Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

ANTIKVÁR KÖNYVEK


Sorrend:

Ismerd meg bensőd erejét!   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Ismerd meg bensőd erejét!

Ismerd meg bensőd erejét! 

Kérdések és válaszok a pozitív gondolkodásról

Erhard F. Freitag

A szerző Erhard F. Freitag, aki a hipnózisterápia egyik legismertebb német képviselője, új könyvében összegyűjtötte páciensei leghétköznapibb kérdéseit, és azokra ad választ.

Ismerd meg bensőd erejét! (könyv) író Erhard F. Freitag

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
2 990 Ft
Játék az élet   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Játék az élet

Játék az élet

Shirley Maclaine

A fáradt, színtelen és türelmetlen évszázadok után búvó patakként bukkant tudományhívő síkságunk cserepes felszínére a lélek barlangjába száműzött, asszonyi életerő. Csillapító, szomjat oltó, kiegyensúlyozott és értelemmel telített Új kor kezdetét jelenti ez. A világhírű színésznő, Shirley MacLaine magyarul megjelent TALÁLD MEG ÖNMAGAD s BENSŐ ÚTJAIMON című könyvei után most méltó folytatással állt elénk. JÁTÉK AZ ÉLET - sugallja művében, de felelősségteljes, komoly, felnőtt játék.Miként írja: "Amikor filmen játszottam el a saját életemet, rájöttem, hogy minden mozdulatom és döntésem választás volt - nem csupán az élet sodort ide-oda. Világossá vált számomra, hogy én teremtettem a csodát, az embereket, az eseményeket, a csapdákat és a győzelmeket. Minden ébredéskor egy újabb nap valóságát hívtam életre. Akik női testbe születünk, méltónak kell lennünk választásunkhoz... Birtokában kell lennünk saját szeretetünk bölcsességének, ha véghez akarjuk vinni azt, amiért ide születtünk, a Földre. Minthogy az istenit magunkon kívül kerestük, elkülönültünk embertársainktól és a Természettől. Most készen állunk a szemlélet befogadására, hogy az isteni erő azonos velünk. Lelkünk ugyanazokkal az isteni tulajdonságokkal rendelkezik, min Isten maga. Ugyanabból az anyagból gyúrtak bennünket."SHIRLEY MACLAINE, AZ OSCAR-DÍJAS MŰVÉSZNŐ, A KÖZÉLETI EMBER, AZ EREDETI SZELLEMISÉGŰ ASSZONY FŐSZEREPET VÁLLALT SAJÁT ÉLETÉBEN, BÁTORSÁGOT MERÍTVE MINDENBŐL ÉS MINDENNEK ELLENKEZŐJÉBŐL SZEMÉLYES, METAFIZIKUS TAPASZTALATAI ALAPJÁN.

Játék az élet (könyv) író Shirley Maclaine

 
2 490 Ft
Jelképtár   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Jelképtár

Jelképtár

Hoppál Mihály · Szemadám György · Nagy András · Jankovics Marcell

Alapvető ​kézikönyv megírására vállalkozott a négy szerző: mintegy félezer címszó segítségével kalauzolják végig az olvasót – támaszkodva az összehasonlító mitológia, a néprajz, a vallástörténet és a szimbólumkutatás legfrissebb eredményeire – jel- és képvilágunk sokszor áthatolhatatlan erdejében. A lexikon közel ötszáz szócikke felöleli a legelemibb ábrázolások, a primitív kultúrák, a népművészet képnyelvét, és eligazít a nagy civilizációk művészeti, vallásos és tudományos kultúrájának – mára sokszor megfejtendő talánnyá vált – jelkészletében. A szerzők – és ez egy úttörő jellegű hazai kézikönyv esetében több mint indokolt – külön is gondot fordítottak a magyarság szellemi hagyományának, jelképi örökségének bemutatására és feltárására. 
Ízelítőül néhány a címszavakból: 
ÁG, ALKÍMIA, APA, ARC, ASZTROLÓGIA, BÉKA, BOR, CÉGÉR, CÍMER, CSILLAG, DICSFÉNY, DISZNÓ, EMBER, FA, FÁTYOL, FENÉKBÉLYEG, GÓLYA, HALÁL, KENTAUR, KERESZT, ÖRDÖG, RAGADOZÓ MADARAK, RÓKA, ROVÁSÍRÁS, SÁRKÁNY, SZABADKŐMŰVES SZIMBÓLUMOK, SZAMÁR, SZÁMOK, TEMPLOM, VILLÁM, VIRÁGOK, ZÁSZLÓ. 
A lexikont a szócikkek világos utalásrendszere és gazdag irodalomjegyzék teszi mindenki számára könnyen forgatható kézikönyvvé, szemléletességét pedig csaknem ezer kísérő ábra biztosítja."

Jelképtár (könyv) írók Hoppál Mihály · Szemadám György · Nagy András · Jankovics Marcell

 
4 490 Ft
Jellem és asztrológia   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Jellem és asztrológia

Jellem és asztrológia

Ertsey Attila

Az emberismeret életünk folyamatosan visszatérő mozzanata – haladásunk ismereteink állandó forrása. Éntudatunk, önbizalmunk, és elfogadtatásunk egyensúlyának mértéke, belsőnk és a külvilág viszonya. Éppen ezért fontos számunkra az emberekkel való kontaktus helyes kezelése, melynek viszont az alapos emberismeret a záloga. Konfliktusok megfelelő megoldása, barátság és szerelem sorsa, munkakapcsolatok jövője függ ettől. E könyvnek is célja az emberismeret elsajátítása és használata mindennapi életünkben egyszerű eszközökkel, gyorsan.

Jellem és asztrológia (könyv) író Ertsey Attila

 
1 500 Ft
Jézus király a Pártus herceg   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Jézus király a Pártus herceg

Jézus király a Pártus herceg

aikvár pl. az első oldalon ajánlással

Badiny Jós Ferenc

Jézusi szózattal indítom útjára e könyvet, mely által szeretném Őt olyannak bemutatni, amilyen a valóságban volt. Évezredek óta várt Istenfiúnak, a Földre szállt Szeretetnek és embernek is. Tudom, hogy nehéz dologra vállalkozom, de a hosszú éveket betöltő anyag-gyűjtés után érzem, hogy buzdít, serkent és megtanít mindarra, mely eddig – az Őt kisajátító egyházi teológiákban – a titkok-titka volt, vagy a tudatos félrevezetések útvesztőiben veszett el…

Jézus király a Pártus herceg (könyv9 író Badiny Jós Ferenc

 
4 500 Ft
Jin és Jang   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Jin és Jang

Jin és Jang

Martin Palmer

A jin és a jang a kozmikus energia két ellentétes, egymást kiegészítő megnyilvánulása. Az élet művészete az ellentétek kiegyensúlyozásából áll… Az ismert sinológus, Martin Palmer segít, hogy megértsük és hasznosíthassuk az ősi Kína ma is élő szellemét.

Jin és Jang (könyv) író Martin Palmer

 
1 990 Ft
Jóga és ájurvéda   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]  [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Jóga és ájurvéda

Jóga és ájurvéda

ÖNMEGVALÓSÍTÁS ÉS ÖNGYÓGYÍTÁS

David Frawley

A jóga és az ájurvéda együtt az optimális egészség, vitalitás és magasabb tudatosság teljes szemléletét adja. A Jóga és ájurvéda c. kötet feltárja a test, a lélegzet, az érzékek, az elme és a csakrák titkos erőit, és ami még fontosabb: olyan átalakító módszereket tár elénk, amikkel az étrenden, a különféle gyógynövényeken, az ászanákon, a pránajámán és a meditáción keresztül dolgozhatunk rajtuk. Erről a két rendkívüli témáról és kapcsolatukról ez az első Nyugaton megjelent, átfogó jellegű könyv. Azzal az erővel rendelkezik, ami megváltoztathatja azok életét, akik olvassák, és a mindennapokban alkalmazzák.

Jóga és ájurvéda (könyv) író David Frawley

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
6 000 Ft
Nincs raktáron
Jonathan ​a sirály   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Jonathan ​a sirály

Jonathan ​a sirály

magyar-angol nyelven

Richard Bach

Jonathan számára a repülés nem a zsákmányszerzéssel egyenlő – célja magának a repülés szépségének a megélése, amely a tökéletesedés útjának is tekinthető. Tökéletesen akar repülni, ezért folyamatosan gyakorol, igyekszik megismerni képességeit és azok határait. Ennek érdekeben még a kiközösítést, a magányt is vállalja. Minden értelemben felfelé törekszik, s a dimenzióhatárokon átívelve megéli, hogy a halál nem megsemmisülés, hanem valójában út az egyre teljesebb és tágasabb valóságok felé. Tökéletesedni – ezt tartja a sirály (és az ember) legfőbb feladatának. Amikor pedig eléri ezt a célt, rádöbben, hogy a tökéletességnek nincs értelme, ha kizárólag csak a sajátja. Ezért visszatér a rajhoz, amely kivetette magából, majd megnyeri és tanítani kezdi a fiatal madarakat. Arra, hogy repülni szép, és arra, hogy fölfelé kell törekedni. Bennünket, embereket pedig arra, hogy soha ne adjuk alább, mint ő, Jonathan a sirály.

Jonathan ​a sirály (könyv) író Richard Bach

 
3 000 Ft
Jövendőmondás francia kártyával   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Jövendőmondás francia kártyával

Jövendőmondás francia kártyával

Erna Droesbeke, Andrea Szász

A könyv mindent tartalmaz, amit a témáról tudni kell és érdemes.

A Kártyavetés francia kártyával részletesen leírja az 52 kártya jelentését, és bemutatja többek között a kártyák összefüggését az asztrológiával, a numerológiával és a színmisztikával is. Ezenkívül különböző kártyavetési módszerekkel ismertet meg bennünket, amelyeket mi magunk is könnyedén elsajátíthatunk.

Jövendőmondás francia kártyával (könyv) írók Erna Droesbeke, Andrea Szász 

 
1 790 Ft
Jung és a tao   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]  [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Jung és a tao

Jung és a tao

néhány oldalon aláhúzásokkal

Az integritás útja

David Rosen

A könyv – Jung életének és lélektanának ez a meglepő és új értelmezése – arra a felismerésre épül. hogy Jung lényegében taoista volt. Amint leveleit, mondásait, könyveit elemezve végigkövetjük gazdag életművét, új fényben tárul elénk Jung élete és munkássága, többek között Freuddal való szakítása és késői Ji King-magyarázata. 
A könyv szerkesztésének mintája a klasszikus Tao tö king – amely a világ legtöbbször lefordított könyve a Biblia után. David Rosen rávilágít a párhuzamokra a lélek jungi természeti világa és a taoista filozófia természeti világa között, úgy mint az ellentétek egyesítése; a jin/jang, sötét/világos, rossz/jó, női/férfi ellentétek világa, a Nagy Ősanya mint minden dolgok eredete, a Ji King és a szinkronicitás, az integritás útja és az individualizáció, az ego meghaladása, a mély-én és a tao befogadása. 
A tao, ez az eltörhetetlen edény, amely a jint és a jangot tartalmazza, lencséül szolgál, amin át Rosen szemügyre veszi Jung életének legfontosabb válságait. Jung szerteágazó érdeklődését, amelyben megtalálható a spiritualitás, az afrikai népi bölcsesség, a középkori alkímia és a kvantumfizika, úgy mutatja be, mint a tao – a világegyetem rendje – megnyilvánulásit. A tao követőinek ez a könyv új inspirációt ad egy olyan ember élete révén, akire mélyen hatott a tao bölcsessége. Azok, akik a pszichoanalitikus Jung híveként olvassák a könyvet, ezentúl sokkal gazdagabban értékelhetik a taoista filozófiát, amely oly sok gondolatát formálta Jungnak.

Jung és a tao(könyv) író David Rosen

 
4 900 Ft
Nincs raktáron
Kapcsolat a védőszellemeddel   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Kapcsolat a védőszellemeddel

Kapcsolat a védőszellemeddel

Penny McLean

Nem vagy egyedül - biztatta egy távoli hang a kilenc éves kétségbeesett Pennyt, amikor a szigorú katolikus nevelőotthon ajtaja becsukódott mögötte.
Penny McLean, a világszerte ismert popsztár azonban felnőtt korára sem "nőtte ki" a túlvilági lényekkel való barátkozást. Sőt egyre inkább nyilvánvalóvá vált számára, hogy ő, s hozzá hasonlóan még sokan mások, - akik hisznek az angyalok és védőszellemek létezésében -, csupán "vevői" egy adásnak, amelynek "adója" valahol egészen máshol van. Természetesen ahhoz, hogy "tiszta" legyen az "adás", nekünk, "vevőknek" is tisztává kell válnunk.
Aki nem dolgozik intenzíven önmaga tökéletesítésén, az sohasem kerülhet valamely védőszellem oltalma alá. Megnyugtató számunkra a tapasztalat, hogy e túlvilági lények mindig akkor avatkoznak be életünkbe, mikor leginkább szükség van rájuk. A másvilág e titokzatos követei annak bizonyítékai, hogy életünk a halállal nem ér véget, csak - ahogy Penny McLean másik sikeres könyvében, A láthatatlan dimenzióban írja -, egy másik dimenzióban folytatódik.
Ennek tükrében életünk széthulló, látszólag véletlen eseményei is titokzatos értelmet kapnak és arra biztatnak, hogy figyeljünk, és próbáljuk meg felismerni az igazi összefüggéseket.
Végül fogadjuk meg Rudolf Steiner, Penny McLean túlvilági szellemi vezetőjének bölcs tanácsát. "Ahogy az ember elkezd valamit, úgy is fejezi be. Tanulj a kezdeti jelekből, és akkor a végén nem fogsz csalódni."

Kapcsolat a védőszellemeddel (könyv) író Penny McLean

 
2 390 Ft
Kapcsolatok asztrológia karma   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Kapcsolatok asztrológia karma

Kapcsolatok asztrológia karma

Boldogabban élhetünk

Pauline Stone

Volt-e már olyan érzése, mintha régi barátját üdvözölné egy új ismerősében? Mintha már találkoztak volna azelőtt, valahol, valamikor? Ezt a „déjá vu” érzést sokszor tapasztaljuk, ha olyan emberekkel jövünk össze, akik később fontos szerepet játszanak életünkben. 
Az emberek közötti kapcsolatok általában nem újak. Az egyik életben szülő-gyermek viszony kapcsol össze bennünket, egy másikban férj-feleséggé alakulunk át. Feladatunk azonban mindig azonos: dolgoznunk kell kapcsolatunk nehézségein és meg kell próbálnunk jobbá tenni azt. 
Ebben a könyvben, amely néhány hónap alatt világsikert aratott, 24 emberi kapcsolat alakulásának izgalmas és érdekfeszítő történetét is olvashatjuk, s olyan kérdésekre kapunk választ, mint: 
Hogyan hozhatjuk rendbe előző életeinkben elrontott viszonyunkat szüleinkkel, gyermekeinkkel vagy élettársunkkal?

Kapcsolatok asztrológia karma (könyv) író Pauline Stone

 
2 990 Ft
Karma   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Karma

Karma

antikvár példány, néhány oldalon toll bejegyzéssel

Szeretet szerelem szexualitás

Kun István

…Az ​embert itt a Földön két vágy hajtja és vezérli. A nemi vágy és a hatalomvágy. Amikor a nemi vágy csökken, vagy elmarad, szerepét átveszi a hatalomvágy. De vannak olyan emberek is, akiknél egész életükben mindkét vágynak azonos hajtóereje van…” 
…Hagyta ránk gondolkodásra késztetve ezeket a szvakat Sigmund Freud. Az olvasó feladata, hogy ítélkezzen fölöttük és vonatkoztatva önmagára, elfogadja, vagy elvesse őket. Sokat merengtem szellemi tanítóm ezen szavain, és én igaznak találtam őket. De magának az igazságnak a ténye nem elégített ki, kíváncsi voltam a miértre, az eredetre. Minél tovább kerestem, annál többet találtam. sokkoló érdekességeket a huszadik századi ember számára. Ennek ellenére, vagy pont ezért, szeretném megosztani az olvasóval ezeket az elfeledett, néhol misztikusnak tűnő bölcsességeket, tényeket vagy talányokat. Közelebb hozni általuk az ősi kultúrákat, vallásokat, emberközpontúbbá téve a történetírás megfakult sorait. Merészen eltérve a hagyományos stílusú eredet szemlélettől, karma témáktól, szót ejteni a földi élet kényesebb kérdéseiről, szeretet-szerelem-szexualitás kapcsolatairól. Próbálni választ adni jelen életünk társas kapcsolati miértjeire, születésünk körülményeire, életszokásaink, kényszernormáink, szexuális különbözőségeink kérdéseire. hogyan működik a karmatörvénye a szabad akarattal karöltve fizikai síkon, honnan jövünk, hol tartunk és hová tartunk? A leírások nem szakítanak a hagyományos karmaszemlélettel, de olvasásuk igényel bizonyos „másfelé is” nyitottságot és elkötelezettséget. Bízva abban, hogy ez megtörtént, vagy menet közben megjön, kérem az olvasót vigyen magával haza és szívét megnyitva, nyissa ki a könyvet is, ha elérkezettnek látja erre az időt.

Karma (könyv) író Kun István

 
2 200 Ft
Karma az asztrológiában   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]  [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Karma az asztrológiában

Karma az asztrológiában

Gina Lake

Éltünk már máskor is? Ha igen, milyen tehetséget, adottságokat és kihívásokat hoztunk magunkkal jelenlegi életünkbe? Mi életünk központi kérdése? Az asztrológia - s így Gikna Lake KARMA AZ ASZTROLÓGIÁBAN című könyve is - hiteles válaszokat kínál a fenti kérdésekre. E könyv a megértés kulcsa. A Holdcsomópontok bemutatják az élet célját és a sorsszerű akadályokat, a Szaturnusznak a házakra és a jegyekre gyakorolt hatása ábrázolja félelmeinket, gyengeségeinket és korábbi életeink problémás ügyeit. A tizenkettedik ház és ennek kapcsolatai jelzik a karmikus adósságot. Lépésről lépésre tudhatják meg, hogyan kereshetik meg horoszkópjuk témáit, s megtanulhatják, miképp összegezhetik a különféle ismereteket. A születési horoszkópjával és ezzel a könyvvel a kezében az Olvasó megismerheti élete nagy kérdéseit, s tudatosabban élheti meg a rá váró fordulópontokat, változásokat.

Karma az asztrológiában (könyv) író Gina Lake

 
4 290 Ft
Nincs raktáron
Katarzis   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Katarzis

Katarzis

Corinna regénye / A Jasper család szégyene

Szepes Mária

Ő az Örök Nő, aki minden kísértésbe, a pokol valamennyi bugyrába menekülve a máglya tüzén át jut el a megtisztulásig. Könnyebb szentté válnia annak, aki megkerüli e buktatókat, és imái szárnyán röppen fel saját mennyországába. A Sors azonban a legtöbb küzdő leányt, kiszolgáltatott asszonyt olyan próba elé állítja, vagy saját nyomorával, szépségével, becsvágyával ő idézi magára e válságot, amely mélységes mély örvények katlanába taszítja. Csak az a nő válik minden csábítás ellen felvértezetté, aki átkelt a szenvedély alvilágának minden tüzén. E könyv egy ilyen rendkívüli képességű, varázslatos nő pokoljárását tárja az olvasó elé, és felmutatja menekvésének szédítő kiútját. Tartozom e Katarzissal a női nemnek. Úgy érzem, a koronája ennek az a szárnyas fiú A Jasper-család szégyenében, amelynek humora és sajgó szépsége a megírását számomra a legnagyobb örömmé tette.

Katarzis (könyv) író Szepes Mária

 
2 990 Ft
-10%
Kelet mágusai   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Kelet mágusai

Tibet misztikája és csodái

 

Dr. Alexander Cannon


Ez a könyv a "Világ Tetejére" visz bennünket, túl a Himalája hóborította hegyóriásain is, Tibet rejtelmes földjére, a szent lámák birodalmába, és olyan csodákról mesél, hogy a szkeptikus nyugati olvasónak önkéntelenül három kérdés tolul ajkára a szerzővel kapcsolatban.
Merő kitaláláson alapulnak-e Dr. Cannon állításai, s ha igen, mi célja volt vele? Érzéki csalódásnak vagy ügyes szemfényvesztők hipnotikus befolyásának esett áldozatul a szerző? Vagy valóban hallotta és látta mindazt, amit könyvében állít?
Dr. Alexander Cannon lépésről-lépésre bevezet egy rejtett világ titkos tanításaiba és a nyugat embere számára ismeretlen és látványos csodákba.

 
1 650 Ft
Kedv. ár: 1 485 Ft
Kezdete: 2020.04.22
A készlet erejéig!
Kelet mágusai   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Kelet mágusai

Kelet mágusai

olvasatlan antikvár példány 1993.

Alexander Cannon

Ki is valójában az Ember, honnan jött s hová tart?! Milyen felemelően könnyed őt Isten teremtményeként avagy az állatvilágból kinemesedett fajként számon tartanunk. Holott: az eredet kérdését talán megválaszoltuk ugyan, ám váltig megmaradt a dilemma – ki is valójában az ember? 
Az emberiség kollektív emlékezete ugyanis a képzelettel alig követhető múltról vall. Mesék, legendák, mondák hagyományozzák ránk valaha volt korok csodás alakzatú és képességű hőseinek cselekedeteit, a huszadik századi elme zavart igyekezettel magyarázza a Nazca-fennsík óriás rajzolatait, a Daniken-hipotéziseket, az Ufo-jelenségeket, az Uri Geller-féle képtelen tárgyalakítást, a parapszichológia és a telepátia borzongatóan különös képességét. 
Ki is valójában az Ember, honnan jött s hová tart?! Lényének törvényektől eltérő különössége, vagy éppen változatlan lényegének elfeledetten szunnyadó s csak néhány kiválasztottban felszínre türemkedett képességei nyilatkoznak meg e csodatevőkben és csodáikban?!

Kelet mágusai (könyv) író Alexander Cannon

 
1 500 Ft
Kelet varázsa   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Kelet varázsa

Kelet varázsa

Germanus Gyula

Útleírás, ​riport, kultúrtörténet, történelem, de elsősorban és legfőképpen igazi memoár Germanus Gyula könyvének új kiadása, mely egy kötetbe foglalja A félhold fakó fényében és Kelet fényei felé c. műveket. A kilencvenedik életévén túljutott világhírű orientalista tudós, aki egész életét az iszlám művelődéstörténet kutatásának szentelte, könyvében elmond egy buddhista mesét. Ebben a mesében a Tanítvány az élet eredetének és okának kérdésére vár választ mesterétől. A Mester tanácsa az, hogy vonuljon el a vadonba, és elmélkedjék a titokról, s ha majd megtalálta nyitját, jöjjön vissza hozzá, mondja el neki is. A tanítvány csak harmadik elvonulása alkalmával fejti meg a talányt, de többé nem tér vissza mesteréhez, mert „mindenki csak magának találhatja meg az élet értelmét és a boldogságot.” Így a mese. De ilyenformán talál rá Germanus Gyula is saját életének értelmére, amikor mint kisdiák törökül kezd tanulni, majd arabul, hogy később Vámbéry Ármin fürdőkádban tárolt könyvei és folyóiratai elindítsák az „Ezeregyéjszaka” huszadik századi világának meghódítására. Ebben a memoárban nem egy szobatudós hajlamaival, vonzalmaival, látásmódjával találkozik az olvasó, hanem egy bátor, már-már vakmerő, az ismeretlennel megküzdő és azt legyőző, szellemi és fizikai fáradtságot nem ismerő tudós életútjával ismerkedhetik meg.

Kelet varázsa (könyv) író Germanus Gyula

 
2 900 Ft
Kényelmes ​tanulás NLP-vel   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]  [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Kényelmes ​tanulás NLP-vel

Kényelmes ​tanulás NLP-vel

Diana Beaver

Az információ korunk keményvalutája. Ám minél nagyobb ütemben zúdul ránk, annál többet kell tanulnunk, hogy megelőzzük a kellemetlen meglepetéseket. A gond csak az, hogy az agyunkhoz nem mellékeltek felhasználói kézikönyvet. A Kényelmes tanulás NLP-vel pótolja ezt a hiányt, és bemutatja, hogyan használhatjuk ki agyunk természetes kapacitását. A könyv feltárja, hogyan érhetünk el paradigmaváltást gondolkodásunkban az NLP (neurolingvisztikus programozás) – a kiválóság művészete és tudománya – segítségével. Megvilágítja, hogyan változtathatjuk meg a képességeinkről vallott nézeteinket, hogyan bontakoztathatjuk ki természetes képességeinket, és hogyan teremthetünk pozitív jövőt.

Kényelmes ​tanulás NLP-vel (könyv) író Diana Beaver

 
2 990 Ft
Nincs raktáron
Kényszeres cselekedeteink üzenete   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Kényszeres cselekedeteink üzenete

Kényszeres cselekedeteink üzenete

Az önelfogadás és a gyógyítás forradalmian új megközelítése

Mary O Malley

Bár általában nem tudunk róla, bizonyos mértékben mindnyájunknak vannak kényszeres cselekedetei, amelyek számos formában megnyilvánulhatnak. A szerző Mary O Malley, aki kényszeres evő volt - egy meghökkentően újszerű módszert fejlesztett ki. Alaptétele szerint függőségeink valójában jóakaratú tanítóink, akik irányt mutatnak és támogatnak minket, amennyiben a megfelelő módon közelítünk hozzájuk. Addig nem tágítanak, amíg meg nem tanulunk foglalkozni velük, amíg nem figyelünk oda üzenetükre. Miután megkapják a kellő figyelmet és szeretetet, elveszítik felettünk a hatalmukat, mi pedig újra egészségesek és energikusak leszünk.

Kényszeres cselekedeteink üzenete (könyv) író Mary O Malley

 

 
3 990 Ft
Kérd és megadatik! 2.   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Kérd és megadatik! 2.

Kérd és megadatik! 2.

antikvár példány, utolsó oldalak enyhén hullámosak párásodás miatt

A tudatos szándék megdöbbentő ereje

Esther Hicks - Jerry Hicks

Ez a könyv, amely a nagysikerű Kérd és megadatik! folytatása, még közelebb visz önmagadhoz. Magabiztossá tesz, mert ráébredsz, hogy számtalan eszköz áll a rendelkezésedre, amelyek segítségével minden elképzelhető helyzetben boldogulhatsz. 

Aki olvasta az első kötetet, már megismerkedett azzal a gondolattal, miszerint földi életünket azért kaptuk, hogy átéljük a teremtés kreatív örömét. Ez tehát életünk legfőbb célja és természetes állapota, nem pedig az, hogy bármit is rendbe hozzunk, vagy bármilyen felsőbb erőnek megfeleljünk. Az "azt kapod, amire gondolsz" tételt a szerzők úgy fogalmazták át, hogy "azt kapod, amit érzel azzal kapcsolatban, amire gondolsz". Nem a célok kitűzését vagy a végeredményre összpontosítást tartják a leglényegesebbnek, sokkal inkább az energiád egyensúlyára fordított tudatos figyelmet. E könyv megszületésének ez az alapvető fontosságú különbségtétel az oka. 

Amikor már érted és sikeresen alkalmazod a kötetben ismertetett gyakorlatokat, amellett hogy gyorsabban éred majd el a kívánt célokat vagy eredményeket, örömödet is leled majd a feléjük vezető úton megtett lépések mindegyikében, még mielőtt a vágyaid beteljesülnének. Életedet folyamatos, örömteli utazásként éled, nem pedig hosszú, egyhangú időszakok egymásutánjában, amelyeket csak néha szakít meg egy-egy kívánság teljesülésének átmeneti elégedettséget nyújtó pillanata.

Ha az általad választott, örömteli úton tudatosan megtalálod és fenntartod rezgésed egyensúlyát, még több, eddig kiaknázatlan lehetőséggel élhetsz. Mindent magadhoz vonzol, amit csak kívánsz, és a boldogság is rád talál.

Kérd és megadatik! 2. (könyv) író Esther Hicks - Jerry Hicks

 

 

 
2 990 Ft
Nincs raktáron
Kézvonalak embersorsok ANTIKVÁR   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Kézvonalak embersorsok  ANTIKVÁR

Kézvonalak embersorsok

jó állapotú, antikvár példány

Dr. Kosutány István

Az emberi megismerés határai korlátlanok. A jövőnk titkainak feltárására tett kísérletek mégis mindig e határokat érintették. Erre a megállapításra példa lehet jelen könyv is, mely a szerző Dr. Kosutány István több évtizedes kutatómunkájának gyűmölcse. A kézelemzés tudományának ezen immár klasszikusnak számító műve érvényes választ próbál adni számos olyan kérdésre, mely valószínűleg mindannyiunkat foglalkoztat. A kézjelek egy egész élet eseményhalmazát feltüntetik. Ugyanígy elárulják alapvető tulajdonságainkat - gyengéinket és pozitívumainkat egyaránt. Aki ezt a könyvet a kezébe veszi, biztos lehet abban, hogy a több mint 250 ábra, valamint a hozzájuk fűzött magyarázatok feltárják előtte a kézelemzés világát.

 

Kézvonalak embersorsok (könyv) író Dr. Kosutány István

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
3 200 Ft
Kneipp gyermekeknek   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Kneipp gyermekeknek

Kneipp gyermekeknek

Dr. Ulrike Novotny

A szülők eleinte tanácstalannak érzik magukat, amikor gyermekük megbetegszik. Vajon van-e természetes alternatíva, mely elkerülhetővé teszi a kúpot, vagy segít, amikor a kicsi kiservesen sír fájó füle miatt? Hogyan enyhíthetnénk a köhögést anélkül, hogy a szervezet saját védekezését elnyomnánk? Hogyan segítsünk a gyermeknek, amíg végre eljutunk az orvosig? Ez a könyv tanácsadó és segítség szeretne lenni az ilyen esetekben. A Kneipp-kezelés nem alternatív gyógymód, hanem olyan, amely többé-kevésbé minden gyermek alapvető ellátásához-ápolásához hozzátartozik. A gyermek nemcsak a borogatás vagy a fürdő jótékony hatását érzi, hanem az anya vagy az apa szerető gondoskodását is.Dr. med. Ulrike Novotny egy ideig egy klinikán dolgozott. Később, két gyermek édesanyjaként fehér köpenyét felcserélte az otthoni íróasztal melletti munkára. Nyolc év óta orvosi szakújságíróként tevékenykedik, figyelmének középpontjában a természetes gyógymódok, táplálkozás, nők, gyermekek, fitness és az egészség áll.

Kneipp gyermekeknek (könyv) író Dr. Ulrike Novotny

 
2 700 Ft
Kő követek   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]  [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Kő követek

Kő követek

antikvár példány

A Kabbala, a Tarot és a kövek összefüggései

Sang-E-Sitara

A drágakövek különleges szerepet játszanak életünkben: fizetőeszközként, ékszerként, talizmánként szolgálnak. Szépségük, varázsuk lenyűgöz minket. Csak kevesen tudják, hogy energiát sugároznak, amely gyógyíthat és átformálhatja egész lényünket. E könyv ismerteti a gyógyhatású köveket és megtanít használatukra.

Kő követek (könyv) író Sang-E-Sitara

 
5 500 Ft
Nincs raktáron
Korán / Korán világa   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]  [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Korán / Korán világa

Korán / Korán világa

antikvár, hibátlan 1987-es kiadású példány

Az iszlám alapkönyvét az 1923. évi kairói kiadás szövegéből fordította, jegyzetekkel, magyarázatokkal ellátta Simon Róbert. Ugyancsak ő írta a történeti vonatkozásokban eligazító és a Korán megismerését segítő tanulmányt.

Korán / Korán világa (könyv)

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
5 800 Ft
Nincs raktáron
Kőrösi Csoma Sándor   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Kőrösi Csoma Sándor

Kőrösi Csoma Sándor

1984. jó állapotú antikvár példány

Baktay Ervin

Kőrösi Csoma Sándor társtalan jelenség nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi tudomány történetében is. Alig több mint harmincévesen egy délibáb nyomán indult el keleti útjára, hogy felkutassa a magyarság őshazáját. Eredeti célját ugyan nem érte el, de fáradozása mégsem volt hiábavaló: ő volt az első európai, akinek sikerült behatolni a tibeti kultúra ismeretlen világába.

„Elhatároztam, hogy elhagyom hazámat, s Keletre jövök, s ahogy csak lehet, biztosítván mindennapi kenyeremet, egész életemet oly tudományoknak szentelem, melyek a jövőben hasznára lehetnek az európai tudós világnak általában, és különös világot vethetnek bizonyos, még homályban lévő adatokra nemzetem történetében.” - Lehetséges, hogy ezeket a szavakat mormolta Körösi Csoma Sándor 1840 tavaszán kalkuttai tudományos intézetének egyik fala előtt, ahol modellt kellett ülnie. Schöfft Ágoston, magyar festőművész ugyanis ott kereste fel őt, és megalkotta róla az egyetlen hiteles képet. Schöfft Ágoston európai egyetemeken tanult festészetet. Akkor még divat volt az ilyesmi, az összes orientalista, zeneszerző, író, orvos kötelességének érezte, hogy minél több egyetemet végigjárjon, minél több tudást szívjon magába, és ez által sok nyelvet meg is tanult.

Kőrösi Csoma Sándor (könyv) író Baktay Ervin

 
3 290 Ft
Kozmikus tarot   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Kozmikus tarot

Kozmikus Tarot könyv rövid tartalma

2003-es antikvár példány, borító felső szélén pici szakadás

Norbert Lösche

A könyv szerzője a Kozmikus Tarot alkotója igyekszik mindenki számára elérhetővé és érthetővé tenni az ősi tudást, törekedve arra, hogy a lehető legkevesebb titkos jelképet használja benne. Ilyen módon még azoknak is könnyű megérteni a lapok jelentését, akik nem járatosak az asztrológiában vagy a kabbalisztikus számmisztikában.

A Kozmikus Tarot (könyv) író  Norbert Lösche

 
1 900 Ft
Nincs raktáron
Kristálygyógyító   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Kristálygyógyító

Kristálygyógyító 

Marianna Sheldrake

A kristályok és az ásványok szerkezetükben a föld, a víz, a tűz és a levegő elemét is tartalmazzák, és így mintegy magának a Földanyának a DNS-ét alkotják. Képesek elősegíteni az emberiség spirituális fejlődését, mert az idő és a tér adathordozói. Amikor tudatosságunk odáig fejlődik, hogy úgy tudunk olvasni a kristályok alapszövetében, mint egy számítógép apró memóriachipjeiben, akkor képesek leszünk visszanyerni a bennük tárolt információkat. A több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező szerző ebben segíti olvasóit: felfedezőútra visz, egy kristály kiválasztásától egészen annak a kapcsolatnak a megértéséig, mely a kristályt az univerzum energiáihoz fűzi. A kötet a színes illusztrációk mellett a betegségek betűrendes felsorolását is tartalmazza a legmegfelelőbb kristálygyógymóddal egyetemben.

Kristálygyógyító (könyv) író Marianna Sheldrake

 

 

 
3 900 Ft
Lábujjelemzés   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Lábujjelemzés

Lábujjelemzés

Somogyi Imre

Nem újdonság, hogy a tenyér vonalaiból következtetni lehet a kéz tulajdonosának jellemére. De hallott-e már valaki arról, hogy a lábujj is a lélek tükre? A lábujjelemzés segítségével analizálhatjuk a test bajait, a jellemet és a viselkedési formákat. Minden lábujj bizonyos érzelmet illetve energiát tükröz. Alakja és pozíciója utal a csakrák működésére, az energiák felhasználásának módjára. A módszer megalkotója Somogyi Imre, Hollandiában élő újságíró, természetgyógyász. Könyve húsz év tapasztalatán alapul. Elméletét rengeteg gyakorlati példával illusztrálva, ez teszi izgalmas kalandot ígérő, élvezetes olvasmánnyá.

A kezdet 11
Testolvasás 15
Csakrák, avagy energiaközpontok 20
A lábujjak elhelyezkedése: bensőnk tükörképe 26
A láb fejlődése 29
Melyik lábujj mit jelent? 32
A nagy éter-lábujj 34
A lábujjelemzés alapkalauza 38
Az egészség és a lábujjak helyzete közötti kapcsolat 46
A lábujjelemzés gyakorlata

Lábujjelemzés (könyv) író Somogyi Imre

 
3 500 Ft
Lasergyógyászat   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Lasergyógyászat

Lasergyógyászat 

jegyzet

Gáspár Lajos

Lasergyógyászat (könyv) író Gáspár Lajos

 
3 900 Ft
Legyünk egészségesek a természetes gyógymódok által

Legyünk egészségesek a természetes gyógymódok által

Major Etelka

Major Etelka második, átdolgozott kötete, ez a mélyen vallásos, igen jólelkű, egyszerű asszony saját szavaival adja át az olvasónak felbecsülhetetlen értékű, emberek százai életét megmentő, vagy a gyógyíthatatlannak hitt, betegségekből kigyógyító kombinált gyógymódját, feltárva a betegségek mélyebb okait. E könyvben leírtakat megfogadva és alkalmazva, ha nem is teszünk szert teljes mértékben Major Etelka rendkívüli képességeire, de gyakran egyszerűen elkerülhetjük, vagy idejében visszafordíthatjuk egészségünk idő előtti megromlását, nagymértékben javítva életminőségünket.

Legyünk egészségesek a természetes gyógymódok által (könyv) író Major Etelka

 
1 990 Ft
Lélekpárok   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Lélekpárok

Lélekpárok

antikvár példány

Thomas Ulrich

A Lélekpárok könyv a lelki társak titkokkal teli témájával foglalkozó első átfogó tanulmány. Thomas Ulrich a népek mitológiájától a gnosztikus és ezoterikus tradíciókon át egészen a modern spirituális tanításokig követi a kettős lelkek hagyományát. Az egy igazi lelki kapcsolat – a kettős lelkek közötti szerelem – minden kultúrában újra és újra felmerülő hagyományvonalának sokféle bemutatásával mély benyomást tesz ránk. Így nyer az ezoterikus tanok egyik legkevésbé ismert területe új, követhető struktúrákat .

Lélekpárok (könyv) író Thomas Ulrich

 
2 200 Ft
Lélektársak   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Lélektársak

Lélektársak

2002-es antikvár példány

Brian Weiss

Kik ​a lélektársak? Akik lélekben a legjobban illenek hozzánk. Akik már több életen keresztül voltak velünk jóban és rosszban. Akik közül ugyanaz a lélek lehetett az anyánk, a testvérünk vagy a feleségünk az évezredek folyamán. Mindez persze hihetetlenül hangzik! De a hétköznapi tapasztalatok másról árulkodnak. Az érintett személy érzékelheti a vonzódást. Az elektromosság ott vibrálhat a levegőben. Az első kézfogás: a szív szava. És az egymásra ismerés egy szempillantás alatt mehet végbe. A lélek ismeri fel a lelket! Dr. Brian Weiss jelenleg a nyugati világban a reinkarnáció egyik legkiválóbb szakértője. Az ún. regressziós hipnózis során több mint ezer páciense emlékezett vissza már előző életeire. A Yale Egyetem pszichiátriai tanszékvezetője és a Miami Egyetem professzora nem lett hűtlen a tudományhoz, hanem magánintézetében az életregressziót is a gyógyító módszerek közé emelte. Magyar nyelven ez a harmadik könyve, miután az első kettő nagy sikert aratott. Mit tanulhatunk belőle? Ez a könyv egyúttal a spirituális ismeretek gazdag tárháza. Például megtudhatjuk belőle, hogy: – Sokkal több lélek van, mint ahágy fizikai test. – A lélek csak a születéskor lép be véglegesen a testbe. – Szeretteinket sohasem veszítjük el. Újra meg újra együtt térünk vissza velük. – Minden a szeretet! A szeretet olyan, akár a víz. Kitölti az üres helyeket. És azt is érdemes megszívlelnünk, hogy a szellemvilág szempontjából az anyagi világ összes kézzelfogható tárgya nem egyéb illúziónál. Egyedül csak a szeretet valóságos.

Lélektársak (könyv) író Brian Weiss

 
3 200 Ft
Lélektársak ​és ikerlángok   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]  [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Lélektársak ​és ikerlángok

Lélektársak ​és ikerlángok

Elizabeth Clare Prophet

A ​​szerelem, a karma és a párkapcsolatok új szemlélete

A szerelem és a tökéletes társ utáni vágy valójában nem más, mint a teljesség keresése. A Lélektársak és ikerlángok útmutató zsebkönyv, amely gyengéd bölcsességgel segít minden nőnek és férfinek felfedezni és feltárni a társkapcsolatok spirituális dimenzióit, új utat keresni a teljességhez s az igaz szerelemhez.

Lélektársakról, ikerlángokról és karmikus partnerekről tanulhatunk. Magyarázatot kapunk arra, miért vonzunk bizonyosfajta szerelmeket az életünkbe, s hogy miért válhat még a legnehezebb, legbonyodalmasabb kapcsolat is ugródeszkává egy jövőbeli, tökéletes szerelemhez.

„Miután harmincöt évet dolgoztam párkapcsolati tanácsadóként, a Lélektársak és ikerlángok könyvet rendkívül hatásosnak tartom, mert az életből és a klasszikus szerelmi történetekből vett példák beható elemzésével komoly segítséget nyújt a lélek rejtett titkainak és az igaz szerelem lényegének feltárásához.”

Lélektársak ​és ikerlángok (könyv) író Elizabeth Clare Prophet

 
3 500 Ft
Nincs raktáron
Létköz   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Létköz

Létköz

antikvár példány, néhány oldalon aláhúzásokkal

Dr. Joel L. Whitton - Joe Fisher

Egy élet véget ér, kezdődik egy újabb. Egy lecke véget ér, kezdődik egy újabb. De mi történik két életút között? Ki, mikor és hogyan dönti el további sorsomat? Milyen céllal születtem erre az életre? Egyáltalán mi az élet értelme? Megtudhatjuk ebből a könyvből.

Létköz (könyv) író Dr. Joel L. Whitton - Joe Fisher

 
1 850 Ft
Lilith a fekete Hold erósza   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]  [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Lilith a fekete Hold erósza

Lilith a fekete Hold erósza

jó állapotú példány, 235.oldalon bejegyzés található 

Hannelore Traugott

A tabuk és mítoszok gyógyító világába, s ezzel együtt az emberi lélek mélyére vezet el bennünket Hannelore Traugott könyve. A mű első része részletesen elemzi Lillith mítoszát, amely a nemek, a férfi és a nő ősi harcát, és a mai napig tartó patthelyzetét tükrözi. Bemutatja, hogyan tették démonná és bűnbakká a női minőségeket, valamint azt, hogy milyen sérüléseket okozott ez mindkét nemnek, és gondolkodásmódunknak. Tudatos és tudattalan elménkhez egyaránt szólva vázolja fel a szerző azokat a tudati vakfoltjainkat, amelyek elválaszthatnak a teljessé válástól.

Lilith a fekete Hold erósza (könyv) író Hannelore Traugott

 
6 000 Ft
Nincs raktáron
Lomb és gyökér   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Lomb és gyökér

Lomb és gyökér 

Müller Péter

Meggyőződésem, hogy bennünket mélységes rokonság köt össze!

Ezzel a mondattal szólítja meg Müller Péter az olvasóit. Egy olyan baráti beszélgetés folytatása ez a könyv, amelyet a Kígyó és kereszt című könyvében kezdett el. Sok száz levélben, s az olvasóival történt egyéni és közös találkozásokon rengeteg kérdés merült fel - ezekre válaszol ez a kötet. A Lomb és gyökérben kibomlanak azok a gondolatok, amelyeket eddig csak érintett, vagy rejtve maradtak. Beszél az isten élményről, az újjászületésről, a világ végéről, a Vízöntő kor lélektanáról, az új Jézusról és az új emberről, aki most van bennünk születőben. Elmeséli szellemi mesterével történt találkozását, s azt az "isteni pszichoterápiát", amellyel Mestere vezeti és tanítja. Szól a magasabb világ hierarchiájáról, a Mesterek Mesteréről, s végül egy megrendítően szép fejezetben, amely Isten és ember kapcsolatáról szól, elmondja a miatyánk spirituális értelmét.

Lomb és gyökér  (könyv) író Müller Péter

 

 
2 980 Ft
Madárember   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Madárember

Madárember

Müller Péter

A Madárember az utóbbi évtizedek egyik legszebb, legmegrendítőbb regénye. A magyar repülés hőstörténetéről szól, Arról az első csodálatos korszakról, amikor az ember tudásának, és főleg hitének erejével először fölszáll az égre. Olyan emberekről mesél, akik életüket kockáztatják álmaikért. Kvasz András, a „mezítlábas pilóta” vágya nem kevesebb, mint a pestkörnyéki Rákosmező sarából fölrepülni a magasba, a felhők fölé, s vászonból és zongorahúrokból összeeszkábált gépével utolérni a világot: a francia Bleriot-t, az angol, amerikai és német pilótákat, akik mögött ekkoriban már hatalmas és gazdag ipar áll. „Nem csupán hiteles krónika, de vallomás is ez a könyv – mondja az író. – Ebben a regényemben írtam le először, mit jelent nagyálmú embernek és magyarnak lenni. Nem a Föld vonzerejét a legnehezebb legyőznünk, hanem azt a valóságot, amely őelőttük is, utánuk is sok hitet és igyekezetet összetört.”

Madárember (könyv) író Müller Péter

 
3 500 Ft
Magicon   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Magicon

Magicon

Yliaster Daleth

Az ezoterikus tradíció elismert szakértőjének számító Yliaster Daleth legújabb könyve  a Magicon tekinthető akár egy sajátos okkult-mágikus enciklopédiának is, amelyben a címszavak, illetve a témakörök helyét a tarot 22 nagy arkánuma (major arcana) foglalja el. A szerző Yliaster Daleth ezeket olyan kapukként értelmezi, amelyeken át bejuthatunk a (nyugati) ezoterikus tradíció hatalmas, ódon kastélylabirintusába, amelyben minden mindennel összefügg.

A Magicon könyv tehát egy izgalmas felfedezőút is egyben, amely ennek a kusza építménynek a bejárására és feltérképezésére irányul, a legmélyebb, alvilági pincéktől a legmagasabb, égbe nyúló tornyokig, a legszentebb, legfélelmetesebb helyiségeket és a legtitkosabb alagutakat, legrejtettebb átjárókat sem hagyva ki.

Magicon ( könyv ) írója Yliaster Daleth

 

 
3 390 Ft
Magyarországi ásványritkaságok   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Magyarországi ásványritkaságok

Magyarországi ásványritkaságok

jó állapotú antikvár példány 1991-es kiadás

Balázs Endre, Szakáll Sándor

Magyarországi ásványritkaságok (könyv) írók Balázs Endre, Szakáll Sándor

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
2 500 Ft
Mandragóra   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Mandragóra

Mandragóra  /1-2 kötet/

Tibet - India 

hibátlan antikvár példány 1979. kiadás

Kultúrtörténeti tanulmány, különös tekintettel a varázslásra és gyógyításra

Benedek István

A varázslás kuruzslás és orvoslás minden időben, minden helyen összefonódott egymással; tagadhatatlanul e három együtt teremtette meg a gyógyászatot. Nemcsak teremtette: alkotja ma is. Csak az arányai térnek el térben és időben; néhol, némelykor a varázslat uralkodik a tudomány fölött, másutt és máskor az egzakt, kritikus, tudományos szemlélet arat győzelmet a hiszékenységen. Az arányról szól ez a könyv: arról, hogy hol s miképp érvényesül a misztika, a mágia, hogyan hálózza be az ésszerű gondolkodást – és megfordítva: hol s hogyan aknázza ki az értelem a hiszékenység nyújtotta lehetőségeket. Ma a gyógyítás a technika bűvöletében él, hasznát és kárát egyaránt látja az elgépiesedésnek. A csodavárás sohasem tett jót az emberiségnek, ma különösen kiélezett a kettőssége. Hol nem segít a technikai csoda, ott a csalódott páciens hamar átbillen a mágia oldalára: ősi, népi, keleti, titkos tanokba veti bizalmát. Jogosan? Ha a nyugati könyvpiac burjánzó misztika-áradatát látjuk, azt hihetjük: jogosan. Ám a könyveknek nem a tömege, hanem az érvelése a mérvadó; bámészkodás helyett törekedjék arra az olvasó, hogy a józan értelem mérlegére téve, szűrje ki a misztikus tanokból a felhasználható, utasítsa el a képtelent, Gyógyemberek, vajákosok, kuruzslók, sámánok, orvospapok, látnokok és varázslók tudnak valamit, amit a gépek nem – de ez a „valami” ne homályosítsa el a látásunkat, ne essünk oktalanul a miszticizmus csapdájába. A Mandragóra nem a hitetlenség, hanem a kételkedés könyve. Arra tanít, hogy mielőtt bármit elhiszünk, használjuk az eszünket.

Mandragóra Tibet India (könyv) író Benedek István

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
4 000 Ft
Másik világ kapujában   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Másik világ kapujában

Másik világ kapujában

Carlos Castaneda

A szerző Carlos Castaneda immár hét kötetet jelentetett meg, amelyekben a jaki indiánok tudásának egyre mélyebb rétegeibe vezeti be az olvasót. A másik világ kapujában sorrendben a második könyve. Azt írja le benne, hogyan tért vissza hosszabb szünet után tanítómesteréhez, az indián varázsló, látó, tudós harcoshoz, hogyan szánta rá magát végképp, hogy elfogadja a nyugati ember számára eladdig járatlan út követelményeit: sokszor makacs ellenkezéssel, de mégis alávetette magát annak, hogy belőle is látó és harcos legyen. A könyv sikeres kísérlet arra, hogyan lehet a látás, a harcossá válás felé vezető rögös úton szerzett élményeket és átéléseket hitelesen megjeleníteni. Carlos Castaneda könyvei fokról fokra mélyítik el tudásunkat arról, hogyan lehet a jaki indiánok ősi tanítását követve átjutni a világok közötti résen a tudat szabadságának határtalan birodalmába. Különös, olykor borzongató, szellemi és fizikai kalandokban és humorban gazdag beavatás egy másik világ titkaiba Castaneda második könyve, a Másik világ kapujában.

Másik világ kapujában (könyv) író Carlos Castaneda

 
2 990 Ft
Meditációs gyakorlatok a lélek feltárására   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]  [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Meditációs gyakorlatok a lélek feltárására

Meditációs gyakorlatok a lélek feltárására

Choa Kuk Sui

A könyvben leírt tekintélyromboló elvek és forradalmi elgondolások megváltoztathatják az emberiség tudatát azáltal, hogy átalakítják bennünk önmagunk és mások megítélését. Ezek az érthető módon megfogalmazott, újító gondolatok arra ösztönözhetik a tiszta és egyszerű embereket, hogy a tudat magasabb szintjére emelkedjenek. Meghökkentő, egyedi őszinteségével ez a könyv megismertet bennünket a lélek felismerésére irányuló tiszta meglátásokkal. A szellemi átváltozás ezen gyakorlati útját követve az Olvasó megtapasztalhatja az univerzum és az isteni való áldott egyesülését.

Meditációs gyakorlatok a lélek feltárására (könyv) író Choa Kuk Sui

 
2 990 Ft
Nincs raktáron
Megbocsátás   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Megbocsátás

Megbocsátás

jó állapotú antikvár példány 2001-es kiadás

A legrövidebb út a boldogsághoz

Gerald G. Jampolsky

Amit meg kell bocsátanunk másoknak, talán önmagunk legrejtett része. Könnyebb beszélni a megbocsátásról, mint gyakorolni. Nem tartozik azon dolgok közé, amelyet életünk során valaha is végérvényesen megvalósíthatunk, mert egy folyamat, amelyen szüntelenül dolgoznunk kell. Mind ugyanazon az úton haladunk, s amíg ebben a testben élünk, marad bennünk egy rész, amely újra és újra enged az ítélkezés kísértésének, pedig tudjuk, ha ragaszkodunk régi sérelmeinkhez, sötétségbe taszítjuk önmagunkat. A megbocsátás hatalmas gyógyító erő. Megszabadít minket a múlttól, és lehetővé teszi, hogy átérezzük azt az örömöt, amely a jelen pillanatot teljesen megélő életből fakad. Megszünteti énünkkel folytatott belső csatározásainkat, segít megállítani a harag és a sértettség újratermelődését. Elhozza az örömöt oda, ahol bánat volt, a békét a zűrzavarba, a boldogságot a haragvó felek közé, és mindenkinek visszaadja önmagát. …

Megbocsátás (könyv) író Gerald G. Jampolsky

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
2 500 Ft
Nincs raktáron
Mélységeink ösvényein   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]  [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Mélységeink ösvényein

Mélységeink ösvényein

antikvár példány, 1989-es kiadás,

C. G. Jung

A ​huszadik század bizonyos szempontból a lélek megcsúfolásának, a lelketlenség variációinak története. A „fehér kultúra” felfuvalkodott intellektualizmusa – több-kevesebb materialista színezettel – inkább csak az ésszel-kézzel megragadható dolgokat tartotta érdeklődésre méltónak. Ehhez képest aztán minden egyéb leértékelődött, mert „szubjektív”, nem jövedelmező, s nem veti alá magát a racionalizmusnak, mint például az érzelmek és a hit világa. E kozmikus gőg, a többszörös gyökérsorvadás nagy szerepet játszik a legkülönbözőbb személyes, kis- és nagyközösségi válságok keletkezésében. 
A lélekvesztés, a belső önelhanyagolás félelmetes következményeire már századunk első évtizedeiben felhívta a figyelmet C. G. Jung (1875-1961), a látnokinak is nevezhető zürichi tudós, akinek pszichológiai életműve egyre időszerűbb, hiszen a kívül-belül megtépett emberiség, illetve az egyén akárhányszor magára ismerhet fejtegetéseiben, és segítséget kaphat rendeltetésének megtalálásához. Mindennemű felületesség, öntúlbecsülés, főként pedig zsarnokság voltaképpen fél tőle. Magyarul ezért inkább csak az utóbbi években jelenhettek meg egyes művei, melyek folytatásának éppúgy tekinthető e tanulmányválogatás, mint kapunyitásnak legbensőbb önmagunk veszélyekkel és kincsekkel rakott barlangvilágába. Jung nem forradalmár, nem valláspótlék, hanem igényes kalauz mélységeink ösvényein. Lényünk alapstruktúráiról van szó: érdemes elindulni vele lélekkeresőbe.

Mélységeink ösvényein (könyv) író  C. G. Jung

 
3 590 Ft
Nincs raktáron
Menedzselés felsőfokon   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Menedzselés felsőfokon

Menedzselés felsőfokon

Bill Scott · Sven Söderberg

Menedzselés felsőfokon (könyv) író Bill Scott · Sven Söderberg

 
1 500 Ft
Merlin visszatér   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Merlin visszatér

Merlin visszatér

Deepak Chopra

Deepak Chopra Amerika – szerte, de most már, hozzátehetjük, Európa – szerte is a legismertebb guru, aki a keleti bölcsességet, szellem, lélek és test harmonikus egymásmellettiségéről a legsikeresebben tudta és tudja áttelepíteni a nyugati gondolkodásba. Azt, hogy a szellemi világ a fizikai fölött és mellett, időn – téren túl létezik, ezúttal nem tanító könyvben, hanem regényben ábrázolja. Természetesen most is a jó és a gonosz közötti harc dönti el, hogy az ember, de az emberiség is életképes – e. Ám most ez a harc egy legendákba vesző világban és a jelenben egyaránt játszódik. A Szent Grál, Arthur király és Merlin, a varázsló egyszerre élne saját világukban és a mában is. Közben Deepak Chopra ragyogó humora, briliáns játéka a szellemi és való világ elemeinek vegyítésével észrevétlenül elvezet bennünket olyannyira nyugati kötöttségeinktől a szögletekből a sarkokból könnyedébben kiszabadító keleti bölcsességhez

Merlin visszatér (könyv) író Deepak Chopra

 
3 290 Ft
Mesteri útmutatás tanítványoknak   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Mesteri útmutatás tanítványoknak

Mesteri útmutatás tanítványoknak

tökéletes állapotú antikvár pl. néhány oldalon ceruzás aláhúzás

Deepak Chopra

A talányokat, fortélyokat, példázatokat és fantasztikus fordulatokat rejtő kerettörténet alapja egy öreg tanítóval való találkozás, mely meglepő válaszokkal szolgál a legfontosabb spirituális kérdésekre. A könyv történetének főszereplője Deepak Chopra, aki ma ugyanazokról a láthatatlan dolgokról ír és tanít, amelyekre egykor idős mestere oktatta őt. A Mesteri útmutatás tanítványoknak könyv közvetlensége és közérthetősége a Mennyei próféciákra ( James Redfield ) emlékeztet. Hangvétele, kedves humora és tagoltsága könnyen olvasható, élvezetes olvasmánnyá teszi minden korosztály számára.

Mesteri útmutatás tanítványoknak (könyv) író Deepak Chopra

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
3 990 Ft
Michaeliták   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Michaeliták

Michaeliták

A magyar népszellem és az antropozófia kapcsolata

Arkánum Szellemi Iskola sorozat 10.

Szerkesztő: Juhász József

jó állapotú antikvár példány

A magyar nép tanítóinak szeretetébe ajánlom könyvemet', írta szellemtörténeti trilógiája egyik kötetében Nagy Emilné dr. Göllner Mária (1894-1982), a magyar antropozófia megalapítója, a hazai Waldorf-oktatás úttörője, Michael arkangyal földi követe, az első magyar Michaelita. Emigrációban írt és ott megjelent emlékiratait most, először olvashatjuk egy kötetben, magyarul. (...) Nagy Mária legidősebb fia hagyatékban maradt emlékirataiból olvashatunk a második részben. Ennek részletei korábban az Országépítő folyóiratban, illetve az Impulzus egyes számaiban jelentek meg. Ezeket a visszaemlékezéseket kronológiai sorrendben igyekeztem beilleszteni a megfelelő helyekre..."

Michaeliták (könyv)  Juhász József

 
4 000 Ft
Mihály Arkangyal: A fény szárnyain   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Mihály Arkangyal: A fény szárnyain

Mihály Arkangyal: A fény szárnyain

jó állopotú, antikvár példány

Ronna Herman

Mihály Arkangyal: A fény szárnyain című könyv tartalma:

Az Új Kor hajnalának kapujában vagyunk, amikor egyre többen tapasztalják meg saját személyes ébredésüket. Ebben felbecsülhetetlen segítséget nyújtanak Mihály arkangyal üzenetei a szeretetről, a Föld megújulásáról és a felemelkedés folyamatában betöltött szerepünkről, melyek végre magyarul is olvashatók Ronna Herman nemzetközileg is elismert médium tolmácsolásában.
Mihály Arkangyal: A fény szárnyain című könyv az angyali birodalmakba tett láthatatlan utazás, melynek során Mihály arkangyal emlékeztet arra, hogy kik is vagyunk, honnan jöttünk, és mi a küldetésünk a Földön. Rávilágít, hogy felismerve és elfogadva személyes teremtő erőnk hatalmát átléphetünk a kegyelem állapotába, magunk mögött hagyva a karma kerekét. Ehhez ad magas szellemi útmutatást és hasznos gyakorlatokat Mihály arkangyal

Mihály Arkangyal: A fény szárnyain (könyv) író Ronna Herman

 
3 290 Ft
 

Sorrend: