Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Termék részletekBolygóépítők

-10%
Bolygóépítők
3 300 Ft
Kedv. ár: 2 970 Ft
Kezdete: 2019.01.31   A készlet erejéig!

Bolygóépítők

 

Pápai T. Simon

 

Egy átlag polgár felháborodik, ha felfogásával összeegyeztethetetlen, amit környezetében tapasztal. Panaszkodik, tüntet, vagy dühében maga is rombol. Charles Astor mérhetetlenül gazdag, ráadásul hasonló helyzetű barátok segítik abban, hogy egy másik- élhetőbb - világot építtessen a világűrben, miközben e tevékenység még hasznot is hoz a sajátos vállalkozás számára. A hatalmas feladat sokrétű szervezést kíván, hátráltatók, néha ellenségek leküzdését. A Bolygóépítők című sci-fi az ötlettől a megvalósulásig mutatja be a folyamatot, kérdések és lehetséges válaszok sokaságával.

A Bolygóépítők című könyvet a fenntartható fejlődés kérdéskörével kapcsolatos kételyek hívták életre. A történet főhőse úgy véli, nincs mód tömegméretben megállítani a pusztulásba rohanást, de egyes kiválasztott keveseket ki lehetne menteni a szemét és kosz földi világából, a vallási, etnikai torzsalkodások, az erőforrások birtoklásáért folyó kíméletlen, embertelen harc helyszíneiről. Az egyre fejlettebb technika lehetővé teszi aszteroidák begyűjtését, nyersanyag-feldolgozók világűrbe telepítését, a termék jó pénzért értékesíthető, a melléktermékből pedig űrtelepülések építhetők. Kiket érdemes, kiket szükséges kimenteni, hogy az emberi faj fennmaradhasson akkor is, ha a földi összecsapások várható következménye nagyon hamar ember-milliárdok megsemmisülését eredményezi? Mi a család jövője, miként alakulhat férfi-nő kapcsolata, szükséges-e bank, biztosító, börtön, egyház és papság, milyen államforma teszi lehetővé a megfelelő társadalmi és egyéni boldogulást, milyen egyéni életcélok és lehetőségek kínálkoznak egy ember építette világ lakói számára? A tapasztalt, dúsgazdag üzletember - hasonlóan borúlátó, dúsgazdag barátaival összefogva - megvalósítja tervét, miközben számtalan veszélyt, ellenséges próbálkozást kell hárítania.

A szerző Pápai T. Simon magyar-történelem szakos, jelenleg is tanító középiskolai tanár. Diplomáit részben a Pécsi Tanárképző Főiskolán, részben az ELTE Bölcsészettudományi Karán szerezte. Bolygóépítők című könyvében sok a történelmi hivatkozás, de a műszaki ismeretek iránt érdeklődők is hasznos információkhoz juthatnak.

Bolygóépítők (könyv) író Pápai T. Simon


Ezokönyvek Keleverustól webárúház