Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Termék részletekMitől beteg a világ?

Mitől beteg a világ?
3 300 Ft

Mitől beteg a világ?

Ruediger Dahlke

Mitől beteg a világ? A modern mítoszok jövőnket veszélyeztetik

Milyen mítoszok, milyen elgondolások vezettek ehhez a „beteg világhoz”? Mi a bajunk? A   Mitől beteg a világ? című könyv ben Ruediger Dahlke által adott válaszok mindenkit képessé tesznek korunk kórtüneteinek felismerésére, valamint arra, hogy egy konstruktív élet megteremtésének reményében levonja a szükséges következtetéseket.

Az orvos és terapeuta szerző Ruediger Dahlke a modern kor problémáinak és jelenségeinek elemzésére vállalkozik, s számos példa kapcsán azokkal az alapfelvetésekkel, paradigmákkal, illetve mítoszokkal száll vitába, amelyek egymással és a természettel való kapcsolatunk alapját képezik. A Mitől beteg a világ? című könyv ben Ruediger Dahlke kimutatja, hogy életünket egyoldalúan az a férfias pólus határozza meg, amelyet a kínai bölcselet jang elvként ismer. Az archetipikusan női (jin) minőségek, mint az együttérzés, a szociális tudat, a nyugodt életvitel, a ciklikus mozgás vagy a teremtés bölcsességébe vetett ősbizalom a mi teljesítményorientált menedzservilágképünk számára messzemenően fölöslegesnek tűnik. Dahlke nem elégszik meg az elemzéssel.     

Mitől beteg a világ? című könyv ben a jövő értelmes távlatainak keresésére mutat lehetséges alternatívákat.

Rajtunk áll, hogy lemondással és a  szenvedélybetegségek egyre fokozódó térhódításával reagálunk-e a fenyegetőnek érzett valóságra, vagy pedig hozzáfogunk belső világunk megmunkálásához. Ehhez ad elgondolkodtató kérdéseket Dahlke a Mitől beteg a világ? című könyv ben remélve, hogy az olvasó levonja a szükséges következtetéseket.

Mitől beteg a világ? (könyv) író Ruediger Dahlke


Ezokönyvek Keleverustól webárúház