Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Termék részletekLelki köldökzsinór

Lelki köldökzsinór
3 490 Ft

Lelki köldökzsinór - Beszélgetések a kisbabámmal

Hidas György - Raffai Jenő - Vollner Judit

Létezik egy olyan módszer, az anya-magzat kapcsolatanalízis, amelynek segítségével az édesanyák és méhükben növekedő babájuk között egyfajta láthatatlan kötelék, lelki köldökzsinór jön létre. Mind az anya, mind a baba, mind a kezelésben résztvevő orvos számára leírhatatlanul gyönyörű érzés, amikor láthatóvá válik a láthatatlan, s a jelzéseket szállító lelki köldökzsinórón keresztül a testi-lelki egészséget veszélyeztető traumák gyógyíthatóvá válnak.

Napjainkra bebizonyosodott, hogy az ember lelki élete nem a születés, hanem a fogantatás pillanatával kezdődik. Az anya belső világának minden rezdülése érinti a baba testét és lelkét: lelki köldökzsinór köti össze az anyát magzatával. Az anyaméhben szerzett tapasztalatok kihatnak az ember testi-lelki fejlődésére, személyiségére, társadalmi kapcsolatai milyenségére.

Két magyar pszichoanalitikus, Hidas György és Raffai Jenő dolgozta ki az anya és magzata kapcsolatteremtésének módszerét, az anya-magzat kapcsolatanalízis, amely során olyan mély kapcsolat jön létre anya és magzata között, amelyben az érzelmek megoszthatóvá válnak, ezáltal a kapcsolat szabályozhatóvá, differenciálttá és harmonikussá tehető.

Mértékadó tudományos körök azt állítják, hogy a pszichoanalízis bevezetése óta ez a legnagyobb "találmány" a pszichológia területén. A kapcsolatanalízis nemzetközi elismertségét bizonyítja, hogy Raffai Jenőt meghívták egy az ENSZ által 2001-ben felkért 12 tudósból álló bizottságba, amelynek feladata, hogy a gyermekek évtizede alkalmából a tagállamoknak ajánlható nevelési programot dolgozzon ki a béke és erőszakmentesség nevében.

A Lelki köldökzsinór - Beszélgetések a kisbabámmal könyv első részében Hidas György és Raffai Jenő a magas színvonalú tudományos ismeretterjesztés kritériumainak eleget téve közérthetően, olvasmányosan, végig intellektuális izgalomban tartva az olvasót ismertetik a születés előtti pszichológia gyökereit, kutatásokat és eredményeket, valamint magát a kapcsolatanalízist, mint módszert.

Sokat mondanak a fejezetcímek is:
- Az intelligens magzat
- A magzati élet vizsgálata ultrahanggal
- Az anyai stressz és szorongás hatása a magzatra és a gyermekre
- A nem kívánt terhességek késői hatása
- A magzati lélek a pszichoanalízis tükrében
- A tudattalan megközelítése
- Az anya-magzat kapcsolatanalízis mint módszer

A könyv második részében anyák vallanak a kapcsolatanalízis során megélt gyönyörűséges vagy éppen fájdalmas élményeikről, magzatukkal való kapcsolatukról. Döbbenetes példák olvashatók arról, hogyan lehet biológiainak tekintett folyamatokba a kapcsolatanalízis segítségével beavatkozni. Az anyák valamennyien úgy érezték, hogy a várandósság alatt kialakult mély kapcsolatnak köszönhetően a születéskor ismerősként köszönthette egymást anya és gyermeke.

A rendkívül izgalmas, személyes hangú beszámolókat Vollner Judit jegyezte le.

Lelki köldökzsinór - Beszélgetések a kisbabámmal (könyv) írók Hidas György - Raffai Jenő - Vollner Judit 

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 


Ezokönyvek Keleverustól webárúház