Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Színterápia könyvek


A színterápia a színek rezgésenergiája segítségével harmonizálja, regenerálja az emberi szervezetet.


Sorrend:

A szerelem szinei   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
A szerelem szinei

A szerelem szinei

A szerelem és a szerelem teljessége

Új színteszt az erotikus élmény értékeléséhez

Max Lüscher

A szerelem szinei (könyv) író Max Lüscher

 
2 500 Ft
A színek hatalma

A színek hatalma

Jean-Gabriel Causse

A Csillagok háborúja bölcs Jedi lovagjai biztosan nem véletlenül harcoltak színes lézerkardokkal. Valószínűleg ők is tudták, hogy a szín igazi fegyver lehet. De miért fontosak a színek? Hogyan befolyásolnak minket a hétköznapjainkban? Hogyan tudjuk használni bűvös erejüket?
A színek tudatos használata mindenki számára ajánlott, akit érdekel, milyen színhatásokkal próbálnak még többet eladni egy boltban, a lakásunkban milyen szerepet játszanak a színek, vagy hogyan legyünk kiegyensúlyozottabbak, egészségesebbek az általunk viselt tónusok gyógyító erejétől.
Ebben a könyvben minden benne van, amit a színek hatalmáról tudni kell, lehet vagy illik. Hasznos, szórakoztató, és helyenként kellően meglepő!!

A színek hatalma (könyv) író Jean-Gabriel Causse

 
2 990 Ft
A színterápia teljes kézikönyve   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
A színterápia teljes kézikönyve

A színterápia teljes kézikönyve

antikvár példány

Pauline Willis

Színek nélkül el sem tudnánk képzelni az életünket: körülvesznek, vigasztalnak vagy elszomorítanak bennünket, még alvás közben sem hagynak magunkra, mindenki emlékszik egy-egy színes, s talán épp ezért felejthetetlen álmára. Hétköznapjaink során számos alkalommal használjuk fel tudattalanul is a színeket: kifejezzük hangulatunkat az öltözködésünkkel, lakásunkat meghatározott árnyalatú tárgyakkal rendezzük be, és szertartásainkhoz is bizonyos színek kötődnek. Mindenki tud valamit a színek jelentéséről: a sárga az irigység, a vörös a szeretet, a fehér a tisztaság jelképe. Ám e közhelyes jelentések mellett minden szín mélységi erőt rejt, s e könyvből megismerhetünk mindent, amit a színekről tudni kell. Fizikai tulajdonságaikat, a szem szerkezetét, a színterápia történetét s a színek szerepét életünkben. A hangsúly itt természetesen a gyógyításon van: szó esik az egyes színek részletes jelentéséről, az auráról, a csakrákról, az éter-, az asztrál- és a mentáltestről, a pránagyógításról, a távgyógyításról s e különleges gyógyászat eszközeiről. A könyv gyakorlati kézikönyvként szolgál mindenkinek, akit mélyebben érdekel a színgyógyászat: nem bevezetést, hanem elmélyülést nyújt e témában minden komoly szándékú olvasónak.

 

A színterápia teljes kézikönyve (könyv) író Pauline Willis

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
3 990 Ft
Nincs raktáron
Az angyalok színei

Az angyalok színei

Az Auroa Soma egyensúlyüvegek színkombinációival

Darsho M. Willing

Az angyalenergia-képek színskálája és alakzatai az angyalok szeretetteljes, gondoskodó és sugárzó lényét tükrözik vissza. Az Aura-Soma Egyensúly üvegeiről készített művészi fotók rezgésükkel segítenek, hogy ráhangolódjunk az angyali energiákra. A képek nyújtotta inspiráció alapja az adott angyal színe.

Fogadd magadba az angyalok fényét és színeit! Az általad intuitív módon választott angyalenergia-kép segítségével nyílj meg az ábrázolt angyal szellemi erejének mélyebb üzenete előtt. Talán pont ezek a színek, alakok és minták tárják fel számodra a benned lakozó szellemi értékeket. Meditálj, dolgozz a fénnyel és színekkel, hogy kapcsolatba léphess a tiszta szellemi lények, az angyalok világával!

