Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Buddhizmus könyvek


Sorrend:

prev
12
next

-10%
Jó élet, jó halál

Jó élet, jó halál

Őszentsége a Dalai Láma előszavával

Gelek Rinpocse

Kik vagyunk? Honnan jövünk? Hová tartunk? Hogyan érünk oda? Sokan feltették már ezeket a kérdéseket, és megpróbáltak válaszolni rájuk. Van azonban egy másik kérdés is, melyet a Jó élet, jó halál című könyv feszeget: hogyan befolyásolja életünket a halál utáni élet gondolata? Gelek Rinpocse a misztikus Tibetről mesél, ahol megszületett és felnevelkedett, de a mai Amerikáról is, ahol jelenleg él, és megosztja velünk a nagyszerű mesterek bölcsességét. Arra kér, hogy legyünk nyitottak és vizsgáljuk meg, hogy képesek vagyunk-e a halál utáni életről - akár csak egy percre is - teljesebb képet alkotni. Elénk tárja erőteljes érzelmeink, a harag, a ragaszkodás, az irigység, a büszkeség, valamint a múltunk és jövőnk közötti kapcsolatot.

Jó élet, jó halál (könyv) író Gelek Rinpocse

 
2 900 Ft
Kedv. ár: 2 610 Ft
Kezdete: 2015.04.05
A készlet erejéig!
-10%
Kelet mágusai

Tibet misztikája és csodái


Dr. Alexander Cannon


Ez a könyv a "Világ Tetejére" visz bennünket, túl a Himalája hóborította hegyóriásain is, Tibet rejtelmes földjére, a szent lámák birodalmába, és olyan csodákról mesél, hogy a szkeptikus nyugati olvasónak önkéntelenül három kérdés tolul ajkára a szerzővel kapcsolatban.
Merő kitaláláson alapulnak-e Dr. Cannon állításai, s ha igen, mi célja volt vele? Érzéki csalódásnak vagy ügyes szemfényvesztők hipnotikus befolyásának esett áldozatul a szerző? Vagy valóban hallotta és látta mindazt, amit könyvében állít?
Dr. Alexander Cannon lépésről-lépésre bevezet egy rejtett világ titkos tanításaiba és a nyugat embere számára ismeretlen és látványos csodákba.

 
1 650 Ft
Kedv. ár: 1 485 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
-10%
Klasszikus tibeti nyelv

A klasszikus tibeti nyelv szerkezeti felépítése

 

Terjék József


Terjék József művét az első kiadás óta eltelt két évtized alatt tibetiül tanuló diákok több nemzedéke használta sikerrel. Annak, hogy a könyv szemlélete és felépítése kiállta az idő próbáját a tanítás és tanulás folyamatában, az a titka, hogy Tanár úr a klasszikus tibeti nyelvet könnyen áttekinthető, logikus szerkezetben és a nyelv sajátos karakterét messzemenően figyelembe vevő, "belső" szemléletmóddal mutatja be, anélkül, hogy a hagyományos, az indoeurópai nyelvek leírására kialakított nyelvtanok kategóriáit erőltetné vagy szolgaian követné.

 
4 200 Ft
Kedv. ár: 3 780 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
Kommentár a Tibeti halottaskönyvhöz   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Kommentár a Tibeti halottaskönyvhöz

Kommentár a Tibeti halottaskönyvhöz

Csögyam Trungpa

"A Bardo Thödol (Bar-do thos-grol) egyike a megszabadulás hat típusáról szóló útmutatások sorozatának: a hallomás általi megszabadulásnak, a viselés általi megszabadulásnak, a látás általi megszabadulásnak, az emlékezés általi megszabadulásnak (...) Padmaszambhava fogalmazta meg és felesége Jeshe Tsogjal írta le őket, a negyvenkét békés és az ötvennyolc haragvó istenség két mandalájának szadhanájával együtt. (...) Ennek a tanításnak a követője gyakorolja a szadhanát és megtanulja a szövegeket, hogy teljesen jártassá váljon a két mandalában, saját tapasztalatának részeként. (...) A Kommentár a Tibeti halottaskönyvhöz könyv egy újabb kísérlet arra, hogy ezt a tanítást használhatóvá tegye a nyugati tanítványok számára."

Kommentár a Tibeti halottaskönyvhöz (könyv) író Csögyam Trungpa

 
2 800 Ft
Nincs raktáron
Közelíts a félelemhez!   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Közelíts a félelemhez!

Közelíts a félelemhez!

Pema Chödrön 

Pema Chödrön bemutatja azoknak az eszközöknek és elgondolásoknak a fajtáit, amelyekkel a félelmek és a negatív érzések pozitívvá alakíthatók. Pema azon inspiráló emberek egyike, akit szívesen magunk mellett tudnánk olyankor, amikor minden összeomlani látszik, és megtárgyalnánk vele a napi bajainkat. A Közelíts a félelemhez! című köteten keresztül ezt most megvalósíthatjuk.

Közelíts a félelemhez! (könyv) író Pema Chödrön

 
2 990 Ft
Nincs raktáron
Krishnamurti naplója

Krishnamurti naplója

Jiddu Krishnamurti

Jiddu Krishnamurti (1895-1986) kivételes története még kora gyermekkorában kezdődött. A kisfiút a Teozófiai Társaság néhány tagja „fedezte föl" egy indiai tengerparton. Az 1920-as években még ezrek gyűltek össze, hogy az "új Krisztus" előadásait meghallgassák, 1929-ben azonban - négy évvel korábban átélt megvilágosodása után - Krishnamurti egy drámai beszédében feloszlatta a köré gyűlteket, és végleg hátat fordított a Teozófiai Társaságnak.

Krishnamurti naplója (könyv) író Jiddu Krishnamurti

 
1 500 Ft
-10%
Kuan Yin

Kísérőnk a spirituális úton

 

Daniel Schenker

 

Kuan Yin varázslatos és összetett alak, az együttérzés istennője, archetípusa. Napjainkban nemcsak Ázsiában, hanem a világ minden részén elterjedt a kultusza. A mahajána-buddhizmusban bódhiszattvának, azaz megvilágosodott lénynek tekintik, aki mások megszabadításának szenteli magát.

 A kötetben található mantrák, meditációk, vizualizációs gyakorlatok számos lehetőséget kínálnak, hogy Kuan Yint meghívjuk életünkbe, spirituális utunkra kísérőként, védelmezőként.

 
3 400 Ft
Kedv. ár: 3 060 Ft
Kezdete: 2015.02.04
A készlet erejéig!
-10%
Mahámudrá

Mahámudrá

Kilencedik Karmapa Vangcsuk Dordzse

A Mahámudrá – vagy „Nagy Pecsét” – a mahájána buddhizmushoz tartozó meditáció, amely a tudat természetével foglalkozik. Azért gyakorolják, hogy megvalósítsák a Felébredést – azaz megszüntessenek minden tudati akadályt és homályt, és beteljesítsék a célt, kibontsanak minden jó minőséget. Ebben az állapotban minden képességet birtokolsz ahhoz, hogy mások javára válhass.
Mahámudrá tanításokat Buddha Vadzsrad-hára formájában megnyilatkozva tanította.

Ez a hagyományvonal Indiában Tilópától került Narópához, és a nagy fordító Marpa hozta Tibetbe. Ő adta át őket Milarépának, aki arról híres, hogy elérte a Megvilágosodást életében, a guru iránti odaadása és intenzív gyakorlása által. Dzsecün Milarépától Gampópa kapta meg, aki a „Megszabadulás Ékkődísze”- című munka szerzője, tőle kapta meg sok tanítvány, közöttük Düszum Khjenpa, az Első Karmapa. A Karmapák egymás után következő megtestesülései, tanítói és tanítványai által áthagyományozódva, a Mahámudrá ezen hagyományvonala, mely karma Kagyü néven ismert, töretlen.

Mahámudrá (könyv) író Kilencedik Karmapa Vangcsuk Dordzse

 
3 500 Ft
Kedv. ár: 3 150 Ft
Kezdete: 2017.12.30
A készlet erejéig!
Misztikus mátrix

Misztikus mátrix

Dr. Vankó Gergely

Telepatikus képességeink felfedése és fejlesztése a koncentráció kiművelésén, az éberség gondolatmentes szférájában történő létezésen alapszik. Hogyha járatosak leszünk az ajánlott gyakorlatokban, ha képesek leszünk percekig tudni és nem gondolkodni, akkor vihetjük át tudatunkat, a tiszta szellemit közelre és távolra, más lények tudati mezejének tárházába.

Misztikus mátrix (könyv) író Dr. Vankó Gergely

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
1 100 Ft
-10%
Munka, szex, pénz

Életünk az éber figyelem ösvényén


Csögyam Trungpa


Csögyam Trungpa, a múlt század egyik legnagyobb buddhista mestere - aki Nyugatra költözése után szakított a szerzetesi életformával, mert akadálynak érezte a tanításban - számos alkalommal tartott előadásokat mindennapjaink legnagyobb kihívást jelentő kérdéseiről: a munkáról, a szexről és a pénzről. Fontosnak érezte, hogy ezeket a "földi" dolgokat ne próbáljuk lekicsinyelni és elhanyagolni, hanem épp ellenkezőleg: bontsuk le magunkban azt a határvonalat, amely elválasztja őket spirituális életünktől, és ismerjük fel eredendően szakrális jellegüket.

Ebben a bátor és őszinte kötetben nem a gyakorlati tanácsokon van a hangsúly. Mély bölcsességek és meglepő összefüggések tárulnak fel, amelyek alapot nyújthatnak ahhoz, hogy életünk e területeire a beteljesedés és az öröm forrásaiként tekintsünk. Az ego és az énképünk, a karma, az éber figyelem, a cselekvő meditáció, a lelki és szellemi materializmus éppúgy szóba kerül benne, mint a bódhiszattvaösvény vagy a tantrikus tanítások.


 
3 500 Ft
Kedv. ár: 3 150 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
-10%
Nagy Keleti Nap

Sambhala bölcsessége


Csögyam Trungpa


Nagy Keleti Nap című könyv tartalma:

Ez a könyv Csögyam Trungpa életének utolsó tíz évében tartott beszédeire építve avatja be az olvasót a Sambhala-hagyomány rejtelmeibe. 

Csögyam Trungpa megingathatatlanul hitt az emberi jóságban. Sodró lendülettel átadott tanításának középpontjában az áll, hogy egytől egyik kivételesek és erősek vagyunk, képesek arra, hogy segítsünk magunkon és másokon, és leküzdjük rohanó világunk súlyos problémáit: az elidegenedést, a félelmeket, a depressziót, az önbecsülés bénító hiányát.

 
3 500 Ft
Kedv. ár: 3 150 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
Nepál   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Nepál

Nepál

Kanya' da' n - Szűz útra bocsátása

Sipos Erzsébet

Az útikönyvek között külön ínyencségek az útibeszámolók, vagyis azok a kötetek, amelyeket saját utazási élmények ihlettek. A szerző személyes találkozásain, élményein keresztül ismerhetjük meg Nepál titokzatos világát művészetét, építészetét és hitvilágát csakúgy, mint a mindennapi életet, az étkezési szokásoktól a párválasztás hagyományain át egészen a temetkezési szertartásokig. A beszámolót a szerző saját fotói teszik teljessé, varázsolják igazán élővé.

Nepál (könyv) író Sipos Erzsébet

 
4 500 Ft
Nincs raktáron
Őrült bölcsesség

Őrült bölcsesség

Csögyam Trungpa

A kötet két szeminárium szövegét tartalmazza, melyeket Chögyam Trungpa 1972-ben tartott Amerikában. Idézet az előszóból: Segítségül szolgálhat, ha röviden megnézzük ezt a két szemináriumot a szellem materializmus elleni küzdelem összefüggésében. Habár ezek Padmaszambhava nyolc aspektusa tanításának kérésére voltak tervezve válaszul, Trungpa Rinpoche a hangsúlyt némileg eltolta és a lényeget az őrült bölcsességre tette. Tapasztalt tanítványai éppen úgy, mint az újonnan érkezők hajthatatlan vágyat éreztek bizonyos szellemi gyakorlatok és elvek iránt, amelyekkel kapcsolatba tudtak kerülni és azonosulni tudtak. A mester bölcs szavai ma is megérintik az olvasót ott, ahol a hétköznapi fogalmi tisztaság már nem tud.

Őrült bölcsesség (könyv) író Csögyam Trungpa

 

 

 

 
2 800 Ft
Sákjamuni

Sákjamuni

A történelmi Buddha élete és tanítása

Dr. Vankó Gergely

A könyvből az Olvasó hiteles történetét ismerheti meg Sákjamuni Buddha életének, Tanítása keletkezésének és kivirágzásának. A Világ Őt tekinti a Történelmi Buddhának.

Sákjamuni (könyv) író Dr. Vankó Gergely

 
1 100 Ft
-10%
Sambhala

A harcos szent ösvénye

 

Csögyam Trungpa

 

Csögyam Trungpa, a tibeti buddhizmus egyik legnagyobb mestere ebben a könyvében a harcos ösvényének ősi bölcsességébe vezeti be az olvasót. "Elsősorban azoknak szántam kézikönyv gyanánt, akiknek az életéből kiveszett a szentség, a méltóság és a harcosi magatartás. A harcosi viselkedés alapelvein nyugszik, amelyek a régi indiai, tibeti, kínai, japán és koreai civilizációkban öltöttek testet. Azt mutatja be, hogyan nemesítheti meg az ember az életét, és hogyan válhat a harcosi lét igazi jelentésének szószólójává."

 
2 450 Ft
Kedv. ár: 2 205 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
Sorslevelek

Sorslevelek

AZ INDIAI PÁLMALEVELEK ÉVEZREDES BÖLCSESSÉGE

Lukács Zoltán

India ősi szent könyvtáraiban pálmalevél kéziratok millióit őrzik, amiken emberi sorsokat, életfeladatokat rögzítettek a régi korok bölcs mesterei. Céljuk az volt, hogy segítsék és támogassák az emberiség életét, hogy mindannyian boldogan és kiegyensúlyozottan teljesítsük sorsfeladatunkat.
Bár a sorslevelek, pálmalevelek több ezer éve íródtak, a ma élő emberek életútját is tartalmazzák. Aki érzi a levele hívását, igen részletes betekintést kaphat a jövőjébe a jelentől, egészen az életút végéig, néhány éves periódusokra bontva.
Bejártam India ősi szent helyeit. Meglátogattam a pálmalevelekhez kötődő szakrális központokat, könyvtárakat. Útmutatást és tanácsokat kaptam a levelek őrzőitől, guruktól, felolvasóktól. A könyvben részletesen bemutatom a folyamatot, az India ősi bölcsességét a mai kor emberéhez eljuttató rendszer működését.

Sorslevelek (könyv) író Lukács Zoltán

 
2 990 Ft
Spirituális gyakorlatok

Spirituális gyakorlatok

Őszentsége a Dalai Láma

Mindannyiunk vágya, hogy boldogok legyünk és értékes, kiteljesedett életet éljünk. Őszentsége a Dalai Láma spirituális gyakorlatok segítségével mutatja be, hogyan induljunk el a megvilágosodás útján, amely elvezet bennünket a hőn áhított boldogsághoz. Őszentsége az értékes élet elméleti alapjaitól fokozatosan, lépésről lépésre vezeti az olvasót az összetettebb lelki gyakorlatok felé, melyek az erkölcsösségen, a koncentrált meditáción és a bölcsességen alapulnak, hogy végül a tantrában, ebben a különleges jógagyakorlatban összegződjenek.

Spirituális gyakorlatok (könyv) író Őszentsége a Dalai Láma

 
2 500 Ft
Spontán kreativitás

Spontán kreativitás

Meditációk pozitív minőségeink megnyilvánulásáért

Tenzin Wangyal Rinpócse

A könyv, amelyet az olvasó a kezében tart, Tenzin Wangyal Rinpocse több mint 30 éves Nyugaton végzett tanítói tevékenységének kvintesszenciája. Rinpocse hagyományos tibeti bön buddhista képzésben részesült Indiában, majd megszerezte a gese fokozatot, amely a kolostori oktatásban a legmagasabb vizsgával elérhető titulus. Mikor 1988-ban Csögyal Namkhai Norbu meghívására Olaszországba érkezett, és nyugatiakat kezdett tanítani, a kolostorban tanult hagyományos módon fogott hozzá, kizárólag a szent szövegek felolvasásával és mondatról mondatra történő interpretációjával. Ebben az időszakban készült első könyve egy lelkes csapat segítségével, amely a hagyo­mányos mód­szerek autentikus átültetésére való kísérletként értelmezhető, és a múlt évben magyarul is megjelent, A tudat természetének csodái címmel. Tapasztalatai arra sarkallták, hogy a nyugati tanítványok számára könnyebben befogadható módon, a magas szintű tanításokat a másodlagosnak tekinthető kulturális elemeket leválasztva, közvetlenül próbálja átadni. Ennek a folyamatnak az állomásai jól végigkövet­hetőek azóta megjelent könyvein, melyek közül a jelenlegi utolsót tartja kezében az olvasó. A Spontán kreativitás amellett, hog A tudatunk természete fogalomra a könyv olvasása során lassan élettel telik meg, olyan alapvető minőségek forrásaként ismerhetjük fel önmagunk végső természetét, mint a szeretet, az öröm, a kiegyensúlyozott nyugalom, az együttérzés és a kreativitás. Azért, hogy mindezen minőségek meg is nyilvánuljanak az életünkben, a könyvben számtalan gyakorlat és példa található, melyek támogatnak bennünket az ösvényen, amely a mindannyiunkban benne rejlő kreativitás forrása felé vezet…

Spontán kreativitás (könyv) író Tenzin Wangyal Rinpócse

 
3 200 Ft
-10%
Tibet története és vallása

Kakas Beáta


Tibetet sokan a misztikummal, a transzcendenssel, a megfoghatatlannal azonosítják. A hely a világ teteje, a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt. A helyszín kopár kő és sziklasivatag, ahol a szürke, a fehér és a barna színek különböző árnyalatai uralkodnak. Szembetűnő az ellentét a kolostorok és szentélybelsők színpompás világa között. Ha e kietlen tájból hirtelen belépünk egy-egy szigetszerűen felbukkanó kolostor főcsarnokába, a csodák világa tárul a szemeink elé.

 
2 500 Ft
Kedv. ár: 2 250 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
Tibetben születtem   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Tibetben születtem

Tibetben születtem

Önéletrajz, ahogyan Esmé Cramer Roberts lejegyezte

Csögyam Trungpa

Amikor visszagondolok apám életére, ámulatba ejt, milyen sokat végzett rövid élete során. Mindössze negyvennyolc éves volt amikor meghalt, de ezen negyvennyolc év alatt értékes tapasztalatot szerzett, és olyan sokféle emberrel került kapcsolatba, mint évszázadokon át élt volna. Gyakran kérdezték tőle, hogyan tudott több egymástól eltérő kultúrához alkalmazkodni, és hogyan volt képes életének irtózatos mennyiségű nehézségével megküzdeni. Mindíg azt válaszolta, hogy ez a szigorú, hagyományos tibeti nevelés eredménye. Az olvasó azt hiheti, hogy a fiatal Csögyam Trungpa Tibetje középkori, olyan távolinak és keménynek tűnik napjaink modern világához viszonyítva. A sors iróniája, hogy e neveltetés egyszerűsége és nyersesége alapozta meg a modern világhoz való alkalmazkodásának képességét.

Tibetben születtem (könyv) író Csögyam Trungpa

 
3 300 Ft
Nincs raktáron
Tibeti gyógymódok

Tibeti gyógymódok

A tibeti orvoslás használata a mindennapokban

Ralph Quinlan Forde

A tibeti orvoslás ősi, több mint 1000 éve alkalmazott gyógyászati rendszer. A gyógyítás e sajátos, holisztikus megközelítésmódja az étrendet, az életmódbeli változtatásokat, a gyógyfüves kúrákat, a masszázst és a meditációt ötvözve hasznosítja a tibeti mesterek ősi bölcsességét. 
Fedezze fel három életenergiájának sajátos, önre jellemző kombinációját s az egészségére gyakorolt hatásukat. Ismerje meg a legfontosabb diagnosztikai eljárásokat a pulzusdiagnózistól a nyelvvizsgálatig és az asztrológiai elemzésig. Tudjon meg minél többet a gyógyfüvekről, a mantrákról, a meditációról és a szent jógapozíciókról.

Tibeti gyógymódok (könyv) író Ralph Quinlan Forde

 
4 500 Ft
Tibeti halottaskönyv   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Tibeti halottaskönyv

A bardó útmutatás nagykönyve

 

A Bardó Thödol a XX. században Nyugatra is eljutott, és a némileg félrevezető "Tibeti Halottaskönyv" címen vált ismertté. Elsöprő sikerét a XX. századi misztikus vallási mozgalmaknak köszönheti, ám a háttérismeretek hiányában sokan félreértelmezték. Az eredeti tibeti szövegből készült új magyar fordítás a legújabb kutatásokon alapszik.

 
4 500 Ft
Nincs raktáron
-10%
Tibeti halottaskönyv

Tibeti halottaskönyv

A bardó tanítás nagykönyve

A Tibeti Halottaskönyv kétségkívül a tibeti irodalom legismertebb alkotása. Világhírét azonban nem annyira saját eredeti kultúrájában betöltött szerepének, mint inkább egy véletlennek köszönheti. E Tibetben viszonylag szűk körben ismert, ezoterikus szöveggyűjtemény a teozófus Y. Evans-Wentz által kiadott angol fordítás nyomán híresült el a XX. század második felében a Tibeti Halottaskönyv-ként.
Noha a szöveg csak egy a számos, Tibetben használatos halotti szertartáskönyv közül, ez cseppet sem von le annak irodalmi értékéből. A mű valóban szuggesztív erővel jeleníti meg a haldoklás, a halál és az utána következő köztes lét folyamatait és történéseit, s mindemellett áttekintést nyújt a halállal kapcsolatos tibeti elképzelésekről is.
A kötet Őszentsége, a Dalai Láma előszavával jelenik meg.

Tibeti halottaskönyv (könyv) 

 
2 990 Ft
Kedv. ár: 2 690 Ft
Kezdete: 2015.10.21
A készlet erejéig!
Tibeti könyv életről és halálról

Tibeti könyv életről és halálról

Szögyal Rinpocse

Szögyal Rinpocse, Nyugaton élő tibeti buddhista tanító és mester összefoglaló munkája a haldoklásról és halálról szóló tradicionális tibeti tanokat magyarázza, és veti össze a modern világ halálkutatásaival. A meditáció nagy mestere Nyugaton eddig csak homályosan ismert, átfogó képet ad életről és halálról, kiegészítve "A Tibeti Halottaskönyv" tanításait. Szögyal Rinpocse az ősi hagyomány egyszerű, de mégis hatásos gyakorlatait mutatja be, amelyeket bárki bármilyen vallási háttérrel elvégezhet, hogy értelmet adjon életének, segítse a haldoklókat és maga is felkészüljön a halálra. A tibeti hagyomány tanításai szerint a halál nagy lehetőség a megvilágosodásra. A halált követő folyamatban rejtett lényegünkkel találkozunk. Ha erre felkészülünk, és végig tudjuk követni a folyamatot, akkor nagy lehetőség nyílik meg előttünk.

Tibeti könyv életről és halálról (könyv) író Szögyal Rinpocse

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
4 500 Ft
-10%
Tibeti közmondások

Tibeti közmondások

Ázsia kultúráiban igen népszerű műfaj a bölcsmondásirodalom és népi műfajú párja, a közmondás-irodalom. A tibeti közmondásokat a nyílt, egyenes beszéd jellemzi, nem tartózkodnak az erősen profán megszólalásoktól sem. Vagyis a tibeti közmondások gyűjteménye ideális olvasmány: okos és derűs, tanító és szórakoztató.

ajánlja: Sári László tibetológus

Tibeti közmondások (könyv)

 
2 900 Ft
Kedv. ár: 2 610 Ft
Kezdete: 2014.02.04
A készlet erejéig!
Tibeti spirituális gyógyászat

Gyógyítsd meg a szellemed, gyógyítsd meg önmagad

 

Dr. Prema Dordzse

 

A kötet tibeti gyógyítókról és csodával határos gyógyításaikról szól, valamint összefoglalja a holisztikus tibeti gyógyászat főbb területeit és alkalmazásait a mindennapi élet területén.
A tibeti gyógyászat az egyensúly tudománya, amely testünknek, a világegyetemhez való szoros kapcsolatát úgy fogja fel, mint a kozmikus ölelés egy formáját a létezés táncában. Amikor összhangban mozgunk a világegyetem erőivel, testünk egészséges, míg ha kiesünk a ritmusból, testünk megbetegszik.

 
3 470 Ft
Tibeti ​mesék   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Tibeti ​mesék

Tibeti ​mesék

Az Ó-kínai tanmesék és a Modern kínai tanmesék után a Littoria kiadó a tibeti nemzetiség sok ezer éves kultúrájának, Kínában legkedveltebb népmese-remekeivel lepi meg 1994-ben a magyar közönséget. Ehhez az kiadványhoz sem szükséges sok kommentár - a nálunk ismeretlen mesék hiánypótló voltát egyrészt felesleges bizonygatni,  sok ezer éves bölcsességet hordozó irodalmi darabot teszünk a magyar olvasók közkincsévé.

Tibeti ​mesék (könyv) fordító Rozsnyai Katalin

 
2 200 Ft
Nincs raktáron
-10%
Végtelen tér

Alapvető természetünk kincsesháza


Longcsen Rabdzsam

 

Longcsenpa tibeti életrajzai és életrajzi elemekkel tűzdelt írásai egy olyan ember életét mutatják be, aki korának talán legnagyobb tudósa és misztikusa volt. Életútját azonban nemcsak elméleti munkássága, hanem a tibeti történelemben betöltött fontos szerepe is nagymértékben meghatározta, életének viszontagságai ugyanis többnyire az adott vallási, politikai eseményekkel, személyiségekkel szemben tanúsított kritikus magatartásának következményei voltak. Személyiségének formálódására -a különböző kolostorokban szerzett magas szintű iskolázottsága, valamint a történelemben, rítusokban és számos irodalmi műfajban való jártassága mellett- jelentős hatással volt a nomádok vándoréletét élő mesterével, Kumárádzsával együtt töltött időszak is.

 
3 000 Ft
Kedv. ár: 2 700 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
A harmadik szemtől a testelhagyásig   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
A harmadik szemtől a testelhagyásig

A harmadik szemtől a testelhagyásig

antikvár példány

Egy tibeti láma asztrális utazásai

Lobsang Rampa

Harmadik szem c. könyvének olvasói már megismerkedtek Lobszang Rampa beavatásának történetével, bepillantást nyerhettek a rejtelmes Tibet életébe, a tibeti buddhizmus ba, és figyelemmel kísérhették a harmadik szem megnyitásának különleges testi és szellemi műveletét, melynek során Lobsang Rampa  tisztánlátóvá vált és hozzáfogott küldetése beteljesítéséhez.A harmadik szemtől a testelhagyásig folytatja a történetet, mégsem hagyományos életrajz, hiszen nem elsősorban azt tárja elénk, hogy Tibet megszállása után Lobszang Rampa miként kisérli meg felhívni a világ figyelmét hazája nehéz sorsára, hanem azt, milyen változatos és felfoghatatlan eszközei vannak azon keveseknek, akik a beavatást elnyerték. Telepatikus kommunikáció útján halott mesterek épp úgy érintkeznek tanítványaikkal, mint ahogy az egymástól ezer kilóméterre levő szerzetesek. Asztrális utazásaik során pedig bárhová eljuthatnak, ahová a küldetésük szólítja őket. A testenkívüliség számukra nem egyszeri, véletlen élmény, hanem mindennapos gyakorlat, életük szerves része.

A harmadik szemtől a testelhagyásig (könyv) író Lobsang Rampa

 
2 990 Ft
Nincs raktáron
A lhászai doktor   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
A lhászai doktor

A lhászai doktor

néhány oldalon piros jelzéssel

Egy tibeti gyógyító a háború viharában

Lobszang Rampa 

A 13. Dalai Láma személyes barátja, a keleti és nyugati orvoslás tudományában egyaránt jártas T. Lobszang Rampa ebben a könyvében ott folytatja életútjának elbeszélését, ahol a már – az Édesvíz Kiadónál 1993-ban – megjelent Harmadik szem című művében abbahagyta. Ez a kötete visszaemlékezés, úti beszámoló és önsegítő könyv szerencsés ötvözete.

A lhászai doktor (könyv) író Lobszang Rampa 

 
3 900 Ft
Nincs raktáron
A meditáció és a meghalás művészete

A meditáció és a meghalás művészete

Szvámi Véda Bhárati

Ez a tudományos igényességgel megírt, mély és belátásteli mű elénk tárja mindazt a tudást, mely év-ezredek óta segíti az emberiséget az élet és halál közötti szakadék átívelésében. Bemutatja azt a meditációs hagyományt, amellyel a keleti és nyugati bölcsek képesek voltak túllépni a halálfélelmen - sőt mindehhez gyakorlati bevezetőt is ad.
A különböző kultúrákból vett lelkesítő idézetek segítenek abban, hogy a saját halálképünk árnyaiból kimozdulva rátaláljunk életünk mélyebb élményére. Mindazok, akiket valamilyen okból megérintett a halál realitása, e könyvből segítséget meríthetnek, hogy önnön félelmeiket meghaladva kapcsolatba kerüljenek az élet és a halál eddig rejtett, láthatatlan dimenziójával.

A meditáció és a meghalás művészete (könyv) író Szvámi Véda Bhárati

 

 
3 500 Ft
Nincs raktáron
A semmi hatalma

A semmi hatalma

Alexandra David-Neel

A csodatévő, természetfeletti hatalommal megáldott remete, Gyalbe Öszer tanítványa és szolgálója, Munpa, egy nap holtan találja mesterét ...a szent embert meggyilkolták, varázserejű türkiztalizmánját elrabolták! A megrendült és haragvó egyszerű fiú a rablógyilkos nyomába ered. Kalandos útja során Tibetből Kínába vetődik, kérdezősködésével sok bajt hoz a fejére, tömlöcbe vetik, megbotozzák, majd egy fogadósné ágyában lel vigaszt ... átszeli a Góbi-sivatagot, jó és rossz démonok, szigorú tanítók segítik az igazság meglelésében. Tibeti krimi, kalandregény és útleírás! Keleti filozófia sok-sok tanulsággal! Démonok, nagák, bosszúálló szellemek, babonás emberek és bölcs mesterek segítségével jut el hősünk útja végére, ahol megtapasztalja a semmi, a felfoghatatlan erő hatalmát.

A semmi hatalma (könyv) író Alexandra David-Neel

 

 
2 680 Ft
Nincs raktáron
-10%
A szellemi materializmus meghaladása   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
A szellemi materializmus meghaladása

Csögyam Trungpa

 

A spirituális ösvény helyes követése nagyon összetett folyamat, amelybe nem érdemes naiv módon belevágni. Számos mellékösvény létezik, melyek a szellemiség eltorzult, én-központú megközelítéséhez vezetnek. Miközben azzal áltatjuk magunkat, hogy szellemileg fejlődünk, lehet, hogy spirituális gyakorlatok által pusztán az egónkat erősítjük. Ezt az alapvető torzulást nevezzük szellemi materializmusnak. Csögyam Trungpa

 

 
2 800 Ft
Kedv. ár: 2 520 Ft
Kezdete: 2015.04.18
A készlet erejéig!
Nincs raktáron
Az őrületen túl   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Az őrületen túl

Az őrületen túl

A Hat Bardo élménye

Csögyam Trungpa

1971-ben Csögyam Trungpa Rinpocse három – egymást követő – előadássorozatot tartott a hat létbirodalom, a bardo élményei és A Tibeti Halottaskönyv témakörében. Az első előadás helyszíne Colorado, míg a másik kettőé Vermont volt. Akkoriban sokakat elbűvölt a reinkarnáció és a halál utáni lét gondolata. Trungpa Rinpocse ezért olyan módon hangsúlyozta e tanítások erejét, hogy közben rámutatott a lehetséges csapdákra és a jelen megélésének fontosságára, elkerülve az intellektuális spekulációk táplálását. Ez idő tájt Rinpocse A Tibeti Halottaskönyv fordításán dolgozott, amelyet részletes és precíz térképként jellemzett, amely a zavarodottság és a feleszmélés lehetőségeit mutatja be a jelen pillanat megélése során. Ez a három szeminárium, amelyből kettő alkotja e könyv alapját, sarkalatos pontot jelentettek Rinpocse korai tanítványainak fejlődésében.

A tibet bardó szóval általában a halál után életet szokták kapcsolatba hozni. Csögyam Trungpa a bardót teljesen más értelemben, az adott pillanat csúcsélményekén magarázza. 

Az őrületen túl (könyv) író Csögyam Trungpa

 
4 900 Ft
Nincs raktáron

Az ösvény a cél

A buddhista meditáció kézikönyve

Csögyam Trungpa

Ez a könyv a kiváló tibeti mester, Vidjadhara Csögyam Trungpa két 1974-ben adott előadássorozatát foglalja össze. Az első szeminárium 1974 márciusában zajlott New Yorkban, a második szeptemberben, a vermonti Tigrisfarok Meditációs Központban, amelynek később a Vidjadhara a Karme Csöling nevet adta. Ezen előadások anyaga eddig még meg nem jelent tanításokat tartalmaz a buddhizmus szemléletét és gyakorlatát illetően.

A Buddha szerint senki nem érheti el az alapvető kijózanodást avagy felébredést a meditáció gyakorlása nélkül. Az itt olvasható tanítások, melyek a meditációba és annak tecknikájába adnak bepillanatást

Az ösvény a cél (könyv) író Csögyam Trungpa

 
2 990 Ft
Nincs raktáron
Buddha élete és tanításai   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]  [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Buddha élete és tanításai

Buddha élete és tanításai

jó állapotú antikvár példány 1982. kiadás

Kőrösi Csoma Sándor

A Buddha élete és tanításai könyv két részre tagolódik: az el­ső részben W. W. Hunter A za­rán­dok tu­dós című ta­nul­mánya található, mely­ben Kőrösi Csoma Sándor éle­tét raj­zol­ja meg, és sok te­kin­tet­ben új ada­tok­kal és szem­pon­tok­kal egé­szí­ti ki ki­vá­ló tu­dó­sunk in­di­ai te­vé­keny­ségé­nek törté­ne­tét. A kö­nyv má­sodik része Kőrösi Buddháról írt két ere­de­ti mun­ká­ját, valamint a tibeti nyelvű szent könyv, a Kandzsúr tartalmának - Buddha életének és tanításának - bemutatását foglalja magába. A kötetet teljessé teszi a könyv végén szereplő jegyzék és a szövegben szereplő tibeti, szanszkrit és páli nevek szójegyzéke.

Buddha élete és tanításai (könyv) író Kőrösi Csoma Sándor

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
2 500 Ft
Nincs raktáron
Fekete mágia szerelmi mágia   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Fekete mágia szerelmi mágia

Fekete mágia szerelmi mágia

avagy az ismeretlen Tibet

Alexandra David-Neel

A hosszú tibeti tartózkodás alatt a szerző Alexandra David-Neel olyan eseményekkel és helyzetekkel találkozott, melyek a keleti világot kevéssé ismerő emberek számára hihetetlennek tűnhetnek. Alexandra asszony egy olyan ember életét meséli el izgalmas regény formájában, aki tanúja volt a bön szertartásoknak. Ezek olykor annyira brutálisak, hogy a tanuk sosem beszélnek róluk félelmükben. Pedig ezek a jelenetek is a valódi Tibet arcai, melyek olvasása közben, ha meginognánk a szerző igazmondásában, jobb ha gyakorta tudatosítjuk, ezek az események valóban megtörténtek! Valós dolgok és megtörtént varázslatok a század eleji Tibetben. A Fekete mágia szerelmi mágia könyv alapján készült a Virágok völgye című film.

Fekete mágia szerelmi mágia (könyv) író Alexandra David-Neel

 
3 990 Ft
Nincs raktáron
Függő keletkezés

Függő keletkezés

Az okság buddhista tanítása

Papp László Miklós

A buddhista tanításban betöltött fontos szerepe ellenére a Függő Keletkezéssel foglalkozó, a buddhizmussal ismerkedők érdeklődésének megfelelő, oktatására alkalmas egységes nyelvezetű könyv magyar nyelven eddig nem állt rendelkezésre. Jelen kötet ezt a hiányt szeretné pótolni.
A Függő Keletkezést, a buddhizmus egyik legfontosabb alaptanítását önmagában, a többitől elkülönítve, a Tan egészéből kiragadva tárgyalni - ahogy azt gyakran teszik is - elégtelen és felesleges kísérlet lenne. Egyetlen szerv léte, működése és szerepe sem érthető meg a többi, az egész szervezet figyelembe vétele nélkül. Önmagukban céltalanok, egymás nélkül működésképtelenek.
Egy szervnek csak az egész szervezet működése szempontjából van jelentősége, értelme. Így értendő az a buddhista kommentárirodalomban ismétlődően felbukkanó állítás, miszerint "a Függő Keletkezés a buddhista tanítás szíve". Ahogy szervezetünket szerveink egymással tökéletesen összehangolt működése hozza létre és tartja fenn, úgy áll össze a buddhista eszmerendszer a különböző alaptanításokból.
A Négy Nemes Igazság, a Nemes Nyolcrétű Ösvény és a Függő Keletkezés alaptanításai egymást támogatva, elválaszthatatlan összefonódásban biztosítják a rendkívül gazdag és változatlan buddhista eszmerendszer egységét. Ez van a hátterében annak az első hallásra furcsa állításnak: "Szerzetesek, aki látja a Függő Keletkezést, az látja a Tant, aki látja a Tant, az látja az Ébredtet." (ld. Rizspalánta szútra 2. és 3. szakasz - ez a szútra is először jelenik meg magyar nyelven, teljes fordításban).
A Függő Keletkezésnek a szenvedés létrejöttére vonatkozó, előremenő (anuloma) változata a második, a szenvedés megszüntetésére vonatkozó, fordított irányú (patiloma) változata a harmadik Nemes Igazságot bontják ki, ahogy a negyedik Nemes Igazság maga a megvilágosodáshoz vezető gyakorlati út, a Nemes Nyolcrétű Ösvény.

Függő keletkezés (könyv) író Papp László Miklós

 

 
2 500 Ft
Nincs raktáron
Jézus elveszett évei

Jézus 17 évig tartó keleti útjának dokumentált bizonyítéka

 

Elizabeth Clare Prophet

 

A Biblia igen keveset árul el Jézus ifjúkori cselekedeteiről. Vajon miért? Könyvünk ezekre a kérdésekre keresi a választ.
Ősi iratok megdöbbentő tanúsága szerint Jézus tizenhárom és huszonkilenc éves kora között bejárta Indiát, Nepált, Ladakhot és Tibetet - útja során tanult és tanított. A Jeruzsálemből Indiába vezető zarándokútjának eseményeit buddhista történetírók jegyezték fel. Keleten a mai napig Szent Íszá néven ismerik és tisztelik őt.

 
2 950 Ft
Nincs raktáron
Milarepa élete és tanításai

Milarepa élete és tanításai

Milarepa vagyok, a felülkerekedett, akinek a látható világ aranyként jelenik meg. nincs szükségem tehát aranyra, mit erszénybe rejthetek. Tanítványok és követők, ha utasításaimat teljesítitek, nemcsak az átmeneti körülmények javulását, de a legmagasabb célt is eléritek!

Milarepa élete és tanításai (könyv) 

 
3 900 Ft
Nincs raktáron
Napról napra   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Napról napra

A tibeti buddhista hagyomány gondolatai életről és halálról

 

Szögyal Rinpocse

 

Szögyal Rinpocse Tibeti könyv életről és halálról című, nagy sikerű, a maga műfajában immár klasszikusnak számító könyve után a tibeti tanító meditációról szóló művét tartja kezében az olvasó. A Napról napra a tibeti hagyományból meríti bölcs gondolatait és tanulságos történeteit. Ezeknek a buddhista tanra épülő példáknak a gyűjteménye az együttérzés forrása lehet, s életünk napjait örömmel, derűvel, de elsősorban bölcsességgel töltheti meg.

 
3 300 Ft
Nincs raktáron
Nárópa élete és tanításai

Nárópa élete és tanításai

Nárópa, akinek a közvetítésével kiemelkedő fontosságú buddhista tanítások jutottak el Indiából Tibetbe, egy olyan hagyományvonalhoz tartozik, amely jóga-módszereiről nevezetes. Életfilozófiája így nem csupán fogalmi megközelítése, de gyakorlati útmutatója is a megvilágosodás mindannyiunkban ott rejlő lehetőségeinek.

Nárópa élete és tanításai (könyv)

 
3 990 Ft
-10%
Tibeti könyv életről és halálról

Válogatás a buddhista irodalomból

 

Karda György: Előszó a Tibeti halottaskönyvhöz.

Naropa: A halál utáni állapotról szóló tan.

 

 
2 000 Ft
Kedv. ár: 1 800 Ft
Kezdete: 2015.07.10
A készlet erejéig!
Nincs raktáron
Út a nyugalomhoz   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Út a nyugalomhoz

Út a nyugalomhoz

Mindennapi tűnődések

Őszentsége a XIV. Dalai Láma

Sokak szerint a dalai láma a leghitelesebben megszólaló főrangú pap ma a világon, s különös, hogy ezt a nyugatiak állítják róla. Kétségtelen, hogy megnyerő személyisége, kedélye, okossága nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ma a buddhizmus a legnépszerűbb keleti vallás a világon. Hogyan éljünk okosabban, jobban, nyugodtabban? Főleg ezeken a kérdéseken tűnődhetünk napról napra, hiszen a könyv 365 bölcsességet, jótanácsot tartalmaz, az év minden napjára egyet. Az eltévedt, fáradt, szorongó nyugati olvasót a Kelet tapasztalatai segítik rögös útján.

Út a nyugalomhoz (könyv) író Őszentsége a XIV. Dalai Láma

 

 

 
3 500 Ft
Nincs raktáron
Utam Lhaszába

Utam Lhaszába

Alexandra David-Neel

Alexandra David-Neel volt az első európai asszony, aki eljutott a rejtelmes Lhaszába, Tibet külföldiek elől elzárt fővárosába. Hosszú évekig tanult, míg megismerte és feldolgozta a tibeti tudományokat, és leírhatta ezeket a nyugati ember számára hozzáférhetetlen és titkos tanításokat. Elsajátította a tumo, a belső hő fejlesztésének művészetét (aminek segítségével túl lehet élni a fagypont alatti hőmérsékletet), és a lung-gom, a gyors, de erőkifejtést nem kívánó gyaloglás technikáját. Tibetben olyan bölcsként és varázslónőként ismerték, aki fel tudja idézni saját fenyegető árnyalakját. Merész utazása során sikerült fellebbentenie a fátylat a titkolózó tibeti politika intrikáiról.

Utam Lhaszába (könyv)  író Alexandra David-Neel

 
3 500 Ft
Nincs raktáron

prev
12
next

Sorrend: