Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Termék részletekThoth Könyve Egyiptomi tarot

Thoth Könyve Egyiptomi tarot
5 990 Ft

Thoth Könyve Egyiptomi tarot

Egyiptomi tarot

Aleister Crowley

Thoth könyvét Aleister Crowley írta, akinek a neve minden olyan ember számára ismert, aki valaha egy kicsit is foglalkozott a tarot-val.

Minden ember számára, tehát nemcsak a Mágus részére, fontos az együvé tartozás. Ez még inkább vonatkozik a tarot 5 színére. Másként ugyanis megtörténhet, hogy mágikus felépítménye, mint egy kártyavár összedől. Ezt még az ász sem tudja megakadályozni. A kártyák egész életünket végigkísérik. Ezek élő lények. Többet tudnak rólunk, mint mi saját magunkról. Belénk látnak, mint a kártyavető nő a kártyák kirakásakor, amikor azokból jósol. Aleister Crowley egész életét a tarotnak szentelte, és elismerte, hogy a kártyák nagyban segítették a rejtett összefüggések mélyebb megértését, melyek a dolgokra és eseményekre vonatkoznak.

Edward Alexander Crowley 1875-ben született egy angol arisztokrata család gyermekeként. Már fiatal korában élénk érdeklõdést mutatott nem csak a mágia, hanem a szexualitás iránt is.

Huszonhárom évesen tagjává vált az angol Golden Down mágikus rendnek, ahol megtalálta azokat a személyeket, tanítókat, akik azután életét jelentős mértékben meghatározták, és kutatási területeként a ceremoniális mágiát választotta.

1904-ben egy Aiwass nevû asztrállény lediktálta neki a Liber Al Vel Legis-t, azaz a Törvény Könyvét. Az elsõ világháborút megelõzõ években adta ki az Equinox címû ezoterikus magazint, amelyben egyebek mellett nyilvánosságra hozta az Arany Hajnal titkos rítusait. Ekkoriban csatlakozott az Ordo Templi Orientis (A Keleti Templom Rendje) nevû, Németországban alapitott rendhez, amely szexuálmágiát alkalmazva próbálta életre kelteni az emberi tudat legmélyén szunnyadó hatalmas erõket.

1920-ban, a szicíliai Cefalo-ban megalapította Thelema nevû „kolostorát”, amely az általa kidolgozott szexuálmágikus technikák kísérleti laboratóriumául szolgált.

Crowley 1947-ben bekövetkezett haláláig könyvek tucatjaiban fejtette ki nézeteit a szexuálmágiáról, narkotikumokról, asztrológiáról, mágiáról és kabbaláról.

Thoth Könyve Egyiptomi tarot (könyv) író Aleister Crowley


Ezokönyvek Keleverustól webárúház