Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Magyar nép őstörténete


Sorrend:

prev
12
next

-10%
Szumirok, szittyák, ősturánok

Baráthosi-Balogh Benedek

 

Az újra életre keltett, majd tízezer éves múlt idők olyan új világát tárja elénk, amellyel semmiféle idegenfajta élete és semmiféle rafináltan kieszelt mese nem versenyezhet. És mégis ez a kötet eltér az eddigiektől. Turáni könyvsorozatom a turáni igazságokat nyújtja. Ennek pedig legősibb fundamentuma az, amit most vagyok elmondandó. Így kötelességem az összes bizonyító tényeket és körülményeket a legnagyobb becsületességgel felemlegetni.

 
2 100 Ft
Kedv. ár: 1 890 Ft
Kezdete: 2013.04.09
A készlet erejéig!
Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája

Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája

Az eredeti kézirat először nyomtatásban

Blazskovics József, Grandpierre Attila, Grandpierre K. Endre

A Tárih-i Üngürüsz, a magyar ősgeszta 1453-ban íródott a török szultán számára egy réges-régi ősforrás alapján. Sorsa azóta a lét és a nemlét bugyrait járja. Bár 1860-ban Vámbéry Ármin átadta az MTA-nak, 120 éven át ismét nemlétezőnek tekintették. Csak akkor vált mégis ismertté, amikor ezt a tétlenkedést látva szorgos magyarok kikölcsönözték a török nyelvű kéziratot és megszervezték magyarra fordítását. Megpróbálták megnyerni a Tárih-i Üngürüsz kiadatásához Ligeti Lajos turkológus, az MTA akkori alelnökének támogatását. Amikor ez ügyben személyesen felkeresték, és nem tágítottak e szándékuktól, az MTA akkori alelnöke így kiabált: „Ne merjék ezt megtenni, mert véresre zúzott homlokkal fognak visszahátrálni!, és Ne akarjanak engem a sz…ros vödörbe dugni! Grandpierre K. Endre két nagyhatású ismertetőt tett közzé róla, és ezután a Tárih-i Üngürüszt nem lehettett tovább elhallgatni. Korlátozott példányszámban kiadták, de egy hamisítással felérő, torzított változatban, amelyekbe a fordító belement, mert, ahogy mondta: „Erőltették, nem tehettem mást. Az eredeti, hamisítatlan kézirat őstörténeti része most, ebben a kötetben lát először napvilágot Grandpierre K. Endre összes e témában megjelent írásával együtt. A kötetet Grandpierre Atilla tanulmánya vezeti be, amelyben megvilágítja a különböző álláspontokat, azok eltéréseinek okát, feltárja a Tárih-i Üngürüsz idősíkjait, hogy megvilágítsa a Tárih-i Üngürüsz helytálló értelmezéséhez szükséges legfőbb szempontokat. Ennek során fény derül az ősi magyar szájhagyomány jelentőségére, a magyar nemzeti sajátságokra, a regőseink és a mágusok közötti kapcsolatra, Nimród történelmi szerepére, s részletes képet kapunk a Tárih-i Üngürüszről, amely őstörténetünket az eddigieknél mélyebb összefüggésbe helyezi. Bebizonyosodik, hogy a Tárih-i Üngürüsz legfontosabb nemzeti krónikánk, amely képes arra, hogy hathatósan hozzájáruljon a magyarság szellemi megújhodásához.

Grandpierre Atilla

Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája (könyv) író Blazskovics József, Grandpierre Attila, Grandpierre K. Endre

 
6 990 Ft
-10%
Történelmünk központi titkai

Történelmünk központi titkai

Magyar ősvallás - őshaza: Kárpát-medence - Árpád nagykirály

Grandpierre K. Endre

Ismerjük-e a magyar történelmet? A köztudatban élő kép szerint igen, hiszen a hivatalos történetírás és az iskolában tanultak összhangban állnak. A közkeletű kép szerint a magyar történelem Szent Istvánnal kezdődött. Márpedig a valóságban történelmünk legmeghatározóbb, életfontosságú kérdései Szent István előtt dőltek el. Szent Istvánig Magyarország sok évezredes múltra visszatekinthető világhatalom volt; azóta Magyarország súlya lassan, de következetesen csökken, nemcsak terjedelmében, de magyarságában is. Ez a kulcsfontosságú könyv, amely 1996-ban tíz füzetben látott napvilágot, és amely most először kerül könyvalakban az olvasóközönség elé, alaposan kiegészítve és javítva, az első, amelyik átfogó képet ad a magyar történelem olyan központi kérdeiről, amelyek felvetése is a közelmúltig tabunak számított. Ez a könyv minden magyar nyelven megjelent mű között a legfőbb szellemi erőforrás a magyarság teljes szellemi épségének visszaszerzéséhez. Ha a magyarság legjobb része megtanul küzdeni a magyar történelem feletti önrendelkezés visszaszerzéséért, ez a könyv lesz jövőnk legfontosabb alapműve, a magyarság legnagyobb szellemi kincse.

Grandpierre K. Endre jóvoltából feltárulnak szemünk előtt eddig nem- vagy csak sejtett őstörténeti összefüggések - a magyar ősmúlt félelmetes időbeli kitágulásának lehetőségét villantja föl. Hisszük vagy nem hisszük, de többé már nem lehet elhallgatni ezeket a következtetéseket.

Csodálattal és elismeréssel gondolunk Grandpierre K. Endrére történelmünk eddig eltitkolt eseményeinek olvasása után...bebizonyította, hogy el kell ismernünk őt korunk legkiválóbb történelmi nyomozójának. (Prof. Badiny Jós Ferenc)

Történelmünk központi titkai (könyv) író Grandpierre K. Endre

 

 

 

 
3 990 Ft
Kedv. ár: 3 591 Ft
Kezdete: 2015.07.13
A készlet erejéig!
-10%
Történelmünkhöz bővebben, magyarul

Szondi Miklós

Jelen munka nem vállalkozhat többre, minthogy néhány írással igyekszik hozzájárulni a történelmi ismeretterjesztéshez, s mindezt magyarul. A könyvben található szerény gyűjtemény alapot adhat arra, hogy az olvasó minél több értékes munkához eljuthasson általa. Ez a gyűjtemény nagyon jó fogódzó azoknak, akik nyelvünk ápolásával is tenni akarnak azért, hogy a valós történelmünk ismerete jusson el minél több emberhez.

 
1 680 Ft
Kedv. ár: 1 510 Ft
Kezdete: 2013.04.09
A készlet erejéig!
-10%
Valaki bennem tovább él...

Molnár V. József élete és hitvallása Tóth Péter Pál portréfilmje alapján

 
2 800 Ft
Kedv. ár: 2 520 Ft
Kezdete: 2013.04.09
A készlet erejéig!
Magyar halottaskönyv

Magyar halottaskönyv

Bevezetés az életbe

Bíró Lajos

Egy egész sor halottaskönyv olvasható már magyarul. A Magyar Halottaskönyv írója Bíró Lajos a modern haláltabu ledöntéséhez azzal szeretne hozzájárulni, hogy az ősmagyar lélekhit és túlvilágismeret segítségével útmutatást nyújtson olvasóinak és enyhítse,(vagy meg is szüntesse) halálfélelmüket. Az utolsó földi utat minden embernek, minden magyarnak meg kell tennie egyszer. Így hát senki sem mondhatja, hogy ennek a könyvnek a tartalma őt nem érinti.

Magyar halottaskönyv (könyv) író Bíró Lajos

 
2 800 Ft
Nincs raktáron

prev
12
next

Sorrend: