Új jelszó kérése

Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Hírek

Buddhizmus könyvek


Sorrend:


Buddhizmus és asztrológia   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Buddhizmus és asztrológia

Buddhizmus és asztrológia

Horoszkópelemzés buddhista megközelítésben

Jhampa Shaneman - Jan V. Angel

A Buddhizmus és asztrológia könyvből megtudhatjuk, miként mutatkozik meg a három - a buddhisták által bölcsességnek nevezett- tulajdonság dinamikus összjátéka Sziddhárta herceg horoszkópjában, s hogyan alkalmazható ez az új megközelítés más horoszkópok elemzésében. A buddhista meglátások új fénybe helyezik az asztrológiai bolygókkal, házakkal és fényszögekkel kapcsolatos hagyományos tudását, így sokkal holisztikusabb összkép megalkotását téve lehetővé.

Buddhizmus és asztrológia (könyv) írók Jhampa Shaneman - Jan V. Angel 

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
2 800 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
Csittavivéka   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Csittavivéka
 
2 500 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
-10%
Ég a Szívben

Ég a Szívben

A megvilágosodás filozófiája és pszichológiája

Bakos Attila

A megvilágosodott bölcs túljut minden észlelésen, örömön és bánaton, s végül az örök Átman (Önvaló) - amit nem könnyű megpillantani - bölcsessége által, melyet Jóga-meditáció révén szerez, megvalósítja a szív titkos barlangjában rejtőzködő Brahmant. Katha-upanisád 2.12.

A Filozófia fogalma a Philo, mint szeretet és Sophia, mint tudás görög szavak összevonásából keletkezett. Így tehát a Filozófia eredeti jelentése nem más, mint a Tudás Szeretete! E harmonikus összegzés mégis távolinak tűnik, ha eltöprengünk azon, mit is értünk a Valódi Szeretet fogalma alatt. A tudást is csak akkor fogadhatjuk el Teljes Tudásként (Vidjá), ha hiánytalanul magába foglalja minden élő (Purusa) és élettelen (Prakriti), vagyis az Abszolút Természetét (Brahman). A töprengő nyugati gondolkodó számára a szeretet túlságosan elvont, absztrakt marad. A Mindenséget leírni próbáló tudás pedig általánosító, vagyis a végső lényeget tekintve pontatlan. Azonban a Jógikus Bölcsesség nézőpontjából kimondhatjuk, hogy a téves életvezetés vagy életstílus (Káma) az, amiért a nyugati ember oly sokszor nélkülözni kénytelen a végső válaszokat. Ezért az első feladat ahhoz, hogy e kérdésekre átélésen alapuló, igazán kielégítő választ kapjunk, hogy magát a keresést ne helyezzük önnön életünkön túlra! A benső megvilágosodás (Szamádhi) ösvénye nem ateizmus, de nem is morálteológia. Az Örök Igazság (Szanátana-dharma) ösvényére lépve, belül és kívül egyaránt kezdjünk el kutatni az Abszolút Igazság után. Valójában önmagunk fokról-fokra, lépésről-lépésre történő megértése a válasz és a Megvilágosodás maga; az Ég a Szívben! E világban semmi sem oly magasztos és tiszta, mint a szent tudás (Vidjá). Ha valaki tökéletessé vált a jóga által, az idővel minden tudást megtalál az Önvalóban (Átman). Bhagavad-gítá 4.38.

Ég a Szívben (könyv) író Bakos Attila

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
4 990 Ft
Kedv. ár: 4 490 Ft
Kezdete: 2014.07.29
A készlet erejéig!
-10%
Életem Csögyam Trungpával

Mennydörgő Sárkány

 

Diana J.Mukpo - Carolyn Gimian


Csögyam Trungpát (1939-1987) korunk egyik legfontosabb és legnagyobb hatású buddhista tanítómesterének tartják. 1970-ben, Nagy-Britanniában feleségül vett egy fiatal angol nőt, Diana Pybust, aki 16 évesen otthagyta iskoláját, és szakított a felsőbb társadalmi osztályhoz tartozó családjával, így ír életükről:
"Ez a könyv életem története, ugyanakkor egy bizalmas portré is hitvesemről, Csögyam Trungpa Rinpocséről. Nem volt mindig könnyű egy guru feleségének lenni. De, azt kell hogy mondjam, ritkán unatkoztam."

 
3 890 Ft
Kedv. ár: 3 501 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
Erény és bölcsesség

Erény és bölcsesség

A Buddha füveskönyve

"Mert gyűlöletet
sohasem szüntet meg másik gyűlölet.
Örök törvény: ha nem gyűlölsz,
úgy szűnik meg a gyűlölet."

"A haragot szelídséggel,
a rosszat jóval győzze le,
a fösvényt bőkezűséggel,
igaz szóval a hazugot."

"Ha pénzeső hullna,
az sem csillapítná a vágyakat.
Szemernyi édesség és sok fájdalom jár
a vágy nyomán."

"Nézd, a világ olyan,
mint egy tarka királyi díszkocsi.
A balga felborul vele,
okos ember nem ül bele."

Erény és bölcsesség (könyv)

 
1 990 Ft
-10%
Félelem nélküli halál

Félelem nélküli halál

Tanácsok életünk döntő pillanatához

Láma Ole Nydahl

A magas szintű buddhista megvalósítók már jelen vagy korábbi életeik alatt felismerték a tudat valós természetét, így számukra a halálban és a haldoklás - ban nincsen semmi rendkívüli. Halálukat szívesen hasonlítják a felébredéshez, vagy ahhoz, amikor egy edény eltörik: ahogy a levegő azonos az edényen belül és kívül, ugyanúgy nincs semmilyen különbség a tudatosságban itt és ott. Pontosan tudják, hogy a halál után amikor megszűnik minden érzékszervi benyomás, feloldódnak a megszokások és minden energia összpontosul óriási fejlődésre nyílik lehetőség. Láma Ole Nydahl Félelem nélküli halál könyve az ő tanításaikat közvetíti az olvasóknak, és átadja mindazt a tudást, amit az elmúlt évtizedekben a nagy buddhista mesterek - től elsajátított a halállal kapcsolatban.

Félelem nélküli halál (könyv) író Láma Ole Nydahl

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
2 940 Ft
Kedv. ár: 2 650 Ft
Kezdete: 2014.05.14
A készlet erejéig!
Gyógyítás formával, energiával és fénnyel

Gyógyítás formával, energiával és fénnyel

Az öt elem a tibeti sámánizmusban, tantrában és dzogcsenben

Tenzin Wangyal Rinpócse

A tibeti bön sámánisztikus világnézetében a föld, víz, tűz, levegő és tér öt elemét a természet nyers erői teszik hozzáférhetőkké, és nem fizikai lények kapcsolódnak a természetes világhoz. A tibeti tantrikus szemléletben az elemeket ötfajta energiájaként ismerik, és jógimozgásokkal, légzésgyakorlatokkal és vizualizációkkal hozzák egyensúlyba. A legmagasabb tanításokban, a dzogcsen-ben az elemeket az egyén sugárzásaként értelmezik, és tiszta tudatossággal érik el. A Gyógyítás formával, energiával és fénnyel könyv az olvasónak gyógyító meditációkat és jógigyakorlatokat ajánl mindhárom szinten.
Tenzin Rinpocse szándéka ezzel a könyvvel, hogy megerősítse a kapcsolatunkat a természetes világ szent arculatával. Magyarázataival útmutatást ad ahhoz, hogy bizonyos gyakorlatok miért szükségesek, és a gyakorlásuk milyen helyzetben hatásos. Kézkönyvet tartunk a kezünkben, amelyből megtudhatjuk, hogyan alakítsuk nyugtalan, korlátozott, kényelmetlen azonosságunkat nyitottá, békéssé és alkalmassá. A világot szintén át tudjuk változtatni, hogy halo anyagból és vak folyamatokból szent tájjá alakuljon, mely életerővel telített, és lények végtelen változatosságával.

Gyógyítás formával, energiával és fénnyel (könyv) író Tenzin Wangyal Rinpócse

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
2 990 Ft
Harmadik szem   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Harmadik szem

Harmadik szem

antikvár példány

A tibeti lámakolostorok titka

Lobszang Rampa

Tibetről keveset tudunk. Ezért különösen izgalmas olyan szerző művét olvasni, aki autentikusan és irodalmi színvonalon ír erről a számunkra titokzatos világról. Kedd Lobszang Rampa, aki egy dalai láma élő megtestesülése, különleges képzésben részesül a lámakolostorban, ahova hétéves korában küldik el szülei. A könyv többek között erről a képzésről szól. Az önéletrajzi jellegű leírásokon keresztül megismerhetjük Tibet életét, a tibeti buddhizmus néhány jellegzetességét, a szerzetesek életmódját, a Tan egyes elemeit. Az író sok izgalmas élményéről számol be: találkozásáról a Dalai Lámával, a sárkányrepülésről, a gyógynövénygyűjtésről, a beavatási szertartásokról, s arról az operációról, amely során megnyitják a harmadik szemet a tisztánlátás eszközét. Szó esik még a asztrális utazásokról, a különféle gyógyítási eljárásokról és a túloldal megtapasztalásáról. A leírások irodalmi szépsége igazi klasszikus olvasmánnyá tette ezt a külföldön immár huszonkét kiadást megélt művet. A Harmadik szem című  könyv formálta az elmúlt évtizedekben a Tibetről kialakult képet.

Harmadik szem (könyv) író Lobszang Rampa

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
3 900 Ft
-10%
India hipnózisa

India hipnózisa

Kelet szuggesztiós jógája a gyakorlatban

Dr. Balogh Barna

Balogh Barna, az India hipnózisáról, Kelet szuggesztiós jógájáról írott munkájában nemcsak összehasonlítja Kelet és Nyugat hipnózisát, hanem az indiai beavatottak tanításai alapján gyakorlatot is ad az érdeklődő kezébe azáltal, hogy miként alkalmazhatjuk mindennapi életünkben az indiai auto- és verbálszuggesztió csodálatos törvényeit.

A szerző Dr. Balogh Barna a több mint 4000 éves dsar-phunk módszer gyakorlati alkalmazását mutatja be olvasóinak, és nem csak a boldogulás ősi titkára, hanem az életművészet bölcsességére is megtanítja az erre fogékony érdeklődőt.

India hipnózisa (könyv) író Dr. Balogh Barna

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
2 300 Ft
Kedv. ár: 2 070 Ft
Kezdete: 2016.01.21
A készlet erejéig!
-10%
Jézus elveszett évei

Jézus 17 évig tartó keleti útjának dokumentált bizonyítéka

 

Elizabeth Clare Prophet

 

A Biblia igen keveset árul el Jézus ifjúkori cselekedeteiről. Vajon miért? Könyvünk ezekre a kérdésekre keresi a választ.
Ősi iratok megdöbbentő tanúsága szerint Jézus tizenhárom és huszonkilenc éves kora között bejárta Indiát, Nepált, Ladakhot és Tibetet - útja során tanult és tanított. A Jeruzsálemből Indiába vezető zarándokútjának eseményeit buddhista történetírók jegyezték fel. Keleten a mai napig Szent Íszá néven ismerik és tisztelik őt.

 
2 950 Ft
Kedv. ár: 2 655 Ft
Kezdete: 2015.02.04
A készlet erejéig!
-10%
Jó élet, jó halál

Jó élet, jó halál

Őszentsége a Dalai Láma előszavával

Gelek Rinpocse

Kik vagyunk? Honnan jövünk? Hová tartunk? Hogyan érünk oda? Sokan feltették már ezeket a kérdéseket, és megpróbáltak válaszolni rájuk. Van azonban egy másik kérdés is, melyet a Jó élet, jó halál című könyv feszeget: hogyan befolyásolja életünket a halál utáni élet gondolata? Gelek Rinpocse a misztikus Tibetről mesél, ahol megszületett és felnevelkedett, de a mai Amerikáról is, ahol jelenleg él, és megosztja velünk a nagyszerű mesterek bölcsességét. Arra kér, hogy legyünk nyitottak és vizsgáljuk meg, hogy képesek vagyunk-e a halál utáni életről - akár csak egy percre is - teljesebb képet alkotni. Elénk tárja erőteljes érzelmeink, a harag, a ragaszkodás, az irigység, a büszkeség, valamint a múltunk és jövőnk közötti kapcsolatot.

Jó élet, jó halál (könyv) író Gelek Rinpocse

 
2 900 Ft
Kedv. ár: 2 610 Ft
Kezdete: 2015.04.05
A készlet erejéig!
-10%
Kelet mágusai

Tibet misztikája és csodái


Dr. Alexander Cannon


Ez a könyv a "Világ Tetejére" visz bennünket, túl a Himalája hóborította hegyóriásain is, Tibet rejtelmes földjére, a szent lámák birodalmába, és olyan csodákról mesél, hogy a szkeptikus nyugati olvasónak önkéntelenül három kérdés tolul ajkára a szerzővel kapcsolatban.
Merő kitaláláson alapulnak-e Dr. Cannon állításai, s ha igen, mi célja volt vele? Érzéki csalódásnak vagy ügyes szemfényvesztők hipnotikus befolyásának esett áldozatul a szerző? Vagy valóban hallotta és látta mindazt, amit könyvében állít?
Dr. Alexander Cannon lépésről-lépésre bevezet egy rejtett világ titkos tanításaiba és a nyugat embere számára ismeretlen és látványos csodákba.

 
1 650 Ft
Kedv. ár: 1 485 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
-10%
Klasszikus tibeti nyelv

A klasszikus tibeti nyelv szerkezeti felépítése

 

Terjék József


Terjék József művét az első kiadás óta eltelt két évtized alatt tibetiül tanuló diákok több nemzedéke használta sikerrel. Annak, hogy a könyv szemlélete és felépítése kiállta az idő próbáját a tanítás és tanulás folyamatában, az a titka, hogy Tanár úr a klasszikus tibeti nyelvet könnyen áttekinthető, logikus szerkezetben és a nyelv sajátos karakterét messzemenően figyelembe vevő, "belső" szemléletmóddal mutatja be, anélkül, hogy a hagyományos, az indoeurópai nyelvek leírására kialakított nyelvtanok kategóriáit erőltetné vagy szolgaian követné.

 
4 200 Ft
Kedv. ár: 3 780 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
Kommentár a Tibeti halottaskönyvhöz

Kommentár a Tibeti halottaskönyvhöz

Csögyam Trungpa

"A Bardo Thödol (Bar-do thos-grol) egyike a megszabadulás hat típusáról szóló útmutatások sorozatának: a hallomás általi megszabadulásnak, a viselés általi megszabadulásnak, a látás általi megszabadulásnak, az emlékezés általi megszabadulásnak (...) Padmaszambhava fogalmazta meg és felesége Jeshe Tsogjal írta le őket, a negyvenkét békés és az ötvennyolc haragvó istenség két mandalájának szadhanájával együtt. (...) Ennek a tanításnak a követője gyakorolja a szadhanát és megtanulja a szövegeket, hogy teljesen jártassá váljon a két mandalában, saját tapasztalatának részeként. (...) A Kommentár a Tibeti halottaskönyvhöz könyv egy újabb kísérlet arra, hogy ezt a tanítást használhatóvá tegye a nyugati tanítványok számára."

Kommentár a Tibeti halottaskönyvhöz (könyv) író Csögyam Trungpa

 
2 800 Ft
Közelíts a félelemhez!

Közelíts a félelemhez!

Pema Chödrön 

Pema Chödrön bemutatja azoknak az eszközöknek és elgondolásoknak a fajtáit, amelyekkel a félelmek és a negatív érzések pozitívvá alakíthatók. Pema azon inspiráló emberek egyike, akit szívesen magunk mellett tudnánk olyankor, amikor minden összeomlani látszik, és megtárgyalnánk vele a napi bajainkat. A Közelíts a félelemhez! című köteten keresztül ezt most megvalósíthatjuk.

Közelíts a félelemhez! (könyv) író Pema Chödrön

 
2 990 Ft
Krishnamurti naplója

Krishnamurti naplója

Jiddu Krishnamurti

Jiddu Krishnamurti (1895-1986) kivételes története még kora gyermekkorában kezdődött. A kisfiút a Teozófiai Társaság néhány tagja „fedezte föl" egy indiai tengerparton. Az 1920-as években még ezrek gyűltek össze, hogy az "új Krisztus" előadásait meghallgassák, 1929-ben azonban - négy évvel korábban átélt megvilágosodása után - Krishnamurti egy drámai beszédében feloszlatta a köré gyűlteket, és végleg hátat fordított a Teozófiai Társaságnak.

Krishnamurti naplója (könyv) író Jiddu Krishnamurti

 
1 500 Ft
-10%
Kuan Yin

Kísérőnk a spirituális úton

 

Daniel Schenker

 

Kuan Yin varázslatos és összetett alak, az együttérzés istennője, archetípusa. Napjainkban nemcsak Ázsiában, hanem a világ minden részén elterjedt a kultusza. A mahajána-buddhizmusban bódhiszattvának, azaz megvilágosodott lénynek tekintik, aki mások megszabadításának szenteli magát.

 A kötetben található mantrák, meditációk, vizualizációs gyakorlatok számos lehetőséget kínálnak, hogy Kuan Yint meghívjuk életünkbe, spirituális utunkra kísérőként, védelmezőként.

 
3 400 Ft
Kedv. ár: 3 060 Ft
Kezdete: 2015.02.04
A készlet erejéig!
-10%
Mahámudrá

Mahámudrá

Kilencedik Karmapa Vangcsuk Dordzse

A Mahámudrá – vagy „Nagy Pecsét” – a mahájána buddhizmushoz tartozó meditáció, amely a tudat természetével foglalkozik. Azért gyakorolják, hogy megvalósítsák a Felébredést – azaz megszüntessenek minden tudati akadályt és homályt, és beteljesítsék a célt, kibontsanak minden jó minőséget. Ebben az állapotban minden képességet birtokolsz ahhoz, hogy mások javára válhass.
Mahámudrá tanításokat Buddha Vadzsrad-hára formájában megnyilatkozva tanította.

Ez a hagyományvonal Indiában Tilópától került Narópához, és a nagy fordító Marpa hozta Tibetbe. Ő adta át őket Milarépának, aki arról híres, hogy elérte a Megvilágosodást életében, a guru iránti odaadása és intenzív gyakorlása által. Dzsecün Milarépától Gampópa kapta meg, aki a „Megszabadulás Ékkődísze”- című munka szerzője, tőle kapta meg sok tanítvány, közöttük Düszum Khjenpa, az Első Karmapa. A Karmapák egymás után következő megtestesülései, tanítói és tanítványai által áthagyományozódva, a Mahámudrá ezen hagyományvonala, mely karma Kagyü néven ismert, töretlen.

Mahámudrá (könyv) író Kilencedik Karmapa Vangcsuk Dordzse

 
3 500 Ft
Kedv. ár: 3 150 Ft
Kezdete: 2017.12.30
A készlet erejéig!
Misztikus mátrix

Misztikus mátrix

Dr. Vankó Gergely

Telepatikus képességeink felfedése és fejlesztése a koncentráció kiművelésén, az éberség gondolatmentes szférájában történő létezésen alapszik. Hogyha járatosak leszünk az ajánlott gyakorlatokban, ha képesek leszünk percekig tudni és nem gondolkodni, akkor vihetjük át tudatunkat, a tiszta szellemit közelre és távolra, más lények tudati mezejének tárházába.

Misztikus mátrix (könyv) író Dr. Vankó Gergely

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
1 100 Ft
-10%
Munka, szex, pénz

Életünk az éber figyelem ösvényén


Csögyam Trungpa


Csögyam Trungpa, a múlt század egyik legnagyobb buddhista mestere - aki Nyugatra költözése után szakított a szerzetesi életformával, mert akadálynak érezte a tanításban - számos alkalommal tartott előadásokat mindennapjaink legnagyobb kihívást jelentő kérdéseiről: a munkáról, a szexről és a pénzről. Fontosnak érezte, hogy ezeket a "földi" dolgokat ne próbáljuk lekicsinyelni és elhanyagolni, hanem épp ellenkezőleg: bontsuk le magunkban azt a határvonalat, amely elválasztja őket spirituális életünktől, és ismerjük fel eredendően szakrális jellegüket.

Ebben a bátor és őszinte kötetben nem a gyakorlati tanácsokon van a hangsúly. Mély bölcsességek és meglepő összefüggések tárulnak fel, amelyek alapot nyújthatnak ahhoz, hogy életünk e területeire a beteljesedés és az öröm forrásaiként tekintsünk. Az ego és az énképünk, a karma, az éber figyelem, a cselekvő meditáció, a lelki és szellemi materializmus éppúgy szóba kerül benne, mint a bódhiszattvaösvény vagy a tantrikus tanítások.


 
3 500 Ft
Kedv. ár: 3 150 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
-10%
Nagy Keleti Nap

Sambhala bölcsessége


Csögyam Trungpa


Nagy Keleti Nap című könyv tartalma:

Ez a könyv Csögyam Trungpa életének utolsó tíz évében tartott beszédeire építve avatja be az olvasót a Sambhala-hagyomány rejtelmeibe. 

Csögyam Trungpa megingathatatlanul hitt az emberi jóságban. Sodró lendülettel átadott tanításának középpontjában az áll, hogy egytől egyik kivételesek és erősek vagyunk, képesek arra, hogy segítsünk magunkon és másokon, és leküzdjük rohanó világunk súlyos problémáit: az elidegenedést, a félelmeket, a depressziót, az önbecsülés bénító hiányát.

 
3 500 Ft
Kedv. ár: 3 150 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
Nárópa élete és tanításai

Nárópa élete és tanításai

Nárópa, akinek a közvetítésével kiemelkedő fontosságú buddhista tanítások jutottak el Indiából Tibetbe, egy olyan hagyományvonalhoz tartozik, amely jóga-módszereiről nevezetes. Életfilozófiája így nem csupán fogalmi megközelítése, de gyakorlati útmutatója is a megvilágosodás mindannyiunkban ott rejlő lehetőségeinek.

Nárópa élete és tanításai (könyv)

 
3 990 Ft
-10%
Nepál

Nepál

Kanya' da' n - Szűz útra bocsátása

Sipos Erzsébet

Az útikönyvek között külön ínyencségek az útibeszámolók, vagyis azok a kötetek, amelyeket saját utazási élmények ihlettek. A szerző személyes találkozásain, élményein keresztül ismerhetjük meg Nepál titokzatos világát művészetét, építészetét és hitvilágát csakúgy, mint a mindennapi életet, az étkezési szokásoktól a párválasztás hagyományain át egészen a temetkezési szertartásokig. A beszámolót a szerző saját fotói teszik teljessé, varázsolják igazán élővé.

Nepál (könyv) író Sipos Erzsébet

 
4 500 Ft
Kedv. ár: 4 050 Ft
Kezdete: 2018.11.11
A készlet erejéig!
Őrült bölcsesség

Őrült bölcsesség

Csögyam Trungpa

A kötet két szeminárium szövegét tartalmazza, melyeket Chögyam Trungpa 1972-ben tartott Amerikában. Idézet az előszóból: Segítségül szolgálhat, ha röviden megnézzük ezt a két szemináriumot a szellem materializmus elleni küzdelem összefüggésében. Habár ezek Padmaszambhava nyolc aspektusa tanításának kérésére voltak tervezve válaszul, Trungpa Rinpoche a hangsúlyt némileg eltolta és a lényeget az őrült bölcsességre tette. Tapasztalt tanítványai éppen úgy, mint az újonnan érkezők hajthatatlan vágyat éreztek bizonyos szellemi gyakorlatok és elvek iránt, amelyekkel kapcsolatba tudtak kerülni és azonosulni tudtak. A mester bölcs szavai ma is megérintik az olvasót ott, ahol a hétköznapi fogalmi tisztaság már nem tud.

Őrült bölcsesség (könyv) író Csögyam Trungpa

 

 

 

 
2 800 Ft
Sákjamuni

Sákjamuni

A történelmi Buddha élete és tanítása

Dr. Vankó Gergely

A könyvből az Olvasó hiteles történetét ismerheti meg Sákjamuni Buddha életének, Tanítása keletkezésének és kivirágzásának. A Világ Őt tekinti a Történelmi Buddhának.

Sákjamuni (könyv) író Dr. Vankó Gergely

 
1 100 Ft
-10%
Sambhala

A harcos szent ösvénye

 

Csögyam Trungpa

 

Csögyam Trungpa, a tibeti buddhizmus egyik legnagyobb mestere ebben a könyvében a harcos ösvényének ősi bölcsességébe vezeti be az olvasót. "Elsősorban azoknak szántam kézikönyv gyanánt, akiknek az életéből kiveszett a szentség, a méltóság és a harcosi magatartás. A harcosi viselkedés alapelvein nyugszik, amelyek a régi indiai, tibeti, kínai, japán és koreai civilizációkban öltöttek testet. Azt mutatja be, hogyan nemesítheti meg az ember az életét, és hogyan válhat a harcosi lét igazi jelentésének szószólójává."

 
2 450 Ft
Kedv. ár: 2 205 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
Sorslevelek

Sorslevelek

AZ INDIAI PÁLMALEVELEK ÉVEZREDES BÖLCSESSÉGE

Lukács Zoltán

India ősi szent könyvtáraiban pálmalevél kéziratok millióit őrzik, amiken emberi sorsokat, életfeladatokat rögzítettek a régi korok bölcs mesterei. Céljuk az volt, hogy segítsék és támogassák az emberiség életét, hogy mindannyian boldogan és kiegyensúlyozottan teljesítsük sorsfeladatunkat.
Bár a sorslevelek, pálmalevelek több ezer éve íródtak, a ma élő emberek életútját is tartalmazzák. Aki érzi a levele hívását, igen részletes betekintést kaphat a jövőjébe a jelentől, egészen az életút végéig, néhány éves periódusokra bontva.
Bejártam India ősi szent helyeit. Meglátogattam a pálmalevelekhez kötődő szakrális központokat, könyvtárakat. Útmutatást és tanácsokat kaptam a levelek őrzőitől, guruktól, felolvasóktól. A könyvben részletesen bemutatom a folyamatot, az India ősi bölcsességét a mai kor emberéhez eljuttató rendszer működését.

Sorslevelek (könyv) író Lukács Zoltán

 
2 990 Ft
Spirituális gyakorlatok

Spirituális gyakorlatok

Őszentsége a Dalai Láma

Mindannyiunk vágya, hogy boldogok legyünk és értékes, kiteljesedett életet éljünk. Őszentsége a Dalai Láma spirituális gyakorlatok segítségével mutatja be, hogyan induljunk el a megvilágosodás útján, amely elvezet bennünket a hőn áhított boldogsághoz. Őszentsége az értékes élet elméleti alapjaitól fokozatosan, lépésről lépésre vezeti az olvasót az összetettebb lelki gyakorlatok felé, melyek az erkölcsösségen, a koncentrált meditáción és a bölcsességen alapulnak, hogy végül a tantrában, ebben a különleges jógagyakorlatban összegződjenek.

Spirituális gyakorlatok (könyv) író Őszentsége a Dalai Láma

 
2 500 Ft
-10%
Tibet története és vallása

Kakas Beáta


Tibetet sokan a misztikummal, a transzcendenssel, a megfoghatatlannal azonosítják. A hely a világ teteje, a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt. A helyszín kopár kő és sziklasivatag, ahol a szürke, a fehér és a barna színek különböző árnyalatai uralkodnak. Szembetűnő az ellentét a kolostorok és szentélybelsők színpompás világa között. Ha e kietlen tájból hirtelen belépünk egy-egy szigetszerűen felbukkanó kolostor főcsarnokába, a csodák világa tárul a szemeink elé.

 
2 500 Ft
Kedv. ár: 2 250 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
Tibetben születtem

Tibetben születtem

Önéletrajz, ahogyan Esmé Cramer Roberts lejegyezte

Csögyam Trungpa

Amikor visszagondolok apám életére, ámulatba ejt, milyen sokat végzett rövid élete során. Mindössze negyvennyolc éves volt amikor meghalt, de ezen negyvennyolc év alatt értékes tapasztalatot szerzett, és olyan sokféle emberrel került kapcsolatba, mint évszázadokon át élt volna. Gyakran kérdezték tőle, hogyan tudott több egymástól eltérő kultúrához alkalmazkodni, és hogyan volt képes életének irtózatos mennyiségű nehézségével megküzdeni. Mindíg azt válaszolta, hogy ez a szigorú, hagyományos tibeti nevelés eredménye. Az olvasó azt hiheti, hogy a fiatal Csögyam Trungpa Tibetje középkori, olyan távolinak és keménynek tűnik napjaink modern világához viszonyítva. A sors iróniája, hogy e neveltetés egyszerűsége és nyersesége alapozta meg a modern világhoz való alkalmazkodásának képességét.

Tibetben születtem (könyv) író Csögyam Trungpa

 
1 980 Ft
Tibeti gyógymódok   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Tibeti gyógymódok

Tibeti gyógymódok

A tibeti orvoslás használata a mindennapokban

Ralph Quinlan Forde

A tibeti orvoslás ősi, több mint 1000 éve alkalmazott gyógyászati rendszer. A gyógyítás e sajátos, holisztikus megközelítésmódja az étrendet, az életmódbeli változtatásokat, a gyógyfüves kúrákat, a masszázst és a meditációt ötvözve hasznosítja a tibeti mesterek ősi bölcsességét. 
Fedezze fel három életenergiájának sajátos, önre jellemző kombinációját s az egészségére gyakorolt hatásukat. Ismerje meg a legfontosabb diagnosztikai eljárásokat a pulzusdiagnózistól a nyelvvizsgálatig és az asztrológiai elemzésig. Tudjon meg minél többet a gyógyfüvekről, a mantrákról, a meditációról és a szent jógapozíciókról.

Tibeti gyógymódok (könyv) író Ralph Quinlan Forde

 
4 500 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
Tibeti halottaskönyv   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Tibeti halottaskönyv

A bardó útmutatás nagykönyve

 

A Bardó Thödol a XX. században Nyugatra is eljutott, és a némileg félrevezető "Tibeti Halottaskönyv" címen vált ismertté. Elsöprő sikerét a XX. századi misztikus vallási mozgalmaknak köszönheti, ám a háttérismeretek hiányában sokan félreértelmezték. Az eredeti tibeti szövegből készült új magyar fordítás a legújabb kutatásokon alapszik.

 
3 300 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
Tibeti halottaskönyv   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Tibeti halottaskönyv

 


Ez a tibeti Halottak könyve. Akia Bardo Tödolt nem ismeri, nem ismeri a helyes meghalás tudományát. Ez az a könyv, amely minden emberi mű között egyedüli, fiziológiailag, az ember idegeinek és izmainak és csontjainak is meg tudja magyarázni, mi a halál és mi a lélek nagy rejtélyes átlényegülése, amikor szellemmé válhat. A Bardo Tödolból tudja meg mindenki, hogy a lélek teljesen, korláttalanul, végzetesen szabad és azt teszi magával, és az történik vele, amit elhatároz. Ami külső kényszernek látszik, nem egyéb, mint a léleknek önmagára rakott terhe, amit akkor vet le, amikor akar. Hamvas Béla

 
2 400 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
-10%
Tibeti halottaskönyv

Tibeti halottaskönyv

A bardó tanítás nagykönyve

A Tibeti Halottaskönyv kétségkívül a tibeti irodalom legismertebb alkotása. Világhírét azonban nem annyira saját eredeti kultúrájában betöltött szerepének, mint inkább egy véletlennek köszönheti. E Tibetben viszonylag szűk körben ismert, ezoterikus szöveggyűjtemény a teozófus Y. Evans-Wentz által kiadott angol fordítás nyomán híresült el a XX. század második felében a Tibeti Halottaskönyv-ként.
Noha a szöveg csak egy a számos, Tibetben használatos halotti szertartáskönyv közül, ez cseppet sem von le annak irodalmi értékéből. A mű valóban szuggesztív erővel jeleníti meg a haldoklás, a halál és az utána következő köztes lét folyamatait és történéseit, s mindemellett áttekintést nyújt a halállal kapcsolatos tibeti elképzelésekről is.
A kötet Őszentsége, a Dalai Láma előszavával jelenik meg.

Tibeti halottaskönyv (könyv) 

 
2 990 Ft
Kedv. ár: 2 690 Ft
Kezdete: 2015.10.21
A készlet erejéig!
Tibeti könyv életről és halálról

Tibeti könyv életről és halálról

Szögyal Rinpocse

Szögyal Rinpocse, Nyugaton élő tibeti buddhista tanító és mester összefoglaló munkája a haldoklásról és halálról szóló tradicionális tibeti tanokat magyarázza, és veti össze a modern világ halálkutatásaival. A meditáció nagy mestere Nyugaton eddig csak homályosan ismert, átfogó képet ad életről és halálról, kiegészítve "A Tibeti Halottaskönyv" tanításait. Szögyal Rinpocse az ősi hagyomány egyszerű, de mégis hatásos gyakorlatait mutatja be, amelyeket bárki bármilyen vallási háttérrel elvégezhet, hogy értelmet adjon életének, segítse a haldoklókat és maga is felkészüljön a halálra. A tibeti hagyomány tanításai szerint a halál nagy lehetőség a megvilágosodásra. A halált követő folyamatban rejtett lényegünkkel találkozunk. Ha erre felkészülünk, és végig tudjuk követni a folyamatot, akkor nagy lehetőség nyílik meg előttünk.

Tibeti könyv életről és halálról (könyv) író Szögyal Rinpocse

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
4 500 Ft
-10%
Tibeti közmondások

Tibeti közmondások

Ázsia kultúráiban igen népszerű műfaj a bölcsmondásirodalom és népi műfajú párja, a közmondás-irodalom. A tibeti közmondásokat a nyílt, egyenes beszéd jellemzi, nem tartózkodnak az erősen profán megszólalásoktól sem. Vagyis a tibeti közmondások gyűjteménye ideális olvasmány: okos és derűs, tanító és szórakoztató.

ajánlja: Sári László tibetológus

Tibeti közmondások (könyv)

 
2 900 Ft
Kedv. ár: 2 610 Ft
Kezdete: 2014.02.04
A készlet erejéig!
Tibeti spirituális gyógyászat

Gyógyítsd meg a szellemed, gyógyítsd meg önmagad

 

Dr. Prema Dordzse

 

A kötet tibeti gyógyítókról és csodával határos gyógyításaikról szól, valamint összefoglalja a holisztikus tibeti gyógyászat főbb területeit és alkalmazásait a mindennapi élet területén.
A tibeti gyógyászat az egyensúly tudománya, amely testünknek, a világegyetemhez való szoros kapcsolatát úgy fogja fel, mint a kozmikus ölelés egy formáját a létezés táncában. Amikor összhangban mozgunk a világegyetem erőivel, testünk egészséges, míg ha kiesünk a ritmusból, testünk megbetegszik.

 
3 470 Ft
Tibeti ​mesék

Tibeti ​mesék

Az Ó-kínai tanmesék és a Modern kínai tanmesék után a Littoria kiadó a tibeti nemzetiség sok ezer éves kultúrájának, Kínában legkedveltebb népmese-remekeivel lepi meg 1994-ben a magyar közönséget. Ehhez az kiadványhoz sem szükséges sok kommentár - a nálunk ismeretlen mesék hiánypótló voltát egyrészt felesleges bizonygatni,  sok ezer éves bölcsességet hordozó irodalmi darabot teszünk a magyar olvasók közkincsévé.

Tibeti ​mesék (könyv) fordító Rozsnyai Katalin

 
2 200 Ft
Út a nyugalomhoz   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Út a nyugalomhoz

Út a nyugalomhoz

Mindennapi tűnődések

Őszentsége a XIV. Dalai Láma

Sokak szerint a dalai láma a leghitelesebben megszólaló főrangú pap ma a világon, s különös, hogy ezt a nyugatiak állítják róla. Kétségtelen, hogy megnyerő személyisége, kedélye, okossága nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ma a buddhizmus a legnépszerűbb keleti vallás a világon. Hogyan éljünk okosabban, jobban, nyugodtabban? Főleg ezeken a kérdéseken tűnődhetünk napról napra, hiszen a könyv 365 bölcsességet, jótanácsot tartalmaz, az év minden napjára egyet. Az eltévedt, fáradt, szorongó nyugati olvasót a Kelet tapasztalatai segítik rögös útján.

Út a nyugalomhoz (könyv) író Őszentsége a XIV. Dalai Láma

 

 

 
3 500 Ft
-10%
Végtelen tér

Alapvető természetünk kincsesháza


Longcsen Rabdzsam

 

Longcsenpa tibeti életrajzai és életrajzi elemekkel tűzdelt írásai egy olyan ember életét mutatják be, aki korának talán legnagyobb tudósa és misztikusa volt. Életútját azonban nemcsak elméleti munkássága, hanem a tibeti történelemben betöltött fontos szerepe is nagymértékben meghatározta, életének viszontagságai ugyanis többnyire az adott vallási, politikai eseményekkel, személyiségekkel szemben tanúsított kritikus magatartásának következményei voltak. Személyiségének formálódására -a különböző kolostorokban szerzett magas szintű iskolázottsága, valamint a történelemben, rítusokban és számos irodalmi műfajban való jártassága mellett- jelentős hatással volt a nomádok vándoréletét élő mesterével, Kumárádzsával együtt töltött időszak is.

 
3 000 Ft
Kedv. ár: 2 700 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
A semmi hatalma

A semmi hatalma

Alexandra David-Neel

A csodatévő, természetfeletti hatalommal megáldott remete, Gyalbe Öszer tanítványa és szolgálója, Munpa, egy nap holtan találja mesterét ...a szent embert meggyilkolták, varázserejű türkiztalizmánját elrabolták! A megrendült és haragvó egyszerű fiú a rablógyilkos nyomába ered. Kalandos útja során Tibetből Kínába vetődik, kérdezősködésével sok bajt hoz a fejére, tömlöcbe vetik, megbotozzák, majd egy fogadósné ágyában lel vigaszt ... átszeli a Góbi-sivatagot, jó és rossz démonok, szigorú tanítók segítik az igazság meglelésében. Tibeti krimi, kalandregény és útleírás! Keleti filozófia sok-sok tanulsággal! Démonok, nagák, bosszúálló szellemek, babonás emberek és bölcs mesterek segítségével jut el hősünk útja végére, ahol megtapasztalja a semmi, a felfoghatatlan erő hatalmát.

A semmi hatalma (könyv) író Alexandra David-Neel

 

 
2 680 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
-10%
A szellemi materializmus meghaladása   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
A szellemi materializmus meghaladása

Csögyam Trungpa

 

A spirituális ösvény helyes követése nagyon összetett folyamat, amelybe nem érdemes naiv módon belevágni. Számos mellékösvény létezik, melyek a szellemiség eltorzult, én-központú megközelítéséhez vezetnek. Miközben azzal áltatjuk magunkat, hogy szellemileg fejlődünk, lehet, hogy spirituális gyakorlatok által pusztán az egónkat erősítjük. Ezt az alapvető torzulást nevezzük szellemi materializmusnak. Csögyam Trungpa

 

 
2 800 Ft
Kedv. ár: 2 520 Ft
Kezdete: 2015.04.18
A készlet erejéig!
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
Az őrületen túl   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Az őrületen túl

Az őrületen túl

A Hat Bardo élménye

Csögyam Trungpa

1971-ben Csögyam Trungpa Rinpocse három – egymást követő – előadássorozatot tartott a hat létbirodalom, a bardo élményei és A Tibeti Halottaskönyv témakörében. Az első előadás helyszíne Colorado, míg a másik kettőé Vermont volt. Akkoriban sokakat elbűvölt a reinkarnáció és a halál utáni lét gondolata. Trungpa Rinpocse ezért olyan módon hangsúlyozta e tanítások erejét, hogy közben rámutatott a lehetséges csapdákra és a jelen megélésének fontosságára, elkerülve az intellektuális spekulációk táplálását. Ez idő tájt Rinpocse A Tibeti Halottaskönyv fordításán dolgozott, amelyet részletes és precíz térképként jellemzett, amely a zavarodottság és a feleszmélés lehetőségeit mutatja be a jelen pillanat megélése során. Ez a három szeminárium, amelyből kettő alkotja e könyv alapját, sarkalatos pontot jelentettek Rinpocse korai tanítványainak fejlődésében.

A tibet bardó szóval általában a halál után életet szokták kapcsolatba hozni. Csögyam Trungpa a bardót teljesen más értelemben, az adott pillanat csúcsélményekén magarázza. 

Az őrületen túl (könyv) író Csögyam Trungpa

 
4 900 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben

Az ösvény a cél

A buddhista meditáció kézikönyve

Csögyam Trungpa

Ez a könyv a kiváló tibeti mester, Vidjadhara Csögyam Trungpa két 1974-ben adott előadássorozatát foglalja össze. Az első szeminárium 1974 márciusában zajlott New Yorkban, a második szeptemberben, a vermonti Tigrisfarok Meditációs Központban, amelynek később a Vidjadhara a Karme Csöling nevet adta. Ezen előadások anyaga eddig még meg nem jelent tanításokat tartalmaz a buddhizmus szemléletét és gyakorlatát illetően.

A Buddha szerint senki nem érheti el az alapvető kijózanodást avagy felébredést a meditáció gyakorlása nélkül. Az itt olvasható tanítások, melyek a meditációba és annak tecknikájába adnak bepillanatást

Az ösvény a cél (könyv) író Csögyam Trungpa

 
2 990 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
Buddha élete és tanításai   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]  [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Buddha élete és tanításai

Buddha élete és tanításai

jó állapotú antikvár példány 1982. kiadás

Kőrösi Csoma Sándor

A Buddha élete és tanításai könyv két részre tagolódik: az el­ső részben W. W. Hunter A za­rán­dok tu­dós című ta­nul­mánya található, mely­ben Kőrösi Csoma Sándor éle­tét raj­zol­ja meg, és sok te­kin­tet­ben új ada­tok­kal és szem­pon­tok­kal egé­szí­ti ki ki­vá­ló tu­dó­sunk in­di­ai te­vé­keny­ségé­nek törté­ne­tét. A kö­nyv má­sodik része Kőrösi Buddháról írt két ere­de­ti mun­ká­ját, valamint a tibeti nyelvű szent könyv, a Kandzsúr tartalmának - Buddha életének és tanításának - bemutatását foglalja magába. A kötetet teljessé teszi a könyv végén szereplő jegyzék és a szövegben szereplő tibeti, szanszkrit és páli nevek szójegyzéke.

Buddha élete és tanításai (könyv) író Kőrösi Csoma Sándor

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
2 500 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
Fekete mágia szerelmi mágia   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Fekete mágia szerelmi mágia

Fekete mágia szerelmi mágia

avagy az ismeretlen Tibet

Alexandra David-Neel

A hosszú tibeti tartózkodás alatt a szerző Alexandra David-Neel olyan eseményekkel és helyzetekkel találkozott, melyek a keleti világot kevéssé ismerő emberek számára hihetetlennek tűnhetnek. Alexandra asszony egy olyan ember életét meséli el izgalmas regény formájában, aki tanúja volt a bön szertartásoknak. Ezek olykor annyira brutálisak, hogy a tanuk sosem beszélnek róluk félelmükben. Pedig ezek a jelenetek is a valódi Tibet arcai, melyek olvasása közben, ha meginognánk a szerző igazmondásában, jobb ha gyakorta tudatosítjuk, ezek az események valóban megtörténtek! Valós dolgok és megtörtént varázslatok a század eleji Tibetben. A Fekete mágia szerelmi mágia könyv alapján készült a Virágok völgye című film.

Fekete mágia szerelmi mágia (könyv) író Alexandra David-Neel

 
3 990 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
Függő keletkezés

Függő keletkezés

Az okság buddhista tanítása

Papp László Miklós

A buddhista tanításban betöltött fontos szerepe ellenére a Függő Keletkezéssel foglalkozó, a buddhizmussal ismerkedők érdeklődésének megfelelő, oktatására alkalmas egységes nyelvezetű könyv magyar nyelven eddig nem állt rendelkezésre. Jelen kötet ezt a hiányt szeretné pótolni.
A Függő Keletkezést, a buddhizmus egyik legfontosabb alaptanítását önmagában, a többitől elkülönítve, a Tan egészéből kiragadva tárgyalni - ahogy azt gyakran teszik is - elégtelen és felesleges kísérlet lenne. Egyetlen szerv léte, működése és szerepe sem érthető meg a többi, az egész szervezet figyelembe vétele nélkül. Önmagukban céltalanok, egymás nélkül működésképtelenek.
Egy szervnek csak az egész szervezet működése szempontjából van jelentősége, értelme. Így értendő az a buddhista kommentárirodalomban ismétlődően felbukkanó állítás, miszerint "a Függő Keletkezés a buddhista tanítás szíve". Ahogy szervezetünket szerveink egymással tökéletesen összehangolt működése hozza létre és tartja fenn, úgy áll össze a buddhista eszmerendszer a különböző alaptanításokból.
A Négy Nemes Igazság, a Nemes Nyolcrétű Ösvény és a Függő Keletkezés alaptanításai egymást támogatva, elválaszthatatlan összefonódásban biztosítják a rendkívül gazdag és változatlan buddhista eszmerendszer egységét. Ez van a hátterében annak az első hallásra furcsa állításnak: "Szerzetesek, aki látja a Függő Keletkezést, az látja a Tant, aki látja a Tant, az látja az Ébredtet." (ld. Rizspalánta szútra 2. és 3. szakasz - ez a szútra is először jelenik meg magyar nyelven, teljes fordításban).
A Függő Keletkezésnek a szenvedés létrejöttére vonatkozó, előremenő (anuloma) változata a második, a szenvedés megszüntetésére vonatkozó, fordított irányú (patiloma) változata a harmadik Nemes Igazságot bontják ki, ahogy a negyedik Nemes Igazság maga a megvilágosodáshoz vezető gyakorlati út, a Nemes Nyolcrétű Ösvény.

Függő keletkezés (könyv) író Papp László Miklós

 

 
2 500 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
Milarepa élete és tanításai

Milarepa élete és tanításai

Milarepa vagyok, a felülkerekedett, akinek a látható világ aranyként jelenik meg. nincs szükségem tehát aranyra, mit erszénybe rejthetek. Tanítványok és követők, ha utasításaimat teljesítitek, nemcsak az átmeneti körülmények javulását, de a legmagasabb célt is eléritek!

Milarepa élete és tanításai (könyv) 

 
3 900 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
Napról napra   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Napról napra

A tibeti buddhista hagyomány gondolatai életről és halálról

 

Szögyal Rinpocse

 

Szögyal Rinpocse Tibeti könyv életről és halálról című, nagy sikerű, a maga műfajában immár klasszikusnak számító könyve után a tibeti tanító meditációról szóló művét tartja kezében az olvasó. A Napról napra a tibeti hagyományból meríti bölcs gondolatait és tanulságos történeteit. Ezeknek a buddhista tanra épülő példáknak a gyűjteménye az együttérzés forrása lehet, s életünk napjait örömmel, derűvel, de elsősorban bölcsességgel töltheti meg.

 
3 300 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
-10%
Tibeti könyv életről és halálról

Válogatás a buddhista irodalomból

 

Karda György: Előszó a Tibeti halottaskönyvhöz.

Naropa: A halál utáni állapotról szóló tan.

 

 
2 000 Ft
Kedv. ár: 1 800 Ft
Kezdete: 2015.07.10
A készlet erejéig!
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
 


Sorrend: