Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Hírek

MÁGIA KÖNYVEK


Sorrend:

prev
next

-10%
Az isteni világ megteremtése

A titkok tanítói IV. -The Secret

 

Ralph Waldo Trine

 

Isten tudatos jelenléte az életünkben nem más, mint minden vallás és ezoterikus megismerés lényege és alapja, ez pedig immár valósággá vált. Minden bölcsesség és minden hatalom a miénk lesz, ugyanis alkalmasak vagyunk a feladatra, bölcsen tudjuk ezeket használni. Ha az ember célja önző, ha személyes érdekek vezérlik, akkor a hatalom csökken, ha a világnak akarunk segíteni, akkor viszont folyamatosan növekszik.

 
1 800 Ft
Kedv. ár: 1 620 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
-10%
Az olvadó tégely tüze

Az olvadó tégely tüze

Es Maceref

Az alkimisták mindannyin kabbalisták is, így az okkult hagyományhoz, ezzel az alkímiához is a kabbala adja a megértés kulcsát. A kabbalisztikus módszer és technika behatolt bizonyos alkimista írásokba és azok nyelvi szimbolikájába. Ezekből a leghíresebb, de legtitkosabb könyv az Es Maceref, azaz Az olvadó tégely tüze című értekezés, amelyet soha nem nyomtattak ki, és amelynek kéziratai ez idáig hozzáférhetetlenek voltak.

Az olvadó tégely tüze (könyv) író Es Maceref

 
1 900 Ft
Kedv. ár: 1 710 Ft
Kezdete: 2015.04.02
A készlet erejéig!
-10%
Babona és varázslat

Babona és varázslat

Dr. Alfred Lehmann

Soha sem volt szándékom, hogy agitátornak csapjak fel. Óhajtásom nem egyéb, mint hogy mindannak, a mit általában, abban a körben, melyhez tartozom, babonának tekintenek, lehetőleg tárgyilagos, tudományos magyarázatát adhassam. Magyar olvasóimat tehát tisztelettel arra kérem, ne tévesszék szem elől, hogy a Babona és varázslat könyv messze országban íródott. Így azután ahelyett, hogy megütköznének rajta, mint adalékot a jelenkor művelődéstörténetéhez nyugodtan fogják olvashatni. írja könyvéről dr. Alfred Lehmann.

Jelen mű az 1900-ban megjelent magyar nyelvű kiadás hasonmása.

A tisztelt Olvasó egy olyan kultúrtörténeti kuriózumot tart a kezében, mely több évezred babonás-mágikus világképét és csodáját mutatja be tudományos igényességgel.

Babona és varázslat (könyv) író Dr. Alfred Lehmann

 
4 990 Ft
Kedv. ár: 4 490 Ft
Kezdete: 2015.08.19
A készlet erejéig!
-10%
Bevezetés a pszichotronikábaA pszichotronika az egyik legfontosabb tudományos szakterületnek fogható fel, főleg annak az egész emberi léttel való közvetlen kapcsolata okán, de úgy is értelmezhető mint a varázslók, sámánok, sarlatánok és még isten tudja kinek a szakterülete.
Maga a pszichotronika azonban nem fogható fel teljesen egyféleképpen, mivel ő maga egyszerűen tudományosan és tudománytalanul is működik.

 
2 300 Ft
Kedv. ár: 2 070 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
-10%
Boszorkány voltam Velencében

Boszorkány voltam Velencében

Evva Lena di Reirossi

Evva Lena di Reirossi, a velencei igéző tekintetű, buja varázslónő öt évesen éli meg az első, ám drámai kimenetelű szerelmi kalandját, mely által igen korán megmutatkozik a benne lakozó boszorkányerő. A tizenhetedik életévét sem tölti be, amikor reményteljes vágyai szertefoszlanak korai özvegysége és gyermeke elrablása miatt.

A megélt tragédiák arra ösztönzik, hogy a boszorkányság alapos ismeretével felvértezve kezébe vegye a saját, és időnként mások életét. Innentől kezdve csak egyetlenegy cél vezérli, az öröklétig tartó szerelem megszerzése, melynek érdekében még az ördöggel is szövetséget köt, s ha kell bosszúvágyát is szabadjára engedi. Az élete misztikus kalandok és bűbájjal átitatott, erotikában bővelkedő, s olykor tragédiába torkolló szerelmek hosszú sora.

Szerelem, erotika és bűvölet... Talán e három szóval jellemezhető leginkább Evva Lena mozgalmas élete, miközben igen értékes ismereteket szerezhetünk a XIX. századi, elsősorban a Velencében gyakorolt okkultista eljárásokról, a titkolt kereszténymágia rítusairól, szellemidéző szeánszokról, gyógyfüves módszerekről.

A sorok olvasása közben megszűnik a tér és az idő, s így egy történelmileg hiteles, ám mégis lélegzetelállítóan varázslatos világ közepén belekóstolhatunk az örök élet elixírjébe. A szó szerint lenyűgöző olvasmány gyakorlatilag egy boszorkány tankönyv és egy buja erotikával átszőtt szerelmes regény varázslatos elegye nagy adag lélektannal és humorral megfűszerezve.

A Boszorkány voltam Velencében könyv kötelező olvasmánya minden olyan leánynak és asszonynak, akik nőiességük teljes birtokában szeretnének lenni, hogy majd igéző bájaikkal képesek legyenek szerelmet bevonzani, megtartani, és örök boldogságra csábítani választott kedvesüket.

 

Javasolt azoknak is e minden értelemben szellemes iromány, akik a boszorkányság tudományában kívánnak jártasságot szerezni, mert az itt bemutatott rítusok az európai hitvilág mai napig gyakorlatban lévő mágikus és szakrális szertartásait elevenítik fel.

Boszorkány voltam Velencében (könyv) író Evva Lena di Reirossi

Boszorkány voltam Velencében

 
4 990 Ft
Kedv. ár: 4 490 Ft
Kezdete: 2015.12.21
A készlet erejéig!
Boszorkánypraktikák   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Boszorkánypraktikák

Boszorkánypraktikák

Eileen Holland

A Boszorkánypraktikák könyv kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlott, mert logikus, áttekinthető felépítésű és végigkalauzol a boszorkánnyá válás első lépésein, ismerteti a wicca irányzatait és azok mágikus gyakorlatát. Vizsgálat alá veszi a boszorkányok megannyi szertartását. Megismerkedhetünk a varázslás mikéntjével, a szexuálmágiával és az erő feltámasztását célzó módszerekkel. A boszorkányság minden területére kitér a szerző Eileen Holland: teremtőerő, termékenység, szerelem, gyógyítás, mágia, pénzvarázslatok, pszichikus védelem, fémek, drágakövek, bölcsesség, égitestek, állatok, színek, asztrális kivetítés, betűk és számok.

Boszorkánypraktikák (könyv) író Eileen Holland

 
4 500 Ft
Nincs raktáron
Boszorkányság   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]  [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Boszorkányság

Boszorkányság

Mágia és alkímia

A titkos tudományok könyve

Grillot De Givry

Ennek a könyvnek nincs szüksége magyarázkodó bevezetésre. Elegendő annyi, hogy a jelen könyvhöz hasonló ezidáig nem született.
Grillot de Givry az okkult-mágikus tudományokhoz és tanításokhoz nyújt átfogó bevezetést, bemutatva: a boszorkányságot, a boszorkányszombatok rítusait, a démonok megidézését, a nekromancia mágikus tudományát, az asztrológia titkos nyelvezetét, a fiziognómia karaktereit, a kézelemzés tudományát, a tarot jóslehetőségeit, a tisztánlátás misztériumait, a talizmánok hatását, az alkímia, a mágia titkos tanítását, és természetesen számtalan okkult jelenség magyarázatát. Mindezt tudományos, olvasmányos és szórakoztató stílusban, közel 400 illusztrációval kiegészítve.

Boszorkányság (könyv) író Grillot De Givry

 
4 700 Ft
-10%
Boszorkányság és fekete mágia

Boszorkányság és fekete mágia

Montague Summers

Ez egy komoly értekezés a boszorkányság és az okkultizmus történetéről, mely a huszadik századi okkult szerző, Montague Summers tollából született. Ez az a könyv, mely két évvel Summers halála előtt 1946-ban jelent meg.
Művében a boszorkánysággal, az okkult tanokkal, és a babonák bemutatásával foglalkozik,  az ókortól a modern időkig.
Szemléletesen fejti ki az olyan botrányos és szenzációhajhász témákat, mint például az ördögi paktumok a Sátánnal, a megidézés, a démonokkal való közösülés, a szellemidézés, és az ezeket kísérő mítoszokat és legendákat, melyek a történelem során örökül maradtak
ránk.
Montague Summers különc ember hírében állott, de elkötelezett okkult történész volt, aki számos könyvet publikált erről és hasonló témákról, mint a vámpírok, a farkasemberek stb. Jelentős mennyiségű démonológiával és boszorkánysággal kapcsolatos kézikönyve jelent meg, fordításaival együtt, mint például a "Malleus Maleficarum", "Compendium Maleficarum"(melyet a Hermit Könyvkiadó a közeljövőben jelentet meg).

Boszorkányság és fekete mágia (könyv) íó Montague Summers

 
3 500 Ft
Kedv. ár: 3 150 Ft
Kezdete: 2015.09.04
A készlet erejéig!
Boszorkányság mesterfokon

Boszorkányság mesterfokon

Edain Mccoy

A Boszorkányság mesterfokon nem tartalmazza a wicca alapvetéseit - feltételezi, hogy már ismered a mesterség alapjait. Ez a könyv inkább a hiteddel és a boszorkánypraktikákkal összefüggő, kritikus gondolkodásra ösztönöz: mi a jelentőségük számodra, miként változnak - s te hová tartasz. A kötetből megismerkedhetsz rengeteg középhaladó és haladó boszorkánytechnikával. A haladó boszorkány élete a szeretet és az együttérzés pozitív példája azok irányában is, akik egyébként az ellenségei lennének.

Boszorkányság mesterfokon (könyv) író Edain Mccoy

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
3 390 Ft
Nincs raktáron
-10%
Cigánymágia

A jövendőmondás, a bűbáj és a varázsigék alkalmazásának könyve

 

Carmen Eleonore Luzbel

 

Bárhonnan is származnak a cigányok, megérdemelten váltak híressé pszichikai erejük miatt, valamint azért, mert képesek átkot vagy jó szerencsét hozni azokra, akik útjukba kerülnek. Néhányan azt mondják, hogy ezek az erők velük együtt születnek, a pszichikusak megszámlálhatatlan generációjának vérvonalán keresztül jöttek létre. Ez bizonyára igaz, de az is igaz, hogy életének természete helyezte a cigányt abba a pozícióba, ahol természetes módon fejleszthette ki ezeket, az erőket.

 
2 500 Ft
Kedv. ár: 2 250 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
-10%
Corpus hermeticum

Hermész Triszmegisztosz tanításai

 

G. R. S. Mead

 

A hermetikus művészet egyszerre vallás, filozófia és természettudomány. Mint vallás, ez az ősi mágusok és minden korszak beavatottjának vallása, mint filozófia, alapjai megtalálhatóak az alexandriai iskola és Püthagorasz elméleteiben, mint tudomány, módszereit Paracelsustól, Nicholas Flameltől és Raimundus Lullustól kell megtanulni.

 
2 100 Ft
Kedv. ár: 1 890 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
-10%
Dr.Faust Titkos varázskönyve

A pokol leigázásáról


Dr. Johannes Faust


Itt megtalálod az igaz kulcsot, amely kinyitja a pokol kapuit, és segít a hatalmas szellemeket isteni segítséggel az engedelmed alá hajtani, kényszeríteni és megkötni őket, úgy, ahogy az Dr. Johannes Faust hátrahagyott kézirataiban szerepel...

 
1 800 Ft
Kedv. ár: 1 620 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
-10%
Egregórák

Kapcsolat az Őrangyalokkal


Tartsátok megfelelő kézben a földgolyót!
Nem elég csak önmagunkban leleplezni a fénylő szigetet, hanem azt fel kell fedezni a többi emberben avagy szituációban is és segíteni kell neki abban, hogy megnyilvánulhasson és felragyogjon. Ebben nagy bölcsesség és életem feladata rejlik: fénylő szigetté válni és önmagam körül fénylő szigeteket kialakítani.

 
2 300 Ft
Kedv. ár: 2 070 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
-10%
Egy mágus feljegyzései

Egy mágus feljegyzései


Yliaster Daleth

Yliaster Daleth legújabb könyve némileg eltér a korábbiaktól. Egyrészt nem egy témát jár körül, egyre táguló körökben, mint pl. a wiccáról, a mágia újjászületéséről vagy az elsüllyedt földekről szóló művei, másrészt jóval szubjektívebb, jóval személyesebb minden korábbi írásánál.

