Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Termék részletekTibeti hangtálak kézikönyv és Hangtál

Tibeti hangtálak kézikönyv és Hangtál
  • Tibeti hangtálak kézikönyv és Hangtál
9 990 Ft

Tibeti hangtálak kézikönyv és Hangtál ismertetése

Könyv + gravírozott hangtál (10cm átmérő, 5.5 cm magas, 0.33 kg) + esztergált keményfa bot (18 cm)

Eva Rudy Jansen

Mi a hangtál? A tibetiek egyik rituális eszköze, ugyanakkor terápiás értékkel is bír. Ez a könyv a hang meditációs használatáról, a gyógyításról, imáról és a tibeti szerzetesek hangtálairól szól.

Magyarázatot fűz a himalájai tálakhoz - melyek tibeti hangtál, illetve nepáli tálakként is ismertek - és az általuk keltett, hangüzenetnek hívott, különleges hanghoz.
A szerző megvitatja Kelet és Nyugat találkozását, a tibeti hangtálak -at, az áldozati tálakat, azt, hogyan működnek a hangtálak, beszél összehangolásról, belső üzenetekről, sámánizmusról és agyhullámokról, illetve gyakorlati útmutatókat ad arra nézve, hogyan dolgozhatunk ezekkel a hangokkal.

A hangtálak eredete

 A hangtálak eredete a 7000 esztendőre visszanyúló védikus hagyomány misztikus ködébe vész. Állítólag 2600 évvel ezelőtt már Gau-tama Buddha is használt a meditáláshoz ilyen hangtálak -at. Ugyanilyen célból még ma is használatban vannak a Himalája kolostoraiban és Ázsiában sok helyütt a hangtálak: elcsitítják, tisztázzák és fókuszálják meditálás közben a gondolatokat és az érzelmeket. Ezért gyakran kísérik hangtálak

kal a vallási szertartásokat is.

A hanggyógyászat nem új keletû módszer. Gyökerei Indiába nyúlnak vissza. A védikus gyógyászat lényegében a hangok által elért hatáson alapszik. Sokan ismerjük például az OM szótag mantrázását, amely Tibetben a legfontosabb hangot jelenti. A tibeti tanítás szerint, a világ és az ember ezekből az õs-rezgésekbõl keletkezett. A mantrák állandó ritmikus ismétlése révén az ember transzközeli állapotba kerül és léte legmélyebb energiáit hozza egyensúlyba, segít megtalálni a benne lévõ harmóniát. Nepálban is úgy gondolják, hogy a harmonikus rezgésű ember egészséges.

A hangtálak -ban számtalan lehetőség rejlik:

hangtálak a különböző testrészekre helyezve oldják az ottani izomgörcsöket, fájdalmakat, energiablokkokat, javítják a közérzetet, mélyebb légzést és ezáltal belső nyugalmat eredményeznek.
hangtál  által keltett hang harmonizál és ellazít, de jelentős sikere van a gyógyításban is, hisz ellazítási, fájdalomcsillapítási hatásával gyógyulási folyamatokat támogat.

hangtál által keltett hanggal kísérhetjük és erősíthetjük a meditációt.

A Feng Shui a tér és energia tisztítására használja a hangtálak -at.

A hangmasszázs során, mely egy hatékony lazító módszer, a hangtálak -ból előhívott rezgések koncentrikus körökben végigáramlanak a testen, megmozgatva sejtjeinket is és egészen a sejtek szintjéig tisztítják és vitalizálják a test energiáját. A hangtálak rezgései a véráramon és a nyirokrendszeren keresztül pedig minden szervre hatnak.

Tibeti hangtálak kézikönyv és Hangtál szerzője: Eva Rudy Jansen

 

 

 

 

 


 

 

 


Ezokönyvek Keleverustól webárúház