Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Termék részletekJung és a tao

ANTIKVÁR KÖNYVEK
Jung és a tao
4 900 Ft

Jung és a tao

antikvár példány

Az integritás útja

David Rosen

A könyv – Jung életének és lélektanának ez a meglepő és új értelmezése – arra a felismerésre épül. hogy Jung lényegében taoista volt. Amint leveleit, mondásait, könyveit elemezve végigkövetjük gazdag életművét, új fényben tárul elénk Jung élete és munkássága, többek között Freuddal való szakítása és késői Ji King-magyarázata. 
A könyv szerkesztésének mintája a klasszikus Tao tö king – amely a világ legtöbbször lefordított könyve a Biblia után. David Rosen rávilágít a párhuzamokra a lélek jungi természeti világa és a taoista filozófia természeti világa között, úgy mint az ellentétek egyesítése; a jin/jang, sötét/világos, rossz/jó, női/férfi ellentétek világa, a Nagy Ősanya mint minden dolgok eredete, a Ji King és a szinkronicitás, az integritás útja és az individualizáció, az ego meghaladása, a mély-én és a tao befogadása. 
A tao, ez az eltörhetetlen edény, amely a jint és a jangot tartalmazza, lencséül szolgál, amin át Rosen szemügyre veszi Jung életének legfontosabb válságait. Jung szerteágazó érdeklődését, amelyben megtalálható a spiritualitás, az afrikai népi bölcsesség, a középkori alkímia és a kvantumfizika, úgy mutatja be, mint a tao – a világegyetem rendje – megnyilvánulásit. A tao követőinek ez a könyv új inspirációt ad egy olyan ember élete révén, akire mélyen hatott a tao bölcsessége. Azok, akik a pszichoanalitikus Jung híveként olvassák a könyvet, ezentúl sokkal gazdagabban értékelhetik a taoista filozófiát, amely oly sok gondolatát formálta Jungnak.

Jung és a tao(könyv) író David Rosen


Ezokönyvek Keleverustól webárúház

  • Státusz
    ANTIKVÁR KÖNYVEK