Új jelszó kérése

Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Hírek

Molnár V József könyvei


Sorrend:

Az emberélet szentsége

Az emberélet szentsége

Molnár V. József

A régi ember a ... Mindenségben megtalált egybecsengéseket szűkebb emberi környezetére is érvényesnek tartotta. Nem másolta a természet adta mintákat, amelyek az ős-képeket és a nemzedékről nemzedékre öröklődő szokásokat igazolták vissza; emberi különvalóságát megtartva, őrizve a személyére szabottat is, azt erősítve igazította életét a nagy egész működésrendjéhez...A hajdan volt kerek világban ekképpen a mindenség lélekrajzát valósította meg az ember, s hagyta mintául, kovászként mireánk. Úgy vélem, a tikkadó lelkű mai embernek szüksége van eleink szokásrendszerére, bár a régi formákat másolni a mában (az alaposan megváltozott körülmények között) csak részben lehet - módszert adhat a hagyomány, s gyökereket erősíthet, mivel a valóságos hit örök, isteni értéket őrző kerekségét mutatja meg.

Az emberélet szentsége (könyv) Molnár V. József

 
3 990 Ft
Örökség

Örökség

Molnár V József

Nyolc év gazdag terméséből válogattuk jelen kötet írásait. Bár különböző helyen és időben megjelent tanulmányokat kap itt egy kötetben az olvasó, látszólag a témák is távol esnek egymástól, mégis újból és újból ismerős mondatokra, egymás rímelő gondolatokra lelhetünk.

Egy-egy tanulmány a műveltség egy-egy ága, de mindegyikben jelen van a törzs is, oda köt vissza. A részben mindig jelen van az egész a részletek rajzolják meg a műveltség jellegét. Ez a kultúra hatalmas tudást halmozott fel. Képtelenség egyszerre láttatni az egészet. Az írásokat olvasva, egy-egy területet jobban megismerve mégis egységes kép tárul elénk.

Örökség (könyv) író Molnár V József

 
3 500 Ft
Világ-virág   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Világ-virág

Világ-virág

A természetes műveltség alapjelei, és azok rendszere

Molnár V József

A régi kultúrák és a természeti népek műveltségében az elemi alakzatok megszámlálhatatlan sokasága van jelen. Molnár V. József kutatásai által felállított saját logikai modellje igazolja az egymástól térben és időben távol keletkezett motívumok rendszerét, rokonságát és általános jelentés tartalmát.

Világ-virág (könyv) író Molnár V József

 

 
5 290 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben

Sorrend: