Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Termék részletekA buddhizmus rövid története

-10%
A buddhizmus rövid története
3 500 Ft
Kedv. ár: 3 150 Ft
Kezdete: 2017.02.21   A készlet erejéig!

A buddhizmus rövid története

Andrew Skilton

A buddhizmus történetét átfogóan bemutató könyv két nagy fejezetre tagolódik: az első rész az egyik legfontosabb világvallás, a ma is elevenen ható és széles körben terjedő buddhizmus indiai történetét taglalja. Andrew Skilton vallástörténész részletesen ismerteti a korai India történelmét, az Indus-völgyi civilizáció létrejöttét, a védikus kultúra jellegzetességeit, majd a Buddha regényes-rejtélyes életútját vázolja. Megismerhetjük a Buddha legfontosabb tanításait, és azt, hogy a tanítványok hogyan adták azt tovább.

A tanítványok közösségén, a Szanghán belül hamarosan kialakult a gyülekezetek szabályos rendje: a zsinatok tárgyalását követően a Szangha fejlődését követhetjük nyomon. Ezután a jelentősebb buddhista iskolákkal és a buddhista Kánon felépítésével ismertet meg bennünket Andrew Skilton részletesen beavatva az olvasót a legfontosabb szent szövegek eredetébe, azok tanításaiba. A könyv második része a buddhizmus Indián kívüli történetét ismerteti. Srí Lanka, Délkelet-Ázsia, Közép-Ázsia, Kína, Japán, Tibet, Mongólia, Nepál, Irán területén a buddhizmus sajátos, önálló jegyeket hordozott. Andrew Skilton megvilágítja, miképp terjedtek el, milyen jellegzetességekkel bírtak az egyes vidékeken a buddhizmus legkülönfélébb válfajai, iskolái.


A kötetet záró bibliográfia rendkívüli alapossággal foglalja össze a témában fellelhető könyveket, cikkeket, melyet a kötet magyar fordítója a témában fellelhető magyar nyelvű publikációk jegyzékével egészítette ki.

A buddhizmus rövid története (könyv) író Andrew Skilton

 

 


Ezokönyvek Keleverustól webárúház