Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Termék részletekAz én utam a bárányfelhők útja

ANTIKVÁR KÖNYVEK
Az én utam a bárányfelhők útja
3 990 Ft
Nincs raktáron

Az én utam a bárányfelhők útja 

Osho

Mester,miért hívják a te utadat a bárányfelhők útjának?

Röviddel Buddha halála előtt valaki azt kérdezte tőle: „Mi lesz a buddhával, ha elhagyod a testet? A buddha lényege megmarad? Vagy egyszerűen eltűnik a végtelenben?” Ez egy régi, már nagyon sokszor felmerült kérdés. A monda szerint Buddha azt válaszolta: „Mint a bárányfelhő, a buddha eltűnik…” 

Az én utam a bárányfelhők útja, vallja Osho a könyvében

Ma reggel sok bárányfelhő volt az égen... most nincs egy sem. Vajon hová mentek? Hogyan jöttek létre? Hová tűntek el? A bárányfelhő misztikus... megjelenik, majd eltűnik. Mi a bárányfelhő lényege?... Ez az egyik oka annak, hogy utamat a „bárányfelhők útjának” neveztem. De több oka is van, és nem ártana, ha meditálnál ezeken...

 

A bárányfelhőnek nincs gyökere sehol, nem tartozik sehová, vagy akár úgy is mondhatod: a gyökere a semmiben van. Mégis, ott van fenn az égen. A Lét olyan, mint a bárányfelhő: nincs gyökere sehol, nincs oka létezni... nincsenek céljai. Mégis ott van, egyszerűen csak létezik. Létezik, mint rejtély. Nincsenek tervei, nincs semmi célja, csak van; sodródik a végtelenben. Nem kell sehová sem elérnie, nincsenek állomások az útján. Útjának valójában nincs is vége. Nem tudod felizgatni, nem tudsz az útjába állni, mert akárhol is van éppen, pontosan az volt a célja. Megérkezett.

Az én utam a bárányfelhők útja könyv szerzője: Osho

 

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 


Ezokönyvek Keleverustól webárúház

  • Státusz
    ANTIKVÁR KÖNYVEK