Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Termék részletekTitkos tanítás I.

Titkos tanítás I.
3 500 Ft

Titkos tanítás I.

H. P. Blavatsky

Kozmogenézis: a világ teremtése

Helena Petrovna Blavatsky fő művének, az 1888-ban két vaskos könyvben megjelent Titkos Tanítás-nak teljes magyar nyelvű kiadásával a Magyar Teozófiai Társulat több mint 100 éve tartozik a teozófia híveinek és a magyar olvasóknak. Terveink szerint magyarul most legalább 6 kötetben fogjuk kiadni, évente jelentkezve egy-egy új résszel, hogy adósságunkat törlesszük.

A Titkos Tanítás mindkét eredeti kötete három részből állt. Az első részek egy ősi írásból, a Dzyan könyvéből vett néhány kiválasztott stanzát, valamint az ezekhez fűzött magyarázatokat és megjegyzéseket tartalmazzák. Az első kötet stanzái a kozmosz, míg a másodikban idézettek az emberiség születéséről és fejlődéséről szólnak. A második rész mindkét kötetben a világban ismert vallások és mítoszok jelképrendszeréről szól, a harmadik részek pedig a fizikai és az okkult tudományok módszereinek és eredményeinek összehasonlítását tartalmazzák.
A Teozófia témakörében a Titkos Tanítás nem szokványos könyv. Ahogyan Blavatsky mondja: "Első és egyetlen célom volt világossá tenni, hogy minden exoterikus vallás és filozófiai irányzat - legyen bármilyen régi vagy a legújabb - az elsőtől az utolsóig pusztán az ősi "Bölcsesség Vallás" visszhangja volt. Igyekeztem bemutatni, hogy a tudás fája csakúgy, mint az Igazság maga, mindig is Egy volt, és hogy bármilyen változatos formát öltsenek is a lombok és gallyak, a fő ágak és a törzs továbbra is a régi fáé, amelynek árnyékában felcseperedtek és megerősödtek a jelenkor emberiségét Földünkön megelőző fajok ezoterikus filozófiái"

A Titkos tanítás I. című könyv szerzője: Helena Petrovna Blavatsky


Ezokönyvek Keleverustól webárúház