A szerző, Darsho M. Willing okleveles Aura-Soma® konzulens és oktató, gyermekkora óta kapcsolatban áll az angyalokkal. Fotóművészetet tanult, életét azonban inkább benső érzékeléseinek, saját spirituális útjának és az emberekkel való holisztikus munkájának szentelte.

A könyvhöz mellékelt színpompás poszter segítségével a száztíz energiakép egyszerre sugározza angyali fényét, támogató energiáit.

Az angyalok színei (könyv) író Darsho M. Willing

 
3 700 Ft
Gyógyítás fény- és színterápiával

Gyógyítás fény- és színterápiával

Gyógyítás polarizált fényű lámpával

Dr. Deák Sándor

A fény a földi élet nélkülözhetetlen eleme. Fény nélkül nincs élet. Ennek ellenére a látható fénytartománnyal való gyógyítást csak 1991 óta alkalmazzák a Polarizált fényű lámpa segítségével. A szerző saját tapasztalatán alapuló terápiás útmutatást ad a Polarizált fényű lámpa gyakorlati hasznosításához: ismerteti a gyakori betegségekben való kezelés módját és kiemeli a diagnózis fontosságát a kezelés sikeressége érdekében.

Gyógyítás fény- és színterápiával (könyv) író Dr. Deák Sándor

 
2 100 Ft
Gyógyító színek

Gyógyító színek

Aranyi Lászlóné

A fény gyógyító erejét általában ismerjük, a színekét már kevésbé, jóllehet a színek a fény, a napsugár gyermekei. Ahol hiányoznak a színek, ott magány, sivárság, félelem uralkodik. Ahol színes a környezet, ott fejlődés, élet, erő és öröm lakik. A Gyógyító színek könyv megismertet minket a szimbólumok jelentőségével az élet sok területén, a színdinamika módszerével, a színgyógyászat lehetőségeivel, melyek által magunk is könnyen válhatunk gyógyítókká.

Gyógyító színek (könyv) író Aranyi Lászlóné

 
2 000 Ft
Színgyógyászat

Színgyógyászat

Lilian Verner Bonds

A színek befolyásolják mindennapi életünket, ennek ellenére csak kevesen tudatosítjuk magunkban hatásukat. Lilian Verner-Bonds a színek mélyebb megértésére ösztönöz bennünket, és megmutatja, milyen hatással vannak azok testünkre és lelkünkre. A szerző arra készteti az olvasót, hogy a többnyire háttérbe szorított életterületekre összpontosítson, és az egészség és harmónia elérése érdekében a színek pozitív aspektusait kutassa. Ha mindennapi életünk során figyelembe vesszük a színgyógyászat alapelveit - akár a lakberendezésben, akár az étkezésünkben -, javíthatjuk hangulatunkat, miközben energiával és életerővel töltődhetünk fel.

Színgyógyászat (könyv) író Lilian Verner Bonds 
2 990 Ft
Színtan   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Színtan

Johann Wolfgang Goethe

 
3 200 Ft
Nincs raktáron
-10%
Szivárványhíd

Szivárványhíd

Békefi Mária

A rendkívül esztétikus, rengeteg színes ábrával illusztrált kötet a színek világába kalauzolja el az olvasót. A könyv első részében nyomon követhetjük az evolúció, a csakrák és a színek összefüggéseit, melyeket analógiás értelmezésben világít meg a szerző. A könyv második részében különböző módszereket állít egymás mellé a színek szemszögéből. Ízelítőt kaphatunk az egyes témakörök színvilágáról és különféle technikák színes lehetőségeiről. Bemutatja a színek egyik legszelídebb gyógymódját, az aura-somát, melyre a jövőben egyre nagyobb igény lesz úgy a hagyományos, mint az alternatív gyógyászat területén.

Szivárványhíd (könyv) író Békefi Mária

 
2 980 Ft
Kedv. ár: 2 680 Ft
Kezdete: 2018.03.06
A készlet erejéig!
Színek és egészség   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Színek és egészség

Színek és egészség - A színek gyógyító ereje

ceruzás aláhúzásokkal

Petra Godson

Világunk nem egyéb, mint színek tengere, amely körülöttünk hullámzik. Ha környezetünket és a természetet színtelennek, fekete-fehérnek vagy szürkének képzelnénk, szorongani kezdenénk, sőt depresszióba esnénk. Érzésvilágunk és jó közérzetünk a bennünket körülvevő színességből fakad.

 

Az ezoterikus tudomány szerint a színérzékelés az emberiség fejlődéstörténete során fokozatosan gazdagodik, s szoros összefüggésben van a korszak spirituális és szellemi szintjével. Az ibolyaszínű ametiszt még pár száz éve is, mint ritka kincs, a királyi koronákban a Harmadik Szem helyét foglalja el. Ma a Vízöntő korát jelképező közismert szín.

 

A színek voltaképpen a fény különböző megjelenési formái. A fény pedig az életet testesíti meg. Már az ókori egyiptomiak összefüggésbe hozták az ember „hét rétegű” természetét a Naprendszer hetes felosztásával, a szivárvány hét színével, a hangsor hét hangjával. Auránk is hét színből áll, s a hét csakrát is mindenkori színük jellemzi. Tehát a színek körbefonják egész életünket, testünket, lelkünket, szellemünket.

 

Petra Godson könyvéből megtudhatjuk, miként hatnak szervezetünkre a színek, hogyan gyógyíthatók színterápiával a különböző testi és lelki betegségek, s hogy a színeket milyen módon juttathatjuk be szervezetünkbe. 

Színek és egészség (könyv) írója Petra Godson

 

 

 
2 990 Ft
Nincs raktáron
Színgyógymód   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Színgyógymód

Színgyógymód

Aura-szóma, színek, illatok, olajok

1998. évi antikvár példány, néhány oldalon aláhúzással

Mike Booth

Hogy ​mi az auraszóma? Olyan színterápia, amely nem kizárólag a színek által keltett gyógyrezgésekre épül. Annál sokkal több. Rendkívüli erejű gyógyító módszer, amely magában foglalja a teljes ősi gyógyszerészi alkímiát, vagyis a növények, virágok, gyanták összes titkát. Használata egyszerű, hatása mégis a lét minden – fizikai, lelki, szellemi – szintjén megmutatkozik. Megalkotója az angol gyógyszerész és látnok, Vicky Wall volt. Az auraszómát 1984-ben „álmodta meg”. A kezdetek óta sokat fejlődött az auraszóma, termékei mára már 94 olajból, 14 pomádéból és 14 kvinteszenciából állnak. A szivárvány minden színében tündöklő üvegek (kék/zöld, sárga/rózsaszín, türkiz/lila stb.) a holisztikus gyógymód új ágát képviselik. Vicky Wall Aura-szóma és A színekkel való gyógyítás csodái című könyve már korábban megjelent az Édesvíz Kiadónál. A nagy érdeklődésre való tekintettel az „édesvizesek” úgy döntöttek, hogy Mike Booth Színgyógymód című művét is elérhetővé teszik a magyar olvasók számára. A szerző, mielőtt tanítványul szegődött Vicky Wall mellé, egy művésztelep igazgatója volt. Ám szakított múltjával, s életét az auraszómának szentelte. Vicky halála előtti napjaiban rábízta az auraszóma-termékek készítésének titkát, s így ő lett a vállalkozás vezetője. Mike Booth könyve nagyon olvasmányos, ráadásul sok érdekességet tartogat az auraszóma iránt érdeklődők számára.

Színgyógymód (könyv) író Mike Booth

 
3 500 Ft
Nincs raktáron
Szivárványhídon át   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Szivárványhídon át

Szivárványhídon át

A színek jelentéséről, eredetéről és erejéről

Orosz László Wladimir

A fénytörés princípiuma azonban nem a prizma, hanem az emberi lélek. A prizma már esetleges és külsődleges megnyilvánulás: technológiai produktum. Ha az archetípus érdekel, az emberi tudat és az emberi szempár lehető legközvetlenebbül adódó jellegzetességeivel kell foglalkoznom. A jelenség-világ mérhetetlen óceánján számlálgathatjuk ugyan a kifogástalanul sorjázó talányok tompa morajú hullámverését, ám igazi Kérdésről csak akkor beszéljünk, ha a saját-lélek víztükrét érezzük fodrozódni. A Transzcendenciát nem valamiféle ködös és egzotikus ismeretlenben keressük: itt és most fogjuk tetten érni, amint a "lefűződött" és "kifordult" "észlelési rutin" élet-adó forrásaként éppen Világot alkot."

Az embernek, ha valóban gondolkodik, arra a megdöbbentő következtetésre kell jutnia, hogy világa nem lehet még felfedezve. Hiszen egyes-egyedül ő ébredt öntudatra az idők kezdetén, valahol, sehol, egy titokzatos vonzás-természet delejében, melyet sajátként és személyiségként tapasztal meg. Semmi egyebe nincs, nem volt, és nem is lesz soha. Éppen ezért, ha az ember igazán gondolkodik, kitartó és céltudatos; befelé és felfelé irányulóan tevékeny: ezt nevezem én "benső alpinizmus"-nak. Csupán egyetlen feladat adatott, mely annyira egyszerű, hogy életveszélyes: fölkapaszkodni a lélek szédítő meredélyéire, átkelni lidérces-hívogató szakadékai fölött. Bizonyos vagyok abban, hogy az ember végül is győzhet, erről szól ez a könyv is. (Orosz László Wladimir (1966 -) író, filozófus)

Szivárványhídon át (könyv) író Orosz László Wladimir

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
2 290 Ft

Sorrend:

TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT KÖNYVEK - az egészség megőrzése

természetgyógyászat fő feladata, az egészség megőrzése alternatív gyógyítási technikákkal. Ma már újra több módszer ismert az emberi szervezet regenerálására, melyet  reformtáplálkozással, méregtelenítéssel, böjttel, makrobiotikus és paleolit étrenddel lehet hatékonyan megvalósítani.

A természetgyógyászat az ember természetes öngyógyító képességének segítésével és a természetben megtalálható anyagok gyógyító hatásaival, alkalmazásával foglalkozó irányzatok összefoglaló neve.

természetgyógyászat valójában idősebb az embernél. Az állatok viselkedésének megfigyelése során nagyon sok olyan tapasztalatot rögzítettek, ahol valamilyen állatfaj a gyógyulás szándékával keres fel speciális helyeket, vagy táplálkozik szokásaitól eltérő módon. A természetes gyógymódok legrégebbi feljegyzett forrásai keletről származnak. A kínai orvoslás és az indiai Ájurvéda évezredes múltra tekint vissza.

Az alternatív gyógymód kifejezés összefoglaló kategórianév. Jelenkorban a konvencionális kórházi kezelés, a tudományosan alátámasztott terápiás eljárások és a gyógyszerek helyett alkalmazott technikákat nevezik így, amelybe beletartoznak az Európán kívül alkalmazott hagyományos módszerek is.

Kizárólag akkor beszélhetünk alternatív gyógyítás ról, ha a beteg egyáltalán nem követi a háziorvosa konvencionális előírásait.

Beszélhetünk ugyanakkor kiegészítő gyógymódok ról, komplementer gyógymódok ról, amelyeket a hagyományos terápiával együtt alkalmaznak, hogy javítsák annak hatását. A kiegészítő gyógymódok módszertana sokszor teljesen azonos az alternatív gyógymódok éval, az egyetlen különbség az, hogy a beteg a hagyományos kezelések mellett vagy önállóan alkalmazza őket.

Magyarországon a komplementer gyógymódok, kiegészítője lehet a hivatalosan gyakorolt eljárásoknak és alternatív gyógymódok is, mert nem tartozik bele a hagyományos gyógyászat fő irányzatába. Eszközei, eljárásai többnyire sokkal régebbiek és az ősi keleti gyógyászatban gyökereznek.

Az alternatív gyógymódok és kiegészítő gyógymódok körébe sorolható minden olyan gyógymód, amelyek hatása nincsen bebizonyítva. Emiatt az alternatív gyógymódok  és kiegészítő gyógymódok körébe igen eltérő gyógymódok tartoznak.

Az alternatív gyógymódok at nem módszertanuk különbözteti meg a konvencionális orvoslástól, hanem a hatásuk beválásának ellenőrzése, bizonyítása. Például  a természetgyógyászat körébe sorolják az olyan gyógynövények alkalmazását, amelyek hatása nincsen megfelelően alátámasztva. Ugyanakkor azon gyógynövények alkalmazása, amelyek hatása már bizonyított, a konvencionális gyógymódok körébe sorolható.

Mivel az alternatív jelzőt számos különböző gyógymód megkaphatja, az ilyen gyógymódok csoportosítása nehéz. Az alternatív és kiegészítő gyógyászat egyik csoportját természetgyógyászat nak nevezik, mert elsősorban a természetes gyógymódok at alkalmazza; Gyógynövények, Termoterápia, Aromaterápia, Akupunktúra, Vízgyógyászat, Apiterápia, Gyógymasszázs, Dietetika, Csontkovácsolás, stb.

Ma az alternativ gyógymódok  és kiegészítő gyógymódok körébe tartoznak a tradicionális orvosi eljárások is, mint például a hagyományos kínai orvoslás, vagy az egészségügyi okokból vállalt böjt.

természetgyógyászat könyvek kategóriában  az első helyen az alternatív gyógymódok könyvei sorakoznak témánként csoportosítva.

betegségek alternatív gyógyítása könyvek sorában főleg a rákbetegség megelőzésével és a gyógyításával kapcsolatos ajánlásokkal találkozhat az olvasó, valamint a szervezete tisztításával ismerkedhet meg, a természetgyógyászat kereteiben alkalmazott alternativ gyógymódok tanulmányozásával.

Az egészségmegőrzés könyvek elsősorban a helyes táplálkozásra hívják fel a figyelmünket, a nyers ételek minél nagyobb mértékű fogyasztása mellett elérhető egészségjavulás érdekében. A természetgyógyászat könyvek több példánya a jelen korban alkalmazott alternativ gyógymódok legújabb vívmányának, a paleolit étrendnek a bemutatásával, kikisérletezésének és hatásmechanizmusának ismertetésével kelt kiérdemelt figyelmet a természetes gyógymódok iránt érdeklődők körében.

természetgyógyászat könyvek között találhatók a Különleges gyógymódok könyvek, melyek népszerűségüket az alternativ gyógymódok különlegességének köszönhetik. Ilyen természetes gyógymódok a mágnes terápia, a kranioszakrális gyógyítás, a gyógyító érintés, a spirituális gyógyítás és a kapcsolatteremtő gyógyítás.

Makrobiotika könyvek  ből megtanulhatjuk, hogyan éljünk az élet természetes rendje szerint. A természetgyógyászat könyvek  különlegességei közé sorolható a makrobiotika, mely a tao életfilozófiáján alapul, aminek lényege a testi-lelki-szellemi egyensúly elérése oly módon, hogy a természet rendjéhez és az univerzum törvényeihez igazodjunk.

természetgyógyászat könyvek legkeresettebb, a mai stresszterhes korban leginkább   aktuálissá váló Méregtelenítés, Böjt, Diéta könyvek tárgyköreit tartalmazó kiadványok.

Nemeskőgyógyászat könyvek és az Öngyógyítás könyvek által bemutatott technikák és természetes gyógymódok egyszerűségét, az általuk elvárt hatást megtapasztalhatjuk, ha hittel és bizalommal  alkalmazzuk az általunk választott módszert.

természetgyógyászat könyvek legújabbkori, mondhatnánk legdivatosabb kiadványai a Paleolit könyvek melyek a táplálkozás legősibb módszereit mutatják be és javasolják alkalmazásukat, a szervezet szénhidrát terhelésének csökkentése érdekében.  Az alternativ gyógymódok fogalomkörében a paleolit táplálkozásnak tulajdonképpen egyetlen titka van: vissza kell térnünk ahhoz a táplálkozáshoz, amelyhez évmilliókon át alkalmazkodtunk.

Az ajurvéda könyvek, melyek az ájurvédikus gyógyítás elméletét és gyakorlatát taglalják, a test és a lélek komplett egészségét vizsgálják. A természetgyógyászat könyvek különlegességei közé tartoznak ezek a művek, melyek a természetes gyógymódok Indiából származó ősi, több ezer éves múltra visszatekintő tudományát tárják elénk. Az ajurvéda az alternativ gyógymódok azon módszere mely a betegség kezelését a beteg és környezete teljes megismerésével kezdi, majd olyan terápiákat alkalmaz, mint a masszázs és a meditáció, a méregtelenítés és a gyógynövénykúrák.

természetgyógyászat könyvek között az Anatómia könyvek a humán anatómia fogalomkörébe tartozó témaköröket tárgyalják, az emberi test  részeinek, a csontrendszer, izomrendszer, szervrendszer vizsgálatával.

Természetgyógyászat könyvek, alternativ gyógymódok, természetes gyógymódok 

természetgyógyászat könyvek kategóriában a legáltalánosabban alkalmazott módszereket a bioterápia tárja elénk, mely magában foglalja azokat a terápiákat, melyekkel szelíd gyógymód formájában tudjuk egészségünket megőrizni. A bioterápia könyvek e módszereket ismertetik. A természetes gyógymódok bioterápiával foglalkozó témaköreit az Akupresszúra könyvek, a Masszázs könyvek, a Mozgásterápia könyvek, a Reflexológia könyvek, valamint az Aromaterápia könyvek,  a Hangterápia könyvek, a Légzésterápia könyvek, a Színterápia könyvek,  a Vizeletterápia könyvek, a Mézterápia könyvek dolgozzák fel.

Az esszénus könyvek  azt tanítják, hogy a lélek halhatatlan, és az esszénusok arra törekszenek, hogy az emberek igaz és becsületes életet éljenek.

A homeopátia a XXI. század gyógymódja. A természetgyógyászat könyvek kategóriában a homeopátia könyvek e módszert mutatják be a gyógyulni vágyó, vagy a gyógyítás iránt elkötelezettséget érzőknek.

A homeopátiás szerek nem csodaszerek, de mint alternativ gyógymódok megfelelõ szaktudás birtokában hatékonyan alkalmazhatók az akut és krónikus betegségek gyógyításában egyaránt és a szervezet öngyógyító erőinek erősítésére alkalmas.

természetgyógyászat könyvek kategóriában a Schüssler terápia könyvek tanulmányozásával, útmutatásainak alkalmazásával, a 12 schüssler só és arcdiagnosztika együttes alkalmazásával komoly betegségeket előzhetünk meg, illetve a már kialakult tüneteket nagymértékben enyhíthetjük. A könyvekből megismerhetjük, hogy milyen ásványianyagok fontosak az emberi szervezet számára és e nagyszerű természetes gyógymódok alkalmazásával és a 12 ásványi só megfelelő kiválasztásával könnyebbé tehetjük önmagunk és mások számára is a gyógyulást. 

természetgyógyászat könyvek  kategória záró fejezeteként

Népi gyógyászat könyvek tartalmi üzenetét, az őseink által alkalmazott természetes gyógymódok ismeretét, a népi gyógyítók, sámánok, javasasszonyok, több száz éves hagyományát és a régi bevált receptek, kencék, borogatások, gyógyfüvek alkalmazásának tudásanyagát ajánljuk megismerésre. 

Ma már az alternatív gyógyítók szívesen újra felhasználják az ősi, népi megfigyelések alapján összegyűjtött ismereteket. Az lenne a jó, ha visszatalálnánk azokhoz a gyógymódokhoz, vagy inkább módszerekhez, melyekben nem feltétlen pirulákra van szükség.