Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Termék részletekAz ember és szimbólumai

Az ember és szimbólumai
6 500 Ft

Az ember és szimbólumai 

C.G. Jung

Álom és valóság csodás találkozását örökíti meg Az ember és szimbólumai című könyv, mely nemcsak az önmagunkról szóló ismeretek tartományait csatolja már kialakult világképünkhöz, hanem lényeglátó és élvezetes összefoglalását is adja századunk egyik legnagyobb pszichológusa, Carl Gustav Jung gondolatrendszerének. Jung kapcsolódása a freudi tanokhoz közismert. Kevesen tudják viszont, mi az a nagyon lényeges különbség, mely a két tudós mentalitása között megmutatkozik.

Freud számára az álom vágyteljesítés, ezzel szemben Jung az álmokban a "tudattalan önkifejezéseit" véli felfedezni. Az álomszimbólumok véleménye szerint egy olyan psziché megnyilvánulásai, amely a tudatos lélek felügyeletén kívül esik. Az organikus és pszichés növekedés elveiben nincs különbség. "Amint a növény virágot hajt, úgy hozza létre a lélek a maga szimbólumait. Minden álom ennek a folyamatnak a bizonyítéka."

Az ember és szimbólumai 

című könyv az egyes szimbólumok értelmezése, és eredetének bemutatása mellett az egyetemes kultúrtörténetet átfogó kalauzként is szolgál.

Az ember és szimbólumai (könyv) írója Carl Gustav Jung

 


Ezokönyvek Keleverustól webárúház