Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

MAZDAZNAN KÖNYVEK


Mi a Mazdaznan?

Otoman Zar Adusht Hanish (1844-1936) újra hirdette az emberiségnek az ősrégi zarathusztrai szabadságüzenetet. Ő – mint ahogy maga mondta – semmi újat nem alkotott, hanem csak a legtisztább, s legegyszerűbb élettörvényeket öntötte újkori nyelvezetbe. Egy olyan forrásból merített, ahol e törvények és tanítások eredeti tisztaságukban megőrződtek. Ezek az ősi tanítások teszik ki új köntösben, azaz az újkori ember nyelvére lefordítva a Mazdaznan-üzenet tartalmát.

A Mazdaznan az élet minden területét átfogó tanítások rendszere, egy tudományos életfilozófia, és egy filozofikus élettudomány, mely az ön-nevelésen alapszik, azzal a céllal, hogy életünk kivirágozzék, hogy egészségesek legyünk testileg, lelkileg és szellemileg, miáltal feladatunkat itt a Földön hatékonyan el tudjuk látni.

A Mazdaznan tanítás nem egy mesterséges, újkeletű rendszer, melynek még ki kell állnia a próbát, hanem sokezeréves gyakorlati tapasztalatokon és felismeréseken nyugszik, melyek a természet könyvének tanulmányozásán alapulnak. Ez a könyv – az élő természet – kétségkívül legfontosabb s legértékesebb tankönyvünk.

E tanítások senkire nicsenek rákényszerítve. Mindenki maga dönti el, hogy elfogadja-e, alkalmaza-e vagy figyelmenkívül hagyja. Tehát - az, hogy az emberek követik-e a tanításokat, az az ő dolguk, de ... a döntéseik, tetteik következtével mindenképpen számolniuk kell.

Testünk a szellem eszköze. Minél tökéletesebb a test és szervei, s minél harmonikusabban tudják a sejtek ellátni feladatukat, annál tökéletesebben tudja a szellem a testet „használni“, és annál inkább meg tud nyilatkozni a test által.


Sorrend:

Mazdaznan  A víz életelixír

Mazdaznan  A víz életelixír

Dr. Hanish

A tartalomból: A Mazdaznan desztilláltvíz-kúra; Nátron Kúra; Borkőpor kúra; Agar-Agar; Mazdaznanról; Az otthoni Vízdesztilláló készülék.

Csak egy szer létezik, mely át tudja mosni a vért: a holt víz, a nyers, desztillált víz, mely semmiféle életcsírát, életszervezetet, kemikáliát, stb. sem tartalmaz. Ennek azonban valódi desztillált víznek kell lennie, a forralt víz nem megfelelő, nem elegendő. A desztillált víz tehát olyan kicsapódó vízgőz, melyben semmiféle életlehetőség sincs, vagy akár bármi kifejlődésének a lehetősége is kizárt. Ezért hívják holt víznek. Az ilyen víz azonban nem is tud lerakódásokat létrehozni a szervezetben, hanem csupán egyetlen tulajdonságát fejti ki: nehézségét. Nehézsége folytán nyomást gyakorol a vérben felgyülemlett szervetlen ásványi anyagokra és savakra, ill. minden idegen anyagra és elemre, melyek a vérbe kerültek, és a szerveket gyengítik és megbetegítik. A víz 10-20 percen belül kifejti nyomását a vérre, úgymond átnyomakszik az egész szervezeten. A vízkúra alkalmával gondoskodunk arról, hogy ez a nyomás folyamatos legyen, mert a nap folyamán ismételten, újra s újra iszunk desztillált vizet. Így már viszonylag rövid idő múlva sok méreganyagtól szabadulunk meg.

Mazdaznan  A víz életelixír (könyv) Dr Hanish

 
1 500 Ft
Mazdaznan  Az egészséges bél

Mazdaznan  Az egészséges bél

Dr. Hanish

Szervezetünk egy tökéletes egység. A bél zavarai nemcsak egészségünkre vannak kihatással, hanem jellemünkre, életörömünkre, alkotóerőnkre és agyunk fejlődésére is.

Az egészséges bél eléréséhez kínál magyarázatot és gyakorlati útmutatatást a Mazdaznan gyógytanból válogatott írások gyűjteménye.


A tartalomból: Természetes széklet; A bélélősködők; Citromlékúra; Féregűző kúra; Az élősködők befolyása az agyműködésre, szokásainkra és a jellemre; Bélláz; Láz elleni szer (Black Magic); Lappangó bélláz; A bél és az agy kapcsolata; Útmutató az öngyógyításhoz; Táplálkozás; Főzés helyett párolás; Székrekedés; Emészthetetlen „táplálékok”; Agar-agar + szappan; Nyers földimogyoró; Ellazulás; Gyógynövények/gyógyteák; Szentjánoskenyér (Karob); Petrolátum; Fûrészporos kenyér; Hasmenés; Citromkúra; Bélfürdő.

Mazdaznan  Az egészséges bél (könyv) író Dr. Hanish

 
1 500 Ft
Mazdaznan A 12 állatővi jegy

Mazdaznan A 12 állatővi jegy

Eleink még sűrűn tekingettek az égre, onnan várták a segítséget, az áldást. Ők még több mindent értettek is, amit nekünk már tanulnunk kell. Ahhoz, hogy a természettel összhangban legyünk, fel tudjuk találni magunkat itt a FÖLD nevű bolygón, érteni és követni tudjuk a történéseket, ismernünk kell az alapokat. Azt, hogy jó irányban fejlődjünk, a tettvágyunkat, alkotó mivoltunkat, jóérzésünket fokozni tudjuk, a bennünk és a környezetünkben lévő feszültségek oldódjanak, azt szolgálja ez a füzet.

Mazdaznan A 12 állatővi jegy (könyv)

 
2 200 Ft
Mazdaznan A légzet hatalma

Mazdaznan A légzet hatalma

A tartalomból: 

Tudatos légzés; Yima és Airyama gyakorlatok; Fesztelenítő gyakorlat;

A 7 ütemes légzőgyakorlat.


A tudatos légzéssel elősegítjük szellemi munkaképességünket éppúgy, mint testi egészségünket, és legfőképpen az idegerőt, amitől ma inkább, mint valaha, sok siker függ. A mi ideg, és gondolaterőnkkel szemben ma nagyobb követelmények állnak szemben, mint valaha. Ezért gondoskodnunk érdemes azok kifejlesztéséről és tökéletesítéséről. Jobb légzéskapacitást kilégzési mondásokkal, fohászokkal, imákkal és énekekkel érünk el, ami minden légzésművészetnek az alapja, és tovább is léphetünk a rendszeres ütemes légzésgyakorlatokra, melyekben a régi bölcsek a fejlődéshez és a bölcsességhez vezető utat fedezték fel. 

Mazdaznan A légzet hatalma (könyv)

 

 
3 000 Ft
  Mazdaznan A mirigyrendszer és jelentősége a testünk számára

Mazdaznan A mirigyrendszer és jelentősége a testünk számára

A Mazdaznan Életmód egyik "specialitása", hogy a mirigyrendszer fontosságára felhívja figyelmünket. 
Egyszerü, mindennapjainkba beépíthetö gyakorlatokat ismertet, amelyekkel segíthetünk magunkon. Hiánypótló brossúra jelent meg, mely ezt a kincset kezünkbe adja.

Mazdaznan  A mirigyrendszer és jelentősége a testünk számára (könyv)

 
2 200 Ft
Mazdaznan Ainyahita

Mazdaznan Ainyahita

Tibet legdrágább gyöngye

Dr. Hanish alapján

A gyönyszemek nemcsak nyelvészeti remekművek, de még a legmagasabb tudomány kifejezői is, mert ezekben a Végtelenség alapigazságai vannak megvilágítva és ezen hatásfokok, melyek az éter és atom működése által érhetők el. A legösszetettebb életproblémák, melyek a gondolkodó emberben felmerülhetnek, ezekben a gyöngyszemekben néhány mondattal megfejtődnek.

Mazdaznan Ainyahita (könyv) Dr. Hanish

 
3 600 Ft
Mazdaznan Egészségügyi intelmek

Mazdaznan Egészségügyi intelmek

Dr Hanish alapján

A tartalomból: Az egészség helyreállítása; Betegségszünet; Maté-tea; Savtalanítás - nátronnal; A betegségkiirtás; Akut-heveny betegségek; Krónikus-idült betegségek; A lélegzés védőereje; Megelőzés; Gyógyítás életkor és temperamentum szerint; Egészségügyi tanácsok tárháza A-tól Z-ig, pl. Álmatlanság, Fejfájás, Meghűlés, stb...


Az Egészségügyi Intelmek egy útmutató, mely az elgondolható legegyszerűbb eszközökkel az egészség helyreállítására törekszik. A legkülönfélébb betegségi esetre lehetőségeket villant fel annak érdekében, hogy belülről kifelé haladva mindent ne csak rendbe hozzon, hanem éppenséggel újjáteremtsen. Egyszerű, mindenki által érthető, követhető és megvalósítható tanácsokat tartalmaz a könyv. A betegségek abc sorrendben követik egymást, lexikonszerűen, ezzel segítve a tájékozódást.

Mazdaznan Egészségügyi intelmek (könyv) Dr Hanish

 
3 600 Ft
Mazdaznan Egyiptomi gyakorlatok

Mazdaznan Egyiptomi gyakorlatok

Ez egy speciális füzet. Azoknak ajánlott, akik már a MAZDAZNAN légzés tudományában némi ismerettel rendelkeznek s tovább kívánnak jutni az önfejlesztésben. Nem elsősorban a ma divatos erőkifejtő gyakorlatokkal, hanem a többoldalú, testet, lelket, szellemet fejlesztő - egyiptomi gyakorlatokkal. Minél jobban behatolunk a gyakorlatok szellemébe, annál tisztább lesz a fej, s éppen ez a fő jele annak, hogy test, lélek és szellem egészségesek. “Vezessenek a nemes célok, mik jóakaratból erednek ..., melyben tehetségeinket a legelönyősebben felhasználhassuk a magunk és a közösség számára.” - Szorgalom, kitartás és bizalom ...

Mazdaznan Egyiptomi gyakorlatok (könyv)

 
1 500 Ft
Mazdaznan Havi tanácsok

Mazdaznan Havi tanácsok

Dr. Hanish alapján

Az év 12 hónapjára lebontva konyhai és testápolási ismeretek, tanácsok, betegségek kezelése az adott hónapban.


Akiben már felmerült az igény a változtatásra, arra, hogy jobban, és eredményesebben vezesse mindennapjait, az a Havi tanácsokban egy kimeríthetetlen kincseskamrát ismer fel, telis-tele tanácsokkal, melyek őt testileg és szellemileg egészséghez és eredményhez juttatják, ha értelemmel és bölcsen használja azokat. Legjobb minden hónapban magunkban egy havi programot azon pontokból felállítani, amelyeket lelkiismeretesen véghez akarunk vinni. Teljesen önként a következő évben egy kibővített programot fogunk magunknak csinálni és lassanként észleljük azt az áldást, mely a változatosságban és az időt, pénzt megtakarító ökonómiában rejlik. Aztán örülünk, hogy megtaláltunk egy kipróbált s működő útmutatást, mely életünket egyszerűbbé, s ezáltal könnyebbé is tette.

Mazdaznan Havi tanácsok (könyv)

 
4 000 Ft
Mazdaznan Kézi szakácskönyv

Mazdaznan Kézi szakácskönyv

Dr. Hanish alapján

Helyes étkezés januártól – decemberig; Évszakok és egészségi állapot szerinti táplálkozás; Táplálkozás életkor és temperamentum szerint; Magyarázatok és elkészítési módok; Receptek.

Mazdaznan Kézi szakácskönyv (könyv)

 
2 200 Ft
Mazdaznan Légzésgyakorlatok

Mazdaznan Légzésgyakorlatok

Elmélet és gyakorlat (részletek)

Dr. Hanish alapján

A tudatos légzés fontosságáról; Fesztelenítő gyakorlat; Gyakorolni, gyakorolni, mindig csak tovább gyakorolni...; A tudatos légzés; Yima gyakorlat (Kilégzőgyakorlat); Az Airyama gyakorlat (Belégzőgyakorlat);; Az előkészületekről; A testhelyzet; A légzés menete; A cél; A légzés a legfontosabb gyógyfaktor!; Az 1.,2. és 3 ütemes légzőgyakorlat.

Mazdaznan Légzésgyakorlatok (könyv)

 
2 200 Ft
Mazdaznan Mirigytudomány

Mazdaznan Mirigytudomány

Dr. Hanish alapján

A tartalomból: Agyfüggvény-mirigy; Pajzsmirigy; Mellcsont (kedez) mirigy; Napfonat; Mellékvesék; Nemi mirigyek; Tobozmirigy; Mirigygyakorlatok; Hogyan gyakoroljunk?
Ha már néhány percre végezzük a mirigygyakorlatokat, máris érezzük a jó hatásukat, mert nagyobb fesztelenség, motiváltság, világosultság, jobb hallás, tisztább hang, melegebb kezek és lábak, egy finomabb szívbeli érzést tapasztalhatunk tetőtől talpig. Napról napra nyugodtabbá lesz az agy, és mi kezdjük azt felfogni, miszerint mi a fejlődés állapotába jutottunk. Hamarosan nem kérdezősködünk tovább, mert rábukkantunk a legnagyobb felfedezésre: a mi saját gondolatunkra, mely nekünk minden kérdést megválaszol. Egy háromhetes mirigy-gyakorlatozás után mi oly élénkültté lettünk, hogy mi bármely időben és azonnal éberek és vidámak vagyunk, még ha minket éjjel alvás közben zavarnak is. Ez aztán annak a jele, hogy a mi agysejtjeink ébredőben vannak. Egy 5 hetes helyesen végzett napi gyakorlatozás után öntudatunk megerősödik.

A Mirigytudomány a mai tudomány számára egy új terület. De Mazdaznanban az ősrégi idő óta beható tanulmány-, és tudományos gyakorlatok tárgyát képezi,mivel visszanyulik egészen a Zarthustra előtti időkre, amikor is a gondolkodók és az írók elég idővel rendelkeztek kutatásra és vizsgálgatásra, s nem kellett nekik idejük és figyelmük legnagyobb részét a mindennapi megélhetési és adó gondokkal eltölteni.
A Mazdaznan irodalom Dr. O. Z. A. Hanish előadássorozatinak és könyveinek tudásanyagát foglalja magában. Magyar nyelvre "Papa" Dr. med. Szikszay Géza fordította le ezt a felbecsülhetetlen értékű és hatalmas kincsestárat.

Mazdaznan Mirigytudomány (könyv) író Dr. Hanish

 
4 000 Ft

Mazdaznan módszerek

összefűzött jegyzet

A füzetben a természet által nyújtotta ősrégi módszerekből nyújtunk praktikus megvalósításra ösztönző ízelítőt.

Mazdaznan módszerek

 
800 Ft
Mazdaznan Öndiagnosztika

Mazdaznan Öndiagnosztika

Dr. Hanish alapján

A tartalomból: Öndiagnosztizálás; Alapozottság és hajlamok; Intellektuel, Spirituel és Materiel; Gyógytudomány; Ellenállási gyakorlatok; A bőr megnyitása kívülről.
Az Önismerettan az egész emberrel foglalkozik, tehát nemcsak az ő testével és az ő morális-érzelmi viselkedésével, hanem az ő gondolkodásmódjával és e három terület kölcsönös vonatkozásaival.

Mazdaznan Öndiagnosztika (könyv) Dr. Hanish

 
3 600 Ft
Mazdaznan Öngyógymód   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Mazdaznan Öngyógymód

Mazdaznan Öngyógymód

Dr. Hanish alapján

A tartalomból: Önismeret; Önkezelés; Öngyógyítás; Általános Tudnivalók; Részletes útmutatások A-tól – Z-ig.
Minden dolognak legalább két aspektusa van: 1. a rontás, ártás és 2. a jobbítás, a gyógyító öröm mágiája. Az emberi szervezet rendelkezik az öngyógyító, önhelyrehozó képességgel, ha biztosítjuk a megfelelő feltételeket. Azoknak ajánljuk - szíves figyelmébe - ezt a könyvet, akik segíteni, támogatni akarják szervezetüket ebben az önhelyrehozó, öngyógyító fejlődésben.

Mazdaznan Öngyógymód (könyv) Dr. Hanish

 
4 000 Ft
Nincs raktáron
Mazdaznan Táplálkozás és főzés

Mazdaznan Táplálkozás és főzés

Dr. Hanish alapján

A táplálkozás célja; Az élelmiszerek hatása; Dietetikánk alaptörvényei; A nyers és főzött élelemről; Az évszakok és a táplálkozás; Túltápláltság és alultápláltság; Az erjedés; Az egyes élelmiszerek és elkészítésük módjai; A gabonaneműek; A tej és a tejtermékek; A tojás; A diófélék; A gyümölcsök; A főzelékfélék; A hüvelyesek; Az italok; Gyógyhatású teák; A főszerek; A zsiradékfélék; A kenyér és a kenyérfélék; Búzából és gabonaneműekből készült ételek; Levesek; Különféle ételek; Saláták; Tésztafélék.

Mazdaznan Táplálkozás és főzés (könyv) 

 
2 200 Ft
Mazdaznan Ujjászületéstan   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Mazdaznan Ujjászületéstan

Mazdaznan Ujjászületéstan

Dr. Hanish alapján

A tartalomból: Az Újjászületés hírvitele; A test rendbetétele; Az alsó testfél; A felső testfél; A két kiküszöbölő szerv; Emésztő-szervek; Bél élősdiek; Bélláz; Böjt-gyakorlás; Böjthatás; A női és a férfi: szaporodási szervek; Az ifjúság kioktatása; Szeplőtlen fogantatás; Az emberi sejt; Fénymag; Napfürdők; Házasság; Az univerzális viszony; A kollektív és az individuális viszony; A család; A szülök nevelése; Születés előtti nevelés; Családi nevelés.
Az Újjászületéstan a Mazdaznan értelmezésében a testi funkciók újranormalizálását jelenti, hogy az öngyógyító erők hathassanak és gyógyíthassanak, megelőzhessenek. Ehhez nyújt ez a könyv gyakorlati útmutatást. Fő témái közé tartoznak a belek, ill. az egész emésztés rendbetétele és a tudományos nemi ápolás az ideális hormonháztartás elérésének érdekében. Szervezetünk helyes gondozása éppolyan tudomány, mint a Család egységének szabályai – két fontos terület, melyeket a Mazdaznan alapvető fontosságúaknak ismer el és tanítja mibenlétüket, éppúgy több ezer évvel ezelőtt, mint napjainkban.

Mazdaznan Ujjászületéstan (könyv) író Dr. Hanish 

 
4 000 Ft
Nincs raktáron
Mi a Mazdaznan és mit nyújt számomra

Mi a Mazdaznan és mit nyújt számomra

Dr. Hanish alapján

A szó a zend nyelvből származik. Jelentése: mestergondolat ill. a gondolat, amely mindent mesterel. A mazdaznan az egész világ számára szóló hír, és mindent felölel: a gondolatot, a szót, és a tettet. A mazdaznan a legrégibb és legátfogóbb Élettan, amely az emberiségnek megadatott. Magába foglalja minden filozófiai, szociológiai, természettudományi és vallási rendszer összes alapvető igazságát, melyek valaha az emberiség tudására jutottak.

A tartalomból: A tudatos légzés fontosságáról; Fesztelenítő gyakorlat; Gyakorolni, gyakorolni, mindig csak tovább gyakorolni...; A tudatos légzés; Yima gyakorlat (Kilégzőgyakorlat); Az Airyama gyakorlat (Belégzőgyakorlat);; Az előkészületekről; A testhelyzet; A légzés menete; A cél; A légzés a legfontosabb gyógyfaktor!; Az 1.,2. és 3 ütemes légzőgyakorlat.

Mi a Mazdaznan és mit nyújt számomra (könyv) Dr. Hanish

 
1 500 Ft
Táplálkozástudomány és szakácskönyv

Táplálkozástudomány és szakácskönyv

Dr. Hanish alapján

Az egyszerű és tudományos táplálkozásmódot tanítja a Mazdaznan, a vegetáriánus és egyben varietárius, azaz kombinációkon alapuló ételtársítást. Sokan egyre igényesebbé válnak táplálkozásuk terén, s rádöbbennek, hogy az evéssel és ivással a fejlődés útját egyengethetik, és kell is, hogy egyengessék, mert a szabályok betartásával napról napra jobban érzik magukat. A Mazdaznanlegegyszerűbb eszközökre rámutat, hogy miként kell a táplálékot tudományosan kiválasztani, elkészíteni és összeállítani, hogy a legtöbb életerőt fejlesszék a szervezetben.

Táplálkozástudomány és szakácskönyv (könyv) 

 
4 000 Ft

Sorrend: