Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Termék részletekTitkos Tanítás V.

Titkos Tanítás V.
3 300 Ft

Titkos Tanítás V.

H. P. Blavatsky

Helena Petrovna Blavatsky fő műve, a Titkos Tanítás 1888-ban két vaskos kötetben jelent meg, amit az 1893-as 3. kiadás egy újabb kötettel egészített ki. Ennek teljes magyar nyelvű kiadását a Magyar Teozófiai Társulat 2011-ben kezdte meg, és magyarul 8 vagy 9 kötetben jelentetjük meg, évente jelentkezve egy-egy új résszel. A jelenlegi kötet az ötödik a sorban.

A Titkos Tanítás első két kötete 3-3 részből áll. Az első részek egy ősi írásból, a Dzyan könyvéből vett néhány kiválasztott stanzát, valamint az ezekhez fűzött magyarázatokat és megjegyzéseket tartalmazzák. Az első kötet stanzái a kozmosz, míg a másodikban idézettek az emberiség születéséről, fejlődéséről és történelméről szólnak. A második rész mindkét kötetben a világban ismert vallások és mítoszok jelképrendszeréről szól, a harmadik részek pedig a fizikai és az okkult tudományok módszereinek és eredményeinek összehasonlítását tartalmazzák. A III. kötet első része az emberiség nagy tanítóival foglalkozik, míg a második rész útmutatásokat tartalmaz az okkultizmus ösvényét követni szándékozók számára.

„Mivel ezek a tanítások rendkívül különösek, és sok tétele a modern tudományos álláspont szerint képtelenségnek látszik, néhány kiegészítő magyarázatot tartunk szükségesnek. … Ebben az V. kötetben a teológia kérdéseit kell megvitatni. … Ezek a tanítások olyan régiek, mint maga a világ, és a jelenlegi mű egyszerűen kísérlet arra, hogy modern nyelven, a tanulmányozók számára ismerős kifejezésekkel átadja az ősi keletkezéselméletet és történelmet úgy, ahogyan azt az ezoterikus tanítások bizonyos ázsiai központjaiban tanítják.”

Titkos Tanítás V. (könyv) író H. P. Blavatsky


Ezokönyvek Keleverustól webárúház