett, hogy azokat csupán a mérték, a szám és a súly alapján ítélnénk meg, olyan „magyarázatokat” fűzve hozzájuk, melyeknek köszönhetően megmerevednek a hipotézisek és teóriák világában. 
(Részlet az első német kiadás előszavából)

Szubsztanciatan (könyv) író Rudolf Hauschka

 
4 990 Ft
A homeopátia kézikönyve

A homeopátia kézikönyve

Dr. Borbély Katalin, Dr. Deák Valéria,Dr. Hídvégi Zsófia

Időre, sok-sok oktatási és gyógyítási tapasztalatra, emellett jó adag bátorságra is szükségünk volt ahhoz, hogy belevágjunk egy ilyen könyv megírásába. Most azonban útjára bocsátjuk azt a sokszerzős művet, mely az akut betegségek gyógyításához kíván segítséget nyújtani, a klasszikus homeopátia elvei alapján.


Kézikönyvünk lapjait ugyanolyan haszonnal forgathatják a homeopátiás tanulmányaiknak még csak az elején járó szakemberek, mint az öngyógyításban már jártas laikusok.
Dr. Kürti Katalin, gyermekgyógyász-homeopata, lektor

Nagy kihívásnak és szívügyemnek tekintettem e könyv létrehozását és szerkesztését. Szerzőtársammal együtt remélem, hogy ez a homeopátiás kézikönyv nemcsak a gyógymód iránti lelkesedésünket közvetíti az olvasók felé, de megtanítja őket a homeopátia tiszteletére és alkalmazására is.

A homeopátia kézikönyve (könyv) írók Dr. Borbély Katalin, Dr. Deák Valéria,Dr. Hídvégi Zsófia

 
3 990 Ft
Nincs raktáron
 Daganatos betegségek kezelésének homeopátiás lehetőségei

Daganatos betegségek kezelésének homeopátiás lehetőségei

dr. Jónás Eszter

A könyv áttekintést ad a daganatos megbetegedésben szenvedők homeopátiás kezelési lehetőségeiről. Megismerhetjük néhány neves homeopata - Hahnemann, Burnett, Jones, Schlegel, Clarke, Master, Spinedi, Ramakrishnan és Schepper - kezelési módszereit.

A daganatos beteg egy életen át fogékony marad a betegségre, így a kezelése nem fejeződhet be a tünetmentes állapot elérésekor, immunrendszerét folyamatosan jó állapotban kell tartani.

Ha a betegség már kialakult, a homeopata orvosnak többféle lehetősége is 
van: a miazmatikus szer megkeresése, alkati kezelés, "daganatos szerek" 
alkalmazása, kivezető szerek adása, tüneti kezelés vagy lokális terápia 
alkalmazása. Minden betegnél egyéni kezelési tervet kell készíteni.

Nagyon fontos feladatunk, hogy a beteg saját terápiás döntését támogassuk 
(műtét, kemo- illetve sugárterápia). A könyv második felében ezért 
áttekintést kapunk a daganatos fájdalom, a kemo- és sugárterápia 
mellékhatásainak kezelési lehetőségeiről. Ha a beteget már nem lehet 
tünetmentessé tenni, akkor az orvos feladata a fájdalmak csillapítása és a 
beteg lelki békéjének segítése mindaddig, amíg azt elfogadja.

Daganatos betegségek kezelésének homeopátiás lehetőségei (könyv) író 

dr. Jónás Eszter

 
2 990 Ft
Nincs raktáron
-33%
Gyógyítás a családban - homeopátiával

Gyógyítás a családban - homeopátiával

változatlan utánnyomás, fekete-fehér borítóval

Dr. Kürti Katalin - Dr. Zelcsényi Judit - Dr. Molnár Mariann

 

A könyv a családban gyakran előforduló betegségekre ajánl  homeopátiás gyógymódot a füzet kitér: sérülések, akut lázas, hurutos megbetegedések, grippe-influenza, akut torok- és mandulagyulladás, melléküreg-gyulladás, köhögés, krupp, akut hasmenés és hányás, lámpaláz és utazási betegségekre.

 
1 200 Ft
Kedv. ár: 800 Ft
Kezdete: 2021.03.11
A készlet erejéig!
Nincs raktáron
Homeopátia és a gyermek   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Homeopátia és a gyermek

Homeopátia és a gyermek

Dr. Jacques Boulet

Ez a kiadvány gyakorlati jellegű homeopátiás tanácsokkal látja el a gyermekéről gondoskodó olvasót, ami nem helyettesíti, de kiegészítheti az orvosi kezelést és a gyógyszerészi szerajánlást. A kiadványban megtalálhatók a leggyakrabban alkalmazott homeopátiás szerek, valamint klinikai indikációik és alapanyaguk leírása is.

Homeopátia és a gyermek (könyv) író Dr. Jacques Boulet

 

 

 
1 900 Ft
Nincs raktáron
Homeopátia haladóknak

Homeopátia haladóknak

Lelki panaszok megoldása

Dr. Keith Souter

A szorongás, a depresszió, a különböző félelmek álámatlanság mind-mind olyan bajok, amelyekkel napjaink egyre bonyolultabbá váló világában szembe kell néznünk. Érzelmeink irányítják az életünket, gondolkodásmódunkra, lelkivilágunkra is hatással vannak. A homeopátia közvetlenül az érzelmekre hat, egyensúlyt teremt a lélekben. Szelíd, kifinomult kezelési módszerével közvetlenül a baj gyökerénél fejti ki hatását. természetesen ez a módszer sem képes az érzelmi problémák hátterében álló nehézségek megoldására, de visszaállítja a lelki egyensúlyt, s ezáltal lehetőséget ad a gondok helyes kezelésére. E könyv három részből áll. Először magukat az érzelmi problémákat tárgyalja, jelentőségüket a homeopátiában, valamint e gyógymód alapelveit. A második rész az egyes problémák kezelésében leggyakrabban ajánlott és bevált homeopátiás szerekkel ismertet meg, a harmadik pedig a könyvben szereplő homeopátiás szereket mutatja be röviden. Ezt követi a Terápiás index, amely lehetőséget nyújt a különféle bajoknak leginkább megfelelő gyógyszerek gyors kiválasztására.

Homeopátia haladóknak (könyv) író Dr. Keith Souter

 
4 900 Ft
Nincs raktáron
Lelki gyógyítás homeopátiával   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Lelki gyógyítás homeopátiával

Lelki gyógyítás homeopátiával

antikvár pl.

Önsegítő kézikönyv

Peter Chappell

Ez a könyv az első, mely megmutatja, hogyan segíthetünk magunkon, az érzelmi megrázkódtatások homeopátiás gyógyításával és haszonnal fogja forgatni minden olyan szakember is, aki a testi-lelki gyógyítást választotta élethivatásául.

Ki hinné, milyen meghatározóak lehetnek az életünk során átélt kisebb-nagyobb lelki traumák egész életünkre, testi-lelki egészségünkre, érzelem- és gondolatvilágunkra.

Ki hinné, mennyire korlátoznak bennünket számtalan ismeretlen úton-módon abban, hogy kibontsuk a bennünk rejlő lehetőségeket, hogy azzá váljunk, akik valójában vagyunk: örömteli, kiegyensúlyozott, szabad, tudatos lényekké.

Ki hinné, hogy életünk ezen kihívásait saját hasznunkra fordíthatjuk, ha feldolgozzuk őket, tudatosabbá válunk általuk, és a homeopátia segítségével meggyógyítjuk akár az évekkel, évtizedekkel korábban elszenvedett érzelmi megrázkódtatásainkat is.

Lelki gyógyítás homeopátiával (könyv) író Peter Chappell

 
6 000 Ft
Nincs raktáron
Organon

Organon

Hahnemann

A gyógyítás mûvészetének gondolatrendszere

Christian Friedrich Samuel Hahnemann 1755-ben született Meissenben. Bár orvosként vált világhírûvé, saját korában az egyik legismertebb gyógyszerész és vegyész is volt egyben. Jól ismerte az orvostörténeti irodalmat, Hippokratész, és több más ókori tudós és filozófus nézeteit és fejtegetéseit a hasonlóság egyetemes természeti törvényérõl. Ennek lényege abban áll, hogy bármely erõsebb hatás megszünteti a nálánál gyengébb, ám hozzá hasonló hatást. Hahnemann rájött arra, hogy ez a törvény az élõ szervezet mûködésére is érvényes

Organon (könyv) író Hahnemann

 
7 800 Ft
Nincs raktáron
-11%
Szenvedésben hasonló

Szenvedésben hasonló

borító jobb felső sarka 2-3 mm-en sérült 

Az élet homeopátiás rendje

Bóna László

Szenvedésben hasonló című könyv tartalma.

Bóna László a művészetek és a filozófia felől közelít a homeopátiás gyógyításhoz. A homeopátia is elsősorban, mint világszemlélet fontos számára. Abban a magasságban és mélységben érdekli, ahol minden embernek egyformán fontos tapasztalatokat ad az életről, a sorsról, a bölcsességről, az egészségről, a betegségről, a kapcsolatokról és a boldogságról. A könyv emberi, sokszor eksztatikus, a lét határait feszegető. A szerző, Bóna László által megfigyelt legjellemzőbb és legkülönösebb homeopátiás esetekről és azok tanulságairól szól. Minden sorát valódi emberek valódi drámái, valódi érzései hívták életre, és hitelesítik ma is. A könyv minden gondolkodó ember számára érthető, élvezhető és szakmailag megalapozott, a gyógyult esetek által megerősített szakkönyv is. Olyan összefoglalás, tapasztalatgyűjtemény, sorskatalógus, amely a homeopátia - és az élet - lényegét, legfontosabb kérdéseit segít átgondolni és megérteni.

Szenvedésben hasonló (könyv) író Bóna László

 

 
4 500 Ft
Kedv. ár: 4 000 Ft
Kezdete: 2021.04.26
A készlet erejéig!
Nincs raktáron

Sorrend:

homeopátia az egész világon elterjedt gyógymód.

Magyarországon hosszú szünet után 1990 óta ismét elfogadott, egyre több orvos kiegészítő terápiaként vagy önállóan alkalmazza. Ma az alternatív gyógymód ok reneszánszát éljük, ez segíti a homeopátia elterjedését szakmai és laikus körökben egyaránt.


A legmodernebb eljárásokat alkalmazó akadémikus orvoslás diagnosztikus és terápiás módszerei és a kémiai gyógyszerek nagy száma ellenére a társadalom mind testileg, mind lelkileg egyre betegebb. Az "egész-ség" teljességet jelent, harmóniát minden szinten. Az egyensúly megbomlása akár testi, akár lelki szinten induljon el, betegséghez vezet. A betegség kiváltója lehet fizikai tényező, de legfőképpen pszichés okok idézik elő.

"A betegség az egész test betegsége, az egyes részek az egész betegsége nélkül nem betegszenek meg."
R. Sankaran: A homeopátia szellemisége c. könyv

Az akadémikus orvoslás az egyes betegségeket, tüneteket gyógyítja, ellenük harcol. A tünetek jelzik az egyensúly megbomlását. A tünetek, a szervezet figyelmeztető jelzései, jelzi, hogy valami nincs rendben.

A tünetek kiiktatásával a betegség nem szűnik meg, a mélyben tovább zajlik a kórfolyamat. Ismert összefüggés pl., hogy ekcéma szteroidos krémmel való kezelése után egy idővel asztmás megbetegedés alakulhat ki.
Ha az egyensúlyvesztést lelki okok indították el, nem elég az általa létrejött fizikális betegséget gyógyítani, tüneteit megszüntetni. Az egészség visszaállításához az egész embert kell gyógyítani, ez vezet igazi gyógyuláshoz.

A holisztikus szemléletű gyógymód ok - mint a HOMEOPÁTIA -  teljességre törekszenek. A homeopátia alapelveinek kidolgozása a 250 éve született Samuel Hahnemann német orvos, gyógyszerész nevéhez fűződik.

homeopátia a hasonlóság elvén alapuló gyógymód, amely már az ókorban is ismert volt. A hasonlóság-, vagy SIMILE-elv természeti törvény, Hippokrates így fogalmazta meg: " ugyanazon dolgok, amelyek a betegséget okozzák, meg is gyógyítják azt ". Ugyanezt a középkorban Paracelsus így írta le: " ami nagy adagban méreg, kis adagban orvosság ". A homeopátiás szerek működése ezen törvényszerűségen alapszik.

Hahnemann gyógyszerkísérletei során rájött, hogy egy anyag, amely nagy adagban mérgezési tüneteket okoz a szervezetben, kis adagban, homeopátiás hígításban meggyógyítja azt. 1796-ban írta le híres önkísérletét, amelyben óriási adag kínafakéreg bevétele után maláriához hasonló mérgezési tünetek alakultak ki nála. Kínafa kinin tartalma erős lázcsillapító hatású, és a malária kezelésében használatos szer. A gyógyszerkísérleteit egész életében folytatta önmagán, és családtagjain egyaránt. Felismeréseit, a törvényszerűségeket paragrafusokba foglalta. Fő műve az Organon könyv, amely ma is a homeopaták bibliája.

homeopátiás szerek kiválasztása a hasonlósági szabály alapján történik. A beteg számára olyan homeopátiás szert keresünk, amely szer nagy adagban egészséges embernél hasonló tüneteket okozna. Pl. a vöröshagyma aprításakor szemkönnyezés, viszketés, tüsszögés, vizes orrfolyás jelentkezik, így a vöröshagymából készült homeopátiás szer - Allium cepa - azoknak segít, akiknél a szénanátha, vagy a nátha hasonló tüneteket okoz.

homeopátia személyre szabott gyógymód, nem az egyes betegségeket, hanem a testi-lelki tünetek összességét figyelembe véve az egész embert gyógyítja.

Akut betegségnél a szervezet öngyógyító erőit erősíti, nem elnyomja a betegség tüneteit, hanem segíti a gyógyulási folyamatokat. Elhúzódó, krónikus betegségek esetén a betegség lefolyását enyhíti, megállítja azt, és az újabb megbetegedési hajlamot csökkenti. Visszaállítja az egészséges egyensúlyi állapotot testi és lelki szinten egyaránt.

homeopátiás szerek növényi, állati és ásványi eredetű természetes anyagokból készülnek. Az alapanyagokat többször egymás után hígítják és dinamizálják (rázzák). Így a kiindulási anyagokhoz képest hatékonyabb, ill. új gyógyító tulajdonságokkal bíró szereket kapunk. Egy növény gyógyteaként alkalmazva néhány tünet orvoslására képes, pl. görcsoldás, gyulladáscsökkentő hatás. Ugyanezen növény homeopátiás formája már sok száz testi és lelki tünetet képes megszüntetni, amely gyógyító tulajdonságok a hígítás és dinamizálás során jönnek létre.

Homeopátia önállóan és más gyógymód okkal párhuzamosan is alkalmazható. Egységes szemléletű, természeti törvényen alapuló gyógymód, amely akut és krónikus betegségek gyógyítására, betegséghajlam csökkentésére és a szervezet öngyógyító erőinek erősítésére alkalmas.

homeopátia Magyarországon orvos által végezhető, de laikusok körében is igen közkedvelt, gyakran alkalmazott gyógymód. A szakma szabályainak betartásával mellékhatásmentes. A homeopátiás szerek, néhányukat és egyes hígításokat kivéve nem receptkötelesek, bárki számára hozzáférhetők. Krónikus betegségek kezelése azonban szakember feladata, nagy körültekintést, szakmai tudást igényel az esetek után követése.

A HOMEOPÁTIA KÖNYVEK tanúsítják, hogy a homeopátia az egyik legnépszerűbb alternatív gyógymód.

TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT KÖNYVEK = az egészség megőrzése

természetgyógyászat fő feladata, az egészség megőrzése alternatív gyógyítási technikákkal. Ma már újra több módszer ismert az emberi szervezet regenerálására, melyet  reformtáplálkozással, méregtelenítéssel, böjttel, makrobiotikus és paleolit étrenddel lehet hatékonyan megvalósítani.

A természetgyógyászat az ember természetes öngyógyító képességének segítésével és a természetben megtalálható anyagok gyógyító hatásaival, alkalmazásával foglalkozó irányzatok összefoglaló neve.

természetgyógyászat valójában idősebb az embernél. Az állatok viselkedésének megfigyelése során nagyon sok olyan tapasztalatot rögzítettek, ahol valamilyen állatfaj a gyógyulás szándékával keres fel speciális helyeket, vagy táplálkozik szokásaitól eltérő módon. A természetes gyógymódok legrégebbi feljegyzett forrásai keletről származnak. A kínai orvoslás és az indiai Ájurvéda évezredes múltra tekint vissza.

Az alternatív gyógymód kifejezés összefoglaló kategórianév. Jelenkorban a konvencionális kórházi kezelés, a tudományosan alátámasztott terápiás eljárások és a gyógyszerek helyett alkalmazott technikákat nevezik így, amelybe beletartoznak az Európán kívül alkalmazott hagyományos módszerek is.

Kizárólag akkor beszélhetünk alternatív gyógyítás ról, ha a beteg egyáltalán nem követi a háziorvosa konvencionális előírásait.

Beszélhetünk ugyanakkor kiegészítő gyógymódok ról, komplementer gyógymódok ról, amelyeket a hagyományos terápiával együtt alkalmaznak, hogy javítsák annak hatását. A kiegészítő gyógymódok módszertana sokszor teljesen azonos az alternatív gyógymódok éval, az egyetlen különbség az, hogy a beteg a hagyományos kezelések mellett vagy önállóan alkalmazza őket.

Magyarországon a komplementer gyógymódok, kiegészítője lehet a hivatalosan gyakorolt eljárásoknak és alternatív gyógymódok is, mert nem tartozik bele a hagyományos gyógyászat fő irányzatába. Eszközei, eljárásai többnyire sokkal régebbiek és az ősi keleti gyógyászatban gyökereznek.

Az alternatív gyógymódok és kiegészítő gyógymódok körébe sorolható minden olyan gyógymód, amelyek hatása nincsen bebizonyítva. Emiatt az alternatív gyógymódok  és kiegészítő gyógymódok körébe igen eltérő gyógymódok tartoznak.

Az alternatív gyógymódok at nem módszertanuk különbözteti meg a konvencionális orvoslástól, hanem a hatásuk beválásának ellenőrzése, bizonyítása. Például  a természetgyógyászat körébe sorolják az olyan gyógynövények alkalmazását, amelyek hatása nincsen megfelelően alátámasztva. Ugyanakkor azon gyógynövények alkalmazása, amelyek hatása már bizonyított, a konvencionális gyógymódok körébe sorolható.

Mivel az alternatív jelzőt számos különböző gyógymód megkaphatja, az ilyen gyógymódok csoportosítása nehéz. Az alternatív és kiegészítő gyógyászat egyik csoportját természetgyógyászat nak nevezik, mert elsősorban a természetes gyógymódok at alkalmazza; Gyógynövények, Termoterápia, Aromaterápia, Akupunktúra, Vízgyógyászat, Apiterápia, Gyógymasszázs, Dietetika, Csontkovácsolás, stb.

Ma az alternativ gyógymódok  és kiegészítő gyógymódok körébe tartoznak a tradicionális orvosi eljárások is, mint például a hagyományos kínai orvoslás, vagy az egészségügyi okokból vállalt böjt.

természetgyógyászat könyvek kategóriában  az első helyen az alternatív gyógymódok könyvei sorakoznak témánként csoportosítva.

betegségek alternatív gyógyítása könyvek sorában főleg a rákbetegség megelőzésével és a gyógyításával kapcsolatos ajánlásokkal találkozhat az olvasó, valamint a szervezete tisztításával ismerkedhet meg, a természetgyógyászat kereteiben alkalmazott alternativ gyógymódok tanulmányozásával.

Az egészségmegőrzés könyvek elsősorban a helyes táplálkozásra hívják fel a figyelmünket, a nyers ételek minél nagyobb mértékű fogyasztása mellett elérhető egészségjavulás érdekében. A természetgyógyászat könyvek több példánya a jelen korban alkalmazott alternativ gyógymódok legújabb vívmányának, a paleolit étrendnek a bemutatásával, kikisérletezésének és hatásmechanizmusának ismertetésével kelt kiérdemelt figyelmet a természetes gyógymódok iránt érdeklődők körében.

természetgyógyászat könyvek között találhatók a Különleges gyógymódok könyvek, melyek népszerűségüket az alternativ gyógymódok különlegességének köszönhetik. Ilyen természetes gyógymódok a mágnes terápia, a kranioszakrális gyógyítás, a gyógyító érintés, a spirituális gyógyítás és a kapcsolatteremtő gyógyítás.

Makrobiotika könyvek  ből megtanulhatjuk, hogyan éljünk az élet természetes rendje szerint. A természetgyógyászat könyvek  különlegességei közé sorolható a makrobiotika, mely a tao életfilozófiáján alapul, aminek lényege a testi-lelki-szellemi egyensúly elérése oly módon, hogy a természet rendjéhez és az univerzum törvényeihez igazodjunk.

természetgyógyászat könyvek legkeresettebb, a mai stresszterhes korban leginkább   aktuálissá váló Méregtelenítés, Böjt, Diéta könyvek tárgyköreit tartalmazó kiadványok.

