Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Termék részletekI.Jakab Király Démonológiája

-10%
I.Jakab Király Démonológiája
2 100 Ft
Kedv. ár: 1 890 Ft
Kezdete: 2021.12.29   A készlet erejéig!

 

 

A boszorkányságban és a fekete mágia valamennyi ágában való hit a 17. század elején Európában teljesen elterjedt, és megszokott volt. Még Shakespeare Jakab kortársa volt, és támogatottságát élvezte drámáiban is megfigyelhetjük, hogy a mágikus és az érzékszerveinkkel felfogható világ egy szétválaszthatatlan egységet alkot olyannyira, hogy végül a mágikus világ gyakorlatilag realitássá válik. Egyesek azt állítják, hogy Jakab démonológiája számára Shakespeare darabjai különösen a Macbeth szolgáltak ötletadóul.


Ezokönyvek Keleverustól webárúház

 • A boszorkányságban és a fekete mágia valamennyi ágában való hit a 17. század elején Európában teljesen elterjedt, és megszokott volt. Még Shakespeare Jakab kortársa volt, és támogatottságát élvezte drámáiban is megfigyelhetjük, hogy a mágikus és az érzékszerveinkkel felfogható világ egy szétválaszthatatlan egységet alkot olyannyira, hogy végül a mágikus világ gyakorlatilag realitássá válik. Egyesek azt állítják, hogy
  Jakab démonológiája számára Shakespeare darabjai különösen a Macbeth szolgáltak ötletadóul. Jakab démonológiája messze nem olyan ismert ma, mint azon írások, amelyekre hatással volt, ennek ellenére korának rendkívül "súlyos” tanúja volt, és valójában nem érdemelte ki, hogy figyelmen kívül hagyjuk.
  - A démonológia első könyve: bevezetés, a mágia részletes leírása
  - A démonológia második könyve: Bizonyítási eljárás.
  Főleg a varázslás mûvészetének és a boszorkányságnak a bemutatását tartalmazza.
  - A démonológia harmadik könyve: Vita. Minden, a nõket és a férfiakat gyötrő szellem leírása.