Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Gyógynövény könyvek


A Gyógynövény könyvek a természetgyógyászat könyvek keresett művei.

A természetgyógyászat körébe sorolják az olyan gyógynövények alkalmazását, amelyek hatása nincsen tudományosan alátámasztvaUgyanakkor azon gyógynövények alkalmazása, amelyek hatása már bizonyított, a konvencionális gyógymódok körébe sorolható.

Az alternatív gyógymódok at nem módszertanuk különbözteti meg a konvencionális orvoslástól, hanem a hatásuk beválásának ellenőrzése, bizonyítása.

természetes gyógymódok legrégebbi feljegyzett forrásai keletről származnak. A kínai orvoslás és az indiai Ájurvéda évezredes múltra tekint vissza.


Sorrend:

A bükki füvesember gyógynövényei

A bükki füvesember gyógynövényei

Szabó György - Lopes-Szabó Zsuzsa

Gyuri bácsit, a szerzőt sokan ismerik. Hírnevét annak köszönheti, hogy olyan ősi tudással rendelkezik, mely egyedülálló napjainkban: ismeri és használja a környezetünkben termő gyógynövényeket. Családjában népi gyógyítók voltak több nemzedéken keresztül, tudomása szerint félezer évre visszamenőleg. Újabb könyvének társszerzője lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa, szellemi örököse, a családi hagyományok továbbvivője. A könyv 65 gyógynövényről ad részletes leírást színes rajzokkal illusztrálva. Megtalálható benne, milyen betegségre milyen növényt lehet használni, hogyan lehet megelőzni a komoly bajokat. Semmi nem marad titok: a több száz éves tudást szívesen osztják meg a szerzők az olvasókkal. A könyvben olvashatjuk a gyógynövényes gyógyítás történetét, általános gyűjtési és teakészítési tanácsokat, valamint betegségcsoportokra bontva, a különféle gyógynövények alkalmazásához ad felhasználási javaslatokat. Gyuri bácsi és lánya, Zsuzsa minden titkukat megosztják az olvasóval. Olyan egyszerű nyelven megírt, közérthető és gyakorlatias könyvet adnak az érdeklődő kezébe, melyet még "kezdő" gyógynövényesek is haszonnal forgathatnak.

A bükki füvesember gyógynövényei (könyv) író Szabó György - Lopes-Szabó Zsuzsa

 
4 990 Ft
A bükki füvesember nyomában

A bükki füvesember nyomában

 

Lopes-Szabó Zsuzsa, Szabó György

Ritkán történik meg, hogy szinte ismeretlenül leülsz valakivel vacsorázni, és rövid idő alatt biztosra veheted, hogy erre az emberre egy hosszú, sivatagi úton nyugodtan rábízhatod a kulacsodat. Lopes- Szabó Zsuzsa ilyen ember.   

A bükki füvesember nyomában című könyve, ez a legalább annyira ésszel, mint amennyire szívvel írt könyv, egy érzékeny, a világot örökké jobbítani szándékozó valahai irodalmár realista könyve. 

Hogy hogyan lett mára okos és lelkiismeretes „üzletasszony” (ritka párosítás) Zsuzsa, hogyan lett szinte akarata ellenére édesapja, a bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi első számú tanítványa, társa és segítője, az legalább olyan izgalmas, mint amit a gyógynövényekről ír (meglehetősen szokatlan, egyéni közelítéssel). Azt hiszem, Lopes-Szabó Zsuzsa A bükki füvesember nyomában című könyve az egyik leghasznosabb, „legmodernebb”, egyben legolvasmányosabb, az olvasó lelkiismeretét is társul hívó, valóban gyógyító füveskönyv azok közt, amelyeket valaha kézbevettem a gyógynövények könyvei közül

A bükki füvesember nyomában (könyv)írója 

Lopes-Szabó Zsuzsa, Szabó György

 
6 490 Ft
A rák és a leukémia gyógyítása gyógynövényekkel   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
A rák és a leukémia gyógyítása gyógynövényekkel

A rák és a leukémia gyógyítása gyógynövényekkel

Rudolf Breuss

A rák és a leukémia napjaink népbetegsége, mellyel szemben az orvostudomány a legtöbb esetben tehetetlen. Rudolf Breuss, osztrák természetgyógyász az általa kifejlesztett lé keverékével és negyvenkét napos lékúrával a különböző rákbetegségekben szenvedő, gyógyíthatatlannak mondott betegek tízezreit gyógyította meg. A rák és a leukémia gyógyítása gyógynövényekkel könyv részletesen leírja a kúra során alkalmazott lékeverékek elkészítését és a gyógykúrák alkalmazását. A Rudolf Breuss által alkalmazott és kikísérletezett kúra egyértelműen bizonyíthatja, hogy a rák és a leukémia ellen ma már teljes sikerrel fel lehet venni a harcot.

A rák és a leukémia gyógyítása gyógynövényekkel (könyv) író Rudolf Breuss

 

 
2 990 Ft
Nincs raktáron
A természet patikája   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
A természet patikája

A természet patikája

Hildegard Von Bingen

Maria Treben

A középkori apátnő, Hildegard von Bingen az elsők között összegezte az évszázadok alatt felhalmozott tudást a természetes gyógymódokról. Minden későbbi követője, például Maria Treben is az ő ismereteiből merített. Hildegard összefüggő egésznek látta a természetet, melyben a kövek, a fémek, a növények, az állatok és az ember egyetlen nagy egység részei. Szerinte az ember harmóniája csak akkor valósulhat meg, ha minden más lénnyel összhangban van. A betegségekről, azok okairól azt vallja, hogy a léleknek kell elsődlegesen egészségesnek lennie ahhoz, hogy a test is egészséges legyen. A lélek egészségének biztosítéka a megtisztulás, Istenhez fordulás, a Teremtővel alkotott összhang. Jelen könyve ebben a szellemben ad útmutatást az egészség megőrzéséhez, az egyes betegségek gyógyításához.

A természet patikája (könyv) író Hildegard Von Bingen Maria Treben

 

 
2 495 Ft
Nincs raktáron
-10%
A vadon termő gyógynövények

A vadon termő gyógynövények

Dr. Páter Béla

Az emberek már nagyon régen rájöttek arra, hogy egyes növények olyan anyagokat tartalmaznak, melyek a beteg ember szervezetére gyógyítólag és fájdalomcsillapítólag hatnak. Felismerve az egyes növényekben rejlő eme gyógyító erőt, nagy buzgalommal kutatták fel ezen nagybecsű növényeket, szedték azok gyógyhatású leveleit és kiásták a gyógyanyagot tartalmazó gyökereket. Az ókorban az ilyen gyógyfűkeresőket rhizotómoknak nevezték. Régebben a szedett gyógyfüvekkel maguk a gyógyfűkeresők gyógyították a betegeket. Évszázadokon keresztül valóságos kincsesbányája volt az illetőre nézve a gyógyfüvek ismerete, azok felkeresésének mestersége és a gyógyfüvek segélyével való gyógyítás, persze a rejtélyességbe burkolódzó külsőségek kíséretében.
Dr. Páter Béla 1912-ben, harmadik kiadását megélt műve ma is időszerű és kiváló segítséget nyújtó "tankönyve" a természet patikájának. Gazdag képanyaga is segíti a gyógynövények fel- és megismerésének gyakorlati alkalmazását

A vadon termő gyógynövények (könyv) író Dr. Páter Béla

 
3 500 Ft
Kedv. ár: 3 150 Ft
Kezdete: 2021.11.08
A készlet erejéig!
-10%
Adaptogének

Adaptogének

Gyógynövények stressz csökkentésre, erő és állóképesség növelésére

Adaptogének (könyv) író David Winston

 
5 990 Ft
Kedv. ár: 5 390 Ft
Kezdete: 2021.03.19
A készlet erejéig!
Arc és testápolás gyógynövényekkel

Arc és testápolás gyógynövényekkel

Varró Aladár Béla

Varró Aladár Béla neve jós ismert azok előtt, akik a gyógynövényekkel történő gyógyítás iránt érdeklődnek. Jelen könyvében új területen érvényesíti tudását, nevezetesen a kozmetika és bőrbetegségek terén. A szerző egyike hazánkban a gyógynövények legjobb ismerőinek és hosszú évek alatt szerzett tapasztalatait ismertette műveiben.
Nagy irodalmi tájékozottságra vall annak a sok babonának és népies eljárásnak az összegyűjtése, amely könyvében lépten-nyomon megragadja figyelmünket. A nép babonáinak és eljárásainak mindig van valami alapja. Csak éppen ügyesen mögéje kell nézni a dolgoknak, hogy a lényeget megtaláljuk.
Korunkban reneszánszát éli a természetes életmód- és táplálkozás, valamint a gyógynövényekkel való gyógyítás és egészségmegőrzés. Éppen ezért fontos a gyógynövények ismerete, és mint ahogy azt a jelen könyv is igazolja, akár a szépségápolás területén is mennyire fontos az alkalmazásuk.

Arc és testápolás gyógynövényekkel (könyv  író Varró Aladár Béla

 
2 500 Ft
-10%
Az olajok gyógyító ereje

Reménytelen esetek nincsenek!


Kovács József


Ha csak ezt az egy könyvet alkalmazza, elegendő ahhoz, hogy meggyógyuljon Ön vagy családja bármelyik tagja, rokona vagy jó ismerőse a legsúlyosabb betegségből is. Különösebb fejtörés nélkül, elég könnyen és egyszerűen (s ha az Ön számára ennek van jelentősége-elérhető költség ráfordítása mellet) megtisztíthatja, felerősítheti, megfiatalíthatja és regenerálhatja az egész szervezetét... 
3 800 Ft
Kedv. ár: 3 420 Ft
Kezdete: 2020.12.22
A készlet erejéig!
Fűszer- és gyógynövények

Fűszer- és gyógynövények

Határozó kézikönyvek

Lesley Bremness

A Határozó Kézikönyvek a természet tisztább és pontosabb megismerésében segítik az Olvasót. A gondosan összeválogatott, színes fényképek, a rövid, lényegre törő leírások segítséget nyújtanak élő és élettelen környezetünk, a növények, az állatok, az ásványok és a kőzetek világának megismeréséhez. Ezek a könnyen használható, szép kivitelű és tartalmas könyvek nem hiányozhatnak egyetlen természetet kedvelő felnőtt vagy gyermek könyvtárából sem.

Fűszer- és gyógynövények (könyv) író Lesley Bremness

 
4 200 Ft
Fűszerszámok az ősi kásafélékhez

Fűszerszámok az ősi kásafélékhez

Karay Zsófia

Őseink ismerték és termesztették a fűszerszámokat a kertjükben, és megfigyelték hatásukat más konyhakerti növényekre is. Riasztják a kártevőket, és az íz és zamatanyagot is javítják. A szerzőnő szerint a városi embereknek sem kell lemondaniuk a friss fűszernövényekről kert hiányában, hiszen erkélyen, cserépben is nevelhetők. A kis könyvből megismerhetjük a különböző fűszerek tulajdonságait, hasznosíthatóságát.

Fűszerszámok az ősi kásafélékhez (könyv) író Karay Zsófia

 
1 200 Ft
Gyógyfüvek bibliája

Gyógyfüvek bibliája

Earl Mindell

A Gyógyfüvek bibliáját olyanok számára írtam, akik kezdők ezen a területen, és szeretnék megismerni a gyógynövények világát. Olyan gyógyfüvekről írok ebben a könyvben, amelyek a legtöbb gyógynövényboltban könnyen beszerezhetők és könnyen felhasználhatók."

Kitűnő útmutató a gyógynövényeken alapuló új és hagyományos gyógymódokhoz, valamint annak megértéséhez, hogyan javíthatják ezek munkaképességüket, alvásunkat, közérzetünket és általában az egészségünket."

Gyógyfüvek bibliája (könyv) író Earl Mindell

 
1 990 Ft
Nincs raktáron
Gyógyfüves könyv

Gyógyfüves könyv

Michael Tierra

A könyv gyakorlati útmutatást nyújt arra vonatkozóan, hogy miképpen vigyázzunk az egészségünkre a gyógyfüvek segítségével. Nélkülözhetetlen kézikönyv mindazok számára, akik az egészségük megőrzésének, illetve visszaszerzésének természetes útjait keresik. A több mint 150 rajzzal illusztrált mű abc-rendben sorolja fel a gyógyfüveket, és tárgyalja az alkalmazásukat.

Gyógyfüves könyv (könyv) író Michael Tierra

 
3 000 Ft
Gyógynövények

Nyerd vissza az egészséged gyógynövények segítségével

 

 

Laura Mantovani

 

Napjainkban a fitoterápia elismert alternatív orvostudomány, amelyhez egyre többen fordulunk. A növények gyógyító hatása a bennük lévő vegyületektől, azaz aktív hatóanyagoktól függ, amelyek többé-kevésbé markánsan befolyásolják szervezetünk biokémiai folyamatait, így sok betegség lefolyását is.

 
1 490 Ft
Gyógynövények a holisztikus gyógyításban

Gyógynövények a holisztikus gyógyításban

Penelope Ody

A praktikus és informatív kötet nyugati, kínai és ájurvédikus hagyományok alapján szolgál közérthető magyarázatokkal a gyógynövények hatásairól. Szól arról is, hogy e hagyományok tükrében miként különbözik felhasználásuk. Míg a nyugati orvoslás inkább arra hajlik, hogy a betegségek tüneteit mérsékelje, a gyógynövény-tradíció - Keleten és Nyugaton - a harmóniát, a test és szellem egyensúlyát emeli ki, s a gyógynövények kombinációját alkalmazza. Könyvünk segítségével mindenki maga választhatja meg a személyének leginkább megfelelő alkalmazást.

Gyógynövények a holisztikus gyógyításban (könyv9 író Penelope Ody

 
2 800 Ft
Gyógynövények a homeopátiában

Gyógynövények a homeopátiában

Andreas Wacker

A homeopátia bázisát képező 159 gyógynövény és a belőlük készült homeopátiás szerek abc-szerint rendszerét tartalmazza a Gyógynövények a homeopátiában című könyv. Áttekinthető formában ismerteti a növények jellegére, előfordulására, a feldolgozásra kerülő növényi részekre valamint a homeopátiás alkalmazásra vonatkozó adatokat. Közli a hétköznapi panaszok önálló kezeléséhez szükséges alapvető, hasznos információkat, valamint segítséget nyújt a megfelelő szer kiválasztásában.

Gyógynövények a homeopátiában (könyv) író Andreas Wacker

 
2 980 Ft
Gyógynövények és készítményeik a terápiában   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Gyógynövények és készítményeik a terápiában

Gyógynövények és készítményeik a terápiában

Dr. Petri Gizella

A Gyógynövények és készítményeik a terápiában című könyv a gyógyszerészi gondozás, Galenus könyvek sorozatban jelent meg. Hatékony segítséget nyújt az olvasónak a világ gyógynövénypatikájában való eligazodásban. A könyv azonban nem törekedhet a teljességre, a jelenleg forgalomban lévő összes készítmény ismertetésére.

A növényleírásokat a készítmények bemutatása követi. Törzskönyvezett gyógyszerek, törzskönyvezett gyógytermékek, Magyarországon nem forgalmazott, de többnyire jelentős klinikummal rendelkező külföldi gyógyszerek, galenusi készítmények, kozmetikumok és étrend-kiegészítők receptúráit foglalja össze. A visszakeresést névmutató és tárgymutató könnyíti meg.

Szívre ható gyógynövények és készítményeik; 
Agyi és perifériás vérellátásra ható gyógynövények és készítményeik; 
Idegrendszerre ható gyógynövények és készítményeik; 
Emésztőrendszerre ható gyógynövények és készítményeik; 
Hashajtó, hasfogó gyógynövények és készítményeik; 
Epe- és májbetegségre ható gyógynövények és készítményeik; 
Húgyutakra és prosztatára ható gyógynövények és készítményeik; 
Légzőrendszerre ható gyógynövények és készítményeik; 
Reuma kezelésére szolgáló gyógynövények és készítményeik; 
Bőrgyógyászatban használatos gyógynövények és készítményeik; 
Női bajokat enyhítő gyógynövények és készítményeik; 
A gyógynövény-terápia szerepe a daganatos betegségek kezelésében. 

Gyógynövények és készítményeik a terápiában (könyv) író Dr Petri Gizella

 

 
3 900 Ft
Nincs raktáron
Gyógynövények és mérgező hasonmásaik

Gyógynövények és mérgező hasonmásaik

Gyógynövénygyűjtés helyesen

Ursula Stumpf

Ez a természetkalauz abban kíván segítséget nyújtani, hogy teljes biztonsággal meg tudjuk különböztetni a legfontosabb gyógynövényeket hatástalan vagy mérgező hasonmásaiktól, és el tudjuk kerülni a tévedéseket. A könyvből részletesen megismerhetünk 90 gyógynövényt és 60 hatástalan, mérgező hasonmásukat.

Gyógynövények és mérgező hasonmásaik (könyv) író Ursula Stumpf

 
2 280 Ft
Gyógynövények ismerete   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Gyógynövények ismerete

Gyógynövények ismerete

A fitoterápia és az alternatív medicina alapjai

Rácz Gábor, Rácz-Kotilla Erzsébet, Szabó László Gy.

 

A gyógynövények használata állandóan megújuló és hiteles ismereteket kíván. A könyv szerzői sok évtizedes oktatói és gyakorlati tapasztalatukat és szemléletüket adják át az olvasónak. Rácz Gábor és Rácz-Kotilla Erzsébet életük javát a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen töltötték, tanítva gyógyszerész- és orvosnemzedékeket. Nem véletlen, hogy a könyvben sok erdélyi népgyógyászati értékelésre is sor kerül. Szabó László Gy. Kezdeményezésére több mint két évtizede a mai Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának vendégtanárai.
A gyógyszerész-professzorok a hagyományokra alapozva számos gyakorlati ajánlással és modern ismeretekkel gyarapítják a gyakorló orvosok, gyógyszerészek és természetgyógyászok tudását, eleget téve az igényes és hiteles tájékozódásra törekvő, a fitoterápia és az alternatív medicina iránt érdeklődő olvasók kíváncsiságának is. A könyvet ugyancsak haszonnal forgathatják még egyetemi hallgatók és továbbképzésekben részt vevő gyógyszerészek, orvosok, tanárok, kertészek és a gyógynövénytermesztés iránt érdeklődők.

Gyógynövények ismerete (könyv) író Rácz Gábor

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
4 350 Ft
Nincs raktáron
Gyógynövények kincsestára

Gyógynövények kincsestára

A gyógyhatású növények azonosítása, gyógyászati, étkezési és kozmetikai felhasználása

Ez a lenyűgöző könyv fényképek, rajzok és leírások segítségével mutatja be a gyógynövények páratlanul gazdag világát: mindenre kiterjedő információkkal lát el a növényfajtákról, azonosításukról, gyűjtési idejükről, hatóanyagaikról, gyógyászati, kozmetikai és konyhai felhasználásukról.

Gyógynövények kincsestára (könyv)

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
3 999 Ft
Gyógynövények kutyáknak

Gyógynövények kutyáknak

Dr. Szilágyi Máté, Marton Zsófia

A gyönyörű, színes kivitelezésű, és tartalmi szempontból is igényes, 180 oldal terjedelmű kézikönyvben a szerzők saját, mindennapi tapasztalataik alapján írnak a kutyák kezelésében használható gyógynövényekről.

A kutyák megváltozott életmódjából adódó megbetegedések száma hihetetlenül megnőtt, és sajnos a legtöbb kutya számára már csak kevés lehetőség jut arra, hogy gyógynövényekhez jusson az erdőt-mezőt járva. Ráadásul állandó toxikus terhelés alatt állnak állataink az őket körülvevő kémiai anyagok miatt, emiatt fontos lenne őket rendszeresen méregteleníteni.

Amellett, hogy megelőzni könnyebb a betegséget, mint gyógyítani, az is előfordul, hogy a modern orvostudomány esetenként bizonyos betegségekkel szemben már tehetetlen. Mindeközben helyesen összeállított gyógynövénykeverékekkel a krónikus, nem javuló betegségek is sikeresen kezelhetőek, valamint a mindennapi méregtelenítés is egyszerűen megvalósítható.

Ez a könyv segítséget nyújt ahhoz, hogy a természet adta gyógyhatású növények visszatérhessenek kutyáink napi étrendjébe.

Az állatorvos és agrármérnök szerzőpáros részletesen ír gyakorlati tudnivalókról, melyek segítik mind a szakembereket, mind a kutyatartókat, hogy eldönthessék: mikor, melyik kutyabetegség esetén javasolt a gyógynövényekhez fordulni segítségért. Kitérnek olyan kényes témákra is, mint a táplálékallergia valódi okai, a helyes étrend, a szivárgó bél szindróma, vagy a kutya dominanciájának megbetegítő hatása.

Gyógynövények kutyáknak (könyv) írók Dr. Szilágyi Máté, Marton Zsófia

 
4 900 Ft
Nincs raktáron
Gyógynövények úton, útfélen

Gyógynövények úton, útfélen

Dr. Juhász Lajos, Dr. Zsigrai György

Napjainkban a legtöbb betegséggel szemben mesterségesen előállított gyógyszerek sora áll rendelkezésünkre. Ennek ellenére a gyógynövényeket sem nélkülözhetjük, hiszen ezek használata is az egészségünket szolgálhatja. Számos gyógynövényt bevontak a nagyüzemi termesztésbe, másokat a szabad természetben találjuk. Az egészséges életmódot kövezők ismét rátaláltak a "természet patikájára", nem hiába. Ha okosan használjuk ezek hatóanyagait, élvezzük illatukat, gyönyörködünk színeikben, testünk és lelkünk sokáig egészséges maradhat. Ki gondolná, hogy környezetünkben milyen sokféle gyógynövény vesz minket körül? Ezekből adunk közre könyvünkben egy csokrot. Olyan növényeket mutatunk be, amelyek hagyományos gyógynövények, alkalmazásuk a népi gyógyászatban ismertek, vagy "kettő az egyben" típusúak: gyógy- és fűszernövények is egyben.

Gyógynövények úton, útfélen (könyv) írók Dr. Juhász Lajos, Dr. Zsigrai György

 
2 990 Ft
Hatóanyag ABC

Hatóanyag ABC

Gyógynövények hatóanyagai A-tól Z-ig

Báthory Gábor dr.

A Hatóanyag ABC az olvasótól csak minimális kémiai alaptudást megkövetelve, és alapvetően a könnyen érthető, kémiai, fizikai, biológiai, illetve hatástani szempontokat vegyesen tartalmazó, hagyományos felosztást követve mutatja be a különböző növényi hatóanyagcsoportokat. Ezen belül alapvetően fitoterápiás nézőpontból próbálja leírni az egyes csoportokhoz köthető jellemző hatásokat, bemutatja az ide tartozó legfontosabb gyógynövényeket, és megpróbál hasznos, gyakorlati tanácsokat adni azok mindennapi biztonságos használatához. A hagyományos felosztásnak köszönhetően könyvünkben p1. a "Csípős anyagok" és a "keserűanyagok", mint kategóriák, változatlanul megmaradtak, ami sokak szemében ma már kissé elavultnak tűnhet, de egyszerű megfoghatóságuk és a terápiás alkalmazást jól segítő gyakorlatiasságuk nem vitatható. Az alapvetően gyakorlatias megközelítés mellett ugyanakkor a növényi anyagok újabban használt Vágújfalvi-féle biogenetikai anyagrendszerét, és ennek a hagyományos hatóanyagcsoportokhoz való kapcsolódásait is igyekeztünk nagyon röviden bemutatni. A könyvben használt csoportosítás ismeretében nemcsak a gyógyteák elkészítéshez szükséges leghatékonyabb kivonási eljárást (p vizes áztatás, főzés, forrázás) tudjuk gyorsan és egyszerűen kiválasztani, hanem sok esetben még a gyógynövények egymással való helyettesítéséhez is hasznos útmutatást kaphatunk. Talán a Kedves Olvasó is bosszankodott már azon, hogy egy fontos gyógyteakeverékhez nem sikerült egyik vagy másik növényi drogot beszereznie. A hatóanyagcsoportok szerinti, illetve hatástani besorolás segítségével ez a probléma gyakran egyszerűen orvosolható, mivel az azonos csoportba sorolt növényi drogok - fő hatásuk tekintetében - egymással sokszor helyettesíthetők. Például, ha egy gyógytea kompozícióba magas cserzőanyag vagy keserűanyag tartalma miatt került bele egy drog, akkor ezt egy másik hasonlóan magas cserzőanyag vagy keserűanyag tartalmú droggal egyszerűen helyettesíthetjük. A cserzőanyagok tekintetében így a libapimpót például apróbojtorján levéllel könnyen kiválthatjuk egy teában. Az ilyen helyettesítéseknél inkább csak arra kell odafigyelnünk, hogy az egyes hatóanyagcsoportnál bemutatott gyógyhatások közül nem mindegyik található meg feltétlenül az adott csoportba besorolt valamennyi drognál. A szaponint tartalmazó drogok közül például nem mindegyik rendelkezik adaptogén hatással, és a ginzeng gyökér ebből a szempontból például szappangyökérrel nem is váltható ki. Ugyanakkor, ha mondjuk köptető hatásról van szó, akkor a szappangyökeret több más szaponin tartalmú drog, így például a tavaszi kankalingyökér vagy akár az ökörfarkkóró virág is helyettesítheti.

Hatóanyag ABC (könyv) író Báthory Gábor dr.

 
3 990 Ft
Házipatika gyógynövényekből   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Házipatika gyógynövényekből

Házipatika gyógynövényekből

antikvár példány

Oláh Andor

Az egészség kincs, amelynek megőrzéséért mindent el kell követnünk. Figyelnünk kell táplálkozásunkra, munkánkra, pihenésünkre, kikapcsolódásunkra. Ne bízzuk gyógyulásunkat csak a tablettákra!
A népszerű orvos író Oláh Andor könyvében többek között írt a vese- és hólyagbajokra, nőgyógyászati panaszokra, a bőr betegségeire, sebgyógyításra ad recepteket, leírja a gyógynövények hatóanyagait, a teák elkészítésének módjait, alkalmazásuk lehetőségeit.
A „zöld orvostudományt” mindenki elsajátíthatja, s nem kell félni a mellékhatásoktól, ha betartja a javasolt gyógymódot. Ha valaki még arra is vállalkozik, hogy megismerje, gyűjtse, szárítsa a gyógynövényeket, nemcsak az egészséges életmódhoz, hanem a természethez is közelebb kerül.

Házipatika gyógynövényekből

Házipatika gyógynövényekből (könyv) író Oláh Andor

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
1 600 Ft
Nincs raktáron
-5%
Herbárium

Herbárium 

Dr. Kmeth Sándor

Ön annak a gyógyászati rendszernek a gyógynövénytár-át tartja a kezében, amely alapján a magyar kultúrkörben az ősi idők gyógyítói tevékenykedtek. Ezt Általános Rendszerező Élettan néven fogalmaztuk újjá, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy olyan gyógyászati módot nyújtsunk, amely egyben szellemi útként a tökéletesedés lehetőségét is felkínálja a gyógyítani és a gyógyulni vágyóknak. E növénytár nem csak abban előremutató, hogy a gyógynövények több hagyományos gyógyászati rendszer szempontjából kerültek kidolgozásra - úgy mint az indiai áyurvéda, a tibeti gyü-si, az egyiptomi eredetű hermetikus és az európai hippokratészi -, hanem a mai modern orvoslás szerint megállapított kórképekhez illesztve is képes hatékony terápiás információt szolgáltatni.

A Herbárium a témában eddig megjelent szakkönyvektől eltérően a gyógynövények-et lélektani hatásuk illetve lelki kórképek szerint is ismerteti.

Herbárium (könyv) író Dr. Kmeth Sándor

 
7 000 Ft
Kedv. ár: 6 650 Ft
Kezdete: 2022.02.18
A készlet erejéig!
Javasasszony unokája

Szabó György

 

 A javasasszony a javát szolgálta a betegeknek, és csak javasolt, ami gyönyörűen kiolvasható az elnevezésből. Általában nők űzték ezt a mesterséget, a férfiak, az úgynevezett füves emberek kevesebben voltak. A hagyományt egy családon belül mindig a második nemzedék folytatja. Kivétel lesz most Szabó Gyuri bácsi lánya, aki már tanulja a mesterséget.

 
3 990 Ft
Melyik ez a gyógynövény?   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Melyik ez a gyógynövény?

Wolfgang Hensel

 

A kirándulók új típusú növényhatározója több mint 350, Európában előforduló gyógynövénnyel ismertet meg és segít a biztos meghatározásukban a fotókhoz kapcsolódó részletes fajjellemzéssel, fajonként több fotóval és rajzzal illetve a gyors eligazodást segítő színkulcsokkal, kapcsolódó érdekességekkel.

 
4 000 Ft
Nincs raktáron
Növényi antibiotikumok

Növényi antibiotikumok

Aruna M. Siewert

Mindenhonnan kórokozók leselkednek ránk immunrendszerünk megállás nélkül azon fáradozik, hogy szembeszálljon velük. Ha megtalál minket valamelyik, és egy fertőző betegséggel kell megküzdenünk, hamar folyamodunk mesterséges antibiotikumokhoz. Pedig ennek sokkal ritkábban van értelme, mint hinnénk. A gyógyszerek gyengítik az immunrendszert, és növelik a kórokozók ellenállóvá válásának kockázatát. A Növényi antibiotikumok könyv a jól bevált gyógynövények hatóerejével foglalkozik, hogy hogyan kezelhetők az enyhébb fertőzések a növények segítségével mellékhatások nélkül. A növényi alapú gyógyszerek a mesterséges antibiotikumokkal ellentétben ugyanakkor nemcsak baktériumok, hanem vírusok és gombák ellen is hatásosak. Az antibiotikus hatású gyógynövényekkel támogatjuk az immunrendszerünket ahelyett, hogy gyengítenénk, és a fertőzésekből megerősödve kerülünk ki.

Növényi antibiotikumok (könyv) író Aruna M. Siewert

 
2 800 Ft
Sacra Herbaria - Szent füvek

Sacra Herbaria - Szent füvek

Temesvári Gabilla Katul

Szentekről, bibliai alakokról elnevezett növényeket találunk a kötetben, ősi népek szentként tisztelt füveit, fáit, melyek többségükben gyógyító erővel bírnak. Legendák, történetek is kapcsolódnak hozzájuk. A különböző szentekről is megtudhatunk jópár tudnivalót, miközben a növényeket tanulmányozzuk. A magyarok mitikus növényeiről (pl. csabaíre, kapor, diófa) külön fejezetben olvashatunk. A könyv melléklete egy 48 lapos színes kártyacsomag, melynek segítségével könnyedén felismerhetjük a szent füveket.

Sacra Herbaria - Szent füvek (könyv) író Temesvári Gabilla Katul

 
3 900 Ft
Terepi gyógynövény-kalauz az Alsó-Tisza völgybe

Terepi gyógynövény-kalauz az Alsó-Tisza völgybe

Ábrahám Krisztián

A könyv ezen a területen jellemző gyógynövényeket gyakorlatias módon ismerteti az olvasóval. Ezt a kis könyvecskét bármikor magaddal viheted túrázás, séta közben, utadon segíteni fog a hasznos - és örömteli! - gyógynövények megtalálásában, és az otthoni felhasználási lehetőségekben. Bemutatjuk, hogy egészségmegőrzési, gyógyászati céllal milyen sokféleképp hasznosíthatjuk az adott növényt, akár belsőleg, akár külsőleg, valamint hogy ehhez mikor javasolt gyűjtenünk a növényt a legmagasabb hatóanyag-tartalom érdekében. Ezen túl megismerkedhetünk a minket mindenhol körülvevő, hétköznapinak hitt vadon termő gyógynövényekkel étkezés céljából is. 

Minden tárgyalt növényhez kedves befőttesüvegre tehető matrica tartozik, amelyek segítségével kialakíthatjuk tetszetős otthoni patikánkat, gyógynövény-tárunkat. 

Terepi gyógynövény-kalauz az Alsó-Tisza völgybe (könyv) író Ábrahám Krisztián

 
1 700 Ft
-10%
Testünk, lelkünk ápolása

Testünk, lelkünk ápolása

Ursel Bühring

A Testünk, lelkünk ápolása című könyv annak bemutatására vállalkozott, hogyan tudjuk testünket és lelkünketa gyógynövények-kel kúrálni és gyógyítani.

Ursel Bühring az évszakokat követve végigveszi különféle szerveinket (máj, epe, bél, gyomor, vese, húgyhólyag, bőr, mozgásszervi rendszer, immunrendszer, tüdő, idegrendszer, szív, nemi szervek) és mindegyiknél más-más gyógynövényt mutat be. Ezután következik a kúrák és a gyógymódok ismertetése.

Testünk, lelkünk ápolása (könyv) író Ursel Bühring

 
3 900 Ft
Kedv. ár: 3 510 Ft
Kezdete: 2013.12.22
A készlet erejéig!
A fitoterápia arany középútja   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
A fitoterápia arany középútja

A fitoterápia arany középútja

Dr. Nagy Géza

Miért is íródott ez a könyv? Azért, mert Bánszky Judit természetgyógyász, az életerő a Magyar Természetgyógyászatért Alapítvány folyóiratának a Magyar Természetgyógyászati Hírmondónak főszerkesztője felkért, hogy írjak az egyes csillagképek szerint a gyógynövényekről. Amikor elkezdtem ezt a témát feldolgozni nem is sejtettem, hogy milyen nagy lehetőség ez így segíteni az embereken, s hogy ebből valamikor könyv lesz. Így érett meg menet közben, s egyre jobban elmélyedtem abban, hogy a születési csillagkép nagy részben meghatározza, ki milyen ember lesz.

A szerző szerint a születési csillagkép csak alaptulajdonságokat ad, hiszen szabad akaratunk képességeinket fejlesztheti, továbbviheti saját és embertársaink javára.

Hogy ebben hogyan segítenek a gyógynövények, az kiderül ebből a részletes, gazdagon illusztrált könyvből.

A fitoterápia arany középútja (könyv) író Dr. Nagy Géza

 
3 990 Ft
Nincs raktáron
Betegségek gyógyítása gyógynövényekkel

Betegségek gyógyítása gyógynövényekkel

Dr. Nagy Géza

A szakszerű tankönyv a gyógynövények alkalmazásának szervekre és betegségekre vonatkozó legrészletesebb lebontását tartalmazza.

Betegségek gyógyítása gyógynövényekkel (könyv) író Dr. Nagy Géza

 
4 800 Ft
Nincs raktáron
Ehető vadnövények

Ehető vadnövények

Füvek, virágok és salátafélék gyűjtése és felhasználása

Marie-Claude Paume

Nap mint nap elhaladunk mellettük, mégsem ismerjük őket. Figyelemre sem méltatjuk vagy éppen megszabadulunk tőlük, pedig a vadnövények többsége ehető.

A mályvafélék, a bársonyvirág, a libatop, a csalánfélék... gyógyhatásokban, vitaminokban és értékes nyomelemekben gazdag "gyomok", melyeket kis mennyiségben vagy fűszerként fogyasztva új ízeket varázsolhatunk asztalunkra.

A régi mondást, miszerint "fűben, fában orvosság", az Ehető vadnövények című könyv-et lapozgatva nyugodt szívvel vehetjük szó szerint. A könyv-ből megtanuljuk felismerni a növényeket, melyek az árokpartot szegélyezik, erdőt-mezőt tarkítják vagy éppen a konyhakertünket lepik el.

A szerző Marie-Claude Paume színes fényképekkel, részletes leírással, táblázatokkal segíti a vadnövények megismerését. Bemutatja ízüket, pozitív élettani hatásukat, elkészítésükhöz ötletes recepteket is ad.

"A vén Lakota bölcs volt. Tudta, hogy az emberi szív megkeményedik, ha eltávolodik a természettől. Tudta, hogy aki megfeledkezik a növények, az élőlények tiszteletéről, felhagy az emberek tiszteletével is. Ezért nevelte a fiatalokat a természet gyengéd befolyása alatt."
T. C. McLuhan - részlet a Portraits from North American Indian Life című műből

Marie-Claude Paume harminc éve Provence-ban (Franciaország) lakik, ahol Európa vadon élő növényeivel, középkori bölcselettel és az indián gyógymódokkal foglalkozik. Párizsban, a Kreatív Művészetek Főiskoláján fényképészetet tanult. Az ápolónői végzettséggel rendelkező növényszakértő méheket tenyészt. Rendszeresen tart gyógynövénytani, táplálkozástudományi és természetes allergológiai előadásokat.

Ehető vadnövények (könyv) író Marie-Claude Paume

 

 
4 990 Ft
Nincs raktáron
Fűszerek kézikönyve

Fűszerek kézikönyve

A fűszerek természetes, páratlan segítőink a konyhában és az orvoslásban. A Fűszerek kézikönyve több mint száz fontos fűszernövényt és fűszerkeveréket mutat be nagyszerű, színes fotókkal és számos érdekes információval.
A "Fűszerek kézikönyve" átfogó lexikon, mely nélkülözhetetlen minden háztartásban.

Fűszerek kézikönyve (könyv)

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
2 700 Ft
Nincs raktáron
  Gyógy- és fűszernövények gyűjtése, termesztése és felhasználása - CD-melléklettel

Gyógy- és fűszernövények gyűjtése, termesztése és felhasználása - CD-melléklettel

Bernáth Jenő- Németh Éva

Évszázadok óta gyűjtik és termesztik a gyógynövényeket, használják a fűszernövényeket hazánkban. Örvendetes, hogy ismét egyre többen érdeklődnek a gyógynövények iránt. Az alapismereteket hét fejezetben foglalják össze, majd a csaknem 60 gyógy- és fűszernövényt ugyanazon szempont alapján tárgyalják a szerzők:


– botanikai leírás,
– drog és hatóanyag,
– előfordulás és környezeti igény,
– fajták,
– termesztés,
– elsődleges feldolgozás, tárolás,
– szaporítóanyag-előállítás,
– farmakológiai hatás, felhasználás.

A Gyógy- és fűszernövények gyűjtése, termesztése és felhasználása című könyvben található CD-melléklettel a növények felismerését segítik elő, amire különösen a gyűjtött fajok megismerésében van szüksége az olvasónak.

 
4 000 Ft
Nincs raktáron
Gyógyfűvek kézikönyve

Gyógyfűvek kézikönyve

A konyhában, a gyógyításban vagy a kozmetikában a gyógyfüvek modern életünk sok területét gazdagítják. Ez a praktikus kézikönyv több mint száz fontos gyógyító növényt mutat be, és sok lényeges információt közöl. Áttekinthetően, A-tól Z-ig rendezve, ragyogó színes fotókkal illusztrálva ad tanácsot minden, gyógyfüveket érintő kérdésben.

Gyógyfűvek kézikönyve (könyv) 

 
3 700 Ft
Nincs raktáron
Gyógyító növények   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Gyógyító növények

Gyógyító növények

1990-es antikvár példány 

Rápóti-Romváry

Napjainkban a gyógynövények iránti érdeklődés világszerte, hazánkban pedig nagymértékben növekszik. Szaporodik mind a gyógynövénygyűjtők, mind pedig a gyógyteákat fogyasztó közönség tábora. A gyógyszeripar is egyre gyakrabban fordul a gyógynövényvilág szinte kimeríthetetlen forrásaihoz. A Gyógyító növények c. könyv iránt megnyilvánult nagy érdeklődés következtében az utolsó kiadás rövid idő alatt elfogyott. Ez a körülmény tette szükségessé, hogy ismét megjelenjék.

Gyógyító növények (könyv) írók Rápóti-Romváry

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
1 990 Ft
Nincs raktáron
Gyógynövény ​embernek, állatnak, növénynek

Gyógynövény ​embernek, állatnak, növénynek

Csurgó Sándor

A szerző 20 éve foglalkozik gyógynövényekkel és a természetes gyógyító módszerek megismerésével. Ennek a két évtizednek az esszenciája ez a könyv, hiszen a természet végtelen tárházából csupán 20 gyógynövényt mutat be részletesen. A gyógynövények leírásán, gyűjtésén, felhasználási formáján kívül ismerteti az alkalmazási lehetőségeket a különböző betegségek, tünetek enyhítésére, de kitér a homeopátiás alkalmazási módokra is. Újszerű a könyvben, hogy a gyógynövények állatgyógyászati alkalmazását és a biológiai gazdálkodásban betöltött szerepüket is hangsúlyozza.

Gyógynövény ​embernek, állatnak, növénynek (könyv) író Csurgó Sándor

 
2 990 Ft
Nincs raktáron
Gyógynövények - Ájurvédikus útmutató

Gyógynövények - Ájurvédikus útmutató

Dr. David Frawley, Dr. Vasant Lad

A világszerte elfogadott és szakmai tekintélyt szerzett orvospáros mindennapjainkban is alkalmazhatóvá és mindenki számára elérhetővé teszi az Ájurvédát. A szerzők több mint 250 gyógynövényt osztályoznak és ismertetnek a könyvben az Ájurvéda ősi rendszerét alapul véve. A részletes leírásokon kívül szemléletes ábrák, táblázatok és szómagyarázatok segítik eligazodni az olvasót mind a nyugati, mind a keleti növénytanban, az ájurvédikus orvoslásban és az alternatív, holisztikus gyógymódokban.

A Gyógynövények - Ájurvédikus útmutató könyv célja, hogy az Ájurvédát ne távolinak, ne idegennek vagy ősinek mutassa be, hanem akár a saját konyhánkban is alkalmazhatónak.
A hagyományos ájurvédikus receptek tartalmazhatnak olyan különleges trópusi növényeket, amelyek nálunk semmiképpen sem hozzáférhetők, illetve olyan speciális ásványi anyagokat, amelyeket csak nehéz és hosszadalmas feldolgozás után lehet használni. A mű célja, hogy ezt az ősi, gyógyító tudományt a hazánkban is hozzáférhető gyógynövények és természetes anyagok segítségével a 21. századi emberek számára is alkalmazhatóvá tegye.

Gyógynövények - Ájurvédikus útmutató könyv nélkülözhetetlen segítőtárs a család egészségének harmonikus megőrzésében és a betegségek könnyebb, természetközelibb leküzdésében.

E könyv szorosan kapcsolódik az Ezotéria Mindenkinek sorozatunk Ájurvéda című kötetéhez, amelyben Dr. Vasant Lad részletesen bemutatja a tudományág alapjait.

Gyógynövények - Ájurvédikus útmutató (könyv) írók Dr. David Frawley, Dr. Vasant Lad

 
2 690 Ft
Gyógynövények és a csillagjegyek

Gyógynövények és a csillagjegyek

Németh Imréné Éva

Ezzel a könyvvel szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik észreveszik a természeti környezetükben élő gyógynövényeket, tudatosan vigyáznak rájuk és megbecsülik a bennük rejlő értékeket. Ajánlom továbbá azoknak, akik igénylik, azt, hogy a gyógynövényeket pontosan felismerjék, azonosítsák, és ne csak begyűjtsék, de össze is állítsák saját természetes patikaszereiket.

Gyógynövények és a csillagjegyek (könyv) író Németh Imréné Éva

 
2 200 Ft
Nincs raktáron
  Gyógynövények ismertetése, felismerése és gyógyászati felhasználása

Gyógynövények ismertetése, felismerése és gyógyászati felhasználása

Dr. Nagy Géza

A szerzőtől megszokott alapos szakszerűséggel olvashatunk a fitoterápia és a gyógynövényismeret lényegéről, a gyógyteák készítéséről, és az egyes gyógynövények leírását képek is illusztrálják.

Gyógynövények ismertetése, felismerése és gyógyászati felhasználása (könyv) író Dr. Nagy Géza

 
4 250 Ft
Nincs raktáron
Gyógynövények kézikönyve

Gyógynövények kézikönyve

Kocsor Ferenc

A gyógynövények számos területen gazdagítják életünket - a konyhától az orvosláson keresztül a kozmetikáig. A Gyógynövények kézikönyve praktikus lexikon több mint száz fontos fajt mutat be, és sok lényeges információt közöl. Az áttekinthetően rendszerezett, és ragyogó színes fotókkal illusztrált könyv tökéletes eszköz a gyógynövények megismeréséhez.

Gyógynövények kézikönyve (könyv) író Kocsor Ferenc

 
3 700 Ft
Nincs raktáron
Gyógynövények ​gyógyhatásai   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Gyógynövények ​gyógyhatásai

Gyógynövények ​gyógyhatásai

Növényi gyógyszerek – hazai gyógynövényeink ismertetése, gyűjtésüknek módja és felhasználásuk a mindennapi életben az egészség szolgálatában

Varró Aladár Béla

Hajdanán elsősorban a növényekből készítettek orvosságokat. Kitapasztalták, melyik növény milyen betegség kezelésére alkalmas, s tudásukat füveskönyvekben jegyezték le. 
Ma, amikor az emberiség nagy része eltávolodott a természetes életmódtól, amikor a helytelen életvitel fenyegető megbetegedések lehetőségeit rejti magában, a természetgyógyászat a reneszánszát éli. A ma embere -még a szakemberek is- újra felfedezi az erdők, mezők virágaiban rejlő ősi gyógyító erőt. E modern kori „füveskönyvből” Varró Aladár Béla gazdag ismereteit, több évtizedes tapasztalatait és a népgyógyászat adatait ismerhetjük meg.

Gyógynövények ​gyógyhatásai (könyv) író Varró Aladár Béla

 
2 990 Ft
Halimbai füveskönyv   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Halimbai füveskönyv

Halimbai füveskönyv

Gyógyteák és természetes gyógymódok

Szalai Miklós

A legendás halimbai esperest, dr. Szalai Miklóst (1902-1990) 1927-ben szentelték pappá. Hosszú élete során egy ország füves embere, aki a háború utáni nehéz időkben felelevenítette a katolikus lelkipásztorok hagyományos gyógyító tevékenységét. Gyógyteái orvosilag igazoltan jó hatásúak. E kötet gyógynövényes ismereteit, gyógyteáit örökíti az utókorra.

Halimbai füveskönyv (könyv) író Szalai Miklós

 
3 900 Ft
Nincs raktáron
-10%
Herbárium - Gyógyító növények

Herbárium - Gyógyító növények

Carmen San José

A növényhatározó kézikönyv mintegy száz gyógynövényt ismertet, orvosi célú felhasználásukkal együtt. Az egyes növényi részek elkészítésének különféle módjait bemutató kalauz a forrázat, az ivólé, az olaj, a borogatás alkalmazásának esetleg már feledésbe merült lehetőségeit tárja fel. Részletgazdag, a növény azonosítását célzó, színes illusztráció egészíti ki a növények rövid leírását.

Herbárium - Gyógyító növények (könyv) író Carmen San José

 
2 800 Ft
Kedv. ár: 2 520 Ft
Kezdete: 2021.09.07
A készlet erejéig!
Nincs raktáron
Képes gyógynövénykalauz

Képes gyógynövénykalauz

Dr. Babulka Péter-Kósa Géza

Napjainkban a különböző terápiás eljárások alkalmazása mellett egyre inkább növekvő szerep jut a fitoterápiának, azaz a különböző betegségek gyógynövényekkel, illetve azok hatóanyagainak felhasználásával történő gyógyításnak. A Képes gyógynövénykalauz terjedelme nem ad lehetőséget a fitoterápia kérdésének részletes megvitatására, ezért itt csupán megemlítjük, hogy még mindig folynak viták arról, mely növény- és gyógyszerforma alkalmazása tartozik a fitoterápia tárgykörébe. A kötetben szereplő növények bemutatásával arra törekedtünk, hogy a Kárpát-medence flórájában megtalálható, a magyar nyelvterületen régebben használt, és részben még ma is használatos, vadon élő gyógynövényekről adjunk keresztmetszetet.

Képes gyógynövény kalauz (könyv) írók Dr. Babulka Péter-Kósa Géza

 
2 500 Ft
Nincs raktáron
Stresszkontroll gyógynövényekkel

Stresszkontroll gyógynövényekkel

Gyakorlati útmutató az idegesség és a stressz legyőzéséhez

David Hoffmann

Stresszkontroll gyógynövényekkel című könyv részletes tájékoztatást az idegrendszerre illetve a stressz eredetű betegségekre ható gyógynövények ről, beleértve azok elkészítési módját, adagolását is.

Stresszkontroll gyógynövényekkel (könyv) író David Hoffmann

 

 
2 200 Ft
Nincs raktáron
Természetes gyógymódok bibliája

Természetes gyógymódok bibliája

John Lust - Michael Tierra

A könyv minden olyan ismeretet tartalmaz, amelyre szükségünk van ahhoz, hogy a természettel együttműködve megőrizhessük vagy visszaszerezhessük legdrágább kincsünket: az egészséget.
- több mint kétszáz gyakori betegséget ismertet részletesen a tünetekkel és az okokkal együtt,
- minden betegség esetén javaslatot tesz annak természetes módon - gyógynövényekkel, vízkúrával, vitaminokkal és a sikeres gyógyulást elősegítő étrenddel - való gyógyítására,
- lépésről lépésre bemutatja a természetes gyógymódokat a gyógynövényes fürdőktől a borogatásokig és arcpakolásokig,
- széleskörűen felsorolja a gyógynövényeket, táplálékokat, a szépség és az egészség érdekében használatos kiegészítőket,
- a szakkifejezések közérthető magyarázata.

Természetes gyógymódok bibliája (könyv) írók John Lust - Michael Tierra

 
3 000 Ft
Nincs raktáron

Sorrend:

TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT KÖNYVEK - az egészség megőrzése

természetgyógyászat fő feladata, az egészség megőrzése alternatív gyógyítási technikákkal. Ma már újra több módszer ismert az emberi szervezet regenerálására, melyet  reformtáplálkozással, méregtelenítéssel, böjttel, makrobiotikus és paleolit étrenddel lehet hatékonyan megvalósítani.

A természetgyógyászat az ember természetes öngyógyító képességének segítésével és a természetben megtalálható anyagok gyógyító hatásaival, alkalmazásával foglalkozó irányzatok összefoglaló neve.

természetgyógyászat valójában idősebb az embernél. Az állatok viselkedésének megfigyelése során nagyon sok olyan tapasztalatot rögzítettek, ahol valamilyen állatfaj a gyógyulás szándékával keres fel speciális helyeket, vagy táplálkozik szokásaitól eltérő módon. A természetes gyógymódok legrégebbi feljegyzett forrásai keletről származnak. A kínai orvoslás és az indiai Ájurvéda évezredes múltra tekint vissza.

Az alternatív gyógymód kifejezés összefoglaló kategórianév. Jelenkorban a konvencionális kórházi kezelés, a tudományosan alátámasztott terápiás eljárások és a gyógyszerek helyett alkalmazott technikákat nevezik így, amelybe beletartoznak az Európán kívül alkalmazott hagyományos módszerek is.

Kizárólag akkor beszélhetünk alternatív gyógyítás ról, ha a beteg egyáltalán nem követi a háziorvosa konvencionális előírásait.

Beszélhetünk ugyanakkor kiegészítő gyógymódok ról, komplementer gyógymódok ról, amelyeket a hagyományos terápiával együtt alkalmaznak, hogy javítsák annak hatását. A kiegészítő gyógymódok módszertana sokszor teljesen azonos az alternatív gyógymódok éval, az egyetlen különbség az, hogy a beteg a hagyományos kezelések mellett vagy önállóan alkalmazza őket.

Magyarországon a komplementer gyógymódok, kiegészítője lehet a hivatalosan gyakorolt eljárásoknak és alternatív gyógymódok is, mert nem tartozik bele a hagyományos gyógyászat fő irányzatába. Eszközei, eljárásai többnyire sokkal régebbiek és az ősi keleti gyógyászatban gyökereznek.

Az alternatív gyógymódok és kiegészítő gyógymódok körébe sorolható minden olyan gyógymód, amelyek hatása nincsen bebizonyítva. Emiatt az alternatív gyógymódok  és kiegészítő gyógymódok körébe igen eltérő gyógymódok tartoznak.

Az alternatív gyógymódok at nem módszertanuk különbözteti meg a konvencionális orvoslástól, hanem a hatásuk beválásának ellenőrzése, bizonyítása. Például  a természetgyógyászat körébe sorolják az olyan gyógynövények alkalmazását, amelyek hatása nincsen megfelelően alátámasztva. Ugyanakkor azon gyógynövények alkalmazása, amelyek hatása már bizonyított, a konvencionális gyógymódok körébe sorolható.

Mivel az alternatív jelzőt számos különböző gyógymód megkaphatja, az ilyen gyógymódok csoportosítása nehéz. Az alternatív és kiegészítő gyógyászat egyik csoportját természetgyógyászat nak nevezik, mert elsősorban a természetes gyógymódok at alkalmazza; Gyógynövények, Termoterápia, Aromaterápia, Akupunktúra, Vízgyógyászat, Apiterápia, Gyógymasszázs, Dietetika, Csontkovácsolás, stb.

Ma az alternativ gyógymódok  és kiegészítő gyógymódok körébe tartoznak a tradicionális orvosi eljárások is, mint például a hagyományos kínai orvoslás, vagy az egészségügyi okokból vállalt böjt.

természetgyógyászat könyvek kategóriában  az első helyen az alternatív gyógymódok könyvei sorakoznak témánként csoportosítva.

betegségek alternatív gyógyítása könyvek sorában főleg a rákbetegség megelőzésével és a gyógyításával kapcsolatos ajánlásokkal találkozhat az olvasó, valamint a szervezete tisztításával ismerkedhet meg, a természetgyógyászat kereteiben alkalmazott alternativ gyógymódok tanulmányozásával.

Az egészségmegőrzés könyvek elsősorban a helyes táplálkozásra hívják fel a figyelmünket, a nyers ételek minél nagyobb mértékű fogyasztása mellett elérhető egészségjavulás érdekében. A természetgyógyászat könyvek több példánya a jelen korban alkalmazott alternativ gyógymódok legújabb vívmányának, a paleolit étrendnek a bemutatásával, kikisérletezésének és hatásmechanizmusának ismertetésével kelt kiérdemelt figyelmet a természetes gyógymódok iránt érdeklődők körében.

természetgyógyászat könyvek között találhatók a Különleges gyógymódok könyvek, melyek népszerűségüket az alternativ gyógymódok különlegességének köszönhetik. Ilyen természetes gyógymódok a mágnes terápia, a kranioszakrális gyógyítás, a gyógyító érintés, a spirituális gyógyítás és a kapcsolatteremtő gyógyítás.

Makrobiotika könyvek  ből megtanulhatjuk, hogyan éljünk az élet természetes rendje szerint. A természetgyógyászat könyvek  különlegességei közé sorolható a makrobiotika, mely a tao életfilozófiáján alapul, aminek lényege a testi-lelki-szellemi egyensúly elérése oly módon, hogy a természet rendjéhez és az univerzum törvényeihez igazodjunk.

természetgyógyászat könyvek legkeresettebb, a mai stresszterhes korban leginkább   aktuálissá váló Méregtelenítés, Böjt, Diéta könyvek tárgyköreit tartalmazó kiadványok.

Nemeskőgyógyászat könyvek és az Öngyógyítás könyvek által bemutatott technikák és természetes gyógymódok egyszerűségét, az általuk elvárt hatást megtapasztalhatjuk, ha hittel és bizalommal  alkalmazzuk az általunk választott módszert.

természetgyógyászat könyvek legújabbkori, mondhatnánk legdivatosabb kiadványai a Paleolit könyvek melyek a táplálkozás legősibb módszereit mutatják be és javasolják alkalmazásukat, a szervezet szénhidrát terhelésének csökkentése érdekében.  Az alternativ gyógymódok fogalomkörében a paleolit táplálkozásnak tulajdonképpen egyetlen titka van: vissza kell térnünk ahhoz a táplálkozáshoz, amelyhez évmilliókon át alkalmazkodtunk.

Az ajurvéda könyvek, melyek az ájurvédikus gyógyítás elméletét és gyakorlatát taglalják, a test és a lélek komplett egészségét vizsgálják. A természetgyógyászat könyvek különlegességei közé tartoznak ezek a művek, melyek a természetes gyógymódok Indiából származó ősi, több ezer éves múltra visszatekintő tudományát tárják elénk. Az ajurvéda az alternativ gyógymódok azon módszere mely a betegség kezelését a beteg és környezete teljes megismerésével kezdi, majd olyan terápiákat alkalmaz, mint a masszázs és a meditáció, a méregtelenítés és a gyógynövénykúrák.

természetgyógyászat könyvek között az Anatómia könyvek a humán anatómia fogalomkörébe tartozó témaköröket tárgyalják, az emberi test  részeinek, a csontrendszer, izomrendszer, szervrendszer vizsgálatával.

Természetgyógyászat könyvek, alternativ gyógymódok, 

természetes gyógymódok 

természetgyógyászat könyvek kategóriában a legáltalánosabban alkalmazott módszereket a bioterápia tárja elénk, mely magában foglalja azokat a terápiákat, melyekkel szelíd gyógymód formájában tudjuk egészségünket megőrizni. A bioterápia könyvek e módszereket ismertetik. A természetes gyógymódok bioterápiával foglalkozó témaköreit az Akupresszúra könyvek, a Masszázs könyvek, a Mozgásterápia könyvek, a Reflexológia könyvek, valamint az Aromaterápia könyvek,  a Hangterápia könyvek, a Légzésterápia könyvek, a Színterápia könyvek,  a Vizeletterápia könyvek, a Mézterápia könyvek dolgozzák fel.

Az esszénus könyvek  azt tanítják, hogy a lélek halhatatlan, és az esszénusok arra törekszenek, hogy az emberek igaz és becsületes életet éljenek.

A homeopátia a XXI. század gyógymódja. A természetgyógyászat könyvek kategóriában a homeopátia könyvek e módszert mutatják be a gyógyulni vágyó, vagy a gyógyítás iránt elkötelezettséget érzőknek.

A homeopátiás szerek nem csodaszerek, de mint alternativ gyógymódok megfelelõ szaktudás birtokában hatékonyan alkalmazhatók az akut és krónikus betegségek gyógyításában egyaránt és a szervezet öngyógyító erőinek erősítésére alkalmas.

természetgyógyászat könyvek kategóriában a Schüssler terápia könyvek tanulmányozásával, útmutatásainak alkalmazásával, a 12 schüssler só és arcdiagnosztika együttes alkalmazásával komoly betegségeket előzhetünk meg, illetve a már kialakult tüneteket nagymértékben enyhíthetjük. A könyvekből megismerhetjük, hogy milyen ásványianyagok fontosak az emberi szervezet számára és e nagyszerű természetes gyógymódok alkalmazásával és a 12 ásványi só megfelelő kiválasztásával könnyebbé tehetjük önmagunk és mások számára is a gyógyulást. 

természetgyógyászat könyvek  kategória záró fejezeteként

Népi gyógyászat könyvek tartalmi üzenetét, az őseink által alkalmazott természetes gyógymódok ismeretét, a népi gyógyítók, sámánok, javasasszonyok, több száz éves hagyományát és a régi bevált receptek, kencék, borogatások, gyógyfüvek alkalmazásának tudásanyagát ajánljuk megismerésre. 

Ma már az alternatív gyógyítók szívesen újra felhasználják az ősi, népi megfigyelések alapján összegyűjtött ismereteket. Az lenne a jó, ha visszatalálnánk azokhoz a gyógymódokhoz, vagy inkább módszerekhez, melyekben nem feltétlen pirulákra van szükség.