Új jelszó kérése

Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Partnereink

Hírek

Természetgyógyászati könyvek


Könyvritkaságok utolsó példányokTermészetgyógyászati könyvek


Sorrend:

50 út az egészséges szívhez

50 út az egészséges szívhez

Christiaan Barnard

Hogyan kerüljük el az infarktust? Miért növekszik a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők száma? Hogyan őrizzük meg az egészségünket? Mitől lesz szívünk erős és egészséges? Mindezen kérdésekre századunk egyik leghíresebb orvosától, az első emberi szívátültetést végző, Christiaan Barnard professzortól kapunk választ, aki megmutatja azt az 50 helyes utat, amelyen eljuthatunk az egészséges szívhez. A könyvet a Barnard-étrend és Reinhard Gerer mesterszakács receptjei teszik teljessé.

50 út az egészséges szívhez (könyv) író Christiaan Barnard 

 
1 990 Ft
A bélműködés helyreállítása

A bélműködés helyreállítása

Hogyan tegyük könnyebbé életünket

Renate Collier dr.

Méregtelenítés tejjel és zsemlével

Ha egészséges a bélrendszerünk, egészségesek vagyunk. Ebben a tanácsadó kötetben egy tapasztalt orvos nyújt segítséget, s a Mayr-módszerrel kínál lehetőséget az otthoni béltisztító kezeléshez. A kötet tartalma: Tudnivalók legkiterjedtebb védekezőberendezésünkről, a bélnyálkahártyáról; annak feladatairól, a bélműködés testi-lelki vonatkozásairól. A nyolcnapos, otthon végezhető kúra bemutatása. Bélrendszerünk tehermentesítése, tisztítása és kondicionálása; tej-zsemle diéta, egyéb diéták, új étrend-összeállítás, sajátkezű hasmasszázs. A kezelés után: allergénszegény báziskoszt, a szervezet sav-bázis egyensúlyának beállítása helyes táplálkozás által.

A bélműködés helyreállítása (könyv) író Renate Collier dr.
 
1 790 Ft
A ​homeopátia alapjai

A ​homeopátia alapjai

Josef Rau

A hagyományos orvostudománnyal szemben, amely csak a panaszokat igyekszik megszüntetni oly módon, hogy az ellentétest az ellentétessel gyógyítja – például, aki rosszul alszik, annak altatót ad, – a homeopátia a hasonlósági elven alapul: a hasonló a hasonló által gyógyul. Míg az előbbi a látszat alapján ítél, a homeopátia az embert egészében tanulmányozza. A szervezetben az életerő irányítja az összes életműködést, s az ember addig egészséges, amígaz életerő egyensúlyban van. A tünetek a belső zavar jelei, ezért nem szabad gyógyszerrel elnyomni ezeket. A homeopátiás szerek az életerőre kívánnak hatni. Meg kell tanulnunk önmagunkat a test, az érzések és a gondolatok egységének tekinteni: ebben segít a klasszikus homeopátia.

A ​homeopátia alapjai (könyv) író Josef Rau

 
2 200 Ft
Erdők mezők patikája

Erdők mezők patikája

A család, az orvos, a gyógynövények – együtt az egészségért

Barbara Theiss · Peter Theiss

„Medicus ​​curat, natura sanat” (Az orvos kezel, a természet gyógyít) – vallotta már Hippokratész (Kr. e. 460-377), az ókor egyik legjelesebb orvosa. 
S napjainkban a modern orvostudomány és a hagyományos természetgyógyászat valóban kölcsönösen kiegészíti egymást. Ebben a szellemben foglalkozik évtizedek óta a Theiss házaspár – a hazánkon kívül több mint 20 országban forgalmazott svédcseppek újrafelfedezője a – gyógynövények orvosi célú felhasználásával. 
Dédanyáink számára alkalmazásuk még mindennapi esemény volt. Ám a fiatalabb nemzedéknek újra meg kell tanulnia, miként használja fel a természet gyógyító erőit, hogyan alkalmazza azokat a célnak megfelelően teaként, kenőcsként, kivonatként, fürdőként vagy inhalálószerként. Kezdő számára ez nem egyszerű dolog, segítő kézre van szüksége. Ezt a segítő kezet nyújtják Önnek, tisztelt Olvasó, a jelen könyv szerzői. 
Nemcsak azt magyarázzák el közérthető nyelven, hogyan hatnak a gyógynövények, hanem számos gyakorlati tanácsot is adnak használatukra vonatkozólag. A 40 legfontosabb gyógynövény részletes leírását káprázatos színes fotók illusztrálják. 
Ha végigolvassa ezt a könyvet, feltárul a „hétpecsétes titok”: a gyógynövénytudomány alapismeretei nyitva állnak Ön előtt. Így válik majd ez a munka házi tanácsadónkká, amelyben bármikor utána nézhetünk annak, amit tudni szeretnénk. Ott a helye minden anya kézikönyvtárában, hogy olyan gyakran forgassa, mint a családi szakácskönyvet. 
Ám haszonnal tanulmányozhatja mindenki, hogy egy természetesebb és egészségesebb életmód érdekében a növények gyógyító erejét mindennapi élete szerves részévé kívánja tenni.

Erdők mezők patikája (könyv) írók Barbara Theiss · Peter Theiss

 
3 500 Ft
Gyógynövény ​embernek, állatnak, növénynek   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Gyógynövény ​embernek, állatnak, növénynek

Gyógynövény ​embernek, állatnak, növénynek

Csurgó Sándor

A szerző 20 éve foglalkozik gyógynövényekkel és a természetes gyógyító módszerek megismerésével. Ennek a két évtizednek az esszenciája ez a könyv, hiszen a természet végtelen tárházából csupán 20 gyógynövényt mutat be részletesen. A gyógynövények leírásán, gyűjtésén, felhasználási formáján kívül ismerteti az alkalmazási lehetőségeket a különböző betegségek, tünetek enyhítésére, de kitér a homeopátiás alkalmazási módokra is. Újszerű a könyvben, hogy a gyógynövények állatgyógyászati alkalmazását és a biológiai gazdálkodásban betöltött szerepüket is hangsúlyozza.

Gyógynövény ​embernek, állatnak, növénynek (könyv) író Csurgó Sándor

 
2 990 Ft
Schüssler-féle ​ásványi sók   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Schüssler-féle ​ásványi sók

Schüssler-féle ​ásványi sók

Günther H. Heepen

Megbízható segítség: felnőttek és gyerekek hétköznapi panaszainak egyszerű kezelése – méghozzá mindenféle mellékhatások nélkül. Sokoldalú: alkalmazásuk tabletta, kenőcs formájában, a fürdővízben feloldva vagy borogatásként – mindezek érthető magyarázatokkal. A legfontosabbak összefoglalása: az áttekintő táblázatok segítenek, hogy gyorsan megtaláljuk a megfelelő szert.

Schüssler-féle ​ásványi sók (könyv) író Günther H. Heepen

 
2 900 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
Testünk és a Természet Kölcsönhatásai II.

Testünk és a Természet Kölcsönhatásai II.

Vércsoportos életmód ABO 2

Aramie

Eddig soha nem tapasztalt esemény tanúja lehet az olvasó. Vércsoportos könyv íródik angyali segítséggel. A beszélgetés szövege elolvasható a könyvben, melynek utolsó mondatai így szólnak: "... Te a fény útját járod, és minden lépésed áldásom kíséri. Hiteles, tiszta égi követ vagy, ezrekben lobbantod lángra a szikrát."
Engem "aramie"-nak hívnak, és a vércsoportos táplálkozásnak köszönhetem az életemet. Ráadásul nem is korábbi nyomorúságos, beteges, szánalmas életemet kaptam vissza általa, hanem egy minőségében teljesen más, egy szebb, jobb, nemesebb, egy egészséges, egy teljes életet. És most tudom csak mi az, teljes életet élni. Kívánom mindenkinek, hogy ismerje meg ezt az érzést. Eddigi életemet kórházakban töltöttem, gyógyszerek és betegségek között sokszor jártam nagyon távol, de ezt mind leírtam az első könyvemben. A fontos az, hogy most itt vagyok, egészséges vagyok, tele energiával és hittel. Ahogy azt mondani szokás hitemmel hegyeket tudnék megmozgatni. Bízom benne, hogy ebből a hitből sikerül Önöknek is átadnom, hiszen azért írtam ezt a könyvet is. A vércsoportos életmód mellett azt is megtudhatják, hogyan vegyük kézbe a saját sorsunkat, hogyan emelkedjünk fel és győzedelmeskedjünk a nehézségeken, a különböző betegségeken.

Testünk és a Természet Kölcsönhatásai II. (könyv) író Aramie

 
3 990 Ft
A kúrák könyve I.

A kúrák könyve I.

A megrendült egészség visszaszerzésének alapjai 

Ferencsik István

 
3 950 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
Az Alexander módszer alapjai

Az Alexander módszer alapjai

Richard Brennan

Richard Brennan Galwayben, Írországban él, ső az első ír Alexander-módszerrel foglalkozó iskola igazgatója. Az Alexander-módszer annak a fizikai és lelki feszültségnek a feloldására szolgál, amely a legtöbb emberben felgyülemlik élete során. Ez a feszültség járul hozzá a fejfájás, hátfájás, szívpnaszok, atrhritis és a depresszió kialakulásához is, hogy csak néhányat említsünk a számtalan probléma közül. Az Alexander-módszer lehetővé teszi, hogy még alegegyszerűbb feladatok közben is megőrizzük az ideális tartást és könnyedséget. Richard Brennan könyvében igyekszik a lehető legegyszerűbben elmagyarázni a technika lényegét, könnyű megfigyelési gyakorlatok és módszerek által bemutatja, miként segít abban, hogy boldogabb, teljesebb életet élhessünk.

Az Alexander módszer alapjai (könyv) író Richard Brennan

 
3 500 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
Házipatika

Házipatika

Balogh Gyula Bogumil

Gyógyteák, gyógykrémek

Házipatika (könyv) író Balogh Gyula Bogumil

 
1 700 Ft
Homeopátia és a kutya

Homeopátia és a kutya

Dr. Marie-Noelle Issautier, Dr. Jacqueline Peker

A homeopátia rendkívül széles körben használható az állatgyógyászatban is. Kifejezetten a kutyák homeopátiás kezelésére vonatkozó könyv hazánkban ez ideig még nem jelent meg. Joggal mondhatjuk tehát, hogy Dr. Marie-Noëlle ISSAUTIER és Dr. Jacqueline PEKER könyve teljes mértékben egyedülálló, ezért hiánypótló mű. Kutyatartóknak kedvenceik otthoni, gyengéd, természetes gyógyítására is bőven találhatunk benne ötleteket, de a könyv szakemberek számára ugyancsak hasznos segítség. A könyv abc-sorrendben, könnyen követhetően írja le a gyakori betegségeket, problémákat (pl. sebesülések, viselkedészavarok, emésztési problémák), és ad útmutatót, gyakorlati tanácsokat a kezelésre vonatkozóan. A kiadvány felsorolja a leggyakrabban alkalmazott homeopátiás szereket, klinikai javallataikkal és alapanyaguk leírásával együtt. A mű szerzői közül Dr. Marie-Noëlle ISSAUTIER állatorvos, a franciaországi, lyoni székhelyű Nemzeti Állatorvosképző Iskola homeopátiás oktatója. Az állatorvosi homeopátiával foglalkozó több könyv szerzője. Dr. Jacqueline PEKER 1964 óta foglalkozik állatgyógyászattal. 1995-1999 között ő vezette a Francia Homeopátiás Társaságot (SFH). Számos állatorvosi vonatkozású kiadvány szerzője, amelyek lehetővé tették a homeopátia széles körű megismertetését mind szakemberek, mind laikusok számára. A könyv dr. Mátray Árpád homeopata állatorvosnak, a Magyar Állatorvosi Kamara Alternatív Állatgyógyászati Tagozata elnökének szakmai lektorálásával és ajánlásával kerül a boltokba.

Homeopátia és a kutya (könyv) író Dr. Marie-Noelle Issautier, Dr. Jacqueline Peker

 
2 800 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben

Sorrend: