Új jelszó kérése

Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Hírek

Osho könyvek


Sorrend:

12

Zarathustra - A táncoló isten

Zarathustra - A táncoló isten

Osho

"Bonyolult egy kicsit az ügy. Nem közvetlenül Zarathustráról beszélek ugyanis, hanem arról a Zarathustráról, akit Friedrich Nietzsche talált ki. Az összes igazán mély gondolatot Nietzsche adja Zarathustra szájába. Úgy használta Zarathustrát, mint valami szimbolikus figurát. Pont úgy, ahogy Khalil Gibran használja Almustafát, aki teljesen a képzelet szüleménye. Nietzsche ugyan egy történelmi figurát választott, de a mód, ahogy használja őt, mégis kitalált. Tehát egyrészt ne feledd, ez itt most Nietzsche Zarathustrája - semmi köze az eredeti Zarathustrához. Másrészt pedig engem nem érdekel, hogy Nietzsche mit gondolt. Éppen úgy használom őt, mint ahogy ő használta Zarathustrát. Ezért tehát nem egyszerű a helyzet. Ez itt az én Nietzschém: Nietzsche az én Zarathustrám."

Zarathustra - A táncoló isten (könyv) író Osho

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
3 900 Ft
A buddha útja

A buddha útja

Osho

Buddha szavai az örökkévaló csendben jelennek meg. És csak akkor érnek el hozzád, ha mély csendben fogadod őket. Ezek a szavak mérhetetlen tisztaságból erednek. ...Az egyszerűség megértéséhez egyszerű szívvel kell rendelkezned, mert csak az egyszerű szív értheti meg az egyszerű igazságot. Csak a tisztaság értheti meg azt, ami a tisztaságból született. Megérett az idő, eljött a pillanat. Az én egész munkám abból áll itt, hogy létrehozzak egy olyan buddhateret, egy olyan energiamezőt, ahol ezeket az örök igazságokat újra ki lehet mondani. Ez egy ritka alkalom. Csak nagynéha, több száz évente adódik ilyen lehetőség. Ne mulaszd el. Légy éber és figyelmes. Ne csak a fejeddel hallgasd ezeket a szavakat, hanem a szíveddel is, lényed minden porcikájával. Lényed egészét járják át e szavak. Ha elég sok ember - mély vágyakozással, óriási vágyakozással, áhítatos szívvel - óhajtja, szenvedélyesen kívánja, akkor a lélek, mely eltűnt a kozmikus lélekben, újra manifesztálódhat, újra megnyilvánulhat millióegy módon.

A buddha útja (könyv) író Osho

 

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 
2 990 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
Az ártatlanság bölcsessége

Az ártatlanság bölcsessége

Osho

Osho - akit a Dalai Láma nagy elismeréssel megvilágosult mesternek tart - újabb könyvében ismét segít átlendülnünk a tudatlanul élt élet nehézségein, megértenünk és megtapasztalnunk a tudatos életet. Tíz írását tartalmazza e könyv olyan témákról, melyeket sosem lehet eléggé megérteni és megismerni - legalábbis az anyagba szorult tudatlanság uralma alatt nem. Az igazság olyan tisztán ragyog, hogy ha egyszer megérted, átalakítja az egész életed. Amint meghallod, megérted. Ha valóban meghallod, akkor nem kérdezed utána, hogy: és most ennek értelmében mit kell tennem, hogy átalakuljon az életem? Maga az igazság az, ami átalakít, ami felszabadít...

Az ártatlanság bölcsessége (könyv) író Osho

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
2 200 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
Az élet misztériumai

Az élet misztériumai

Osho

Osho üzenete pár éven belül a világon mindenütt hallható lesz. Ő volt a legerederibb gondolkodó, akit India valaha adott a világnak. A legmagasabb képzettségű, legbriliánsabb gondolkodású és a legújítóbb mester, akinek mindczek felett veleszületett tehetsége volt a szavakhoz. Hozzá hasonlót hosszú évtizedekig nem fogunk látni még egyet… Az ő vallása az agnosztikusok, a vallás nélküliek vallása.”

Az élet misztériumai (könyv) író Osho

 
3 500 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
Az én utam a bárányfelhők útja   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Az én utam a bárányfelhők útja

Az én utam a bárányfelhők útja 

Osho

Mester,miért hívják a te utadat a bárányfelhők útjának?

Röviddel Buddha halála előtt valaki azt kérdezte tőle: „Mi lesz a buddhával, ha elhagyod a testet? A buddha lényege megmarad? Vagy egyszerűen eltűnik a végtelenben?” Ez egy régi, már nagyon sokszor felmerült kérdés. A monda szerint Buddha azt válaszolta: „Mint a bárányfelhő, a buddha eltűnik…” 

Az én utam a bárányfelhők útja, vallja Osho a könyvében

Ma reggel sok bárányfelhő volt az égen... most nincs egy sem. Vajon hová mentek? Hogyan jöttek létre? Hová tűntek el? A bárányfelhő misztikus... megjelenik, majd eltűnik. Mi a bárányfelhő lényege?... Ez az egyik oka annak, hogy utamat a „bárányfelhők útjának” neveztem. De több oka is van, és nem ártana, ha meditálnál ezeken...

 

A bárányfelhőnek nincs gyökere sehol, nem tartozik sehová, vagy akár úgy is mondhatod: a gyökere a semmiben van. Mégis, ott van fenn az égen. A Lét olyan, mint a bárányfelhő: nincs gyökere sehol, nincs oka létezni... nincsenek céljai. Mégis ott van, egyszerűen csak létezik. Létezik, mint rejtély. Nincsenek tervei, nincs semmi célja, csak van; sodródik a végtelenben. Nem kell sehová sem elérnie, nincsenek állomások az útján. Útjának valójában nincs is vége. Nem tudod felizgatni, nem tudsz az útjába állni, mert akárhol is van éppen, pontosan az volt a célja. Megérkezett.

Az én utam a bárányfelhők útja könyv szerzője: Osho

 

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 

 
3 990 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
Intuíció

Intuíció

Osho

A logikán túli megismerés

Ha ​követed intuíciód belső vezetőjét, nem abban az értelemben leszel sikeres, ahogyan a világ érti a sikert. 
A Te sikeredet a boldogságoddal, az üdvözültségeddel lehet majd mérni: mindegy, mi történik, te boldog leszel. 
Akár azt mondja a világ, hogy kudarcot vallottál, akár sztárt csinál belőled, mit sem számít. Te boldog leszel bármilyen helyzetben.

Mindnyájunknak természetes képességünk az intuíció. Segít rátalálnunk belső vezetőnkre, ezáltal egyéni kiteljesedésünk, fejlődésünk alapja. A társadalmi gyakorlat legtöbbször akadályozza a működését, s az oktatás hatására inkább elhessegetjük a megérzéseinket ahelyett, hogy megértenénk és használnánk. 
Mit tehetünk annak érdekében, hogy ne ássuk alá benső bölcsességünk gyökereit, amelyekből intuíciónk szárba szökkenhetne? Osho szerint az intellektus mögé kell lépnünk ahhoz, hogy kapcsolatba kerülhessünk a magasabb dimenziókkal.

Ahogyan a test spontán működése az ösztön, úgy a lélek spontán működése az intuíció. Az ösztön és az intuíció között az intellektus, a logikus elme épít hidat. A logika aszerint halad, ahogyan az értelem megismeri a valóságot, az intuíció pedig aszerint, ahogyan a lélek megtapasztalja azt. Osho közérthetően, helyenként humorral tárgyalja ezeket a kérdéseket, miközben mindvégig elmélyült marad. Megtanít különbséget tenni az eredeti intuitív felismerés és a „vágyvezérelt gondolkodás” között, így elkerülhetjük a hibás döntéseket és azok kellemetlen következményeit. Rengeteg különleges gyakorlattal és meditációval segít, hogy fejleszteni, táplálni tudjuk természet adta intuitív képességeinket.

Ha – és nagyon fontos, hogy ez a HA érthető legyen számodra – a világ érdekel, akkor a belső vezető nem neked való. 
Ha a lényed belső dimenziója érdekel, akkor a belső vezető, és csakis a belső vezető segíthet.

Intuíció (könyv) író Osho

 
3 500 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
Jóga

Jóga

Túl téren, időn és vágyakon

Osho

A jóga nem erkölcsi rendszer, a jóga a tudatosság rendszere. Bármire is figyelsz, az lesz a valóságod. A nap huszonnégy órájában csak egy dolog lehet mozdulatlan és állandó: a megfigyelő, a szemtanú. Ő a Sarkcsillag a bensődben. Amint eltűnik a tudatlanság önmagaddal kapcsolatban, eltűnik a vágyak világa is; nem az a világ, mely rajtad kívül van, hanem az, amit folyamatosan kivetítettél magadból. Spirituális tapasztalás nem létezik – nem is létezhet. Azzal, hogy „spirituálisnak" nevezel egy tapasztalást, már el is torzítottad. A spirituális kizárólag a tiszta tudatosságot, a purusa megvalósulását jelöli.

Jóga (könyv) író Osho

 
3 500 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
Meditáció - Az eksztázis művészete

Meditáció - Az eksztázis művészete

A meditációról és a meditációs technikákról

Osho

Sokat beszélnek manapság a meditációról, azonban a zűrzavar - hogy mi az és hogyan lehet "elérni" - nagyobb, mint valaha... A meditáció nem igazán olyan dolog, amit "csinálni" tudsz. A meditáció valami olyasmi, ami spontánul megtörténik, amikor nem csinálsz semmit, amikor a nem-cselekvés abszolút állapotában vagy... és amikor a meditáció megtörténik, az egész életed válik meditációvá, ünnepléssé...
Jóga - a tudatosság növekedése
Nem-cselekvés cselekvésen keresztül
Kaotikus meditáció...
...vagy csendes meditáció
Belemerülés az ismertbe
Kundalini - az életerő ébredése
Megvilágosodás: a végtelen kezdet
Beavatás: a végső technika
Szannyász - meghalni a múltnak
A totális vágy: út a vágytalansághoz
Mi a lélek
LSD és meditáció
Intuíció - a nem-magyarázat
Tudatosság, szemtanúság és éberség
A szatori és a szamádhi közötti különbség
A nemi energia és a kundalini ébredése
A prána kifejeződése a hét testben
Hagyományos technikák
Osho technikái

Meditáció - Az eksztázis művészete (könyv) író Osho

 
2 990 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
Mesék Oshóról

Mesék Oshóról

Dharm Jyot

Száz kis történet sok ezer Buddhának. Keresztül-kasul utazza Indiát, hogy meditációs táborokat vezessen, és hogy nyitott előadásokat tartson a szabadban, egyszerre akár

15-20 ezer ember számára is. Nagyon tüzes. Félelmet nem ismerve bömböl, akár egy oroszlán, miközben gyökeresen felforgat minden indiai tradíciót...

Mesék Oshóról (könyv) író  Dharm Jyot

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 
1 990 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
Szabadság

Szabadság

Merj önmagad lenni

Osho

Az első, amikor szabaddá válsz „valamitől”, ez az állapot a külső erők – szülők, társadalom, vallás – által rád kényszerített korlátok lerombolása. A következő fázis a szabadság „valamire”, egy pozitív állapot, amelyben magadhoz ölelsz és megteremtesz valamit – például egy kiteljesítő kapcsolatot, egy művészi vagy humanitárius látomást.

És végül létezik a „puszta szabadság”, a legmagasabb rendű és legértékesebb fázis. Ez utóbbi több mint csupán ellenezni vagy támogatni valamit; ez az a szabadság, amelyben egyszerűen önmagad vagy, és igaz módon válaszolsz minden egyes pillanatra.

A Szabadság könyv arra törekszik, hogy rávilágítson azokra a tévhitekre és nézőpontokra, amelyek nem engedik, hogy önmagad lehess. Arra ösztönöz, hogy nézz szembe mindazzal, amit elkerülni próbálsz, hiszen ez adja majd meg a kulcsot a valódi felismerésekhez és az erőhöz.

Segít beazonosítani a szabadságod útjában álló akadályokat, akár a környezeted, akár saját magad állítottad őket. Segít bölcsen megválasztani a megvívandó csatákat, és megtalálni a bátorságot ahhoz, hogy hű legyél önmagadhoz

Szabadság (könyv) író Osho

 
2 790 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
Tao: Az aranykapu

Tao: Az aranykapu

Osho

A Tao nem más, mint Isten egy másik neve. És ez egy sokkal szebb név, mert az Isten szó már túlságosan is elcsépelt. Ebben a tekintetben a Tao igazán gyönyöru. A Taót nem bálványozhatod, mert képzeletedben nem személyesül meg. A Tao egyszeruen egy alapelv, nem pedig egy személy. Nem bálványozhatsz egy elvet - a Taóhoz nem tudsz imádkozni. ... A Tao nem jelent mást, mint a mindenek fölött álló elvet, amely egységgé rendezi a mindenséget. A lét nem egy káosz, ezt biztosan állíthatjuk; a lét egy kozmosz. Mérhetetlen rend uralkodik benne, egy önmagából fakadó rend, s ennek a rendnek a neve a Tao. A Tao egyszeruen a mindenség harmóniáját jelenti.

Tao: Az aranykapu (könyv) író Osho

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 

 
2 990 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben

12

Sorrend: