Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Termék részletekKarma

-10%
Karma
1 490 Ft
Kedv. ár: 1 341 Ft
Kezdete: 2013.04.08   A készlet erejéig!

Életünk harmóniájának törvénye


SilviCanevaroa

 

A karma törvénye - a keleti kultúrában jól ismert és nagy becsben tartott elv, amelyet a nyugati kultúra gyakran félreértett - olyan természeti törvény, amely magyarázattal szolgál az emberi személyiségek és sorsok közötti végtelen számú különbözőségre.

A hinduizmusban és a buddhizmusban tehát a karma az ok-okozat törvénye, amely mindennek az életét szabályozza, ami a világegyetemben megjelenik...Ezokönyvek Keleverustól webárúház

  • A karma törvénye - a keleti kultúrában jól ismert és nagy becsben tartott elv, amelyet a nyugati kultúra gyakran félreértett - olyan természeti törvény, amely magyarázattal szolgál az emberi személyiségek és sorsok közötti végtelen számú különbözőségre. A szanszkrit karman szó a kri - "tesz, csinál" jelentésű - igetőből származik, és a "tetteket" és az ebben vagy más életekben megnyilvánuló hatásaikat jelenti. A hinduizmusban és a buddhizmusban tehát a karma az ok-okozat törvénye, amely mindennek az életét szabályozza, ami a világegyetemben megjelenik, és a lelkeket a samsarához, vagyis a halál és az újjászületés (reinkarnáció) körforgásához láncolja, amit képileg gyakran ábrázolnak kerék alakjában. E szerint az elképzelés szerint az élet történései - még azok is, amelyeket megpróbálunk a véletlennel magyarázni - valójában egy korábban végrehajtott jó vagy rossz cselekedetnek a következményei.