Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Mandalás könyvek, minták és kifestők

Fő kategória >MANDALÁK >Mandalás könyvek, minták és kifestők

Mi az a mandala?

Röviden: megvilágosodás erőmező. Szanszkrit neve a mandala, ez szó szerint kört jelent. Tibeti neve tyilkor, aminek jelentése középpont és ami körülötte van. Egy fogalom vagy isteni Lény erőtere, energetikai mezeje. A térben létrejövő végtelen számú lehetőség és történés képi megjelenítése és mindezek rendszerezése a megértés elősegítéséhez. Nagyon - nagyon mély lehetőségek vannak benne a materializált és transzcendens világokban az összefüggések szövevényének felfogásához. Minél többet tudok meg a mandalákról, a geometriájukról, a szimbolikájukról, a jelentéstartalmukról, annál lenyűgözőbbnek találom ezt a műfajt.

Hogyan működik egy mandala? 

Nagyon egyszerűen. A benne lévő formák és színek bizonyos frekvencián gerjesztik a tér energiáját, némelyeket magukhoz vonzanak, felerősítenek, némelyeket taszítanak. Itt is fontos a méret, mert minél nagyobb felületet fed, annál erősebb az általa kifejtett erő, energetikai változás, de persze közrejátszik ebben a központi téma minősége is.
Pont ezért nagyon fontos, főleg a nagy méretű képek és szakrális mandalák esetében, hogy tisztított térbe kerüljenek. Mindegyik elkezdi gerjeszteni maga körül a teret, de a rendetlen, koszos helyiségekben ezek a hatások is felerősödnek. Kihelyezés előtt ki kell takarítani, fizikai és szellemi szinten is, az összehordott lomokat, érzelmi kötődéseket, a veszekedések, verekedések, netán halálesetek és más történések energetikai lenyomatát.


Sorrend:

 Mandaláskönyv – a természet csodája

Mandaláskönyv – a természet csodája

Dudás Dóra Virág

Ezzel a könyvel játszani hívlak. A végtelen nagy természet-mandalába invitállak, hogy az azt felépítő kisebb-nagyobb mandalákkal való játékon keresztül eljuss a természetnek és valamennyi elemének közös középpontjába, az otthonodba. Varázstitkokat rejtő utazás-játék ez. A természet, a természeted és a mandala közös titkának, azonosságának izgalmas felfedezése.

Mandaláskönyv – a természet csodája (mandalák) író Dudás Dóra Virág

 
4 500 Ft
A kelták művészete

A kelták művészete

Több száz eredeti díszítő motívum

Halzer Györgyi

A kelták misztikus, varázslatos világába nem érnek annyit a szavak, mint mai verbális információktól függő világunkban. A kelták korának legfontosabb értékeit leginkább szimbólumaikon keresztül érthetjük meg. Ezek az emberiség közös gyökereiből fakadnak, amit C. G. Jung a kollektív tudattalannak nevezett, a szellem és a lélek régiójából. A könyv lényegéből erről szól, szavak nélkül, újrarajzolva, színezve, festve juttatnak át ebbe az ismeretlen korba.

A kelták művészete (könyv) író Halzer Györgyi

 
2 490 Ft
Angyalok matricás mintakönyv

Angyalok matricás mintakönyv

Az alkotó evvel a  kreatív meditációs mintakönyvvel a művészi tevékenység által elérhető belső csend megtalálását szeretné ösztönözni. Zajló világunkban mindez sokkal nehezebb, mint az archaikus emberek korában. Képei azonban mélyen hatnak a bennünk rejlő szimbólumvilágra, s ezáltal valódi táplálékot és megerősítést nyújtanak az alkotás örömében időző léleknek. Ajánljuk, hogy ne a végeredmény, hanem az alkotás pillanata legyen a figyelem középpontjában.

Angyalok matricás mintakönyv

 
1 200 Ft
Csuhé-tündérek és más szerzetek

Füzetsorozatunk e darabjával a csuhéból készült tündérek üde, kedves világába invitáljuk alkotásra kész olvasóinkat. A kukorica termésének fedőlevele - a csuhé - természetes alapanyag, és rendkívül alkalmas e filigrán, légies lények megteremtésére. A hobbiboltoknak köszönhetően egész évben vásárolhatunk csuhét, bármikor is támadjon kedvünk a tündérfabrikáláshoz.

 
980 Ft
Egyiptomi motívumok

Az ókori egyiptomi művészi ábrázolások legszebbjeit igyekeztünk összegyűjteni. Eltelt néhány ezer év az egyiptomi kultúra virágzása óta, de mi ma is ihletet meríthetünk a gyönyörű, szakrális tartalmú motívumokból. Az ábrák a hobbi- és barkácsüzletekben kapható matrica- vagy üvegfestékkel készíthetők el. A kiadvány 25 mintát tartalmaz.

 
950 Ft
Feng shui ablakképek matricáskönyv   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Feng shui ablakképek matricáskönyv

Bizonyára sokan hallottak már a feng shuiról, a térrendezés ősi kínai művészetről, melynek törvényszerűségeit egyre többen igyekszünk figyelembe venni otthonunk berendézésénél. Ez  a kiadvány ehhez kíván segítséget nyújtani mindazok számára, akik alkotó kedvet éreznek és a saját kezük által készített gyönyörű ablakképekkel szeretnék kellemesebbé varázsolni otthonukat. Az ábrák a hobbi- és barkácsüzletekben kapható matrica festékkel készíthetok el.

 
950 Ft
Nincs raktáron
Feng Shui mandalák

Feng Shui mandalák

Halzer Edit Mária

A könyv egy teljesen új Feng Shui módszert ajánl. Megismertet azokkal a szimbólumokkal, melyek közel állnak Önhöz, valamint a Feng Shui alapelveivel. Számos kifesthető és kivehető mandalájából kiválaszthatja saját személyes ábráját, mellyel kapcsolatba lépve kiegyensúlyozott életet élhet, rendbe hozhatja kapcsolatait valamint egészséges, jól működő barátságokat alakíthat ki, ideális környezetet teremthet otthon és a munkahelyén, ráhangolódhat az életfeladatát elősegítő energiákra.

Feng Shui mandalák (könyv) Író Halzer Edit Mária

 
2 950 Ft
-10%
Gyógyító mandalameditációk

Gyógyító mandalameditációk

30 gyógyító mandala a testi-lelki egészségért

Mike Annesley, Steve Nobel

Mike Annesley és Steve Nobel közös műve egyedülálló gyűjteménye annak a 30 gyönyörű, színes mandalának, melyek középpontjában az emberi test áll. Bár a mandalameditációk a hét csakra köré szerveződnek, a mandalák izgalmas és újszerű képi világa annak köszönhető, hogy az adott csakrához kapcsolódó testrészre vagy szervre fókuszálnak. A meditációk segítenek, hogy kiegyensúlyozzuk életünket, elfogadjuk testünket és annak működését, magunkhoz vonzzuk vagy felerősítsük a belső életerő forrását és enyhítsünk egyes betegségeket - például a fejfájást, az ízületi merevséget, a fáradtság és a szorongás tüneteit, valamint a krónikus fájdalmakat.
A kötet egyedi módon mutatja be a test szerveit és rendszereit. Célja, hogy megalapozza a természetes gyógyulást. Bátorít testünk elfogadására és arra, hogy hálával gondoljunk a végbemenő gyógyító folyamatokra. A szellem végtelen erejére támaszkodva segít a fizikai betegségek gyógyításában a fizikai betegségek gyógyításában.

Gyógyító mandalameditációk (könyv) írók Mike Annesley, Steve Nobel

 
3 990 Ft
Kedv. ár: 3 590 Ft
Kezdete: 2018.04.08
A készlet erejéig!
Kelta mandalák

Klaus Holitzka

 

 

 

Az ősi kelták az egyik legismertebb nép, mely művészetével, lenyűgöző formavilágával, egymásba szövődő vonalaival a mai napig lenyűgözi az embereket.

 
1 990 Ft
-10%
Mandala öröknaptár Enegriát adó mandalák

Mandala öröknaptár

Enegriát adó mandalák minden napra

A mandala öröknaptár 366 db színes mandalával. Minden oldalon újabb és újabb, ragyogóan gyönyörű színű és formájú, energiát adó mandalát talál. A képeket az adott naphoz illeszkedő bölcs útravaló, és a névnapok jelentése gazdagítja. Élvezze sokáig nap mint nap áldásos hatásait ennek a csodálatos öröknaptár nak, otthonában és munkahelyén!

Mérete:170x250 mm

Mandala öröknaptár Enegriát adó mandalák (naptárak)

 
5 990 Ft
Kedv. ár: 5 400 Ft
Kezdete: 2019.09.23
A készlet erejéig!
Mandalák üvegfestékkel

Mandalák üvegfestékkel

A Paradigma kreatív meditációs termékcsaláddal a művészi tevékenység által elérhető belső csend megtalálását szeretnénk ösztönözni. Zajló világunkban mindez sokkal nehezebb, mint az archaikus emberek korában. A mandalák  azonban mélyen hatnak a bennünk rejlő szimbólumvilágra, s ezáltal valódi táplálékot és megerősítést nyújtanak az alkotás örömében időző léleknek. Ajánljuk, hogy ne a végeredmény, hanem az alkotás pillanata legyen a figyelem középpontjában.

 
950 Ft
Szakrális motívumok

A Szakrális motívumok címet viselő füzet a legszebb, legérdekesebb szimbólumokat gyűjti össze kelettől nyugatig, melyek ismét az örömteli alkotás élményét ígérik nekünk. Éppúgy találhatunk benne az időszámításunk előtti nagy civilizációkból származó vallásos ábrákat, mint a számunkra talán már ismertebb keresztény jelképeket.

 
950 Ft
Térhatású mandalák

Térhatású mandalák

Kifestőkönyv 40 mandalával

A negyven mandalát tartalmazó könyvben olyan ábrákat találunk, melyeken - a színeket ügyesen használva - 3 dimenziós hatást érhetünk el. Mindegyik képhez szín- és kifestési javaslat tartozik, így bátran hozzákezdhetünk akkor is, ha nem vagyunk járatosak ebben a különleges technikában.

Térhatású mandalák (könyv)

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
1 990 Ft
Tükrös mandalák

Tükrös mandalák 

A tükrös egy pásztoreszköz, amely egy lapos, kétfedelű, szépen faragott tok, benne tükörrel. A tükrös formája, színe, motívumai különös jelentőséggel bírtak. Ezek az ábrák mind mandala-szerű, geometrikus rajzok, melyekből 40 félét ad kezünkbe ez a kifestőkönyv, a hozzájuk tartozó magyarázatokkal együtt.

Tükrös mandalák (könyv) 

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
1 990 Ft
Ünnepi mandalák

Ünnepi mandalák 

Az ünnepi pillanatokat zaklatott világunkban sokszor nem könnyű tartalmasan, elmélyülten, szellemi szinten megélni. A könyvben szereplő mandalák, a jeles alkalmakhoz kapcsolódó szimbólumok segítségével, az ünnepek csendes, meditatív világába vezetnek. A negyven kifesthető ábra között találunk farsangi, húsvéti, pünkösdi, mindenszenteki, Mikulásnapi, karácsonyi mandalákat, de az évszakváltáshoz, egyéb keresztény ünnepekhez, Boldogasszonyhoz, és még sok jeles eseményhez kapcsolódó képeket is.

Ünnepi mandalák (könyv) 

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
1 990 Ft
  Válogatás a világ lepkés és pillangós díszítő motívumaiból

Halzer Györgyi

 

A világ díszítőművészetében a lepkék és a pillangók az ázsiai művészetben fordulnak elő leggyakrabban. Ennek oka, hogy a halhatatlanság, a határtalan átváltozás, a hosszú életű nők, a szépség, a szeretet és a testi szerelem szimbólumaiként tekintettek rájuk. Különösen nagy népszerűségre tettek szert a lepke és pillangó ábrázolások Európában és Észak-Amerikában a XXI. században könnyű, légies megjelenésükkel, színpompás változatosságukkal és könnyen felismerhető sziluettjükkel. Remek téma gyermekrajzok, képek, ajándékok, számítógépes grafikák és lakberendezési dekorációk készítéséhez. Ehhez nyújtunk segítséget a könyvben található több mint 100 darab lepke és pillangó motívummal. Az eredeti mintákat könnyen kezelhető, vonalas, kontúros mintává rajzoltuk át. Így jól felhasználhatók üvegfestéshez, üvegmatrica készítéshez, textil- és selyemfestéshez, cserép és porcelán festéshez, tűzzománc készítéshez, faragáshoz, hímzéshez, gobelin készítéshez, szövéshez, festékkel és ceruzával történő színezéshez.

 
950 Ft
Középpontban a mandalák

Középpontban a mandalák

Kifestőkönyv 40 mandalával

A mandala az elmélyülés eszköze. E meditációs képekben, szimbólumokban az ember legmélyebb rétegei kifejeződéseit, lelki és szellemi világunk lenyomatait ismerheti fel. A motívumok behatolnak tudatalattinkba, s olyan rezonanciákat keltenek, melyek segítenek megérteni belső világunkat.

Középpontban a mandalák (könyv)

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
1 700 Ft
Nincs raktáron

Sorrend:

Egy mandala elkészítése érdekes feladat. Amikor az alapokat megszerkesztjük, mindig kell lennie egyközponti témájának, fogalomnak, személynek vagy isteni Lénynek ami köré felépül. Hogy jól működjön a megfelelő színeket, szimbólumokat és geometriát kell használni, ami az adott téma energetikájához tartozik, azt erősíti. Kiválasztásukhoz többféle út létezik.

- Az első, talán a legegyszerűbb és legnépszerűbb, de kétségkívül a legmegbízhatatlanabb az intuitív módszer. Gyakorlatilag arról szól, hogy ami éppen eszünkbe jut és/vagy megtetszik nekünk, azt használjuk, mind színekben, mind szimbólumokban, mind festési-készítési technikában. Kezdőknek ajánlom mint kiinduló alap a gyakorláshoz, aztán érdemes továbblépni.

- Ennél fejlettebb és már jóval nagyobb felkészültséget igényel, a meditatív módszer. Itt először elmélyült meditatív állapotban gondoljuk át, építjük fel a mandalát. Körüljárva a témát, átérezve a szimbólumok-színek-formák rendszerét. A felmerült lehetőségek sokszor érdekes összefüggések mellett kerülnek tudatunkba, mélyebb vagy magasabb szintekről. Ennek a módszernek egy még fejlettebb változata, hogy az alapelgondolásunkról több vázlatot készítünk és mindegyiket újra és újra megvizsgáljuk, átgondoljuk és elemezzük.

- A harmadik lehetőség a tudatos készítés módszere. A tudati lélek korában élve, feltétlen ennek a megvalósítására kell törekednünk. Tudatunkkal is felfogva a formák-szimbólumok-színek jelentéstartalmát. Megismerni a szakrális geometriai, a színtani és szimbológiai tudást. Amennyire lehetséges elmélyülni a filozófiák és vallások hittételeinek megértésében. Megtanulni a különböző korok és hitrendszerek művészettörténeti alapjait, hogyan és miért ábrázolnak valamit vagy valakit úgy ahogyan láthatjuk. Ez egy igen hosszú, soha véget nem érő folyamat. Mégis érdemes nekivágni, mert ez most a fejlődés lehetőségének valódi útja.