Új jelszó kérése

Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Hírek

Újdonságok


Sorrend:

-10%
A buddhizmus élő igazsága

A buddhizmus élő igazsága

Milyen lehetőségeket rejt e filozófia a modern kor emberének?

Robert Wright 

Mit tehetünk a modern világ negatív hatásai ellen? A mai kor embere hajlamos az aggodalomra, a depresszióra, a haragra és a kapzsiságra. Robert Wright a buddhizmusban leli meg a választ, amely már évezredekkel korábban ráébredt olyan dolgokra, amelyeket a tudósok még csak most kezdenek boncolgatni. A nagy feladatra vállalkozó, ugyanakkor szellemes olvasmány a pszichológia és a legmodernebb idegtudomány módszereit összeegyeztetve lép fel a buddhista filozófiai tanok védelmében. A sokszor meglepő, élvezetes és kihívást jelentő könyv racionális szemlélettel közelíti meg a meditációt, és ezzel akár életmentő is lehet mindenki számára - a tapasztalt meditálóktól a kételkedő olvasókig egyaránt.

A buddhizmus élő igazsága (könyv) író Robert Wright 

 
3 790 Ft
Kedv. ár: 3 410 Ft
Kezdete: 2019.01.29
A készlet erejéig!
A meditáció tudománya

A meditáció tudománya

Hogyan hat az elmélyülés az elménkre és a testünkre?

Davidson Richard J. - Daniel Goleman

A tudatos jelenlét, azaz a mindfulness térhódítása óta ismerjük a meditáció rendkívüli hatásait a testünkre és a lelkünkre. De vajon igaz minden, a meditációnak tulajdonított pozitív hatás? Tényleg gyógyír mindenre, a túlsúlytól a szerelmi bánaton át a munkahelyi teljesítmény fokozásáig, vagy a valódi jótékony hatásokban csak a világtól elvonulva élő, évtizedeken át gyakorló jógik részesülhetnek?

A meditáció tudománya leszámol néhány közkeletű mítosszal, és leírja, milyen ‒ valóban mérhető és kimutatható ‒ rövid, illetve hosszú távú pozitív változásokat okoz az elmélyülés a testünkben, az elménkben és az agyunkban. Kitér a különböző meditációfajták eltérő hatásaira, a gyakorlás minőségének és mennyiségének fontosságára, valamint az elvonulások és tanítók szerepére. Bemutatja az átmenetet az alkalmi meditáció okozta rövid távú jó közérzettől a kitartó gyakorlással elérhető tartós jóllétig, végül pedig a jellemünkben bekövetkező pozitív változásokig.

Daniel Goleman és Richard J. Davidson a meditáció tudományos kutatásának világszerte elismert úttörői – és maguk is gyakorló meditálók. Céljuk, hogy a mentális és fizikai jólléthez vezető ősi keleti módszer jótékony hatásait a nyugati ember számára is hozzáférhetővé tegyék.

A meditáció tudománya (könyv) íról Davidson Richard J. - Daniel Goleman

 
4 500 Ft
-10%
A rák gyógyulásának újabb lehetőségei

A rák gyógyulásának újabb lehetőségei

A hagyományostól eltérő természetes megoldások a rák kezelésére és megelőzésére

Dr. Paul Anderson, Dr. Mark Stengler

A rák gyógyulásának újabb lehetőségei című könyvben Mark Stengler és Paul Anderson természetgyógyász orvosok szaktudásukat egyesítve vizsgálják meg az integratív onkológiai ellátás legkritikusabb alkotóelemeit. Világos és érthető megközelítésük határozott és átfogó segítséget nyújt a rákos betegeknek, illetve azoknak a szakembereknek, akik keresik a legforradalmibb, legújabb integratív kezelési módokat.
Dr. Stengler és dr. Anderson a kiterjedt kutatások és évtizedes klinikai tapasztalataik felhasználásával részletesen elmagyarázzák:


a különböző ráktípusokat és azok kialakulásának okait


hogyan segíthet a rák megelőzésében és kezelésében a helyes táplálkozás


mik a legalaposabban tanulmányozott étrend-kiegészítők és rákkezelési módok


milyen legújabb természetgyógyászati terápiák és természetes megoldások léteznek a kemoterápia és a sugárkezelés mellékhatásaira

DR. MARK STENGLER orvos-természetgyógyász, több mint 30 sikerkönyv, valamint Amerika legnépszerűbb "Health Revelations" című egészségügyi hírlevelének szerkesztője.
DR. PAUL ANDERSON orvos-természetgyógyász, aki főként rákos és előrehaladott krónikus betegségekben szenvedőket kezel. Elismert orvos, oktató és szakíró, aki a klinikai és a folyamatos orvosi oktatás frissítésnek szenteli energiáit.

A rák gyógyulásának újabb lehetőségei (könyv) írók Dr. Paul Anderson, Dr. Mark Stengler

 
3 990 Ft
Kedv. ár: 3 590 Ft
Kezdete: 2019.02.19
A készlet erejéig!
A tudatos jelenlét a függőségből kivezető úton

A tudatos jelenlét a függőségből kivezető úton

Útmutató függőségi viselkedésformákat előhívó bánat, stressz és harag kezeléséhez

Julie S. Kraft, Rebecca E. Williams

Ez a hiánypótló kötet függőségben érintetteknek nyújt praktikus, minden részletre kiterjedő útmutatást a függőség nélküli, mégis boldog élet kialakításához. Alapelve, hogy a függő sem nem bűnös, sem nem beteg, hanem olyan ember, aki a gyermekkorában kialakult viselkedésmintáit követi. A megoldás az angolul mindfulnessnek, magyarul tudatos jelenlétnek hívott módszer, amely egyszerre nyújt hatékony segítséget egyrészt a múlt kártékony mintázatainak tisztázásában és leváltásában, másrészt a mindennapi élethelyzetek kezelésében és az ártalmas viselkedés elhagyása után maradó űr betöltésében. A könyv bátran ajánlható minden érintettnek - legyen szó akár saját magáról, akár a hozzátartozójáról. A kötet üdítően újszerű szemlélete vigaszt és támogatást kínál mindenkinek, aki traumákat szenvedett el, és a kialakult viselkedésmintái miatt önmagát vádolja. A kiút létezik, s a kedves olvasó éppen most tartja a kezében a hozzá tartozó útmutatót.

A tudatos jelenlét a függőségből kivezető úton (könyv) írók Julie S. Kraft, Rebecca E. Williams

 
3 150 Ft
A tűszúrás és égetés gyógymódja

A tűszúrás és égetés gyógymódja

Dr. Paul D. Zmiewski

Az amerikai szerző kínai nyelvterületen, Taiwanban, kínaiul tanulta a kínai orvoslást. A kínai orvoslásról több könyve jelent meg az Egyesült Államokban, ahol az akupunktúra orvosi diplomát hitelesítő állami vizsgáztató bizottság tagjaként elhatározta, hogy megírja ezt az összefoglaló munkát a keleti orvoslást nyugaton tanulóknak. 
Az olvasó a tűszúrás és égetés (moxaterápia) elméletének és gyakorlatának általános áttekintését tartja a kezében emlékeztető táblázatok rendszerébe foglalva, eredeti kínai források alapján. Szerző szavaival: „ Kiegészítésnek szánom a hivatalos oktatáshoz, ill. kézikönyvnek, amelyből az iskola elvégzése után az ismeretanyag könnyen felfrissíthető... Ami feltétlenül, minden körülmények között elkerülendő, hogy ... a fordító a kínaiul nem tudó diák számára a kínai orvoslás hiányos képét vázolja fel, amely lényegesen különbözik kínaiul beszélő társaiétól, és tökéletlen, összefüggéstelen tudást eredményez." 
Több mint száz betegség kezelésére alkalmas pont-kombinációkat is talál az olvasó a könyvben, a nyugati diagnózist követő keleti diagnózis szerinti elkülönítésnek megfelelően. 
Az akupunktúrát már gyakorló orvosok és tömör ismeretek megszerzésére vágyó orvostanhallgatók, sőt átlagosnál célorientáltabb laikus érdeklődők egyaránt haszonnal forgathatják ezt a rendkívül tömör formában megírt munkát. 
Tragikus hirtelenséggel 1993-ban, 43 éves korában bekövetkezett halála előtt Szerző hónapokig dolgozott Budapesten ezen a könyvén, hogy magyar olvasóinak már egy átdolgozott és javított munkát nyújthasson át. 
Dr. Zmiewski D. Pál tiszteletbeli magyarként Budapesten nyugszik a Farkasréti temetőben

A tűszúrás és égetés gyógymódja (könyv) író Dr. Paul D. Zmiewski

 
6 500 Ft
Az erdőfürdőzés kézikönyve

Az erdőfürdőzés kézikönyve

Tapasztaljuk meg a természet gyógyító erejét

M. Amos Clifford

Hagyjuk, hogy a fák mutassák az utat!
Már az is gyógyító hatással lehet ránk, ha minden érzékszervünkkel figyelve egyszerűen csak jelen vagyunk a természetben. Az erdők felébreszthetik bennünk az elfeledett, de erős kapcsolatot, amellyel valamennyi élőlényhez kötődünk. Ez az "erdőfürdőzés": egy olyan módszer, amelyet a japán sinrin-joku hagyománya inspirált. Gyengéd, meditatív módja a természettel való együttlétnek, és kiváló ellenszer túlhajszolt mindennapjaink problémáira, mivel felnyitja szemünket a több-mint-emberi világ szépségeire.

"Lélekemelő és tűpontos útmutató, amelynek segítségével visszatalálhatunk az erdőkhöz. Amos Clifford magával ragadó vezetésével elmélyíthetjük kapcsolatunkat a minket körülvevő természettel."
David George Haskell, a nagy sikerű The Songs of Trees és The Forest Unseen könyvek szerzője

Az erdőfürdőzés kézikönyve (könyv) író M. Amos Clifford

 
2 990 Ft
Egymáshoz kapcsolva

Egymáshoz kapcsolva

Pszichológiai titkok a szerelem fellobbantására és megtartására

Rachel S. F. Heller, Dr. Amir Levine

HOGYAN TALÁLHATUNK SZERELEMRE? VAN-E TUDOMÁNYOS MAGYARÁZATA ANNAK, HOGY EGYESEKNEK OLY KÖNNYEN MEGY A KAPCSOLATTEREMTÉS, MÍG MÁSOK HIBÁT HIBÁRA HALMOZNAK?

Dr. Amir Levine, Rachel S. F. Heller pszichiáterek közös könyve úttörő alkotás. A szakértőktől megtanulhatjuk, hogyan alakíthatunk ki mélyebb és erősebb kötődéseket azokkal, akik fontosak számunkra. Részletes és kristálytiszta útmutatást kapunk a tudomány segítségével, amit a gyakorlatba átültetve teljesebb, boldogabb kapcsolatokat élhetünk meg.

A mára önálló pszichológiai szakterületté fejlődött kötődéselmélet alapjait John Bowlby brit pszichológus tette le az 1950-es években, aki vizsgálni kezdte, milyen hatással vannak életünk korai szakaszának kötődései arra, hogy később milyen felnőtté válunk. A kardinális, gyermekkorunkban rögzült minták alapján a kötődéselmélet három csoportba sorolja az embereket:


Szorongó, akit folyton aggaszt a párkapcsolata, és nem hisz partnere szerelmében.


Elkerülő, aki számára a meghittség egyet jelent függetlensége elvesztésével, s ezért minimálisra igyekszik csökkenteni e közelséget.


Biztonságosan kötődő, aki kedveli a meghittséget, s rendszerint melegszívű és szeretetteljes.

ISMERD MEG A SZERELEM MÖGÖTT REJLŐ TUDOMÁNYOS MEGFIGYELÉSEKET, ÉS FORDÍTSD JAVADRA A FELNŐTT KÖTŐDÉSELMÉLET LEGÚJABB EREDMÉNYEIT!

Dr. Amir Levin felnőtt-, gyermek- és serdülőpszichiáter és idegorvos. A Columbia Egyetem és a New York Állami Pszichiátriai Intézet által fenntartott New York-i Presbiteriánus Kórház rezidenseként ténykedett. A Nemzeti Egészségügyi Intézet által szponzorált projekt kutatásvezetője.

Rachel S. F. Heller mesterszakon végzett szociálpszichológiából a Columbia Egyetemen. Számos cégnél dolgozott tanácsadóként

Egymáshoz kapcsolva (könyv) író Rachel S. F. Heller, Dr. Amir Levine

 
3 290 Ft
-10%
Energiavámpírok

Energiavámpírok

Kerüld el a kimerítő és mérgező kapcsolatokat, és nyerd vissza az életerőd

Christiane Northrup


Talán nem véletlen, hogy megakadt a szemed ezen a könyvön. Lehetséges, hogy a te környezetedben is néhányan energiavámpír módjára szívják az energiád?
Szinte kivétel nélkül mindenki életében akad egy-két energiavámpír!
Ha kíváncsi vagy, kik is ők pontosan, tanácstalan vagy, hogyan kellene kezelned őket, a megfelelő könyvet tartod a kezedben!
Dr. Christiane Northrup leás az energiavámpír jelenség mélyére. De kezdjük az alapoktól.
o Honnan tudjuk, hogy ki a vámpír az életünkben?
o Miért tudnak ezek az emberek a mi energiánkból táplálkozni?
o Hogyan térjünk ki a mesterkedéseik elől?
A rendkívül érzékeny emberek - akiket empatáknak nevezünk - az együttérzés és törődés szemüvegén keresztül látják a világot, születésüktől fogva határtalan belső fényt hordoznak, megértőek, türelmesek és sok mindent elnéznek másoknak. Ha magadra ismertél, feltétlenül olvass tovább! A "vámpírok" számára ugyanis ők jelentik az ideális zsákmányt.
Az energiavámpírok remek érzékkel találják meg az empatákat. Kihasználják őket, és az energiájukból táplálkoznak egészen addig, míg fizikai, érzelmi és anyagi értelemben is romba döntik az életüket.
Fontos, hogy tudd, van kiút. Ha felismered az ilyen kapcsolatokra jellemző viselkedési mintákat, akkor képes leszel azonosítani saját életed vámpír szereplőit, és időben ki tudsz majd lépni ezekből a kártékony kapcsolatokból. Dr. Northrup módszerek egész tárházát tanítja meg neked, és bőségesen ellát olyan gyakorlati praktikákkal, amiket azonnal elkezdhetsz alkalmazni a környezetedben. És mi jön ezután? A terhek letétele, felszabadultság és pozitív változások egész sora!

Energiavámpírok (könyv) író  Christiane Northrup

 
3 290 Ft
Kedv. ár: 2 960 Ft
Kezdete: 2019.02.03
A készlet erejéig!
-10%
Gyógyító kristályok - Átfogó kézikönyv

Gyógyító kristályok - Átfogó kézikönyv

Karen Frazier

Teremts pozitív változást az életedben a kristályok erejével

Szomorú esemény történt, amit nem vagy képes feldolgozni? Segítségre lenne szükséged a mindennapi nehézségek leküzdéséhez? Békére vágysz, és a boldogságot keresed? Kövesd a Gyógyító kristályok útmutatásait a teljesebb életért!


Tanácsok és stratégiák több mint 90 hétköznapi probléma megoldásához.


200-nál is több gyógymód a kristályok és kristályhálók erejével.


Mantrák és meditációk a test és a lélek egészségéért.


Közel 100 kristályprofil a kristályok tulajdonságainak és felhasználási lehetőségeinek ismertetésével.

Karen Frazier felszentelt metafizikus lelkész, intuitív energiagyógyító és Uszui-reiki gyakorló. A metafizika tudományából szerzett BA és MA diplomákat, metafizikus parapszichológiából PhD-zett.

Gyógyító kristályok - Átfogó kézikönyv (könyv) író  Karen Frazier

 
4 800 Ft
Kedv. ár: 4 320 Ft
Kezdete: 2019.02.03
A készlet erejéig!
Ha két csont találkozik

Ha két csont találkozik

Minden, amit a mozgáshoz nélkülözhetetlen izületeinkről tudni kell

Thomas Pfeifer

Az ember lételeme a mozgás. Amikor világra jövünk, fáradhatatlanul és elképesztő hajlékonysággal tudjuk mozgatni a csontjainkat, izmainkat és inainkat. Csakhogy a fájdalommentes mozgás képességének adományát többnyire akkor kezdjük el becsülni, amikor már ropognak és fájnak az ízületeink. Az artrózis, azaz az ízületi porckopás ugyanis sajnos előbb-utóbb mindenkit elér. De valójában mi az, ami fáj és miért? Hogyan épülnek fel az ízületek és miként működnek együtt a test többi részével? Mi az, ami árt nekik? És mi az, ami használ? Milyen mozgásformákkal tarthatjuk karban őket? És ha már nagy a baj, hogyan tud segíteni az orvostudomány?
Dr. Thomas Pfeifer ortopéd orvos érdekes és szórakoztató utazásra invitál az ízületek világába, s ennek során feltárulnak előttünk mozgékonyságunk titkai.

Dr. Thomas Pfeifer Padovában, Aachenben és a müncheni Ludwig Maximilian Egyetemen tanult orvostudományt, szakorvosi képesítését a müncheni Ludwig Maximilian Egyetemen és a Klinikum Großhadernen szerezte meg. 1992 óta Frankfurt am Mainban tart fenn magánrendelőt, ahol főként artroszkópiát, térd- és csípőprotézis-műtéteket végez.

Ha két csont találkozik (könyv) író Thomas Pfeifer

 
2 950 Ft
-10%
Hogyan lélegezz?

Hogyan lélegezz?

Tökéletes légzéssel az egészségért, a boldogságért és a jó közérzetért

Richard Brennan

A Hogyan LÉLEGEZZ? rávezet bennünket arra, miként tanuljuk újra légzésünk természetes ritmusát annak érdekében, hogy gondolkodásunk, érzelemvilágunk és tetteink előnyünkre változzanak.

Ez az otthon is végezhető, praktikus légző gyakorlatokat és az Alexander-
technika atyjának forradalmi módszereit felvonultató könyv segít újra felfedezni természetes légzésünket, így életünk valamennyi területén javulást érhetünk el.

A légzés folyamatát tudatosítva felismerhetjük rossz szokásainkat, és enyhíthetjük az ezek miatt gyakran előforduló légzési problémáinkat is.

Hogyan lélegezz? (könyv) író Richard Brennan

 
3 490 Ft
Kedv. ár: 3 140 Ft
Kezdete: 2019.02.15
A készlet erejéig!
Idényfüggő egészséggondozás

Idényfüggő egészséggondozás

Wang Xuejun

A hagyományos kínai orvoslás szerint a természetben zajló változások az emberek energetikai rendszerében is ciklikus változásokat okoznak és ennek nagy jelentősége van az egészség megőrzése, a megelőzés szempontjából.

A helyes életvitel elveit az ősi kínaiak évszázados tapasztalataik alapján fogalmazták meg úgy, hogy azok segítsék az emberi szervezet alkalmazkodását a természet törvényeihez, az évszakok váltakozásaihoz, az időjárás változásaihoz.
A kínai gondolkodásmód egyik legfontosabb alapelve az öt elem tana. Ennek alapján minden, ami létezik, az öt elem szerint osztható fel így például az évszakok, de az emberi szervek és az azokat működtető energiák is.
Ez és még más elvek, energiák, törvényszerűségek összefüggéseit tárja fel ez a könyv az európai ember számára, hogy a szép keleti tudományok a mi életünket is segíthessék

Idényfüggő egészséggondozás (könyv) író Wang Xuejun

 
5 600 Ft
Jungi tarot kártya

Jungi tarot kártya

A jungi Tarot egy archetípusos képsorozat, amit egy eljárás során gondosan megterveztek használati célra, és amit Carl Gustav Jung, a pszichoanalitikus mozgalom egyik alapítója „cselekvő képzelet”-nek nevezett. Reméljük, hogy az olvasók ezekben a képekben kellemes vizuális bevezetését találják a jungi pszichológiának, és ez arra fogja buzdítani őket, hogy komolyan vegyék Carl Gustav Jung a Nyugat titokzatos hagyományáról szóló kiváló összegzését, illetve azok gondolatainak általa történő lefordítását a modern pszichológiai nyelvére.

A dobozban 22 Tarot kártya található. A kártyák magyar feliratozással készültek és tartalmaz magyar nyelvű tájékoztató is.

Jungi tarot kártya (tarot kártya)

 
2 700 Ft
Kea - Nestor notabilis

Kea - Nestor notabilis

Új-Zéland alpesi papagája.

Egy homeopátiás szer születése.

Pál Nóra

Az első dokumentált, Magyarországon elvégzett homeopátiás gyógyszervizsgálat, könyv formában.

"Egy ízig-vérig izgalmas regényt írt Pál Nóra egy tragikus sorsú, mégis vidám papagájféle, a Kea madár egy szál színes tollából készült homeopátiás szer gyógyszervizsgálatáról. Bátran merem regénynek nevezni, hiszen sodró lendületű, fordulatos cselekményszálak találkoznak benne: az új-zélandi madár-holokauszt
túlélőjeként ismert madárfaj története találkozik egy fogságban tartott madárral való kapcsolat történetével, a tollából készült homeopátiás esszencia készítésének fordulatos eseményeivel, a Pál Nóra által létrehozott gyógyszervizsgálatban résztvevő emberek történetével, a szer bevétele után feltáruló jelenségek mögött rejlő emberi és természeti titkokkal.
És föltárul az egymásba fonódó cselekményszálak fölött egy történetfölötti történet: ember és madár egymáshoz való hasonlóságában felismert egysége, ég és föld találkozása.

Hogy mi történik, ha az ember magába vesz egy madár tollából készült esszenciát?
Mivel találkozik ezáltal? Mi történik vele, ha feltárul benne a madár-lét titka? Ha az ember magában ismeri fel belülről a Keát?

Nos, mindez, ahogy egy izgalmas regényben -  kiderül a végére. Bíztatnám az univerzum titkaira nyitott, kutató természetű olvasókat, hogy olvassák el ezt a regényt a végéig - az elejétől." Bóna László

 

Kea - Nestor notabilis (könyv) író Pál Nóra

 
4 000 Ft
Módszertan

Módszertan

a klasszikus homeopátiában

dr. Horváth Katalin

"Mind a kezdő, mind a haladó homeopatáknak szeretném ajánlani munkámat. A kezdőknek a szisztematizáltsága miatt, lássák meg ők is, hogy a homeopátia mennyire messze áll attól a légből kapott fogalomhalmaztól, amivel sokszor megvádolnak bennünket. Kezdőknek önálló tankönyvként nem elegendő, hiszen a klasszikus homeopátia tanrendszerének csak egy kiragadott fejezetét tartalmazza, lásd e fejezet végén a rendszerezést. A metodika tanulmányozására azonban önmagában is alkalmas.

haladó homeopaták is nagyon nagy haszonnal forgathatják a könyvet, amelyben egy helyen fogják találni, hogy mit és hogyan kell elvégezniük, mire és hogyan kell hangsúlyt fektetniük a homeopátiás betegellátás folyamán. Nem szabad megelégedniük azzal a módszertani tudással, amit az alaptanfolyamokon tanultak, hanem ezt állandóan fejleszteni, frissíteni és gazdagítani kell, mi több, egységében látni ahhoz, hogy tudományunkat gyógyult esetek sokaságával tudjuk hitelesíteni.

És végül nagyon nagy nyomatékkal ajánlom a könyvet azoknak a tanult homeopatáknak, akik nem a klasszikus homeopátiát tanulták eddig. Ismerkedjenek meg a klasszikus módszerrel, ne téves definíciók bűvöletében éljenek, vessék össze eddig használt homeopátiájukkal, vegyék észre a különféle módszerek előnyeit és hátrányait, mert csak az tud választani a módszerek közül, aki ismeri őket. Márpedig gyógyítás közben igen gyakran választanunk kell a klasszikus, a klinikai, a komplex és a többi homeopátiás módszer között."

Módszertan (könyv) író dr. Horváth Katalin

 
6 000 Ft
Őrangyalaink

Őrangyalaink 

Egregórák

Nem elég csak önmagunkban őrizni a fénylő szigetet, hanem azt fel kell fedeznünk  a körülöttünk élőkben is.  Ebben igazi spirituális bölcsesség rejlik és ha ezt felismerjük, akkor képessé válunk arra, hogy meghalljuk a védőangyalunk útmutatását, mely felfedi életünk igazi feladatát. „ Hiszen benned rejlik a legmélyebb bölcsesség és a legtisztább igazság. Mindez te vagy! „ Válj sugárzó fényforrássá mindenki számára, mutass utat, hogy mások is kapcsolódhassanak spirituális tanítójukhoz, védőangyalukhoz.  Ismerd meg, hogy hogyan kapcsolódunk egymás életébe, és miként segítünk másoknak spirituális útjukon.  Ez egy nagyon nehéz szellemi kaland, de annál örömtelibb és boldogabb út.

Őrangyalaink (könyv) 

 
2 300 Ft
Reiki A-tól Z-ig

Reiki A-tól Z-ig

Útmutató a reiki elméletéhez, tanácsok a mindennapos gyakorláshoz és a folyamatos fejlődéshez

Szabó Gábor

"Mi a különbség a japánok és a nyugati emberek felfogásában, reikihez való hozzáállásában? Hogyan hat ez a reiki megközelítéseire és alkalmazására? Milyen szabályok szükségesek, és melyek hagyhatók el a kezelésnél? Mitől lesz hatékony a kezelés? Hogyan válhat valaki terapeutává vagy tanárrá? Számtalan hasonló kérdésre választ kap az érdeklődő, ha elolvassa a Reiki A-tól Z-ig című könyvet. Szabó Gábor a Jikiden Reiki Intézet oktatója rengeteg mítoszról rántja le a leplet, és teszi egyértelműen tisztába a reikit körülvevő információs pontatlanságokat. 
Az eddigi legátfogóbb magyar nyelvű reikis könyv megannyi idegen nyelvű forrásból gyűjti össze a reiki történetének fellelhető mozaikdarabkáit, és teszi helyére azokat. A kezeléssel és oktatással kapcsolatos fejezetekben pedig sok-sok év tapasztalatát gyűjti egy csokorba, hogy támaszt, segítséget és megértést nyújtson kezdő és haladó reikisek számára is. Akár csak otthon a családban, akár hivatásszinten kezel valaki a reikivel, hasznos segítséget kap a könyvben, gyakorlati, a hazai életre vonatkoztatott tapasztalati útmutatóval. 
Bónuszként a könyvben megtalálható a Mikao Usuival készült interjú, a Nyilvános Tanítás, valamint Kövesi Péter fordításában Meiji császár waka versei."

Reiki A-tól Z-ig (könyv) író Szabó Gábor

"Mi a különbség a japánok és a nyugati emberek felfogásában, reikihez való hozzáállásában? Hogyan hat ez a reiki megközelítéseire és alkalmazására? Milyen szabályok szükségesek, és melyek hagyhatók el a kezelésnél? Mitől lesz hatékony a kezelés? Hogyan válhat valaki terapeutává vagy tanárrá? Számtalan hasonló kérdésre választ kap az érdeklődő, ha elolvassa a Reiki A-tól Z-ig című könyvet. Szabó Gábor a Jikiden Reiki Intézet oktatója rengeteg mítoszról rántja le a leplet, és teszi egyértelműen tisztába a reikit körülvevő információs pontatlanságokat. 
Az eddigi legátfogóbb magyar nyelvű reikis könyv megannyi idegen nyelvű forrásból gyűjti össze a reiki történetének fellelhető mozaikdarabkáit, és teszi helyére azokat. A kezeléssel és oktatással kapcsolatos fejezetekben pedig sok-sok év tapasztalatát gyűjti egy csokorba, hogy támaszt, segítséget és megértést nyújtson kezdő és haladó reikisek számára is. Akár csak otthon a családban, akár hivatásszinten kezel valaki a reikivel, hasznos segítséget kap a könyvben, gyakorlati, a hazai életre vonatkoztatott tapasztalati útmutatóval. 
Bónuszként a könyvben megtalálható a Mikao Usuival készült interjú, a Nyilvános Tanítás, valamint Kövesi Péter fordításában Meiji császár waka versei."

 
4 990 Ft
Víz a gyógyászatban

Víz a gyógyászatban

Sandra Sándor - Oláh Csaba Zsolt

A könyv a víz jelentőségét, élettani hatásait, szűkös forrásait mutatja be, és büszkén utalunk arra, hogy a világ élvonalába tartozunk a tökéletes biztonsággal iható vezetékes víz hozzáférhetőségében. Igen jó a helyzetünk a természetes vizek megóvását, a szennyvíztisztítást tekintve is.

Magyarország gyógyvíz-nagyhatalom. Szerencsés körülményeinek köszönhetően a Kárpát-medence földtörténete úgy alakult, hogy Magyarország területe alatt a mélyben hatalmas és különleges gyógyvízkincs található. Gyógyvizeink révén az elmúlt évtizedekben hazánkban hatalmas tapasztalati és tudományos balneológiai ismeret halmozódott fel. Célunk, hogy ezt a tudásmennyiséget minél érdekesebben és minél több aspektusból mutassuk be.

Kezdetben főként fizioterápiás, gyógytornász, egészségügyi turizmus, egészségügyi menedzser szakos hallgatóknak és szakembereknek szántuk könyvünket, melyet haszonnal forgathatnak az orvostanhallgatók is. A „vizes témákat” azonban komplex módon kívántuk feldolgozni, ezért a szélesebb kitekintés végett beleillesztettük vízügyi szakember, biológus, fizikus, geológus szerzők munkáit is.

A végeredmény olyan kötet lett, amely új ismereteket kínál képzett reumatológusoknak és a különböző diszciplinákban tevékenykedő kollégáknak, de hasonlóan izgalmas olvasmány lehet a téma iránt érdeklődő laikusok számára.

Gyógyturizmusunknak óriási lendületet adhat, ha gyógyvizeink kedvező hatásait minél szélesebb körben megismertetjük. Az elméleti tudás kiaknázása révén és a folyamatos innováció támogatásával a gyógyvizes kezelések kihagyhatatlan célponttá tehetik hazánkat – reményeink szerint – a beteg és az egészségtudatos emberek számára. Az átfogó elméleti tudást, tapasztalatokat megszerző munkatársak igen hatékonyan alkalmazhatják majd a gyakorlatban a gyógyvizek jótékony, gyógyító erejét.

Víz a gyógyászatban (könyv) írók Sandra Sándor - Oláh Csaba Zsolt

 
4 900 Ft

Sorrend: