Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

ESSZÉNUS KÖNYVEK


ESSZÉNUS KÖNYVEK

Edmond Bordeaux Székely az esszénus tanításokat kutatásai során a Vatikánban találta meg.

„Az a doktrína, amit az esszénusok tanítanak az embereknek az, hogy őszintén kell sorsunkat Isten kezébe tenni, mert semmi nem történik az Ő akarata nélkül... Azt tanítják, hogy a lélek halhatatlan, és arra törekszenek, hogy igaz és becsületes életet éljenek... Úgy gondolják, nem igazságos, hogy egyik ember a másik rabszolgája vagy szolgálója legyen, mivel minden ember testvér, hiszen Isten mindannyiunk Atyja. Elítélik a gazdagokat, és a világi gyarapodást, csodálatra méltó az anyagi egyenlőség közöttük... Imádkoznak és köszönetet mondanak Istennek, minden bőség adományozójának, étkezés előtt és után... Minden cselekedetük mögött ott van a tisztesség, a rend, és a becsületesség... Valójában rászolgáltak arra, hogy mindenki számára példaképek legyenek.”   

Ezokönyvek Keleverustól webáruház
Sorrend:

-10%
A kortalan kutatása I

A kortalan kutatása


Edmond Bordeaux Székely


A kortalan kutatása Edmond Bordeaux Székely

tudományos, irodalmi és gyakorlati tevékenységeinek önéletrajzi szintézise, ami több mint félévszázados munkásságának eredményeit dokumentálja. A trilógia első könyvében a lebilincselő önéletrajzi kalandjait meséli el, mindenütt kutatva az örök ifjúság eszenciáját. És ezt a nagyon izgalmas és érdekfeszítő anyagot filozófiai, etnológiai és régészeti kutatási eredmények tarkítják, amelyek mindegyike alapvető gyakorlati jelentőséggel bír. 
3 500 Ft
Kedv. ár: 3 150 Ft
Kezdete: 2013.04.09
A készlet erejéig!
-10%
A túlélés titka I.

Szentesy E. András

 

Esszénus könyvek, A túlélés titka I. Egy igaz történet misztikus üzenete

A túlélés titka I. című könyvben megismerhetjük mindazokat a szomorú élethelyzeteket, amelyek Edmond Bordeaux Székely életminőségének megromlásához vezethettek, többségében azonban gyógyulásával, egészsége visszaszerzésével és spirituális fejlődésével kapcsolatos legfigyelemreméltóbb tapasztalatait és ismereteit foglalja össze, hitelessé téve alapvető életfilozófiáját, miszerint: „Változtatni soha nem késő - mert mindig van remény!” Továbbá megismerhetjük még, azt a lélegzetelállító spirituális utat is, ami Edmond Bordeaux Székely az Esszénus Béke Evangélium Első Könyvének magyar nyelvű kiadását megelőzte. 


 
3 500 Ft
Kedv. ár: 3 150 Ft
Kezdete: 2013.04.09
A készlet erejéig!
-10%
A túlélés titka II.

Szentesy E. András, dr.

 

Esszénus könyvek, A túlélés titka II. Tabu témákról őszintén

A túlélés titka II. című, mindannyiunk számára nagyon fontos könyvben végre betekintést nyerhetünk az egészségügy, a gyógyszeripar, az élelmiszeripar és az egyházzal kapcsolatban felmerülő azon létfontosságú, de általában tabuként kezelt témákba, amelyeket Edmond Bordeaux Székely súlyos betegsége kapcsán kikutatott, és amelyeket tekintélyes tudásának birtokában, tudományos alapossággal most elénk tár. Ezek közül néhány téma: Az ember és természet egysége;  A test-lélek-szellem hármassága;  Hogyan alakult ki a mai gyógyászat, és mi volt előtte? Székely terápia; Kik kontrollálják a globális élelmiszerellátást? Lelki bajok - testi betegségek; Menekülés múltba és jövőbe.


 
3 500 Ft
Kedv. ár: 3 150 Ft
Kezdete: 2013.04.09
A készlet erejéig!
-10%
A túlélés titka III.

Szentesy E. András

 

Esszénus könyvek, A túlélés titka III., Szemtől szemben a magyar egészségüggyel

A túlélés titka III. a legszomorúbb és egyben a legsokatmondóbb könyv, amely az Edmond Bordeaux Székely házaspár hazatérése utáni igen produktív évek legfigyelemreméltóbb eseményeit tárja elénk.  Szeretett feleségén, Zsuzsán keresztül, egy másik dimenzióból üzeni mindnyájunknak: Ne féljünk, mert nincs halál! - Minden úgy igaz, ahogy a könyveiben le van írva!  - Itt bezáródik egy kapu, és odaát kinyílik egy másik! - A könyv tragikus utolsó fejezetét a szerző felesége írta meg.

Izgalmas történetek egész sora követi egymást, amikor is 2004 tavaszán - derült égből -, villámcsapásként csap le rájuk a Sors keze egy iszkémiás sztrók képében, melynek során az írónak Edmond Bordeaux Székely, lebénul a jobb oldala, a keze és lába, majd amikor emberfeletti erővel ebből is kimászik, akkor immár harmadszor, támadásba lendül a régi ellenség, a rák! - De nem bénítja meg betegsége, mindvégig hisz a gyógyulásában, de sajnos olyan orvosok kezébe kerül, akik sem az életmódját, sem a hitét, sem a tudását, sem a törekvéseit nem méltányolják, sőt mondhatni, semmibe veszik, és minden ez irányú igyekezetét lenézik. Ennek ellenére, Edmond Bordeaux Székely nem esik pánikba, nem fordít hátat az életnek, és miközben élet-halál harcát vívja, leírja ennek a gyötrelmes időszaknak megrázó történetét. Halálát, nem a rák, hanem egy műtéti beavatkozás után pár nappal később fellépő vérmérgezés okozza. 

 

 
3 500 Ft
Kedv. ár: 3 150 Ft
Kezdete: 2018.04.06
A készlet erejéig!
-10%
Az ASA művészete

Az ASA művészete

Edmond Bordeaux Székely

Esszénus könyvek, Az ASA művészete, Utazás a Kozmikus Óceánhoz

Egy elveszettnek hitt világ mély bölcsessége és képanyaga, ezoterikus kulcs a legősibb képek világához: ASA, a spirituális fejlődés, filozófia, tudomány, művészet, zene, dráma, egy mindent felölelő szintézise, a sakk őse, és a pszichoanalízis legősibb elemének alapja. Az ASA művészete című könyv ben, annak fény és árnyék drámájával, a jó és a gonosz erők kölcsönhatásával tapasztaljuk meg az avesztikus hagyományok óriási erejét. Az esszénus életfában, amelynek emberi ágai a Mennyei Atya felé nyúlnak, és emberi gyökerei a Föld Anyába mélyednek, a bibliai pátriárkák szimbolizmusára is ráismerhetünk. Mind az ASA művészete, mind az esszénus Életfa, ugyanannak az igazságnak a visszatükröződései. A tökéletességre való törekvésében az embert mindig vezetik a Természet látható és az Univerzum láthatatlan erői. (Részlet a bevezetésből) Edmond Bordeaux Székely

Az ASA művészete (könyv) író Edmond Bordeaux Székely

 
2 850 Ft
Kedv. ár: 2 565 Ft
Kezdete: 2018.12.12
A készlet erejéig!
Az esszénus béke evangélium felfedezése

Az esszénus béke evangélium felfedezése

Az Esszénusok és a Vatikán.

Edmond Bordeaux Székely

Az esszénus béke evangélium felfedezése könyv, amely végre választ ad az Esszénus Béke Evangéliummal kapcsolatos kérdésekre. Az egyik legfontosabb és legvitatottabb művek egyike, amit valaha is publikáltak. Kövesd az Esszénus Evangélium történetét a Forrástól (az esszénusoktól) a Folyóhoz (Szent Jeromoshoz), a Folyamhoz (Szent Benedekhez), eljutván az Óceánhoz (Szent Ferenchez). Olvasd a szerző életrajzi összegezését, amint elmeséli csodálatos kalandjait a Vatikán Titkos Levéltárában, a felejthetetlen Mercati Mester irányítása mellett.

Az esszénus béke evangélium felfedezése (könyv) író Edmond Bordeaux Székely

 

 
2 800 Ft
Biogenikus élet esszénus útja

Biogenikus élet esszénus útja

Edmond Bordeaux Székely

Az ősi bölcsesség és a modernkori gyakorlat Esszénus Enciklopédiája. Egy mindent magába foglaló útikalauz a legtökéletesebb életmód mindenoldalú megvalósításához.

Néhány fejezet cím:
- Az esszénusok és tanításaik
- Az esszénus egyesülések
- Az esszénus Életfa
- A Hétszeres Béke
- Biogenikus élet globális szempontból
- Biogenikus táplálkozás és kertészet
- Biogenikus lakóhely
- Biogenikus Meditáció
- Biogenikus szexuális kiteljesedés
- Biogenikus pszichológia és önelemzés.
A Nemzetközi Biogenikus Társaság legfontosabb tankönyve.

Biogenikus élet esszénus útja (könyv) író Edmond Bordeaux Székely

 

 
4 250 Ft
Esszénus béke evangélium 1. első könyv

Esszénus béke evangélium 1. első könyv

Edmond Bordeaux Székely

Ez az ősi arámi kézirat feltárja Jézusnak a Nap, levegő, víz és élő táplálékok természetes gyógyerejével kapcsolatos tanításait, és fényt derít a korai kereszténység és az első és második századi esszénus közösségek értékrendjére és terminológiájára. Ez a Gustave Doré rézkarcaival illusztrált gyönyörű kiadás több tíz millió példányban kelt el csak az Egyesült Államokban, minden kereskedelmi reklám nélkül.

Tartalomjegyzék: 

Kiadó az olvasóhoz
Előszó
Előszó az aranyévfordulós kiadáshoz
Esszénus béke evangélium
Krédó
Szemelvények
Kulcs az összes bibliaszöveg megértéséhez
Utószó

Esszénus béke evangélium 1. első könyv (könyv) író Edmond Bordeaux Székely

 
1 950 Ft
-10%
Esszénus béke evangélium 2. második könyv

Esszénus béke evangélium 2. második könyv

Az esszénusok ismeretlen könyvei

Edmond Bordeaux Székely

A második kötet a tízparancsolatról, a Föld Anya angyalairól, a Mennyei Atya angyalairól, a hétszeres békéről szól, de megemlíti a holttengeri tekercsekkel azonos töredékeket, János esszénus evangéliumát és a jelenések esszénus könyveit.

A könyv az arámi nyelven íródott világhírű Esszénus Béke Evangélium második könyve. Az eredeti arámi és héber nyelvből fordított gyönyörűen illusztrált könyv negyven év állhatatos munkásságának eredménye. Mindazokhoz szól, akik türelmesen vártak a huszadik század szellemi sivatagában az ígéret földjére, az első könyv folytatására. „Három út vezet az Igazsághoz. Az első a tudaté, a második a természeté, a harmadik a múlt generációk felgyülemlett tapasztalatain alapszik. Beláthatatlan idők óta az ember és az emberiség mindhárom utat követi.”

A szerző Edmond Bordeaux Székely az Igazság értelmezésének e szellemében adja közre e nagyon fontos könyvet - elutasítván a szó szerinti és tisztán tudományos értelmezés dogmatikus módszereit, valamint a szimbolisták túlzásait - az esszénusok nagy hagyományaival összhangban, akiknek közösségéhez a Holttengeri Tekercsek szerzői maguk is tartoztak.

Esszénus béke evangélium 2. második könyv (könyv) író Edmond Bordeaux Székely

 

 

 

 

 

 

 

 

 
2 850 Ft
Kedv. ár: 2 565 Ft
Kezdete: 2017.03.04
A készlet erejéig!
-10%
Esszénus béke evangélium 3. harmadik könyv

Esszénus béke evangélium 3. harmadik könyv

Az Esszénus Közösség Elveszett Tekercsei

Edmond Bordeaux Székely

Az arámi nyelven íródott világhírű Esszénus Béke Evangéliumnak ez a harmadik könyve.  A mű óriási irodalmi, spirituális, filozófiai és poétikus értékű szövegek gyűjteménye. A könyvből megtudhatjuk, hogy a távoli ókortól létezik egy csodálatos tanítás, amely alkalmazásában univerzális, és bölcsességében kortalan. Töredékei megtalálhatók a sumer agyagtáblákon, és olyan feliratokon, amelyek nyolc, tízezer évesek. A szimbólumok némelyike még korábbi, a pleisztocén korszak végét jelentő kataklizma előtti időkből való.

Hogy azelőtt hány ezer éve létezett a tanítás, az ismeretlen. Azonban e tanítás tanulmányozása és gyakorlati alkalmazása újjáéleszt minden ember szívében egy intuitív tudást, amely nemcsak saját egyéni gondjait, hanem az egész világét is megoldhatja. Ezen tanítás nyomai majd minden vallásban és országban feltűnnek. Ennek alapelveit tanították az ősi Mezopotámiában, Egyiptomban, Indiában, Tibetben, Palesztinában, Görögországban, és még számos országban. De a tanítást legtisztább formájában az esszénusok misztikus közössége közvetítette, akik a Krisztus előtti 3. századtól a kereszténység 3. századáig éltek Palesztinában a Holt Tengernél és Egyiptomban a Mareotis tónál. Tanításaik ezoterikus részei a következők: Az Életfa; Az Esszénus Egyesülések az Angyalokkal; a Hétszeres Béke, valamint mások. Exoterikus, vagy külső tanításaik az Esszénus Béke Evangélium első könyvében tűnnek fel, valamint a nemrégiben felfedezett Holttengeri Tekercsekben.

Esszénus béke evangélium 3. harmadik könyv (könyv) író Edmond Bordeaux Székely

 

 

 
2 850 Ft
Kedv. ár: 2 565 Ft
Kezdete: 2017.03.04
A készlet erejéig!
-10%
Esszénus béke evangélium 4. negyedik könyv

Esszénus béke evangélium 4. negyedik könyv

A kiválasztott tanításai

Edmond Bordeaux Székely

Ez a könyv a világhírű, arámi nyelven íródott Esszénus Béke Evangélium negyedik könyve: A Kiválasztott tanításai, amely a Vatikán Titkos Levéltárában talált ősi arámi kézirat egy másik része. Jézus és az esszénus közösség öregjeinek különlegesen szép szavai a remény és az inspiráció üzenetét hozzák el félrevezetett korunk eltévedt emberének. A könyv először 1981-ben lett publikálva, 44 évvel később, mint az első könyv angol nyelvű kiadása.

Esszénus béke evangélium 4. negyedik könyv (könyv) író Edmond Bordeaux Székely

 
1 850 Ft
Kedv. ár: 1 665 Ft
Kezdete: 2017.03.04
A készlet erejéig!
Esszénus teremtés könyve

Esszénus teremtés könyve

Edmond Bordeaux Székely

Edmond Bordeaux Székely Esszénus teremtés könyve az Igazság őszinte keresőjének és az esszénus útat és annak eredetét kutató tanulónak nélkülözhetetlen könyve. Régebbi, mint a Biblia Genezise. Ez a könyv megmutatja az emberiség célját az életben és az igazság felismeréséhez vezető három utat. Az első út a tudaté, a második a természeté, a harmadik a múlt generációk felgyülemlett tapasztalatain alapszik, amit az adott kor nagy mesterműveinek formájában kapunk. Ebben a könyvben, ezt az Igazsághoz vezető háromszoros utat fogjuk követni, és meg fogjuk vizsgálni az egyik legnagyobb szent könyv egy részét az Ószövetséget , figyelemmel a Genezis első fejezeteire, amelyek a teremtés történetét mondják el. Mózes első könyve, a Teremtés kezdete, héber nyelven íródott, és részét képezi a keresztény kor első századában az Egyház által elfogadott kanonikus szentírásnak. Azonban van egy másik héber szöveg is, az Esszénus teremtés könyve, amelyet a katolikus egyház apokrifnak nyílvánított, és nem kapta meg a Zsinat beleegyezését. Az értelmezésünkben, figyelembe vesszük a hivatalos szöveg mellett az Esszénus teremtés könyvét is, és elvégezzük a szükséges összehasonlításokat

Esszénus teremtés könyve (könyv) író Edmond Bordeaux Székely

 
3 550 Ft
Fa testvér

Fa testvér

Edmond Bordeaux Székely

Székely professzor e könyve egy kedves mese, melyeket gyönyörű illusztrációkkal láttak el. A történet felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt szól. Főhősei, egy felnőtté cseperedő kisfiú és egy öreg, bölcs fa, kiknek kapcsolatáról olvashatunk a könyvben.

Fa testvér (könyv) író Edmond Bordeaux Székely

 
1 550 Ft
Szexuális harmónia

Szexuális harmónia

Edmond Bordeaux Székely

Szexuális harmónia című könyv tartalmának rövid ismertetése.

Az emberi faj biológiai fejlődése szempontjából a legveszedelmesebb fenyegetés a szexuális életben tapasztalható általános káosz. A szexuális diszharmónia fő forrása az-az általános tudatlanság, amely a szexuális élettel kapcsolatos pszicho-fiziológiai törvényeket illeti, pedig az ez irányú tudás az emberi faj eugenikus tökéletesítésének eszköze kellene, hogy legyen. A Szexuális harmónia könyvünkben célunk annak bemutatása, hogy a diszharmóniának ezt a forrását a Harmónia és Energia egyik forrásává is alakíthatjuk.

Szexuális harmónia (könyv) író Edmond Bordeaux Székely

 
2 800 Ft
Természetes élet és gyógymód

Természetes élet és gyógymód

Edmond Bordeaux Székely

A szerző, mint a Nemzetközi Kozmoterápiai Expedició 1930-40 igazgatója, bejárta az öt kontinenst, mindenütt az ősi tudást kutatva. Ezen tapasztalatainak, az esszénus tanításoknak, valamint a XX. sz.-i ismereteinek birtokában dolgozta ki azt a ma is eredményesen alkalmazható gyógymódot, ami a hazai alternatív gyógyászatnak is egyik fő forrása. A könyv magába foglalja a Kozmikus Élet és Gyógymód c. könyvet is, az összes gyakorlati útmutatásokkal együtt. Orvosoknak, dietetikusoknak és minden önállóan gondolkodó személynek óriási lehetőséget és segítséget nyújtó enciklopédia, amelyben a szerző Edmond Bordeaux Székely bebizonyítja, hogy az ember számára a legjobb szanatórium maga a természet, melynek gyógyszerei mindenütt megtalálhatók: Nap, levegő, víz, gyümölcsök, növények, növényi gyógyszerek.

Tartalomjegyzék: 

I. rész: kozmikus élet és gyógymód

(Bevezetés és gyakorlati alkalmazások)
Néhány szó a szerzőről
A szerző előszava
Néhány szó a nemzetközi kozmoterápiai expedicióról
Tahiti sziget leprásai és székely professzor expediciója
Bevezetés a kozmoterápia alapfogalmaiba
A kozmoterápia társadalmi jelentősége
A korrelativista dialektika módszeres alapelvei
Szférák, ciklusok, ritmusok
A matematika és asztronómia szerepe a kozmoterápiában
Az ember, a világegyetem és gyógymódok egysége
Kozmovitális sugárzások és külső kozmoterápia
A fő kozmoterápiai alkalmazási módok
Belső kozmoterápia
A kozmoterápiai étrend legfontosabb szabályai
Modern tudományos étrendi enciklopédia dióhéjban (200 kozmovitális tápanyag)
Kozmoterápiai étrendi kategóriák
Az ételek elkészítési módja
Összhang a természet ciklusaival
A betegségekkel szembeni immunitás megszerzésének útja
Miért ne fogyasszuk a tiltott ételeket, italokat és izgató szereket
Belső kozmoterápiai étrendi számítások
Az egyéni kezelési ciklusok étrendi számításai
A testi és szellemi élet higiéniája
Az új kozmoterápiai életmód során szervezetünkben végbemenő regenerációs folyamatok

II. rész: természetes élet és gyógymód

(Levegő, víz, nap, diéta, növényi gyógyszerek, testkultúra, lélekápolás) 
Dr. Edmond Székely professzornak, a „nemzetközi kozmoterápiai expedíció 1930-40” Igazgatójának, 1935 telén a los angelesi magyar házban tartott, és részben rádión közvetített Népszerű összefoglaló előadás sorozata. 

A betegség okai
Mit együnk?
Mit igyunk?
Mikor, mennyit és milyen módon együnk és igyunk?
A dohányzás
A levegő
A napfény
A hő
A víz
Az anyagcsere (metabolizmus)
Egészség és betegség
A betegség fiziológiája (élettana)
Általános egészségi szabályok a betegség elkerülésére és az élet meghosszabbítására
A természetes gyógymód lényege, jelentősége és alkalmazása.
A nemi élet egészségtana és a születésszabályozás problémájának megoldása
A boldogság művészete
A kozmoterápia receptkönyve
A leggyakoribb és legfontosabb 105 betegség és gyógyszerei
20 speciális használati utasítás orvosoknak, szanatóriumoknak
Modern tudományos diéta enciklopédia (függelék)
Utószó
Szemelvények

Természetes élet és gyógymód (könyv) író Edmond Bordeaux Székely

 
4 550 Ft
Tudományos vegetarianizmus

Tudományos vegetarianizmus

iránymutató az organikus, ökológiai táplálkozáshoz

Edmond Bordeaux Székely

Senki sem volt képes nyomon követni, hogy a Tudományos Vegetariánizmus hány kiadást ért meg összeállítása óta, - aminek még az időpontja is bizonytalan. A Tudományos Vegetariánizmus c. könyv valószínűleg Dr. Edmond Bordeaux Székelynek a Rancho La Puerta-i, negyvenes, ötvenes és korai hatvanas években tartott előadásaiból származik, még mielőtt Rancho La Puerta elkezdett egy luxusüdülővé átalakulni, az ő eredetileg létrehozott Esszénus Élet Iskolája helyett, teljes ellentétben az alapító akaratával és elképzeléseivel.
Azok közül, akik ezen írásokat először olvassák, az előadott gondolatok egy részét valamelyest régimódinak fogják találni, és csodálkoznak azon, hogy ezeket miért nem korszerűsítettük. Erre a legjobb válasz az, hogy Dr. Székely saját maga korszerűsítette őket, amikor emlékiratainak harmadik kötetét: A Kortalan Keresése: Az Ifjúság Kémiáját (1977) írta. Dr. Székely 1979-ben halt meg és mi határozottan úgy érezzük, hogy összes munkáit, a korábbiakat és későbbieket is, eredeti tisztaságukban és egyszerűségükben kell továbbadni, és ez a könyv a Tudományos Vegetariánizmus, legjobb könyveink egyike; tiszta és világos, kezdőknek és szakembereknek egyaránt könnyen érthető és hihetetlenül hatásos, annak tagadhatatlan racionalitásában.

Tudományos vegetarianizmus (könyv) író Edmond Bordeaux Székely

 
3 250 Ft
A böjtölés esszénus tudománya

A böjtölés esszénus tudománya

Edmond Bordeaux Székely

Kívánjuk az olvasóknak, hogy tegyék magukévá és tapasztalják meg a könyvben leírt, sok ezer éves próbát kiállt böjtölési szokásokat és mértékletességi alapelveket amelyek betartása biztosíthatja a zavartalan egészséget, és így a sikeres és hosszú élet legfőbb előfeltételét! Életmentő könyv az egészségtelenül táplálkozók számára. A böjt fiziológiai magyarázata, és ezzel kapcsolatos szakszerű útmutatások mellett ismerteti a könyv egy ötszáz évvel ezelőtt élt velencei nemes, Luigi Cornaro történetét és bölcs írásait a mértékletes élet áldásairól. Cornaro negyven éves korára az állandó dolce vita következtében a sír szélére került. Egy - az ősi esszénus tanítások at ismerő - orvos-szerzetes tanácsára, szigorú diétába kezdett, amelynek eredményeként egy év alatt egészsége teljesen helyreállt, majd még hatvan aktív és gazdag életet élt, mindenki legnagyobb ámulatára.

A böjtölés esszénus tudománya (könyv) író Edmond Bordeaux Székely

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
1 550 Ft
Nincs raktáron
Esszénus Jézus

Esszénus Jézus

Edmond Bordeaux Székely

Székely professzor írásaiban arra törekedett, hogy az elmúlt évezredek hagyományos történetének lebontásával Jézus eredeti tanításait állítsa a középpontba. Az örök Törvényről szóló üzenetet, nem pedig a vallásos szervezetek és intézmények elképzelt személyét, akit, mint a szerző fogalmaz, mi kreáltunk az elmúlt kétezer év során. A könyv újraértékelés a Holt Tengeri Tekercsek alapján. Jézus szavait senkiéhez nem hasonlíthatóan ismételték az emberiség kétezer éve során, mert azokat kimondva valódi életerő tölti meg a lelket.

Esszénus Jézus (könyv) író Edmond Bordeaux Székely

 
3 550 Ft
Nincs raktáron
-10%
Esszénus tanítások Énoktól a Holt-tengeri tekercsekig

Esszénus tanítások Énoktól a Holt-tengeri tekercsekig

Edmond Bordeaux Székely

Tudományos alapossággal, képekkel, ékírással, a Holt-tengeri tekercsekből való idézetekkel összeállított, élvezetes olvasmány, amely az esszénus hagyományok jelentését elemzi abból a szempontból, hogy mi ezeknek az értéke a ma élő ember számára, valamint e hagyományok gyakorlatával foglalkozik, amely tudati világunk kitágulását eredményezi. 

Magába sűríti Székely professzor jól ismert esszénus könyveinek lényegét. (Ezek közül az elsőt, az Esszénus Béke Evangéliumot 1928-ban publikálta. Az összes Holt-tengeri tekercsek tartalma csak megerősíti az ő eredeti szövegeit).

E könyv számos fejezete azokból az anyagokból lett összeállítva, amelyek korban megelőzték az 1947-ben megtalált Holt-tengeri tekercseket. Az azt megelőző húsz év alatt, 1927 és 1947 között több könyvet is írtam és publikáltam az esszénusokról, olyan történelmi forrásokra támaszkodva, mint Josephus Flavius, Philó és Plinius munkái, valamint a Vatikáni Könyvtárban, a Habsburgok bécsi könyvtárában, és a British Múzeumban talált idevonatkozó kéziratok. Az említett könyvekben azon esszénus hagyományokra helyeztem a hangsúlyt, amelyek szerintem a modern ember számára is óriási gyakorlati értéket képviselnek (Edmond Bordeaux Székely).

Esszénus tanítások Énoktól a Holt-tengeri tekercsekig (könyv) író Edmond Bordeaux Székely

 
3 550 Ft
Kedv. ár: 3 195 Ft
Kezdete: 2021.10.13
A készlet erejéig!
Nincs raktáron
-10%
Nyers Ételek Kincsestára

Nyers Ételek Kincsestára

Edmond Bordeaux Székely

A könyv a nyers ételekkel kapcsolatos gyakorlati jelentőségű bölcsességek gyűjteménye és útmutatás hogyan készítsük és élvezzük azokat, szem előtt tartván, hogy: „az élő táplálék fiatalságot és életerőt teremt". Mikor végigolvassuk ezt a könyvet, hitetlenkedve állapíthatjuk meg, hogy Dr. Székely a Nyers ételek kincsestárát a múlt század harmincas éveiben írta, mivel annyira igaznak és mainak találjuk tudományos és szociológiai megállapításait. Ugyanannyira meggyőzőek és vitathatatlanok - az akkor már praktizáló orvosnak - a helyes étrenddel kapcsolatos kijelentései is.

Nem véletlenül tudott ilyen magabiztos lenni, hiszen e könyv írásakor már egy jó évtizede birtokában volt annak, a saját maga által is követett és kipróbált ősi tudásnak, amelyet több ezer éve gyakorolt és tanított Zarathusztra, majd Jézus és az esszénusok is, nevezetesen azt, hogy életünket a természettel összhangban, egyszerűen és mértékletesen kell élni s akkor nem kell semmiféle betegségtől félnünk. - Hogy a szerző tudása milyen biztos alapokon áll, arra elegendő bizonyíték, hogy érdemileg ennyi évtized után sem kell elvenni, vagy hozzáadni az általa leírtakhoz, pedig korunkban megszokott dolog, hogy a pár éve még vitathatatlannak tartott elméletek és módszerek dőlnek össze máról holnapra.

Nyers Ételek Kincsestára (könyv) író Edmond Bordeaux Székely

 
2 850 Ft
Kedv. ár: 2 565 Ft
Kezdete: 2021.01.19
A készlet erejéig!
Nincs raktáron
Ökológiai egészségkert, a túlélés könyve

Ökológiai egészségkert, a túlélés könyve

A túlélés könyve

Edmond Bordeaux Székely

Jelen könyvemnek legfőbb célja, hogy az élelmiszertermelésnek egy olyan rendszerét vezesse be, amely képessé teszi a kertészeti tapasztalattal kevéssé, vagy egyáltalán nem rendelkező embereket is arra, hogy a legkiválóbb minőségű zöldségeket, gabonaféléket és gyümölcsöket állítsák elő minimális földterületen, elenyésző munkával. Ezt a rendszert mi ökológiai kertészetnek nevezzük, miután bió-ökológiai alapelveket alkalmazunk mind a talajművelésnél, mind a termesztendő növények kiválasztásánál.

A központi cél, olyan növényi táplálékok előállítása, amelyek különösen gazdagok ásványi elemekben, vitaminokban és más tápanyagokban, s mindezt egy olyan életmód - a kreatív vidéki élet - keretében, amely lehetővé teszi a család számára, hogy szükségleteinek többségét előállítsa egy önfenntartó kisgazdaságban, amelynek integráns része az ökológiai kert.
A szerző Edmond Bordeaux Székely 50 évvel ezelőtt írta meg e könyvet, a kreatív, önfenntartó, egészséges tanyasi gazdaságról (mintegy negyed hektár, egyharmad kat. hold területen), amely elegendő táplálékot képes produkálni egy négytagú családnak, napi 4 órai munka mellett. Kétezer évvel ezelőtt az esszénusok használták ezeket a módszereket, amelyekkel virágzó oázisokat teremtettek a palesztinai sivatagokban, és mi ugyanezeket a módszereket használhatjuk, hogy megőrizzük értékes természeti erőforrásainkat, megteremtvén saját oázisainkat. Zarathusztra azt mondta, hogy a kertészet a legnemesebb emberi hivatás - manapság talán a túlélés egyetlen módja.

