Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

ANTIKVÁR KÖNYVEK


Sorrend:

Szeretet   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Szeretet

Szeretet

antikvár példány, 2000. évi kiadás 

A félelem elengedése

Gerald G. Jampolsky

A szerző életének egyik legnagyobb hatású élménye a Course in Miracles című könyv elolvasása volt, amely a modern ezotéria egyik meghatározó alapműve: világszerte sok millió példányszámban kelt el, s nemzedékek nevelkedtek filozófiáján. A Course in Miraclesben foglaltakat követve, annak leghitelesebb magyarázójaként, e kis könyv leckéi megtanítanak bennünket elengedni a félelmet, és emlékeztetni rá, hogy létünk lényege a szeretet. E valóság megismeréséhez fel kell számolnunk előítéleteinket, amelyek a múlttal s a jövővel kapcsolatosak. 
A Szeretet: a félelem elengedése napi gyakorlatokat ajánl, amelyek egyenes és célravezető utat mutatnak személyiségünk átalakításához.

Szeretet (könyv) író Gerald G. Jampolsky

 
2 500 Ft
Szeretetkönyv   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Szeretetkönyv

Szeretetkönyv

Könyv arról, amire mindannyian szomjazunk

tökéletes állapotú antikvár példány

Müller Péter

Müller Péter hetvenedik születésnapján, 2006-ban jelent meg először a Szeretetkönyv. Az elmúlt években több tízezren olvasták és tanultak meg belőle szeretni.

Müller Péter azt írja: "A szeretetről beszélni egyedül nem lehet. Csak együtt." Így ez a könyv nem pusztán őszinte önvallomás, gazdag tanítás, de társkeresés is: az olvasó szeretetét keresi. A szeretet a legnagyobb szavunk. Minden örömünk és gondunk mögött ez az egyetlen szó rejlik, s e könyv tárgya ennek megfelelően sokrétű.

Müller Péter szól a szerelemről, a barátságról, a női és a férfisorsról, a párkapcsolatról, a szexualitásról és a magányról, társunk elvesztéséről, a saját lelkünkkel való barátságról, az öregségről, a családról, a gyermeki és az anyai szeretetről, korunk érzelmi zűrzavaráról s az elmúlhatatlan égi szeretetről. A Jóskönyv élni segített, ez a könyv továbblép. Szeretni segít.

Szeretetkönyv (könyv) író Müller Péter

 
2 600 Ft
Színgyógymód   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Színgyógymód

Színgyógymód

Aura-szóma, színek, illatok, olajok

1998. évi antikvár példány, néhány oldalon aláhúzással

Mike Booth

Hogy ​mi az auraszóma? Olyan színterápia, amely nem kizárólag a színek által keltett gyógyrezgésekre épül. Annál sokkal több. Rendkívüli erejű gyógyító módszer, amely magában foglalja a teljes ősi gyógyszerészi alkímiát, vagyis a növények, virágok, gyanták összes titkát. Használata egyszerű, hatása mégis a lét minden – fizikai, lelki, szellemi – szintjén megmutatkozik. Megalkotója az angol gyógyszerész és látnok, Vicky Wall volt. Az auraszómát 1984-ben „álmodta meg”. A kezdetek óta sokat fejlődött az auraszóma, termékei mára már 94 olajból, 14 pomádéból és 14 kvinteszenciából állnak. A szivárvány minden színében tündöklő üvegek (kék/zöld, sárga/rózsaszín, türkiz/lila stb.) a holisztikus gyógymód új ágát képviselik. Vicky Wall Aura-szóma és A színekkel való gyógyítás csodái című könyve már korábban megjelent az Édesvíz Kiadónál. A nagy érdeklődésre való tekintettel az „édesvizesek” úgy döntöttek, hogy Mike Booth Színgyógymód című művét is elérhetővé teszik a magyar olvasók számára. A szerző, mielőtt tanítványul szegődött Vicky Wall mellé, egy művésztelep igazgatója volt. Ám szakított múltjával, s életét az auraszómának szentelte. Vicky halála előtti napjaiban rábízta az auraszóma-termékek készítésének titkát, s így ő lett a vállalkozás vezetője. Mike Booth könyve nagyon olvasmányos, ráadásul sok érdekességet tartogat az auraszóma iránt érdeklődők számára.

Színgyógymód (könyv) író Mike Booth

 
3 500 Ft
Szó mely éget   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Szó mely éget

Szó mely éget

Gyere kövess hozzád

jó állapotú antikvár példány

Osho

Az Evangélium más megközelítésben

"…Ezek a szavak olyanok, mint a tűz… csakhogy a papagájok már annyiszor elismételték őket az évszázadok során, hogy a vastag por elfojtotta a lángokat.

Én szeretném most ezt a tüzet feléleszteni. Tehát légy résen, mert a régi, jól ismert területen fogunk egy új, ismeretlen ösvényt vágni. A terület ismert, de a tudat, mely szemléli: vadonatúj… és én ezt a tudatosságot szeretném veletek megosztani. Szeretném kölcsönadni szemeimet, hogy azokon keresztül szemlélhessétek a tájat. És új szemekkel az is új, amit látsz…"

Szó mely éget (könyv) író Osho
 
3 200 Ft
Nincs raktáron
Szómágia   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Szómágia

Szómágia

Szepes Mária

 

A Szómágia című könyv a hermetikus filozófia alapfogalmainak gyűjteménye. Nélkülözhetetlen alapmű. Sorrendjét nem betűrend, hanem a fogalmak értelmének logikája határozza meg. Valamennyi szédületes dimenziókra nyílik. Aki elindul feléjük, nem fordul többé vissza. Minden erőfeszítése kimeríthetetlen értékekhez juttatja. Felvillantja előtte az örök cél bizonyosságát. E mágneses csillogás nélkül értelmes ember aligha bírná ki korunk kiszámíthatatlan provokációit. Szaporodó kérdéseire feleletet követel. Ezt teszi e sorok írója is, csaknem évszázadnyi eszmélése óta. Közben a marósavban ázó, sivatagi talajban aranyrögökre, kisebb drágakövekre is rátalált. Ezt kínálja feleletül az olvasónak a költészet, a misztériumok, a tetté vált tanulmányok, az önmagát élve boncoló, halálközeli élmények hiteleségével.

Szómágia (könyv) író Szepes Mária

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
3 290 Ft
Szövetségesünk a tudattalan   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Szövetségesünk a tudattalan

Szövetségesünk a tudattalan

A sikerhez segítő szellemi út

Erhard F. Freitag

Minden ember képes az alapvető változásra, mihelyt kész arra, hogy elgondolkodjék lelki problémáin és feszültségein, és képes a lehető legnagyobb benső harmóniában való szeretetteljes életre. 
Erhard F. Freitag azt a mindenki számára járható utat írja le, amely Önt is, kedves olvasónk, tudattalanjának segítségével új önmagához és ezáltal a sikeres élethez vezeti el. 
Hogy segítsünk Önnek eligazodni a bizony eddig nemigen ismert pszichoszomatikus bántalmak között, a kötet végén ezeket alfabetikus sorrendben megtalálja értelmezve a bántalom okát, a gyógyulás lehetőségeit. 
Hiszen ha már megismerte, nevén nevezte azt, ami Önt bántja, gyorsabban tud úrrá lenni személyes problémáin.

