Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Nemeskőgyógyászat könyvek


A nemeskőgyógyászat felhasználási területei: a csakrák és az energiarendszerek megtisztítása, hogyan lépjünk kapcsolatba szellemi vezetőinkkel, hogyan készítsünk és miképp használjunk amuletteket, talizmánokat és gyógyító kristályokat, hogyan töltsük fel ivóvizünket, hogyan serkentsük növényeink növekedését


Sorrend:

A gyógyító kristályok ereje

A gyógyító kristályok ereje

Edgar Cayce

 

Az egyiptomiak kiváló mesteremberek voltak, és kifinomult érzékük volt a színekhez. Az ékkövek és a kövek iránti érdeklődésük valószínűleg az okkultizmusból fakadt, aminek köszönhetően amulettként és díszként is használták őket. Nők és férfiak is viseltek talizmánokat a testük bármely olyan részén, amit sebezhetőnek vagy kevésbé szépnek véltek. Kövekből és aranyból készítettek szkarabeuszt, sólymot és más figurákat a gonosz erők és a balesetek elleni védelemül, illetve a jó szerencse érdekében. A vadállatok szarva és agyara, valamint a ragadozó madarak karmai - a valódiak, nem a másolatok - misztikus tulajdonságokkal bírtak a számukra, az ékszerek, amulettek formáját pedig az határozta meg, hogy óvó célból viselték őket, habár az ékkövek a gazdagságot és a társadalmi rangot is szimbolizálták, és kétségkívül a vonzerő növelése érdekében is viselték őket.

Ha a kövek kedvező hatásokat gyakoroltak az emberre, akkor nem szabad elfeledkeznünk az istenek díszeiről sem. Szobraikon a szentélyeikben bemutatott napi szertartások részeként cserélődtek a ruhák és az ékkövek. A halottakat is a legkiválóbb kövekkel borították túlvilági útjukra. Még akkor is vele temettek egy egyszerű gyöngyfűzért, ha az elhunyt alacsonyabb rangú volt. Úgy tűnik, hogy a megfelelő információk birtokában az ember kövek egész sokaságát gyűjthette össze ellenségei, a betegségek vagy a vadállatok támadásának elkerülése, vagy a segítő erők elnyerése érdekében.

A gyógyító kristályok ereje (könyv) író Edgar Cayce

 
1 650 Ft
A kövek varázsa   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]  [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
A kövek varázsa

A kövek varázsa

Az ékkövek csodálatos hatalma Gemmológia

Cornelia M. Parkinson

Az ember mindig titokzatos erőt tulajdonított a köveknek, amelyek közül leginkább a drágakövek vonzották és vonzzák ma is. A drágakövek varázsa messze túlhalad a külső csillogáson. Igazi mágikus erővel bírnak, s jótékony, gyógyító hatással vannak testünkre és lelkünkre. Ebben a születéskövekkel és más ékkövekkel foglalkozó könyvben mindenről tájékozódhatunk. Cornelia M. Parkinson a zodiákus jegyek szerint, egyenként jellemzi az ékköveket. Átfogó képet kapunk a kövek fizikai jellemzőiről, a bennük rejlő varázserőről és gyógyhatásukról. Számtalan érdekességet tudhatunk meg a kötetből, például azt is, hogyan értelmezzük az álmainkban megjelenő ékköveket. A kövek varázsa könyvet a különböző drágakövekhez fűződő évszázados mítoszok legendák és misztikus tanok teszik még izgalmasabb és érdekfeszítőbb olvasmánnyá. Akár a természetes közegében, akár csiszolva, pazar foglalatban, minden ékkő csodás belső tartalommal bír. A varázserő csak arra vár, hogy kiszabadítsák. Bárki megteheti, ha elolvassa, miben rejlik a kövek varázsa.

A kövek varázsa (könyv) író Cornelia M. Parkinson

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
2 800 Ft
Nincs raktáron
A kristálygyógyászat tankönyve

A kristálygyógyászat tankönyve 

Michael Gienger

A kristálygyógyászat hazánkban is elismert szakembere, Michael Gienger igazi különlegességet kínál a drágakövek rajongóinak. Művében a kristályok gyógyhatása mellet részletesen ismerteti azok mineralógiai jellemzőit (kristályrendszerüket, képződési elvüket, ásványosztályukat, kémiai képletüket), részletesen tárgyalja az ásványok kialakulását, színét, kristályszerkezetét.

A szerző bemutatja az analitikus és intuitív kőgyógyászatot, tanácsokat ad, hogyan válasszuk ki a lélek, a test, az értelem és a szellem kövét, hol helyezzük el, hogyan viseljük és tisztítsuk az ásványokat.

„Ahhoz, hogy valóban megérthessük a kristályok gyógyhatásait, előbb éppúgy meg kell ismerkednünk a kövek természetével és világával, mint ahogyan a sajátunkéval is. Csak akkor láthatjuk át, hogyan és miként is fonódik össze a kettő egymással.”

A könyv választ ad a sokszor felmerülő kérdésekre:

  • Hogyan fejtik ki az ásványok gyógyhatásaikat?
  • Hogyan épül fel az ember és a kő közötti kommunikáció?
  • Hogyan fejthet ki bármiféle hatást a szervezetünkre egy ilyen egyszerű anyagdarab?
  • Milyen összefüggéseket fedezhetünk fel az egyes kristályszerkezetek és az életmódunk között

 

A kristálygyógyászat tankönyve (könyv) író Michael Gienger

 
5 990 Ft
A kristályok karbantartása

A kristályok karbantartása

Tisztítás - feltöltés - tárolás

Michael Gienger

A kövek gyógyító erővel bírnak - de meg is betegíthetnek. Egy gyógyhatású kő káros információkat is képes elraktározni, amelyet később továbbíthat. A gyógyításra használt vagy hosszabb időn át a testünkön viselt köveket ezért időről időre meg kell tisztítani. A kövek nemcsak testünket és szellemünket, hanem környezetünket és életterünket is képesek felfrissíteni, megoltalmazni. Ennek során természetes folyamat, hogy az őket ért hatások miatt veszítenek erejükből, gyógyhatásukból. Ezért fontos, hogy rendszeresen ápoljuk, feltöltsük őket. Ebben a kis útmutatóban Michael Gienger, a kristálygyógyászat szakértője a gyógykristályok karbantartásának bevált módszereivel ismerteti meg az olvasót.

A kristályok karbantartása (könyv) író Michael Gienger

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 

 

 
1 200 Ft
-10%
A kristályokról kezdőknek   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
A kristályokról kezdőknek

Útmutató kristályok gyűjtéséhez és használatához

 

Corrine Kenner

 

A kristályok szépsége és ereje felpezsdíti energiáinkat, és érdekesebbé teszi mindennapjainkat. A kristályokról kezdőknek közérthetően, tömören ír a kristálymágiáról, valamint a kristályokhoz kapcsolódó népi bölcsességekről és ezoterikus tudásról. A spirituális szempontból fontos kristályokat betűrendben sorolja fel, az acháttól a zoisitig. Ezenkívül tanácsokat ad a kristályok gyűjtésére, tisztítására és programozására vonatkozóan is. A Gyorskeresőben könnyen megtaláljuk a csillagjegyekhez vagy a csakrákhoz tartozó ásványokat. Ez a remek kötet valóban megkönnyíti a kristályvilággal való ismerkedést, és segít, hogy a kövek energiáját pozitív módon használhassuk fel.

 

 

 

 

 
2 500 Ft
Kedv. ár: 2 250 Ft
Kezdete: 2016.12.01
A készlet erejéig!
Nincs raktáron
A test és a lélek gyógyítása ásványokkal   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
A test és a lélek gyógyítása ásványokkal

A test és a lélek gyógyítása ásványokkal

Kuk Márta

Amikor először beléptem az ásványboltba, rengeteg gyönyörű dolgot láttam. Lenyűgözött a csodálatos látvány. Mindenhol színes kövek voltak, a szivárvány minden színe tükröződött. Azt vettem észre, hogy már egy órája ácsorgok a boltban és egyre jobban érzem magam, egyre jobb hangulatba kerülök. Elkezdett érdekelni ez világ. Szeretnék ismereteket átadni a nemeskövek világából az ez iránt érdeklődőknek. Egyszerű és érthető módon osztok meg információt az ásványok tisztításáról, feltöltéséről, programozásáról, a színek gyógyhatásáról, az ásványokból készült ékszerekről, a csakrakövekről, a személyes ásványokról. Szerepel a könyvben a híres és hírhedt - elátkozott - Hope-gyémánt, amelyen évszázadokon keresztül átok ült. Ajánlok ásványokat a pszichoszomatikus betegségekre és írok 49 ásvány fizikai, lelki, mentális, szellemi szintű gyógyhatásáról, a 12 DNS mesterkristályról és a herkimeri gyémánt különleges "képességéről".

A test és a lélek gyógyítása ásványokkal (könyv) író Kuk Márta

 
1 200 Ft
Nincs raktáron
-10%
Drágakő Enciklopédia

Drágakő Enciklopédia

Burger István

Egy hiánypótló kötet mindazoknak akiket érdekelnek a drágakövek és ékkövek.
Burger István okleveles drágakőszakértő könyvében részletes áttekintést ad a drágakövekről és a gyűjtői ritkaságokról.
Az enciklopédia tartalmazza a világ összes drágakövét, valamint gyűjtői ékkövét, és azzal a szándékkal jött létre, hogy végre legyen egy olyan átfogó, a mai állapotoknak megfelelő legteljesebb és legfrissebb kézikönyv a bennünket körülvevő kristályos világról, annak is szűkebb részéről, amelyből drágaköveket és ékszereket vagy gyűjtemények féltve őrzött darabjait készítik.
A lenyűgöző fényképekkel gazdagon illusztrált kötetben olvashatunk többek között a drágakövek keletkezéséről, kristályszerkezetéről, más tulajdonságaikról, lelőhelyeikről és megmunkálásukról, továbbá a hamisítványokról, utánzatokról és a szintetikus kövekről is. Bemutatja a legmodernebb mérési és osztályozási módszereket, melyeket a drágakő-meghatározáshoz nélkülözhetetlen táblázatok tesznek teljessé.
A szerző rávilágít a geológiai kincsek fontosságára, lenyűgöző információival és képanyagával megszeretteti velünk a körülöttünk lévő ásványvilágot, s így közvetetten a környezetvédelemre, természeti környezetünk óvására is sarkall.
A kötet nélkülözhetetlen az ötvösök, ékszerészek, aranyművesek, drágakőszakértők és -gyűjtők, vagy csak az érdekességek iránt fogékony és nyitott, érdeklődő olvasók számára.

Drágakő Enciklopédia (könyv) író Burger István

 
6 990 Ft
Kedv. ár: 6 290 Ft
Kezdete: 2020.11.11
A készlet erejéig!
Drágakőjóslás

Drágakőjóslás

Marcus Schmieke

Marcus Schmieke a jóslással és a védikus asztrológiával kapcsolatos élményeiből merítve választotta könyve témájául a drágakőjóslást. A jóslási technikák, valamint a hindu asztrológia lényegi elemeinek bemutatása mellett a karma törvényeinek ismertetését és a bolygók energiájával való kapcsolatfelvétel lenyűgöző folyamatát is leírja.

A drágakőjóslás által mindahhoz a tudáshoz hozzájuthatunk, mely jövőbeli helyes döntéseinkhez és saját utunk megtalálásához szükséges. Ezért a jóslat soha nem tévedhet. Oly módon segíti döntéseinket, hogy összekapcsol minket a Jóakaratú Forrással. Amikor a köveket megkeverjük és szétosztjuk, akkor azon hitünket fejezzük ki, hogy az Univerzumban minden a legnagyobb irányító, a Mindenható védelme alatt áll, aki nemcsak a sorsunkat vezeti, hanem a kövek és a kezünk mozgását.

Drágakőjóslás (könyv) író Marcus Schmieke

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
1 900 Ft
-10%
Gyógyító kristályok

Gyógyító kristályok

Könyv és kártyacsomag

Éljünk a Föld ősi energiáival!

Vajon miként hasznosítható a kristályok hihetetlen ereje ahhoz, hogy kapcsolataink, lehetőségeink és jövőnk jobb legyen? Hogyan használhatjuk az ősrégi rítusokat és jövendölő módszereket? Miként lehet követ vetni? És végül, de nem utolsó sorban, hogyan értelmezhetjük mindazt, amit látunk? A Gyógyító kristályok könyv az összes olyan információt tartalmazza, amit tudni érdemes a harminchat kristályról és spirituális, illetve gyógyító tulajdonságaikról. A kártyák, amelyek az általános tudnivalókon túl a kristályok különféle jelentését is tartalmazzák, valódi kristályok helyett is használhatók.

Gyógyító kristályok (könyv)

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
3 990 Ft
Kedv. ár: 3 610 Ft
Kezdete: 2021.12.21
A készlet erejéig!
-10%
Gyógyító kristályok - Átfogó kézikönyv

Gyógyító kristályok - Átfogó kézikönyv

Karen Frazier

Teremts pozitív változást az életedben a kristályok erejével

Szomorú esemény történt, amit nem vagy képes feldolgozni? Segítségre lenne szükséged a mindennapi nehézségek leküzdéséhez? Békére vágysz, és a boldogságot keresed? Kövesd a Gyógyító kristályok útmutatásait a teljesebb életért!


Tanácsok és stratégiák több mint 90 hétköznapi probléma megoldásához.


200-nál is több gyógymód a kristályok és kristályhálók erejével.


Mantrák és meditációk a test és a lélek egészségéért.


Közel 100 kristályprofil a kristályok tulajdonságainak és felhasználási lehetőségeinek ismertetésével.

Karen Frazier felszentelt metafizikus lelkész, intuitív energiagyógyító és Uszui-reiki gyakorló. A metafizika tudományából szerzett BA és MA diplomákat, metafizikus parapszichológiából PhD-zett.

Gyógyító kristályok - Átfogó kézikönyv (könyv) író  Karen Frazier

 
4 800 Ft
Kedv. ár: 4 320 Ft
Kezdete: 2019.02.03
A készlet erejéig!
Gyógyító nemeskövek

Gyógyító nemeskövek

Aranyi Lászlóné

A könyv a nemeskövek részletes leírásával segít megismerni ezeket a különleges gyógyító eszközöket. Megtudhatjuk, hogyan hatnak a nemeskövek a csakrákra, milyen szerepük van a mindennapi gyógyászatban, fontosságukat a házipatikában és olvashatunk gyermekeknek és felnőtteknek ajánlott gyógymódokat e csodás természeti jelenségekkel.

Gyógyító nemeskövek (könyv) író Aranyi Lászlóné

 
1 600 Ft
Ismerd meg személyes kristálykódodat!

Ismerd meg személyes kristálykódodat!

Teresa Moorey

Lépj be a kristályok birodalmába, és fedezd fel életedben a csodát! A gyönyörű fotókkal illusztrált könyvben leírt módszerek segítségével kiválaszthatod személyes kristálykódodat alkotó nyolc kristályt - a személyes, a relaxációs, a gyógyító, a védelmező és a meditációs kristályt, valamint a pénz-, a szerelem- és a sikerkristályt -, melyek legfontosabb életterületeid (egészség, párkapcsolat, spirituális fejlődés, siker, anyagi bőség) pozitív változását segítik elő. Az egyes fejezetekben részletes leírást találsz egy-egy életterülethez rendelt kristály jellemzéséről, használatáról, hatásairól. Az általad választott kristályok tanulmányozása során az önismeret útján is hatalmas lépéseket tehetsz előre.

Ismerd meg személyes kristálykódodat! (könyv) író Teresa Moorey

 
3 900 Ft
Kő követek   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]  [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Kő követek

Kő követek

antikvár példány

A Kabbala, a Tarot és a kövek összefüggései

Sang-E-Sitara

A drágakövek különleges szerepet játszanak életünkben: fizetőeszközként, ékszerként, talizmánként szolgálnak. Szépségük, varázsuk lenyűgöz minket. Csak kevesen tudják, hogy energiát sugároznak, amely gyógyíthat és átformálhatja egész lényünket. E könyv ismerteti a gyógyhatású köveket és megtanít használatukra.

Kő követek (könyv) író Sang-E-Sitara

 
5 500 Ft
Nincs raktáron
Kristály-, kő- és fémmágia enciklopédia

Kristály-, kő- és fémmágia enciklopédia

Scott Cunningham

A kristályok különféle spirituális és mágikus célokra használhatók, de a modern tudomány számára is nagyon fontosak, hiszen a híradástechnikától egészen a karóráig mindenütt felhasználják őket. Kiváló energiaalkotók és -vezetők, erejüket leginkább gyógyításra és pszichikai "földelésre" használják. A bennük rejlő képességek titkát ritka és rendkívüli könyvekben rejtették el. Scott Cunningham feltárja ezeket a titkokat, valamint személyes kutatási eredményeit is annak érdekében, hogy az olvasó kezébe vehesse a kristályok, drágakövek és fémek mágikus tulajdonságaival foglalkozó, mindezidáig legteljesebb gyűjteményt.

Kristály-, kő- és fémmágia enciklopédia (könyv) író Scott Cunningham

 
6 500 Ft
Kristálybiblia 1.   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Kristálybiblia 1.

Kristálybiblia 1.

Judy Hall

Amit a kristályokról tudni érdemes. Több mint 200 kristály

 A csodálatosan illusztrált Kristálybiblia könyv részletesen mutatja be a kristályok világát. Megismerkedhetünk a kristályok hatásaival, keletkezéseivel, gondozásukkal, a velük történő meditációval, rendszerükkel és a kristályok formáival. A művet - mely a gyógyító kristályokkal is részletesen foglalkozik - szótár és tárgymutató teszi teljessé.

Kristálybiblia 1. (könyv) írója: Judy Hall

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
4 900 Ft
Nincs raktáron
Kristálygyógyító   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Kristálygyógyító

Kristálygyógyító 

Marianna Sheldrake

A kristályok és az ásványok szerkezetükben a föld, a víz, a tűz és a levegő elemét is tartalmazzák, és így mintegy magának a Földanyának a DNS-ét alkotják. Képesek elősegíteni az emberiség spirituális fejlődését, mert az idő és a tér adathordozói. Amikor tudatosságunk odáig fejlődik, hogy úgy tudunk olvasni a kristályok alapszövetében, mint egy számítógép apró memóriachipjeiben, akkor képesek leszünk visszanyerni a bennük tárolt információkat. A több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező szerző ebben segíti olvasóit: felfedezőútra visz, egy kristály kiválasztásától egészen annak a kapcsolatnak a megértéséig, mely a kristályt az univerzum energiáihoz fűzi. A kötet a színes illusztrációk mellett a betegségek betűrendes felsorolását is tartalmazza a legmegfelelőbb kristálygyógymóddal egyetemben.

Kristálygyógyító (könyv) író Marianna Sheldrake

 

 

 
3 900 Ft
Kristályterápia

Kristályterápia

A kristályok különleges ereje, amely segít visszanyerni a test és az elme tökéletes egyensúlyát

Massimo Paltrinieri

A kíméletes természetgyógyászati terápiák közül talán a legkevésbé elterjedt a kristálygyógyászat, legalábbis a reikihez, Bach virágaihoz, az aromaterápiához, a zeneterápiához és egyéb terápiákhoz képest. Hasonlóan az előbb említettekhez, a kristálygyógyászat eredete is az ember történetének igen távoli múltjában keresendő. A kristályokat valójában már ősidők óta használjuk amulettek, talizmánok, különféle dísztárgyak készítésére: konkrét céljuk az volt, hogy megvédjék viselőjüket vadászat közben, a csatában, az ellenséggel szemben, vagy a gonosz szellemektől. Ezenkívül különféle betegségek és bajok ellen is használták őket: porrá törték, hogy főzetet készíthessenek belőlük, amit aztán megitattak a beteggel. Nem kétséges, hogy a növényekhez, a virágokhoz, az aromákhoz, a színekhez és a zenéhez hasonlóan a kövek is meghatározó szerepet játszanak az ember megfelelő fizikai, mentális és emocionális egyensúlyának fenntartásában, és ami szintén nem mellékes, spirituális szempontból is kedvező a hatásuk. E kézikönyvnek az a bevallott célja, hogy alapvető útmutatással szolgáljon a kristályok alkalmazását illetően, és amellett, hogy a legismertebb és legkönnyebben hozzáférhető kristályok közül mintegy harmincat részletesen bemutat technikailag is, igyekszik általános képet adni az olvasóknak a kristályok valódi erejéről.

Kristályterápia (könyv) író Massimo Paltrinieri

 

 

 

 

 

 

 

 
1 990 Ft
-10%
Mágikus és gyógyító kövek

Mágikus és gyógyító kövek

Sue Lilly

Kötetünk a 45 legnagyobb energiájú kristályt mutatja be, ismerteti a hozzájuk fűződő mítoszokat, történetüket, spirituális és gyógyító tulajdonságaikat, illetve jóslásra használható értelmezésüket. A kötet egyben gyakorlati tanácsokat ad a kövekbe rejtett évmilliós energiák felhasználásához, életünk, érzelmeink és sorsunk titkainak megfejtéséhez.

Mágikus és gyógyító kövek (könyv) író Sue Lilly

 
3 990 Ft
Kedv. ár: 3 590 Ft
Kezdete: 2022.04.28
A készlet erejéig!
A kristályok éltető ereje   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
A kristályok éltető ereje

A kristályok éltető ereje

Yvonne von Wechmar

Már az ókori népek is tudták, hogyan lehet felhasználni a kristályok titokzatos energiáit a testi-lelki-szellemi jólét növelésére. Az évezredes tapasztalatok felfrissítésével, valamint a könyvben szereplő különböző kristályok különböző hatásáról szóló összállítás segítségével Ön is hasznosíthatja a kristályokat.

A kristályok éltető ereje (könyv) író Yvonne von Wechmar

 
1 990 Ft
Nincs raktáron
A kristályok gyógyító ereje   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
A kristályok gyógyító ereje

A kristályok gyógyító ereje

Liz Simpson

Könyvünk ​megmutatja, hogyan aknázhatja ki a mai ember a kristályok gyógyító energiáit, hogy ezáltal könnyebbé tegye éltét. Ez az első olyan könyv, amely célul tűzte ki, hogy szigorú következetességgel mutassa be a kristályokat, mint a kultúrtörténet, a tudomány és a természetfölötti kölcsönhatásokra épülő kristálygyógyászat tárgyait. A kristályok szépségükkel és tökéletességükkel azokat is megragadják, akik nem mélyednek el a kristálygyógyászat belső titkaiban, nekik is szól ez a könyv, hiszen a kristályok puszta szemlélése is a rend tiszteletére ösztönöz és jókedvre derít. 
A beavatásra vágyókat a következő témakörök várják: 
– A rezgéseken alapuló gyógyítás rejtett energiáinak meismerése. 
– A kristályok kölcsönhatása energiaközpontjainkkal és külső energiamezőnkkel. 
– Egészségünk javításának és személyiségünk fejlesztésének titkai. 
– A kristályok megtisztításának és céljainak megfelelő energiával való feltöltése. 
– A kristályok, mint a meditáció és a megjelenítések segédeszközei. 
– A számunkra legalkalmasabb kristályok kiválasztása. 
– Kapcsolódás a Föld gyógyító erőihez az általa felkínált hatalmas kristálygazdagság révén.

A kristályok gyógyító ereje (könyv) író Liz Simpson

 
3 800 Ft
Nincs raktáron
A szervóra és a kristályok

A szervóra és a kristályok

Michael Gienger - Wolfgang Maier

A tartós testi-lelki egészség alapja a jin és a jang energiák egyensúlya, valamint az öt kínai elem: a fa, a tűz, a föld, a fém és a víz harmóniája. E harmónia megőrzésének, illetve helyreállításának kiváló segédeszközei a drágakövek és a kristályok. A szervóra segítségével a funkciókörök zavarai idejekorán, sokszor jóval a tünetek megjelenése előtt felismerhetők és kezelhetők. A szervóra és a kristályok könyv bemutatja az egyes szerveket, azok főbb funkcióit, és lehetséges zavarait. Részletesen ismerteti az adott terület kezelésére hatékonyan alkalmazható kristályokat.

A szervóra és a kristályok (könyv) írók  Michael Gienger - Wolfgang Maier

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
2 990 Ft
Arkangyalok és drágakövek jóskártya

Arkangyalok és drágakövek jóskártya

44 lapos jóskártya

Margaret Ann Lembo

A drágaköveknek fontos szerep juthat önmagunk megértésének folyamata során. A kövek színe és formája üzeneteket közvetíthet felénk, sokféle módon motiválhatnak és gyógyíthatnak is minket. Margaret Ann Lembo 44 jóskártyát tartalmazó paklijából 44 drágakövet és 11 arkangyalt ismerhetünk meg: minden arkangyalhoz 4 különböző drágakő tartozik.
A kártyák használata lehetővé teszi, hogy a drágakövek és az arkangyalok üzeneteket közvetítsenek, segítségükkel pedig tudatosabban élhetjük meg mindennapjainkat. A drágakő és a hozzá tartozó üzenet a lap elején egy értelmezést ad, a drágakőhöz tartozó arkangyal a lap hátoldalán pedig egy pozitív megerősítést kínál számunkra ahhoz, hogy megváltoztassuk valóságunkat. Ha rendszeresen használjuk a jóskártyákat, nagyobb rálátást nyerhetünk saját életünkre és útmutatást kaphatunk a drágakövektől és az arkangyaloktól.
Használd ezt a paklit saját magad és a bolygó gyógyítására!
Margaret Ann Lembo több jóskártyának, valamint három másik kristályokkal kapcsolatos könyvnek is szerzője. Spirituális tanító, aromaterapeuta 

Arkangyalok és drágakövek jóskártya (angyal kártya) Margaret Ann Lembo

 
6 990 Ft
Nincs raktáron
Drágakő-akupresszúra

Drágakő-akupresszúra

Holisztikus gyógyítás drágakő rudakkal

Nora Kircher

Az alternatív gyógyászat különböző ágaiban - a fül- és a talpakupresszúrában, illetve a reflexzónamasszázsban - új lehetőségeket nyit a drágakő rudak alkalmazása. A kezelés során használt drágakövek finomenergiáik révén nemcsak a fájdalmat csillapítják, hanem a szervezet öngyógyító erőit is aktiválják. Ezáltal a fájdalmat kiváltó ok is megszűnik.

Drágakő-akupresszúra (könyv) író Nora Kircher

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
1 750 Ft
Nincs raktáron
Elsősegély gyógyító kristályokkal

Elsősegély gyógyító kristályokkal

Michael Gienger

Ez a nélkülözhetetlen kézikönyv A-tól Z-ig bemutatja a mindennapos egészségügyi problémák és betegségek kristályterápiás kezelését. Megtaláljuk benne a gyógyulást elősegítő összes olyan könnyen beszerezhető, bárki számára elérhető kristályt, amely segítséget nyújthat szinte minden betegség és tünet kezelésében, legyen szó allergiáról, cukorbetegségről, depresszióról, elsavasodásról, fogínybetegségről, gyomorégésről, hörghurutról, ízületi problémákról, kimerültségről, lumbágóról, migrénről, nátháról, a pajzsmirigy működési rendellenességeiről, stresszről vagy akár testsúlyproblémákról... A sikeres szerző, Michael Gienger világos felépítésű, tökéletesen felhasználóbarát szerkezetű, színes fotókkal illusztrált könyve, amely több éves kristályterápiás kísérletein és tapasztalatain alapul, könnyen kivitelezhető, mindenki számára érthető gyógymódokat kínál.

Elsősegély gyógyító kristályokkal (könyv) író Michael Gienger

 

 
4 990 Ft
Nincs raktáron
Ezoterikus kristálygyógyászat

Ezoterikus kristálygyógyászat

Egészségmegőrzés gyógykristályokkal és az öt elemmel

Elke Lopes

Elke Lopes a hagyományos kínai gyógyászat, a kristálygyógyászat és az öt elem tanának elismert szakértője. Gazdagon illusztrált könyvében bemutatja, hogyan előzhető meg helyes táplálkozással és a megfelelő drágakövek alkalmazásával a betegségek kialakulása. Arra buzdítja olvasóit, hogy a betegségek első, egészen korai jelzéseire is komoly figyelmet fordítsanak. Ide tartoznak többek között az olyan tünetek, mint az alvászavar, a feledékenység, a krónikus fáradtság, a megfázásra való hajlam, az összpontosítási vagy emésztési problémák, vagy akár az időskori gyengeség is.

A nyugati orvoslás a korai panaszokat gyakran egyáltalán nem, vagy csak tünetileg kezeli, míg a kínai gyógyítók éppen ezek alapján teszik meg a megfelelő megelőző intézkedéseket. Ez magyarázza azt a már-már hihetetlen tényt, hogy a kínai orvosok nem is engedik megbetegedni pácienseiket.

A könyvből elsajátíthatjuk többek között:
- a legfontosabb diagnosztikai módszereket,
- a jin-jang egyensúly eltolódás és a csi gyengeség felismerését és kezelését,
- a kínai öt elem tanát,
- a drágakő-akupunktúra egyes lépéseit.

Ezoterikus kristálygyógyászat (könyv) író Elke Lopes

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 

 
2 950 Ft
Nincs raktáron
Ezoterikus nemeskőgyógyászat   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Ezoterikus nemeskőgyógyászat

Ezoterikus nemeskőgyógyászat

Elke Lopes

Ezoterikus nemeskőgyógyászat című könyvben sok ezer éves tapasztalat van összegyűjtve és közreadva. Tapasztalataim szerint azonban nem elegendő egy-egy követ beszerezni, egy halomból találomra kivenni, hazavinni és várni az eredményt. A kövek gyógyító hatása csak akkor várható, ha azok személyre szólóan, lehetőleg a RADIESZTÉZIA módszereinek valamelyikével (inga, lengyelbot stb.) vannak kiválasztva. Az Ezoterikus nemeskőgyógyászat könyv olvasásakor sokan meglepődnek és szinte hihetetlennek tartják az abban leírtakat, például az elixír készítése, hatása. Azon senki sem csodálkozik ma már, ha a szakemberek azt javasolják, hogy fogyasszon gyógyteát.

Ezoterikus nemeskőgyógyászat (könyv) író Elke Lopes

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
2 200 Ft
Nincs raktáron
Gyógyító kövek könyve

Gyógyító kövek könyve

Több mint 150 kristály leírása, alkalmazása és tisztítása

Sonja Heider

A klasszikus orvostudomány és a természetgyógyászat egybehangzóan állítja, hogy testünk számára az ásványok és a nyomelemek létfontosságúak. A kövekkel való gyógyítás olyan terápiaforma, amely hatással van a testre, a lélekre és a szellemre (pl. gyógyfürdők, ásványvíz). Ebben a könyvben 156 kristály és drágakő szerepel, melyeket színes fotók segítségével ismerhetünk meg. A szerző Sonja Heider részletesen ismerteti az adott kőhöz rendelhető csakrákat, tisztítási lehetőségeket, a kő testi és lelki hatásait. Külön táblázat mutatja a kövek felhasználási területeit.

Gyógyító kövek könyve (könyv) író Sonja Heider

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
3 990 Ft
Nincs raktáron
Gyógyító kristályok Dr Csomai Zita

Gyógyító kristályok Dr Csomai Zita

50 gyógyító erejű kristály a mindennapos egészségügyi problémák és betegségek kezelésére

Ez a gyönyörűen illusztrált, praktikus kézikönyv megmutatja, hogyan használd a kristályok lenyűgöző erejét és jótékony hatásait mindennapjaidban a testi-lelki egészséged fenntartásáért.


A kristályok gyógyhatását több ezer éve ismerjük, számtalan kultúrában használták és használják őket a mai napig.
A kövek, kristályok mindenkit megszólítanak, főleg azok a kristályok, amelyek hatására épp az adott helyzetben szükségünk van.
A gyógyító kristályok mind a testi, mind a lelki panaszok esetén gyengéd, de mégis hatásos segítséget nyújtanak, a "kőbe vésett" energiájuk, kristályszerkezetük által.
Ebben a könyvben az 50 leggyakrabban használt kristály leírása mellett az 50 leggyakoribb egészségügyi panasz, betegség szerepel, ahol a javasolt kristályok közül a részletes leírás segít a legmegfelelőbb kiválasztásában. Minden panasznál megtaláljuk a legmegfelelőbb alkalmazási módot, és az esetleges figyelmeztetéseket is.

Fedezd fel a kristályok gyógyító erejét, melyekkel pozitív változásokat idézhetsz elő életed minden területén!

Dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyász, életmód-tanácsadó és terapeuta:
A gyógyításban mindig a teljességre törekszem, a betegség okainak feltárása mellett mind a testi, mind a lelki problémák kezelése vezethet csak a gyógyuláshoz. Ebben a holisztikus rendszerben kiemelkedő helyet foglalnak el a kristályok a megelőzésben, a kiegészítő kezelésben és a rehabilitációban is.

Gyógyító kristályok Dr Csomai Zita (könyv) 

 
5 990 Ft
Nincs raktáron
Kristálybiblia 2.

Kristálybiblia 2.

Judy Hall

Több mint 200 újabb gyógyító kristály

A népszerű "Kristálybiblia" második kötete több mint 200 újabb kristály t mutat be, köztük a spirituális alkímia magas rezgésű köveit és a nemrégiben felfedezetett grönlandi köveket.

Judy Hall könyve a gyönyörűen illusztrált, átfogó útmutató megismerteti az olvasót a kivételes kristályok gyógyító képességeivel, környezeti és karmikus hatásaival.
E mindenre kiterjedő könyv lapjain találkozhatunk az energiákat javító kristályok, a helyiségeket megtisztító kristályok és a kristály gyógyítókerék kirakásához szükséges kövekkel is.

Kristálybiblia 2. könyv szerzője: Judy Hall 

 
4 500 Ft
Nincs raktáron
Kristálybiblia 3.

Kristálybiblia 3.

Több mint 250 újabb gyógyító kristály

Judy Hall

A népszerű "Kristálybiblia" haarmadik kötete több mint 200 újabb kristályt mutat be, köztük a spirituális alkímia magas rezgésű köveit és a nemrégiben felfedezetett grönlandi köveket.
A gyönyörűen illusztrált, átfogó útmutató megismerteti az olvasót a kivételes kristályok gyógyító képességeivel, környezeti és karmikus hatásaival.
E mindenre kiterjedő kézikönyv lapjain találkozhatunk az energiákat javító, a helyiségeket megtisztító és a kristály gyógyítókerék kirakásához szükséges kövekkel is.

Kristálybiblia 3. (könyv) író Judy Hall

 
4 500 Ft
Kristálykönyv

Kristálykönyv

Fedezd fel a kvarckristály csodálatos világát

Dael Walker

A könyv szerzője Dael Walker immár húsz éve foglalkozik a kristályok kutatásával és olyan technikák kidolgozásával, amelyek által gyógyításra használhatja a kvarckristályok erejét. Ez a könyv a nagyközönséghez szól, világos, közérthető stílusban mutat be egyszerű, bárki által könnyen végrehajtható módszereket a következő területekről: a kristály megtisztítása korábbi rezgésektől, a kristály feltöltése, a csakrák, az energiarendszerek megtisztítása, hogyan szerezzünk meg számunkra fontos dolgokat, hogyan lépjünk kapcsolatba szellemi vezetőinkkel, hogyan töltsük fel ivóvizünket, hogyan serkentsük növényeink növekedését, hogyan csökkenthetjük áramszámlánkat, javíthatjuk gépkocsink fogyasztását, hogyan készítsünk és miképp használjunk amuletteket, talizmánokat és gyógyító kristálypálcákat. A könyvet ajánljuk az ezotéria iránt érdeklődőknek, a kristályok szerelmeseinek, természetgyógyászoknak, agykontrollosoknak, valamint minden nyitott, érdeklődő embernek.

Kristálykönyv (könyv) író Dael Walker

 
1 800 Ft
Nincs raktáron
Spirituális gyógyítás 2.

Spirituális gyógyítás 2.

Gyakorlatok a gyógyító képességek fejlesztéséhez és a gyógyításhoz

Diethard Stelzl

A kézérintéssel történő gyógyítás régi hagyományra tekint vissza. Dr. Diethard Stelzl szerint ez az ajándék a rendkívüli gyógyító képességekkel rendelkező kiválasztottak, az atlantiszi kristálygyógyászok öröksége. E legendás földrész gyógyítói a kristályok finom rezgésű információival harmonizálták a betegek energiamezejét, s csodálatos gyógyulásokat idéztek elő. A második kötetben a szerző Diethard Stelzl a gyógyítás gyakorlati tudnivalóit osztja meg az olvasókkal. Megtudhatjuk, miként lehet létrehozni, fenntartani és hatékonyan alkalmazni egy gyógyító rezgésű teret. Választ kaphatunk többek között arra is, hogy milyen hatással van a táplálkozás az egészségre, a gondolatokra, az érzésekre és általában az életmódra. A szerző külön kitér arra, hogyan teremtse meg a gyógyító azt az energetikai állapotot, amelynek segítségével páciense energiaterének rezgését megnövelve, a zavart mezőt pozitívvá polarizálja.

Spirituális gyógyítás 2. (könyv) író Diethard Stelzl

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 
4 900 Ft
Nincs raktáron
Varázslatos kristályok - 300 gyógyító kristály

Varázslatos kristályok - 300 gyógyító kristály

Judy Hall 

A világ legismertebb kristályszakértője

Judy Hall, a világ legismertebb kristályszakértője átfogó, alapos útmutatót állított össze arról, hogyan használhatjuk a kristályokat a test, az elme és a szellem gyógyítására.

A kötet bemutatja...


a gyógyító és a tudatosságot magasabb szintre emelő kristályok főbb csoportjainak alapvető tulajdonságait és változatait;


több mint 300 kristály részletes portréját és jellemzőit;


az energiaközpontokat és a kristályalakzatokat, hogy a kristályok még hatékonyabban működhessenek.

Minden fejezet elején hasznos tudnivalót találunk arról, hogyan használjuk produktívan a kristályokat. A friss, új fotók pedig megragadják a kristályok kisugárzását és megmutatják lenyűgöző szépségüket.

Az ásványok gyakorlati és ezoterikus tulajdonságait egyaránt ismertető leírásoknak és a könyv jól áttekinthető szerkezetének köszönhetően a Varázslatos kristályok című kötet nélkülözhetetlen kézikönyv a kezdők és a kristálymunkában jártas haladók számára is.

Varázslatos kristályok - 300 gyógyító kristály (könyv) író Judy Hall

 
4 999 Ft
Nincs raktáron

Sorrend:

TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT KÖNYVEK - az egészség megőrzése

természetgyógyászat fő feladata, az egészség megőrzése alternatív gyógyítási technikákkal. Ma már újra több módszer ismert az emberi szervezet regenerálására, melyet  reformtáplálkozással, méregtelenítéssel, böjttel, makrobiotikus és paleolit étrenddel lehet hatékonyan megvalósítani.

A természetgyógyászat az ember természetes öngyógyító képességének segítésével és a természetben megtalálható anyagok gyógyító hatásaival, alkalmazásával foglalkozó irányzatok összefoglaló neve.

természetgyógyászat valójában idősebb az embernél. Az állatok viselkedésének megfigyelése során nagyon sok olyan tapasztalatot rögzítettek, ahol valamilyen állatfaj a gyógyulás szándékával keres fel speciális helyeket, vagy táplálkozik szokásaitól eltérő módon. A természetes gyógymódok legrégebbi feljegyzett forrásai keletről származnak. A kínai orvoslás és az indiai Ájurvéda évezredes múltra tekint vissza.

Az alternatív gyógymód kifejezés összefoglaló kategórianév. Jelenkorban a konvencionális kórházi kezelés, a tudományosan alátámasztott terápiás eljárások és a gyógyszerek helyett alkalmazott technikákat nevezik így, amelybe beletartoznak az Európán kívül alkalmazott hagyományos módszerek is.

Kizárólag akkor beszélhetünk alternatív gyógyítás ról, ha a beteg egyáltalán nem követi a háziorvosa konvencionális előírásait.

Beszélhetünk ugyanakkor kiegészítő gyógymódok ról, komplementer gyógymódok ról, amelyeket a hagyományos terápiával együtt alkalmaznak, hogy javítsák annak hatását. A kiegészítő gyógymódok módszertana sokszor teljesen azonos az alternatív gyógymódok éval, az egyetlen különbség az, hogy a beteg a hagyományos kezelések mellett vagy önállóan alkalmazza őket.

Magyarországon a komplementer gyógymódok, kiegészítője lehet a hivatalosan gyakorolt eljárásoknak és alternatív gyógymódok is, mert nem tartozik bele a hagyományos gyógyászat fő irányzatába. Eszközei, eljárásai többnyire sokkal régebbiek és az ősi keleti gyógyászatban gyökereznek.

Az alternatív gyógymódok és kiegészítő gyógymódok körébe sorolható minden olyan gyógymód, amelyek hatása nincsen bebizonyítva. Emiatt az alternatív gyógymódok  és kiegészítő gyógymódok körébe igen eltérő gyógymódok tartoznak.

Az alternatív gyógymódok at nem módszertanuk különbözteti meg a konvencionális orvoslástól, hanem a hatásuk beválásának ellenőrzése, bizonyítása. Például  a természetgyógyászat körébe sorolják az olyan gyógynövények alkalmazását, amelyek hatása nincsen megfelelően alátámasztva. Ugyanakkor azon gyógynövények alkalmazása, amelyek hatása már bizonyított, a konvencionális gyógymódok körébe sorolható.

Mivel az alternatív jelzőt számos különböző gyógymód megkaphatja, az ilyen gyógymódok csoportosítása nehéz. Az alternatív és kiegészítő gyógyászat egyik csoportját természetgyógyászat nak nevezik, mert elsősorban a természetes gyógymódok at alkalmazza; Gyógynövények, Termoterápia, Aromaterápia, Akupunktúra, Vízgyógyászat, Apiterápia, Gyógymasszázs, Dietetika, Csontkovácsolás, stb.

Ma az alternativ gyógymódok  és kiegészítő gyógymódok körébe tartoznak a tradicionális orvosi eljárások is, mint például a hagyományos kínai orvoslás, vagy az egészségügyi okokból vállalt böjt.

természetgyógyászat könyvek kategóriában  az első helyen az alternatív gyógymódok könyvei sorakoznak témánként csoportosítva.

betegségek alternatív gyógyítása könyvek sorában főleg a rákbetegség megelőzésével és a gyógyításával kapcsolatos ajánlásokkal találkozhat az olvasó, valamint a szervezete tisztításával ismerkedhet meg, a természetgyógyászat kereteiben alkalmazott alternativ gyógymódok tanulmányozásával.

Az egészségmegőrzés könyvek elsősorban a helyes táplálkozásra hívják fel a figyelmünket, a nyers ételek minél nagyobb mértékű fogyasztása mellett elérhető egészségjavulás érdekében. A természetgyógyászat könyvek több példánya a jelen korban alkalmazott alternativ gyógymódok legújabb vívmányának, a paleolit étrendnek a bemutatásával, kikisérletezésének és hatásmechanizmusának ismertetésével kelt kiérdemelt figyelmet a természetes gyógymódok iránt érdeklődők körében.

természetgyógyászat könyvek között találhatók a Különleges gyógymódok könyvek, melyek népszerűségüket az alternativ gyógymódok különlegességének köszönhetik. Ilyen természetes gyógymódok a mágnes terápia, a kranioszakrális gyógyítás, a gyógyító érintés, a spirituális gyógyítás és a kapcsolatteremtő gyógyítás.

Makrobiotika könyvek  ből megtanulhatjuk, hogyan éljünk az élet természetes rendje szerint. A természetgyógyászat könyvek  különlegességei közé sorolható a makrobiotika, mely a tao életfilozófiáján alapul, aminek lényege a testi-lelki-szellemi egyensúly elérése oly módon, hogy a természet rendjéhez és az univerzum törvényeihez igazodjunk.

természetgyógyászat könyvek legkeresettebb, a mai stresszterhes korban leginkább   aktuálissá váló Méregtelenítés, Böjt, Diéta könyvek tárgyköreit tartalmazó kiadványok.

Nemeskőgyógyászat könyvek és az Öngyógyítás könyvek által bemutatott technikák és természetes gyógymódok egyszerűségét, az általuk elvárt hatást megtapasztalhatjuk, ha hittel és bizalommal  alkalmazzuk az általunk választott módszert.

természetgyógyászat könyvek legújabbkori, mondhatnánk legdivatosabb kiadványai a Paleolit könyvek melyek a táplálkozás legősibb módszereit mutatják be és javasolják alkalmazásukat, a szervezet szénhidrát terhelésének csökkentése érdekében.  Az alternativ gyógymódok fogalomkörében a paleolit táplálkozásnak tulajdonképpen egyetlen titka van: vissza kell térnünk ahhoz a táplálkozáshoz, amelyhez évmilliókon át alkalmazkodtunk.

Az ajurvéda könyvek, melyek az ájurvédikus gyógyítás elméletét és gyakorlatát taglalják, a test és a lélek komplett egészségét vizsgálják. A természetgyógyászat könyvek különlegességei közé tartoznak ezek a művek, melyek a természetes gyógymódok Indiából származó ősi, több ezer éves múltra visszatekintő tudományát tárják elénk. Az ajurvéda az alternativ gyógymódok azon módszere mely a betegség kezelését a beteg és környezete teljes megismerésével kezdi, majd olyan terápiákat alkalmaz, mint a masszázs és a meditáció, a méregtelenítés és a gyógynövénykúrák.

természetgyógyászat könyvek között az Anatómia könyvek a humán anatómia fogalomkörébe tartozó témaköröket tárgyalják, az emberi test  részeinek, a csontrendszer, izomrendszer, szervrendszer vizsgálatával.

Természetgyógyászat könyvek, alternativ gyógymódok, természetes gyógymódok 

természetgyógyászat könyvek kategóriában a legáltalánosabban alkalmazott módszereket a bioterápia tárja elénk, mely magában foglalja azokat a terápiákat, melyekkel szelíd gyógymód formájában tudjuk egészségünket megőrizni. A bioterápia könyvek e módszereket ismertetik. A természetes gyógymódok bioterápiával foglalkozó témaköreit az Akupresszúra könyvek, a Masszázs könyvek, a Mozgásterápia könyvek, a Reflexológia könyvek, valamint az Aromaterápia könyvek,  a Hangterápia könyvek, a Légzésterápia könyvek, a Színterápia könyvek,  a Vizeletterápia könyvek, a Mézterápia könyvek dolgozzák fel.

Az esszénus könyvek  azt tanítják, hogy a lélek halhatatlan, és az esszénusok arra törekszenek, hogy az emberek igaz és becsületes életet éljenek.

A homeopátia a XXI. század gyógymódja. A természetgyógyászat könyvek kategóriában a homeopátia könyvek e módszert mutatják be a gyógyulni vágyó, vagy a gyógyítás iránt elkötelezettséget érzőknek.

A homeopátiás szerek nem csodaszerek, de mint alternativ gyógymódok megfelelõ szaktudás birtokában hatékonyan alkalmazhatók az akut és krónikus betegségek gyógyításában egyaránt és a szervezet öngyógyító erőinek erősítésére alkalmas.

természetgyógyászat könyvek kategóriában a Schüssler terápia könyvek tanulmányozásával, útmutatásainak alkalmazásával, a 12 schüssler só és arcdiagnosztika együttes alkalmazásával komoly betegségeket előzhetünk meg, illetve a már kialakult tüneteket nagymértékben enyhíthetjük. A könyvekből megismerhetjük, hogy milyen ásványianyagok fontosak az emberi szervezet számára és e nagyszerű természetes gyógymódok alkalmazásával és a 12 ásványi só megfelelő kiválasztásával könnyebbé tehetjük önmagunk és mások számára is a gyógyulást. 

természetgyógyászat könyvek  kategória záró fejezeteként

Népi gyógyászat könyvek tartalmi üzenetét, az őseink által alkalmazott természetes gyógymódok ismeretét, a népi gyógyítók, sámánok, javasasszonyok, több száz éves hagyományát és a régi bevált receptek, kencék, borogatások, gyógyfüvek alkalmazásának tudásanyagát ajánljuk megismerésre. 

Ma már az alternatív gyógyítók szívesen újra felhasználják az ősi, népi megfigyelések alapján összegyűjtött ismereteket. Az lenne a jó, ha visszatalálnánk azokhoz a gyógymódokhoz, vagy inkább módszerekhez, melyekben nem feltétlen pirulákra van szükség.