Ökológiai egészségkert, a túlélés könyve (könyv) író Edmond Bordeaux Székely

 
2 850 Ft
Nincs raktáron

Sorrend:

TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT KÖNYVEK - az egészség megőrzése

természetgyógyászat fő feladata, az egészség megőrzése alternatív gyógyítási technikákkal. Ma már újra több módszer ismert az emberi szervezet regenerálására, melyet  reformtáplálkozással, méregtelenítéssel, böjttel, makrobiotikus és paleolit étrenddel lehet hatékonyan megvalósítani.

A természetgyógyászat az ember természetes öngyógyító képességének segítésével és a természetben megtalálható anyagok gyógyító hatásaival, alkalmazásával foglalkozó irányzatok összefoglaló neve.

természetgyógyászat valójában idősebb az embernél. Az állatok viselkedésének megfigyelése során nagyon sok olyan tapasztalatot rögzítettek, ahol valamilyen állatfaj a gyógyulás szándékával keres fel speciális helyeket, vagy táplálkozik szokásaitól eltérő módon. A természetes gyógymódok legrégebbi feljegyzett forrásai keletről származnak. A kínai orvoslás és az indiai Ájurvéda évezredes múltra tekint vissza.

Az alternatív gyógymód kifejezés összefoglaló kategórianév. Jelenkorban a konvencionális kórházi kezelés, a tudományosan alátámasztott terápiás eljárások és a gyógyszerek helyett alkalmazott technikákat nevezik így, amelybe beletartoznak az Európán kívül alkalmazott hagyományos módszerek is.

Kizárólag akkor beszélhetünk alternatív gyógyítás ról, ha a beteg egyáltalán nem követi a háziorvosa konvencionális előírásait.

Beszélhetünk ugyanakkor kiegészítő gyógymódok ról, komplementer gyógymódok ról, amelyeket a hagyományos terápiával együtt alkalmaznak, hogy javítsák annak hatását. A kiegészítő gyógymódok módszertana sokszor teljesen azonos az alternatív gyógymódok éval, az egyetlen különbség az, hogy a beteg a hagyományos kezelések mellett vagy önállóan alkalmazza őket.

Magyarországon a komplementer gyógymódok, kiegészítője lehet a hivatalosan gyakorolt eljárásoknak és alternatív gyógymódok is, mert nem tartozik bele a hagyományos gyógyászat fő irányzatába. Eszközei, eljárásai többnyire sokkal régebbiek és az ősi keleti gyógyászatban gyökereznek.

Az alternatív gyógymódok és kiegészítő gyógymódok körébe sorolható minden olyan gyógymód, amelyek hatása nincsen bebizonyítva. Emiatt az alternatív gyógymódok  és kiegészítő gyógymódok körébe igen eltérő gyógymódok tartoznak.

Az alternatív gyógymódok at nem módszertanuk különbözteti meg a konvencionális orvoslástól, hanem a hatásuk beválásának ellenőrzése, bizonyítása. Például  a természetgyógyászat körébe sorolják az olyan gyógynövények alkalmazását, amelyek hatása nincsen megfelelően alátámasztva. Ugyanakkor azon gyógynövények alkalmazása, amelyek hatása már bizonyított, a konvencionális gyógymódok körébe sorolható.

Mivel az alternatív jelzőt számos különböző gyógymód megkaphatja, az ilyen gyógymódok csoportosítása nehéz. Az alternatív és kiegészítő gyógyászat egyik csoportját természetgyógyászat nak nevezik, mert elsősorban a természetes gyógymódok at alkalmazza; Gyógynövények, Termoterápia, Aromaterápia, Akupunktúra, Vízgyógyászat, Apiterápia, Gyógymasszázs, Dietetika, Csontkovácsolás, stb.

Ma az alternativ gyógymódok  és kiegészítő gyógymódok körébe tartoznak a tradicionális orvosi eljárások is, mint például a hagyományos kínai orvoslás, vagy az egészségügyi okokból vállalt böjt.

természetgyógyászat könyvek kategóriában  az első helyen az alternatív gyógymódok könyvei sorakoznak témánként csoportosítva.

betegségek alternatív gyógyítása könyvek sorában főleg a rákbetegség megelőzésével és a gyógyításával kapcsolatos ajánlásokkal találkozhat az olvasó, valamint a szervezete tisztításával ismerkedhet meg, a természetgyógyászat kereteiben alkalmazott alternativ gyógymódok tanulmányozásával.

Az egészségmegőrzés könyvek elsősorban a helyes táplálkozásra hívják fel a figyelmünket, a nyers ételek minél nagyobb mértékű fogyasztása mellett elérhető egészségjavulás érdekében. A természetgyógyászat könyvek több példánya a jelen korban alkalmazott alternativ gyógymódok legújabb vívmányának, a paleolit étrendnek a bemutatásával, kikisérletezésének és hatásmechanizmusának ismertetésével kelt kiérdemelt figyelmet a természetes gyógymódok iránt érdeklődők körében.

természetgyógyászat könyvek között találhatók a Különleges gyógymódok könyvek, melyek népszerűségüket az alternativ gyógymódok különlegességének köszönhetik. Ilyen természetes gyógymódok a mágnes terápia, a kranioszakrális gyógyítás, a gyógyító érintés, a spirituális gyógyítás és a kapcsolatteremtő gyógyítás.

Makrobiotika könyvek  ből megtanulhatjuk, hogyan éljünk az élet természetes rendje szerint. A természetgyógyászat könyvek  különlegességei közé sorolható a makrobiotika, mely a tao életfilozófiáján alapul, aminek lényege a testi-lelki-szellemi egyensúly elérése oly módon, hogy a természet rendjéhez és az univerzum törvényeihez igazodjunk.

természetgyógyászat könyvek legkeresettebb, a mai stresszterhes korban leginkább   aktuálissá váló Méregtelenítés, Böjt, Diéta könyvek tárgyköreit tartalmazó kiadványok.

Nemeskőgyógyászat könyvek és az Öngyógyítás könyvek által bemutatott technikák és természetes gyógymódok egyszerűségét, az általuk elvárt hatást megtapasztalhatjuk, ha hittel és bizalommal  alkalmazzuk az általunk választott módszert.

természetgyógyászat könyvek legújabbkori, mondhatnánk legdivatosabb kiadványai a Paleolit könyvek melyek a táplálkozás legősibb módszereit mutatják be és javasolják alkalmazásukat, a szervezet szénhidrát terhelésének csökkentése érdekében.  Az alternativ gyógymódok fogalomkörében a paleolit táplálkozásnak tulajdonképpen egyetlen titka van: vissza kell térnünk ahhoz a táplálkozáshoz, amelyhez évmilliókon át alkalmazkodtunk.

Az ajurvéda könyvek, melyek az ájurvédikus gyógyítás elméletét és gyakorlatát taglalják, a test és a lélek komplett egészségét vizsgálják. A természetgyógyászat könyvek különlegességei közé tartoznak ezek a művek, melyek a természetes gyógymódok Indiából származó ősi, több ezer éves múltra visszatekintő tudományát tárják elénk. Az ajurvéda az alternativ gyógymódok azon módszere mely a betegség kezelését a beteg és környezete teljes megismerésével kezdi, majd olyan terápiákat alkalmaz, mint a masszázs és a meditáció, a méregtelenítés és a gyógynövénykúrák.

természetgyógyászat könyvek között az Anatómia könyvek a humán anatómia fogalomkörébe tartozó témaköröket tárgyalják, az emberi test  részeinek, a csontrendszer, izomrendszer, szervrendszer vizsgálatával.

Természetgyógyászat könyvek, alternativ gyógymódok, természetes gyógymódok 

természetgyógyászat könyvek kategóriában a legáltalánosabban alkalmazott módszereket a bioterápia tárja elénk, mely magában foglalja azokat a terápiákat, melyekkel szelíd gyógymód formájában tudjuk egészségünket megőrizni. A bioterápia könyvek e módszereket ismertetik. A természetes gyógymódok bioterápiával foglalkozó témaköreit az Akupresszúra könyvek, a Masszázs könyvek, a Mozgásterápia könyvek, a Reflexológia könyvek, valamint az Aromaterápia könyvek,  a Hangterápia könyvek, a Légzésterápia könyvek, a Színterápia könyvek,  a Vizeletterápia könyvek, a Mézterápia könyvek dolgozzák fel.

Az esszénus könyvek  azt tanítják, hogy a lélek halhatatlan, és az esszénusok arra törekszenek, hogy az emberek igaz és becsületes életet éljenek.

A homeopátia a XXI. század gyógymódja. A természetgyógyászat könyvek kategóriában a homeopátia könyvek e módszert mutatják be a gyógyulni vágyó, vagy a gyógyítás iránt elkötelezettséget érzőknek.

A homeopátiás szerek nem csodaszerek, de mint alternativ gyógymódok megfelelõ szaktudás birtokában hatékonyan alkalmazhatók az akut és krónikus betegségek gyógyításában egyaránt és a szervezet öngyógyító erőinek erősítésére alkalmas.

természetgyógyászat könyvek kategóriában a Schüssler terápia könyvek tanulmányozásával, útmutatásainak alkalmazásával, a 12 schüssler só és arcdiagnosztika együttes alkalmazásával komoly betegségeket előzhetünk meg, illetve a már kialakult tüneteket nagymértékben enyhíthetjük. A könyvekből megismerhetjük, hogy milyen ásványianyagok fontosak az emberi szervezet számára és e nagyszerű természetes gyógymódok alkalmazásával és a 12 ásványi só megfelelő kiválasztásával könnyebbé tehetjük önmagunk és mások számára is a gyógyulást. 

természetgyógyászat könyvek  kategória záró fejezeteként

Népi gyógyászat könyvek tartalmi üzenetét, az őseink által alkalmazott természetes gyógymódok ismeretét, a népi gyógyítók, sámánok, javasasszonyok, több száz éves hagyományát és a régi bevált receptek, kencék, borogatások, gyógyfüvek alkalmazásának tudásanyagát ajánljuk megismerésre. 

Ma már az alternatív gyógyítók szívesen újra felhasználják az ősi, népi megfigyelések alapján összegyűjtött ismereteket. Az lenne a jó, ha visszatalálnánk azokhoz a gyógymódokhoz, vagy inkább módszerekhez, melyekben nem feltétlen pirulákra van szükség.