Nemeskőgyógyászat könyvek és az Öngyógyítás könyvek által bemutatott technikák és természetes gyógymódok egyszerűségét, az általuk elvárt hatást megtapasztalhatjuk, ha hittel és bizalommal  alkalmazzuk az általunk választott módszert.

természetgyógyászat könyvek legújabbkori, mondhatnánk legdivatosabb kiadványai a Paleolit könyvek melyek a táplálkozás legősibb módszereit mutatják be és javasolják alkalmazásukat, a szervezet szénhidrát terhelésének csökkentése érdekében.  Az alternativ gyógymódok fogalomkörében a paleolit táplálkozásnak tulajdonképpen egyetlen titka van: vissza kell térnünk ahhoz a táplálkozáshoz, amelyhez évmilliókon át alkalmazkodtunk.

Az ajurvéda könyvek, melyek az ájurvédikus gyógyítás elméletét és gyakorlatát taglalják, a test és a lélek komplett egészségét vizsgálják. A természetgyógyászat könyvek különlegességei közé tartoznak ezek a művek, melyek a természetes gyógymódok Indiából származó ősi, több ezer éves múltra visszatekintő tudományát tárják elénk. Az ajurvéda az alternativ gyógymódok azon módszere mely a betegség kezelését a beteg és környezete teljes megismerésével kezdi, majd olyan terápiákat alkalmaz, mint a masszázs és a meditáció, a méregtelenítés és a gyógynövénykúrák.

természetgyógyászat könyvek között az Anatómia könyvek a humán anatómia fogalomkörébe tartozó témaköröket tárgyalják, az emberi test  részeinek, a csontrendszer, izomrendszer, szervrendszer vizsgálatával.

Természetgyógyászat könyvek,alternativ gyógymódok, 
természetes gyógymódok 

természetgyógyászat könyvek kategóriában a legáltalánosabban alkalmazott módszereket a bioterápia tárja elénk, mely magában foglalja azokat a terápiákat, melyekkel szelíd gyógymód formájában tudjuk egészségünket megőrizni. A bioterápia könyvek e módszereket ismertetik. A természetes gyógymódok bioterápiával foglalkozó témaköreit az Akupresszúra könyvek, a Masszázs könyvek, a Mozgásterápia könyvek, a Reflexológia könyvek, valamint az Aromaterápia könyvek,  a Hangterápia könyvek, a Légzésterápia könyvek, a Színterápia könyvek,  a Vizeletterápia könyvek, a Mézterápia könyvek dolgozzák fel.

Az esszénus könyvek  azt tanítják, hogy a lélek halhatatlan, és az esszénusok arra törekszenek, hogy az emberek igaz és becsületes életet éljenek.

A homeopátia a XXI. század gyógymódja. A természetgyógyászat könyvek kategóriában a homeopátia könyvek e módszert mutatják be a gyógyulni vágyó, vagy a gyógyítás iránt elkötelezettséget érzőknek.

A homeopátiás szerek nem csodaszerek, de mint alternativ gyógymódok megfelelõ szaktudás birtokában hatékonyan alkalmazhatók az akut és krónikus betegségek gyógyításában egyaránt és a szervezet öngyógyító erőinek erősítésére alkalmas.

természetgyógyászat könyvek kategóriában a Schüssler terápia könyvek tanulmányozásával, útmutatásainak alkalmazásával, a 12 schüssler só és arcdiagnosztika együttes alkalmazásával komoly betegségeket előzhetünk meg, illetve a már kialakult tüneteket nagymértékben enyhíthetjük. A könyvekből megismerhetjük, hogy milyen ásványianyagok fontosak az emberi szervezet számára és e nagyszerű természetes gyógymódok alkalmazásával és a 12 ásványi só megfelelő kiválasztásával könnyebbé tehetjük önmagunk és mások számára is a gyógyulást. 

A természetgyógyászat könyvek  kategória záró fejezete Népi gyógyászat könyvek 

Tartalmi üzenetét, az őseink által alkalmazott természetes gyógymódok ismeretét, a népi gyógyítók, sámánok, javasasszonyok, több száz éves hagyományát és a régi bevált receptek, kencék, borogatások, gyógyfüvek alkalmazásának tudásanyagát ajánljuk megismerésre. 

Ma már az alternatív gyógyítók szívesen újra felhasználják az ősi, népi megfigyelések alapján összegyűjtött ismereteket. Az lenne a jó, ha visszatalálnánk azokhoz a gyógymódokhoz, vagy inkább módszerekhez, melyekben nem feltétlen pirulákra van szükség.