Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Termék részletekYotengrit 1.

Yotengrit 1.
2 600 Ft

Máté Imre

 

Yotengrit című könyv a magyar őstörténelem hagyományait, régészeti kutatásait mutatja be, a könyvben folytatódik a rábaközi tudók, táltosok tanítása.

A Tengrit a teremtésmondák szájhagyományban megőrzött, "íratlan könyve". Máté Imre Yotengrit című könyvben, tizenegy évszázaddal a Honfoglalást követően, ama hajdani magyarság szellemi értékeit adja vissza a nemzetnek, mely képes volt Hont foglalni, és államot alapítani. Nem hiányt akarunk mesterségesen pótolni, hanem fényre hozni az elveszettnek véltet, - őseink szellemi hagyatékát, mely egyben a legősibb európai hagyaték.

Ha a táltos szót halljuk sok minden eszünkbe jut. Többek között a néprajzi szakirodalom meghatározása is; eszerint a táltoshit a magyarság etnikus sajátossága, régi maradvány a sámánhit idejéből. Mint tudjuk a táltos természetfölötti erővel rendelkezik, akit a feladatra természetfölötti lények választanak ki. A megjelöltség, a különösség például a fölös számú csontban jelenik meg. A táltos viselkedésében eltér az átlagtól: sokáig szopik, zárkózott, komor természetű. A Kisalföldön úgy tartják, abból a gyermekből válik táltos, aki foggal születik. Az elbeszélések alapján a táltosoknak "tudományuk vót": Isten nevében gyógyítottak embert, állatot, ismerték a gyógynövényeket, otthon voltak a természet patikájában. Levették a rontást, megjövendölték az időjárást. Éltek az átváltozás képességével, a közösség érdekében megvívtak a másik táltossal is. Beszéltek az állatok nyelvén, parancsszavukra minden szelíd és vad jószág engedelmeskedett.

 


Ezokönyvek Keleverustól webárúház