Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Termék részletekA káros stressz és szerepe a betegségek kialakulásában

-10%
A káros stressz és szerepe a betegségek kialakulásában
4 400 Ft
Kedv. ár: 3 960 Ft
Kezdete: 2013.04.06   A készlet erejéig!

Neuroimmun és hormonális szabályozások kapcsolatrendszere


Molnár Ildikó

 

A könyv témája időszerű és igen sokakat érint. Napjaink felgyorsult tempója kihat a betegségek kialakulására, megváltoztatja azok megjelenését, lefolyását és felismerhetőségét. A könyv elsősorban háziorvosok számára készült.

Olyan ismereteket és összefüggéseket világít meg egyszerűen és érthetően, amivel mindennapos orvosi gyógyító munkájukban találkoznak. Ugyanakkor nehéz a megfelelő kezelésük, mert több szakma (például belgyógyászat, endokrinológia, allergia és klinikai immunológia) együttes ismeretét igénylik. Sok betegség gyógyításában nem elegendő csak a tüneti kezelés. Ok-okozati kapcsolatokra világít rá, és kísérletet tesz az oki gondolkodásmódnak a gyakorlatba való átültetésére.


Ezokönyvek Keleverustól webárúház

  • Olyan aktív faktorok megismertetésére törekszik, amiről a fiatal kollegákat kivéve a többiek csak egy-egy szakmai továbbképzés során hallhatnak. Ezért névhasználatuk a mindennapokban számukra a tudományossággal kapcsolódik össze, és nem az általános hatásukkal. Ezen aktív faktorok megismertetésében a rutin megszerzésére is törekszem. Ma már molekuláris szinten lehet egyes betegségekben az ok-okozati hatásokat megismerni, nem csak az aktív faktorok sejtszintjén. Azonban ezek biztos ismerete nélkül a másik sem érhető.
    A könyv bármelyik orvosi szakmában dolgozó kollegának hasznos, összegyűjtött ismereteket nyújthat, amihez terjedelmes, elsősorban angol nyelvű irodalomjegyzék is társul. Azonban a nem orvosi képzettségűek számára is hasznos információkat kínál, aminek megértését fogalommagyarázatok, illetve a rövidítések jegyzéke segíti.