Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Természetgyógyászati könyvek


Könyvritkaságok utolsó példányokTermészetgyógyászati könyvek


Sorrend:

A bélműködés helyreállítása

A bélműködés helyreállítása

Hogyan tegyük könnyebbé életünket

Renate Collier dr.

Méregtelenítés tejjel és zsemlével

Ha egészséges a bélrendszerünk, egészségesek vagyunk. Ebben a tanácsadó kötetben egy tapasztalt orvos nyújt segítséget, s a Mayr-módszerrel kínál lehetőséget az otthoni béltisztító kezeléshez. A kötet tartalma: Tudnivalók legkiterjedtebb védekezőberendezésünkről, a bélnyálkahártyáról; annak feladatairól, a bélműködés testi-lelki vonatkozásairól. A nyolcnapos, otthon végezhető kúra bemutatása. Bélrendszerünk tehermentesítése, tisztítása és kondicionálása; tej-zsemle diéta, egyéb diéták, új étrend-összeállítás, sajátkezű hasmasszázs. A kezelés után: allergénszegény báziskoszt, a szervezet sav-bázis egyensúlyának beállítása helyes táplálkozás által.

A bélműködés helyreállítása (könyv) író Renate Collier dr.
 
1 790 Ft
-23%
A fiatalodás művészete   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
A fiatalodás művészete

A fiatalodás művészete

Makrovegetáriánus receptek 

Horváth Éva · Szepesi Dóra

Ki ne szeretné megőrizni vagy visszanyerni fiatalságát, rugalmasságát, lendületét, egészségét, testi-lelki harmóniáját!? Sokszor azonban nem tudják, mit is tehetnének mindezért. Ebben a tanácstalanságban kíván segíteni Életmód sorozatunk legújabb, átdolgozott, kibővített kötete,amelynek szerzői azt vallják, hogy a makrovegetáriánizmus új távlatokat nyithat egy merőben új életmód felé, amely a Vízöntő korszakának megfelel. Ősi forrásokból merít, ötvözi a makrobiotika és a vegetárius diéta elemeit, de korok és égtájak táplálkozási tapasztalatát is befogadja és harmonizálja.

A fiatalodás művészete (könyv) írók Horváth Éva · Szepesi Dóra

 
2 200 Ft
Kedv. ár: 1 700 Ft
Kezdete: 2021.08.21
A készlet erejéig!
A karcsúság titka

A karcsúság titka

Stephen D. dr. Chang

A testsúlyproblémák 8 oka

A fogyás 8 taoista útja

Az egészség és a fiziológia taoista elmélete

Diéta ajánlatok

A karcsúság titka (könyv) író Stephen D. dr. Chang

 
2 200 Ft
A kúrák könyve I.   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
A kúrák könyve I.

A kúrák könyve I.

antikvár példány 1995.

Ferencsik István

A megrendült egészség visszaszerzésének alapjai 

A kúrák könyve I.(könyv) író Ferencsik István

 
3 500 Ft
A pulzáló mágneses tér gyógyászati alkalmazása

A pulzáló mágneses tér gyógyászati alkalmazása

ÁLTALÁNOS REGENERÁCIÓ, CSONT- ÉS SEBGYÓGYÍTÁS, SPORTSÉRÜLÉSEK, ARTHROSIS ÉS ARTHRITIS KEZELÉSE, IDEGRENDSZERI PROBLÉMÁK, KERINGÉSI- ÉS ANYAGCSEREZAVAROK, REHABILITÁCIÓ

Balassa Tímea

Ez a könyv egy rövid tanulmány, mely betekintést nyújt a mágneses terápia gyógyászati alkalmazásaiba. Megismerteti az olvasót a mágneses kezelés technikai hátterével, hatásmechanizmusával, valamint a terápiára kifejlesztett alternatív gyógyászati segédeszközök alkalmazási területeivel.
Segítséget adhat mindazoknak, akik ilyen terápiával szeretnének gyógyulni, továbbá azoknak is, akik egészségmegőrzés vagy betegség megelőzése céljából választják ezt a módszert. Ezen felül útmutatást jelenthet az egészségügyben dolgozó szakembereknek is (orvosoknak, gyógytornászoknak, szakápolóknak stb.), akik eligazodni próbálnak a mágneses gyógyítással kapcsolatos szakirodalomban. Felosztása lehetővé teszi kézikönyvszerű használatát, ami segíti az olvasót, hogy a témában a saját érdeklődésének megfelelő területről olvashasson igény szerinti mélységig

A pulzáló mágneses tér gyógyászati alkalmazása (könyv) író Balassa Tímea

 
3 885 Ft
A ​homeopátia alapjai   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
A ​homeopátia alapjai

A ​homeopátia alapjai

Josef Rau

A hagyományos orvostudománnyal szemben, amely csak a panaszokat igyekszik megszüntetni oly módon, hogy az ellentétest az ellentétessel gyógyítja – például, aki rosszul alszik, annak altatót ad, – a homeopátia a hasonlósági elven alapul: a hasonló a hasonló által gyógyul. Míg az előbbi a látszat alapján ítél, a homeopátia az embert egészében tanulmányozza. A szervezetben az életerő irányítja az összes életműködést, s az ember addig egészséges, amígaz életerő egyensúlyban van. A tünetek a belső zavar jelei, ezért nem szabad gyógyszerrel elnyomni ezeket. A homeopátiás szerek az életerőre kívánnak hatni. Meg kell tanulnunk önmagunkat a test, az érzések és a gondolatok egységének tekinteni: ebben segít a klasszikus homeopátia.

A ​homeopátia alapjai (könyv) író Josef Rau

 
2 200 Ft
Allergiák természetes kezelése   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Allergiák természetes kezelése

Allergiák természetes kezelése

Sigrid Flade

Manapság minden harmadik ember szenved allergiától – a szénanátha, az asztma, a neurodemitisz, valamint az élelmiszerek hatására és az érintkezés következtében létrejövő allergiák száma félelmetesen növekszik. Az ismert allergiaspecialista megvilágítja a betegséget és a természetgyógyászat sokrétű kezelési módját. 
A sajátvérkezelés, a reflexmasszázs, az akupunktúra, a homeopátia, a fitoterápia, a biorezonancia-, a fény-, ásvány- és enzimterápia igen eredményes gyógymódok. 
Az elhagyásos és tesztdiéta segít az allergének felismerésében. 
A béltisztítás, az emésztésrendezés és az étrend megváltoztatása a kezelés sikerének záloga. A keringés és kiválasztás serkentése, a mozgás és a lelki egyensúly megteremtése nagyfokban segítik a kezelést. 
A könyv az önkezelés minden módszerét részletesen ismerteti, alkalmazásukat lépésről lépésre bemutatja.

Allergiák természetes kezelése (könyv) író Sigrid Flade

 
2 500 Ft
Erdők mezők patikája

Erdők mezők patikája

A család, az orvos, a gyógynövények – együtt az egészségért

Barbara Theiss · Peter Theiss

„Medicus ​​curat, natura sanat” (Az orvos kezel, a természet gyógyít) – vallotta már Hippokratész (Kr. e. 460-377), az ókor egyik legjelesebb orvosa. 
S napjainkban a modern orvostudomány és a hagyományos természetgyógyászat valóban kölcsönösen kiegészíti egymást. Ebben a szellemben foglalkozik évtizedek óta a Theiss házaspár – a hazánkon kívül több mint 20 országban forgalmazott svédcseppek újrafelfedezője a – gyógynövények orvosi célú felhasználásával. 
Dédanyáink számára alkalmazásuk még mindennapi esemény volt. Ám a fiatalabb nemzedéknek újra meg kell tanulnia, miként használja fel a természet gyógyító erőit, hogyan alkalmazza azokat a célnak megfelelően teaként, kenőcsként, kivonatként, fürdőként vagy inhalálószerként. Kezdő számára ez nem egyszerű dolog, segítő kézre van szüksége. Ezt a segítő kezet nyújtják Önnek, tisztelt Olvasó, a jelen könyv szerzői. 
Nemcsak azt magyarázzák el közérthető nyelven, hogyan hatnak a gyógynövények, hanem számos gyakorlati tanácsot is adnak használatukra vonatkozólag. A 40 legfontosabb gyógynövény részletes leírását káprázatos színes fotók illusztrálják. 
Ha végigolvassa ezt a könyvet, feltárul a „hétpecsétes titok”: a gyógynövénytudomány alapismeretei nyitva állnak Ön előtt. Így válik majd ez a munka házi tanácsadónkká, amelyben bármikor utána nézhetünk annak, amit tudni szeretnénk. Ott a helye minden anya kézikönyvtárában, hogy olyan gyakran forgassa, mint a családi szakácskönyvet. 
Ám haszonnal tanulmányozhatja mindenki, hogy egy természetesebb és egészségesebb életmód érdekében a növények gyógyító erejét mindennapi élete szerves részévé kívánja tenni.

Erdők mezők patikája (könyv) írók Barbara Theiss · Peter Theiss

 
3 500 Ft
Gombák a testünkben

Gombák a testünkben

Gaby Guzek · Elisabeth Lange

Tanuljunk meg helyesen élni! A gombás fertőzések sokféle panaszt okozhatnak, allergiás tüneteket, levertséget, depressziós hangulatot, bőrproblémákat és emésztési zavarokat. Következetes kezeléssel és megfelelő táplálkozással legyőzhetőek az élősködők. A szerzők átfogóan tájékoztatnak a gombás fertőzések fajtáiról, a jellemző tünetekről és megszüntetésük módszereiről.
Milyen gombafajták léteznek, és mit okoznak a szervezetben? Milyen jelek utalnak gombás megbetegedésre? Tanácsadó könyvünk abban különbözik a szerzőpáros magyarul már megjelent hasonló témájú könyvétől, hogy az esetleírás mellett számtalan diétás receptet közöl a gombák legyőzésére. Hasznos ötleteket ad mind a házilagos gyógyításhoz, mind az orvosi kezeléshez.

Az emberi szervezetben élő gombák általában nem okoznak betegséget, csak ha elszaporodnak és hosszú időn át élősködnek szervezetünkben. A kötet nem csak kórokozó hatásmechanizmusukat ismerteti, de a gombás fertőzés diagnosztikájának módszereit, a gyógyszeres kezelés lehetőségeit és a különféle a kiegészítő módszereket is leírja és részletes útmutatót ad a gombaellenes diétához, megjelölve a tiltott és javasolt élelmiszereket.

Gombák a testünkben (könyv) írók Gaby Guzek · Elisabeth Lange

 
2 790 Ft
Házipatika   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Házipatika

Házipatika

Balogh Gyula Bogumil

Gyógyteák, gyógykrémek

Házipatika (könyv) író Balogh Gyula Bogumil

 
2 700 Ft
Nincs raktáron
Hogyan orvosoljuk reumánkat és izületi fájdalmainkat

Hogyan orvosoljuk reumánkat és izületi fájdalmainkat

Christiaan Barnard

A betegségek leírása, kezelésük, hétköznapi teendők elvégzéséhez jó tanácsok, alternatív gyógymódok, étrend és testgyakorlás.

Hogyan orvosoljuk reumánkat és izületi fájdalmainkat (könyv) író Christiaan Barnard

 
1 800 Ft
Homeopátia és a kutya

Homeopátia és a kutya

Dr. Marie-Noelle Issautier, Dr. Jacqueline Peker

A homeopátia rendkívül széles körben használható az állatgyógyászatban is. Kifejezetten a kutyák homeopátiás kezelésére vonatkozó könyv hazánkban ez ideig még nem jelent meg. Joggal mondhatjuk tehát, hogy Dr. Marie-Noëlle ISSAUTIER és Dr. Jacqueline PEKER könyve teljes mértékben egyedülálló, ezért hiánypótló mű. Kutyatartóknak kedvenceik otthoni, gyengéd, természetes gyógyítására is bőven találhatunk benne ötleteket, de a könyv szakemberek számára ugyancsak hasznos segítség. A könyv abc-sorrendben, könnyen követhetően írja le a gyakori betegségeket, problémákat (pl. sebesülések, viselkedészavarok, emésztési problémák), és ad útmutatót, gyakorlati tanácsokat a kezelésre vonatkozóan. A kiadvány felsorolja a leggyakrabban alkalmazott homeopátiás szereket, klinikai javallataikkal és alapanyaguk leírásával együtt. A mű szerzői közül Dr. Marie-Noëlle ISSAUTIER állatorvos, a franciaországi, lyoni székhelyű Nemzeti Állatorvosképző Iskola homeopátiás oktatója. Az állatorvosi homeopátiával foglalkozó több könyv szerzője. Dr. Jacqueline PEKER 1964 óta foglalkozik állatgyógyászattal. 1995-1999 között ő vezette a Francia Homeopátiás Társaságot (SFH). Számos állatorvosi vonatkozású kiadvány szerzője, amelyek lehetővé tették a homeopátia széles körű megismertetését mind szakemberek, mind laikusok számára. A könyv dr. Mátray Árpád homeopata állatorvosnak, a Magyar Állatorvosi Kamara Alternatív Állatgyógyászati Tagozata elnökének szakmai lektorálásával és ajánlásával kerül a boltokba.

Homeopátia és a kutya (könyv) író Dr. Marie-Noelle Issautier, Dr. Jacqueline Peker

 
2 800 Ft
Nincs raktáron
Mit egyek böjt után

Mit egyek böjt után

Hellmut dr. Lützner

Orvosi tanácsok a böjt utáni időszakra 
Hogyan tartsa meg lendületét és alakját? 
A felépítőnapok
A teljes értékű táplálkozás

Mit egyek böjt után (könyv) író Hellmut dr. Lützner

 
2 500 Ft
Schüssler-féle ​ásványi sók   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Schüssler-féle ​ásványi sók

Schüssler-féle ​ásványi sók

Günther H. Heepen

Megbízható segítség: felnőttek és gyerekek hétköznapi panaszainak egyszerű kezelése – méghozzá mindenféle mellékhatások nélkül. Sokoldalú: alkalmazásuk tabletta, kenőcs formájában, a fürdővízben feloldva vagy borogatásként – mindezek érthető magyarázatokkal. A legfontosabbak összefoglalása: az áttekintő táblázatok segítenek, hogy gyorsan megtaláljuk a megfelelő szert.

Schüssler-féle ​ásványi sók (könyv) író Günther H. Heepen

 
2 900 Ft
Nincs raktáron
50 út az egészséges szívhez

50 út az egészséges szívhez

Christiaan Barnard

Hogyan kerüljük el az infarktust? Miért növekszik a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők száma? Hogyan őrizzük meg az egészségünket? Mitől lesz szívünk erős és egészséges? Mindezen kérdésekre századunk egyik leghíresebb orvosától, az első emberi szívátültetést végző, Christiaan Barnard professzortól kapunk választ, aki megmutatja azt az 50 helyes utat, amelyen eljuthatunk az egészséges szívhez. A könyvet a Barnard-étrend és Reinhard Gerer mesterszakács receptjei teszik teljessé.

50 út az egészséges szívhez (könyv) író Christiaan Barnard 

 
1 990 Ft
Nincs raktáron
A Bach virágterápia alapjai

A Bach virágterápia alapjai

Rachelle Hasnas

Dr. Bach homeopátiás öngyógyító módszere a növényi kivonatok hatásain alapul. A Bach virágterápia alapjai könyv első felében a hagyományos Bach-virágterápiáról lesz szó. Megismerjük e módszer alapjait, majd a második részben kiegésztíjük e képet például a csakrák felszabadítása, a csillagjóslás, a meditáció eszközeivel. Megtudhatjuk, milyen eredményeket érhetünk el a helyesen kiválasztott Bach-féle virágkivonatokkal.

A Bach virágterápia alapjai (könyv) író Rachelle Hasnas

 
3 500 Ft
Nincs raktáron
A mágnesterápia alapjai

A mágnesterápia alapjai

Ghanshyam Shingh Birla · Colette Hemlin

Több ezer éve Kanada, a felvilágosult indiai bölcs felismerte egy maroknyi, szemre hétköznapi kő varázslatos vonzó- és taszítóerejét, és úgy vélte, jellegzetességüket egy természetes energiamező okozza. Kanada felvilágosult kíváncsisága és tudása ma is ihletet nyújt a mágnesterápia fejlődő tudományágának. E könyv az információk valóságos tárházát nyújtja: megismerkedhetünk a mágnesterápia eredetével, a mágnesek különböző típusaival, a biomágnesességgel. Útmutatót találhatunk az emberi test különféle megbetegedéseinek gyógyításához. A szerző foglalkozik a mágnesezett víz növényekre, állatokra és emberekre kifejtett hatásával. A hetedik fejezet mágnesterápiával kezelt betegek esettanulmányait sorazkoztatja fel, s ezzel segítséget nyújt az olvasóknak, hogy maguk is kipróbálják ezt az új kezelési módot.

A mágnesterápia alapjai (könyv) írókGhanshyam Shingh Birla · Colette Hemlin

 
3 500 Ft
Nincs raktáron
A reuma gyógyítható   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
A reuma gyógyítható

A reuma gyógyítható

alsó külső részen kisebb foltok

A reumatikus betegségek megelőzése és természetes gyógymódja

Oláh Andor

A reumatikus betegségek nagyszámú előfordulásuk miatt népbetegségnek számítanak. Gyógyításában nagy szerepe van a betegek öngyógyításának. Ezt segíti elő a könyv, ismertetve az öngyógyító módszereket a gyógyteáktól az akupresszúráig. Ugyanakkor a gyógyító orvosok és természetgyógyászok számára is tartalmaz hatékony módszereket e betegség kezelésére.

A reuma gyógyítható (könyv) író Oláh Andor

 
3 450 Ft
Nincs raktáron
A természetes gyógymódok kincsestára

A természetes gyógymódok kincsestára

A ​betegségeknek nem a baktériumok az okozói. A betegségeket mérgezés okozza, ami sejtkárosodással jár, és ez vezet a baktériumok elszaporodásához és támadásához. 
A betegek gyógyszeres kezelése majdnem minden esetben káros. A gyógyszereknek súlyos mellékhatásai vannak, és időnként új betegségek kialakulását okozhatják. Azok a kétséges előnyök, amelyeket a beteg tapasztal, átmenetiek. 
A betegségek gyógyíthatók a helyes élelmiszerek megfelelő alkalmazásával. Merthogy az igazi gyógyítást a természet végzi a test természetes védekezőképességének a felhasználásával. A megfelelő feltételek mellett, és ha adott a lehetőség, a természet a leghatásosabb gyógyító. Az orvos szerepe az, hogy elősegítse és támogassa a természetes gyógyulási folyamatot, és együttműködjék a természet erőivel. 
A könyv feltárja a szervezetben felhalmozódott salakanyag eltávolításának a lehetőségeit, megmutatja, milyen módszerekkel lehet elősegíteni a szervezet méreganyag-tartalmának kiválasztását, s azt is, hogyan lehet tiszta koleszterint felépíteni a szervezetben, amelyik nem károsítja az ereket. 
A könyv tartalmazza azt is, hogy mely élelmiszerek hasznosak, és melyek károsak, és hogy a szervezet hogyan reagál ezekre egészségesen és betegen.

A természetes gyógymódok kincsestára (könyv)

 
2 990 Ft
Nincs raktáron

Aromaterápia a számmisztika tükrében

Csíky Ildikó

A világon elsőként mutatja be párhuzamosan az aromaterápiát és a számmisztikát, lehetővé téve az olvasó számára a két terület közötti mélyebb összefüggések önálló felismerését.

Aromaterápia a számmisztika tükrében (könyv) író Csíky Ildikó

 
3 600 Ft
Aromaterápia haladóknak

Aromaterápia haladóknak

A szépségért és az egészségért

Roberta Wilson

A ​természetgyógyászat, az újabb és újabb személyiségfejlesztő módszerek és az okkult tudományok reneszánszukat élik napjainkban. Egyre többen fordulnak el a mesterséges anyagoktól, hogy helyettük a természet kincseit alkalmazzák egészségük és szépségük visszanyerése vagy megtartása érdekében. 
Gondoljunk csak bele, mennyi pénz megy a családi költségvetésből az agyonreklámozott csodaszerekre, amik sokszor hatalmas csalódást okoznak használójuknak. És akkor itt van ez a könyv, ami egy ősidők óta alkalmazott módszer titkaiba vezeti be az érdeklődőket.

Az ősi egyiptomi és babiloni kultúrákban az illóolajok alkalmazásának művészete az előkelők kiváltsága volt. Napjainkban azonban mindenki megszerezheti a növényekből természetes úton nyert esszenciális olajok ismeretét, és megfelelő alkalmazásuk módszereit. Ezek alkalmazásával bárki megőrizheti egészségét, szépségét, kigyógyulhat különféle betegségekből, megnyugodhat, vagy egyszerűen csak élvezheti az illatokat. 
A tudományosan alátámasztott tapasztalatok alapján a természetes úton nyert esszenciális illóolajok ugyanolyan hatást képesek kifejteni, mint azok a növények, amelyekből kinyerték őket. Az illóolajokat felhasználhatjuk párologtatáshoz, masszírozáshoz, lemosószerként, fürdő-borogatás-kölni-parfüm készítéséhez. 
Használatuk során figyelni kell arra, hogy erős hatásúak, allergizálhatnak, ezért közvetlen a bőrre történő felhasználás előtt nem árt bőrpróbát végezni.

Roberta Wilson könyvének első része az aromaterápia legfőbb alapelveit helyezi a középpontba, miközben megismertet bennünket annak rövid történetével is. A második részben harminchat olaj részletes leírása található, a harmadik pedig gyakori betegségeket és azokat enyhítő vagy gyógyító aromaterápiás recepteket tartalmaz. A negyedik, egyben utolsó fejezet az aromaterápiás kezelés módjait tárja elénk.

Aromaterápia haladóknak (könyv) író Roberta Wilson

 
6 000 Ft
Nincs raktáron
Az Alexander módszer alapjai

Az Alexander módszer alapjai

Richard Brennan

Richard Brennan Galwayben, Írországban él, ső az első ír Alexander-módszerrel foglalkozó iskola igazgatója. Az Alexander-módszer annak a fizikai és lelki feszültségnek a feloldására szolgál, amely a legtöbb emberben felgyülemlik élete során. Ez a feszültség járul hozzá a fejfájás, hátfájás, szívpnaszok, atrhritis és a depresszió kialakulásához is, hogy csak néhányat említsünk a számtalan probléma közül. Az Alexander-módszer lehetővé teszi, hogy még alegegyszerűbb feladatok közben is megőrizzük az ideális tartást és könnyedséget. Richard Brennan könyvében igyekszik a lehető legegyszerűbben elmagyarázni a technika lényegét, könnyű megfigyelési gyakorlatok és módszerek által bemutatja, miként segít abban, hogy boldogabb, teljesebb életet élhessünk.

Az Alexander módszer alapjai (könyv) író Richard Brennan

 
3 500 Ft
Nincs raktáron
Az Omega étrend   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Az Omega étrend

Az Omega étrend

antikvár példány, néhány oldalon aláhúzással

Judith Wills

Finom, egészséges és segít lefogyni Az Omega-étrend a fogyókúra és a kellemes közérzet forradalmian új megközelítését nyújtja. Egyszerre tanít meg helyesen táplálkozni és a legegyszerűbb és legtermészetesebb módon szabadít meg bennünket felesleges kilóinktól. Judith Wills, a sikeres szerző bemutatja önnek, miként válhat karcsúvá és javíthat közérzetén napi mindössze 12 egységnyi étel elfogyasztásával. Az Omega-étrend biztosítja szervezetünk számára az összes nélkülözhetetlen tápanyagot és a szükséges energiát kalóriaszámolgatás, címkeolvasgatás, méregetés, porciózás nélkül. Az Omega-étrend megmutatja önnek: - miért káros az egészségre nézve az alacsony zsírtartalmú étrend - mely ételek a legmegfelelőbbek a testsúly tartására - miként szabadulhat meg 14 nap alatt 3 kg-tól úgy, hogy később visszahízná - az Omega-étrend mellett szóló harminc egészségügyi érvet - milyen egyszerű az egészséges étrend Az Omega-étrend tápanyagellátás szempontjából a lehető legtökéletesebb étrend. Judith Wills Nagy-Britannia egyik legismertebb fogyókúra- és táplálkozástani szakértője.

Az Omega étrend (könyv) író Judith Wills

 
1 990 Ft
Nincs raktáron
Csakra talpmasszázs   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Csakra talpmasszázs

Csakra talpmasszázs

új állapotú 1996-os kiadás

Marianne Uhl

A ​csakra az ősi hindu bölcselet szerint az életenergiák forrását jelenti, rejtett energiaközpontokat, amelyek az energiarezgéseket „ezüst fonálon" kötik össze az anyagi testtel. Általuk pedig eljuthatunk olyan világokba, ahol tér és idő már érvényét veszti. 
A reflexológia, mint ismert alternatív terápia, nemcsak a test gyógyulását célozza, hanem bepillantást nyújt a lélek mélységeibe is. A betegség ugyanis mindig valamilyen lelki diszharmónia testi megnyilvánulása, ami a finomszövetek területén megfogható. Ehhez a területhez juthatunk el a hét csakrán át. 
A lábunk – talpunk és lábfejünk – csatorna a test különböző szervei és az energiaközpontok között, valójában pedig testi és lelki létünk hű tükre. A talpreflexológia segítségével hozzáférhetünk mind a testi, mind a szellemi területhez. A reflexzónák masszírozásával elsajátíthatjuk a csakra-energiák fölpezsdítésének tudományát. Ideális módszer a bajok megelőzésére, de hatásos gyógymód különösen pszicho-szomatikus és krónikussá vált betegségeknél -ahol a hagyományos orvostudomány csődöt mond. 
A masszázson kívül foglalkozunk a kövek, a színek, az illatok és a hangok gyógyító erejével is. Végül, de nem utolsó sorban: ez a gyógymód nélkülözi a kellemetlen mellékhatásokat, mert a test maga orvosolja önmagát a lehető legtermészetesebb módon. 
Gyakorlati kézikönyvünk nemcsak a kíváncsi laikus, de az egészségügyi szakember számára is hasznos útmutató.

Csakra talpmasszázs (könyv) író Marianne Uhl

 
3 500 Ft
Nincs raktáron
Csodatevő gyógynövények

Csodatevő gyógynövények

Richard Lucas

Mit ígér ez a könyv?

Könyvünk növényi alapanyagú, s házilag is könnyen elkészíthető gyógyszerek bő választékát tárja az olvasó elé. Ezek a csodálatos anyagok energiával, új lendülettel telítik kifáradt testünket, lelkünket, felduzzasztják megcsappant életkedvünket. Emberek milliói mesélhetnének arról, hogyan állt helyre egészségük természetes gyógymódok, természetes anyagok alkalmazása nyomán.

Csodatevő gyógynövények (könyv) író Richard Lucas

 
2 790 Ft
Nincs raktáron
Do-in 2   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Do-in 2

Do-in 2

antikvár példány, néhány oldalon ceruzás aláhúzások

A megújulás művészete önmasszázs és légzőgyakorlatok által

Jacques de Langre

A Do-in vagy Tao-jinn tanítása, vagyis az öngyógyító gyakorlatok tudománya az akupunktúra és akupresszúra ókori rendszerén alapszik, kibővítve a kanadai orvostudós szerző teljes tapasztalati és tudásanyagával, amelyben a kelta druidák történelem előtti földrajzi-csillagászati tudása egyrendszert alkot a kínai gyógyító filozófiával. A Do-in önmasszázs- és légzőgyakorlatai segítségével hozzásegíthetjük szervezetünket, hogy maga szabaduljon meg a betegségektől. A Do-in 2. megtanítja olvasóit testük megismerésére, a gyenge, sebezhető pontok feltérképezésére. Gyakorlati tanácsokat és konkrét akupresszúrás testtérképet tartalmaz rengeteg kisebb-nagyobb fizikai kellemetlenség gyors megszüntetésére.

Do-in 2 (könyv) író Jacques de Langre

 
3 900 Ft
Nincs raktáron
Gyógyító vizelet (holy water)

Gyógyító vizelet (holy water) című könyv rövid tartalma

Harald W. Tietze

A Gyógyító vizelet és a viteletterápia alkalmazása

Az emberi vizelettel való gyógyítás, az urinaterápia valójában ősi gyógymód, amely világszerte elterjedt a bőrbetegségek, sebek, égési sérülések kezelésében. A vizeletterápia módszerét az ötezer éves ajurvéda, a hosszú élet és az egészség tudománya például részletesen ismerteti. A közhit azonban gusztustalannak tekinti, sőt mérgezőnek tartja a vizeletet. A szerző, Harald W. Tietze ezzel a közhiedelemmel száll szembe, amikor leírja, hogy "a vizelet nem más, mint a vesék által folyamatosan megszűrt vér", a vizeletterápia pedig a kiemelkedően hatékony, kinek-kinek önmagára szabott gyógymód, amely alkalmas az egészség fenntartására, de bizonyos - főként krónikus, az immunrendszerrel összefüggő - betegségek gyógyítására is. A vizeletterápia alkalmazásának sokféle módját írja le a szerző, Harald W. Tietze a vizelet ivásától, nyelv alá cseppentésétől, a beöntésen, gargalizáláson át a fürdőig, borogatásig. Ismerteti a vizelet néhány fontos alkotóelemét és hatásait, a vizelet-terápia alkalmazási területeit, és jónéhány esetleírást közöl a leírtak alátámasztására. Bár az ismeretterjesztő előadásmód nem ad lehetőséget a téma tudományos kifejtésére, és több fontos kérdés megválaszolásával is adós marad a szerző (pl. a vizelet fajtái és jellemzői, minőségét és összetételét befolyásoló tényezők, a krizishatások részletes bemutatása stb.) - a könyvnek fontos szerepe lehet a vizelet-terápia hazai megismertetésében a szakemberek és az alternatív gyógyódok iránt érdeklődő laikusok körében egyaránt. Ám - mint a hazai kiadáshoz írt utószóban olvasható - "legyenek . nagyon körültekintőek és minden esetben kérjék ki tapasztalt szakember véleményét, tanácsát".(Könyvtári Intézet)

Gyógyító vizelet (holy water) című könyv szerzője: Harald W. Tietze

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 

 
4 500 Ft
Nincs raktáron
Gyógynövény ​embernek, állatnak, növénynek

Gyógynövény ​embernek, állatnak, növénynek

Csurgó Sándor

A szerző 20 éve foglalkozik gyógynövényekkel és a természetes gyógyító módszerek megismerésével. Ennek a két évtizednek az esszenciája ez a könyv, hiszen a természet végtelen tárházából csupán 20 gyógynövényt mutat be részletesen. A gyógynövények leírásán, gyűjtésén, felhasználási formáján kívül ismerteti az alkalmazási lehetőségeket a különböző betegségek, tünetek enyhítésére, de kitér a homeopátiás alkalmazási módokra is. Újszerű a könyvben, hogy a gyógynövények állatgyógyászati alkalmazását és a biológiai gazdálkodásban betöltött szerepüket is hangsúlyozza.

Gyógynövény ​embernek, állatnak, növénynek (könyv) író Csurgó Sándor

 
2 990 Ft
Nincs raktáron
Gyógynövények és a csillagjegyek

Gyógynövények és a csillagjegyek

Németh Imréné Éva

Ezzel a könyvvel szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik észreveszik a természeti környezetükben élő gyógynövényeket, tudatosan vigyáznak rájuk és megbecsülik a bennük rejlő értékeket. Ajánlom továbbá azoknak, akik igénylik, azt, hogy a gyógynövényeket pontosan felismerjék, azonosítsák, és ne csak begyűjtsék, de össze is állítsák saját természetes patikaszereiket.

Gyógynövények és a csillagjegyek (könyv) író Németh Imréné Éva

 
2 200 Ft
Nincs raktáron
Hogyan győztem le a rákot természetes úton

Hogyan győztem le a rákot természetes úton

Hogyan építhetjük újjá a sejtjeinket a nyers növényi étrend segítségével

Chris Loeffler Eydie Mae

Mi történik, ha az élet nem aktuális, ha a harmónia, a belső béke hiánya miatt, támad napjainak talán legrettegettebb betegsége, a rák. A fájdalmakkal és szenvedésekkel teli vegyszeres és műtéti beavatkozásokban hinni nem tudó Eydie Mae elhatározta (látva csonkított, mérgezett és besugárzott betegtársainak minduntalan bekövetkező halálát), új életmóddal és táplálkozási szokással veszi föl a harcot, a legyőzhetetlennek tartott kórral szemben. Az élő étrenden alapuló kúra, a sejtek és a vér megújításával és a lehető legjobb kondícióba hozásával, föléleszti a szervezet zseniális önvédelmi rendszerét, rejtett erőtartalékait.

Hogyan győztem le a rákot természetes úton (könyv) író Chris Loeffler Eydie Mae

 
2 990 Ft
Nincs raktáron
Lábujjelemzés   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Lábujjelemzés

Lábujjelemzés

Somogyi Imre

Nem újdonság, hogy a tenyér vonalaiból következtetni lehet a kéz tulajdonosának jellemére. De hallott-e már valaki arról, hogy a lábujj is a lélek tükre? A lábujjelemzés segítségével analizálhatjuk a test bajait, a jellemet és a viselkedési formákat. Minden lábujj bizonyos érzelmet illetve energiát tükröz. Alakja és pozíciója utal a csakrák működésére, az energiák felhasználásának módjára. A módszer megalkotója Somogyi Imre, Hollandiában élő újságíró, természetgyógyász. Könyve húsz év tapasztalatán alapul. Elméletét rengeteg gyakorlati példával illusztrálva, ez teszi izgalmas kalandot ígérő, élvezetes olvasmánnyá.

A kezdet 11
Testolvasás 15
Csakrák, avagy energiaközpontok 20
A lábujjak elhelyezkedése: bensőnk tükörképe 26
A láb fejlődése 29
Melyik lábujj mit jelent? 32
A nagy éter-lábujj 34
A lábujjelemzés alapkalauza 38
Az egészség és a lábujjak helyzete közötti kapcsolat 46
A lábujjelemzés gyakorlata

Lábujjelemzés (könyv) író Somogyi Imre

 
3 500 Ft
Nincs raktáron
Masszázskönyv

Masszázskönyv

Keleti és nyugati technikák

Lucinda Lidell · Sara Thomas · Carola Beresford Cooke · Anthony Porter

A könyv a relaxálás és a kézzel gyógyítás klasszikus kalauza – a masszázstól a siacuig és a reflexológiáig. A szépen illusztrált könyv megbízható útmutatásai alapján lépésről lépésre tanulhatja meg az olvasó a kézzel gyógyítást és sajátíthatja el az emberi érintés szavak nélküli nyelvét. 
Megtanulhatjuk csillapítani a stresszes állapotot – fejleszteni az öngyógyítás képességét – száműzni a fejfájást és a gerincbántalmakat – hogy örömet jelent másokkal törődni – fejleszteni az érzékenységet – lazítani, és elfelejteni a gondokat – megérteni testünk jelzéseit – felfedezni az egészség és a vitalitás örömét – a szeretet és az önbecsülés érzését felismerni – meg tudunk birkózni az élet nyomasztó oldalával.

Masszázskönyv (könyv) Lucinda Lidell · Sara Thomas · Carola Beresford Cooke · Anthony Porter

 
3 900 Ft
Nincs raktáron

Öngyógyítás talpmasszázzsal

Mildred Carter

Mildred Carter reflexológiás módszereinek köszönhetően emberek milliói élhetnek boldog, egészséges, fájdalmaktól mentes életet. A dörzsölgetés, nyomogatás és masszírozás egyszerű, biztonságos és hatékony fogásai kiállták az idő próbáját, és áldásos enyhülést hoznak több tucat megbetegedésre. Most ön is egyike lehet annak a több mint 550000 olvasónak, aki már tapasztalta a Carter asszony Öngyógyítás talpmasszázzsal című könyvében leírt természetes utat a jó egészséghez. A felújított, hét teljesen új fejezetet és több mint 100 illusztrációt is tartalmazó kiadás egyszerű, könnyedén követhető lépésekben tárja fel előttünk, miként alkalmazhatjuk a talpmasszázs egyszerű módszerét olyan gyakori megbetegedések esetén, mint: aranyér, emésztési zavarok, fáradtság, fekélyek, hátfájdalmak, hörghurut, ízületi gyulladás, lábgörcsök, menopauzás tünetek, prosztata-megbetegedések, stressz, szemproblémák, szívmegbetegedés, torokgyulladás, ülőidegzsába, és még sok minden más!
Ábrák és vonalas rajzok tucatjai segítenek a szív, a legfontosabb szervek és mirigyek, valamint az idegrendszer stratégiai reflexpontjainak behatolásában, és bemutatják lépésről lépésre, miként alkalmazható a talpmasszázs adott megbetegedések kezelésére, az általános egészségi állapot javítására és a szervezet vitalitásának megőrzésére egyaránt. Ezenfelül érdekes eseteket olvashat olyan férfiakról és nőkről, akik Carter asszony természetes gyógymódjának köszönhetően sikeresen megszabadultak fájdalmaiktól és szenvedéseiktől.
Elégedett emberek százezrei szolgálnak tanúbizonyságul arra, hogy ez az áttörést jelentő gyógymód képes helyreállítani az ember egészségét, visszaadni életkedvét és fiatalságát!

Öngyógyítás talpmasszázzsal (könyv) író Mildred Carter

 
2 950 Ft
Nincs raktáron
Testünk és a Természet Kölcsönhatásai II.

Testünk és a Természet Kölcsönhatásai II.

Vércsoportos életmód ABO 2

Aramie

Eddig soha nem tapasztalt esemény tanúja lehet az olvasó. Vércsoportos könyv íródik angyali segítséggel. A beszélgetés szövege elolvasható a könyvben, melynek utolsó mondatai így szólnak: "... Te a fény útját járod, és minden lépésed áldásom kíséri. Hiteles, tiszta égi követ vagy, ezrekben lobbantod lángra a szikrát."
Engem "aramie"-nak hívnak, és a vércsoportos táplálkozásnak köszönhetem az életemet. Ráadásul nem is korábbi nyomorúságos, beteges, szánalmas életemet kaptam vissza általa, hanem egy minőségében teljesen más, egy szebb, jobb, nemesebb, egy egészséges, egy teljes életet. És most tudom csak mi az, teljes életet élni. Kívánom mindenkinek, hogy ismerje meg ezt az érzést. Eddigi életemet kórházakban töltöttem, gyógyszerek és betegségek között sokszor jártam nagyon távol, de ezt mind leírtam az első könyvemben. A fontos az, hogy most itt vagyok, egészséges vagyok, tele energiával és hittel. Ahogy azt mondani szokás hitemmel hegyeket tudnék megmozgatni. Bízom benne, hogy ebből a hitből sikerül Önöknek is átadnom, hiszen azért írtam ezt a könyvet is. A vércsoportos életmód mellett azt is megtudhatják, hogyan vegyük kézbe a saját sorsunkat, hogyan emelkedjünk fel és győzedelmeskedjünk a nehézségeken, a különböző betegségeken.

Testünk és a Természet Kölcsönhatásai II. (könyv) író Aramie

 
3 990 Ft
Nincs raktáron
Tökéletes egészség az ájurvéda segítségével

Tökéletes egészség az ájurvéda segítségével

1992. antikvár példány

Felszabadíthatjuk a szellem gyógyító erejét

Deepak Chopra

Valóban elélhetnénk akár száz évig is, ha komolyan akarnánk? Tényleg öregségre és betegségre vagyunk kárhoztatva, vagy csupán tévedés az öregség? Meggyógyíthatók-e hangok, illatok és ételek segítségével a súlyos, gyakran végzetes betegségek? Ebből a kötetből az olvasó megtanulhatja, hogyan aktivizálja saját gyógyító erőit, miként hasznosítsa az ötezer éves Ájurvéda tanításait testi-lelki egészsége és boldogsága érdekében. 
Testünket állandóan érzékeljük, holott valójában szüntelenül változik. Az ájurvédikus orvoslás olyan eszközöket ad a kezünkbe, amelyekkel befolyásolhatjuk a testünkben végbemenő változásokat. Az Ájurvéda alapelve az, hogy a testre a szellem gyakorolja a legnagyobb hatást. A test és a tudat között létrehozott egyensúly megteremti a létezés magasabb állapotát – a tökéletes egészséget. 
Minden emberben van egy pont, amely sohasem beteg, nem érez fájdalmat, nem öregszik, és halhatatlan. Ezt a pontot nevezzük tökéletes egészségnek. Az idelátogatás – mégha nagyon rövid ideig tart is – mélyreható változást eredményez a megszokott, mindennapi élményvilágban és elénk tárja egy magasabb s eszmeibb létezés lehetőségét. 
A TÖKÉLETES EGÉSZSÉG-ben Dr. Deepak Chopra egyéni, testreszabott és teljes programot nyújt az olvasónak. Testtípusa alapján bárki megtanulhatja, hogy melyik – évszámonként változó – ájurvédikus étrend, stresszcsökkentő módszer, napirend és milyen gyakorlatok állítják helyre teste egyensúlyát a természettel, erősítik a teste és a lelke közötti kapcsolatot, hogy átléphesse a betegség és az öregedés korlátait. A tökéletes egészség elérhető, csak meg kell próbálni!

Tökéletes egészség az ájurvéda segítségével (könyv) író Deepak Chopra

 
3 990 Ft
Nincs raktáron

Sorrend: