Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Termék részletekNumerológia és Tarot lexikon

-10%
Numerológia és Tarot lexikon
3 100 Ft
Kedv. ár: 2 790 Ft
Kezdete: 2013.05.03   A készlet erejéig!

Numerológia és Tarot lexikon (könyv) rövid tartalma


Dagman Haager


A számokról szóló, manapság numerológiának (a latin "numerus" számból) nevezett ezoterikus tan a számok szimbolikus értékével foglalkozik. Minden szám rendelkezik meghatározott számszerű vagy aritmetikus értékkel, amit szóban kifejezve számneveknek, grafikusan megjelölve számjegyeknek nevezik. Más kultúrákban, például a keleti népek esetében a számjegyeket, mint az ábécé betűit használják. De származzanak bár a számnevek és a számjegyek bármelyik kultúrától is, azok számértéke mindig megegyezik.

Numerológia és Tarot lexikon (könyv) írója Dagman Haager


Ezokönyvek Keleverustól webárúház

  • Numerológia és Tarot lexikon (könyv) bővebb tartalma

    Minden időszakban számos példát találunk arra, hogy a számszimbólumok speciális jelentőségükkel előfordulnak az ember szürke hétköznapjaiban is. A jelképek meghatározott értelmet, gondolatot vagy jelentést képviselnek, melyet egyébként képe formában csak nagyon nehezen lehet kifejezni. 

    A számok rejtett jelentésébe vetett hit a távoli múltba nyúlik vissza. A primitív fejlődési szinten élő emberek csak számolni tudtak és a számokat mindennapos problémáik elrendezésére használták.
    Az ember először a kulturális fejlődés fokán tulajdonított nagyobb jelentőséget a számoknak. Mezopotámia és Egyiptom lakói összefüggést vétek felfedezni közöttük és a természet törvényszerűségei között. Például a babiloniaknál a 30-as az Isten neve is volt, mivel vélekedésük szerint a Hold járása éppen 30 napig tartott. Hasonló elképzeléseket találunk a Bibliában is. A zsidók úgy hitték, hogy Isten a számok alapján teremtette meg a világot. Az Ószövetségben ez áll (Bölcsességek Könyve 11, 20): "De te mindent mértékletességgel, számokkal és mérlegeléssel rendeztél el." Görögországban Pythagoras régi orientalista számmisztikáját tudományos szintre emelték. A következő nézetet vallották: A szám a dolgok lényege.

    Minden, amit érdemes tudni a numerológia elméletéről és gyakorlatáról, valamint a tarot kapcsolatáról - az ebben a lexikonban megtalálható.