Természetesen ez a könyv is a mágia, az okkult tudományok és az ezoterikus tradíció világába enged bepillantást, de elsősorban hosszabb-rövidebb feljegyzések, naplóbejegyzések, szubjektív elmélkedések, illetve a legkülönfélébb témákat érintő esszék, értekezések, újrafogalmazott cikkek formájában, amelyek többé-kevésbé időrendi sorrendben követik egymást, a hetvenes évektől napjainkig, utólagos kommentárokkal, megjegyzésekkel kiegészítve. A személyes feljegyzések gyakran különféle mágikus kísérletekről, metafizikai tapasztalatokról szólnak. A kétértelmű túlvilági üzenetek, homályos érzékfeletti észlelések, jelentőségteljes álmok és kristálytiszta transzcendens látomások leírásai mellett különösen érdekesek az evokációkról, a túlvilági testetlen entitások, "szervetlen lények" megidézését célzó szertartásokról szóló beszámolók, és az ezekhez fűzött kommentárok.Az Egy mágus feljegyzései című könyv másik vonulatát képező, nem személyes jellegű írások a mágia, a boszorkányság és az okkultizmus szinte minden területét érintik. Így egyebek közt olvashatunk bennük a Harmadik Birodalom és az Atlantisz-mítosz kapcsolatáról, Amazónia elveszett városairól és az amazonok legendás birodalmáról, az átok és a rontás "természetrajzáról", a forgószélben utazó boszorkányokról, a mágikus repülésről és a sámánok túlvilági utazásáról, a Föld mélyének titkairól, a kozmikus vámpírokról és a parazita istenekről, a láthatatlan Sambhaláról, a tibeti Kalacsakra Tantráról, és még számos egyéb titkos tanításról, meglepő elméletről, bizarr teóriáról, megoldatlan rejtélyről, különös mítoszról és fantasztikus legendáról

Egy mágus feljegyzései (könyv) író Yliaster Daleth 
3 100 Ft
Kedv. ár: 2 790 Ft
Kezdete: 2013.06.23
A készlet erejéig!
-10%
Egyiptomi hieroglifák

Az ősi világ üzenete

 

Az első hieroglifák a késői dinasztiákat megelőző időszakban rövid jeligeszerű szövegekben jelentek meg a kőtöredékeken és a cserépdarabokon, melyek különböző lelőhelyekről származnak és amelyeket időben valószínűleg az i. e. 3100-3000 korszakba lehet helyezni, miközben az utolsó keltezett példákra a templomi feliratokon akadunk rá Filé szigetén, melyeket 394-ben véstek ki, tehát három és fél évezreddel később. Ez az írásmód eredetileg a legkülönfélébb anyagokra írt különböző fajtájú szövegírásra szolgált, tehát hieratikus írásra, minek folytán a hieroglifák fokozatosan a vallási és monumentális kontextusokra kezdtek el korlátozódni, leggyakrabban kőbe vésett domborművek formájában.

 
2 100 Ft
Kedv. ár: 1 890 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
Egyiptomi mágia

Egyiptomi mágia

Wallis Budge

Az egyiptomiak mágikus szövegeiben nemcsak a névnek, hanem minden kimondott szónak természetfeletti hatása volt. Semmi nem jött a világra, míg nevét ki nem ejtették. Míg az értelem fogalmat nem alkotott egy dologról, ez nem létezhetett a külső világban. A szó - mondják a hieroglifák - teremt minden dolgot: mindent, amit szeretünk és gyűlölünk, a lét egészét. Semmi nem létezik, mielőtt világosan ki nem mondjuk.

A szót, hogy teljes hatását elérje, helyesen kell kiejteni. A mágikus szövegek előírták a hanglejtést, a titkos ritmust, melyet Thot, a mágia istene és a nyelv feltalálója tanított a bölcseknek. A siker a szöveg pontos átadásától függött. A ritmusokat és a dallamokat a mágia egyiptomi iskolájában, az élet iskolájában tanították, ahol a mágikus varázslat egyéb tudomány is otthont kaptak. Idővel ugyanis a kezdetleges hiedelmekhez alaposan kidolgozott módszerek is járultak.

Egyiptomi mágia (könyv) író Wallis Budge

 
2 290 Ft
Elementális lények

Elementális lények

Paracelsus

Könyv a nimfákról, szilfidekről, pigmeusokról, szalamadrákról és egyéb eleven teremtményekről Theopharstos Bombastus von Hohenheimtől.
Korunk mágikus mítoszai, mint a Harry Potter és a Gyűrűk Ura abból a világképből született, amit Paracelsus és a középkor nagy mágusai alkottak. Ők ismerték úgy az alsó, mint a felső világok lényeit, teremtményeit és ezek benépesítették a láthatatlan világok régióit.
Paracelsus ebből ad ízelítőt, amikor felfedi a különböző elementális lények bemutatását.

Elementális lények (könyv) író Paracelsus

 

 
1 650 Ft
-10%
Ezotéria, Okkultizmus

Papus


Az okkultizmus elméletek és gyakorlatok összessége, az okkult tudományon alapuló meglátás ösvényeit jelenti. Az évek folyamán úgy jelentkezett, mint egy tökéletesen elhatárolható egész, saját elméleteinek illetve módszereinek birtokában, sőt egyéni tanítással és terjesztéssel rendelkezve. Ebből ered a tantételek alapos megértésének nehézsége, aminek következtében egyesek nem találták meg a tanítás belsejébe vezető utat, a kritikusok pedig rengeteg hibát követtek el, mert anélkül ítélkeznek, hogy bármit is tudnának a témáról.

 
1 900 Ft
Kedv. ár: 1 710 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
-10%
Fahoroszkóp mindenkinek

A kelták titkos tudása. Kis ezotéria 4.

 

Soror Splendor


A Pythia Kiadó beindította "Kis ezotéria" című sorozatát, melynek célja, hogy közérthető módon mutassa be az ezoterikus módszerek és irányzatok sokaságát. A sorozat negyedik kötetét tartja kezében a tisztelt olvasó. 
A következő kötet a "Kabbala mindenkinek" címet viseli. 
1 700 Ft
Kedv. ár: 1 530 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
-10%
Halloween

A MINDENSZENTEK KÖNYVE

 

RUTH EDNA KELLY

 

Az egyház minden fontosabb ünnepe a régi napszertartásokon alapul. "Hányszor öntötte az egyház a kereszténység új borát a pogányság régi tömlőibe": a
Yule-tide, a pogány karácsony, a nap északra fordulását ünnepelte, a régi nyárközépi ünnep pedig még mindig él Írországban és a kontinensen is Szent Íván napjaként,
amikor is tüzeket gyújtanak, amiket körbetáncolnak keletről nyugatra a nap látszólagos mozgását követve.

 
2 500 Ft
Kedv. ár: 2 250 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
-10%
Harmónia a mindenséggel

Útmutató a béke, a gazdagság és a hatalom teljességéhez

 

Ralph Waldo Trine

 

Magad vagy az oka mindannak, ami veled életedben történik. Ha benső erőid teljes tudatára ébredtél, akkor életedet teljes harmóniába hozhatod akaratoddal.
Mindenki önmaga építi világát. Bensőnkben építünk és egyúttal a külvilágból vonzunk. Gondolat az az erő, mellyel építünk, mert a gondolatok erők.

 
2 300 Ft
Kedv. ár: 2 070 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
-10%
Hermész Triszmegisztosz tanításai

A Corpus Hermeticum

 

Az alexandriai korból Hermész Triszmegisztosz neve alatt egész sereg, főként dialogizált értekezés maradt fenn. A gyűjtemény általában a Corpus Hermeticum neve alatt ismeretes.

Ezek az értekezések – ha töredékesek is – világosan jelzik, hogy valamely beavatás oktató művei. Túlnyomó részük inkább kései gnosztikus iratnak látszik, könnyen feltételezhető, hogy itt nem magáról Hermész  személyes tanításairól, inkább a hermetikus hagyományba való beavatásról van szó.

 

 

 
2 300 Ft
Kedv. ár: 2 070 Ft
Kezdete: 2015.04.18
A készlet erejéig!
-10%
I.Jakab Király DémonológiájaA boszorkányságban és a fekete mágia valamennyi ágában való hit a 17. század elején Európában teljesen elterjedt, és megszokott volt. Még Shakespeare Jakab kortársa volt, és támogatottságát élvezte drámáiban is megfigyelhetjük, hogy a mágikus és az érzékszerveinkkel felfogható világ egy szétválaszthatatlan egységet alkot olyannyira, hogy végül a mágikus világ gyakorlatilag realitássá válik. Egyesek azt állítják, hogy Jakab démonológiája számára Shakespeare darabjai különösen a Macbeth szolgáltak ötletadóul.

 
2 100 Ft
Kedv. ár: 1 890 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
-10%
Kristálymágia

Kristálymágia

Fráter Achad

1923-ban, az eklektikus ezoterika angliai fénykora, a hírhedt Golden Dawn mozgalom működése idején jelent meg a könyv, amelynek fordítását olvashatjuk most a Hermit Kiadó jóvoltából. A szerző, Frater Achad három pontban összegzi műve megírásának célját: egyrészt praktikus útmutatóul szánja azoknak, akik a kristálylátás mestersége iránt érdeklődnek, másrészt rámutat az ősi módszerek előnyeire és tisztaságára az újabb okkult eljárásokkal szemben, harmadrészt pedig a kristálygömb használatán túl egyéb "kristályszférák" megismerésére is rávezet.

Kristálymágia (könyv) író Fráter Achad

 
2 100 Ft
Kedv. ár: 1 890 Ft
Kezdete: 2014.01.24
A készlet erejéig!
Mágia

Mágia

Történet, elmélet, praxis

Dr. Ernst Schertel

Ernst Schertel műve 1925-ben Berlinben jelent meg. Azt a felfogást tükrözi, amely a századelőn az okkultizmust illette, nevezetesen az ismeretelmélet és a természettudományok akkor kezdtek foglalkozni az okkultizmussal egzakt módon. A három részből álló munka a mágia történetét, elméletének alakulását és a praxist írja le. A mágiának a szerző Dr. Ernst Schertel által vázolt célja az átélés, a megismerés, majd Isten megismerése és a vele való eggyé válás. – Az okkult tudományok csaknem egy évszázados felfogása a tudománytörténet szempontjából lehet érdekes.

Csak mágikus tevékenység, átélések és megismerés által válunk képessé arra, hogy megismerjük az Istent, és eggyé váljunk vele. Az igazi mágus számára a mágiában nem az a lényeg, hogy különféle okkult képességeket hozzon létre, számára legfontosabb az isteniben való élet és a démonával való, folyton megújuló kommúnió.
A mágikus ember igen nagy plasztikus képességgel bír, olyan hatalmas formaalakító projekciós erővel, hogy minden képzetet a végső tárgyi valóságig képes realizálni.
Dr. Ernst Schertel könyve tudományos értékû bevezetése a mágia elméletének és gyakorlatának.

Mágia (könyv) író Dr. Ernst Schertel

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
1 700 Ft
Mágia - Rejtett erők

Yliaster Daleth

 

Mágia - Rejtett erők

Modern, átfogó, izgalmasan megírt könyv ez, amely igazából számtalan jó sztorit és elfelejtett ismeretet összefoglaló mágiatörténet. Az olvasó megismerheti a mágikus világkép alapjait, az elmúlt korok leghíresebb vagy leghirhedtebb mágusait és titkos társaságait. Mindezek mellett fény derül rengeteg olyan dologra, amelyekről ez idáig csak sejtelmes elképzeléseink voltak: a varázslók és boszorkányok varázskönyveinek titkai, a legfontosabb mágikus módszerek és rituálék, az "Élet Fája". A kötetben ezenkívül olvashatunk még a talizmánkészítés fortélyairól, a drágakövek varázserejéről, a szerelmi varázsszerekről, az asztrális projekciókról, a láthatatlan világ lényeiről, a farkasemberről, a vérszívó mítoszáról, a boszorkányok varázskenőcséről. Az okkult tanítások és mágiatörténeti érdekességek olvasása közben talán az Olvasó is megérzi, hogy újból hatnak rá a rejtett erők.

 
2 500 Ft
Mágia és asztrológia

Mágia és asztrológia

H. E. Douval

Amikor Agrippa von Nettesheim (1486-1535) leírta, hogy "ne önmagunkon kívül keressük a nagy - mágikus műveletek lényegét", csak azt bizonyította, hogy ő - nagyon kevés kortársához hasonlóan - valóban ismeri a "mágia természetét". Ismert volt előtte a "fentről lefelé haladó egyezés" is, és csak az a csodálatos, hogy több mint négyszáz évnek kellett eltelnie, és több egymást feltételező tényezőre volt szükség, hogy végül fellebbenjenek a fátylak, amelyek idáig beburkolták, vagy csak részben láttatták a kozmosz örök alapigazságait. 
Ha helyes módon akarjuk érteni ezt a könyvet, meg kell ismernünk egy misztériumot, amely minden beavatás, minden titkos szövetség, a világon létező minden okkult rítus alapját jelenti időszámításunk előtti évezredek óta, mind a mai napig: teljesen formálisan exoterikusan) ismert, pl. még a szabadkőművességben is, ezoterikusan pedig a (mágikus) misztikában. 
Asztronómiailag ezt a minden misztériumok legtitkosabbikát "Ozirisz halálá"-n keresztül lehet kifejezni (a Nap "alászállása" a téli napfordulókor, és feltámadása: "újjászületése" tavaszpontnál, asztrológiailag Kos 0°-nál. 
Ezoterikusan megmagyarázható a misztérium az egyiptomi Ozirisz-kultuszon keresztül.

Mágia és asztrológia (könyv) író H. E. Douval

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 
1 400 Ft
-10%
Mágia és misztika

Mágia és misztika

Tanulmányok a mágia köréből

Wictor Charon

Wictor Charon kiadatlan írásaiból a jogutód egy csokorra való tanulmányt állított össze azon ígérete szerint, amit még a szerzőnek tett életében, hogy ezek az írások könyv formájában is megjelennek és nyilvánosság elé kerülnek.

A Mágia és misztika könyv írásaiból:

Mágia és Misztika
A rituálé ezotériája
Karácsonyi alkímia
Xenovízió
Imagináció előtorna
Mágikus kondenzátorok
A csakrák
Pszichokémia

A tanulmányok a mágia ősi és modern értelmezését és gyakorlati lehetőségét adják az Olvasó kezébe.

Mágia és misztika (könyv) író Wictor Charon

 
2 500 Ft
Kedv. ár: 2 250 Ft
Kezdete: 2016.05.25
A készlet erejéig!
-10%
Mágia és toxikológia

H. E. Douval

 

A kötet csak érett személyiségű embereknek szól, akik határozott felelőségtudattal rendelkeznek önmagukkal és környezetükkel kapcsolatban, és szilárdan hisznek egy örökkévalóságban, egy olyan örökkévalóságban, amely majd hajszálpontosan mérlegeli minden egyes emberi élet jó és gonosz hatásait.

 
1 400 Ft
Kedv. ár: 1 260 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
Magia naturalis

Magia naturalis

László András

A magia naturalis - mely virágkorát a XVI - XVII. szádban élte - nem egyéb, mint az, amit ma természettudománynak nevezünk - egy csipetnyi mágiával kiegészítve. Úgy is mondhatnánk, hogy a természettudományt gyermekkorában magia naturalisnak hívták. A Magia naturalis könyv a műfaj tizennégy reprezentatív szerzőjének műveiből közöl rövid szemelvényt. Szinte valamennyi szöveg most jelenik meg először magyarul. A szerzőköz (többek között Agrippa von Nettesheim, Wecker, Miazuld, Bacon, Kirchner, Jonston) rövid életrajz és munkásságukat bemutató ismertető is tartozik.

Magia naturalis (könyv) író  László András

 

 
2 300 Ft
Mágiák könyve   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Mágiák könyve

Mágiák könyve

A tizenkét mágikus kulcs - két kötetben

Szepes Mária

Több évtizede már, hogy az írónő mágiakönyvei olvasók tízezreinek nyújtanak segítséget. Szepes Mária emléke előtt tisztelegve, most összegyűjtve, egy csokorban adjuk át ezt a kimeríthetetlen tudást rejtő sorozatot. Kívánjuk, hogy váljon mindennapjaik részévé a tizenkét mágikus kulcs, amelyek segítségével gyógyírt találnak megoldhatatlannak látszó gondjaikra. - A Kiadó (1. kötet: A mindennapi élet és a fény mágiája, Az öröm és a mítoszok mágiája, Az áldozat mágiája, A szó mágiája. 2. kötet: Az álom mágiája, A szerelem és a hűség mágiája, A sors és a csoda mágiája, A nevek mágiája

 

Mágiák könyve (könyv) író Szepes Mária

 
7 990 Ft
Nincs raktáron
-10%
Magica Archidoxa

Magica Archidoxa

A mágia őstörvényei

Paracelsus

Most megajándékozzuk az elmés olvasót a hírneves Paracelsus Mûveinek egy részével, melyben az Alkímia titkairól, az Okkult filozófiá ról és az Égitesteknek a betegségek gyógyításában tapasztalt csodálatos hatásairól szól, mely utóbbi hatásokat ezen égitestek a megfelelõen megválasztott nap- és évszakban készített és alkalmazott talizmánokkal és fémbe vésett jelekkel (karakterekkel) gyakorolják, megfelelõ konstellációk alatt, ahogyan az a szerzõ Paracelsus utasításaiban is szerepel.

Magica Archidoxa (könyv) író Paracelsus

 
2 500 Ft
Kedv. ár: 2 250 Ft
Kezdete: 2016.05.17
A készlet erejéig!
-10%
Mágikus amulettek és talizmánok könyve

R. H. LAARSS


Talizmán alatt az ember olyan tárgyat ért, amely bizonyos körülmények között, pl. meghatározott konstellációk alatt, megszentelt használattal, ima, füstölő útján, illetve meghatározott anyagból (fából, fémből, bőrből, pergamenből stb.) készül, ezáltal szellemi erőt tartalmaz. Ezek a szellemi erők a régi tanítások szerint mindenféle jót művelhetnek, egészséget, szépséget, hosszú életet, gazdagságot és hatalmat, illetve betegségek, veszedelmek és minden baj elleni védelmet biztosítanak. Maga a talizmán szó - hangzása és jelentése alapján - keletről származik, és a török nyelvben mint talis, talism, tilism, talismon fordul elő, ami csodatévő képet jelent. Mások a görög tökélyből (bevégzettségből) vezetik le, de a legvalószínűbb az, hogy a görögök a nevet az első talizmánokkal együtt keletről vették át, éspedig Káldeán keresztül, ami vérrokonság révén szorosan összekapcsolódott Indiával.

 
2 500 Ft
Kedv. ár: 2 250 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
-10%
Mágikus kézikönyv

Richard Grötzinger

 

A mágia szó, melyet oly gyakran használunk az általános szóhasználatban egy titokzatos, varázslatos működést jellemez, amit eltérően ítélnek meg. Régóta három osztálya van a mágiának, az első a természetes, amire képesek vagyunk, amikor az ismert fizikai törvények szerint a laikus közönségnek egy figyelemre méltó bemutatót tartunk.

 
1 700 Ft
Kedv. ár: 1 530 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
-10%
Melkizédek

A tűz misztériuma

 

Manly Palmer Hall

 

Az ősi misztériumok bonyolult rituáléinak és a modern vallási intézmények egyszerűbb ceremóniáinak közös a célja. Mindkettő arra hivatott, annak megértésével, ahogyan az ember egy értelmesebb módon éri el üdvözülését.
A következő oldalakon az ezeknek az ősi látóknak és bölcseknek a tanai szerinti néhány allegória értelmezésével foglalkozik.

 
1 600 Ft
Kedv. ár: 1 440 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
-10%
Melkizédek - A tűz misztériuma

Melkizédek - A tűz misztériuma

Manly Palmer Hall

Az ősi misztériumok bonyolult rituáléinak és a modern vallási intézmények egyszerűbb ceremóniáinak közös a célja. Mindkettő arra hivatott, annak megértésével, ahogyan az ember egy értelmesebb módon éri el üdvözülését. A következő oldalakon az ezeknek az ősi látóknak és bölcseknek a tanai szerinti néhány allegória értelmezésével foglalkozik.

Az emberi üdvösség rejtett kulcsainak birtoklása önmagunk megismerése útján, az a dolog, melyen a bölcs emberek minden időkben törekedtek. Ezeknek a titkos formulák birtoklásának reménye erősítette meg a jelölteket, akik bátran küzdötték át magukat az ősi beavatások veszélyein és csalódásain.

Melkizédek - A tűz misztériuma (könyv) író Manly Palmer Hall

 
1 600 Ft
Kedv. ár: 1 440 Ft
Kezdete: 2015.04.05
A készlet erejéig!
-10%
Misztériumok ezotériája

Wictor Charon

 

Az ókori kultúrák és a modern világ metodikája között az a különbség, hogy a ma embere mindent materiális oldaláról akar megalapozni. Az antik világban az események első mozgatója lelki; a jövő embere viszont a szellem oldaláról fog építkezni.

 
2 500 Ft
Kedv. ár: 2 250 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
-10%
Nagy Varázskönyv

Grand Grimoire

 

A Nagy Varázskönyv a ciklus legfantasztikusabb eleme, amit nagy pompával mutatott be állítólagos szerkesztője, Antonio Venitiana del Rabina, kinek neve a munka olasz eredetét jelzi. Ritkaságából és keresettségéből adódóan információink szerint a valódi Magnum Opus-nak kell tekinteni - egy olyan nézet, ami ugyan logikátlannak tűnhet, de ami mellett mérvadó rabbi-írók véleménye szól.

 
2 300 Ft
Kedv. ár: 2 070 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
-10%
Okkult filozófia 1.

Okkult filozófia 1.

Agrippa Von Nettesheim

Agrippa von Nettesheim a középkor híres alkimistája, mágusa, orvosa.
A De Occulta Philosophia, élete fő műve, ami a hermetikus-mágikus hagyomány teljes ismeretét bemutatja.
Az első kötet a Magia Naturalis, azaz a Természetes Mágia világát tárja fel:

- a mágia mibenlétét,
- az elemek tanát,
- az analógiatörvényt,
- a planéták karakterét, stb.

Az Okkult filozófia 1.  könyv egyben ezotéria és kultúrtörténet, bemutatva a középkor emberének mágikus hiedelemvilágát és mély természetismeretét.

Okkult filozófia 1.(könyv) író Agrippa Von Nettesheim

 
2 500 Ft
Kedv. ár: 2 250 Ft
Kezdete: 2015.09.10
A készlet erejéig!
-10%
Okkult filozófia 2.

Okkult filozófia 2.

Agrippa Von Nettesheim 

Agrippa von Nettesheim a középkor híres alkimistája, mágusa, orvosa.

Az Okkult filozófia trilógia élete fő műve, amit a hermetikus-mágikus hagyomány teljes ismeretét mutatja be.

Az Okkult filozófia 2. könyv a számok hatalmával és erejével, a számok, betűk és istenségek kapcsolatával, a görög-római-héber betűk mágikus aspektusával, a bolygók és számok kapcsolatával foglalkozik.

Okkult filozófia 2.(könyv) író Agrippa Von Nettesheim 

 

 
2 300 Ft
Kedv. ár: 2 070 Ft
Kezdete: 2015.09.10
A készlet erejéig!
-10%
Okkult filozófia 3.

Okkult filozófia 3.

Agrippa Von Nettesheim

Agrippa von Nettesheim a középkor híres alkimistája, mágusa, orvosa.
Az Okkult filozófia trilógia élete fő műve, amit a hermetikus-mágikus hagyomány teljes ismeretét mutatja be.
Ha valaki hitetlensége és értelmi fogyatékossága miatt azt feltételezi, hogy kíváncsiságát könyvem nem elégítette ki, akkor ennek nem ez az írás, hanem saját tudatlansága az oka, hibát ne bennem keressen és ne mondja azt, hogy tévedésben élek vagy szándékosan valótlanságot és hazugságot írtam, inkább csak önmagának mondja el, hogy könyvemmel szemben értetlenül áll, az számára csupa rejtély és számos titokzatossága miatt zárt és talányos, tehát azt sokan rosszul értelmezik és elvesztik a megfejtéséhez vezető megfelelő ösvényt. De azért rám senki ne haragudjon, hogy ennek a tudománynak igazát rejtvények formájában lepleztem le és sok helyütt szétszórtan érveltem, mivel az itt rejlő titkokat semmiképpen sem a bölcsek, hanem sokkal inkább az istentelenek elől bújtattam el, és a beszéd oly módján lepleztem le, hogy az értetlenek számára ezek a titkok rejtve vannak jelen, ezzel szemben azonban a bölcsek számára könnyen hozzáférhetők.

Okkult filozófia 3. (könyv) író Agrippa Von Nettesheim

 
2 900 Ft
Kedv. ár: 2 610 Ft
Kezdete: 2015.09.11
A készlet erejéig!
Okkult pecsétek mágikus szimbólumok

Okkult pecsétek mágikus szimbólumok

Rudolf Steiner

A szellemtudomány értelmében a fizikai világ dolgainak okai az érzékfeletti, láthatatlanban szunnyadnak. Ami fizikailag megnyilvánul, annak az asztrálvilágban megvan a maga ősképe, míg a szellemvilágban a maga szellemi ősereje van jelen. A hét pecsét az asztrális ősképeken keresztül – a szellemtudomány értelmében – az emberiség fejlődését nyújtja a Földön. Ha az „asztrális lángolás” ezt a fejlődést a régmúltban és a távoli jövőben keresi, akkor számára ez a fejlődés a bemutatott hét pecsét képeiben mutatkozik meg. Nem kell semmit felfedezni, hanem csak a valóságot kell megérteni, melyet szellemileg észlel.

Okkult pecsétek mágikus szimbólumok (könyv) író Rudolf Steiner

 
1 900 Ft
-10%
Okkult-ezoterikus alapfogalmak

Okkult-ezoterikus alapfogalmak

Wictor Charon

A hagyomány olyan szellemtörténeti dokumentumok, kozmozófiai és misztikus-mágikus törvények összessége, amelyek éppen annyira elévülhetetlenek, mint az univerzum konstrukciójának törvényei. Ezek a hagyományok tartalmazzák például az analógiák tanát, az ember kozmikus származásának dokumentumait, az anyag megváltásának és a szellem felszabadításának misztériumát. A hagyományok örökítik át nemzedékről nemzedékre - immár évtízezredek óta - az ember és Isten közötti érintkezés örök szimbólumkulcsait, fogalom-mantráit s a lélek belső labirintusának titkos térképét. Az egyiptomiak és káldeusok ősi legendái, a keleti vallások teremtés-eposzai, a Kabbala és az Ótestamentum, a görög mitológia s az ősrégi, titkos, tibeti szövegek mind e hagyományt őrzik az emberiség legnagyobb szellemi kincseiként, s a hagyomány adeptusai a beléjük rejtett isteni üzenetet csak jellempróbákon, erkölcsi és szellemi vizsgákon átégett tanítványaiknak szolgáltatják ki.

Okkult-ezoterikus alapfogalmak (könyv) író Wictor Charon

 
2 300 Ft
Kedv. ár: 2 070 Ft
Kezdete: 2017.11.02
A készlet erejéig!
-10%
Orákulumkönyv

Orákulumkönyv

G.S. FRATER P.A.X.

A Rúna, a Tarot és a Ji-King üzenete az ókorban az orákulum azt a helyet jelentette, ahol a papok vagy papnők jóslataikat kinyilatkozták, pl. a delphoi jóadát. Csak később kezdték el használni ezt a fogalmat magának a jóslatnak a jelölésére is. Manapság az orákulum szót legtöbbször a kérdezés folyamatának szinonimájaként használják, függetlenül attól, hogy a kérdezés melyik típusáról van szó, azaz a Tarot-ról, a Ji-King-ről vagy a Rúná-ról. Sokaknak az a véleménye, hogy az orákulumjóslatok olyan közvetlen, nyíltan kimondott utasítások a cselekvésre, amelyek elárulják, hogy konkrétan mi a teendőnk. Ez azonban helytelen megközelítés. Egy orákulumjóslat sokkal inkább egy további jelentéssel, értelmezéssel bír. Ez az oka annak, hogy a népi nyelvben szívesen beszélnek "sötét jóslatok”-ról éppen azért, mert még arról van szó, hogy a közlés értelmét felfedjük.
Az orákulum olyan képekben jelenik meg, amelyek mind a kérdés jellegét és tartalmát, mind a kép szintjén a választ találóan körvonalazzák.
Az orákulumok megértése, megfejtése a kérdező szellemi nívójától függ, hiszen minden jóslat, minden orákulum számtalan jelentésréteggel rendelkezik.

Orákulumkönyv (könyv) író G.S. FRATER P.A.X..

 
2 300 Ft
Kedv. ár: 2 070 Ft
Kezdete: 2017.11.02
A készlet erejéig!
Rosa Alchemica

Rosa Alchemica

William Butler Yeats

A Rosa Alchemica William Butler Yeats legmisztikusabb műve. A magas beavatás, amit az Arany Hajnal Hermetikus Rendben elért, a műveit is átszőtte a Nobel-díjas költőnek.

A Rózsakeresztes Rend misztériumaiba Robert Wentworth Little avatta be, de még nem volt tagja a Rózsakeresztes páholynak. 1887-ben részt vett az Arany Hajnal Hermetikus Rend megalapításában. A Rend élén Woodman, Mathers és Wynn Westcott álltak, kik segítették a fiatal költőt és bevezették az okkult tudományok világába. Yeats az európai hermetikus tradícióba belehelyezi az ír mondák morzsáit és vizuális élményeit.

A Rosa Alchemica rövid szövegekben világos szimbólumokkal van megírva a nagy beavatás alapelemeire utalva. Az erkölcsi tanításokkal végződő mesékben történeteket találunk a pogány idők és a kereszténység kapcsolatáról, a fehér és a fekete mágia egyensúlyáról.

Rosa Alchemica (könyv) író William Butler Yeats

 
1 800 Ft
-10%
Rúnamágia

Rúnamágia

Fetáruló titkok – a jövő megismerése – védőmágia

Paul Schmidt

A rúnák titkokat tárnak fel, megjósolnak, a jövőt rejtik, védelmet nyújtanak alkalmazójának. 

A rúnák mágikus jelek, melyeknek jelentésük van és erőt koncentrálnak. Kezdetben isteni és mágikus eredetük miatt alkalmazták őket, most a sors megismerésében segít.
A rúnamágia megtanít a rúnajelek alkalmazására, megismerjük azok történetét, jelentését, tanácsait és mágikus hatását.
Bátran alkalmazzuk a sors megismeréséhez és a siker eléréséhez.

Rúnamágia (könyv) író Paul Schmidt

 

 
1 700 Ft
Kedv. ár: 1 530 Ft
Kezdete: 2018.09.15
A készlet erejéig!
Saint Germain az alkímiáról   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]  [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Saint Germain az alkímiáról

Saint Germain az alkímiáról

Porphet, Mark L.

Alkímiai tanulmányaiban Saint Germain olyan titkokat oszt meg velünk, melyek által megtanulhatunk teremteni.

Megszerezhetjük a képességet, hogy a szorongást boldogsággá, a félelmet szeretetté alakítsuk át.

A nagyhírű mester 12 nyelven beszélt anyanyelvi szinten. Komponált, zongorázott, úgy játszott hegedűn, ,,mint egy egész zenekar, s Madame Pompadour szerint olyan elixír birtokában volt, mely meghosszabbította az életet.  

Saint Germain az alkímiáról írója: Porphet, Mark L.

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 
2 700 Ft
Nincs raktáron
-10%
Saint-Germain gróf titkos tanításai

Saint-Germain gróf titkos tanításai

Joachim Winckelmann

Aztán, mint mindig, beszámolt azokról az élményekről, amelyeket útközben gyűjtött. A nagy és kis világot a magasztos és nevetséges dolgaival egy mindent megértő és megbocsátó jóság szemüvegén keresztül nézte, és a csodálatos humora nevetést csalt oda is, ahol mások csak az élet mogorvaságát látták. Megvolt az a csodálatos adottsága, hogy tudott figyelni a kis dolgokra, amelyre azok, akik a világot mindig nagy fontoskodással nézték, egyáltalán nem voltak képesek. Gyakran drámaian számolt be azokkal a parasztokkal folytatott beszélgetéseiről, akikkel útközben találkozott, és akik őt sok éve ismerték, inkább neki panaszkodtak, mint némelyik gyóntató atyának. Vagy arról a gyakran meglepő ravaszságról, dörzsöltségről mesélt, amellyel ezek az emberek harcoltak a nemesség ellen, amelynek előírásait zseniális agyafúrtsággal fordították saját hasznukra vagy kerültek meg. Sok megható történetről is beszámolhatott, és így gyorsan elrepültek ezek az esti órák. A beszélgetésünk azokra a dolgokra terelődött, amelyek mindkettőnket különösen érdekeltek, és a kedvenc témánkról beszéltünk az alkímiáról, a királyi művészetről.

Saint-Germain gróf titkos tanításai (könyv) író Joachim Winckelmann

 
2 100 Ft
Kedv. ár: 1 890 Ft
Kezdete: 2016.07.10
A készlet erejéig!
Sámángyakorlatok

Sámángyakorlatok

Hogyan váljunk sámánná

TED ALDON

Sámánként két különböző világban mozgunk. A „világ” kifejezés helyett használhatnánk azt a kifejezést is, hogy „valóság” vagy „tudatsík”. Mint ismeretes mindegyik kifejezés csak a valóság megközelítése. Az egyik világot TONAL-nak nevezzük vagy MINDENNAPOS VALÓSÁG. A másikat NAGUAL-nak vagy NEM MINDENNAPI VALÓSÁGNAK. A Tonal világához mindaz tartozik, amit gondolunk, érzünk, látunk, szagolunk, ízlelünk, hallunk stb. Minden, amit ismerünk és meg tudunk nevezni a Tonalhoz tartozik. Minden más, amit nem ismerünk, és nem tudunk megnevezni a Nagualhoz tartozik. Ezek a leírások, mint ahogy már szó volt róla, csak megközelítések.
Majdnem az egész életünket a Tonal világban éljük le. Minden tapasztalat, ami a Naguallal hozhatna kapcsolatba azt vizsgálattal, ésszerű magyarázatokkal, gondolkodással stb. a Tonal világába helyezzük át. Viszont a Nagualt nem lehet a Tonal eszközeivel megérteni, de még megmagyarázni sem. Minden kísérletnek, ami megpróbál magyarázatot találni a Nagual létezésére és működésére, kudarcot kell vallania. A Naguallal való találkozás ezen formája nem vezet semmire – vagy ahogy az én tanárom mondta: „Nem az a fontos, hogy érted a dolgokat. Az a fontos, hogy kész vagy-e őket befogadni.”

Sámángyakorlatok (könyv) író TED ALDON

 

 

 
1 800 Ft
Smaragdtábla

Smaragdtábla

Az analógiák tana

Szepes Mária

Az először 1994-ben megjelent Smaragdtábla címéhez hűen arra törekszik, hogy egységbe foglalja az ember és a világegyetem jelenségeit. Ezt nevezte Szepes Mária az összefüggések tudományának, amely tulajdonképpen a természettudomány, a művészet és a filozófia szintézise. A könyvet olvasva olyan rálátást kaphatunk a világ dolgaira, amellyel számunkra is kézzelfoghatóvá válik, hogy valóban minden mindennel kapcsolatban van, és nyilvánvaló igazságként fogadhatjuk el az "amint fent, úgy lent" ősi elvét.

A Smaragdtábla az egyik legfontosabb művem, amely az összefüggések tudományát próbálja bizonyítani hiteles források, az összehasonlító vallástudomány, a természettudományok, a mélypszichológia és a saját tapasztalataim alapján... E könyv megkísérli összevetni az ősi hagyomány és a modern természettudomány egymást kiegészítő szoros összefüggéseit.
- Szepes Mária
Az ókori Egyiptomból származó Smaragdtábla, amelyet Hermész Triszmegisztosznak tulajdonítanak, útmutatást nyújt az ember számára a mágikus erők használatához. Gondolati magva az, hogy lényegét tekintve minden azonos alapformákra épül, és minden mindennel összefügg.
Az először 1994-ben megjelent Smaragdtábla címéhez hűen arra törekszik, hogy egységbe foglalja az ember és a világegyetem jelenségeit. Ezt nevezte Szepes Mária az összefüggések tudományának, amely tulajdonképpen a természettudomány, a művészet és a filozófia szintézise. A könyvet olvasva olyan rálátást kaphatunk a világ dolgaira, amellyel számunkra is kézzelfoghatóvá válik, hogy valóban minden mindennel kapcsolatban van, és nyilvánvaló igazságként fogadhatjuk el az "amint fent, úgy lent" ősi elvét.
Szepes Mária Alapítvány
Célja az író teljes életművének gondozása, még kiadatlan írásainak megjelentetése, szellemi értékeinek ébrentartása, módszertanának átadása és az Egyetemes Megismerés sokszínű áramlatainak támogatása. Az Alapítvány vezérfonala: Kutassuk együtt a feledés fátylait eloszlató öröklét üzeneteit

Smaragdtábla (könyv) író Szepes Mária

 
3 990 Ft
 

prev
next

Sorrend: