Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Termék részletekTitkos tanítás II.

Titkos tanítás II.
3 000 Ft

Titkos tanítás II.

H.P.Blavatsky

A jelképrendszer fejlődése

"Helena Petrovna Blavatsky fő művének, az 1888-ban két vaskos kötetben megjelent "Titkos Tanítás"-nak teljes magyar nyelvű kiadásával a Magyar Teozófiai Társulat több mint 100 éve tartozik a teozófia híveinek és a magyar olvasóknak. Terveink szerint magyarul most legalább hat kötetben fogjuk kiadni, évente jelentkezve egy-egy új résszel. A Titkos Tanítás I. rész 2011-ben jelent meg "Kozmogenezis - világ teremtés" alcímmel, a jelenlegi kötet a második a sorban.

A "Titkos Tanítás" mindkét eredeti kötete három részből állt. Az első részek egy ősi írásból, a Dzyan könyvéből vett néhány kiválasztott stanzát, valamint az ezekhez fűzött magyarázatokat és megjegyzéseket tartalmazzák. Az első kötet stanzái a kozmosz, míg a másodikban idézettek az emberiség születéséről és fejlődéséről szólnak. A második rész mindkét kötetben a világban ismert vallások és mítoszok jelképrendszeréről szól, a harmadik részek pedig a fizikai és az okkult tudományok módszereinek összehasonlítását tartalmazzák.
"Bármely nép vallásos és világi legendáiban - de főképpen a kelet hagyományaiban - a rejtett jelentés tanulmányozása töltötte ki e könyv írója Helena Petrovna Blavatsky életének legnagyobb részét. Az író Blavatsky egyike azoknak, akik meg vannak róla győződve, hogy nincs olyan mitológiai történet, mesébe illő esemény egy nemzet néphagyományában, amelyet bármikor is tisztán csak a képzelet szült, hanem minden ilyen elbeszélésnek van valódi, történelmi alapja." (a Kiadó)

A Titkos tanítás II.  (könyv) író Helena Petrovna Blavatsky

 


Ezokönyvek Keleverustól webárúház