Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

MANDALÁK

Főkategória >MANDALÁK

MANDALÁK

A mandalák a szimbólumok és színek energiája, rezgése által harmonizálják, energetizálják környezetünket, auránkat, befolyásolják hangulatunkat-érzéseinket.

 

 
Mi az a mandala?

Röviden: megvilágosodás erőmező. Szanszkrit neve a mandala, ez szó szerint kört jelent. Tibeti neve tyilkor, aminek jelentése középpont és ami körülötte van. Egy fogalom vagy isteni Lény erőtere, energetikai mezeje. A mandala a térben létrejövő végtelen számú lehetőség és történés képi megjelenítése és mindezek rendszerezése a megértés elősegítéséhez. Nagyon - nagyon mély lehetőségek vannak benne a materializált és transzcendens világokban az összefüggések szövevényének felfogásához. Minél többet tudok meg a mandalák -ról, a geometriájukról, a szimbolikájukról, a jelentéstartalmukról, annál lenyűgözőbbnek találom ezt a műfajt.

Hogyan működik egy mandala?

Nagyon egyszerűen. A benne lévő formák és színek bizonyos frekvencián gerjesztik a tér energiáját, némelyeket magukhoz vonzanak, felerősítenek, némelyeket taszítanak. Itt is fontos a méret, mert minél nagyobb felületet fed a mandala, annál erősebb az általa kifejtett erő, energetikai változás, de persze közrejátszik ebben a központi téma minősége is.

Pont ezért nagyon fontos, főleg a nagy méretű mandalák és szakrális mandalák esetében, hogy tisztított térbe kerüljenek. Mindegyik mandala elkezdi gerjeszteni maga körül a teret, de a rendetlen, koszos helyiségekben ezek a hatások is felerősödnek. A mandalák kihelyezése előtt ki kell takarítani, fizikai és szellemi szinten is, az összehordott lomokat, érzelmi kötődéseket, a veszekedések, netán halálesetek és más történések energetikai lenyomatát.

 

Egy mandala elkészítése érdekes feladat. 

Amikor az alapokat megszerkesztjük, mindig kell lennie egy központi témának, fogalomnak, személynek vagy isteni lénynek ami köré felépül. Hogy jól működjön a mandala megfelelő színeket, szimbólumokat és geometriát kell használni, ami az adott téma energetikájához tartozik, azt erősíti.

mandalák kiválasztásukhoz többféle út létezik.

- Az első, talán a legegyszerűbb és legnépszerűbb, de kétségkívül a legmegbízhatatlanabb az intuitív módszer. Gyakorlatilag arról szól, hogy ami éppen eszünkbe jut és/vagy megtetszik nekünk, azt használjuk, mind színekben, mind szimbólumokban, mind festési-készítési technikában. Kezdőknek ajánlom mint kiinduló alap a gyakorláshoz, aztán érdemes továbblépni.

- Ennél fejlettebb és már jóval nagyobb felkészültséget igényel, a meditatív módszer. Itt először elmélyült meditatív állapotban gondoljuk át, építjük fel a mandalát. Körüljárva a témát, átérezve a szimbólumok-színek-formák rendszerét. A felmerült lehetőségek sokszor érdekes összefüggések mellett kerülnek tudatunkba, mélyebb vagy magasabb szintekről. Ennek a módszernek egy még fejlettebb változata, hogy az alapelgondolásunkról több vázlatot készítünk és mindegyiket újra és újra megvizsgáljuk, átgondoljuk és elemezzük.

- A harmadik lehetőség a tudatos mandala készítés módszere. A tudati lélek korában élve, feltétlen ennek a megvalósítására kell törekednünk. Tudatunkkal is felfogva a formák-szimbólumok-színek jelentéstartalmát. Megismerni a szakrális geometriai, a színtani és szimbológiai tudást. Amennyire lehetséges elmélyülni a filozófiák és vallások hittételeinek megértésében. Megtanulni a különböző korok és hitrendszerek művészettörténeti alapjait, hogyan és miért ábrázolnak valamit vagy valakit úgy ahogyan láthatjuk. Ez egy igen hosszú, soha véget nem érő folyamat. Mégis érdemes nekivágni, mert ez most a fejlődés lehetőségének valódi útja.

Ezokönyvek Keleverustól webáruház