Szövetségesünk a tudattalan (könyv) író Erhard F. Freitag

 
2 990 Ft
Taj Csi Gyakorlati útmutató   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]  [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Taj Csi Gyakorlati útmutató

Taj Csi Gyakorlati útmutató

Paul Crompton

A Taj Csit, azaz a lassú és kecses kínai mozdulatsorok művészetét sokan a „mozgás meditációjaként” is emlegetik. Biztonságos, hatékony és minden korosztály számára ajánlott. A Taj Csi megszabadít a mindennapi stressztől és visszaadja egészségünket. 
    Ebben a könyvben Paul Crompton, a nemzetközileg is elismert Taj Csi-szakértő tárja fel a kezdők előtt e mágikus világ titkait, valamint mélyebb betekintést enged a már járatosabb Taj Csi-gyakorlók számára. Történetének és filozófiájának megismerése után eljutunk a Taj Csi mozgássorozat, a híres 48 lépés részletes leírásához. 
Illusztrációk, ábrák és rengeteg gyakorlat segíti a tanulókat az ősi művészet alapjainak elsajátításában. 
    Paul Crompton, a nemzetközileg elismert szakember, több mint 40 éve foglalkozik a Taj Csi-val és a harcművészetekkel.

Taj Csi Gyakorlati útmutató (könyv) író Paul Crompton

A Taj Csit, azaz a lassú és kecses kínai mozdulatsorok művészetét sokan a „mozgás meditációjaként” is emlegetik. Biztonságos, hatékony és minden korosztály számára ajánlott. A Taj Csi megszabadít a mindennapi stressztől és visszaadja egészségünket. 
    Ebben a könyvben Paul Crompton, a nemzetközileg is elismert Taj Csi-szakértő tárja fel a kezdők előtt e mágikus világ titkait, valamint mélyebb betekintést enged a már járatosabb Taj Csi-gyakorlók számára. Történetének és filozófiájának megismerése után eljutunk a Taj Csi mozgássorozat, a híres 48 lépés részletes leírásához. 
Illusztrációk, ábrák és rengeteg gyakorlat segíti a tanulókat az ősi művészet alapjainak elsajátításában. 
    Paul Crompton, a nemzetközileg elismert szakember, több mint 40 éve foglalkozik a Taj Csi-val és a harcművészetekkel.

 
3 000 Ft
Nincs raktáron
Találd meg önmagad Antikvár   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Találd meg önmagad  Antikvár

Találd meg önmagad Antikvár

Shirley Maclaine

Shirley MacLaine színész- és táncosnő ezzel a kötettel mutatkozott be annak idején a magyar közönségnek. Nyilvánvalóvá tette, hogy nemcsak kiváló előadóművész, hanem elismert gondolkodó és nagyszerű író is. Könyvében a negyvenes éveinek elején átélt "különleges" eseményekről ír, amelyek kihatottak egész további életére, teljesen átalakították, és más emberré tették. Így beszél erről: "Csak hosszas gondolkodás után szántam rá magam a Találd meg önmagad! kiadására. Ugyanis olyan spirituális odüsszeiáról szól, amely messzebbre vitt, mint valaha is gondoltam volna: a paranormális jelenségek döbbenetes és megrendítő világába. Ennek során az előző életeink, a szellemi vezetők léte, a lélek halhatatlansága - mindez elméletből immár az életem részévé lett. Spirituális naplónak tekintem ezt a könyvemet, amely fölnyitja a belső megismerésre vágyók szemét. Ezzel a könyvvel rovom le hálámat mindazoknak, akik tanítottak, akik új világra nyitották rá tekintetemet." A könyv helyszínei New York, Hollywood, Stockholm, Hawaii, Peru. Utazásai során Shirley találkozik híres látnokokkal, megtapasztalja a testen kívüli élményt, döbbenetes tényeket tud meg saját és mások előző életeiről. Eljut a hitetlenkedéstől a megvilágosodásig, míg végül felfedezi létének valódi gyökereit, és az élet végtelen lehetőségeit. Új ajtókat tár ki, új összefüggéseket fedez fel, s ezzel ajándékoz meg minket is.

Találd meg önmagad Antikvár (könyv) író Shirley Maclaine

 

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 
2 900 Ft
Találkozzunk őrangyalunkkal   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Találkozzunk őrangyalunkkal

Találkozzunk őrangyalunkkal

jó állapotú, antikvár példány

Haziel

Ez a könyv lehetővé teszi, hogy személyes kapcsolatba lépjünk Őrangyalunkkal, a hozzánk legközelebb álló, mindenható égi lénnyel, aki képes megteremteni számunkra mindazokat a körülményeket, amelyek spirituális és anyagi sikerekhez vezetnek bennünket.

Találkozzunk őrangyalunkkal (könyv) író Haziel

 
2 700 Ft
Talen - A válaszok könyve   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Talen - A válaszok könyve

Talen - A válaszok könyve

Könyv és 30 db "Tábla" díszdobozban

A. J. Christian

Amikor megismert a világ, sokan azért jöttek el hozzám, hogy egy fontosabb döntésük előtt a segítségemet kérjék. S noha mindig a lehető legteljesebben próbáltam válaszolni, hamar észrevettem, hogy egyetlen felelet nem old meg semmit sem. Hogy miért? Mert a probléma sok elemből, a megoldása pedig, tengernyi lépcsőből, kanyarból és zsákutcából áll. Egyetlen találkozással, csak a közeljövő gondjait oldhattam fel, s noha az adott helyzetben pontosan arra volt szükség, az első leküzdött akadály után, az ember újra egy megmászhatatlan fal előtt állt, és... És magányosnak érezte magát. Ezért úgy döntöttem, hogy - mielőtt eltűnök a Föld színéről - egy olyan lehetőséget adok a kezedbe, amely mindig a rendelkezésedre áll.

Talen - A válaszok könyve (könyv) író A. J. Christian

 
7 990 Ft
Talizmánok varázslatok bájitalok   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]

Talizmánok varázslatok bájitalok

Ray T. Malbrough

Ugye ​már önöket is foglalkoztatta a gondolat, hogy milyen jó lenne megismerni az ősi varázslatok titkait…

Ray Malbrough feltárja önök előtt a Hoodoo nevű népi varázslás rejtelmeit, melyet bárki megtanulhat és gyakorolhat.

Útmutatást találhatunk a gris-gris zacskók (talizmánok) készítéséhez is, melyeket más szerzők csak titokzatoskodva említenek. Ezek a zacskók pénzt, szerencsét, egészséget, szerelmet vonzhatnak hozzánk, illetve megvédhetnek az ártó hatásoktól.

Malbrough bevezeti olvasóit a bábukkal végzett varázslatok, igézések és bájolások világába is.

Őszinte örömet jelent, ha mi magunk készíthetjük el füstölőinket, porainkat és keneteinket. Az összes fontos recept és formula megtalálható ebben az átfogó műben. Megtanulhatjuk belőle, miképp kell használni a varázslámpákat, hogyan védhetjük meg magunkat a mentális támadásoktól, illetve miképp válhatunk Hoodoo mágussá.

A Talizmánok, varázslatok, bájitalok-nak ott a helye minden könyvespolcon, lehetőleg a kezünk ügyében, hogy bármikor fellapozhassuk, ha útmutatásra van szükségünk.

Talizmánok varázslatok bájitalok (könyv) író Ray T. Malbrough

 
2 700 Ft
Táltosok könyve   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Táltosok könyve

Táltosok könyve

Bíró Lajos

A magyar ősvallás egyik legsajátosabb részéről, a táltos-hitről eddig a legjelentősebb könyvet Diószegi Vilmos írta. Míg Diószegi a sámánhit magyar párhuzamait kereste, én a magyar hagyományból kiindulva keresem ősvallásunk eredetét, forrásait. Figyelmem elsősorban a táltos-hiedelmek eddig feltáratlan (és értelmezés nélkül maradt), de lényeges részleteire összepontosítottam. Azzal a szándékkal, hogy a szétszórt adatokból, töredékekből egységes, teljesebb kép alakulhasson ki, mely nélkül nagyrészt feledésbe merülne ősvallásunk e jelentős emléke. (Bíró Lajos

Táltosok könyve (könyv) író Bíró Lajos

 
2 700 Ft
Nincs raktáron
Tantra a végső megértés   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Tantra a végső megértés

Tantra a végső megértés

Osho magyarázata Tilopa Mahámudra énekéhez

Osho

… A szavak nem használnak, a jelképek nem segítenek, az elméletek és a tanítások teljességgel haszontalanok.

A megismerés – természetéből adódóan – inkább hasonlít a megismerési folyamatra, mint magára a megismerés után állapotra. Ez egy folyamat; elkezdődik, de soha nem ér véget. Átadod neki magad, de sohasem birtokolhatod. Olyan ez, mint amikor egy csepp az óceánba hullik, vagy amikor maga az óceán hullik bele a cseppbe. Egy mélységes összeolvadás, egység; beleolvadsz és eltűnsz benne. Semmi nem marad utána, nyoma sem marad; ki fog hát beszélni? Ki fog visszatérni ebbe a siralomvölgybe? Ki jön vissza ebbe a sötét éjszakába, hogy elmondja? Az ismeretlen egy darabja behatol az ismertbe, a túlvilág egy része eljön a Földre – mi mást tehetnél? Eltáncolhatod, elénekedheted. Ez a mahámudrá éneke.

De ki fogja elénekelni? Tilopa nincs többé. Az orgazmikus érzés maga az éneklés. Ez nem Tilopa éneke, Tilopa már nem létezik. Maga a tapasztalás vibrál és énekel. Ezért hát a mahámudrá éneke az extázis éneke, hisz az extázis valójában az éneklés. Tilopa nem tehet semmit, Tilopa nincs jelen, Tilopa feloldódott a mindenségben. Csak ha a kereső felolvad a semmiben, akkor érhető el a cél. Csak ha a tapasztaló nincs többé, akkor jelenik meg a tapasztalat. Keress – és sohasem találhatod meg, amit keresel, hiszen a keresésen keresztül a kereső erősödik benned. Ne keress – és megtalálod. Pontosan a keresés, a rá irányuló törekvés válik a gáttá, hiszen minél többet kutatsz, annál jobban megerősödik az ego: a kereső. Ne keress!

Tantra a végső megértés (könyv) író Osho

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
3 790 Ft
Tantrikus ​szex 101 éjszakára   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Tantrikus ​szex 101 éjszakára

Tantrikus ​szex 101 éjszakára

Hogyan éljünk át minden éjszakán újabb szexuális örömöt

Cassandra Lorius

A könyv segítségével megtanulhatod, hogyan kapcsold ki elmédet, éleszd fel érzékeidet, és tudatosítsd egész testedet a tantrikus szex erejének segítségével. A tantra csakúgy, mint a szerelem taója, az önfejlesztés ősi keleti útja. Tanítása azon a tényen alapul, hogy mindannyiunkon egy erőteljes energiafolyam áramlik keresztül, amelyet összhangba kell hozni. A könyv gyakorlatai – amellett, hogy megtanítanak bánni szexuális energiáiddal – magasabb szellemi szintre emelik szeretkezésedet.
A tantrikus szex harmóniát teremt az elme és a test között, ami javítja a kommunikációs készséget, a kreativitást és a spontaneitást.
Cassandra könyve 101 éjszakára való szertartáson, táncon, intim érintésen, légzésen, vizualizáción és meditáción vezet át, hogy közelebb kerülhess a kedvesedhez, és rábukkanj az eksztázis benned rejlő forrására.

Tantrikus ​szex 101 éjszakára (könyv) író Cassandra Lorius

 
4 500 Ft
Tápanyagtáblázat   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]

Tápanyagtáblázat

antikvár példány 1999-es , olvasatlan, de monogramozott 

Bíró György · Lindner Károly

A testépítés, az egészséges életmód elengedhetetlen velejárója, az étkezésre való fokozott odafigyelés, a kalóriák számolgatása. A Bíró-Lindner féle Tápanyagtáblázat a legátfogóbb és a legszélesebb körben használt kalóriatáblázat. Azt is mondhatni, ebben a témában alapmű!

A könyvben nem csak egy részletes, mindenre kiterjedő és magyar specifikusságokat is tartalmazó kalóriatáblázatot találunk. Az első fejezetekben a szerzők közérthetően ismertetik a táplálkozásunkkal kapcsolatos alapfogalmakat, a makro- és mikronutrienseken át egészen az emésztésig. De részletes magyarázatokat találunk a könyvben a főzési eljárásoktól kezdve egészen a különféle ételdalékanyagokig. A könyv hasznos lehet mindenki számára, aki étkezési napló vezetésébe kezd. Az adatok áttekinthető, könnyen kikereshető formában állnak rendelkezésre, és évtizedes kutatómunka szavatolja a pontosságukat. A Tápanyagtáblázat olyan könyv, ami nem hiányozhat egyetlen testépítő és fitnesz-életmódot követő könyvespolcáról sem.

Tápanyagtáblázat (könyv) írók Bíró György · Lindner Károly

 
2 500 Ft
Táplálékod legyen gyógyítód 1991-es kiadás

Táplálékod legyen gyógyítód 1991-es kiadás

jó állapotú antikvár példány

A Hospital Naturista egy magyar betegének tapasztalatai a természetgyógyászatról

Bokor Katalin

Táplálékod legyen gyógyítód 1991-es kiadás (könyv) író Bokor Katalin

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
2 900 Ft
Telepátia és egyéb titokzatos jelenségek

Telepátia és egyéb titokzatos jelenségek

Ismerd meg a PSZI-Q képességed

Carl Sargent  Hans J. Eysenck

Ma már nem csak titokzatos jelenség a telepátia, a tárgyak mozgásának pusztán lelki tényezőkkel való befolyásolása, illetve egyes később lejátszódó események „megérzése” (néha megálmodása). 
Még nem tudjuk, hogyan működnek ezek a jelenségek, testünk-lelkünk mely részével idézhetjük elő ezeket, de meglétüket már kisérletekkel bizonyíthatjuk. 
Ön is megvizsgáltathatja saját rejtett adottságait – ezeket nevezzük összefoglalóan Pszi-Q-nak. Ön is fejlesztheti ezeket a képességeit. 
Szellemi lehetőségeinek új dimenziója tárulhat fel a könyvben ismertetett gyakorlatok segítségével. A kötet egyik szerzője – Eysenck – nemzetközileg elismert pszichológus, míg Sargent úr a Pszi jelenségek kutatója.

Telepátia és egyéb titokzatos jelenségek (könyv) írók Carl Sargent  Hans J. Eysenck

 
1 600 Ft
Telepátia és tisztánlátás ANTIKVÁR   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]  [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Telepátia és tisztánlátás  ANTIKVÁR

Telepátia és tisztánlátás

A tér és idő korlátait átlépő jelenségek

Milan Ryzl

Ebben a lebilincselő könyvben a nemzetközi hírű parapszichológusMilan Ryzl professzor ismerteti a mai ESP-kutatás csodálatos eredményeit és mindazokat az izgalmas következtetéseket, amelyeket a tudomány ezekből levon – egészen a halál utáni élet minden embert megrendítő kérdéséig. Megtudhatjuk, mi valójában az ESP, és miként lehet kifejleszteni. A szerző Milan Ryzl számos példán keresztül bemutatja a csak trükkön vagy csaláson alapuló látszatjelenségeket is, s nyomatékosan elutasít minden kritikátlan felvetést vagy szenzációhajhászásra irányuló törekvést.

Telepátia és tisztánlátás (könyv) író Milan Ryzl

 

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 
2 500 Ft
Nincs raktáron
Telepatikus önvédelem   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Telepatikus önvédelem

Telepatikus önvédelem

Otthon és a munkahelyen

Choa Kok Sui Mester

Amikor valaki a személyes terünk „szentélyébe” tolakszik, amikor az otthonunk elveszíti meghitt biztonságát, vagy a munkahelyünk telepatikus csatatérré változik, akkor a Telepatikus önvédelem könyv nekünk szól!
A szerző Choa Kok Sui Mester a telepatikus önvédelmi technikák valóságos kincsestárát tárja fel előttünk, amelyet sok évszázaddal ezelőtt a szellemi tanítók és a harcművészetek mesterei alkalmaztak.

Telepatikus önvédelem (könyv) író Choa Kok Sui Mester

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
3 790 Ft
Tény és titok   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]  [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Tény és titok

Tény és titok

Szabó Lajos

„Annak, amiről itt szó lesz, különböző címadási és összefoglalási lehetőségei vannak. Általában mint biblicizmus, próbáltam beszélni róla, abban az értelemben, hogy Ó- és Újszövetség, és abban a szigorú értelemben, hogy nincs az életnek egyetlen keresztmetszete, amelyre vonatkozólag ez a forrásra utalás vagy tekintélyi hivatkozás ne volna érvényes tekintélyi vagy logikai szempontból. Ezen túl még annak a tisztázása is szükséges, hogy amikor biblicizmusról van szó, milyen konkrét irányt jelent ez, tekintettel arra, hogy biblicizmuson igen különböző szellemi irányzatokat értenek.
A források felsorolása a biblicizmus értelmezésére vonatkozólag igen gazdag és tagolt, és erre a felsorolásra szükség van mint iránymutatóra. Hogy azonban személyben konkretizáljam: az ebneri felfogás az, amelyet a biblicizmus értelmezésére vonatkozólag megtámadhatatlannak, szilárdnak és legmesszebbmenőnek érzek, függetlenül attól, hogy az ebneri koncepciónak akár fontos pontjaiban is vannak motívumok, amelyekkel esetleg nem lehet egyetérteni. A leglényegesebb pontokra vonatkozólag azonban a legmesszebbmenő megközelítést az ő rámutatásában érzem.”

„A radikalizmus titka a szubjektív mozzanatok centrumba helyezése.”

„Hazugság, kizsákmányolás és erőszak hármassága a mammonizmus végső képlete. A mammonizmus elleni harc biblikus kötelezettség.”

„Liberalizmus, demokrácia és szocializmus az egyház megvalósításának szekularizációs kísérletei.”

„A krisztianizmus centrumba helyezése a döntő intellektuális és etikai feladat. A krisztianizmus lényege a szellem primátusának állítása és megkövetelése: „Kezdetben teremte Isten az eget és a földet”, „Kezdetben vala az Ige”, a Jézusnak feltett „Ki vagy te?” kérdésre adott választ: „Elsősorban az, ki veletek beszélek”, és végül a parancs: „Keressétek először az Isten országát!”

„A nyelv tiszta matézis ”

„A Biblia: szakrális matézis.”

„Egyház van, ahhoz kapcsolódni lehet, alapítani nem. Egyházi szolgálat, ami aktuális.”
„Az egyházhoz tartozom-e vagy sem? Intellektuális lelkiismeret, becsületesség kérdése. Legalábbis az egyház eretneke vagyok. Álláspontom szerint,
1. csak az egyházhoz való pozitív kapcsolódás a döntő
2. ezután jöhet csak a klerikalizmustól és a reakciótól való elhatárolódás.”

(Szabó Lajos szemináriumi előadásaiból)

„A nyelv maga a gondolkozás. Én csak ezen a csonton rágok, mégpedig halálom órájáig.
(J Georg Hamann)

Tény és titok (könyv) író Szabó Lajos

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
6 000 Ft
Nincs raktáron
Természetes gyógymódok - almaecettel   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]  [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Természetes gyógymódok - almaecettel

Természetes gyógymódok - almaecettel

Margot Hellmiss

Az almaecet ősi népi gyógymód, de elfeledett ellenszere az öregedésnek is. Könyvünkben megtalálja, hogyan kezelheti eredményesen almaecettel a bor-, szív-, izom-, ízületi-, vese- és hólyagbántalmakat. Jól bevált háziszer: egyszerű, olcsó, házilag is előállítható.

Természetes gyógymódok - almaecettel (könyv) író Margot Hellmiss

 
2 790 Ft
Nincs raktáron
Természetes gyógymódok - Komplementer medicina

Természetes gyógymódok - Komplementer medicina

jó állapotú antikvár példány, néhány oldalon aláhúzással, középen 5 oldal hullámos

Dr. Hegyi Gabriella

A természetgyógyászat újra virágkorát éli, nemcsak Magyarországon, hanem a nyugat-európai és a keleti országokban is. Sajnos, napjainkban vadhajtásai, „gyermekbetegségei” is érezhetően jelen vannak. A megelőző évtizedekben hivatalosan kuruzslásnak minősítettek minden természetgyógyászati módszert, s ha valaki mégis alkalmazta, az komoly megtorlásoknak tette ki magát. A rendszerváltás időszakában azonban nagy lendülettel újraindult a tevékenység a természetgyógyászat szinte minden területén. Ezzel együtt különféle kiadványok, könyvek és folyóiratok is megjelentek, melyek a laikusok számára igyekeztek közelebb hozni a természetgyógyászatot. A Természetes gyógymódok - Komplementer medicina könyv, amelyet az olvasó most a kezében tart, annyiban különbözik ezektől, hogy minden fejezetét nagy gyakorlattal és tapasztalattal rendelkező szakemberek írták, akik kiválóan ismerik, és magas szinten művelik az általuk összefoglalt természetgyógyászati módszereket. Két okból is sajátos e könyv. Egyrészt ez az első átfogó munka e témakörben, melynek minden fejezete magyar szakember munkája, másrészt a részletesen tárgyalt gyógymódok mindegyike a jogi szabályozás után bevonult a gyógyító munka mindennapjaiba. Az enciklopédikus gyűjtemény ismereteket ad a gyakorló orvosok és orvostanhallgatók számára, és tankönyvként szolgálhat a természetgyógyászatból vizsgázóknak. Ugyanakkor hasznos eligazítást nyújt mindazoknak, akik autentikus forrásból kívánják megismerni az egyes természetgyógyászati ágakat.

Természetes gyógymódok - Komplementer medicina (könyv) szerkasztette Dr. Hegyi Gabriella

 
4 300 Ft
Testelhagyás   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Testelhagyás

Testelhagyás

Joe H. Slate

Ahhoz, hogy megértsük önmagunkat és a világegyetemet, túl kell lépnünk racionális képességeinken. A testen kívüli élmény egyszerre fedi fel létezésünk valódi természetét és legnagyszerűbb lehetőségeit. Elutazhatunk egy olyan dimenzióba, ahol az öregedés, a betegség, a csalódás és a depresszió helyébe a legjobb lép, amit a világegyetem kínálni tud. Szó szerint átléphetjük biológiai és környezeti korlátainkat, amelyek akadályozzák a fejlődésünket. Hatékonyan felszámolhatjuk elmúlt életeink traumáit és a betegségekkel kapcsolatos szorongásainkat. A Testelhagyás könyv úgy foglalja össze az asztrális utazással kapcsolatos ismereteket, hogy a témában járatos, igényes olvasóknak is nagyon sok újat tud mondani.

Testelhagyás (könyv) író Joe H. Slate 

 
4 200 Ft
Testkontroll 2.   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Testkontroll 2.

Testkontroll 2.

Harvey & Marilyn Diamond

A Testkontroll II. önálló mű. Összefoglalja a korábbi Testkontroll I. könyv lényegét, de annál sokkal többet nyújt. Mindenkinek hasznára válik, akár olvasta a Testkontroll I.-et, akár nem. Amit e könyv kínál: egészség, karcsúság, kiegyensúlyozottság, energikusság mindig mindenhol.lényegét, de annál sokkal többet nyújt. 

Testkontroll 2.(könyv) író Harvey & Marilyn Diamond

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
2 250 Ft
-20%
Testkontroll életerő életfogytig   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Testkontroll életerő életfogytig

Testkontroll életerő életfogytig

Életerő életfogytig --- Mit, mikor, mivel

Harvey Diamond, Marilyn Diamond

Ideig-óráig fogyókúra beválik, majd végül valamennyi csődöt mond. Megszületett azonban végre egy gyökeresen új módszer, amely révén akármennyit ehet kedvenc ételeiből, mégis elérheti és megtarthatja ideális testsúlyát, és sokkal egészségesebbé válhat.

Testkontroll életerő életfogytig (könyv) írók Harvey Diamond, Marilyn Diamond

 
2 250 Ft
Kedv. ár: 1 800 Ft
Kezdete: 2020.02.26
A készlet erejéig!
Testünk üzenetei   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Testünk üzenetei

Testünk üzenetei

A szervek beszéde

Kurt Tepperwein

Mens sana in corpore sano – Ép testben ép lélek. Minden betegségnek oka van. A múltban ezeket főként hiánybetegségnek, alultápláltságnak neveztük: ma inkább hibás táplálkozásnak, stressznek és nagy lelki-szellemi kiegyensúlyozatlanságnak. Testünk pedig minderre fájdalmas és kivülről is látható üzeneteket küld: a betegségeket, amelyek arra figyelmeztetnek bennünket, hogy meg kell változtatnunk gondolkodás- és cselekvésmódunkat. Testünk üzeneteit. A könyv feltárja az összefüggéseket a stressz vagy érzelmi megterhelések, valamint a szervi megbetegedések között. Ezzel a könyvvel mindenki elsajátíthatja a szervek nyelvét és ennek segítségével felismerheti saját viselkedési – életvezetési hibáit.

Testünk üzenetei (könyv) író Kurt Tepperwein

 
3 290 Ft
Tetra biblos   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Tetra biblos

Tetra biblos

Ptolemaeus

A Tisztelt Olvasó olyan könyvet tart a kezében és remélhetőleg gyarapítja vele könyvtárát, ami nemcsak az asztrológusok számára nélkülözhetetlen, hanem kultúrtörténeti alapmű is.

Tetra biblos (könyv) író Ptolemaeus

 
5 000 Ft
Nincs raktáron
Theta Healing Ritmus   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Theta Healing Ritmus

Theta Healing Ritmus

Álomsúly könnyedén

Vianna Stibal

Vianna Stibalnak, a ThetaHealing megalkotójának legújabb könyve több, mint egyszerű fogyókúrás könyv! Megmutatja, hogyan használd a ThetaHealinget arra, hogy egészséges és gyönyörű tested legyen, és bebizonyítja, hogy testünk igazi ritmusa a szellem, a test és a lélek egysége: önmagunk elfogadása és szeretete.

A könyvben bemutatott technikák révén megtanulhatod többek között, hogy hogyan
- válaszd ki a megfelelő ételeket és étrend-kiegészítőket, amelyek táplálják a testedet,
- hitesd el a testeddel, hogy sportol, miközben zenét hallgatsz és lazítasz,
- engedd el azokat az érzelmeidet és félelmeidet, amelyeket megakadályoznak a tökéletes test megteremtésében,
- cseréld le a hátráltató hiedelmeidet támogató hiedelmekkel, amelyek segítségével megszabadulhatsz a súlyfeleslegedtől.
Mondj búcsút a folyamatos kalóriaszámlálgatásnak és a bűntudatnak, találj rá a lelki békédre és érezd jól magad a bőrödben!

ThetaHealing Ritmus (könyv) író Vianna Stibal

 
2 600 Ft
Tibeti halottaskönyv   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Tibeti halottaskönyv

Tibeti halottaskönyv

A bardó útmutatás nagykönyve

A halál utáni átmeneti állapotból hallás útján való megszabadulás yogája

Életünk folyamatos készenlét. 
Készenlét a halálra. 
A halálra mely kapu – rajtunk áll, hogyan megyünk át rajta, mit teszünk, mivé leszünk általa. 
Nem pedig miatta! 
Folyamatos okozat keresésünk, pótcselekvéseink megszűnnek, s legtöbbünk bolyong a köztes lét forgatagában, legvégső megoldásként ölelkező anya ölet keresve. 
Az istenségek szimbólumok, tulajdonságaink,érzelmeink, melyek vezetnek minket, legtöbbször ki tudja hová….pedig legalább nekünk tudnunk kellene! 
Nekünk szól tehát e könyv, lássuk, milyen örökséget viszünk magunkkal, hogyan fordíthatjuk javunkra, s számtalan lény javára.

Tibeti halottaskönyv (könyv)

 
3 500 Ft
Tibeti orvoslás és varázslás  ANTIKVÁR

Tibeti orvoslás és varázslás

Benedek István

Lélekszámra kicsiny, méreteit tekintve hatalmas ország Tibet. Mindig izgatta az ember fantáziáját, mindig „rejtelmes” és „tiltott” ország volt. Két évtizede amikor önállóságát elveszítve Kína autonóm területe lett, megszűnt a rejtelmessége, és pár éve a határait is megnyitották az idegenek előtt, nem tiltott ország immár. A kíváncsiság nem szűnt meg iránta, sőt Tibet határozottan „divatba jött” -filmek, televíziós adások, riportok szólnak róla, utazók keresik fel, emigráns tibetiek hordják a hírét szét a világban. Nincs hónap, hogy a világsajtó ne foglalkozna valamiért a tibetiekkel.
Tibeti orvoslás és varázslás című könyvet nem a Tibet-divat szülte. Másfél évtizeddel ezelőtt készült, amikor a dalai láma még nem élt emigrációban, Kőrösi Csomának még nem ünnepelték a bicentenáriumát, nem tartottak még tibetiológus-világkongresszust Magyarországon, és a könyv szerzője még nem vett feleségül egy tibetológust.
A Tibeti orvoslás és varázslás könyv önálló része a Mandragóra című műnek, ami a varázslás, kuruzslás és orvoslás kapcsolatát kutatja az emberiség történetében, főként a közelmúltban, a 19. század fordulópontja körüli évtizedekben, amikor még lehetett találni olyan népeket, amelyeket nem, vagy csak alig érintett meg az európai-amerikai civilizáció.

Tibetnek kitüntetett helye van ebben a kutatásban, mert ezer éve még jelentős birodalom volt, fejlett kultúrával, ezen belül magas rendű orvosi ismeretekkel. Hatalma azonban megtört, szellemi fejlődőképessége elhagyta, merev vallási dogmatizmusba süllyedt. Orvostudománya vajákossággá alakult, orvosai vagy kuruzslók lettek, vagy „csodadoktorok”, akiknek hírneve messzire elhatolt, tudása mégis kétessé vált. A legendás tibeti „ősi gyógymód” pályafutását kíséri nyomon ez a könyv, beleágyazva az ország történelmébe és kulturtőrténetébe.
(Benedek István)

Tibeti orvoslás és varázslás (könyv) író Benedek István

 

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 
2 990 Ft
Tisztító kúrák   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Tisztító kúrák

Tisztító kúrák

antikvár példány

Méregelenítés, savközömbösítés, salaktalanítás – Alkati típusok a négy elem alapján

Otfried D. Weise

Sok út vezethet az egészség, az ideális testsúly, a betegségek eredményes leküzdése felé. Egyik ezek közül a természetgyógyászat, amely a betegséget tisztulási folyamatnak tekinti. E fölfogás szerint ezt nem szabad megzavarni, mivel csak így következhet be valódi gyógyulás. A Tisztító kúrák könyv is a természetgyógyászat mellett foglal állást, és kétféle segítséget kínál. 1. Útmutatást, hogyan segítsünk magunkon, amikor egészségünket szeretnénk javítani, ill. testsúlyunkat szabályozni, de betegek nem vagyunk. Ilyenkor az immunrendszer megelőző jellegű tisztítására és erősítésére van szükség. 2. Olyan tisztító és gyógyító módszereket ismertet, amelyeket a betegségek gyógyításának érdekében vethetünk be. Otfried D. Weisé-nek, a táplálkozástudomány szakértőjének könyvében nagy választékban találhatunk gyakorlati tanácsokat és módszereket arra, hogyan szabadítsuk meg szervezetünket a salaktól, méregtől és fölös zsírtól. Megvilágítja az emésztés alapvető folyamatait, behatóan foglalkozik a különféle diéták előnyeivel és hátrányaival, és körvonalazza az egészséges, mégis élvezetes táplálkozás lehetőségeit.

Tisztító kúrák (könyv) író Otfried D. Weise

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
3 290 Ft
-20%
Tisztítókúra mesterfokon   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Tisztítókúra mesterfokon

Tisztítókúra mesterfokon

a könyv belvilága tökéletesen olvasható, párásodás miatt a lapok enyhén hullámosak

Több mint száz önkéntes gyakorlati tapasztalataival

Peter Glickman

A zsír végleges eltávolításának egyetlen hatékony módja, ha megszabadulunk a mérgektől. Ezért olyan hatásos a Master Cleanse nem csak a súlycsökkentésben, hanem az emberek boldogításában is. A legutóbbi nem hivatalos felmérésben 141 embert kérdeztünk meg, akik végigcsinálták vagy éppen most végzik a tisztítókúrát. Nyolcvan százalékuk megnövekedett energiáról számolt be, és tízből kilencen boldogabbnak érzik magukat! Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen a mérgek okozzák a fejfájást, fáradékonyságot, ingerlékenységet és számos más nyűgöt és fájdalmat. A Master Cleanse, összeállítója, Stanley Burroughs szerint nem csak a vastagbelet tisztítja ki, hanem a májat, a vesét és a többi szervet, mirigyet is.

Tisztítókúra mesterfokon (könyv) író Peter Glickman

 

 
1 580 Ft
Kedv. ár: 1 265 Ft
Kezdete: 2018.11.10
A készlet erejéig!
Titkos tanítások   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]  [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Titkos tanítások

Titkos tanítások

jó állapotú antikvár példány

Alapkérdések - Végső válaszok

Müller Péter

Sötét korban, utolsó időkben élünk, amikor az ember teljesen öntudatlanná vált: nem tudja, ki ő, és mi életének a célja. Müller Péter titkos tanításai abban segítenek, hogy megértsük a hit, az istenélmény, a megismerés, a magány, a reinkarnáció, a szellemvilág a szeretet, az anyai sors, a földi születés és halál titkait, s megtudjuk, hogyan lehet értelmesen és harmonikusan élni a mai világban. Miközben azonban a könyv-et olvassuk, ne feledjük Müller Péter szavait: "Titkos tanítás az, amely egyrészt megfejti a titkot, másrészt áhítattal meghajol a megfejthetetlen előtt."

Titkos tanítások (könyv) író Müller Péter

 

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 

 
2 980 Ft
Nincs raktáron
Titkos tanok ezoterika   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Titkos tanok ezoterika

Titkos tanok ezoterika

Keleti és nyugati tradíciók 

Hans-Peter Waldrich

Nem is olyan régen az ezoterika csupán a beavatottak számára volt hozzáférhető, mára azonban a közhasznú elméletek és gyakorlatok olyan térházává vált, amely életvezetési kapaszkodót nyújt, segít az önmegvalósításban és választ ad a lét értelmére. A könyv útbaigazítja az ezoterikában járatlanokat, áttekintést ad az újra fölfedezett hagyományokról, ám utal a lehetséges veszélyforrásokra is.

Titkos tanok ezoterika (könyv) író Hans-Peter Waldrich

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
1 790 Ft
Titokzatos erők - csodás esetek   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Titokzatos erők - csodás esetek

Titokzatos erők - csodás esetek

Dr. Kosutányi István

1990-es kiadás, jó állapotú antikvár

Asztrológia- okkultizmus

Dr. ​Kosutány Istvány (1880-1972), a kiváló orvos, hivatásán kívül igen széleskörű kutatásokat folytatott a kézelemzés, asztrológia és az okkultizmus területén. Amerikai tanulmányútján figyelt fel a titokzatos erőkre, az okkult tudományra. Ezekben is főleg az orvosi vonatkozások érdekelték, az, hogy hogyan hasznosíthatók ezek az ősi tudományok a gyógyászatban. 
Számos nagy sikerű könyve közül a Titokzatos erők – csodás esetek című munkájának témaköre a legváltozatosabb. 
A könyv első része főleg az asztrológia iránt érdeklődők számára nyújt segítséget az asztrológia alapjainak ismertetésével, a bolygók hatásának rendszerezésével és a különböző típusú emberek betegséghajlamainak megállapításával. Témái között szerepel még a növények gyógyhatása, kabalisztikus számok, régi varázslók, mágusok képességei, látomások, médiumi írás, hipnózis. 
A könyv második és harmadik részében különleges esetekkel foglalkozik, saját tapasztalatait és mások okkult élményeit dolgozza fel. Ezek közül legérdekesebbek a médiumi írással kapcsolatos kísérletek, a grafológiával végzett orvosi diagnosztika, reinkarnációs élmények, prófétikus jövendölések – többek között a híres Nostradamus-jóslatok. 
A negyvenes években nagy sikert aratott könyv reprint kiadásában mindenki talál újat, érdekeset.

Titokzatos erők - csodás esetek (könyv) író Dr. Kosutányi István

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
1 500 Ft
-20%
Tízezer álom ANTIKVÁR /1998/   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Tízezer álom  ANTIKVÁR /1998/

Tízezer álom

Álomképek megfejtése A-tól Z-ig

Pamela Ball

/ A könyvben aláhúzott oldalak találhatók /

Olyan szövetből vagyunk. mint álmaink - fogalmazta meg a költészet nyelven Shakespeare azt az alapigazságot, amit a pszichológia csak e század eleje óta vesz újra figyelembe: az álmodás egyfajta öntisztító folyamat. amely minden éjszaka megtisztítja a ..terepet" a következő nap eseményei számára Pedig az álomfejtés egyidős az emberiséggel. Különböző kultúrák különböző magyarázatokat adtak az álomban megjelenő képekre. Gyakran a jövőt értelmezték belőle, sorscsapásokat, katasztrófákat jövendöltek általa. A Tízezer álom könyv abban különbözik minden más eddigi álomfejtő könyvtől, hogy az álomképek háromféle szintjének megfejtéséhez ad kulcsot: először megadja az általános. hagyományos értelmezést, majd ismerteti a pszichológiai szint jelentéseit. Hiszen az álom rávilágíthat olyan elfojtott alapérzelmekre. amelyek az álmodóban talán nem is tudatosodtak. Éber állapotban nem is világos előtte. miért szorong. A harmadik szint ami minden eddigi álornfejtő köryvből hiányzott, a spirituális szint. amelyen az álomképnek szintén lehet egyénre szabott jelentéstarta!ma. Jó játék is az álomfejtés, de nem csak az: hozzásegíthet bennünket szorongásaink. félelmeink megértéséhez, leküzdéséhez - tehát lelki életünk állandó karbantartásához.

Tízezer álom (könyv) író Pamela Ball

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
3 990 Ft
Kedv. ár: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.11.28
A készlet erejéig!
Tudatalattid csodálatos hatalma   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Tudatalattid csodálatos hatalma

Tudatalattid csodálatos hatalma

Kalauz a szorongás legyőzéséhez

Dr. Joseph Murphy

Az önsegélyező irodalom immár klasszikusnak számító kötetét tartja kezében a Kedves Olvasó. Murphy doktor könyvét szerte a világon milliók forgatják azzal az igénnyel, hogy napi konfliktusaikban biztos fogódzókra leljenek. Sikerének titka valószínűleg abban rejlik, hogy a leggyakoribb lelki zavarokra kínál gyógymódot az ősi népi bölcsességet, a biztonságérzetet nyújtó vallást és a modern tudományt ötvözve, marékszám szedett pirulák helyett saját jótékony szellemi energiáink csatasorba állítását javasolva. Az olykor talán gyermekien naiv, már-már tudománytalannak tűnő gyakorlatok és történetek mellett doktor Murphy hiteles irodalmi példákkal és tudományos kísérletek sorával igazolja, hogy tudatalattinknak igenis hatalmában áll feloldani bármilyen stresszes élethelyzetet. Ideje hát, hogy ezt a tudat alatti birodalmat megtanuljuk mozgósítani saját lelki békénk érdekében!

Tudatalattid csodálatos hatalma (könyv) író Dr. Joseph Murphy

 
2 500 Ft
Túl az elme határán   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Túl az elme határán

Túl az elme határán

1997-es kiadás, új állapotú antikvár példány

Osho

Az elmenélküliség állapota ismeretlen Nyugaton, pedig csak az elmenélküliség állapotában válik valaki tudatossá arról, ami túl van az elmén. Mert amikor az elme összes fecsegése abbamarad, és nincs többé zaj, hallható a lényed csendes kis hangja. Az első alkalommal ébredsz tudatára: „Itt vagyok. Nem is voltam ott azon a nyüzsgő helyen. Mindig is itt voltam!” És önmagad elmén túli ismeretének egy egyszerű pillanata megadja neked a mesterkulcsot. Az elme most már sose válhat a mestereddé. És ha az elme sose válhat a mestereddé, akkor sose kergethet őrületbe. Most már az elme nem folytathatja tovább, hogy begyűjtsön bármit, amit csak akar. Miután a lényed érvényesül, az elme – azonnal – engedelmessé válik –

Túl az elme határán (könyv) író Osho

 
2 900 Ft
Nincs raktáron
Út a teljességhez   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Út a teljességhez

Út a teljességhez

A betegség jelentése és jelentősége

Thorwald Dethllefsen Ruediger Dahlke

Az ezoterikus pszichológia alapműveinek tekinthetők a Dethlefsen - Dalke szerzőpáros "A sors mint esély", illetve az "Út a teljességhez" című könyvei. Húsz évvel első magyarországi megjelenésük után sem veszítettek tanításaik igazságából és népszerűségükből.

A Dethlefsen és Dalke abból az azóta már széles körben elterjedt elméletből indulnak ki, hogy a betegségeknek lelki hátterük van, vagyis pszichés problémák testi megjelenési formái. Tehát a betegségek szimbolikájának megismerésével módunk lesz arra, hogy megfejtsük a beteg mindenkori problémáját.
Az Út a teljességhez először a betegség filozófiáját tárgyalja, majd sorra veszi a leggyakrabban előforduló betegségeket, megvilágítva azok valódi jelentését, illetve jelentőségét lelki problémáink megoldásában.
A Út a teljességhez című könyv azoknak az olvasóknak szól, akik a tudásra vágynak, nem a tudományra. Akik hajlandóak saját útjukon járni, akik képesek eltöprengeni az élet által rájuk mért nehézségeken, és nem akarják a külvilágra, a környezetre áthárítani minden esetben a felelősséget.

Út a teljességhez (könyv) írók Thorwald Dethllefsen Ruediger Dahlke

 
2 390 Ft
Nincs raktáron
Útmutató előző életeink megismeréséhez

Útmutató előző életeink megismeréséhez

Richard Webster

A megfelelő időben előhívott előző életekből származó emlékek hasznunkra válhatnak, segíthetnek rátalálni életünk értelmére, begyógyítani lelki sebeinket, hozzájárulnak karmánk megtisztulásához és az előző inkarnációkból származó adottságaink, tehetségünk felfedezéséhez. Az

Útmutató előző életeink megismeréséhez könyv akkor is kitűnő olvasmány, ha egyszerűen csak kíváncsiak vagyunk arra, hogy milyenek lehetettünk előző életeinkben.

Útmutató előző életeink megismeréséhez (könyv) író Richard Webster

 
2 490 Ft
Útmutató Hold - ANTIKVÁR   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]  [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Útmutató Hold - ANTIKVÁR

Útmutató Hold

A Holdnaptár alkalmazása a mindennapi életben

jó állapotú antikvár könyv

Johanna Paungger - Thomas Poppe

 

A Hold állása óramutató - amit mutat - az érzéket ez iránt magunkban hordozzuk.   Az Útmutató Hold című könyv abban segíthet, hogy ezt az érzéket újra életre keltse, és bizalmat ébresszen iránta, hogy bátorságunk legyen újra hallgatni rá. A tudás a földön mindenhol érvényes és időszerű, de szervesen vele együtt kell növekedni. Földjeinknek és mezőinknek, mint ahogy testünknek is, olyan sok negatív dologhoz kell hozzászoknia, ezért időre van szükség a visszatéréshez - ahhoz, ami természetes, ami összhangban van a természet ritmusával. A holdritmusok szolgálatunkra lesznek, ha megbarátkozunk a természet egyik fontos tulajdonságával: lassan működik, a saját ütemében, nem hagyja, hogy sürgessék - ha szem előtt tartjuk ezt, akkor magától teljesedik ki a hold ritmusairól való tudás. Ez a könyv csak eszköz, nem önműködő recept - hogy ki hogyan bánik vele, az már a maga dolga.

Útmutató Hold könyv) író Johanna Paungger - Thomas Poppe

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
2 990 Ft
Nincs raktáron
  Varázslás és orvoslás az azték, maya és inka birodalomban

Varázslás és orvoslás az azték, maya és inka birodalomban

Benedek István

Mitől magasrendű egy kultúra? Magasrendűnek tarthatjuk-e az aztékok, mayák és inkák kultúráját? 
Hogyan orvosoltak, kuruzsoltak, varázsoltak ezekben az ősi birodalmakban? Lehet-e eredményes a „tapasztalati orvoslás”? Hatásosak voltak-e a varázslók gyógynövényei? Mi az igazság titokzatos kábítószereikkel kapcsolatban? 
Ezekre és más kérdésekre válaszol Benedek István orvostörténeti-művelődéstörténeti tanulmánya hatalmas tényanyag összegyűjtésével és kritikai megrostálásával.

Varázslás és orvoslás az azték, maya és inka birodalomban (könyv) író Benedek István

 
1 500 Ft
Varázsvessző tudománya   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Varázsvessző tudománya

Varázsvessző tudománya

Radiesztézia a házban és a ház körül

Czeslaw Spychalski

A titokzatos földsugárzás elől elbújni nem lehet, pedig ártalmas emberre, növényre, állatra - kivéve a macskát! Ahol a cica szívesen heverészik, ott - biztosra vehetjük - hatnak a láthatatlan, rákkeltő sugarak. Ezt állítják a radiesztéták, a varázsvesszősök, de azt is megmondják, mit tehetünk egészségünk védelmében, mire ügyeljünk otthonunkban, hová ültessük palántáinkat, gyümölcsfáinkat, hol fúrjunk kutat, és miképpen semmisítsük meg az ártó hatásokat a lakásban és a kiskertünkben. A lengyel radiesztéta-szerző Czeslaw Spychalski - műve eddig csupán kézirat formájában juthatott el az érdeklődő olvasókhoz - alapos gyakorlati útmutatást ad a kezdő varázsvesszősöknek, s azt is elárulja, hogyan fedezhetjük fel rejtett radiesztetikus képességünket

Varázsvessző tudománya (könyv) író Czeslaw Spychalski

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 
3 900 Ft
Védikus asztrológia   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]  [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Védikus asztrológia

Védikus asztrológia 

Marcus Schmieke

A Védák az ember születését kozmikus tükörnek tartják, amelyben megláthatóak az anyagi és spirituális fejlődés lehetőségei. E horoszkóp segítségével olvashatunk az idő könyvében, majd meghozhatjuk az adott időpontban optimális döntést. A védikus asztrológia tanulmányozása során rájövünk, hogy mindent, ami az életünkben történik,saját magunk okoztunk, és ez nem más, mint tudatunk tükre. Ez a felismerés lehetőséget ad az önismeretre és tudatunk átalakítására. Mindezeket mérlegelve már nem a mások és saját életünk befolyásolásával keressük a boldogságot ebben a világban, hanem cselekedeteinkkel olyan tudatot teremtünk, amely csak jót hoz minden élőlény számára. A könyv hét leckét tartalmaz, melyek egy-egy nap alatt feldolgozhatók, a tudás elmélyítéséhez sok gyakorlás szükséges!

Védikus asztrológia (könyv) író Marcus Schmieke

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
4 000 Ft
Nincs raktáron
Vénusz ​és Mars   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Vénusz ​és Mars

Vénusz ​és Mars

Mystic Meg

A Vénusz és a Mars bolygók már születésünk idején beleszólnak további sorsunk, jellemünk alakulásába. Sorsunkat ugyan magunk irányítjuk, de a Vénusztól és a Marstól kapott tulajdonságaink befolyásával. 
Vénusz: kulcs az érzelmeinkhez, vezérli mindennapjainkat, magyarázza a másokhoz való viszonyulásunkat. A Vénusz-jegy helyzete tükröt tart felénk érzelmeink természetéről, kapcsolataink lehetőségéről, és egyensúlyt teremthetünk odaadás és önfeláldozás között anélkül, hogy csorba esne eredetiségünkön. 
Mars: napi tevénységünk hajtóereje az akaraterő, a tettrekészség planétája. A Mars bolygó helyzete pontos felvilágosításokkal szolgál egyezségünk területén is: tanácsot ad a stressz kiküszöbölésére. Gazdálkodhatunk testi-lelki energiánkkal, hogy jobban érezzük magunkat a világban. Meghatározó Nap-jegyünkön belül a Vénusz és a Mars elhelyezkedését kikereshetjük a részletes táblázatokból, amely elfoglaltságot, jó szórakozást és izgalmas kihívást ígér az árnyaltabb önmegismerés felé.

Vénusz ​és Mars (könyv) író Mystic Meg

 
2 200 Ft
Vércsoport-diéta   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Vércsoport-diéta

Vércsoport-diéta

A négy vércsoportnak megfelelő életmód-, fitnesz- és táplálkozási tanácsok

Beatrice Wagner · Frank Liebke

Melyik vércsoport, A, B, O vagy AB? A válasz már az ideális testsúlyhoz vezető utat is magában foglalja. Hiszen a vércsoportoktól függően a szervezet különbözőképpen hasznosítja a tápanyagokat. A könyv az egészséges életmód egy új alternatíváját mutatja be, táplálkozási tanácsokkal látja el az olvasót, sportolásra vonatkozó ötleteket ad. Megmutatja, melyik típus milyen módszerekkel előzheti meg a rá jellemző betegségek kialakulását. Az olvasó megismerheti az érem másik oldalát is: mivel érvelnek a vércsoportelmélet ellenzői? A könyvben olyan emberek is beszámolnak tapasztalataikról, akiknek életét az új diéta gyökeresen megváltoztatta.

Vércsoport-diéta (könyv) írók Beatrice Wagner · Frank Liebke

 
2 700 Ft
Veronika - spirituális napló a túlvilágról

Veronika - spirituális napló a túlvilágról

Rodof Ágnes

Az Olvasó egy édesanya naplóját tartja a kezében, aki hirtelen elveszítette 19 éves, szőke, kék szemű, angyali leányát, ám akinek megadatott, hogy eltávozott gyermekével továbbra is fenntartsa a kapcsolatot. Nem mindennapi ajándék ez, amit az írónő Rodof Ágnes megrázó, néhol torokszorító személyes élményei tesznek emberileg gazdaggá. A történet azonban lényegesen több ennél, hiszen az Olvasó előtt feltárul az az összetettség és mindenre kiterjedő figyelem, amivel a szellemi világokban élők segítik földi életüket. Az írónő ugyanis nem csupán saját lányával, hanem annak lelki vezetőivel, tanítóival irányítóival is kapcsolatot tudott teremteni. Tanításaikból lassan kibontakozik előttünk egy olyan túlvilág képe, ami emberi, szeretetteljes, felemelő és vigasztaló. Ugyanakkor a naponta elkövetett hibáinkra is felhívja a figyelmet, és feltárja a gyásznak az eltávozottra való döbbenetes hatását. Ha elveszítette gyermekét vagy hozzátartozóját, ez a könyv felbecsülhetetlen értékű segítséget nyújthat a vigasztalódásban és a továbblépésben.

Veronika - spirituális napló a túlvilágról (könyv) író Rodof Ágnes

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 
1 400 Ft
Vissza önmagunkhoz   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]  [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Vissza önmagunkhoz

Vissza önmagunkhoz

antikvár példány

A bennünk élő gyermek felfedezése

John Bradshaw

Hogyan tárhatja fel és elemezheti valaki önmaga is gyermeki énjét, annak sérüléseit? Hogyan adhatja meg számára mindazt, amiben egykor hiányt szenvedett, amit sem a család, sem az iskola nem adott meg annak idején? A közérthetően, szellemesen megírt könyv ezt a folyamatot írja le. A végeredmény egyértelmű. A felnőtt én által megadott elégtétel révén a személyiség alkalmassá válik rossz beidegződéseinek, lelki bajainak leküzdésére.

Vissza önmagunkhoz (könyv) író John Bradshaw

 
3 290 Ft
Nincs raktáron
Vitamin biblia   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Vitamin biblia

Vitamin biblia

Hogyan élhet egészségesebben a megfelelő vitaminok és élelmiszer-adalékok segítségével?

Earl Mindell

A Vitamin biblia könyvet Önöknek írtam, nőknek és férfiaknak, Önöknek, akik állandóan a statisztikai normákhoz próbálják tartani magukat csak azért, hogy utána rájöjjenek: ezek a táblázatok valamilyen mitikus átlagszemélyre vonatkoznak, aki magasabb vagy alacsonyabb, kövérebb vagy soványabb, aktívabb vagy kevésbé tevékeny, mint Önök bármikor is voltak. Könyvem útmutató az egészséges életmódhoz, egyének, s nem a statisztika számára íródott. Ahol csak lehetett, személyes tanácsokat adtam. Úgy gondolom, egyedül így lehet valakit az egészséges életmódra rávezetni. Könyvemben megkíséreltem a lehető legjobban megmagyarázni a gyógyszerek és a vitaminok között fennálló kusza, gyakran veszélyes kölcsönhatásokat. Ehhez felhasználtam a gyógyszerészet és az élelmezéstudomány terén szerzett ismereteimet. Egyes véleményeket nevekkel kapcsoltam egybe, és igyekeztem pontosan megfogalmazni, hogy eloszlassam azt a zűrzavart a vitaminok körül, ami a sok általánosításból eredt. 

A Vitamin biblia könyv olvasása során Önök esetenként azt fogják tapasztalni, hogy vitaminszükségleteik különböző kategóriákba tartoznak. Ilyenkor a józan ész alapján döntsenek. (Ha például valamiért egyébként is szednek B6-vitamint, akkor egy program alkalmazásakor nem kell az adagokat megkétszerezniük, hacsak nincs nagyobb adagolásra szükség.) Ajánlásaimat nem előírásoknak szántam, hanem könnyen felhasználható, módosítható programoknak, amiket az orvosával együttműködve igénybe vehet. Semmilyen könyv sem helyettesítheti a szakszerű ellátást. Remélem, hogy olyan tájékoztatást adok Önöknek, amely hosszabb, boldogabb és egészségesebb élet megvalósításához segít. (Earl Mindell)

Vitamin biblia (könyv) író Earl Mindell

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
1 990 Ft
Vitaminkalauz   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Vitaminkalauz

Vitaminkalauz

Az egészséges élethez szükséges tápanyagok

Hasnain Walji

Vitaminkalauz (könyv) író Hasnain Walji

 
1 800 Ft
 

Sorrend: