Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Hírek

ISMERETTERJESZTÉS KÖNYVEK

Fő kategória >EZOTERIKUS KÖNYVEK >KÖNYV >ISMERETTERJESZTÉS KÖNYVEK

Sorrend:


Bingeni Hildegárd élete

Bingeni Hildegárd élete

ahogyan Gottfried és Theoderich szerzetes a XII. században lejegyezte

Adelgundis Führkötter

Bingeni Hildegárd (1098-1179) bencés apátnő a középkor egyik legnagyobb látnoka volt. Már kora gyermekkorától kezdve, majd hosszú élete során mindvégig csodálatos víziókban volt része, amelyeket rendtársai segítségével, kódexekbe foglalva hagyományozott az utókorra. Az ő nevéhez fűződik a máig működő rupertsbergi apátság megalapítása, és több, a természettel és a gyógyítással foglalkozó, korát sok tekintetben messze megelőző mű megalkotása is. A kortárs szerzetesek által írt életrajzot, amely egyben a kor hangulatát, szellemiségét híven tükröző, érdekes dokumentum, Adelgundis Führkötter Hildegárd koráról és munkásságáról széles körű áttekintést nyújtó tanulmánya vezeti be. Helyet kapnak a könyvben a hatalmas erejű látomásokat megörökítő kódexek sajátos stílusú, gyönyörű képei és a hozzájuk kapcsolódó szövegrészek is.

Bingeni Hildegárd élete (könyv) író Adelgundis Führkötter

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
2 950 Ft
Biokozmetika

Biokozmetika

Otthoni szépségápolás receptekkel

Bokor Katalin

Egészségük, szépségük megtartásához sok-sok tanácsot találhatnak a kötetben. E könyvet olvasva megtudhatjuk mi mindentől függ szépségünk, erőnk, egészségünk! A legegyszerűbb dolgok a legegészségesebbek, főleg, ha mi magunk örömmel készítjük, s használjuk azokat. A valódi szépség bensőnkből tükröződik, árad kifelé.

Biokozmetika (könyv) író Bokor Katalin

 
1 800 Ft
Black Box

Black Box

Lengyel Sándor 

A 200 oldalas, 127 színes képet bemutató, keményfedelű, művészi kiadvány a kizárólag egy-egy alkalommal bemutatott showk legszebb jeleneteit eleveníti fel, angol-magyar nyelvű forgatókönyv szövegekkel és versekkel.
Az EOSPLAY showk különlegességei közé tartozik, hogy a Lengyel Sándor által létrehozott produkciók nem csupán a szórakoztatást szolgálják, hanem egyúttal az Expert-Operátor Rendszer- ben született alkotói oktatások is.

Black Box Lengyel Sándor 

 
7 990 Ft
-10%
  BUDDHA-AGY: A boldogság, a szeretet és a bölcsesség gyakorlatias idegtudománya

dr. RICK HANSON és dr. RICHARD MENDIUS


Az agyat szoktuk számítógéphez hasonlítani. Van azonban köztük több különbség is. Ezek egyike: a számítógép szerkezetét nem befolyásolja, hogy mire használod a masinát. Az agy szerkezetét azonban igen! Magyarul: gondolataid, szavaid és tetteid ténylegesen alakítják az agyadat! E CD-mellékletet is tartalmazó, kivételesen értékes könyv arra tanít meg, hogy miként tedd ezt úgy, hogy közben egyre boldogabb, egyre szeretőbb és egyre bölcsebb legyél. 
4 950 Ft
Kedv. ár: 4 455 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
-10%
Byrd admirális Titkos utazása a Belső Földbe

Byrd admirális Titkos utazása a Belső Földbe

Tim R. Swartz

FÖLDÜNK BELSEJÉNEK REJTETT VILÁGA FELTÁRUL! Byrd admirális titkos utazása a Belső Földbe... • Tényleg létezik egy alternatív élővilág bolygónk belsejében? • Milyen nemzetek kutatták ezt és kik szereztek erről tudomást? • Miért kutattak ilyen elszántan a világok vezetői az elmúlt évszázad vérzivataros időszakaiban is az északi sarkon? • Mi történik, ha behatolunk a sarki pólusokba? Tim Swartz feltárja Önöknek korunk máig élő Belső Föld elméleteit. • Igazság vagy fantazmagória? * A kötet TARTALMA: ELŐSZÓ • EGY ELMÉLET, AMELY NEM HAJLANDÓ ELPUSZTULNI; • A SARKKÖRÖK ALATTI BIZARR VILÁG; • A TÁVOLI ÉSZAK REJTÉLYES VIDÉKE ÉS NÉPE; • RICHARD E. BYRD ADMIRÁLIS ADMIRÁLIS HIHETETLEN UTAZÁSA; • TITKOS KÜLDETÉS EGY FÖLD ALATTI NÁCI BÁZIS FELKUTATÁSÁRA; • NÁCI REPÜLŐ CSÉSZEALJAK - TECHNOLÓGIA A BELSŐ FÖLDRŐL? • BROOKS AGNEW -A BELSŐ FÖLD VALÓSÁGÁT KUTATÓ TUDÓS; • A BELSŐ FÖLD A NEGYEDIK DIMENZIÓBAN VAN? • VILÁGOK A VILÁGOKBAN (Írta: Dr. Wendy Lockwood, PhD.); • SZIVÁRVÁNYVÁROS - UFO-K A BELSŐ VILÁGBÓL; • MIT MOND A BIBLIA ÉS MÁS SZENT KÖNYVEK A BELSŐ FÖLDRŐL

Byrd admirális Titkos utazása a Belső Földbe (könyv) író Tim R. Swartz

 
4 000 Ft
Kedv. ár: 3 600 Ft
Kezdete: 2016.02.03
A készlet erejéig!
Candida az ember- és állatgyógyászatban

Candida az ember- és állatgyógyászatban

Dr. Mahboubi Zine, El Abidine

A szerző Magyarországon szerzett állatorvosi diplomával hosszú évekig dolgozott a mezőgazdaságban, a mesterséges megtermékenyítés szakterületén. Ekkor már foglalkozott Candida gomba kutatással is, és további kutatómunkája során kiderítette: a Candida komoly hatással van a termékenységre. Később az I. sz. Nőgyógyászati Klinikán folytatta tevékenységét a lombikbébi program keretein belül, s csakhamar bebizonyosodott: a Candida gomba a női meddőségben is szerepet játszik. Ebben a könyvében feltárja a fertőzés fajtáit, a legfőbb rizikófaktorokat és táplálék-táblázatot is közöl.

Candida az ember- és állatgyógyászatban (könyv) író Dr. Mahboubi Zine, El Abidine

 
1 260 Ft
-10%
Coaching kézikönyv

Coaching kézikönyv

Babak Kaweh

A szerző széleskörű, közel húszesztendős tapasztalataira alapozva, elsősorban gyakorlati szempontokat figyelembe véve segít eligazodni a coaching fogalmának sokrétűségében. Részletes áttekintést nyújt a coaching fontos megközelítési módjairól, modern, jól használható modellé állítva össze azokat. Célja, hogy e témában áttekintést nyújtó alapmű legyen. A pedagógiai szempontokat is szem előtt tartó kézikönyv hasznos tananyaga a coach-képzéseknek, ugyanakkor a gyakorló szakemberek segédkönyvéül is szolgál.
A Coaching kézikönyv számos gyakorlati ötlettel szolgál a tanácsadók, moderátorok és mediátorok, trénerek, szupervizorok és terapeuták munkájához is, mint a coaching-szakma kitűnő és igényes kézikönyve!

Coaching kézikönyv (könyv) író Babak Kaweh

 
3 500 Ft
Kedv. ár: 3 150 Ft
Kezdete: 2015.11.30
A készlet erejéig!
Edgar Cayce jövendölései a XXI. Századra

Mark Thurston

 

 

 

Edgar Cayce jövendölései a következő témakörökbe rendeződnek: Új szemlélet terjed el a gyógyászatban. A megérzés és a spirituális érzékenység alapvető eszközeinkké válnak. A tudomány és a spirituális szemlélet közötti ellentét feloldódik.

 
2 790 Ft
-10%
Égig érő lépcső

Erich von Daniken

 

A földönkívüliek, illetve az egykor létezett, de mára már eltűnt régi civilizációk nyomába szegődött jeles szerzőgárda - EvD vezetésével - az elmúlt évek legjelentősebb kutatási eredményeit foglalja össze szerte a világról: Egyiptomból, Közép- és Dél-Amerikából, Kínából, Afrikából. Megállapításaik valóban tabukat döntögetnek - a hagyományos tudományosság tabuit.

 
3 495 Ft
Kedv. ár: 3 145 Ft
Kezdete: 2014.02.10
A készlet erejéig!
Éld meg Isteniséged

Éld meg Isteniséged

Úton az Új Tudatosság felé

Adamus Saint Germain

Éld meg Isteniséged című könyv tartalma:

Számos írás és történet maradt fent erről a rejtélyes történelmi alakról, aki földi kalandjai során, több különböző személyiségként, több létidőben is megtestesült. Királyok, nemesek tanácsadója, feltaláló és zeneszerző, de leginkább elismert alkimista. 2005 óta közvetít üzeneteket számunkra Geoffrey és Linda Hoppe-on keresztül.

Adamus Saint Germain Éld meg Isteniséged című  könyv témáját és íróját tekintve is igazi kuriózum.
Adamus Saint Germain hazánkban még kevéssé ismert, pedig világszerte milliók olvassák és hallgatják közvetített üzeneteit. Most a magyar olvasók is megismerhetik az Új Energiával és az Új Tudatossággal kapcsolatos tanításait. Adamus minden szavával arra bátorít, hogy tekintsük életünket egy izgalmas kalandnak, engedjük el régi meggyőződésünket és hiedelmeinket, és kezdjük el végre megélni azt, akik valójában vagyunk.

Stílusa egyedi és lebilincselő. Nem csak elméletben vázolja fel a felébredés folyamatát és az Új Energia mibenlétét, hanem a mindennapokban is megvalósítható, gyakorlati útmutatást ad arra vonatkozóan, hogyan váljunk saját életünk felelősségteljes teremtőjévé.

Éld meg Isteniséged (könyv) író Adamus Saint Germain

 

 
2 625 Ft
Élet az aztékok földjén

Élet az aztékok földjén

Manuel Aguilar-Moreno

1521-ben megdöntötték a mexikói Azték Birodalmat, amely azóta folyamatosan az érdeklődés középpontjában áll. A Mexikóváros közepén talált Templo Mayor feltárásából kiinduló új keletű felfedezéseknek köszönhetően minden eddiginél több ismeretünk van erről az érdekes kultúráról. Minthogy egyre többen ismerik el – a mezoamerikai civilizációk az egykori világ legmagasabb fejlettségű kultúrái közé tartoztak –, igény támadt a térségben dolgozó szakértők alapvető módszereit és elméleteit bemutató munkák iránt. Az Élet az aztékok földjén az új régészeti feltárások adatait és a szaktudományos kutatásokat egyetlen könnyen megérthető kötetben foglalja össze.

Élet az aztékok földjén (könyv) író Manuel Aguilar-Moreno

 
3 500 Ft
Életbe vágó válaszok

Életbe vágó válaszok

Fülöp Bea

Életbe vágó válaszok Korszakváltó interjúk a rákról

Az Életbe vágó válaszok könyv mindazoknak szól, akik szeretnének egészségesen élni, és elkerülni ezt a rettegett betegséget, és természetesen azoknak, akik érintettek benne. Egy egészségtudatos könyv, sok-sok kiegészítő terápiával, életbe vágó információkkal. Kötelező olvasmány korunk folyton csak rohanó emberének! Állj meg egy pillanatra! Itt a remek alkalom.
Daganat, rák… Ha csak meghalljuk ezeket a szavakat, máris összeszorul a gyomrunk.
Ki ne lenne érintett közülünk? Szinte mindannyian találkoztunk már családunkban, ismerősi körben ezzel a mai napig rettegett betegséggel. Tudjuk, hogy léteznek alternatív gyógyászati módszerek, amelyek megkönnyíthetik a sokszor emberpróbáló kórházi kezeléseket, meghosszabbíthatják az életet, javíthatják a közérzetet. Abban a pillanatban azonban, amikor szembesülünk a diagnózissal, és elkezdődik a „versenyfutás az idővel”, nagyon nehéz józanul eldönteni, mit válasszunk a valóban széles kínálatból. Kiben bízhatunk? Mi mögött áll valódi tudomány? Mi az, ami igazán segít?
Fülöp Bea újságíró interjú-könyvében ezekre a kérdésekre keresi a választ. Beszélgetőtársai orvosok, természetgyógyász orvosok, kutatók. Ami közös bennük: mindannyian elkötelezettek abban, hogy segíteni szeretnének a betegeken. Nem „csodaszerekkel”, nem hamis ígéretekkel.
Szó esik az egészségügy helyzetéről éppúgy, mint anyagi érdekekről, vagy felgyorsuló életünk káros hatásairól. A legfontosabb mégis a saját felelősségünk, akár a betegség megelőzéséről, akár a gyógyulásról beszélünk. Mit jelent az igazi életmódváltás? Hogyan próbáljuk elkerülni a stresszt? Hogyan étkezzünk? Mit tegyünk, ha mégis megbetegszünk? Hogyan tudunk a betegséggel küzdő szeretteinknek segíteni?
Életbe vágó érdekünk, hogy mindannyian megtaláljuk a megfelelő válaszokat.

Életbe vágó válaszok (könyv) író Fülöp Bea

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
4 290 Ft
-10%
Elkezdődött... Új világrend vagy Aranykorszak?

Balogh Béla

 

Új korszak küszöbén állunk. Vannak, akik már régen várják, vannak, akiket rettegéssel tölt el, és vannak olyan társaink is, akik a már bekövetkezett változásokból alig vettek észre valamit, sőt, jövőképpel is csak korlátozott mértékben rendelkeznek... Az emberek többsége azonban nyugtalan, és - miközben életét mindenki csak az örök MOST-ban élheti - gondolatban előre-hátra szaladgál az időben, kutatja, keresi, hogy valójában mi az, ami volt (gondolok itt a torzításmentes történelmi eseményekre), és - főleg - mi az, ami felé haladunk?

 
2 980 Ft
Kedv. ár: 2 680 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
-10%
Előttünk a csillagos ég

Előttünk a csillagos ég

A gravitáció trónfosztása Új paradigmák

Válóczy István

A kedves olvasó talán meglepőnek találja, ha megtudja, hogy a csillagos ég "titkairól" egy aranydiplomás gépészmérnök, repülőmérnök (nyugállományú mérnök-dandártábornok) ír könyvet. Szemléletmódjának több évtizedes fejlődése némi magyarázatot ad az a tény, hogy gyermekkorától kezdve - több évtizeden keresztül - maga is repült, és megtapasztalta, hogy hogyan néz ki "felülről" a Föld, a világ, a világ eseményei.

A kozmikus rendszerek és hétköznapjaink egyik fontos fizikai jelenségével, a kölcsönös tömegvonzással, a gravitációval az évszázadok során a tudósok közül sokan foglalkoztak, és sokféle magyarázattal próbálták megfejteni e jelenségeket. Legutóbb, átfogóan, Einstein a 20. század elején, az általános relativitás-elmélet kapcsán, a téridő geometriájaként (görbületi modelljével), a graviton erőátadó részecskével magyarázta a gravitációs kölcsönhatást, a tömegvonzást. Vajon az elmúlt száz év tudományos fejlődése, az ismeretek bővülése, az új paradigmák, az új szemléletmód alapján a száz év előtti modellel egyértelmű magyarázatot kaphatunk olyan kérdésekre, hogy mi tartja a Földet a Naprendszerben? Mi mozgatja a tengerek árapályait? Mi tart meg bennünket a Föld felületén? Van egyáltalán gravitációs tömegvonzás? Miért marad fenn a mesterséges hold a Föld légkörében? Mi a helyzet a "fekete lyuk-akkal"?

Előttünk a csillagos ég (könyv) író Válóczy István

 
3 000 Ft
Kedv. ár: 2 700 Ft
Kezdete: 2014.01.15
A készlet erejéig!
-10%
Elsősegélynyújtás családi vészhelyzetek esetén

David dr. Bass, Rod Baker


Minden évben több ember sérül meg háztartási balesetekben. Életeket gyakran lehet menteni egy tájékozott szemlélő döntő közbelépése által, aki hatékony életmentést képes bemutatni egy kritikus helyzetben. Az Elsősegélynyújtás családi vészhelyzetek esetén segít a sebesülések megelőzésében néhány alapvető szabály leírásával, és megtanít, hogyan nyújtsunk elsősegélyt baleset, betegség esetén.

  
3 490 Ft
Kedv. ár: 3 140 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
Energiát adó növények az otthonunkban

Energiát adó növények az otthonunkban

Irmgard Brottrager

A növények nemcsak dekoratív kiegészítők. Szebbé teszik a lakásunkat, díszítik az ablakpárkányunkat, valamint kiszűrik a káros anyagokat a levegőből. Ezenfelül számos növényfaj különleges energiarezgéseket bocsát ki, amelyek hangulatunkat és közérzetünket is pozitívan befolyásolják.
Hogyan lesz a növényből energiát adó növény? Tanuljuk meg megérteni növényeinket, és azt, hogy hogyan hasznosítsuk az általuk kibocsátott energiarezgéseket!
A könyvben megtaláljuk az 50 legfontosabb szobanövényt, amelyek sokféleségükkel minden ízlést kielégítenek, és különböző adottságú lakásokba alkalmasak.
Válasszuk ki azt a hozzánk illő növényt, amelytől jobb lesz a közérzetünk

Energiát adó növények az otthonunkban (könyv) író Irmgard Brottrager

 
2 500 Ft
Erdőterápia

Erdőterápia

Sinrin-joku, avagy zöld út a boldogsághoz

Sarah Ivens

Ki ne érezné jobban magát egy erdei séta során vagy egy parkban elköltött uzsonna után? Lelket simogatóan üdítő érzés fog el bennünket a szabad ég alatt, a zöldben. Az állandó rohanásban mégis alig-alig vesszük észre az évszakok váltakozásának szépségét, beszorulunk a négy fal közé, s felemészt bennünket az elszigeteltség és a napi rutin.

Gyakran kimerültek és fásultak vagyunk, úgy érezzük, fojtogat minket a stressz, mégsem tudunk változtatni. Sarah Ivens könnyen megvalósítható, szórakoztató ötletekkel teli, inspiráló kötete ebben segít. Megtanulhatjuk belőle, miként válhat a természetben eltöltött idő a mindennapjaink részévé, akár a párunkkal vagy a gyerekeinkkel, akár egymagunkban szeretnénk élvezni jótékony hatásait. Az Erdőterápia tanácsait követve meglepő s egyben csodálatos változásokat észlelhetünk nemcsak magunkon, de a társas kapcsolatainkban is.

Sarah Ivens író, újságíró, az OK! Magazin szerkesztője. Több életmóddal kapcsolatos kötet szerzője, s rendszeresen publikál egyebek mellet a Marie Claire-ben, a Daily Mailben és a Mail on Sundayban

Erdőterápia (könyv) író Sarah Ivens

 
3 500 Ft
-10%
Evolúció - Az új faj felé...

Az új faj felé...

 

Mado

 

Elegendő egyetlen őszinte pillantás a jelenlegi világhelyzetre, hogy meggyőzzön bárkit: elértük a pontot, ahonnan már nincs visszatérés. Az összes kormány korrupt, a pénzrendszer kizárólag a gazdagokat szolgálja, az értékek és az etika darabokban; a háború, gyilkosság és nemi erőszak mindennapi életünk szerves, már-már magától értetődőnek hitt részévé vált. A társadalom egész felépítménye minden oldalról omladozik, a családi élet szentsége szertefoszlott. Az idő felgyorsul, s nyomában véget nem érő bolygó méretű katasztrófák sorát hozza. A föld és lakói állandó szenvedésben és mély kétségbeesésében fulladoznak. Sokan már fajunk végéről beszélnek. Az emberiség egy monumentális zsákutca felé közeledik!

Valójában ez egy evolúciós válság!

 
3 000 Ft
Kedv. ár: 2 700 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
Fény és Árnyék

Fény és Árnyék

Kunczly Judit

A Fény és Árnyék könyv új, izgalmas és átfogó összefüggésekben mutatja meg a környezet befolyásoló hatását a mindennapi életünkben.

A térrendezés ősi művészete  bámulatosan összecseng a mélylélektan és a környezet-pszichológia mai ismereteivel.

Elénk tárja a természeti szimbólumok és a lélek törvényszerűségeiről szóló tudást.

Milyen üzenete van a lakókörnyezetünknek?

Miképpen hat ránk és mit tehetünk az eredmények eléréséért?

A feng shuit kiegészítve megismerhetjük  a lakberendezés néhány fortélyát, mint pl. a térhatás befolyásolásának eszközeit. Bemutatja a színek energetikai, pszichikai hatását és a színek sokrétű alkalmazásának lehetőségeit.

Egy  általános mintalakás és az esettanulmányok bemutatásán keresztül, felismerhetjük a leggyakoribb hibákat, melynek korrekciója révén sokat tehetünk a harmonikus környezet  létrehozásának érdekében.

Ez nem egy klasszikus feng shui könyv. A kreativitásunkat mozgósítja úgy, hogy a megoldásokhoz útmutatót ad, de meghagyja az alkotás örömét…

Fény és Árnyék (könyv) író Kunczly Judit

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 
2 600 Ft
-10%
Fogyasztása ellenjavalt

Fogyasztása ellenjavalt

Hogyan betegít meg az ipar egészséges táplálékokkal

Hans-Ulrich Grimm

Az egészséges táplálkozás veszélyeztetheti az egészséget - amennyiben hiszünk a reklámoknak. A szupermarketek agyonmagasztalt termékei megbetegíthetnek, de még az életünket is megrövidíthetik. Orvosok, sőt hatóságok intenek óva az egészségesnek mondott élelmiszerektől - ám a hirdetések és tévéreklámok, az ipar milliós költségvetése ellenében nem tudják felemelni a szavukat. A túlzott vitaminfogyasztás idő előtti halálhoz vezethet.

A szív védelmével kecsegtető margarin szívpanaszokat okozhat. A zsírszegény joghurtok pedig hízásra hajlamosíthatnak, továbbá károsan befolyásolhatják a pszichét és a termékenységet. A biztosítók már tartanak a következményektől, növekvő egészségügyi költségekkel és termékfelelősségi ügyekkel számolnak, és az állítólagosan egészséges termékeket fentről új kockázati tényezőként sorolják be.

Hans-Ulrich Grimm bemutatja, hogyan teszik kockára egészségünket az élelmiszeripar üzleti stratégiái. Kinyomozta, hogyan működnek együtt az állami intézmények és a konszernek laboratóriumainak tudósai, a tudatosan táplálkozó fogyasztók kárára.

Fogyasztása ellenjavalt (könyv) író Hans-Ulrich Grimm

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
3 450 Ft
Kedv. ár: 3 105 Ft
Kezdete: 2015.01.11
A készlet erejéig!
Földmisztériumok

Földmisztériumok

Philip Heselton

Az eredetileg földrajztudós szerző régóta elkötelezett kutatója a földmisztériumok összefoglaló néven ismert jelenségkörnek. Ez a kifejezés különféle témák egész sorát öleli fel, az úgynevezett ley-vonalaktól, a varázsvesszős kutatáson át, a néphagyományokig és a régmúlt időktől rejtélyekkel övezett különféle helyszínekig, legyenek azok ősi kőkörök, a környékbeliek által áhitatosan tisztelt állókövek vagy szentnek tekintett ligetek. A Földmisztériumok könyv megismertet mindazokkal az analitikus és intuitív megközelítési módszerekkel, amelyek segítségével közelebbről megvizsgálhatjuk mindezeket a jelenségeket.

Földmisztériumok (könyv) író Philip Heselton

 
1 990 Ft
-10%
Főnix generáció

Főnix generáció

Kingsley L. Dennis

Azok a fiatalok, akikről e könyv szól, azaz a Főnix Generáció tagjai még bizonyára nem olvassák ezt a könyvet, sőt egyetlen könyvet sem olvastak még. Ám annak ellenére, hogy e könyv róluk szól, valójában a ma emberének, azaz nekünk íródott. A könyv azt hivatott megértetni, hogy mi vár ránk, és mik azok a lehetőségek, melyek átformálhatják a jövőt. Azt a jövőt, amely minden bizonnyal a történelemben soha nem látott, példa nélküli világot hoz számunkra. A Főnix Generáció eljövetele olyan léptékű változást hoz az életünkbe, mint amikor a sokáig „laposnak” tartott Földet hirtelen gömb alakúnak láttuk. És amikor ez a pillanat elérezik, valószínűleg azt gondoljuk majd, hogyan is hihettük eddig másként!

Az elkövetkezendő évtizedekben lezajló átmenet, melyet jómagam kvantum reneszánsznak nevezek, nem úgy következik be, mint az Ősrobbanás, hanem sokkal inkább olyan lesz, mint egyfajta organikus kibontakozás. Szemtanúi lehetünk egy új generáció ébredésének, akik egy új globális társadalom építőmestereiként lépnek a világ színpadára. A dolgok grandiózusabb evolúciós mérlegén mindez úgy történik majd, mintha a Föld hirtelen virágba borulna.

Mégis fel kell készülnünk erre a változásra, és észre kell vennünk, hogy ahhoz, hogy a változásból tanulhassunk, el kell fogadnunk és azonosulnunk kell ezekkel az új változásokkal, és be kell olvasztanunk őket egy új, kiegyensúlyozottabb világnézetbe és jövőképbe.

Tehát ez a könyv itt és most, ebben a szent pillanatban nekünk szól. Ez egy eszköz az átmenethez, hogy képesek legyünk feldolgozni és elősegíteni az előttünk, és általában az emberiség előtt álló változásokat. Ez a könyv segít abban, hogy észrevegyük azokat az új módszereket és modelleket, melyek nagy valószínűséggel az elkövetkezendő évtizedekben megjelennek. Ez a könyv lehetővé teszi, hogy felismerjük azt a sok-sok elavult formát és struktúrát, melyek egy kiegyensúlyozott és fenntartható életben már hasznavehetetlenek, ezért el kell őket felejtenünk. Ez a könyv új képet fest a világról, és megtanít bennünket ara, hogyan fogadjuk ezt az új világot félelem, nyugtalanság vagy bizalmatlanság nélkül.

És ami a legfontosabb, ez a könyv az emberi faj új képviselőinek szívéről, lelkéről, szellemiségéről, illetve ezek felismeréséről szól. Hogy amikor majd ránézünk ezekre a ragyogó tekintetű, érdeklődő arcú gyermekekre, azt mondhassuk nekik: Igen, mi is értjük… és értünk titeket!

És majd az új kor hajnalán, büszkén mondhassuk, hogy igen, mi láttuk, amint a dicsőséges főnix újjáéled hamvaiból… és csodálatos volt.

Dr. Kingsley L. Dennis jövőkutató, szociológus és nem utolsó sorban számos nagy sikerű könyv szerzője, mint a New Consciousness for a New World, a New Revolutions for a Small Planet, az After the Car, és a László Ervin filozófus professzorral karöltve készült Dawn of the Akashic Age című mű. Korábban a brit Lancaster Egyetem Szociológia Karán, majd az egyetem Mobilitás Kutatóközpontjában dolgozott.

Számos publikációja jelent meg a társadalom jövőjével kapcsolatban, ezen belül a technológia, a média és kommunikáció előrehaladásáról, globális problémákról és a társadalom tudatos fejlődéséről.

Egyetemi tanárként az egész világot bejárta, a tengerentúlon is dolgozott. A kutató jelenleg Andalúziában él.

Főnix generáció (könyv) író Kingsley L. Dennis

 
3 990 Ft
Kedv. ár: 3 590 Ft
Kezdete: 2015.11.26
A készlet erejéig!
Frekvencia   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]  [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Frekvencia

Frekvencia

A személyes rezgés hatalma

Penney Peirce

Kaotikus, ám elképesztően termékeny korban élünk. Ahogy a nyugtalan állatok megérzik a közelgő földrengést, úgy érezzük mi is, hogy hatalmas változás van készülőben. Olyan átalakulás kezdetének vagyunk tanúi, amilyenre évezredek óta vagy talán még soha nem volt példa a Földön. Mind ugyanabban a cipőben járunk: most tanuljuk, hogyan kell alkalmazkodni a tudatosság magasabb frekvenciájához. Egy olyan világból, ahol megtanultuk, hogyan lehet okossággal és akaraterővel áthidalni a köztünk és a többi ember között tátongó állítólagos szakadékot - és megszerezni, amire szükségünk van -, most átlépünk egy másikba, ahol energiarezgéssel rendelkező lényekként szoros kölcsönhatásban állunk a többi vibráló, rezgő lénnyel. Magunk mögött hagyjuk az Információs Korszakot, és átlépünk az Intuíció Korába, amely komoly átalakulást jelent világszemléletünkben.

Frekvencia (könyv) író Penney Peirce

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 
3 790 Ft
Nincs raktáron
-10%
Füstöljünk házilag húsokat, vadakat és szárnyasokat

Füstöljünk házilag húsokat, vadakat és szárnyasokat

Módszerek és receptek

Maria Sartor

A füstölésnek évezredes hagyományai vannak, és maga az eljárás az idők folyamán tulajdonképpen nem változott.
A halat, húst vagy sajtot a füstölési folyamat során meghatározott ideig hő és füst hatásának tesszük ki. Ezzel régebben elsősorban az ételek eltarthatóságát kívánták fokozni, ma elsősorban azért füstölünk, mert a füstölt árut különlegesen ízletessé és étvágygerjesztő színűvé kívánjuk tenni.
A könyv a füstölési eljárásokat mutatja be részletes leírással és receptekkel.

A tartalomból
Amit a füstölésről tudni kell
A füstölés rövid története
A füstölés hatása a húsokra
Füstölési eljárások
Forrófüstölés
Melegfüstölés
Hidegfüstölés
A különböző fafajták - és ami a füstöt még ízesebbé teszi
Füstölőkészülékek
Füstölés elektromos füstölőkészülékben
Füstölés spirituszégős készülékben
Füstölőhordó készítése házilag
A füstölés módja saját készítésű füstölőhordóban
Füstölés sütőedényben
Füstölés wokserpenyőben
Füstölés gömbgrillben
Először pácoljunk
Hal, szárnyas és egyéb hús előkészítése füstölésre
A pác-só más, mint a háztartási só
Szárazpácolás
Nedvespácolás
Konyhasó, tengeri só, kősó
Halak előkészítése
Húsok és szárnyasok előkészítése
Halak, húsok, vadak és szárnyasok alapreceptjei
Halak alapreceptjei
Édesvízi halak füstölése
Tengeri halak
Húsok, vadak és szárnyasok alapreceptjei
Sertéshús
Marhahús
Bárányhús
Vadak
Szárnyasok
... és amit még füstölni lehet
Füstölt nyersanyagokat tartalmazó receptek
Halak, rákok, tenger gyümölcsei
Húsok
Szárnyasok
Vadak
Tofu, sajt, tojás és hasonlók

Füstöljünk házilag húsokat, vadakat és szárnyasokat (könyv) író Maria Sartor

 
2 995 Ft
Kedv. ár: 2 695 Ft
Kezdete: 2016.02.12
A készlet erejéig!
-10%
Füstölők

Füstölők

A füstölés ábécéje

Georg Huber

Ez a Füstölők kis könyv magába foglal mindent, amit a füstölők világáról tudni érdemes: a füstölés rövid történetét, hatását, alapvető módjait, valamint a különféle füstölőalkalmatosságok használatának mikéntjét. Bemutat számos növényt, fát és gyantát, illetve azok hatását, és részletesen leírja a füstölőpálcikák és -kúpok használatát.

Az érdeklődőt mindezen felül megtanítja arra is, hogyan készítheti el saját kezűleg füstölőit: pálcikát, kúpot vagy füstölőpapírt. Jól bevált receptek és fotókkal illusztrált leírások segítik a vállalkozó kedvűeket, hogy a könyvben olvasottakat a gyakorlatban is megvalósítsák. Ismerje meg ön is saját füstölőjének erejét és varázsát!

Füstölők (könyv) író Georg Huber

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
1 990 Ft
Kedv. ár: 1 790 Ft
Kezdete: 2018.12.30
A készlet erejéig!
Görög Római mythológia

Görög Romai mythologia könyv rövid ismertetése

Csiky Gergely

Görög Római mythológia a magyar művelődéstörténet páratlan alkotása

Csiky Gergely (1842–1891) a 19. század, de teljes magyar literatúránk egyik legjelentősebb drámaírója, műfordító, a Kisfaludy Társaság másodtitkára, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) levelező tagja volt. Előszeretettel foglalkozott római és görög klasszikusok munkáival. 1879-ben Párizsba utazott, hogy az ottani színjátszást tanulmányozhassa. Innentől érezhető művein a francia tézisdráma hatása, valamint színműírói technikájának átalakulása. Csiky Gergely  drámai munkáit a kor nyugatos felfogása szerint nemesítő és szórakoztató céllal írta. Sok tekintetben a 20. századi színpadi szerzőink (Bródy Sándor, Szomory Dezső, Herczeg Ferenc, Molnár Ferenc) előfutára lett. A jelen műve a Görög Római mythológia a magyar művelődéstörténet páratlan alkotása, benne összefoglaló képet nyújt a görög és római mitológia szereplőiről, s miközben az istenek történetét közérthetően meséli újra, kitekintünk az egyiptomi, a szláv és a germán mitológia aspektusaira is, valamint az egyes mondakörök közötti kapcsolatra. A gazdagon illusztrált Görög Római mythológia kötetet bátran ajánljuk az ifjabb olvasóknak is, akik csak most ismerkednek az ókori mondakörök bámulatos világával.

Görög Római mythológia könyv szerzője: Csiky Gergely

 
3 790 Ft
-10%
Gurdjieff beszél tanítványainak

Gurdjieff beszél tanítványainak

Gurdjieff

Gurdjieffet ma világszerte nagy szellemi mesterként tartják számon. A könyvben összegyűjtött feljegyzések azokról az összejövetelekről szólnak, melyeket Gurdjieff körül estéről estére tartottak.

Gurdjieff beszél tanítványainak (könyv) író Gurdjieff

 

 

 
3 400 Ft
Kedv. ár: 3 060 Ft
Kezdete: 2015.08.25
A készlet erejéig!
Harmadik ​évezred

Harmadik ​évezred

Veszélyek és esélyek – A Budapest Klub első jelentése

László Ervin

A Budapest Klubban nem pusztán rokon lelkek találnak egymásra – sokkal inkább olyan emberek társulnak itt, akik felismerték, hogy a jövőbeli problémák nem oldhatók meg a jelen logikájával, még kevésbé a múlt szabályrendszerével. László Ervin volt az, aki megálmodta ezt a szervezetet. Hívó szavára a legkülönbözőbb hátterű és karakterű emberek gyűltek össze, hogy társai legyenek ebben a nagy kalandban, melynek célja, hogy kiterjessze a képzelet eddigi határait, és így képessé tegye az embert, hogy szembenézzen a gyorsan változó társadalom kihívásaival? Ez a könyv kihívás minden eredeti gondolkodó, minden úttörő, az emberiség összes alkotó szelleme számára." Sir Peter Ustinov

Harmadik ​évezred (könyv) író László Ervin

 
2 600 Ft
-10%
Héliosz

Héliosz

A Nap és az élet új nézőpontból

Grandpierre Attila

Mire számíthatunk, mit adhat számunkra a „HÉLIOSZ” elolvasása?


Másképpen tekinthetünk a Napra. Felismerhetjük, hogy a naptevékenység különleges, biológiai szervező-tevékenységet jelent, mégpedig egy rendkívül magas szintű értelem által irányítva.


Bensőséges kapcsolatot teremthetünk az élő Nappal, Héliosz-szal, a Napban tevékenykedő magasabb értelemmel és lélekkel. Felemelő, megtisztító érzésvilág nyílik meg előttünk. Otthon érezhetjük magunkat a Világegyetemben.


Felismerhetjük az élet lényegét, és annak jelentőségét, hogy tudjuk, mi az élet lényege. Az élet lényegének ismerete lehetővé teszi életvezetésünk megalapozottságát és biztosíthatja eredményességét. Megerősödhet bennünk az életszeretet és az élet megbecsülése.


Életünket az élet alaptermészetével egyező, felemelő irányba állíthatjuk.


Másként tekinthetünk a tudatunkra. Felismerhetjük, hogy a tudat arra hivatott, hogy az életet szolgálja.


Megismerhetjük tudatunk központját: Én-ünk mibenlétét. Önismeretünk magasabb szintre emelkedhet. Felfedezhetjük legmélyebb önazonosságunkat. Magunkra találhatunk.


Felfedezhetjük, hogyan szabadulhatunk meg az elidegenedéstől. Visszanyerhetjük lelki épségünket.


Egészséges, valós képet alkothatunk az Emberről. Megerősödhet bennünk az emberszeretet.


Új fényben érthetjük meg az emberiség jövőjét. Közösség-szeretetünk előtt nagyszerű új távlatok nyílnak.


Felfedezhetjük a társadalom jövőjét: az egészséges társadalmat – az ökológiai társadalmat, amely összhangban áll az emberi természettel, a környezettel, a Természettel, az Élő Nappal és az Élő Világegyetemmel.


Felfedezhetjük a Napistenhit eredeti értelmét és jelentőségét a mai világ számára.


Felfedezhetjük a táplálkozásban rejlő természetes spiritualitást, a napfénnyel belső kapcsolatot teremthetünk.


Felfedezhetjük, hogy az emberiség alkotóereje szoros összegófüggésben áll a naptevékenységgel, és ez tudományosan alátámasztott.


Megérthetjük, miért okoz örömet nekünk, ha ragyog a Nap, és kibontakoztathatjuk ezt az örömérző képességünket.


Megérthetjük, hogy belső világunk mélyén a Mindenség örökélete izzó Napként ragyog. Megerősödhet bennünk a Természet szeretete és megbecsülése. 

Ebben a könyvben a nemzetközi szinten elismert csillagász, Grandpierre Atilla több évtizedes munkával korszakalkotó felfedezésre jutott. A felfedezés lényege, hogy a Nap nem egy merőben passzív gázgömb, hanem olyan élőlény, amely a fizikai tehetetlenséggel dacolva óriási energiákat mozgósít saját tevékenységének fenntartására. Felfedezése váratlan egyezést mutat az ősi tudással, amely szerint a Nap csodálatos szuperélőlény: Napisten, ókori nevén: Héliosz. A könyv új távlatokat nyit a Nap és az élet szeretetének és megbecsülésének történetében. A szerző az élet és a tudat kutatásában olyan világnagyságokkal működött együtt, mint László Ervin, Deepak Chopra és Menas Kafatos.

A könyv angol nyelvű kéziratát elolvasva James Lovelock, aki Gaia című világhírű könyvével megalapozta a Föld élő voltának elméletét, ezekkel a szavakkal ajánlja az olvasónak: „Ez egy ragyogó könyv, melyből a mi saját csillagunk, a Nap fényessége ragyog ránk. A komoly tudós számára alapmű a Naprendszer tudományában.”

Héliosz (könyv) író Grandpierre Attila

 
2 500 Ft
Kedv. ár: 2 250 Ft
Kezdete: 2015.12.03
A készlet erejéig!
-10%
Helvétius élete és munkássága

Helvétius élete és munkássága

 

Kazanlár Emil


Elveim egyedüli bírája az ész és a tapasztalat - írta hajdanán Helvétius, korának filozófusa, akinek megítélése, tanainak elfogadása majd száz évet váratott magára.

Főművét nyilvánosan elégették, őt magát tanainak visszavonására kényszerítették, miközben egyaránt átkozta ki a Sorbonne, a francia király és az egyház is.

Ki ez a férfi, aki könyvelőnek készült, végül költő és gondolkodó lett? Vajon miben rejlik tanainak lényege, amikor az enciklopédisták is befogadták, nemkülönben a szabadkőművesek? Valóban eretnek tanokat terjesztett?

Miért fogadta be II. Frigyes és tagadta ki a francia trónörökös?

Valóban Helvétius hirdette először a kultúra jelentőségét a nemzetállamok kapcsán? Mióta ismeri a magyar olvasó Helvétius gondolatait? Megannyi kérdés, amire választ kap az olvasó e rövid és precíz tematikus kiskátéban.

Helvétius élete és munkássága (könyv) ísó Kazanlár Emil

 
1 490 Ft
Kedv. ár: 1 340 Ft
Kezdete: 2013.06.23
A készlet erejéig!
-10%
Hiedelmek, hagyományok, babonák a világ minden tájáról

Rábai Attila; Rosta Erzsébet


 


A hiedelmek, hagyományok, a múltunkban gyökerező népszokások, ha csökkenő mértékben is, színesítve kultúránkat, jelen vannak mindennapi életünkben. E gyűjtemény azonkívül, hogy útmutatóként és eligazításként szolgál az érdeklődőknek a hiedelmek, népszokások sokaságában, jelentős ismeretterjesztést is nyújt, hisz szórakoztatva bővíti az olvasó ismeretanyagát, észrevétlenül tanít, bevezet a képzeletek szülte sokszínű, érdekes világába, mely remélhetőleg még sokáig kultúránk része marad.

 
5 980 Ft
Kedv. ár: 5 382 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
Holografikus Univerzum

Holografikus Univerzum

Michael Talbot

Holografikus Univerzum című könyv véleményezése:

Az elképzelés, hogy a Világmindenség egy egységes mezőként mind az anyagot, mind a tudatosságot magában foglaló hatalmas hologram, biztosan izgalomba hoz mindenkit, aki már feltette magának az ominózus kérdést: Mi a valóság?" E könyv megválaszolhatja ezt a kérdést, egyszer és mindenkorra, mindenki számára." - Fred Alan Wolf Ph.D. a Megtenni a kvantum ugrást írója és a Mi a ...(füttyöt) tudunk?! című film és könyv sztárja.

"Egy ideje a tudomány közelít a józan gondolkodáshoz, végre elkezdett foglalkozni a tapasztalattal. Megerősíti a széleskörűen elterjedt gyanút, hogy a dolgok sokkal inkább összefonódottak, mint azt a hagyományos fizika keretei valaha is megengedték. A Holografikus Univerzum e folyamat elegáns megerősítése, egy mentőkötél. Segít hidat verni az elme és anyag, köztünk és a Világmindenség többi része között nyílt mesterséges szakadék fölött." - Lyall Watson, a Természetfölötti írója

 

Manapság már mindenki ismeri a hologramokat, a lézerekkel kivetített háromdimenziós képeket. Most, két élenjáró gondolkodó - a Londoni Egyetem fizikusa, David Bohm, Einstein korábbi kedvence, és a világ jelenleg egyik legelismertebb kvantumfizikusa, valamint a Stanford Egyetem idegélettan kutatója, Karl Pribram, modern agyfelfogásunk egyik megalapítója - hiszi, hogy a Világegyetem maga egy óriási hologram, szó szerint egyfajta kép vagy elmeszülemény, amit legalábbis részben az emberi elme hoz létre. Ez a figyelemreméltó újfajta Univerzum-látásmód megmagyarázza nemcsak a fizika mindezidáig megoldatlan rejtélyeit, hanem az olyan titokzatos jelenségeket is, mint a telepátia, testen kívüli élmények, halálközeli élmények, "tisztánlátó" álmok, sőt a vallásos, spirituális élményeket is, mint az egység érzését a Világmindenséggel, valamint a csodálatos gyógyulásokat.

 

"Iszonyú nagy szükségünk van új valóság- modellekre képzeletünk lángra lobbantására, hogy megtudjuk, mi lehetséges, és hogy új látomásokat adjon nekünk a Világmindenségben elfoglalt helyünkről. Michael Talbot Holografikus univerzuma megteszi ezt. Elgondolkodásra késztető, egy ébresztő trombitaszó, egy kalandra hívás. Amennyiben meg akarod tartani az elképzelésed, miszerint a tudomány bebizonyította, hogy "minden gépies", és nincs hely az Univerzumban a tudat, a lélek, a Szellem számára - nos, akkor ne olvasd el ezt a könyvet!" - Larry Dossey, MD., az Ido, tér, orvostudomány szerzője

Holografikus Univerzum (könyv) író Michael Talbot

 
4 500 Ft
-8%
iGeneráció

iGeneráció

Akik közösségi médián és okostelefonon nevelkedtek

Jean M. Twenge

Miért boldogtalanabbak és felkészületlenebbek a felnőtt életre? És ez milyen befolyással van mindenkire...

1995 után születtek.
Okostelefonokkal nőttek fel.
Volt Instagram-oldaluk, mielőtt elkezdték a középiskolát, és nem emlékeznek az internet előtti időkre.
Minden őket megelőző generációtól különböznek.
Tökéletesen tudják, melyik emojit használják egy szituációban, de ha szemtől szembe kerülsz velük, nem biztos, hogy a megfelelő arckifejezést alkalmazzák
Ők az iGeneráció. És megérkeztek.

Érezzük, tapasztaljuk, hogy az iGeneráció valóban nagyon más, de pontosan milyenek ők, a 95 után születettek? Dr. Twenge átfogó kutatása során több mint 11 millió interjút készített a témában. Feltáró munkájának eredményeit azzal a szándékkal osztja meg velünk, hogy jobban megérthessük ezt a sok szempontból különleges, a felnőtté válás kapujában toporgó generációt.

Mivel töltik az idejüket, hogyan viselkednek? Miért nem vágynak jogosítványra? Miért nem költöznek el a szüleiktől és miért nem törekednek anyagi függetlenségre? Egyáltalán, hogyan alakulhatott ki egy teljes generációban az a meglepő hozzáállás, amit a vallás, a szexualitás és a politika iránt tanúsítanak?

Az iGeneráció tulajdonságai és trendjei nemcsak meghökkentők, de józan ésszel ellentmondásosnak is tűnnek. Dr. Twenge könyvét olvasva be kell látnunk, egyre sürgetőbb, hogy megértsük ezeket a fiatalokat. Mert amerre az iGen tart, arra tart a nemzet - és a világ is.

"Mind kétségbeesetten meg akartuk tudni, hogy mit tesz a közösségi média túlzott használata a kamaszokkal. Most hála Dr. Twenge alapos elemzésének, már tudjuk: magányossá, szorongóvá és törékennyé teszi őket, különösen a lányainkat. Muszáj elolvasnod ezt az elragadó könyvet ahhoz, hogy megértsd, miben különbözik az iGeneráció az Ezredforduló-soktól, akiket még csak most kezdtél megérteni."
Jonathan Haidt, NYU-Stern School of Business

"Ha meg akarod érteni, hogyan legyél jó szülője, tanára, vagy hogyan toborozz, hogyan alkalmazz, hogyan hirdess vagy hogyan nyerd el a szavazatát bárkinek, aki 1995 és 2012 között született, akkor el kell olvasnod ezt a könyvet! Az iGeneráció meg fogja változtatni azt, ahogyan a következő generációról gondolkodsz."
Julianna Miner közegegészségügyi professzor, George Mason University

iGeneráció (könyv) író Jean M. Twenge

 
3 900 Ft
Kedv. ár: 3 590 Ft
Kezdete: 2019.01.08
A készlet erejéig!
Indiai éveim   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Indiai éveim

Indiai éveim

Baktay Ervin

A magyar indológia nagy alakja több évet töltött Indiában, ahol a vallásokat, bölcseletet, művészetet és az egyes népcsoportok életét tanulmányozta.

Bejárta Kőrösi Csoma Sándor egykori tartózkodási helyeit, átszelte Indiát a Himalájától egészen Ceylonig.

Indiai éveim (könyv) író Baktay Ervin 

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
3 500 Ft
Nincs raktáron
-10%
Inka beavatás avagy a puma ébredése

Inka beavatás avagy a puma ébredése - Spirituális útikalauz

 

James Arévalo Merejildo, Mallku

Inka beavatás avagy a puma ébredése című könyv fényt derít mindazon ősi csillagászati jelenségekre, melyek mind a mai napig bizonyos helyeken (az Andokban) és időpontokban jelen vannak és megfigyelhetők. Az Andoki időszámítás szerint új ciklus, a Tizedik Pachakuti beköszöntével egy újfajta emberi tudatosság ébredése vette kezdetét Földünkön. Az Amauták (Mesterek) még egyszer, utoljára szólnak hozzánk. Lassú és méltóságteljes hangon békére utasít bennünket Wiracocha (a Nap Atya) és Pachamama (a Földanya), megszólítva mindazok szívét, akik egy új, egységes korszak megteremtésére születtek.

Inka beavatás avagy a puma ébredése könyv) írójaJames Arévalo Merejildo, Mallku

 
2 960 Ft
Kedv. ár: 2 660 Ft
Kezdete: 2013.06.05
A készlet erejéig!
-10%
Isten az agyban

Szendi Gábor

 

Az ember hittörténetének tanulmányozása, vagy a könyvben ismertetett tudományos kutatási eredmények egyaránt azt bizonyítják, hogy a hit előrehuzalozottan ott van agyunkban, s az emberi lélek úgy tűnik, akkor tud hatékonyan működni, ha a hit mozgatja. A hit mindent átható jellege meghatározza egy ember gondolkodását, viselkedését, érzéseit. Hit nélkül nincsenek célok, nincs erkölcs, hit nélkül az ember csak vegetál. A hit mindenki beépített gyári tartozéka, mondhatni alapfelszereltség.

 
2 940 Ft
Kedv. ár: 2 650 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
Isten jelenlétének felfedezése

Isten jelenlétének felfedezése

Dr. David R. Hawkins

A szerző Dr. David R. Hawkins sorozatban megjelent könyvei közül e hatodikban végső formába önti és még világosabbá teszi a „Megvilágosodás” állapotának valódi mibenlétét, lényegét. Bár a magyarázat és a kontextusba helyezés végett az író a tudatkutatáshoz folyamodik, ez elsősorban a komoly spirituális keresőnek szánt tankönyv. Olyan információkat fed fel, amelyekről csak azok tudnak, akik az egón felülemelkedve megvilágosodtak. Nem más ez, mint az „én”-től az „Én”-ig vezető belső út, és az egymást követő állapotok leírása az olvasó Megvilágosodását szolgálja. A misztikus szubjektív állapotait mindig nagy érdeklődés övezte, de a történelem során eddig még nem tisztázták annyira, amennyire ez a félig-meddig önéletrajzi beszámoló teszi. Ez a leírás egyben kezünkbe adja azt az eszközt is, amellyel e ritka állapotok azonosíthatók, és bemutatja a Spirituális Igazság alapvető sajátosságait. Egyházi doktrínák és vallásos hitrendszerek nélkül, példátlanul világosan fedi fel a teljes Spirituális Igazság színtiszta, őseredeti esszenciáját. Tisztázódik, hogy csak azt „ismerjük” igazán, „amik vagyunk”, nem azt, „amiről tudunk”. Az is nyilvánvalóvá válik, miért kezdődik és végződik Dr. Hawkins minden könyve azzal, hogy Gloria in excelsis Deo!

Isten jelenlétének felfedezése (könyv) író Dr. David R. Hawkins

 
3 900 Ft
-10%
Istenek kenyere

Istenek kenyere

Kutatás az igazi Tudás Fája után - Növények, szerek és az emberi evolúció története

Terence McKenna

Terence McKenna amerikai filozófus, pszichonauta, kutató, előadó és számos könyv szerzője is egyben. Érdeklődésének középpontjában az emberi tudatosság, a nyelv, a pszichedelikus szubsztanciák, az emberi társadalmak evolúciója, az alkímia és a földönkívüli létformák vizsgálata állt. Az Istenek kenyere című könyvében Terence McKenna az emberi evolúció és szerhasználat történetének egy újszerű megközeleítését vázolja fel. Feltételezése szerint kb. 100 000 évvel ezelőtt az Afrikában élő embercsoportok táplálkozása kiterjedt az akkoriban lényegesen több csapadékot kapó Szahara területén élő hallucinogén trágyagombák (Psilocybe sp.) fogyasztására is, amely lehetővé tette a nyelvi és kognitív készségek fejlődésének robbanásszerű felgyorsulását és az emberi agy méretének jelentős megnövekedését, egyszóval szerepet játszott a modern ember, a Homo sapiens kialakulásában is. A későbbi korok és kultúrák a szerhasználat ot különféle indoklások szerint támogatták avagy tiltották, ennek alapján alakult ki jelenlegi önképünk is. De vajon tudjuk-e, hogy most kik vagyunk és tudunk-e változtatni rajta?

Istenek kenyere (könyv) író Terence McKenna

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
3 950 Ft
Kedv. ár: 3 555 Ft
Kezdete: 2014.02.14
A készlet erejéig!
Jel jel jel avagy az ABC 30.000 éves története

Jel jel jel avagy az ABC 30.000 éves története

Varga Csaba

Varga Csaba e meglepő művéről sok szó esik majd az egész XXI. században - és azután is, sokáig. ...ő a szellem régi, elfeledett világrészeit tárja fel. És megmutatja, hogy egyetlen szempillantás alatt megértjük őket, mintha visszaébrednénk egy régi álomba. Meglepő logikával ránk bizonyítja, hogy tudtunk írni már 30000 évvel ezelőtt. Diurnus, a szerző meghökkentően érdekes könyvében azt veszi alapul, hogy a rovásírás minden írás alapja, még az egyiptomi és kínai írások is ebből alakultak ki. Mindezt olyan egyszerű logikával és szellemi szigorral bizonyítja be, hogy meg sem fordul a fejünkben megcáfolni.

Jel jel jel avagy az ABC 30.000 éves története (könyv) író Varga Csaba

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
3 600 Ft
-8%
Jezsuita spiritualitás

Jezsuita spiritualitás

 

Gyakorlati útmutatás a hétköznapi élethez

 

James Martin


„A Szent Ignác által kínált út arra irányul, hogy az ember rátaláljon a szabadságra: hogy tudjon szabadon azzá válni, akivé lennie kell; hogy szeressen, és elfogadja mások szeretetét; hogy jó döntéseket hozzon; s hogy megtapasztalja a teremtés szépségét és Isten szeretetének misztériumát.” – írja James Martin amerikai jezsuita szerzetes hazájában nagy sikert aratott könyv bevezetőjében.  Amellett, hogy rövid áttekintést nyújt a jezsuita rend történetéről és lelkiségéről, a „megtalálni Istent mindenben” szentignáci alaptanítás szellemében elsősorban praktikus kérdésekre helyezi a hangsúlyt. Életvezetési tanácsai a mindennapi élet szinte minden fontos területét lefedik; a munka, a hivatás, a szeretet, a barátság, a szenvedés, az imádság vagy éppen a döntési helyzetek egyaránt helyet kapnak a könyvben. Gyakran humorral és öniróniával fűszerezett mondanivalóját sok-sok példával teszi szemléletessé. Nemcsak a szentek és más szerzetesek életéből merít, hanem saját életútjának válságait, tépelődéseit, felismeréseit, felemelő pillanatait is megosztja az olvasóval.

 
3 900 Ft
Kedv. ár: 3 590 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
Kilenc dimenzió alkímiája   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Kilenc dimenzió alkímiája

Kilenc dimenzió alkímiája

Plejádi tanítások a dimenziókról és 2012-ről

Barbara Hand Clow - Gerry Clow

A bámulatosan izgalmas kötet a Plejádokról származó Satya Istennő által bemutatott kilenc dimenzió gyakorlati megtapasztalását tűzte ki célul. Útmutatásainak köszönhetően hétköznapi életünkben is felfedezhetjük a többdimenziós valóságot. Meditációkkal segíti, hogy energetikailag kiépítsük testünkben a tudat kilenc dimenziójának alapjait, és elénk tárja 2012. december 21-ének - a maya naptár utolsó napjának - valódi jelentőségét: elmondja, mit kell tudnunk ahhoz, hogy mind fizikai, mind szellemi szinten megkezdhessük a felkészülést a dimenzióváltásra.

Kilenc dimenzió alkímiája (könyv) írók Barbara Hand Clow - Gerry Clow

 
3 990 Ft
Nincs raktáron
-10%
Kódfejtés

Kódfejtés

Az ókori rejtjelektől a kvantumkódokig

Al Cimini

Mindenkinek vannak titkai, amiket meg szeretne őrizni. Nem volt ez másként a múltban sem. A tudás birtoklásán sokak élete és birodalmak sorsa múlott. Mindig voltak hát olyanok, akik el akarták lopni mások ismereteit. Egyes dolgokat azonban el kellett mondani másoknak, például parancsot kellett osztani, de úgy, hogy csak azokhoz jusson el, akikre tartozott. Akinek ez sikerült az diadalmaskodott, akinek nem az az életével fizetett.
A titkolódzók és a kódtörők versenyfutása ma is tart. Mi már a szuperszámítógépek és a kvantum-kódok korszakában élünk. Közben egyes tinédzserek a laptopjukról törik fel a legvédettebb katonai rendszereket.
Ez a könyv - bemutatva a legizgalmasabb kódfejtések, feltörések történetét - nem csak arról szól hogyan jutottunk idáig, de - a titkosírás és a kódfejtés legfontosabb ismereteinek átadásával - megtaníthat arra is, miképp védhetjük meg a saját titkainkat.

Kódfejtés (könyv) író Al Cimini

 
4 500 Ft
Kedv. ár: 4 050 Ft
Kezdete: 2018.05.17
A készlet erejéig!
Kolbrin Biblia

Kolbrin Biblia

Arany László 

Az emberiség rendkívül ősi szövegeibe enged bepillantást ez a kötet, amelynek egy része akkor íródott, amikor még a ma ismert emberi faj nem is élt a Földön. 

gyűjtemény hasábjain megelevenedik a sok ezer éves, esetenként a mérhetetlen távoli múlt ködébe vesző ember: hétköznapi élete, gondolkozása, törvénykezése, bölcselete, a világról alkotott felfogása. A Teremtésről vallott elképzelése; a szférák rendszerének működéséről, az ember hármas felépítéséről, Istenről, a Szent Szellemről, és az anyagi Világegyetemekről.

Kibontakoznak előttünk a nagy próféták tanításai, az életfelfogásuk, az Ember Útjáról vallott elképzelésük. Megismerhetjük a Pusztító által kiváltott katasztrófák sorát, amelyek között a Vízözön csupán egyetlen epizód volt. A tizenegy könyvből álló szöveggyűjtemény utolsó kötetéből pedig Jézus Britanniai utazásairól olvashatunk.

Kolbrin Biblia 21. sz. Mester Kiadása tartalmazza annak a 11 történelmi és profetikus kötetnek a hiteles másolatát, melyek korábban A Kolbrin néven voltak ismertek. A Kolbrin Biblia a Szent Biblia számos történetét más megközelítésben tárgyalja, továbbá egyéb, bölcsességet tartalmazó szövegeket is magában foglal.

Bő 2000 évvel ezelőtt a világtengerek urai a föníciai hajósok voltak. Ők működtették a legfejlettebb hajóflottát, óceánjáró hajókkal járták be az egész világot. Mielőtt a Római Birodalom a bukásukat okozta volna, kereskedelmi útvonalaik behálózták a Mediterrán térséget és túlnyúltak azon, végig Nyugat-Európa partjain, egészen Britannia északi részéig.

A föníciaiak papiruszt importáltak Egyiptomból és eladták külföldre, közte az ősi, bölcsességeket tartalmazó szövegeket is. Így történt, hogy A Kolbrin Biblia, avagy ahogy akkoriban hívták, „A Nagy Könyv” számos kötetét eljuttatták kereskedelmi kapcsolataikhoz.

Az egyetlen példánya A Nagy Könyvnek, amely túlélte az ezredfordulót, az a kötet volt, amelyet Kr.e. az I. században vittek a föníciaiak Britanniába. Sajnálatos módon, a legnagyobb része megsemmisült 1184-ben, amikor a Glastonbury Apátságot felgyújtották. A támadást az Apátság ellen II. Henrik angol király rendelte el, miután az Apátság papjait misztikus eretnekséggel vádolta meg. Életüket féltve az Apátság kelta papjai elmenekültek és elrejtették A Nagy Könyv maradványait. 

Ezt követően a megmaradt föníciai fordításokat átírták bronzlemezekre, és rézborítású faládákba helyezték. Ennek az erőfeszítésnek az emlékét őrzi „A Bronzkönyv” elnevezés.

A 18. században A Bronzkönyv kelta bölcsességekkel egészült ki, s kezdték el A Kailedy Könyv, majd A Kolbrin Biblia néven emlegetni.

Angol nyelven kívül,kizárólag magyarul olvasható és tanulmányozható e felbecsülhetetlen értékű és mondanivalójú ősi írások.

A kötet fordítója (többek között), a Teljes Nag Hammadi Gnosztikus Könyvtár és Barnabás Evangéliumának magyar nyelvre ültetője: Arany László

 

Ősi figyelmeztetés egy jövőbeli szörnyűségre?

A Kolbrin Bibliaként emlegetett irat legalább 3600 éves. Az első része azonban nagyjából akkor íródhatott, mint az Ószövetség is.

De vajon kik írhatták, és miért? Sokak szerint ez a Biblia egy rejtett betekintést is ad egyben a piramisok építőinek elméjébe.

A Kolbrin Bibliában azonban ennél is többről van szó, és egy olyan borzalmas titokról, mely egy jóslatot vetít előre a világvégéről.

A Kolbrin Biblia 11 különálló könyvből áll. Az eső ötöt egyiptomiak írták meg, a többit pedig későbbi kelta papok.

Magát a Bibliát eredetileg Angliában fedezték fel korábban, és bár még ma is kérdéses a hitelessége, egyre több történelmi kapcsolat találnak hozzá, így nagy valószínűséggel valódi iratról lehet szó.

A Kolbrin Biblia egy hátborzongató titokra utal, mely az egész történelmünket megváltoztatná, és megpecsételné az emberiség sorsát.

Arról van szó, hogy a benne lévő szövegekből az derül ki, hogy egyfajta kozmikus katasztrófát fog szenvedni a Földünk. Hogy ez pontosan mit takar, nem egyértelmű. Ahogyan az sem, hogy pontosan mikor is.

Egyes értelmezések szerint ez nem lesz más, mint egy kozmikus, nagyon nagy erejű napvihar, azaz napkitörés, mely elérve a bolygónkat a teljes infrastruktúránkat tönkretenné.

Mások szerint pedig egy váratlan, viszonylag gyorsan lezajló pólusváltás lesz a világvégének kezdete, melynek során az élővilág - és az emberiség - 90%-a kihalna.

"Azokban a napokban az emberek előtt lesz a Nagy Könyv, a bölcsesség feltárul, a keveseket összegyűjtik, hogy legyenek készen, ez a próba órája. A rettenthetetlenek (bátrak) túlélik..." - Kéziratok 3:10

Rengeteg olyan katasztrófára utaló jelet mutat be a Kolbrin Biblia, amik már bekövetkeztek, és valósak voltak a sejtések, és a szövegek leírásai.

Akadnak azonban olyan jelenségek, melyek még nem következtek be, ezek várnak ránk feltételezhetően a végidőkben.

A Kolbrin Bibliát a klasszikus Keresztény Bibliával párhuzamos írásként tartják számon, amely olyan lenyűgöző részleteket tartalmaz, melyek az Özönvizet és az Exodust érintik. Egyfajta útmutató, és előzetes arról, mi fog történni az emberiséggel a következő nagy kihalás esetén.

"Mikor az évszázadok elmúlnak, egyes törvények a csillagokat követik az égen. Útjaik változnak; mozgás és nyugtalanság van, már nem állandóak, és egy nagy fény jelenik meg vörösen az égen." - Kéziratok 3:3

Ez szintén arra utaló részlet, hogy egy kozmikus katasztrófával fogunk szembenézni, ami talán az utolsó les a Földön.

Ugyanis nincs egyértelmű utalás arra vonatkozóan, hogy a világ ezt a nagy "világégést" túléli-e.

"Az emberek szétszóródnak őrületükben. Hallani fogják a Pusztító trombitáját és csatakiáltását, és a barlangokban keresnek menedéket a Földön." - ez szintén arra utal, hogy a pólusváltás, vagy kozmikus napvihar következtében a mágneses mezők ideiglenesen meggyengülnek.

Ezáltal rengeteg káros sugárzás hatol be a légkörbe, elérve a felszínt, ahol gyakorlatilag öngyilkosság lesz tartózkodni, így a fennmaradó emberiség barlangokba, földalatti világokba kényszerül.

Kolbrin Biblia (könyv) Arany László 

 
9 990 Ft
Kőrösi Csoma Sándor   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Kőrösi Csoma Sándor

Kőrösi Csoma Sándor

1984. jó állapotú antikvár példány

Baktay Ervin

Kőrösi Csoma Sándor társtalan jelenség nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi tudomány történetében is. Alig több mint harmincévesen egy délibáb nyomán indult el keleti útjára, hogy felkutassa a magyarság őshazáját. Eredeti célját ugyan nem érte el, de fáradozása mégsem volt hiábavaló: ő volt az első európai, akinek sikerült behatolni a tibeti kultúra ismeretlen világába.

„Elhatároztam, hogy elhagyom hazámat, s Keletre jövök, s ahogy csak lehet, biztosítván mindennapi kenyeremet, egész életemet oly tudományoknak szentelem, melyek a jövőben hasznára lehetnek az európai tudós világnak általában, és különös világot vethetnek bizonyos, még homályban lévő adatokra nemzetem történetében.” - Lehetséges, hogy ezeket a szavakat mormolta Körösi Csoma Sándor 1840 tavaszán kalkuttai tudományos intézetének egyik fala előtt, ahol modellt kellett ülnie. Schöfft Ágoston, magyar festőművész ugyanis ott kereste fel őt, és megalkotta róla az egyetlen hiteles képet. Schöfft Ágoston európai egyetemeken tanult festészetet. Akkor még divat volt az ilyesmi, az összes orientalista, zeneszerző, író, orvos kötelességének érezte, hogy minél több egyetemet végigjárjon, minél több tudást szívjon magába, és ez által sok nyelvet meg is tanult.

Kőrösi Csoma Sándor (könyv) író Baktay Ervin

 
3 290 Ft
Kövület biblia   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Kövület biblia

Kövület biblia

antikvár példány két szines oldal össze van ragadva

Helmut Mayr

Kövület biblia (könyv) író Helmut Mayr

 

 

 
3 300 Ft
Kozmikus hologram

Kozmikus hologram

Belső formálás a Teremtés Központjában

László Ervin előszavával

Jude Currivan PhD

Ez a könyv egy tour de force. Azt kérdezi, hogy ha univerzumot csinálnál, akkor miből csinálnád? És hogyan raknád össze a szükséges részeket? Ezek olyan kérdések, amelyeket tortasütés közben is kérdezhetünk. Ezek a „mit és a „hogyan kérdései, amik mindazon dolgokra vonatkoznak, beleértve az univerzumot is, amelyek ilyen dolgokból állnak.

De a könyv olvasása sokkal több, mint egy szellemi időtöltés. Ez komoly: teljes információkkal szolgál arra, hogy mi van a világban, és hogyan függnek össze a dolgok. Ez az egyik leginkább információgazdag anyag, amelyet valaha is olvastam. Olyan, mintha megkapnánk a tökéletes sütemény receptjét. De ez a recept a tökéletes univerzum készítésére szolgál. Nem lehetett volna ennél ambiciózusabb vállalkozás.

Mégis kiderül azonban, hogy létezik egy még ambiciózusabb vállalkozás, és ez a könyv foglalkozik vele. Nem csak azt kell megtalálni, hogy mi az univerzum, és hogyan van összerakva, hanem hogy miért. Ez a „miért az univerzumban való létünkre vonatkozik; a létezésünk jelentését és célját kérdezi meg. 

Megtanuljuk, hogy a „miért kérdés nem egy transzcendentális entitáshoz szól, vagy nem egy ad hoc feltevés a valóság természetéről. Lehetővé teszi, hogy ésszerű választ találjunk a tudomány kibővített határain belül. 

Ez a könyv határozott „aha élményt ad nekem. Miközben sok olyan tényt és elméletet ismerek, amiről beszél, itt új megvilágításban fedeztem fel őket. Ez a tökéletes aha élmény: megvilágítja nemcsak a megértésem, hanem minden dolog, és a készítő mester alapvető természetét is.

A kosmos az eredeti görög értelemben a „rendelt egészet jelenti. Az ebben a könyvben kínált mélyebb perspektíva szerint a kozmosz, mint szerves, egymással összefüggő egész, a helyszíneken alapul, amelyek a 21. századi tudomány legmodernebb felfedezéseiben gyökereznek. 

A Kozmikus Hologram feltárja azokat az információkat, amelyek tökéletes univerzumot hoztak létre - a mi univerzumunkat. Arra bátorítja az olvasót, hogy kóstolja meg a Jude Currivan által kínált koherens kozmikus tortát. Jó étvágyat kívánok hozzá! Ez egy olyan ünnep lesz, amire minden nyitott és intelligens olvasó emlékezni fog.

Kozmikus hologram (könyv) író Jude Currivan PhD
 
4 500 Ft
Kozmikus kapcsolatok

Kozmikus kapcsolatok

A harmadik évezred világképe

László Ervin

Döbbenetes szintézis! A szerző László Ervin a legalapvetőbb kérdésekhez nyúl hozzá, amelyek évezredek óta nyugtalanítják az emberiséget. Sorra veszi a tudásunkat a kozmoszról, az anyagról, az életről és a tudatról, …

Aki szeretné megismerni korunk tudományos eredményeinek elszórt mozaikkockáit, döbbent tanúja lehet, miként bontakozik ki ezekből egy új, egységes világkép.

Kozmikus kapcsolatok (könyv) író László Ervin

 
2 990 Ft
Közmondások

Közmondások

3000 magyar közmondás és szójárás betűrendes értelmező dióhéjszótára

Bárdosi Vilmos, Kiss Gábor

Mindenki ismeri az Aki másnak vermet ás, maga esik bele vagy az Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér szemléletes közmondásokat. Ugyanígy senki előtt nem ismeretlenek a következő szójárások sem: Egyik kutya, másik eb vagy Több is veszett Mohácsnál. A legismertebb 100-150 közmondást sokan használják is beszédjük színesítésére. Azonban a leggyakoribbak mellett számos olyan közmondás is van a magyar nyelvben, amelyeknek jelentése nem mindenki számára világos. Kötetünk 3000 közmondás és szójárás pontos jelentését adja meg. Így amellett, hogy behatóan megismerhetjük nyelvünknek ezeket a „virágait'', azt is elérhetjük, hogy csak olyankor használjuk valamelyiket, amikor az pontosan az adott beszédhelyzethez illik. 

Közmondások (könyv) író Bárdosi Vilmos, Kiss Gábor

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
1 490 Ft
Kristálykoponyák

Kristálykoponyák

Joshua Shapiro

A világ legátfogóbb kézikönyve az emberi civilizáció jövőjét rejtő titokzatos képződményekről

A dalai láma szerint a titokzatos kristálykoponyák kommunikációs csatornák más dimenziókba. Olyan komputerek, amelyekben tárolva van múltunk, jelenünk és jövőnk. Vajon miért pont a mi időnkben bukkantak fel?

Kristálykoponyák (könyv) író Joshua Shapiro

 
3 900 Ft
-10%
Krisztus és a Maja naptár

2012 és az Antikrisztus eljövetele

 

Kevin Dann, Robert Powell

Jelentős vita bontakozott ki a maja naptár és "2012" rejtélyének megfejtése körül. A csillagászok és etnológusok elvetik a modern értelmezéseket, mint valamiféle "New Age" tündérmeséket. A "látnokoknak" - mint José Arguelles, Carl Johann Calleman és Daniel Pinchbeck - fenntartásaik vannak az ősi emberek profetikus hagyományainak tudományos kutathatóságát illetően, miközben egyes kutatók kritizálják mindazt, amit felületes gondolkodásnak, felfokozott várakozásoknak, és a küszöbön álló, felgyorsult lelki evolúció lelkes kiáltványainak látnak.

A szerzők úgy közelítik meg 2012 jelentőségét, hogy mind a történelmi, mind a mai kulturális történéseknek szellemi szempontok előtérbe helyezésével próbálnak a mélyére hatolni.

 
3 450 Ft
Kedv. ár: 3 105 Ft
Kezdete: 2013.04.08
A készlet erejéig!
 


Sorrend: