Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Termék részletekHogyan szolgálja a halál az életet?

Hogyan szolgálja a halál az életet?
2 500 Ft

Hogyan szolgálja a halál az életet?

Búcsú és halál a családfelállításban

Thomas Schäfer

Halál nélkül mit sem ér az élet! - így végződik egy afrikai mese a hős hosszas tépelődése és szenvedése után. Az élet és a halál összetartozik; és aki helyesen viszonyul a halálhoz, egyben az életét is szolgálja. Aki fél a haláltól, legtöbbször az élettől is fél. Aki teljes szívvel elfogadja az életet a mélypontjaival és csúcspontjaival együtt, az a halált is békével fogadja.

Ha a halállal való találkozásba bevonjuk a mesék bölcsességét, mélyebben behatolhatunk az elmúlás világába. A mesékben megszokott dolog, hogy megjelenik a halál. A vele találkozó mesealakok úgy beszélgetnek vele, mint "ember az emberrel" - akár a családfelállítás során.
Ebben a könyvben sok történet szerepel nehéz emberi sorsokról, amelyek sajátságos módon összecsengenek az előttük bemutatott mesékkel. A családfelállításokban láthatóvá válik, hogy a halál és az elmúlás valóban befolyásolja a mindennapi életünket, sőt az ott végzett munka a halottak lelkivilágára is visszahat.

Thomas Schäfer szakterülete a pszichoterápia és a családfelállítás - könyvében sokéves tapasztalatára támaszkodva mutatja be a családfelállítás során a halál témakörében előforduló legfontosabb kérdéseket:
-Testvér, gyermek halála a családban
- A szülők halálos betegsége
- Az idős és elhunyt szülők tisztelete
- A házastárs halála
- Beleavatkozás az emberi sorsba
- A gyász

Hogyan szolgálja a halál az életet? (könyv) író Thomas Schäfer


Ezokönyvek Keleverustól webárúház