Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Teozófia könyvek


 A teozófia olyan egyetemes igazságokat tartalmaz, amelyek az egész emberiségre és az egész mindenségre vonatkoznak. Az ember és a világegyetem természetét és működésének törvényeit kíséreli meg bemutatni, az idő és a tér korlátozásain belül fejezni ki a valóságot.

Teozófia szellemi rendszer és életmód. Szellemi rendszer, de nem vallás, bár a vallások összehasonlításával is kutatja a gyökereket, amelyek ismerete választ adhat az emberiség nagy kérdéseire: kik vagyunk, honnan jövünk, miért vagyunk itt és hová megyünk?

Teozófus felfogást a megértés, a tolerancia és az igazság őszinte keresése jellemzi azért, hogy tisztábban láthatóvá váljanak a létezés nagy titkai.

A teozófia  tanításait az a könyv fejezi ki leginkább, mely a fenti eszmefuttatást helyezi előtérbe.

A teozófia a szellemtudomány ága, egyfajta szintézis, amely a vallások, a tudományok és a művészetek legmélyén rejtőző közös gyökereket és törvényszerűségeket tárja fel, Annie Besant, Leadbeater, Reichter LászlóBlavatsky által íródott hét teremtő sugár, asztrális test, kauzális test, mentális test, éterikus test, megvilágosodás, ősi bölcsesség,  könyv -ben


Sorrend:

-10%
A hét teremtő sugár

A hét teremtő sugár

Ernest Wood

Ahogy a fehér fény tartalmazza az összes színárnyalatot, úgy tartalmazzák a Logosz kiáradásai a Teremtő Istenség valamennyi aspektusát. Minden létező, ásvány, növény, állat, ember, bolygó e sugarak valamelyike mentén keletkezett. A hét sugár megismerése segít világunk megértésében. A könyv két tanulmányt tartalmaz. E. Wood: A hét sugár című írása részletesen bemutatja az elméleti alapokat, ismerteti az egyes sugarakhoz tartozó embertípusok jellemzőit, segít felismerni, mely sugárhoz tartozunk, és hogy annak segítségével hogyan kerülhetünk közelebb karmánk és dharmánk megértéséhez. A könyv második írása G. Hodson: A hét emberi vérmérséklet című munkája minden sugarat részletesen, teozófiai megvilágításban tárgyal, vizsgálja az adott sugár legmagasabb és legalacsonyabb megnyilvánulásait, útmutatást ad saját vezérlő sugarunk megállapításához.

A hét teremtő sugár (könyv) író Ernest Wood

 

 
3 000 Ft
Kedv. ár: 2 700 Ft
Kezdete: 2020.01.17
A készlet erejéig!
-10%
A kauzális test és az én

A kauzális test és az én

A lélek születése és fejlődése

A. E. Powell

A kauzális test című könyv Arthur E. Powell öt részből álló életműsorozatának negyedik kötete. Először jelenik meg magyarul, követve a korábban kiadott "Az éterikus test";" Az asztrális test" és "A mentális test" című köteteket. A sorozat egyes darabjaiból az ember sűrű fizikai testénél finomabb tudathordozóit vagy testeit és azokat a világokat ismerhetjük meg, amelyekben ezek a testek léteznek. A negyedik rész az ember kauzális vagy oki testével és annak világával foglalkozik, az ötödik könyv pedig összefoglalja mindazt, amit az ősi bölcsesség az emberiség Naprendszerünkben történt kialakulásáról és fejlődési útjáról tanít.

A kauzális test és az én (könyv) író A. E. Powell

 
3 500 Ft
Kedv. ár: 3 150 Ft
Kezdete: 2020.01.17
A készlet erejéig!
A kis Veronika három lámpása

A kis Veronika három lámpása

Manfred Kyber

Regény egy gyermeklélek ezen- és túlvilági kalandjairól. Azon az éjszakán az angyalt látta Veronika az ágya előtt. Magasra tartotta a lámpást a három lánggal - a vörös lobogott és nyugtalanul vibrált, mint a kis Veronika szívverése. Akkor az angyal fölébe tartotta a kezét és a vörös láng mind szelídebb és szelídebb lett. Lassan a középső, aranyszínű lánghoz hajolt, és Veronika elaludt.

A kis Veronika három lámpása (könyv) író Manfred Kyber

 
2 400 Ft
A mentális test

A mentális test

A mentális világ és jelenségei

A. E. Powell

A mentális test az öt részes Powell-sorozat harmadik kötete. Bemutatja a gondolatok világát, és választ ad arra a kérdésre, hogy ha nem a fizikai agy, akkor ki vagy mi gondolkodik és hogyan. Ismerteti a gondolatátvitel és a mentális gyógyítás módszereit. Leírást ad a mennyei világok alsóbb területeiről, az azokat benépesítő emberi, nem emberi és mesterséges lényekről. Elmagyarázza az Akasha krónika működését, és bemutatja a mentális képességek fejlesztésének lehetőségeit a koncentráció, a meditáció és a kontempláció segítségével.

A mentális test (könyv) író A. E. Powell

 
3 000 Ft
-10%
A próféta - A próféta kertje

A próféta - A próféta kertje

Kahlil Gibran

A huszadik század elején élt író és képzőművész a mai napig Libanon legelismertebb, legjobban tisztelt művésze. Legnagyobb sikerét "A próféta" című bölcs, komoly filozófiai tartalmú írásával aratta. Művét trilógiának szánta, a második kötetet, "A próféta kertjét" már csak halála után adták ki, a harmadik kötet, "A próféta halála" nem jelent meg. Ez az igényes könyv a trilógia első két részét tartalmazza magyar és angol nyelven. Különlegessége, hogy a képzőművészként kevéssé ismert Gibran csodálatos képeiből is nyújt egy csokorra valót. (a borítón szintén Gibran festménye látható)

A próféta - A próféta kertje (könyv) író Kahlil Gibran

 
3 100 Ft
Kedv. ár: 2 790 Ft
Kezdete: 2020.08.10
A készlet erejéig!
Az asztrális test

Az asztrális test

A. E. Powell

Az asztrális test az öt részes Powell-sorozat második kötete. Bemutatja az álmok világát és a halál utáni életet, foglalkozik az asztrális test összetételével, szerkezetével és feladatával. Tisztánlátók kutatásai alapján leírást ad az asztrális síkról, a negyedik dimenzióról és a síkot benépesítő emberi, nem emberi, és mesterséges lényekről. Elmagyarázza, hogy kik is valójában a vámpírok, mi az igazság a vérfarkas-történetekben, és a mesterséges emberi lények létrejöttében. Ismerteti az asztrális képességek fejlesztésének lehetőségeit, és az asztrális világban dolgozó segítők munkáját.

Az asztrális test (könyv) író A. E. Powell

 
3 000 Ft
-10%
Az élet fejlődése a Naprendszerben

Az élet fejlődése a Naprendszerben

Az emberiség okkult történelme

A. E. Powell

A Powell sorozat ötödik, záró kötete összefoglalja mindazt, amit az ősi bölcsesség az emberiség Naprendszerünkben történt kialakulásáról és fejlődési útjáról tanít. 
Miután megismerjük a Naprendszer látható és láthatatlan bolygóinak felépítését, működési elvét és működési ciklusait, szó esik a könyvben azok kialakulásáról, az élet kibontakozásáról és fejlődéséről az egyes periódusokon keresztül, és arról, hogy az ásványi, növényi, állati és emberi birodalmak mikor, hogyan és milyen feltételek teljesülése esetén kerülnek magasabb osztályba. Megismerkedhetünk a korábbi emberiségek és jelenlegi emberiségünk elé kitűzött célokkal, az emberi fejlődést segítő és vezető magasztos lényekkel, az okkult kronológiával és a Naprendszer korával kapcsolatos számításokkal. Az élet fejlődése a Naprendszerben könyv második része az okkult antropológiával foglalkozik, és bemutatja az emberiség különféle gyökérfajait és alfajait, azok legfontosabb jellegzetességeit, vonásait és történelmét. Ennek az összetett rendszernek az összefüggéseibe ágyazva tökéletesen beleilleszkednek a Lemuriáról és Atlantiszról szóló ismereteink. Ezt a csodálatos világot személytelen, objektív törvények irányítják, egy számunkra szinte felfoghatatlanul magasztos isteni fejlődési terv alapján.
A könyv hatalmas kitekintés az évmilliók és évmilliárdok alatt lezajló fejlődésre, ami rádöbbenti az embert, hogy a mindenség annál sokkal összetettebb rendszer, mint amit a hivatalos tudomány és az emberiség jelentős része ma gondol róla.

Az élet fejlődése a Naprendszerben (könyv) író A. E. Powell

 

 

 
3 600 Ft
Kedv. ár: 3 240 Ft
Kezdete: 2020.01.17
A készlet erejéig!
-10%
Az éterikus test

Az éterikus test

Csakrák, prána, egészség

A. E. Powell

Ezen írás a szerző A. E. Powe ötrészes életműsorozatának első kötete. Részletesen bemutatja a fizikai test rendkívül finom, de azért még fizikai anyagból álló részét, az éterikus testet, ami még szabad szemmel is látható. Ismerteti a kapcsolatot a Napból érkező energiával, a pránával, miközben sok ábrával és táblázattal érthetővé és szemléletessé teszi az éterikus test feladatát, működését, részletesen jellemzi a csakrákat és életünkben betöltött szerepüket. Bemutatja az energiával való gyógyítást, az éterikus aurát, valamint az éterikus képességeket is.

Az éterikus test (könyv) író A. E. Powe

 
3 500 Ft
Kedv. ár: 3 150 Ft
Kezdete: 2020.02.26
A készlet erejéig!
Az ősi bölcsesség

Az ősi bölcsesség

Annie Besant

Az ősi bölcsesség könyv a teozófiai tanítások összesített vezérfonalát adja az érdeklődő olvasó kezébe, amely igyekszik eléggé világos lenni ahhoz, hogy jól szolgálja a kezdő tanulmányozót. Ugyanakkor elegendően teljes, hogy lerakhassa a további tudás egészséges alapjait. Akik az Ősi bölcsességből valamit is megismertek, ismerik azt a megvilágosodást, békét, örömet, és erőt, amit a tanulmány életükbe hozott.

Az ősi bölcsesség (könyv) író Annie Besant

 
2 990 Ft
-10%
Bhagavad gitá, Az isteni ének

Bhagavad gitá, Az isteni ének

A Bhagavad Gitá a nagy hindu hőskölteménynek, a Mahábháratának önálló része. Magasrendű bölcselete és költői szépségei révén szinte nagyobb hírnévre és tiszteletre tett szert, még nyugaton is, mint maga az eposz. A könyv az Örökkévaló tudománya, a jógáról szóló írás, Istenről, a világról, az emberről és mindezek alapvető egységéről szól.

Bhagavad gitá, Az isteni ének (könyv) 

 
2 200 Ft
Kedv. ár: 1 980 Ft
Kezdete: 2020.01.17
A készlet erejéig!
-10%
Ezoterikus kereszténység

Ezoterikus kereszténység

A kereszténység rejtett oldala, avagy a kisebb misztériumok

Annie Besant

A könyv segít a keresztényeknek mélyebben megismerni vallásuk rejtett tanításait, de szól azokhoz is, akik kiábrándultak és eltávolodtak a vallástól, akik teljesen elvesztették hitüket az ősi, mély igazságokban. Jézus történelmi alakja mellett megismerhetjük a mitikus és a misztikus Krisztust is. Elmagyarázza a Szentháromság lényegét, a megváltás tanát, a bűnbocsánat, a szentségek és az ima fogalmát. Bemutatja ezek működését, amiket mélységükben valószínűleg még a gyakorló keresztények többsége sem ismer.

Ezoterikus kereszténység (könyv) író Annie Besant

 
3 000 Ft
Kedv. ár: 2 700 Ft
Kezdete: 2020.01.17
A készlet erejéig!
-10%
Gyakorlati okkultizmus

Gyakorlati okkultizmus

H. P. Blavatsky

Kevés olyan ember van, akit annyi mendemonda, félreértés vagy szándékos félreértelmezés övezne, mint e könyv szerzőjét, Helena Petrovna Blavatskyt. Ma az ezoterikus irányzatok anyjaként emlegetik őt, hiszen az okkultizmus - mai szóval ezotéria - filozófiai alapjait az ő munkáiból ismerte meg a nyugati civilizáció. Az összeállítás segítségével az olvasó tisztázhatja magában azokat az alapvető kérdéseket, amelyekkel a szellemi fejlődés útján elinduló keresőnek előbb-utóbb szembe kell néznie. Blavatskyné, a modern teozófia egyik alapítója, nem könnyen elsajátítható trükköket és varázsformulákat tanít, hanem felismerteti az olvasóval, hogy magán a törekvőn múlik saját szellemi fejlődése.

Gyakorlati okkultizmus (könyv) író H. P. Blavatsky

 

 

 
2 400 Ft
Kedv. ár: 2 160 Ft
Kezdete: 2020.01.20
A készlet erejéig!
Karma, Újraszületés, Dharma

Karma, Újraszületés, Dharma

Annie Besant

Annie Besant, a teozófia egyik nagy tanítója sok útkereső előtt ismert napjainkban is. Ebben a kötetében a címben szereplő három írását olvashatjuk. A karma, az ok és okozat törvénye szerint jelen életünkben az előző életeink eredményét élvezzük, ugyanakkor saját jövendőnket teremtjük meg. Mint minden természeti folyamatban, az emberi létezésben is felfedezhetjük a periodicitást. Születünk, élünk és meghalunk, pihenünk, majd a folyamat kezdődik elölről: ez a reinkarnáció, az újraszületés törvénye. Alaptörvény az is, hogy minden egyes földi életünknek, az emberi létnek konkrét feladata van, ezt nevezik a dharma törvényének. Felismerni és tudatosítani magunkban, hogy mi a jelen életünkben a saját életfeladatunk, és ennek megfelelően élni - ez mindannyiunk legnagyobb élet-leckéje.

Karma, Újraszületés, Dharma (könyv) író Annie Besant

 

 

 
2 800 Ft
Kulcs a teozófiához

Kulcs a teozófiához

H. P. Blavatsky

A Magyar Teozófiai Társulat 112 éves tartozását törleszti Helena Petrovna Blavatsky-val szemben, amikor magyarul kiadja a Kulcs a teozófiához címû könyvét. A könyv elõször 1889-ben jelent meg, és azóta számtalan kiadást ért meg. A szerzõ célja az volt, hogy általános áttekintést adjon a teozófiai tanításokról és a teozófiai mozgalomról.

A könyv kérdés-felelet, egy érdeklõdõ és egy teozófus párbeszédének formájában tárja fel a „Bölcsesség-vallás” alapelveit. A témák lefedik a teozófiát, a Teozófiai Társulatot, az emberi lény természetét, a halál utáni életet, a reinkarnációt, a fizikainál finomabb világokat, az emberi elmét és a Mesterek tevékenységét. A könyv bevezetés a teozófiai miszticizmusba és az ezoterikus tanításokba.

Ez nem a teozófia teljes vagy kimerítõ tankönyve, hanem csak egy kulcs annak az ajtónak a kinyitásához, ami a mélyebb tanulmányozáshoz vezet. A könyv szembenéz az átlagos nyugati érdeklõdõ által megfogalmazott ellenvetésekkel, és megkísérli bemutatni az eddig ismeretlen elképzeléseket a lehetõ legegyszerûbb formában és legvilágosabb nyelvezettel.

Kulcs a teozófiához (könyv) H. P. Blavatsky

 
3 500 Ft
-7%
Látható és láthatatlan ember

Látható és láthatatlan ember

C. W. Leadbeater

A teozófia egyik legnagyobb alakja, C. W. Leadbeater e nagysikererű könyve először jelenik meg magyarul. A szerző saját, magas szintű tisztánlátó képességére és tapasztalataira építve rendszerező jelleggel és közérthetően foglalja össze azokat az alapvető elméleti és gyakorlati tudnivalókat, amelyek az ember láthatatlan testeiről, aurájának különböző szintjeiről szólnak. 22 színes ábra segítségével részletesen bemutatja a fejlődés alacsony szintjén álló, az átlagember és a magasan fejlett szellemi ember, az arhat éteri, asztrális, mentális és kauzális testeit, azok felépítését, színeit és jelentését, az aurákban jelentkező érzelmeket, gondolatokat és törekvéseket.

Látható és láthatatlan ember (könyv) író C. W. Leadbeater

 
3 000 Ft
Kedv. ár: 2 800 Ft
Kezdete: 2020.01.17
A készlet erejéig!
Self-Transformation

Self-Transformation

Személyiségünk átalakítása

Vic Hao Chin Jr.

"Időtlen idők óta - mondja a szerző - a különböző kultúrák bölcsei kézről kézre adták az élet dilemmáinak tartós megoldásait. Mégis, a meglátásaikat nem ismeri annyira a világ, mint kellene." Ez a mély, bölcs és gyakorlati útmutató ezeket akarja megmutatni.
A könyv Vic Hao Chin, a Fülöp-szigeteki Teozófiai Társulat korábbi elnöke, a világszerte ismert tanító és előadó által kifejlesztett és vezetett népszerű szemináriumoknak az anyaga. Az idő által bizonyított megoldásokat nyújt a mindennapi életben felmerülő félelmek, sértődések, aggódások, a depresszió és a stressz megszüntetésére a spirituális élet megteremtése érdekében.
Megtalálhatjuk benne a negatív berögződések leküzdéséről, a kapcsolatok fejlesztéséről és a fizikai egészség optimalizálásáról szóló fejezeteket is. Ahhoz, hogy segítse az olvasó önmegvalósítását, érthető ábrákat, esettanulmányokat, lépésről lépésre haladó, a meditációval és a légzési gyakorlatokkal kapcsolatos útmutatásokat is bemutat.

Self-Transformation (könyv) író Vic Hao Chin Jr.

 
3 490 Ft
-10%
Teozófiai panoráma

Teozófiai panoráma

Reichter László

A könyv a Magyar Teozófiai Társulat újjászervezőjének gondolatait, negyvenhét nyilvános és zártkörű előadásának összefoglalóját mutatja be. Mi az ősi bölcsesség? Mi a mulandó, a maradandó és az örök? Mit jelent az okkultizmus és az ezotéria, mik a misztériumok és a mágia? Melyek a tudat- és energiaszintek? Mi van a halál után? Véletlenek sorának, vagy egy intelligens tervnek a részesei vagyunk? Ezekre, és más fontos kérdésekre válaszol a szerző.

Teozófiai panoráma (könyv) író Reichter László

 
2 900 Ft
Kedv. ár: 2 600 Ft
Kezdete: 2020.01.17
A készlet erejéig!
Titkos tanítás I.

Titkos tanítás I.

H. P. Blavatsky

Kozmogenézis: a világ teremtése

Helena Petrovna Blavatsky fő művének, az 1888-ban két vaskos könyvben megjelent Titkos Tanítás-nak teljes magyar nyelvű kiadásával a Magyar Teozófiai Társulat több mint 100 éve tartozik a teozófia híveinek és a magyar olvasóknak. Terveink szerint magyarul most legalább 6 kötetben fogjuk kiadni, évente jelentkezve egy-egy új résszel, hogy adósságunkat törlesszük.

A Titkos Tanítás mindkét eredeti kötete három részből állt. Az első részek egy ősi írásból, a Dzyan könyvéből vett néhány kiválasztott stanzát, valamint az ezekhez fűzött magyarázatokat és megjegyzéseket tartalmazzák. Az első kötet stanzái a kozmosz, míg a másodikban idézettek az emberiség születéséről és fejlődéséről szólnak. A második rész mindkét kötetben a világban ismert vallások és mítoszok jelképrendszeréről szól, a harmadik részek pedig a fizikai és az okkult tudományok módszereinek és eredményeinek összehasonlítását tartalmazzák.
A Teozófia témakörében a Titkos Tanítás nem szokványos könyv. Ahogyan Blavatsky mondja: "Első és egyetlen célom volt világossá tenni, hogy minden exoterikus vallás és filozófiai irányzat - legyen bármilyen régi vagy a legújabb - az elsőtől az utolsóig pusztán az ősi "Bölcsesség Vallás" visszhangja volt. Igyekeztem bemutatni, hogy a tudás fája csakúgy, mint az Igazság maga, mindig is Egy volt, és hogy bármilyen változatos formát öltsenek is a lombok és gallyak, a fő ágak és a törzs továbbra is a régi fáé, amelynek árnyékában felcseperedtek és megerősödtek a jelenkor emberiségét Földünkön megelőző fajok ezoterikus filozófiái"

A Titkos tanítás I. című könyv szerzője: Helena Petrovna Blavatsky

 
3 500 Ft
Titkos tanítás II.

Titkos tanítás II.

H.P.Blavatsky

A jelképrendszer fejlődése

"Helena Petrovna Blavatsky fő művének, az 1888-ban két vaskos kötetben megjelent "Titkos Tanítás"-nak teljes magyar nyelvű kiadásával a Magyar Teozófiai Társulat több mint 100 éve tartozik a teozófia híveinek és a magyar olvasóknak. Terveink szerint magyarul most legalább hat kötetben fogjuk kiadni, évente jelentkezve egy-egy új résszel. A Titkos Tanítás I. rész 2011-ben jelent meg "Kozmogenezis - világ teremtés" alcímmel, a jelenlegi kötet a második a sorban.

A "Titkos Tanítás" mindkét eredeti kötete három részből állt. Az első részek egy ősi írásból, a Dzyan könyvéből vett néhány kiválasztott stanzát, valamint az ezekhez fűzött magyarázatokat és megjegyzéseket tartalmazzák. Az első kötet stanzái a kozmosz, míg a másodikban idézettek az emberiség születéséről és fejlődéséről szólnak. A második rész mindkét kötetben a világban ismert vallások és mítoszok jelképrendszeréről szól, a harmadik részek pedig a fizikai és az okkult tudományok módszereinek összehasonlítását tartalmazzák.
"Bármely nép vallásos és világi legendáiban - de főképpen a kelet hagyományaiban - a rejtett jelentés tanulmányozása töltötte ki e könyv írója Helena Petrovna Blavatsky életének legnagyobb részét. Az író Blavatsky egyike azoknak, akik meg vannak róla győződve, hogy nincs olyan mitológiai történet, mesébe illő esemény egy nemzet néphagyományában, amelyet bármikor is tisztán csak a képzelet szült, hanem minden ilyen elbeszélésnek van valódi, történelmi alapja." (a Kiadó)

A Titkos tanítás II.  (könyv) író Helena Petrovna Blavatsky

 

 
3 000 Ft
Titkos tanítás III.

Titkos tanítás III. című teozófia könyv ismertetés

Blavatsky

 A könyv fő témája: Az okkult és a modern tudomány

Bár H. P. Blavatsky fő műve, a Titkos Tanítás több mint egy évszázada született, alapgondolatai örökérvényűek, és a vizsgált tudományos, vallási, filozófiai elvek ugyanolyan időszerűek, mint megírása idején. Teljességében a Titkos Tanítás eddig magyarul soha nem jelent meg, csak két részlet belőle 1930 körül. A 2011 óta kiadott első két kötet után most a harmadikkal jelentkezünk. Ez a könyvTitkos Tanítás III. az ősi okkult tudomány tanításait és a modern fizika és csillagászat elméleteit állítja párhuzamba, értékeik összehasonlítását pedig az olvasóra bízza.

Teozófia témakörében a Titkos Tanítás nem szokványos könyv. Ahogyan Blavatsky mondja: "Első és egyetlen célom volt világossá tenni, hogy minden exoterikus vallás és filozófiai irányzat - legyen bármilyen régi vagy a legújabb - az elsőtől az utolsóig pusztán az ősi "Bölcsesség Vallás" visszhangja volt. Igyekeztem bemutatni, hogy a tudás fája csakúgy, mint az Igazság maga, mindig is Egy volt, és hogy bármilyen változatos formát öltsenek is a lombok és gallyak, a fő ágak és a törzs továbbra is a régi fáé, amelynek árnyékában felcseperedtek és megerősödtek a jelenkor emberiségét Földünkön megelőző fajok ezoterikus filozófiái"

A Titkos tanítás III. című könyv szerzője: Helena Petrovna Blavatsky

 

 

 
3 500 Ft
Titkos tanítás IV

Titkos tanítás IV

Dupla kötet / IV/A, IV/B /

Antropogenézis: Az ember teremtése

H. P. Blavatsky

Bár H. P. Blavatsky fő műve, a Titkos Tanítás több mint egy évszázada született, alapgondolatai örökérvényűek, és a vizsgált tudományos, vallási, filozófiai elvek ugyanolyan időszerűek, mint megírása idején. Teljességében eddig magyarul soha nem jelent meg, csak két részlet belőle 1930 körül. A 2011 óta kiadott első három könyv után most a negyedik, dupla kötettel jelentkezünk. Ez az ember teremtését és az eddigi öt emberfaj történetét ismerteti egy ősi írásból, a Dzyan könyvéből vett 12 stanza, valamint az ezekhez fűzött magyarázatok segítségével.

Titkos tanítás IV (könyv) író H. P. Blavatsky

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 
5 990 Ft
Titkos Tanítás V.

Titkos Tanítás V.

H. P. Blavatsky

Helena Petrovna Blavatsky fő műve, a Titkos Tanítás 1888-ban két vaskos kötetben jelent meg, amit az 1893-as 3. kiadás egy újabb kötettel egészített ki. Ennek teljes magyar nyelvű kiadását a Magyar Teozófiai Társulat 2011-ben kezdte meg, és magyarul 8 vagy 9 kötetben jelentetjük meg, évente jelentkezve egy-egy új résszel. A jelenlegi kötet az ötödik a sorban.

A Titkos Tanítás első két kötete 3-3 részből áll. Az első részek egy ősi írásból, a Dzyan könyvéből vett néhány kiválasztott stanzát, valamint az ezekhez fűzött magyarázatokat és megjegyzéseket tartalmazzák. Az első kötet stanzái a kozmosz, míg a másodikban idézettek az emberiség születéséről, fejlődéséről és történelméről szólnak. A második rész mindkét kötetben a világban ismert vallások és mítoszok jelképrendszeréről szól, a harmadik részek pedig a fizikai és az okkult tudományok módszereinek és eredményeinek összehasonlítását tartalmazzák. A III. kötet első része az emberiség nagy tanítóival foglalkozik, míg a második rész útmutatásokat tartalmaz az okkultizmus ösvényét követni szándékozók számára.

„Mivel ezek a tanítások rendkívül különösek, és sok tétele a modern tudományos álláspont szerint képtelenségnek látszik, néhány kiegészítő magyarázatot tartunk szükségesnek. … Ebben az V. kötetben a teológia kérdéseit kell megvitatni. … Ezek a tanítások olyan régiek, mint maga a világ, és a jelenlegi mű egyszerűen kísérlet arra, hogy modern nyelven, a tanulmányozók számára ismerős kifejezésekkel átadja az ősi keletkezéselméletet és történelmet úgy, ahogyan azt az ezoterikus tanítások bizonyos ázsiai központjaiban tanítják.”

Titkos Tanítás V. (könyv) író H. P. Blavatsky

 
3 300 Ft
Titkos tanítás VI.

Titkos tanítás VI.

H. P. Blavatsky

Bár H. P. Blavatsky fő műve, a Titkos Tanítás több mint egy évszázada született, alapgondolatai örökérvényűek, és a vizsgált tudományos, vallási, filozófiai elvek ugyanolyan időszerűek, mint megírása idején. Teljességében eddig magyarul soha nem jelent meg, csak két részlet belőle 1930 körül. A 2011 óta kiadott első öt kötet után most a hatodik kötettel jelentkezünk. Ebben az élet kialakulásának és az ember fejlődésének kérdésében történik meg a materialista és az okkult tudomány szembeállítása.

Titkos tanítás VI. (könyv) író H. P. Blavatsky

 
3 000 Ft
Titkos tanítás VII. A-B - dupla kötet

Titkos tanítás VII. A-B - dupla kötet

Nagy tanítók, ősi tanítások

H. P. Blavatsky

Helena Petrovna Blavatsky fő műve, aTitkos Tanítás 1888-ban két vaskos kötetben jelent meg, amit az 1893-as 3. kiadás egy újabb kötettel egészített ki. Ennek teljes magyar nyelvű kiadását a Magyar Teozófiai Társulat 2011-ben kezdte meg, és magyarul 8 kötetben jelentetjük meg, évente jelentkezve egy-egy új résszel.A jelenlegi dupla kötet a hetedik a sorban.
A Titkos Tanítás első két kötete 3-3 részből áll. Az első részek egy ősi írásból, a Dzyan könyvéből vett néhány kiválasztott stanzát, valamint az ezekhez fűzött magyarázatokat és megjegyzéseket tartalmazzák. Az első kötet stanzái a kozmosz, míg a másodikban idézettek az emberiség születéséről, fejlődéséről és történelméről szólnak. A második rész mindkét kötetben a világban ismert vallások és mítoszok jelképrendszeréről szól, a harmadik rész pedig a fizikai és az okkult tudományok módszereinek és eredményeinek összehasonlítását tar talmazzák. A III. kötet első része az emberiség nagy tanítóival és ősi tanításaival foglalkozik, míg a második rész útmutatásokat tartalmaz az okkultizmus ösvényét követni szándékozók számára.

"Akié a tudás, azé a hatalom! - ez nagyon régi axióma. A tudás - amelyhez az első lépés az igazság megértésének, a valós valótlantól való megkülönböztetésének képessége - csak azoknál van, akik megszabadultak minden előítélettől, legyőzték emberi önteltségüket és önzésüket, és készek elfogadni minden és bármilyen igazságot, ha azt egyszer bebizonyították nekik. Ilyen ember nagyon kevés van."

Titkos tanítás VII. A-B - dupla kötet (könyv) író H. P. Blavatsky

 
5 990 Ft
Titkos tanítás VIII

Titkos tanítás VIII

Útmutatások

Helena Petrovna Blavatsky

Helena Petrovna Blavatsky fő műve, a Titkos Tanítás 1888-ban két vaskos kötetben jelent meg, amit az 1893-as 3. kiadás egy újabb kötettel egészített ki. Ennek teljes magyar nyelvű kiadását a Magyar Teozófiai Társulat 2011-ben kezdte meg, és magyarul 8 kötetben jelentetjük meg, évente jelentkezve egy-egy új résszel.

A jelenlegi kötet a nyolcadik, az utolsó a sorban. A Titkos Tanítás első két kötete 3-3 részből áll. Az első részek egy ősi írásból,

a Dzyan könyvéből vett néhány kiválasztott stanzát, valamint az ezekhez fűzött magyarázatokat és megjegyzéseket tartalmazzák.

Az első kötet stanzái a kozmosz, míg a másodikban idézettek az emberiség születéséről, fejlődéséről és történelméről szólnak.

A második rész mindkét kötet-ben a világban ismert vallások és mítoszok jelképrendszeréről szól,

a harmadik részek pedig a fizikai és az okkult tudományok módszereinek és eredményeinek

összehasonlítását tartalmazzák.

A III. kötet első része az emberiség nagy tanítóival és ősi tanításaival foglalkozik, míg a második rész útmutatásokat tartalmaz az okkultizmus ösvényét követni szándékozók.

 „Van egy különös törvény az okkultizmusban, amelyet évezredek tapasztalata bizonyít és igazol, és meg is nyilvánult szinte minden esetben, amióta a Teozófiai Társulat létezik. Amint valaki elkötelezi magát, bizonyos okkult hatások következnek be. Természetesen elsőként az ember természetében rejlő minden szunnyadó a felszínre kerül: hibái, szokásai, képességei vagy elfojtott vágyai, legyenek akár jók, rosszak vagy közömbösek.”

Titkos tanítás VIII (könyv) író Helena Petrovna Blavatsky

 
3 900 Ft
A halál kapuján túl

A halál kapuján túl

Martinovich Tamás

Mindennapi életünkben keveset gondolunk a halálra, ám ha elveszítünk egy számunkra kedves lényt, felmerülnek bennünk az emberiséget mindig is komolyan foglalkoztató kérdések: Mi a halál? Az emberi létezés teljes megszűnése, vagy csak átalakulása? Tudatában van a haldokló annak, hogy mi történik vele? Milyen életbe lépünk be a halál után? Vajon találkozhatunk újra azokkal, akik már eltávoztak? Ebben a kötetben nagy teozófusok válaszolják meg saját tisztánlátó kutatásaik alapján ezeket a feszítő kérdéseket. Nemcsak vigaszt nyújtanak a gyászolóknak, de tájékoztatnak is a halál utáni életről.

A halál kapuján túl  (könyv) író Martinovich Tamás

 
2 600 Ft
Nincs raktáron
Az intellektustól az intuícióig

Az intellektustól az intuícióig

Alice A. Baile

Ki volt Alice Bailey (1880-1949) valójában? Hírhedt boszorkány? Különc filozófus? Az ezoterikus asztrológia elterjesztője? Elvált családanya? Mindegyik állítás igaz erre a különös érzékenységű asszonyra, aki az Amerikai Teozófiai Társulat könyvtárosaként kezdte pályafutását, majd sorra írta könyveit, melyekkel saját irányzatot indított. Első négy kötete gyönyörű ívet rajzol az ember fejlődéséről, a keresőtől a tudatos tanítványig. Az intellektustól az intuícióig a sorozat első kötete, mely a meditáció természetével foglalkozik. Legfontosabb szerepe abban rejlik, hogy az átlagolvasó számára is érthető nyelven határozza meg, mi is a lélek, s miként vehetjük fel a kapcsolatot saját lelkünkkel. Tisztázza az ösztön, az intellektus, az intuíció és a megvilágosodás fontos fogalmait, beszél a tudatosság aktív és passzív formáiról, az érzékszervekről, az agy és az elme kapcsolatáról, a meditáció szabályairól, formáiról, veszélyeiről és még nagyon sok mindenről.

Az intellektustól az intuícióig (könyv) író Alice Bailey

 
4 990 Ft
Nincs raktáron
  Én vagyok a világ világossága - Jézus Krisztus füveskönyve

Én vagyok a világ világossága - Jézus Krisztus füveskönyve

Jézus mondásai rövidek, egyértelműek, hol lágyak, hol élesek, de sohase bántók vagy sértők. Jézus gondolkodtatni akart, erőnek erejével senkinek sem kívánta az elméjébe préselni igazságait. Az ige kardjával, melyet forgatott, sohase ütött, vágott, hadonászott, hanem szétválasztott: a jó és a rossz határát vonta meg. Követőit pedig e keskeny út irányába terelte, igazította.

Én vagyok a világ világossága - Jézus Krisztus füveskönyve (könyv) 

 
1 990 Ft

Sorrend:

Ezokönyvek Keleverustól 

Ezoterikus könyvekezoterikus pszichológia könyvek,

természetgyógyászat könyvek, a népi gyógyászat könyvei,

továbbá asztrológia horoszkóp ezoterikus könyvek,

számmisztika könyvek, numerológia könyvek 

tarot kártya  és angyal kártya, valamint az egészséges életmód,

paleolit, bach virágterápia könyvek és esszenciái,

a magyar őstörténelem műveinek webáruháza.

 

Az Ezokönyvek Keleverustól webáruházban

válogathat az ezoterikus pszichológia könyvek, 

ezoterikus könyvek, természetgyógyászat könyvek,

népi gyógyászat könyvek,

az egészséges életmód kialakítását segítő reformtáplálkozás könyvek

az asztrológia-horoszkóp, számmisztika könyvek, numerológia könyvek 

multat, jelent és jövőt elemző  kiadványai közül, melyek az ezoterikus

 irodalom meghatározó ágazatai.

Továbbá az önismeret, pozitív gondolkodás, szeméyiségfejlesztés témakörét ismertető

ezoterikus könyvektarot kártya és angyal kártya,

bach virágterápia  és esszenciái,

radiesztézia eszközök és könyvek,   

fali-, matrica-,hűtőmágnes-, energetizáló mandalák

valamint a magyar őstörténelmet bemutató könyvek között.

 

Fentiek mellett lehetősége van böngészni   további  

ezoterikus könyvek, asztrológia horoszkóp könyvek,

az álomfejtés, ezoterika, kabbala, mágia és meditáció,

karma-reinkarnáció érdekfeszítő ezoterikus  nyvek választékából, 

a depresszió által okozott lelki problémák megoldását elősegítő 

 lélekgyógyászat, energiagyógyászat, ezoterikus könyvek,  

  a keleti tanításokat képviselő tao filozófia, buddhizmus ezoterikus  könyvek

a kínai orvoslás, a bioterápia, homeopátia, feng shui, ajurvéda, párkapcsolat-szerelem, családfelállítás témakörű ezoterikus könyvek között,

továbbá természetgyógyászat témakörében a

makrobiotika, paleolit étrend, méregtelenítés-böjt, táplálkozás-reformtáplálkozás,

aromaterápia, mozgásterápia, légzésterápia, fitoterápia, reflexológia, masszázs könyvek között

melyeket a kiválasztott könyv kategóriára klikkelve előhívhat, kinagyíthat,

ismerkedhet a tartalmukkal.

 

Szaktudásommal, mint a MANTRA Alternatív Természettudományi Főiskola végzett parapszichológusa és ezoterikus szakkönyvellátója,

kérésére készséggel segítem választását.

 

Tel: 06-70-933-0021

E-mail: keleverus@gmail.com

Keleverus

A legérdekfeszítőbb ezoterikus könyvek az ezoterikus irodalom könyvek kategóriában találhatók, melyek regényességükkel főleg az olvasmányosságot kedvelő érdeklődők igényeit elégítik ki. Az Anasztázia sorozat művei, az egzotikus környezetben játszódó történéseket bemutató ezoterikus könyvek iránt elkötelezett olvasóknak nyújtanak élményt jelentő időtöltést. Andrea Weaver regényei ma is tele vannak rejtélyekkel. „Olyan, mintha nem is én írtam volna, úgy látszik, az égiek fogták a kezem írás közben” mondja az írónő műveiről. Regényei az ezoterikus könyvek szerelmeseinek íródtak.                                                                      

Az aranyasszony trilógia könyveiben a kalandos dél-amerikai út során feltárul egy ember izgalmas és megrázó belső utazása önmaga végső valójához. Kinyílik egy kapu, mely az ősi bölcsességek, rejtélyes legendák és misztikus tanítások világába vezeti az olvasót. Az ezoterikus könyvek mindegyikében a történet alapja valóságos. A magyar származású Móricz János a hatvanas években egy barlangrendszerre bukkant Dél-Amerikában. Az őslakosok szerint egy kataklizma túlélői itt rejtették el ősi civilizációjuk üzenetét a mai ember számára egy kristálykorongba kódolva. Ezt a kristálykorongot keresik a főhősök. Az aranyasszony trilógia az  ezoterikus könyvek között az egyik legnépszerűbb sorozat.                                                                                           

Az ezoterikus könyvek kategóriában  a legkeresettebb művek a Coelho sorozat regényei. Paulo Coelho napjainkban a világ egyik legnépszerűbb írója. Az alkimista meghozta számára a világhírt. Ez a regény mára az egyetemesen elismert modern klasszikusok sorába emelkedett. A sokak által időtlennek tartott történet arra hivatott, hogy jövendő olvasók egész nemzetségeit elbűvölje és megihlesse.

Coelho művei az ezoterikus könyvek kategória remekei.

Dan Millman különleges, személyes útmutatásai intuitív felismerésekhez vezetik az olvasót saját életével kapcsolatban. Az ezoterikus könyvek önelemzésre, önmagunk megismerésére sarkallnak. Hozzásegítenek ahhoz, hogy önmagunkba mélyedve rátaláljunk rejtett, benső igazságainkra.

Az ezoterikus és spirituális regények a legnagyobb mértékben reprezentálják az  ezoterikus könyvek kategóriában a témakör mondanivalóját, a spirituális és ezoterikus tanítás elméleteit és gyakorlati útmutatásait.

Mennyei prófécia sorozat új értelmet adhat az emberiség létének.  A főhős részt vesz a kilenc ókori pergamentekercs, más néven a Mennyei prófécia felkutatására irányuló expedícióban.Az ezoterikus könyvek kategóriában  az egyik legnépszerűbb sorozat, melyben az új spirituális tudatosság átélése, illetve az ehhez vezető önfejlődési folyamat állomásainak bemutatása a célja Redfield "Mennyei" sorozatának.

Müller Péter húsz évig tanulmányozta az ősi kínai Ji-kinget, a világ egyetlen könyvét, amellyel beszélgetni lehet, amely válaszol a kérdéseinkre. A Ji-king keleten évezredek óta az emberek tanácsadója. Fontos, hogy ez a könyv nem jövendőt mond, hanem jósol, megmondja, mi a jó. Müller Péter jóskönyve megmondja, mit tegyünk, hogy a jövendőnk jó legyen. Az ezoterikus könyvek kategória keretében a műveiben a szeretet, a boldogság és az önmegvalósítás  lehetőségének tanításai, iránymutatásai fogalmazódnak meg. Felajánlja olvasóinak, hogy kézenfogva kalauzolja őket az elveszett boldogság keresésében.

Az ezoterikus könyvek legnépszerűbb szerzői, az ezotéria nagy tanítói. Műveikben az ezoterikus tanok hirdetését, a spirituális felismerések átadását, az antropozófia impulzusainak alkalmazását, az emberi tudat kibontakoztatását tartották feladatuknak, lámpást adva a mai lelki kereső kezébe.

Az ezoterikus könyvek kategóriában  Dahlke, Tepperwein munkássága, kutatási eredményei, tanításai folyamatosan formálják át gondolkodásmódunkat. A szellemtudomány nagy gondolkodói: Hamvas Béla, Rudolf Steiner helyezte át más alapokra az emberi lét fogalmát. Szepes Mária az Ezotéria Nagyasszonya haláláig folyamatosan írt és tanított, friss szellemmel és áradó szeretettel embertársai felé.  Dr. Szász Ilma összehasonlító vallás-kutató , a keresztény szemlélettel is egyező magasabb szférák ismertetésére és ezek átélését elősegítő szellemi praxis kidolgozására törekszik.

Az ezoterikus könyvek meghatározó témaköreit, az ezoterikus pszichológia könyvek kategóriában, különböző módszerek dolgozzák fel a családfelállítás, a pozitív gondolkodás, az önismeret, a személyiségfejlesztés alkalmazásával, a testi és lelki harmónia visszaállítására.

Az ezoterikus könyvek különlegességei között a keleti filozófia könyvek elkalauzolják a témakör iránt elkötelezett olvasót a buddhizmus, hinduizmus valláselméleti kérdéseinek vizsgálatához és a keleti tanítások,  hagyományos kínai orvoslás, Tao filozófia évezredes múltra visszatekintő elméletéhez.

szellemtudomány könyvek    az antropozófia és a teozófia tudományát tárják elénk neves szerzők elméleteinek bemutatásával az ezoterikus könyvek kategórián belül. Az Antropozófia a szellemtudomány, a misztérium, a magasabb világok, és a szellemvilág megismerésén keresztül vezet el a makrokozmoszból a mikrokozmoszba. 

teozófia a szellemtudomány ága, egyfajta szintézis, amely a vallások, a tudományok és a művészetek legmélyén rejtőző közös gyökereket és törvényszerűségeket tárja fel.

Az asztrológia tudománya a bolygók, zodiákus jegyek, fényszögek és a horoszkóp elemzésével, teljes képet alakít ki az ember jelleméről és nyomon követhetőek életünk eseményei a sorselemzés segítségével. Az asztrológia horoszkóp könyvek értelmezik a horoszkóp kifejtését. Az asztrológia horoszkóp könyvek kitérnek a keleti és a nyugati kultúrák eltéréseire. Nyugaton négy elemet ismernek el: föld, tűz, levegő, víz. Kínában pedig ötöt: föld, fém, fa, víz, tűz. Az asztrológia horoszkóp könyvek ismertetik az állatövi csillagképek használatát. Ezekben a csillagképekben mozog a Nap, a Hold és itt haladnak a bolygók is. Az asztrológia ezeket a csillagképeket használja a sorselemzés, a horoszkóp értelmezésénél.

számmisztika könyvek és a numerológia könyvek segítségével   jövőnk nagymértékben megismerhető.

Az ezoterikus könyvek kategóriában, a számmisztika könyvek és a numerológia könyvek tanulmányozásával megtudhatjuk, hogy miként befolyásolják életünket a számok, melyek különböző energiamintákat jelölnek, így egy ember születésekor pontosan meghatározott, hogy milyen energiák hatnak rá, amelyekből megismerhető és nagymértékben kikövetkeztethető a jövője.

Az ezoterikus könyvek kategória e témakörébe tartozó számmisztika könyvek és a numerológia könyvek  tanulmányozásával közelebb kerülhetünk az egyén, az ember és az emberi kapcsolatok bonyolult rendszeréhez.

számmisztika könyvek és a numerológia könyvek betekintést nyujtanak a számok és betűk kapcsolatrendszerébe.

számmisztika könyvek és a numerológia könyvek  - ben a számmisztika törvényszerűségei, a számok és betűk kapcsolatának összefüggései, a belölük levonható következtetések tanulmányozhatóak.

Az ezoterikus könyvek kategóriában a mágia könyvek olyan okkult titkokat tárnak fel, melyek elzártak a hétköznapi tapasztalástól.

mágia, misztika, okkultizmus sejtelmes témaköre több száz éve foglalkoztatja az embereket. Válaszokat keresnek a racionális dolgok és események mögött megbúvó rejtett összefüggésekre.

mágia az igazság kutatása , az ember teljességének keresése, a testi-, lelki-, szellemi-tökéletesség megvalósításának tudománya. Olyan okkult titkokat tár fel, melyek elzártak a hétköznapi tapasztalástól.

mágia célja az ember ráébresztése saját spirituális és szellemi valóságára. A mágia módszert kínál az ember magasabb dimenzióinak elérésére. A módszer elsődleges részét a hermetikus hagyomány ezoterikus rendszerei képezik. Ezek olyan univerzális rendszerek, melyek felfedik az ember rejtett szellemi képességeit, és rávilágítanak a világ rejtett összefüggéseire.

Az ezoterikus könyvek kategóriában a meditáció könyvek, különböző elméleti útmutatásokat és gyakorlati példákat ajánlanak, melyek segítségével a meditáció folyamán, olyan megnyugtató, ellazult, pihentető állapotot érhetünk el, melyben nemcsak fizikai testünk frissül fel, hanem közelebb kerülhetünk felsőbb énünk üzeneteinek megértéséhez is.

Az ezoterikus könyvek sorában az Energiagyógyászat  könyvek,  a tudásanyagot a régmúltban alkalmazott gyógyítási technikákból merítik és adják át a mai kor emberének

Az energiagyógyászat elfogadásában hatalmas előrelépés történt az elmúlt 20-30 évben, hiszen a prána gyógyítás, reiki kezelés, jóga, aura és csakra kezelések, radiesztéziai technikák alkalmazásával csodálatos gyógyulási eredmények születtek, amit már a tudomány is kénytelen elismerni.

Testünkön megtalálhatók azok a területek, melyek jelzik a betegség, vagy életünk diszharmonikus történéseit, figyelmeztetnek bennünket, hogy itt a változtatás ideje.

A keresésben a diagnosztika több ága közül mi magunk választhatunk.

Az ezoterikus könyvek között a diagnosztika könyvek segítenek a  számunkra legmegfelelőbb diagnosztika; az arcelemzés, kézelemzés, testdiagnosztika vagy akár az írás, a grafológia tudománya kiválasztásában.

Az ezoterikus könyvek sorában megtalálhatjuk álmaink rejtélyeire adott válaszokat, megismerhetjük jelentésüket, a könyvek segítenek az egyes álmok értelmezésében.

A kreativitás velünk született készség. Jó hír azoknak akik nem érzik magukat eléggé kreatívnak, hogy nagymértékben fejleszthető. Az ezoterikus könyvek kategóriában található, e témakörökkel foglalkozó kreativitás, tanulás könyvek tanulmányozásával   meglepő eredmények érhetők el.

A párkapcsolat, szerelem könyvek olvasása során megtudhatjuk, hogy a harmonikus párkapcsolat meghatározója a szeretet és szerelem összhangja, nem utolsó sorban a kölcsönös tisztelet. Az ezoterikus könyvek e témakörrel foglalkozó kiadványai ráhangolhatnak a boldogságkeresés eredményének eléréséhez vezető útra.

Az ezoterikus könyvek  véletlenszerű zárókategóriája a szimbólumok, mely mintegy összefoglaló zárszava e széles skálájú irodalomnak. Az ezoterikus irodalom is, mint a szimbólumok, ahogy ezt C. G. Jung megfogalmazta, nem csak a történelem és a kultúra egyszerű irányjelzői, hanem eszközök is az emberek számára, hogy minél jobban megérthessék önmagukat.