Új jelszó kérése

Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Partnereink

Hírek

Magyar nép őstörténete

 Fő kategória >MAGYAR ŐSTÖRTÉNET KÖNYVEK >KÖNYV >Magyar nép őstörténete

Sorrend:

12

Magyar halottaskönyv

Magyar halottaskönyv

Bevezetés az életbe

Bíró Lajos

Egy egész sor halottaskönyv olvasható már magyarul. A Magyar Halottaskönyv írója Bíró Lajos a modern haláltabu ledöntéséhez azzal szeretne hozzájárulni, hogy az ősmagyar lélekhit és túlvilágismeret segítségével útmutatást nyújtson olvasóinak és enyhítse,(vagy meg is szüntesse) halálfélelmüket. Az utolsó földi utat minden embernek, minden magyarnak meg kell tennie egyszer. Így hát senki sem mondhatja, hogy ennek a könyvnek a tartalma őt nem érinti.

Magyar halottaskönyv (könyv) író Bíró Lajos

 
2 800 Ft
Magyar mágia

Magyar mágia

Tizennégy néprajzi tanulmány

Bíró Lajos

A Magyar mágia tanulmánysorozat a magyar népi varázslatokról szól. Nem alaptalan és komolytalan babonákról, hanem ősi mágikus szertartásokról, eszközökről és módszerekről, egy már nagyrészt feledésbe merült tudás nagy fáradtsággal összeillesztett töredékeiről.

A könyv tartalma:
- A mágiáról
- A kereszt jelenetése és a "keresztutas" beavatás
- Mag és mágia
- Az ácsolt ládáinkról
- Újhold és telihold
- A Közép jelentősége
- A négy sarok
- A lucaszék és eredete
- Varázsnövények az etruszk és magyar hagyományban
- Parázs és varázs
- Egészségvarázslás 
- A Gonosz felismerése
- A meztelenség mágiája
- A szent Év
- A Nap asztala

Magyar mágia (könyv) író Bíró Lajos

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 
1 800 Ft
-10%
Magyar mustrák   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Magyar mustrák

Kovách Géza

A „MAGYAR MUSTRÁK” című kiadvány a díszítő tervezés, valamint a rajztanulmány témán belül tartalmaz hasznos ismereteket.

Tizenöt új táblán, számos ábrával bővített második kiadás.

A „MAGYAR MUSTRÁK” című ezen tizenöt új táblán, számos ábrával bővített második kiadást a díszítő tervezés, valamint a rajztanulmány céljaira felhasználó, vagy csak a téma iránt érdeklődő olvasóink figyelmébe ajánljuk.

 
1 900 Ft
Kedv. ár: 1 710 Ft
Kezdete: 2013.04.09
A készlet erejéig!
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
-10%
Magyar mythologia

Ipolyi Arnold


Közel másfél évszázada annak, hogy Ipolyi Arnold: Magyar Mythológia című akadémikus stílusban íródott műve megjelent. A kutatók és az érdeklődők számára ma is kiváló forrásmunka, úgy a pogány magyarok ősvallása, mitológiája és azok vallási hite és szertartásai tekintetében.

A magyarok ősvallását keresve a szerző megalkotta a folklór-néprajz alapjait.

 
7 990 Ft
Kedv. ár: 7 191 Ft
Kezdete: 2013.04.09
A készlet erejéig!
-10%
Magyar népmese gyüjteménye

Magyar népmese gyüjteménye

Gaál György

 

Gaál György 1847-ben megjelent három kötetes Magyar népmese gyűjteménye az első olyan minden igéynt kielégítő válogatás, mely úgy a mese mint a néphagyomány és néprajz iránt érdeklődők figyelmét felkeltheti, hiszen ez a monumentális összeállítás azóta sem jelent meg.

Kiadónk a három kötetet egy kötetben jelenteti meg, megtartva az akkori kor nyelvtani és helyesírási szokásait.

Magyar népmese gyüjteménye(könyv) írója Gaál György

 
4 990 Ft
Kedv. ár: 4 490 Ft
Kezdete: 2013.09.12
A készlet erejéig!
-10%
Magyar őstörténeti minilexikon

Magyar őstörténeti minilexikon

Erdélyi István

Magyar őstörténeti minilexikon az első kísérlet arra, hogy nyomtatásban megjelenhessen magyar őstörténeti lexikon. Szemben a közel két évtizeddel ezelőtt már tervezett, de meg nem jelent magyar őstörténeti lexikon-nal, kötetünket minilexikonnak neveztük el. Megtalálhatók benne röviden az eddig jobbára már ismert, a témára vonatkozó írásos források, régészeti emlékek, nyelvészeti, néprajzi, embertani stb. adatok, a fellelhető földrajzi támpontokkal együtt, amelyek a honfoglalás előtti magyarságra vonatkoznak elsősorban. Bemutatjuk benne azokat is, akik a magyar őstörténet bármely vonatkozású oldalával foglalkoztak vagy foglalkoznak, elsősorban hazai személyeket.

Magyar őstörténeti minilexikon (könyv) író Erdélyi István

 
2 990 Ft
Kedv. ár: 2 690 Ft
Kezdete: 2014.01.17
A készlet erejéig!
-10%
Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség!

Tanulmányok és előadások

 

Bakay Kornél

Régész, őstörténész, tanszékvezető tanár. Apai ágon régi bácskai család sarja, anyai ágon kőszegi származású. A budapesti Eötvös Lóránd Tudományegyetemen szerzett régészi és történelem tanári diplomát 1963-ban. í.ász/ó Cyula régészprofesszor közvetlen tanítványaként kezdte a pályáját, majd a Magyar Tudományos Akadémia Régészeti Intézetének lett a munkatársa (1965-1972).Ezt követően a Somogy megyei Múzeumi Szervezet megyei igazgatója (1972-1977), majd a kőszegi Városi Múzeum igazgatója (1977-2004).1996-tól a miskolci MBE Nagy Lajos Király Magánegyetem Történeti Tanszékének tanszékvezető tanára és díszdoktor professzora. Legfontosabb ásatásai: Somogyvár-Kupavár-hegy, Kőszeg városi védművek és várak, ipoly-menti temetők, szkíta, avar és magyar temetők.

 
2 500 Ft
Kedv. ár: 2 250 Ft
Kezdete: 2013.04.09
A készlet erejéig!
-10%
Magyarország harmadik szemmel

Koppány Evangéliuma

 

Bakos Attila


Vajon milyen műveltség és hagyomány utolsó képviselője volt Koppány vezér, - a Vérszerződés rendelése szerint Géza fejedelem jogos és törvényes örököse. Kinek az igazsága győzte le és bélyegezte meg máig ható módon a magyar népet. Mi az oka ennek az ezeréves magyar Golgotának?

