Új jelszó kérése

Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Partnereink

Hírek

Szent Korona könyvek


Sorrend:

-10%
A Magyar Korona könyve   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
A Magyar Korona könyve

A Magyar Korona könyve - Európa feltámad

Kozsdi Tamás

Jelen munkámban nemcsak egy átfogó magyar történelmi áttekintést kívántam adni, hanem bemutatni mindazokat a logikai anomáliákat, amelyeket a Magyar Szent Korona kapcsán a kutatásaim során felfedeztem. Munkám célja egyfelől az volt, hogy egy több éves forrásgyűjtési szakaszt lezárjak, valamint az általam felismert gondolatokat a szélesebb Olvasóközönség elé tárjam. A címben megfogalmazott merész állítás, mely szerint Európa feltámad, arra vonatkozik, hogy ha a Magyar Korona a harmadik évezredben újra képes lesz kifejezni önmaga erejét, hatalmát és mágikus működésének kódjait, akkor Európa számára egy olyan fényminőséget nyújt át, amelyre véleményem szerint az európai népek lelki közössége nemcsak hogy éhezik, hanem büszke lesz rá minden ma élő magyar ember is. Kívánom, hogy így legyen!

A Magyar Korona könyve (könyv) író Kozsdi Tamás

 
4 990 Ft
Kedv. ár: 4 490 Ft
Kezdete: 2016.02.21
A készlet erejéig!
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
A magyar korona története   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
A magyar korona története

A magyar korona története

hibátlan állapotú, antikvár példány

Bertényi Iván

1978. január 6-án a Parlamentben Cyrus Vance akkori külügyminiszter az Egyesült Államok elnökének képviseletében ünnepélyesen átadta Apró Antalnak, az Országgyűlés akkori elnökének a magyar királyi koronát és a többi koronázási jelvényt. Nemzeti kincseink több mint három évtizedes távollét után visszakerültek hazánkba.
Bertényi Iván történész a korona történetéről és a hozzá fűződő problémákról ad képet. Ismerteti a korona eredetével kapcsolatos nézeteket, vitákat, nyomon követi a korona sorsát történelmünk viszontagságai közepette. Szól a szentkorona-tan kialakulásáról és szerepéről, reakciós, soviniszta célokra való felhasználásáról. Részletesen ír egy-egy nevezetesebb koronázási szertartásól, a korona XX. századi történetéről, Nyugatra hurcolásáról, majd hazatéréséről.
A magyar korona története könyv az 1978-ban megjelent mű harmadik, javított és bővített kiadása. A szerző Bertényi Iván hasznosította az első kiadás óta született újabb eredményeket, az újabb viták tanulságait.

A magyar korona története (könyv) író Bertényi Iván

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
1 800 Ft
-10%
  A Magyar Szent Koronának és az ahoz tartozó tárgyaknak históriája

A Magyar Szent Koronának és az ahoz tartozó tárgyaknak históriája

Decsy Sámuel

A magyar Szent Korona a magyar államiság egyik jelképe, amely végig kísérte a magyar történelmet. Viszontagságos történetéről szól ez a gyakran idézett tudományos könyv, az 1790-es évek egyik legszebben illusztrált kiadványa. A Szent Korona és a koronázási jelvények képi bemutatása, a korona őrség tagjainak ábrázolása, a jeles koronázási ceremónia részleteinek színes metszeteken történő megjelenítése valóban különlegessé teszi a könyvet.

A Magyar Szent Koronának és az ahoz tartozó tárgyaknak históriája (könyv) író Decsy Sámuel

 
5 990 Ft
Kedv. ár: 5 390 Ft
Kezdete: 2013.11.16
A készlet erejéig!
-10%
A szent korona eredete

Révay Péter

Ma már romokban áll Szklabinya reneszánsz várkastélya, az egykori Turóc vármegyer erőssége és a 18. század derekáig székhelye, ahol Révay Péter koronaőr az 1610-es években papírra vetette művét a magyar Szent koronáról. Lelkiismeretes őrző volt a báró, aki hivatalában küldetést látott nemcsak a korona őrzésére, de kultuszának ápolására is. Módjában volt a Szent Koronát kezébe venni, alaposan megvizsgálni, és úgy határozott, hogy tapasztalatait a nagyvilág elé tárja.

 
900 Ft
Kedv. ár: 810 Ft
Kezdete: 2014.06.16
A készlet erejéig!
-10%
  A Szent Korona sérüléseinek és átalakításának krónikája

A Szent Korona sérüléseinek és átalakításának krónikája

Németh Zsolt

Kevéssé ismert, hogy a magyar Szent Koroná t létezése során mennyi sérülés érte és milyen sok átalakításon ment keresztül. Mindezek alapos és részletes számbavételére vállalkozott Németh Zsolt A Szent Korona sérüléseinek és átalakításának krónikája könyvében, aki már korábbi munkáiban is foglalkozott a kérdéskörrel. Minden eddiginél több írott forrás és korai Szent Korona-ábrázolás, valamint a különböző szakvizsgálatok eredményeinek összevetésével a lehető legteljesebb összegzését adja a Koronát ért változtatásoknak, melyek száma lényegesen meghalad minden korábbi feltételezést.

A Szent Korona sérüléseinek és átalakításának krónikája (könyv) író Németh Zsolt

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
4 800 Ft
Kedv. ár: 4 320 Ft
Kezdete: 2014.02.21
A készlet erejéig!
A Szent Korona szimbólikus tanítása

A Szent Korona szimbólikus tanítása

A szimbólumok és szimbólumrendszerek hidat képeznek a látható és láthatatlan világok között.

A Szent Korona a teremtett világ és a Teremtő közötti kapcsolatot mutatja.

Ez a könyv arra a kérdésre keresi a választ, hogy a Szent Korona kicserélt képei hogyan módosítják a fenti kapcsolatot.   / Kiadó ajánlása /

A Szent Korona szimbólikus tanítása

                                           

 
2 300 Ft
Angyali korona, szent csillag - A Magyar Szent Korona   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Angyali korona, szent csillag - A Magyar Szent Korona

Angyali korona, szent csillag - A Magyar Szent Korona

Pap Gábor

 

„A magyar Szent Korona, a beavató koronák típusába tartozván, nem csak jelképes, de valóságos működésűnek is tételeződik. A magyar közjog, amióta csak adatokkal rendelkezünk felőle, mindig ilyenként kezelte. Ezért nem lehetett helyettesíteni semmilyen más uralkodói fejdísszel, és ezért nem lehetett jogérvényesen magyar királynak tekinteni, akit nem vele koronáztak. A magyar Szent Korona valóságos működésével kapcsolatban ma már konkrét kutatási - mérési, illetve folyamat - rekonstruálási - eredményekről is beszélhetünk. Ezek további pontosítása összehangolt (bár hivatalosan nem támogatott) kutatási program keretében folyik...”

• Ne mondja... Tizenegy időszerű óvás a magyar Szent Koronával        kapcsolatban;

• Gyorsjelentés a Korona - kutatás állásáról;

• Kegytárgy vagy műszer? Módszertani kérdések a Szent Korona  vizsgálatával kapcsolatban;

• Fejezetek a Szent Korona és a Korona - kutatás történetéből;

• Koronánkról - magunk között;

• Kegyelem néktek és bölcsesség - Beszélgetések a magyar Szent  Koronáról;

• A Szent Korona - tanról dióhéjban;

• Elgurult labdák; Bibliográfia;

 

Mitől szent a magyar Szent Korona? Ha ezt a kérdést föltesszük egy iránta érdeklődő egyszerű embernek, akkor valami olyan választ kapunk, hogy hát azért, mert pápa küldte, vagy azért, mert egyháziak koronáznak vele. Tehát valami egészen ésszerű vagy annak tűnő érvet keres a válasz fogalmazója. Valójában egy kicsit másképp áll a dolog. Először is nem magától értetődő, hogy ennek a koronának „szent" jelzője lett. Össze tudjuk vetni egy másik, egykor ugyancsak használatban volt és vele nagyjából egykorúnak is látszó koronával - ez a német-római császári korona -, de azt nem szokták szent koronának nevezni, ott magát a birodalmat nevezik Szent Római Birodalomnak.

Tehát mindenképpen föl kell figyelni erre a jelzőre. Ahhoz, hogy a kérdésre válaszolni tudjunk, tudni kell, hogy három típusát szoktuk megkülönböztetni a koronáknak. Az első a házi korona, a második az országló korona, a harmadik a beavató korona. A házi koronát - mint mondani szoktuk - papucsban is lehet viselni, tehát családi körben is hordhatja a király, hogyha éppen ez jött rá. Az országló koronát országos ügyek intézésekor viseli. Vagy a két legfontosabb hivatala, a főbírói és a főhadúri feladat gyakorlása közben, vagy pedig ha idegen országok követeit fogadja, tehát ország-ország közötti kapcsolatban.

És végül van a beavató korona, amiről a legkevesebbet tudjuk, mert Európában az utolsó másfél ezer évben -legjobb tudomásunk szerint- a miénk volt az egyetlen olyan korona, amelyik a szó legszorosabb értelmében beavató koronának tekinthető. Ennek az a sajátossága, hogy sem családi körben, sem országos ügyek intézésekor nem lehet viselni. Egyetlen alkalommal lehet viselni, a koronázáskor.

Pap Gábor: „Angyali korona, szent csillag"

BESZÉLGETÉSEK A MAGYAR SZENT KORONÁRÓL

 
4 590 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
Az időkód

Az időkód

Berta Tibor

Berta Tibor a Magyar Szent Korona 18 év saját kutatási eredményét
adja közre - olvasmányos formában - felfedezéseinek tudományos
alátámasztásaival (NASA-s,számítógépes csillagászati program) ill.
kultúrtörténeti, asztrológiai bizonyításaival. Ennek kapcsán a könyv
sehol eddig nem publikált, számos, világszenzációra is számot tartó új
felfedezést hozott nyilvánosságra.

Csak néhányat megemlítve: - a Magyar Szent Korona és az angliai Stonhenge kőkörének szerkezete az égbolt földi vetülete, - az egyiptomi Kheopsz piramissal kiegészülve egy energetikai rendszert alkot és azonos mértékegységben készült égi és földi naptári rendszer (ahol etalon a Magyar Szent Korona fejpántja), - Jézusnak és édesanyjának Máriának a születési dátuma, a nemzeti zászlónk piros-fehér-zöld színe és különböző évszámok (azóta már bekövetkezett és még előttünk lévő események évszámai) a Magyar Szent Koronán, - A Kárpát medence területi 'égi' léptéke (katasztrális hold) és minőségi mértékegysége (aranykora), stb.

A dél-angliai Stonehenge és az egyiptomi Kheopsz piramis az ősi időktől fogva üzeneteket közvetít az emberiség számára. Az üzenetek kulcsát - az időkódot - a Magyar Szent Korona őrzi szerkezetébe rejtve. Az időkód segítségével megfejtett építmények az ókori csillagászat nyelvén szólalnak meg, mint időmérő szerkezetek és jelzik a kozmikus időt. Azt, hogy valójában hány óra van kozmikus (égi) szinten. 

Erre az idöre kíváncsi ma mindenki, hogy mennyi ideje is van még hátra a Földet lakó emberiségnek. Ki lehet-e ezt valahogyan számolni? Lesz-e világvége? Mikor kezdődik a bibliai apokalipszis, vagy már el is kezdődött? 

Nos Az időkód könyv segít a fenti kérdések megválaszolásához. A Stonehenge, a Kheopsz piramis és a Szent Korona üzeneteinek elolvasása után újabb lényegi kérdések merülhetnek fel... aki a három építményt tervezte, az elöre látta a jövőt? Ő az Isten valójában? A három kozmikus időmérö szerkezet mennyi időt mutat ma? 

Galaxisunkban az ember szűkebb kozmikus környezete a Naprendszer. Az ókorban a központi óriás égitest -a Nap - mint Isten létezett az emberek tudatában. Kétezer éve Jézus is napistenként a világosságot - a fényt - hirdette a sötétség erőivel szemben. Ez a sötétség és világosság harca az ókori Zoroaszter tanítása volt. Ezen belül létezett a  zurvánizmus, az idő vallása, amely szerint az időt uraló lény maga az Isten (Zurván). Az idővallásának alaptézise az volt, hogy a földi világ dolgait az égi világ irányítja és tartja azt ellenőrzése alatt. Az ókori asztrológia - minden tudományok egyesítője - is azt a nézetet képviselte, hogy a csillagokban minden előre meg van írva, s a planéták égi helyzeteiből következtethetünk akár a jövőre is. 

Az ókori nagykultúrák igen nagy figyelmet fordítottak az égi és a földi erők kiegyensúlyozására, a természeti erők és az emberi tevékenység harmóniájának megteremtésére. A kozmikus és a földi erők egymásnak feszülését az ókori geomantia tudománya írta le (az elhelyezés és tájformálás művészetének mai neve a radiesztéziai Feng Shui). A geomantia valójában három erőforrás energiáit veszi figyelembe, így az égi erök az idő múlását határozzák meg, a földből eredők az időjárást és a földfelszínt, míg a harmadik erő az emberi tényező. A geomantia tudójának, a földjósnak a feladata, hogy a három erő harmóniáját megteremtse egy adott területen. A Magyar Szent Korona egy ilyen harmónia szimbóluma, ahol az Ég és Föld erői jelennek meg, hogy a választott területen élő emberek sorsa a legkedvezőbben alakuljon. A geomantia tudói így érték el azt az állapotot, mely szerint a Magyar Szent Korona az ország teste - égi erők emelik az ország területe fölé - és így az ország a Korona alá tartozik. Ebben a mágikus erőkiegyensúlyozó eljárásban a földjósok az idötényezőt is hozzárandelték a hely kiválasztásakor az országlakók sorsához. Miután a szimbólum harmóniáját avatatlan, nem hozzáértő kezek a múltban megmásították, (vagy elrontották), ez a jövőre nézve hatással kell hogy legyen az itt lakók számára. 

Ennek a problémának a megoldását szolgálhatja Az Időkód c. könyv, mert ha az Ég erői a Föld erőivel és az emberek szándékával találkoznak, helyére áll a harmónia. Ennek épp itt lenne az ideje...,

Az időkód (könyv) író Berta Tibor

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
3 800 Ft
Az ismeretlen szent korona

Az ismeretlen szent korona

Kopári Dénes

A könyv új szempontokkal gazdagítja az eddigi szerteágazó, és számos kérdés megválaszolásával adós koronairodalmat.

Az ismeretlen szent korona (könyv) író Kopári Dénes

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
3 400 Ft
Fénymagos ékesszólás   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]

Fénymagos ékesszólás

Képírás a Szent Koronán

Máriáss László

A Korona formái, képei, anyagai, díszei nem öncélúan, hanem összehangoltan, egy szakrális beavatási program köré csoportosítva készültek. A program - amit részleteiben nyomon követünk - egyszerre jelent bizonyos működést, kifejezési szándékot, amely a Korona megjelenéséből, rendszeréből, képeiből és felirataiból leolvasható. A leolvasható üzenet a szertartás résztvevőinek szól, ezen belül külön a beavatandónak, a koronázó főpapnak, a jelenlevő nemzettagoknak, mindenkinek megfelelő módon. A megfelelő mód azt jelenti, hogy az olvasat lehetett tudatalatti, intuitív (révülésszerű), lehetett látványszerű, és későbbi, mai korra gondolva kibetűzésig, műszeres vizsgálatig részletező.

Fénymagos ékesszólás (könyv) író Máriáss László

Ezokönyvek Keleverustól

 
1 900 Ft
-10%
Kikelet

Huni fáraótól a Szent Koronáig

 

Borbola János


A feltámadás, a kikelet egyiptomi hieroglifáit, a keresztény tanok eredetét kutatjuk. Meglepetésünkre utunk a Szent Korona kupolájához vezetett. Megkövesedett dogmák, tudományként számon tartott nézetek sorát tettük mérlegre. Könnyűnek találtattak.

A hieroglifák végül is megszólaltak... A Szent Korona szimbolikája új titkokat fedett föl... A kutatás, és a felismerés útján nincs megállás, hiszen bármely kérdésre adott válasz menet közben újabb kérdések özönét szüli. Ezzel a jelenséggel kell most is megküzdenünk.

 
3 800 Ft
Kedv. ár: 3 420 Ft
Kezdete: 2013.04.09
A készlet erejéig!
-10%
Kis könyv a Szent Koronáról

Kis könyv a Szent Koronáról

Eisler János

Mikor készült a Szent Korona pánt része, s lehetséges-e, hogy két részének egybeszerkesztése a XI. század folyamán történt, István király szentté avatása kapcsán? Alapvetően e kérdésekre keresi a választ a muzeológus-művészettörténész szerző Eisler János
A kettős szerkezetű Szent Korona egykori összeállításának időpontmeghatározásában a kutató azt az utat választja, amely a kettős korona teológiai tartalmából következhet. Hogy Krisztust kétszer jelenítik meg az egyesített koronán, és a szokásos tizenkét apostol helyett csak nyolcat ábrázolnak a pánton, kulcsfontosságú rész a teljes program és a keltezés datálásához. A koronának valamiképp köze van a felkenéskor elimádkozott Credóhoz, amelyben az 1054-es egyházszakadás után a filioque formula volt a Romai Egyházban érvényes. Az egybeszerkesztett korona típusában nem idegen a XI. században ismert, mind a nyugati, az ún. Bügelkrone és a keleti, az ún. Kalemaukion koronatípustól. Ennek igazolására bőséges, illusztrációkkal dokumentált analógiákkal szolgál a szerző. A Szent Korona egybeszerkesztésére vonatkozóan felteszi, hogy a Bizáncból érkezett abroncsot es a XI. század folyamán készített pántot akkor szerkesztik egybe, amikor 1083-ban István királyt szentté avatják, és István felemelésekor – az egyházi szentté avatás szertartásakor – ezzel a jelvénnyel érintik a sírból kiemelt koponyáját.


A könyv a Szent Koronáról készült 15, s az egykorú analógiákat bemutató 10 színes kép és 50 fekete-fehér illusztrációt is tartalmazza.

Kis könyv a Szent Koronáról (könyv) író Eisler János

 
3 990 Ft
Kedv. ár: 3 591 Ft
Kezdete: 2014.01.01
A készlet erejéig!
Magyarország Szent Koronája

A Szent Korona misztériuma és tana

 

Kocsis István

 

Meg kell fejtenünk a magyar Szent Korona titkát, azaz beszélnünk kell a Szent Korona misztériumának kérdéseiről is. El kell magyaráznunk, mit jelent a Szent Korona tagjának lenni, mi a Szent Korona tana, mit jelentett (és mit jelenthetne) a Szent Korona misztériumában élni.

„Nincs még egy olyan nemzet a Földön, amely egyetlen nemzeti ereklyéjének ekkora jelentőséget tulajdonítana és olyannyira tisztelné, mint a magyar nép a Szent Koronát. Birtoklásáért trónviszályok dúltak, sokszor árulások és összeesküvések áldozatává lett. Volt eset, amikor egyszerűen ellopták vagy titkon őrizték. Egy alkalommal a hazaszállítása közben vesztették el a Szent Koronát, de mindig megkerült.

Többször hurcolták ki az országból, föld alatt elásva rejtegették, és történt, hogy zálog tárgyát képezte. A korona szent elnevezése abból az áhítatból eredt, miszerint az államalapító királyt szentté avatták. Példa nélküli az a szemlélet is, melyet a régi feudális Magyarország alkotott a Szent Koronáról: a Szent Korona Tan. A Magyar Szent Korona a magyar történelem legbecsesebb emléktárgya, s a legrégebben használt, mind a mai napig épségben megmaradt királyi fejék Európában.

A Magyar Szent Korona csaknem ezer esztendeje hozzá tartozik történelmünkhöz. Ezer év alatt 55 magyar királyt koronáztak meg vele (csak két király fejére nem tették a Szent Koronát; II. János Zsigmondéra, mint ellenkirályra, aki csak névleg uralkodott és 1570-ben le is mondott, valamint II. József fejére, aki saját akaratából nem koronáztatta meg magát).

A magyarok királyainak koronája az államiság jelképe lett, ebből alakult ki a világon egyedülálló Szentkorona Tan.

A könyv tartalmazza a magyar szent korona eddig nem publikált írásait is.


1038. augusztus 15-én Nagyboldogasszony napján Szent István király Székesfehérvárott országát a Magyar Szent Korona képében a Mennybe emelt Szűz Máriának ajánlotta fel. Ez az ég és a Föld között kötött szerződés a Kárpát-medencét Szűz Mária országává tette, és ezért ezen a jogi helyzeten a földi hatalmak nem változtathatnak. A szentkorona eszme Szent István tudatos politikai és államjogi alkotása.

 
3 800 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben

Sorrend:

Ezokönyvek Keleverustól 

Ezoterikus könyvekezoterikus pszichológia,

természetgyógyászati könyvek, a népi gyógyászat könyvei,

továbbá asztrológia-horoszkóp ezoterikus könyvek,

számmisztika könyveknumerológia könyvek  

tarot kártya  és angyal kártya, valamint az egészséges életmód,

paleolit, bach virágterápia könyvek és esszenciái,

a magyar őstörténelem műveinek webáruháza.


Az Ezokönyvek Keleverustól webáruházban

válogathat az  ezoterikus könyvekezoterikus pszichológia,

természetgyógyászati könyvek,népi gyógyászat,

az egészséges életmód kialakítását segítő reformtáplálkozás könyvek, 

az asztrológia-horoszkóp, számmisztika könyvek, numerológia könyvek 

multat, jelent és jövőt elemző  kiadványai közül, melyek az ezoterikus irodalom meghatározó ágazatai.

Továbbá az önismeret, pozitív gondolkodás, szeméyiségfejlesztés témakörét ismertető

ezoterikus könyvekbach virágterápia  és esszenciái, radiesztézia eszközei és könyvei,  tarot kártya és angyal  kártya

fali-, matrica-,hűtőmágnes-, energetizáló mandalák

valamint a magyar őstörténelmet bemutató könyvek között.


Fentiek mellett lehetősége van böngészni   további  ezoterikus könyvek,

az álomfejtés, horoszkóp, ezoterika, kabbala, mágia és meditáció,

karma-reinkarnáció érdekfeszítő ezoterikus könyvek választékából, 

a depresszió által okozott lelki problémák megoldását elősegítő 

 lélekgyógyászat, energiagyógyászat, ezoterikus könyvek,  

  a keleti tanításokat képviselő tao filozófia, buddhizmus ezoterikus  könyvek

a kínai orvoslás, a bioterápia, homeopátia, feng shui, ajurvéda, párkapcsolat-szerelem, családfelállítás témakörű ezoterikus könyvek között,

továbbá természetgyógyászat témakörében a

makrobiotika, paleolit étrend, méregtelenítés-böjt, táplálkozás-reformtáplálkozás,

aromaterápia, mozgásterápia, légzésterápia, fitoterápia, reflexológia, masszázs könyvek között

melyeket a kiválasztott könyv kategóriára klikkelve előhívhat, kinagyíthat,

ismerkedhet a tartalmukkal.


Szinte minden terméket

 

10%

 

kedvezménnyel vásárolhat!

 

 20.000.-Ft

 

feletti eseti vásárláskor

 

a szállítás ingyenes

 

Szaktudásommal, mint a MANTRA Alternatív Természettudományi Főiskola végzett parapszichológusa és ezoterikus szakkönyvellátója,

kérésére készséggel segítem választását.

 

Tel: 06-70-933-0021

E-mail: keleverus@gmail.com

 

Keleverus