Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Termék részletekAz Arthur mondakör és a Grál misztérium enciklopédiája

-10%
Az Arthur mondakör és a Grál misztérium enciklopédiája
2 900 Ft
Kedv. ár: 2 610 Ft
Kezdete: 2013.04.08   A készlet erejéig!Mindenki, aki azzal a céllal közeledik az Arthur-legendákhoz, hogy többet tudjon meg róluk, hirtelen megtorpan, mikor szembesül a legendakör teljes nagyságával és összetettségével. Sokan már ezen a ponton visszafordulnak, vagy megelégszenek azzal, hogy elolvassák Sir Thomas Malory Le Morte d'Arthur (Arthur királynak és vitézeinek, a Kerek Asztal lovagjainak históriája) című alkotását, viszont így nagyon sokat veszítenek.


Ezokönyvek Keleverustól webárúház

  • Mindenki, aki azzal a céllal közeledik az Arthur-legendákhoz, hogy többet tudjon meg róluk, hirtelen megtorpan, mikor szembesül a legendakör teljes nagyságával és összetettségével. Sokan már ezen a ponton visszafordulnak, vagy megelégszenek azzal, hogy elolvassák Sir Thomas Malory Le Morte d'Arthur (Arthur királynak és vitézeinek, a Kerek Asztal lovagjainak históriája) című alkotását, viszont így nagyon sokat veszítenek.
    Ha valaki nem fedezi fel a Sir Gawain and the Green Knight (Sir Gawain és a Zöld Lovag) című XIV. századi költeményt, vagy az óriási Vulgate Version (Vulgata) misztikus pompáját, amelyből maga Malory is rengeteget merített, az mind csodálatos élményt mulaszt el.
    Mikor lett Arthurból a Grál keresője? Ezt a kérdést nem tudjuk megválaszolni.
    Mikor és hogyan kapta a Grál keresztény jellegét?
    Robert de Boron az első, aki a Grált keresztény tárgyként írja le, de ebből nem következik szükségszerűen, hogy ő volt az első, aki e pogány történetet kereszténnyé tett. Persze nem lehetetlen, hogy valójában létezett egy keresztény vonatkozású edény vagy egyéb tárgy, melynek története összefonódott a Túlvilág üstjének történetével.