Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Termék részletekAkupunktúra, életenergia, egészség ANTKVÁR

ANTIKVÁR KÖNYVEK
Akupunktúra, életenergia, egészség ANTKVÁR
2 900 Ft

Akupunktúra, életenergia, egészség

Dr. Simoncsics Péter

Akupunktúra, életenergia, egészség könyvhagyományos kínai orvoslás egyik ágát, az akupunktúra módszerét mutatja be.

Ez az ősi kínai gyógymód a szervezet általános energetikai állapotának feltérképezésére és gyógyítására is kiválóan alkalmazható.

A hagyományos kínai orvoslás olyan szelíd gyógymódokat alkalmaz, melyek káros mellékhatásoktól mentesen a test és a lélek energetikai egyensúlyának visszaállítására törekszenek. Az egyik legismertebb ősi gyógymód az akupunktúra, de a hagyományos kínai orvoslás gyakorlói alkalmaztak még masszázst, köpölyözést is a gyógykezelésben.

Az egyik legősibb orvosi könyv(Huang Ti Nei Ching), a "Sárga Császár Belgyógyászati Könyve"  mely máig kiindulási alapként szolgál a keleti orvoslással foglalkozók számára. A könyv külön fejezetben foglalkozik az akupunktúra szükséges eszközeivel, valamint a meridiánrendszerrel is. Hazánkban csak 1989 óta engedélyezett hivatalosan az akupunktúra gyakorlása.

A kezelés lényege, hogy a kezelőorvos tűket szúr a test meghatározott pontjaiba és különböző mozdulatokkal mozgásba hozza azokat. A kezelt akupunktúra pontok egy úgynevezett meridiánrendszeren helyezkednek el. A meridiánokat nagyjából úgy képzeljük el, mint egy csatornarendszert, amiben kering az életenergia. A testünkben lévő szervek és a szövetek képesek átadni egymásnak ezt az energiát. Az életenergia akadálymentes áramlása biztosítja a szervek, szövetek megfelelő táplálását, azaz az egészség fenntartását.

Ha zavar keletkezik az energiaáramlásban, vagyis betegség alakul ki a szervezetben, akkor az akupunktúra pontok (a csatornák "nyílásai") nyomásra érzékennyé válhatnak.

Akupunktúra, életenergia, egészség (könyv) írója: Dr. Simoncsics Péter


Ezokönyvek Keleverustól webárúház

  • Státusz
    ANTIKVÁR KÖNYVEK