Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Termék részletekSzéfer jecírá

Széfer jecírá
5 000 Ft

Széfer jecírá

Az Alkotás könyve a kabbala elmélete és gyakorlata

Aryeh Kaplan

A Széfer Jecirá, az Alkotás Könyve (a kabbala elmélete és gyakorlata) az ősi tudás egy olyan ritkaságszámba menő, írásba öltött formája, amely évszázadokon, sőt évezredeken át csak a kiválasztottak körében és szájról szájra történő személyes tanítással került átadásra. Ez a magyarázata annak, hogy számos változata forgott közkézen. Néhány változatról sejthetjük, hogy tudatosan tartalmaz különbségeket a többi verzióhoz képest, talán abból a célból, hogy ne legyen sokak számára hozzáférhető mindaz, amely bármely halandót képessé tehet a teremtésre, pontosabban a már meglévő anyagból történő – és szellemből való – alkotó formálás művészetére. Ha az eredetit leginkább megközelítő óhéber szöveg tömörségét, nyelvezetét, mondanivalóját, stílusát közelebbről megvizsgáljuk, arra a következtetésre jutunk, hogy ennek a kabbalisták idejében és írásban rögzített zsidó forrásműnek eredeti alkotói jóval a bibliai kort megelőzően, a hindu tudást hordozó vallási szövegek íróival, a Védákkal egyidősek.

Miért érdekes ez a kötet?
– Magyarázatot kapunk belőle többek között a tér, idő és szellem viszonyára, az univerzum felépítésére.
– Megtudhatjuk milyen tudatállapotokat jelöl a Bölcsesség 32 útja, miért „mesterszámok” az 1, 2, 3, 7 és 12?
– Világossá válik a kabbalista életfa szimbóluma mögötti eredeti tartalom, a szefirotok valós jelentése és jelentősége.
– Megtaláljuk a matematika, számmisztika (numerológia), asztrológia, homeopátiás természetgyógyászat, nyelvészet gyökereit is, de a sort tovább folytathatnánk. Ugyanígy minden ma ismert hitvilág és vallás tanainak egységes előzményrendszerét is felismerhetjük benne.
– A számok és betűjelek hatalma és ereje precíz filozofikus és matematikai elvontsággal, ám egyúttal gyakorlati alkalmazhatóságuk illusztrációival jelenik meg.
– A polaritás fogalma vagy a négy alapelem működési mechanizmusa is új értelmet nyer.
– Konkrét és teljes meditációs gyakorlatokkal lehetünk gazdagabbak, melyek eredményeképpen nem kevesebbre tehetünk szert, mint a teremtő formálás képességére.
A Széfer Jecírá 1500 soros szövegét Aryeh Kaplan (Amerikában élő, Izraelben tanult fizikus, zsidó rabbi és Tóra-szakértő) magyarázatai teszik teljessé és mindenki számára érthetővé.
„A Kabbala legrégebbi, legmisztikusabb és leginkább ellentmondásos részeként a Széfer Jecírára a szakértők úgy tekintenek, mint a teremtést elvont módon leíró metaforák együttesére.
Héber betűk és az élet alapját jelentő elemek közötti közvetlen kapcsolat felfedezése azt sugallja, hogy a Széfer Jecírá valójában egy pontos beszámoló arról, hogyan teremtette Isten az univerzumot, a világot és testünket, saját nevének betűit használva közben.

A Kabbala ősi Teremtés könyvében, a Széfer Jecírában számos helyen találunk utalásokat egy univerzális kulcsra, mely nem kevesebbre adja meg a rég elfeledett választ, mint hogy ki volt a Teremtő és hogyan keletkezett fajunk. Legalább 1000 évvel megelőzve az azt igazoló modern tudományt. A mindössze 1500 sorból álló szöveg párját ritkító részletességgel tárja elénk a kozmosz és testünk születését és az ahhoz vezető eseményeket. Az univerzum teremtéséről és az emberiség eredetéről nagy részletességgel számol be a héber teremtő Formálás Könyve, a Széfer Jecírá. A ma is hozzáférhető könyv a maga teljességében részletes leírással szolgál arról, miként teremtette egy felsőbb hatalom univerzumunkat és világunkat.”

Az angol kiadás fordítója, aki ugyanakkor az első szakavatott és európai nyelvű modern tolmácsolója a nehezen érthető formában írott héber nyelvű műnek, Rabbi Aryeh Kaplan, híres amerikai rabbi és több, mint 50 kitűnő könyv szerzője, illetve fordítója, akit egyaránt jegyeznek a fizika tudományában és a judaisztika szakterületén. 

Széfer jecírá (könyv) író Aryeh Kaplan

 


Ezokönyvek Keleverustól webárúház