Kívülről nézve logikátlan árulások, tragédiák sora a magyar történelem. De, ne higgyük, hogy a rablók elégedettek vagy megtalálták, amit kerestek. Miként is találhatták volna meg, hiszen az igazi érték belül van. Nyugtalanul, háborgó szívvel ülnek elpusztított országainkban, félnek, mert nélkülünk már semmi nem olyan... 

 
3 990 Ft
Kedv. ár: 3 591 Ft
Kezdete: 2013.04.09
A készlet erejéig!
-10%
Magyarországi népszokások

Réső Ensel SándorA népszokások egybegyűjtése, régi óhajtása nemzeti irodalmunknak. A szokások, melyeket itt bemutatunk, nemzetünk szellemének kifejezései. Nyelvben, szokásban él a nemzet - mondja Kővári, s míg a nyelv, nemzeti irodalom művelése, életfeltétel; szintén az a nemzeti szokások ápolása, nemesítése; hazafiúi kötelesség ezeket kutatni, s ha viharok fenyegetik azt, fiatal nemzedéknek emlegetni, hogy öröksége gyanánt tekintse.

 
2 500 Ft
Kedv. ár: 2 250 Ft
Kezdete: 2013.04.09
A készlet erejéig!
-10%
Megszólalnak a jelképek

Cey-Bert Róbert Gyula

Az ókori keleti és nyugati civilizációk jelképeitől a lovaskulturájú hunok és magyarok jelképvilágáig

A könyv a magyar ősiség lelkét, a magyar néplelket a szimbólumok közreadásával mutatja be.
A könyvben valóban megszólalnak a jelképek és sokat elmondanak az emberi lélek rejtelmeiről, az ókori civilizációk és vallások Istent, embert, környezetet egymásba kapcsoló misztikus jelképes értékrendjéről, a lovaskultúrájú hunok és magyarok egyedülálló jelképvilágáról.
Ezen kiadványt a jelek, jelképek, ősképek, jelképfilozófia, számmisztika, színpszichológia, hun asztrológia iránt érdeklődő olvasóink figyelmébe ajánljuk.
 
3 200 Ft
Kedv. ár: 2 880 Ft
Kezdete: 2013.04.09
A készlet erejéig!
-10%
Mi a madzsar?

Magyar tudatú néptöredékek Ázsiában, Afrikában, Európában

 

Margittai Gábor

 

Sok ezer kilométerre a Kárpát-medencétől, Törökország, Kazakisztán, Egyiptom és Franciaország területén élnek olyan népcsoportok, akik évszázadok óta töretlenül hiszik, hogy ősapáik egykor Magyarország területéről származtak el, illetve a magyarsággal rokonságban állnak.

E veszélyeztetett, talán utolsó óráikat élő peremnépek már önmagukban, billenékeny helyzetüknél fogva is rászolgálnak a kisebbségi lét iránt érzékeny riporterek és az olvasók figyelmére.
Aki vállalja a keleti utazások kockázatait, s felkeresi őket sivatagi, sztyeppi, hegyvidéki - vagy délnyugaton kisvárosi - világukban, meghallgatja mondáikat, és átérzi zavart ragaszkodásukat, megértheti mit is jelent magyarnak lenni - megtudhatja "mi a madzsar".

 

 

 
2 750 Ft
Kedv. ár: 2 475 Ft
Kezdete: 2013.11.21
A készlet erejéig!
-10%
Napkelet lovai

Régmúlt idők lovairól másképp, máshogy, magyar szemmel


Madocsai András

 

Ezen kiadványt a régmúlt idő lovairól másképp, máshogy, de magyar szemmel néző, érző, és gondolkodó olvasóinknak ajánljuk, akik ennek a könyvnek az elolvasása után remélhetőleg jobban megbecsülik és értékelik majd az ősi világnak ezeket a rejtett kincseit, a mokány kis lovakat, amelyek nem nyertek világversenyeket, nem voltak tenyésztési kiállítások díszei, csak csendben, rejtetten éltek, élik szerény kis életüket a gazdáik körül, vagy éppen a ménesükben, szerte a világban.

 
3 900 Ft
Kedv. ár: 3 510 Ft
Kezdete: 2013.04.09
A készlet erejéig!
-10%
Nepáli rokonaink a Magarok és a Gurungok

Nepáli rokonaink a Magarok és a Gurungok

Dr. Pázmány Péter

A Himalájában annak a két népnek a mundennapjait dokumentáltam le, akiket Kőrösi Csoma Sándor szeretett volna megtalálni. Nepálban középkori viszonyok között élnek a magarok és a gurungok. Leírom a két nép életét, torténelmét, legendáit, ünnepeit.

Nepáli rokonaink a Magarok és a Gurungok (könyv) író Dr. Pázmány Péter

 
3 990 Ft
Kedv. ár: 3 590 Ft
Kezdete: 2015.05.22
A készlet erejéig!
-10%
  Nepáli rokonaink a Tamangok, a Raik, a Limbuk és a Lepchák

Nepáli rokonaink a Tamangok, a Raik, a Limbuk és a Lepchák

Dr. Pázmány Péter

Két éve a magar nép életének ledokumentálására utaztam el Nepálba. Mikor már csak néhány nap volt hátra a kutatásra szánt időmből, jöttem rá arra, hogy a magarok mellett a gurungok is a rokonaink. E két nép életéről, szokásairól született meg az előző könyvem. Mikor vége lett a kutatómunkámnak, már tudtam, - és ezért tértem vissza az ő életüket is ledokumentálni - hogy még él 4-5 nép Nepálban, akik szintén ugyanarról a vidékről érkeztek jelenlegi lakhelyükre, ahonnan a magarok ill. ahol nekünk magyaroknak is az őshazánk volt. Tudtam, hogy hasonló a névalkotásuk, rettenthetetlen harcosok, fegyverük az íj, lovas népek, főzik és isszák a pálinkát, földbe temetkeznek, sámánjaik vannak és nekik is mondoloid típusú arcuk van, mint a magaroknak. A székely házakhoz hasonlóan a házak tetejét díszítő egyenlőszárú keresztek és "Bábel tornya" legenda lepcha változatának megismerése már csak "hab volt a tortán"...

Nepáli rokonaink a Tamangok, a Raik, a Limbuk és a Lepchák (könyv) író  Dr. Pázmány Péter

 
3 990 Ft
Kedv. ár: 3 590 Ft
Kezdete: 2015.05.22
A készlet erejéig!
Nyelvek háborúja

Nyelvek háborúja

Szemerey István

Az emberiség elérkezett ahhoz a ponthoz, ahonnan vissza kell fordulni, mert ebben a formában előre menni egyet jelent a Föld elpusztításával. Az előző két és fél évezred a latin nyelvű népek és a latin nyelvet (annak nyelvtanát, struktúráját, gondolatiságát) átvevő országok megerősödését hozta, ezáltal pedig az egységtől való elszakadást és rossz irány kijelölését érte el. Ez többek között annak köszönhető, hogy az anyanyelv mint szoftver születésünk után beprogramozza a számítógépet, az agyunkat, az élő hardvert. Így áttételesen a nyelvek is szerephez jutottak ebben az emberiséget formáló harcban.
A magyar az utolsó nyelv legalábbis Európában az egységet hirdető, a másikat tisztelő, mellérendelő nyelvek közül, amely fennmaradt, hogy ezt a szellemiséget továbbadhassa. Hiába az ellentábor nagy hangja, a magyar ősi kódnyelv, amely kihalt nyelvek sokaságával rokon. Ezt nem szégyellni kell, hanem büszkének lenni rá. Ha megpiszkáljuk ezt a mélyen rejtőző tudást, rögtön más arcát mutatja a történelem, máshogyan tekintünk az elmúlt évezredekre, és nem utolsó sorban máshogyan értelmezzük Jézus utolsó szavait is. Ennek a szellemiségnek állít emléket e könyv.

Nyelvek háborúja (könyv) író Szemerey István 

 
2 440 Ft
-10%
Okkult elemek a magyarság életében

Tordai Vilmos

 

Nincs nép, amelynek történelmében, folklorisztikájában, hagyományaiban, vallásában, irodalmában és társadalmi megnyilvánulásaiban kezdettől fogva bőségesen ne találnánk oly gondolatokat, megfigyeléseket, sőt gyakorlati élményeket, amelyek a természetnek és az emberi léleknek bizonyos ismeretlen, misztikus hátteréről lebbentik fel egy-egy pillanatra a fátylat és amelyekből, az elvont vallásos okoskodásokkal mintegy párhuzamosan, konkrétabb fogalmak és meglátások alakultak ki a halhatatlanságról és a túlvilági életről.

 
2 500 Ft
Kedv. ár: 2 250 Ft
Kezdete: 2013.04.09
A készlet erejéig!
-10%
Oriontól Tatárlakáig

A magyar rovás/írás tündérkönyve

Feleky Erzsébet, Gyenes József

A hun-székely-magyar rovásírás rengeteg titkára derít fényt e Tündérkönyv szerzőhármasa: a kutató vegyészmérnök, az ihlető, sugalmazó székely asszony, és az ötletgazdag rajztanár. Ők nem csak nézik, de látják és láttatják is a magyar írást, mint az emberiség egyik ősi írását.

 
2 990 Ft
Kedv. ár: 2 690 Ft
Kezdete: 2013.04.09
A készlet erejéig!
-10%
Ősmagyar jel-kép-ek

Ősmagyar jel-kép-ek

Juhász Zsolt

A Magyar nyelv és az Ősmagyar írás amit ma rovásírásnak nevezünk, a történet-tudomány legfurcsább és legérdekesebb régészeti lelete! Ugyanis a szavak és jelek réteges jelentései közé rejtve, egy létfontosságú üzenetet hordoz az emberiség számára!
S hogy miről szól ez az üzenet?
Nos, nem kevesebbről, mint az élet értelméről és arról,hogy mi teszi EMBERRÉ az embert!
A mai emberiség nagy része, közöttük elismert tudósok, sajnos úgy állnak ezekhez a kérdésekhez mint a gyerekek. Akiknek a felnőttlét komoly problémáiról mesélnek - amit ők nem értenek, nem érdekli őket, - de ha majd felnőnek megértik ők is...
Mert mindeközben mai ember fejlettségére sajnos az a jellemző, hogy szinte a végletekig fejre-állított világban élünk, ahol hamis értéktelen dolgokat ünneplünk, miközben valódi ÉR-T-ÉKEKEN taposunk! Az OK-TATÁSBAN hazugságok képezik a kötelező tananyag gerincét, ezért természetes hogy tudósnak nevezik a tudatlant aki temeti az igazságot. Miközben elvakultan ismételgetjük, hogy a mai ember egy a saját bevallása szerinti céltalan fejlődés csúcspontja.
Közben itt van egy ősi üzenet érintetlenül a nyelvünkben és írásunkban, az élet értelméről több ezer éve, ami tökéletesen érthető mai magyarul is! Az értelmét még megkarcolni sem sikerült! Egy üzenet az ősi tudás valódi birtokosaitól.

Ősmagyar jel-kép-ek (könyv) Juhász Zsolt

 
2 400 Ft
Kedv. ár: 2 160 Ft
Kezdete: 2016.02.09
A készlet erejéig!
Piliscsillag, Napcsillag

Piliscsillag, Napcsillag - A Piliskutatás alapkönyve - II. Bővített, átdolgozott kiadás

Gönczi Tamás

Megjelent Piliscsillag, Napcsillag címmel szakrális kultuszhelyünkkel, a Pilissel, a Pilis titkaival kapcsolatban a piliskutatás alapkönyve.

Nyugodtan tekinthető a már korábban megjelent kötetnek egy bővített és közvetlen folytatásának, annak egy jóval átfogóbb, de szemléletében teljesen hasonló újjászületésének.

Piliscsillag, Napcsillag(könyv) író Gönczi Tamás

 
7 990 Ft
-10%
Pogány biblia - Koppány hagyatéka

Pogány biblia - Koppány hagyatéka

Gönczi Tamás

Gönczi Tamás új könyve A Pogány Biblia (alcíme: Koppány hagyatéka - A magyar pogányság szakrális öröksége) egy régen várt, hiánypótló kötet, mely a szerző elmúlt 10 évének szellemi gyümölcse.

A könyvet a szerzőtől már megszokott alaposság, közvetlen stílus és információ-gazdag tartalom jellemzi. Külön értéke, hogy a régi magyar táltosok látásmódját, vallásuk hitelveit olyan autentikus személyek élő beszédjéből veszi és hozza az olvasóhoz, akikről a környezetük is úgy tartotta, hogy ők pogány-papok, táltosok, erdei emberek, igricek és mondó-emberek egy személyben.

Mindez a szinte közvetlen autentikus információ és pogány világlátás egy adatoktól, meghökkentő információktól, érzékeny meglátásoktól, következtetésektől hemzsegő fejezetekbe ékelődik bele, válik azzal teljessé, amely teljesen lenyűgözi majd az olvasót... Meg kell még említenünk e könyv érdemei között azt a szókimondó, mondhatni egyenes és lényeglátó megközelítést, ami korunkban igazán ritka. Semmi elkenés, félremagyarázás és homályosság.

Az olvasónak szinte olyan érzése támad, mintha e kötet szellemi fundamentumát a szerző oly hatalmas, elmozdíthatatlan - és ami nagyon fontos - megkerülhetetlen spirituális megismerés-szikrákból rakta össze, amiknek az összetartó erejét az a számtalan apró és sokak számára észrevétlen információ- és adathalmaz adja, ami egyedülállóvá teszi a művet.

Külön érdekesség, hogy a szerző Gönczi Tamás mindezek közepette az élő beszéd, a verbális hagyomány által megőrzött pogány vallás látásmódját osztja meg az olvasóval, ami még egyedülállóbbá teszi a kötetet. A fejezeteken belüli téma-szabadság és kötetlenség a rendkívüli tudásanyaggal alátámasztva még az oly nehéz témákat is, mint amilyen például a magyar pogányság időképe, kozmológiája vagy eszkatológiája, könnyen olvashatóvá és világossá teszi.

A téma iránt komolyan érdeklődők végre Koppány és vallása kapcsán egy érdekes tényfeltáró kötetet kapnak kézhez.

Ez a könyv nem szubjektív spekulációkkal teli regény és nem csupán néprajzi, vallástörténeti munka, hanem izgalmas, érdekfeszítő olvasmány is hiteles adatokkal, információkkal, meghökkentő és logikus következtetésekkel.

Pogány biblia - Koppány hagyatéka (könyv) író Gönczi Tamás

 
7 990 Ft
Kedv. ár: 7 190 Ft
Kezdete: 2015.11.26
A készlet erejéig!
-10%
Régi magyar mintakincs

Selmeczi Kovács Attila, Tasnádi Zsuzsanna

A Néprajzi Múzeum rajzgyűjteménye gazdag mintakincset őriz, amely több mint száz év gyűjtéseit, dokumentálásait öleli fel. Ebből a gyűjteményből válogattuk a kötetben szereplő rajzokat, amelyek többsége 1880-1950 között készült, és 18-20. századi tárgyak díszítményeit őrzi. Mindennapi használati tárgyakat és ünnepi darabokat mutat be, jól dokumentálva a magyar paraszti, polgári és nemesi rétegektől származó díszítőmotívumok és dísztárgyak változatosságát.

 
9 495 Ft
Kedv. ár: 8 545 Ft
Kezdete: 2013.04.09
A készlet erejéig!
-10%
Régi magyar mondák könyve

Irodalmi értéktár diákoknak

 

 Lengyel Dénes

 

A honfoglalástól, Hunor és Magor nevezetes szarvasvadászatától Mátyás király rejtélyes haláláig szinte a teljes magyar történelmet felöleli Lengyel Dénes mondagyűjteményének első kötete. Sikerrel megőrizte a krónikákban, kódexekben s a néphagyományban megörökített mondák, legendák báját, bölcsességét, nyelvi zamatát. A bőséges jegyzetanyag, forrásgyűjtemény, ábrák, képek, metszetek még közelebb hozzák a kíváncsi olvasókhoz a rég letűnt évszázadokat. Történelmi azonosságtudatunk kitűnő fejlesztője a kötet olvasása. Lengyel Dénes mondagyűjteményeit iskolás generációk sora forgatta már eddig is sok haszonnal.

 
2 650 Ft
Kedv. ár: 2 385 Ft
Kezdete: 2017.10.15
A készlet erejéig!
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
-10%
Szabírok, a tudás népe

Táltosok titkos tanítása

 

Bognár László


Mágus-táltosaink magyar nyelvüket szentként tisztelték, égi eredetűnek tekintették, és úgy gondolták, hogy amíg a magyar nyelv fönnáll, addig a táltosok szent tudása is megmarad.
Az ősi táltosok tudástöredékét a fűvel-fával gyógyító javasasszonyok, az asztrológiai ismereteket tudó alföldi pásztorok örökölték, termékenység-rítusaik pedig a nép hagyományává váltak. Ők lettek a táltosok letéteményesei, falusi életünk gyógyítói és csodatévő-természetgyógyász öregjei, akik a tudást ma is Istentől kapják

 
2 800 Ft
Kedv. ár: 2 520 Ft
Kezdete: 2013.04.09
A készlet erejéig!
-10%
Szarvasének

Máté Imre

 

Őstörténetünk regélése versben Máté Imre tollából, a csodaszarvas kép spirituális ábrázolásával.

 
1 800 Ft
Kedv. ár: 1 620 Ft
Kezdete: 2013.04.09
A készlet erejéig!
Szent István király élete   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Szent István király élete

Szent István király élete

Dr. Karácsonyi János

Tudom, hogy lesznek, talán sokan lesznek, a kik csalódva teszik le e könyvet, ha azt elolvasásra méltatták. «Ennyit eddig is tudtunk — mondogatják — sőt ennél többet is». Nem fogok csodálkozni az e fajta nyilatkozatokon s nem is veszem rossz néven azokat. Előző íróink művei nyomán némely, Szent István királyról eddig hirdetett, tudományos tételek történeti igazságokként vannak elterjedve művelt közönségünk körében s így számosan bizonyos hiányt éreznek, ha e rég ismert, esetleg már az iskolában úgy tanult tételeket é műben nem találják meg.
Különös dolog, pedig én mégis azt szeretném, ha e kis könyvnek érdeméül tudnák be a hiányt, mert hiszen az a több, amit eddig tudni véltünk, s ami e könyvből hiányzik, mind merő ábránd, a kései íróktól Szent István életéhez hozzá ragasztott sallang vala! S éppen azért lett e könyv kisebb másoknak Szent István ról írt műveinél, mert nem többet, hanem csak igazat akart mondani.

Szent István király élete (könyv) író Dr. Karácsonyi János

 
2 900 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
-10%
Szent István király intelmei

I. (Szent) István

Manapság, amikor egyre többet hallunk Magyarország Európához való csatlakozásáról, nem felejthetjük, hogy ez a folyamat Szent István királlyal vette kezdetét. Kilenc évszázados, az idő próbáját kiállt művekhez nem szükséges ajánló sorokat írni, mégis, hadd idézzük fel a nagy francia író és diplomata, Paul Claudel néhány gondolatát az Intelmekről: „Az imént kezembe került Szent István király könyve, az ő intelmei fiához- A nagyszerű gondolatok olvasása közben értettem meg, minő' nagy nemzet ez a magyar nép, amelynek már kilencszáz évvel ezelőtt, a mai európai emberiség hajnalán ilyen halhatatlan eszű királya volt. Én Szent Istvánt a messzi középkor legnagyobb diplomatájának tartom... S én, a francia diplomata, a hívő katolikus erőm fogytáig hirdetem, hogy a Duna-medencében csak a Szent István-i úton lehet keresni a gyógyulást."

 
950 Ft
Kedv. ár: 855 Ft
Kezdete: 2013.04.09
A készlet erejéig!
-10%
Szent királyaink története

Balambértől III. Endréig

 

Deák István


Ezen kiadványt azoknak az olvasóinknak ajánljuk, akik a magyarságkutató szerzőnek, aki egyértelműen a szkíta - hun - magyar rokonság elméletének a híve, a szent királyaink történetét Balambértől III. Endréig, azaz az Árpád - ház kihalásáig megírt könyvét kívánják forgatni és ebben a témában ismereteket szerezni.

 

 
3 300 Ft
Kedv. ár: 2 970 Ft
Kezdete: 2013.04.09
A készlet erejéig!
-10%
Szent László I.

Szent László I.

A lázadás parazsán

Benkő László

A XI. század közepén forog a magyar történelem kereke. I. István király megteremtette a keresztény államot, és lerakta az új államalakulat alapjait. Halála után unokaöccse, a római keresztényként nevelt Orseolo Péter kapta a koronát, ám István - tudva, hogy egy nép vallását megváltoztatni, letéríteni őt szokásainak évezredes útjáról gigászi és roppantul veszélyes feladat -, belpolitikai lavinát indított el döntésével.
Újra fellángoltak a belső forrongások, amit a krónikaírók felszínes értékítélettel egyszerűen pogánylázadásként jegyeztek fel. Kik irányították a belső lázadásokat, és mit akartak elérni? Valóban istentelen lett volna a magyarság széles rétege?
A fordulatos regény felöleli a korabeli eseményeket, összefüggéseket keres az egymással ellentétben álló érdekek között. Eközben László életének alakulását is nyomon követhetjük gyermekkorától, krakkói és bihari éveitől kezdve. Együtt vágtathatunk I. András király és öccse, Béla herceg vitézeivel a belső rend helyreállításáért a nyugati seregek ellen. Tanúja lehetünk András és Béla konfliktusának és utóbbi trónra kerülésének. Majd hirtelen a gyermek Salamon király udvarában találjuk magunkat, ahol színre lépnek I. Béla király fiai, Géza, Lambert és László hercegek. Mellettük lehetünk a kerlési ütközetben, és megismerhetjük a fiatal, de máris nagyszerű és kiváló tehetségű lovagot, a majdani László királyt. Az ő szemével látjuk a forrongó világ véres eseményeit, és megkíséreljük az eligazodást az udvari intrikákban és a politikai torzsalkodásokban.##
A lendületes történet egyszerre lebilincselő és széleskörű ismereteket nyújtó, s ahogy az író regényeiben megszokhattuk, rendkívül tárgyilagos. A majdani szent király fiatal, tudásra szomjazó hús-vér emberként jelenik meg, erényekkel, hibákkal, de kiváló hadvezéri és uralkodói tulajdonságokkal.
Életének első szakaszát tárja az Olvasó elé a regényfolyam nyitó kötete.

Szent László I. (könyv) író Benkő László

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
3 000 Ft
Kedv. ár: 2 700 Ft
Kezdete: 2014.09.21
A készlet erejéig!
-10%
Szent László táltosa

Szent László táltosa

Kövesi Péter

Történelmünk alaposabb ismerője könnyen rájöhet, hogy a korai századok története nem feltétlen felel meg a mai történelemkönyvek leírásainak. Kiváltképp igaz ez népünk őstörténetére, az úgynevezett honfoglalásig és államalapításig (ezzel a második kiadásban is megjelent „A csodaszarvas nyomában” című könyvemben foglalkoztam), de az ország kereszténnyé válása Szent István alatt sem volt olyan egyértelmű folyamat. Az ősi magyar hitvilágról és a táltosokról pedig egészen hamis információk terjednek mindmáig.

Szent László király alakja a keresztény forrásokban Jézus hitének legbuzgóbb híveként, a pogány tévelygések elszánt üldözőjeként jelenik meg. A néphagyomány viszont az ősi hit táltosát látja benne.

• Vajon ki is volt, milyen ember lehetett ez a különleges, karizmatikus férfiú, történelmünk egyik legérdekesebb uralkodója?
• Rettenthetetlen harcos, hódító király, keménykezű törvényhozó, imádságos szent, ugyanakkor népünk kereszténység előtti hitének követője is?
• Hogyan férhet meg mindez egyetlen emberben?

Ebben a könyvben – amely mintegy előzménye a már megjelent „A Pilis-összeesküvés” és „A vaskorona” című, nagy sikerű regények történéseinek – Bacsa, a hajdanvolt táltos elbeszélésében egy, a megszokottól eltérő, de minden bizonnyal sokkal hitelesebb Szent László-képet és korrajzot tárok a kedves Olvasó elé, és más megvilágításba helyezem a táltosok rejtélyes világát is.

Szent László táltosa (könyv) író Kövesi Péter

 
2 990 Ft
Kedv. ár: 2 690 Ft
Kezdete: 2015.12.01
A készlet erejéig!
Szent őseink nyomában maradva   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]

Szent őseink nyomában maradva

szent korona, népmese, mitikus történelem

Szántai Lajos

Az úgynevezett „alternatív” művelődéstörténet egyik legnépszerűbb hazai kutatójának előadásaiból szerkesztett gyűjteményes kötet. Témák: Szent Korona; Anonymus, a névtelen jegyző; II. Géza; Árpád-házi Szent Margit; Kun László; Hunyadi Mátyás; Őstörténet és népmese; Világszép Nádszál

Szent őseink nyomában maradva (könyv) író Szántai Lajos

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
3 900 Ft
-10%
Szkíta tájon pata dobog

Szkíta tájon pata dobog

Obrusánszky Borbála

A magyar történeti hagyomány pontosan meghatározta, hogy kik voltak a magyarok ősei: a szkíták és hunok, akik évszázadokon, sőt évezredeken át uralták az eurázsiai sztyeppei térséget. Azt talán sohasem tudjuk pontosan meghatározni, hogyan keletkezett a ránk is jellemző sajátos szkíta-hun életmód és kultúra, amelynek nyomait máig megtaláljuk a Sárga-tengertől egészen az Őrvidékig, de a modern tudományágak segítségével közelebb juthatunk az igazsághoz.

Ennek a hatalmas és erős szövetségnek nem ismertek a pontos határai, de a régészeti leletek alapján a Sárga-tengertől a Bécsi-medencéig hasonló kultúrát alkotó szövetségről lehetett szó, akik már a bronzkortól uralták e hatalmas területet. Közös jellemzőjük a fejlett lovas életmód, az egyedi harcászati taktika, tárgyaikon sorra feltűnnek az úgynevezett „állatküzdelmi” jelenetek.

A mai tudományos vélemények alapján a rézkor végén, a bronzkor elején már vannak olyan régészeti kultúrák, ahol a későbbi lovas népek műveltségének a csírája felbukkan. Őseink nevét többféle módon jegyezték fel. A hazai források szittyákról és szklavinokról beszéltek, a görögök hol kancafejő, hol szkíta népekről készítettek feljegyzéseket.

Ebben az ismeretterjesztő kiadványban feltárul a hunok és szkíták története és ősi kultúrája. A régészeti leleteken kívül a történeti források is megőrizték az ősi lovas népek emlékét, de a mai magyar néprajzi hagyomány is sok olyan emléket őriz, amelyeknek párhuzamai a keleti szkíta és hun népek között találhatók meg.

Szkíta tájon pata dobog (könyv) író Obrusánszky Borbála

 
2 490 Ft
Kedv. ár: 2 240 Ft
Kezdete: 2015.11.28
A készlet erejéig!
-10%
Szumirok, szittyák, ősturánok

Baráthosi-Balogh Benedek

 

Az újra életre keltett, majd tízezer éves múlt idők olyan új világát tárja elénk, amellyel semmiféle idegenfajta élete és semmiféle rafináltan kieszelt mese nem versenyezhet. És mégis ez a kötet eltér az eddigiektől. Turáni könyvsorozatom a turáni igazságokat nyújtja. Ennek pedig legősibb fundamentuma az, amit most vagyok elmondandó. Így kötelességem az összes bizonyító tényeket és körülményeket a legnagyobb becsületességgel felemlegetni.

 
2 100 Ft
Kedv. ár: 1 890 Ft
Kezdete: 2013.04.09
A készlet erejéig!
-10%
Táltosok könyve

Bíró Lajos


 Figyelmem elsősorban a táltos-hiedelmek eddig feltáratlan (és értelmezés nélkül maradt), de lényeges részleteire összpontosítottam. Azzal a szándékkal, hogy a szétszórt adatokból, töredékekből egységes, teljesebb kép alakulhasson ki, mely nélkül nagyrészt feledésbe merülne ősvallásunk e jelentős emléke. ... Kiszorították táltosainkat a Földről, de ha Isten szólítja őket, visszatérnek majd, az új Aranykorral együtt. Ahogy Jézus is vissza fog jönni és akkor a mai világra majd úgy nézhetünk vissza, mint egy elenyészett rémálomra.

 
1 500 Ft
Kedv. ár: 1 350 Ft
Kezdete: 2013.04.09
A készlet erejéig!
-10%
Történelmünk központi titkai

Történelmünk központi titkai

Magyar ősvallás - őshaza: Kárpát-medence - Árpád nagykirály

Grandpierre K. Endre

Ismerjük-e a magyar történelmet? A köztudatban élő kép szerint igen, hiszen a hivatalos történetírás és az iskolában tanultak összhangban állnak. A közkeletű kép szerint a magyar történelem Szent Istvánnal kezdődött. Márpedig a valóságban történelmünk legmeghatározóbb, életfontosságú kérdései Szent István előtt dőltek el. Szent Istvánig Magyarország sok évezredes múltra visszatekinthető világhatalom volt; azóta Magyarország súlya lassan, de következetesen csökken, nemcsak terjedelmében, de magyarságában is. Ez a kulcsfontosságú könyv, amely 1996-ban tíz füzetben látott napvilágot, és amely most először kerül könyvalakban az olvasóközönség elé, alaposan kiegészítve és javítva, az első, amelyik átfogó képet ad a magyar történelem olyan központi kérdeiről, amelyek felvetése is a közelmúltig tabunak számított. Ez a könyv minden magyar nyelven megjelent mű között a legfőbb szellemi erőforrás a magyarság teljes szellemi épségének visszaszerzéséhez. Ha a magyarság legjobb része megtanul küzdeni a magyar történelem feletti önrendelkezés visszaszerzéséért, ez a könyv lesz jövőnk legfontosabb alapműve, a magyarság legnagyobb szellemi kincse.

Grandpierre K. Endre jóvoltából feltárulnak szemünk előtt eddig nem- vagy csak sejtett őstörténeti összefüggések - a magyar ősmúlt félelmetes időbeli kitágulásának lehetőségét villantja föl. Hisszük vagy nem hisszük, de többé már nem lehet elhallgatni ezeket a következtetéseket.

Csodálattal és elismeréssel gondolunk Grandpierre K. Endrére történelmünk eddig eltitkolt eseményeinek olvasása után...bebizonyította, hogy el kell ismernünk őt korunk legkiválóbb történelmi nyomozójának. (Prof. Badiny Jós Ferenc)

Történelmünk központi titkai (könyv) író Grandpierre K. Endre

 

 

 

 
3 990 Ft
Kedv. ár: 3 591 Ft
Kezdete: 2015.07.13
A készlet erejéig!
-10%
Történelmünkhöz bővebben, magyarul

Szondi Miklós

Jelen munka nem vállalkozhat többre, minthogy néhány írással igyekszik hozzájárulni a történelmi ismeretterjesztéshez, s mindezt magyarul. A könyvben található szerény gyűjtemény alapot adhat arra, hogy az olvasó minél több értékes munkához eljuthasson általa. Ez a gyűjtemény nagyon jó fogódzó azoknak, akik nyelvünk ápolásával is tenni akarnak azért, hogy a valós történelmünk ismerete jusson el minél több emberhez.

 
1 680 Ft
Kedv. ár: 1 510 Ft
Kezdete: 2013.04.09
A készlet erejéig!
-10%
Tudnom kell, mert magyar vagyok!

Mátyás Szabolcs - Mátyás-Kulcsár Éva

Voltak a magyar történelemnek olyan időszakai, amikor arra akarták kényszeríteni ezt a nemzetet, hogy megtagadja múltját, elferdítve tanulja történelmét és elfeledje ősei vallását. Sajnos ez igen mély nyomot hagyott az emberekben, így generációk nőttek fel egy szellemi nihilben, akik így már sajnos maguk sem tudták átadni utódaiknak azt, amit egy folyamatosan fejlődő társadalomban az előző nemzedék átad a következőnek. Szilárdan hinnünk kell azonban abban, hogy a magyar történelemben többé nem lesz ilyen időszak, és nemzetünk függetlensége soha nem fog veszélyben forogni. Bízzunk Széchenyi szavaival élve abban, hogy Magyarország nem volt, hanem lesz, ezért nem a vészharangot kell kongatni, hanem összefogni, és mind a 15 millióan egy emberként, egy nemzetként cselekedni, mert \"Ha a magyar is elhagyja a magyart, Nem lesz akkor olyan, aki vele tart, Ugy eltűnik, mint az égrűl a csillag,...\" Vetkőzzük le végre a ránk erőltetett és a tudatosan belénk nevelt \"kis nemzet\", az \"utolsó csatlós\" és a \"vesztes nép\" komplexusát, hisz van nekünk dicső történelmünk, kultúránk, amire büszkék lehetünk, és nem kell görnyedt háttal járnunk, legyünk akármelyik szegletében is a világnak. Erezze minden magyar ember, hogy van értelme küzdeni, van értelme a hazáért áldozatot hozni, még akkor is, ha csak cseppek vagyunk a tengerben, hisz \"anélkül a csepp nélkül sekélyebb volna a tenger.\" Ezúton szeretném köszönetemet kifejezni Ulveczki Csaba barátomnak, \"a Hajdúság Orbán Balázsának\"; kedves munkatársamnak, a Szent István csatahajó nagy ismerőjének, Balázs Barnabásnak; Szilágyi Tamás református lelkipásztornak; Langer Gábornak; Sarkadi Hajnalkának; állandó lektoromnak, Repka Tündének; Huszthy Lajosnénak (Ági néninek); Dr. Kállay Kristófnak (Kállay Miklós miniszterelnök fia); Dr. Bakay Máriának (Bakay Szilárd altábornagy unokája); szüleimnek és természetesen a dicső magyar ősöknek, akik témát adtak e könyv megírásához.

- A Szerző - (Előszó)

 
2 590 Ft
Kedv. ár: 2 330 Ft
Kezdete: 2013.04.09
A készlet erejéig!
-10%
Valaki bennem tovább él...

Molnár V. József élete és hitvallása Tóth Péter Pál portréfilmje alapján

 
2 800 Ft
Kedv. ár: 2 520 Ft
Kezdete: 2013.04.09
A készlet erejéig!
A fehér ló

A fehér ló

Petry Csaba

 

Újabb könyvünk jelent meg, melynek szerzője: Dr. Molnár Géza. (Petry Csaba az írói álneve)

A szerzőt sokan ismerhetik "Az ártéri gazdálkodásról" tartott előadásairól.

A könyv egy rendkívül szórakoztató regény, mely cselekmény 1241-től indul, a tatárdúlás korából.

A fehér ló (könyv) írója Petry Csaba

 
3 000 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
A kétfejű sas hatalmában

A kétfejű sas hatalmában

Magyarország története 1711-1815

Barta János

Új képes történelem

Magyarországnak 1711-1815 között öt uralkodója volt. Habsburg-leszármazottak valamennyien, de mégsem mind Habsburgok. A nagy múltú dinasztia férfiágon 1740-ben kihalt. A bécsi politikának azonban a birodalom valamennyi országában és tartományában sikerült elfogadtatni a nőági örökösödést. A Habsburgok után így a Habsburg-Lotaringiaiak következtek. Öt uralkodó, öt eltérő jellem: a méltóságteljes, de alattvalói érdekei iránt közömbös III. Károlytól a lelkiismeretes, de mindenbe beavatkozó Mária Terézián, az önfeláldozó II. Józsefen és a korán elhalt II. Lipóton keresztül rosszindulatú, gyanakvó Ferencig. 

A kétfejű sas hatalmában (könyv) író Barta János

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 
3 990 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
A nap arca   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
A nap arca

A gyermekrajzok üzenete

 

Molnár V. József

A régi ember a gyermeket Isten áldásának tekintette, s hitében a kisgyermek Isten tenyerén él; általa, vele a teremtő és igazító törvény mutatja meg magát. Tudta, hogy az anyaöl óvása, az öntudatlanul átélt minden-szeretet, amelyben a dolgok egysége honol, a termő, televény sötétség csöndje a születésben lármás világosságra vált, s a megszületett gyermek, a csillagocska fáradhatatlanul keresi majd az elveszett paradicsomot, a biztonságot adó kinti rendet, amelyről ott bent mindent megtudott.

 
1 990 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
A Szent Grál keresése

A Szent Grál keresése

Bunyevácz Zsuzsa

Valószínűleg az emberek döntő többsége nem gondolja, hogy - a jóslatokkal ellentétben - 2012-ben tényleg véget érne a világ, ugyanakkor egyre többen érzik, fordulóponthoz érkeztünk. Válság, válság hátán, szellemi zűrzavar uralkodik mindenütt, nem tudni, kiknek higgyünk, alig van fogódzó. Egyre többen gondolják úgy, hogy az élet nem merülhet ki csupán a létfenntartásért vívott küzdelemben, kell lennie valami végső célnak is. Egyre többen nem akarnak belenyugodni abba a tudományos magyarázatba, hogy létünk csupán egy véletlen "baleset" következménye, és egyre többen szeretnék tudni, mi végre is vagyunk a Földön.

Bunyevácz Zsuzsa megpróbálta párhuzamba állítani a természettudományok és az ősi, szent iratok némely megállapítását a világegyetem keletkezésével és működésével, az élet kialakulásával és az ember származásával, illetve történetével kapcsolatban, hátha találni valami közöset bennük, ami talán fogódzót nyújthat, és segíthet megoldani a modern kor problémáinak egy részét, meghatározni helyünket a világegyetemben, valamint az élet értelmére és lényegére is ad valamiféle magyarázatot. De arra is választ keres, elképzelhető-e, hogy a maják, illetve az évezredekkel előttük élő, nagy műveltségű kultúrák olyan tudás birtokában voltak, aminek mi már nem vagyunk? Csak véletlen-e, hogy az ősi kultúrák többsége úgy képzelte, folyamatosan visszatérő ciklusokban működik a világ? Akárcsak az, hogy több kultúrában is azt tartják, az emberiség a távoli aranykor után egyre inkább "elsötétült", és jelenleg a legsötétebben, a vaskorban él, ami után aztán minden kezdődik elölről? Ha nem is lesz vége a világnak, lehet, hogy valóban egy új korszak kezdődik? És az milyen lesz? És mi a mi szerepünk ebben az időszakban? Vajon befolyásolhatjuk-e a jövőnket?

A Szent Grál keresése (könyv) író Bunyevácz Zsuzsa

 

 

 
3 990 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
A táltos dobok regéje 1.

A táltos dobok regéje 1.

Bottyán Szeli Sára

A táltos dobok regéjének első kötete a magyar mitológia állatait, növényeit, ásványait, jövendőmondó álmait, neveit, táltosait mutatja be, külön érdekessége, hogy a kötet szerkezete a gyógyító táltosok dobolásának ritmusát fejezi ki.

- Ki ez az ember? - tettem fel magamnak a kérdést. Az idős férfi olvasott a gondolataimban.
- Látom, a szíved a helyén van, lányom. Köszönöm az itókát. A testvérednek meg igazán hálás lehetsz ezért a kutyáért, mert ez az állat gondolkodás nélkül feláldozná magát érted. Már jó ideje figyeltelek és sok mindent tudok rólad. Ismerem legbensőbb gondolataidat és Pandoráét is, de nem kell félned tőlem: a nevem Göncöl, tátorján széllel jöttem, csillagom a Göncölszekér, lovam a táltos paripa, növényem a tátorján, hangszerem a dob és táltos vagyok, akit Te idéztél meg.
- Én?! Hogy-hogy? - Kérdeztem értetlenül.
Válasz helyett mereven a homokban fekvő szitadarabra tekintett.
- Valamikor a rostákkal csak a termést szitálták, és helyettük dobok ritmusára folyt a gyógyítás, a jövendölés, és minden, ami az élet fontos dolgaival volt kapcsolatos. Talán te is ismered azt a gyereknótát, amelyik még őrzi a dobbal való gyógyítás emlékét:

Gólya, gólya, gilice, mitől véres a lábad?
Török gyerek megvágta,
Magyar gyerek gyógyítja,
Síppal-dobbal, nádihegedűvel.

A táltos dobok regéje 1. (könyv) író Bottyán Szeli Sára

 

 

 
3 900 Ft
Az új világrend tízparancsolata

Az új világrend tízparancsolata

avagy a Szent Grál elrablása?

 

Bunyevácz Zsuzsa

 

Az emberiség aranykorában még harmóniában éltünk a természettel, a szent univerzummal és - fogalmazhatunk úgy is, hogy - "mindenki a Szent Grál birtokosa volt". 

Lehet, hogy útközben elvesztettünk valamit? Talán éppen a Szent Grált? És ez lenne az Új Világ rend? Néhány pénzember uralma az egész világ felett? Ha valóban épülőben van egy új világ, akkor az csupán a véletlen műve? Vagy igazuk lehet az összeesküvés-elméleteknek? Vagyis létezik egy szorosan együttműködő csoport, amely a világuralom elnyerése érdekében tevékenykedik, és képes nemzeteket, birodalmakat elsöpörni, háborúkat, forradalmakat kirobbantani?És ha valóban épül az Új Világrend, akkor nekünk, magyaroknak mi a szerepünk benne?

 
3 900 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
Ég és föld ölelésében   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Ég és föld ölelésében

Tanulmányok a gyermekvilágról

 

Molnár V. József

A kisgyermek soha nem rajzol fölöslegesen, fölöslegeset, csak úgy, oka kell legyen a firkáján a formának és a színnek is. Számos esetben megfigyeltem, ha a színt, amellyel rajzolni kezd a gyermek nem tűri a forma, annak más a vonzata - megfelelő színt keres és azzal folytatja a rajzolást- ha kell, átmegy a szomszédba is érte. Valahány gyermek mindannyiszor lelke térképét rajzolja le.

 
1 990 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
  Liliom és holló - Az Árpád-ház kihalásától a mohácsi vészig

Liliom és holló - Az Árpád-ház kihalásától a mohácsi vészig

Új képes történelem

Csukovits Enikő


Liliom és holló: az Árpád-ház kihalása után trónra kerülő Anjouk és az ismeretlenség homályából az ország élére emelkedő Hunyadiak jelképe. Az 1301-1526 közötti több mint két évszázad uralkodóiról, dicső és szomorú eseményeiről, híres és névtelen alakjairól, máig fennmaradt és végérvényesen elpusztult alkotásairól szól ez a képes könyv. A magyar lovagkirályok: Nagy Lajos és a német-római császárrá koronázott Zsigmond koráról. A messze Dél-Itáliában vívott nápolyi háborúkból és a török ellen folytatott, egyre kilátástalanabb küzdelemről; Bécs meghódításáról.

Liliom és holló - Az Árpád-ház kihalásától a mohácsi vészig (könyv) író Csukovits Enikő

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
3 490 Ft
Megújulások kora

Megújulások kora

Magyarország története 1526–1711

Új Képes Történelem

R. Várkonyi Ágnes

1526 és 1711 között Magyarországot az államalapítás óta történelmének legnagyobb kihívása érte. A két évszázad – Kopernikusz, Descartes, Newton ideje – a megújulások kora. Magyarország vagy befogadja Európa új áramlatait, vagy elnyeli a pogány világ. Az oszmán és Habsburg világbirodalmak ütközőterületévé vált, három részre szakadt ország, alig négymilliós népességével is képes volt régi értékeit megőrizve újakat teremteni, és maga is gyarapította a sokoldalúbbá lett Európát. Fráter György, Báthory István, Pázmány, a Nádasdyak, az Esterházyak, a Zrínyi- és a Rákóczi-család, Balassi Bálint, Tinódi, Mikes és Apáczai Csere János kora ez. Szakadatlan harcok közben az ország befogadta a reformációt, a reneszánszt, a hadügyi forradalmat, a katolikus reformot, kialakította az anyanyelvi műveltséget és az új magyar államot. Tényező lett az európai hatalmi egyensúlyban, és beépült a nemzetközi gazdaságba. A népszerű Új Képes Történelem-sorozat gazdagon illusztrált kötetéből megtudhatjuk, miként történt a túlélés és a megújulás.

 

Megújulások kora (könyv) író R. Várkonyi Ágnes

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
3 990 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
Újraszülető világ   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Újraszülető világ

Újraszülető világ

A kisgyermek rajzos üzenete

Molnár V. József

Az „Újraszülető világ” című ezen kiadványt a kisgyermek rajzos üzenete iránt érdeklődő olvasóink figyelmébe ajánljuk, akiknek a gyermekeik szeretnek rajzolni, és szülőként ismerkedni akarnak ennek a megítéléséről, a segítés vagy támogatás mikéntjéről, az esetleges gyakorlásról, vagy képzésről és továbbképzésről.

Újraszülető világ (könyv) író Molnár V. József

 

 

 

 

 
2 600 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben

12

Sorrend: