Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Osho könyvek


Sorrend:

prev
12
next

Hírnév, vagyon és becsvágy   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Hírnév, vagyon és becsvágy

Hírnév, vagyon és becsvágy

Osho

Nem arról van szó, hogy kérdésekre keressük a választ, hanem arról, hogy a létünkre keresünk választ.

Az élet nagy kérdései sorozat az egyén életében felmerülő legfontosabb kérdésekre összpontosít. Minden egyes kötet örök és mindig időszerű vizsgálódásokat és fejtegetéseket tartalmaz személyes értelem- és célkeresésünk létfontosságú témáival kapcsolatban, a lelki életünkre és létminőségünkre jellemző kérdésekre helyezve a hangsúlyt.
Mindenki ismeri az érzést, hogy a szomszéd füve mindig zöldebb. Látsz egy gazdag embert, és azt hiszed, hogy a vagyon örömöt hoz, így máris a pénz után veted magad. Ha valaki egészségesebbnek látszik, akkor az egészséget kezded hajszolni. Bármit csináljon is a másik ember, ha igazán elégedettnek tűnik, te vakon követed.

Ez azt jelenti, hogy mindig a másiké a főszerep, és a benned szunnyadó lehetőségek kibontakoztatása soha eszedbe sem jut. Egész boldogtalanságod abban gyökerezik, hogy sosem vagy önmagad. Mivel nem az vagy, aminek lenni rendeltettél, szüntelen azt firtatod: Mi hiányzik? Talán drágább bútor, szebb függönyök, nagyobb ház, jobb férj, jobb feleség, kedvezőbb állás...? Egész életedben egyik helyről a másikra hajszolod magad, de kezdettől fogva tévúton jársz. Egyszerűen csak legyél önmagad, és akkor megszűnik a boldogtalanság, a versengés és a bosszankodás, hogy másoknak többjük van, neked pedig nincs elég.

Ha zöldebbnek szeretnéd látni a füvet, felesleges átbámulni a kerítés túloldalára! Az önmagadban rejlő lehetőségeket kell kiaknáznod, s akkor egyszerre úgy találod, hogy minden elégedetlenséged elillant. Felesleges lesz többé bármivé is válnod - éppen elegendő vagy önmagadként.

Hírnév, vagyon és becsvágy (könyv) író Osho

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
3 990 Ft
Nincs raktáron
Intimitás

Intimitás

Osho

Bizalmas ​viszonyra vágyunk, de nem mutatjuk meg magunkat. Ez az egyik legfontosabb konfliktusforrás a barátok és a szerelmesek között: egyikük sem akar felhagyni a védekezéssel, egyikük sem mer teljesen pőrén, őszintén és nyitottan fordulni a másik felé, pedig mindketten vágynak rá. Ezért mindennapossá váltak a „cserbenhagyásos” kapcsolatok az olyan társadalmakban, mint a miénk, amely egyre inkább elfogadja az alkalmi szexet. Ebben a gyengéd és szeretetteljes útmutatóban Osho lépésről lépésre bemutatja, mit tehetünk annak érdekében, hogy ezt megváltoztassuk. Kiderül, mi teszi félelmetessé az intimitást, és hogyan győzhetjük le ezeket a félelmeket, miként erősíthetjük meg önmagunkat és kapcsolatainkat annyira, hogy bátran adjunk, és örömmel fogadjunk őszinteséget és bizalmat. Aki bízik és hisz önmagában, csak az tud megbízni másokban. Ez az intimitás alapja. Arra vágyunk, hogy a másik valóban intim viszonyba kerüljön velünk, lemondjon a védekezésről, feltárja előttünk sebeit, levesse minden álarcát, és anyaszült meztelenül forduljon felénk? Nekünk kell megtennünk a kezdő lépést. Légy önmagad, nem törődve a következményekkel! A színlelés vagy a mások tanácsai szerint élt élet elvesztegetett idő.

Intimitás (könyv) író Osho

 
2 990 Ft
Nincs raktáron
Intuíció

Intuíció

Osho

A logikán túli megismerés

Ha ​követed intuíciód belső vezetőjét, nem abban az értelemben leszel sikeres, ahogyan a világ érti a sikert. 
A Te sikeredet a boldogságoddal, az üdvözültségeddel lehet majd mérni: mindegy, mi történik, te boldog leszel. 
Akár azt mondja a világ, hogy kudarcot vallottál, akár sztárt csinál belőled, mit sem számít. Te boldog leszel bármilyen helyzetben.

Mindnyájunknak természetes képességünk az intuíció. Segít rátalálnunk belső vezetőnkre, ezáltal egyéni kiteljesedésünk, fejlődésünk alapja. A társadalmi gyakorlat legtöbbször akadályozza a működését, s az oktatás hatására inkább elhessegetjük a megérzéseinket ahelyett, hogy megértenénk és használnánk. 
Mit tehetünk annak érdekében, hogy ne ássuk alá benső bölcsességünk gyökereit, amelyekből intuíciónk szárba szökkenhetne? Osho szerint az intellektus mögé kell lépnünk ahhoz, hogy kapcsolatba kerülhessünk a magasabb dimenziókkal.

Ahogyan a test spontán működése az ösztön, úgy a lélek spontán működése az intuíció. Az ösztön és az intuíció között az intellektus, a logikus elme épít hidat. A logika aszerint halad, ahogyan az értelem megismeri a valóságot, az intuíció pedig aszerint, ahogyan a lélek megtapasztalja azt. Osho közérthetően, helyenként humorral tárgyalja ezeket a kérdéseket, miközben mindvégig elmélyült marad. Megtanít különbséget tenni az eredeti intuitív felismerés és a „vágyvezérelt gondolkodás” között, így elkerülhetjük a hibás döntéseket és azok kellemetlen következményeit. Rengeteg különleges gyakorlattal és meditációval segít, hogy fejleszteni, táplálni tudjuk természet adta intuitív képességeinket.

Ha – és nagyon fontos, hogy ez a HA érthető legyen számodra – a világ érdekel, akkor a belső vezető nem neked való. 
Ha a lényed belső dimenziója érdekel, akkor a belső vezető, és csakis a belső vezető segíthet.

Intuíció (könyv) író Osho

 
3 500 Ft
Nincs raktáron
Jóga

Jóga

Túl téren, időn és vágyakon

Osho

A jóga nem erkölcsi rendszer, a jóga a tudatosság rendszere. Bármire is figyelsz, az lesz a valóságod. A nap huszonnégy órájában csak egy dolog lehet mozdulatlan és állandó: a megfigyelő, a szemtanú. Ő a Sarkcsillag a bensődben. Amint eltűnik a tudatlanság önmagaddal kapcsolatban, eltűnik a vágyak világa is; nem az a világ, mely rajtad kívül van, hanem az, amit folyamatosan kivetítettél magadból. Spirituális tapasztalás nem létezik – nem is létezhet. Azzal, hogy „spirituálisnak" nevezel egy tapasztalást, már el is torzítottad. A spirituális kizárólag a tiszta tudatosságot, a purusa megvalósulását jelöli.

Jóga (könyv) író Osho

 
3 500 Ft
Nincs raktáron
Kreativitás   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Kreativitás

Kreativitás

Osho

Alkotóerőnk felébresztése

Eddig egydimenziós emberként éltünk, de ezt a lehetőséget már kimerítettük. Most sokkal gazdagabb emberi lényekre van szükség, háromdimenziósokra. A három dimenzió Osho szerint a tudatosság, a részvét és a kreativitás. A kreatív ember olyan dolgokat lát és hall, amelyeket előtte még senki - ez az igazi kreativitás. Osho részletesen elmeséli, mit kell tennünk, ha kreatívak szeretnénk lenni. Útmutatásait követve, képesek leszünk sokkal több játékosságot és rugalmasságot vinni az életünkbe, s mivel a kreatív az újat, az eredetit és a frisset jelenti, tele leszünk energiával és örömmel. Legyünk nyitottak rá!

 

Kreativitás (könyv) író Osho

 
2 490 Ft
Nincs raktáron
Mesék Oshóról

Mesék Oshóról

Dharm Jyot

Száz kis történet sok ezer Buddhának. Keresztül-kasul utazza Indiát, hogy meditációs táborokat vezessen, és hogy nyitott előadásokat tartson a szabadban, egyszerre akár

15-20 ezer ember számára is. Nagyon tüzes. Félelmet nem ismerve bömböl, akár egy oroszlán, miközben gyökeresen felforgat minden indiai tradíciót...

Mesék Oshóról (könyv) író  Dharm Jyot

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 
1 990 Ft
Nincs raktáron
Szerelem, szabadság, egyedüllét   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Szerelem, szabadság, egyedüllét

Szerelem, szabadság, egyedüllét

cd nélkül

Osho

A szerelem az élet legnagyobb kísérlete, és akik anélkül élnek, hogy a szerelemmel kísérleteznének, sosem fogják megtudni, mi is az élet. Örökké a felszínen maradnak anélkül, hogy leereszkednének a mélybe.

A kiindulópont önmagad szeretete kell, legyen. Mindenki ismeri a mondást, hogy "aki nem szereti önmagát, másokat sem tud szeretni", mert a részleteket tekintve talán vannak köztünk különbségek, de alapvetően ugyanannak az egy természetnek a részei vagyunk. Ha szeretet születik benned önmagad iránt, lesz mit megosztanod a pároddal. 

A valódi cél azonban a lényedben végbemenő végső, misztikus egyesülés, hogy ne légy rabja egyetlen nőnek vagy férfinak sem. Azáltal, hogy találkozol a külső nővel, a külső férfival, hogy valóban szereted, lépésről lépésre megláthatod a nőt, illetve a férfit, aki benned él. A külső nő csupán egy út a belső nőhöz; ahogyan a külső férfi is csak egy út a belső férfihez. 
Ha rátalálsz erre a belső nőre, illetve férfira, megszabadulsz függőségedtől, amely a külvilághoz köt. A szabadság az ember legbensőbb lényege. Szabadon meg kell élned vágyaidat, legerőteljesebb energiádat, a szexualitást is, így életed közepére érve meghaladhatod, s ezzel képessé válhatsz arra, hogy egyedül is boldog legyél. 
Hiszen bármit is teszel, egyedül vagy, mert ez a természetes állapotod: egyedül születtél, és egymagad is fogsz meghalni. A köztes időben elfoglalod magad mindenfélével, hogy ne kelljen szembenézned a ténnyel: egyedül vagy. Ám ha szabadon megéled és megismered önmagad, felébred benned a végtelen szeretet, és egyedülléted sem üres magány lesz többé, hanem tartalmas, örömteli állapot, amelyen - ha úgy adódik - szívesen osztozol embertársaiddal.

Szerelem, szabadság, egyedüllét (könyv) író Osho

 
3 000 Ft
Nincs raktáron
Szexügyek   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Szexügyek

Szexügyek

Osho

antikvár 2005-ös kiadás, belvilág tökéletes, külső borító kopott

A könyv a szex egészséges, természetes, ártatlan és minden bűntudattól, illetve elfojtástól mentes vízióját tárja az olvasók elé. Míg az egyéb munkák általában különféle technikákat és szexuális játékokat kínálnak számunkra, Osho a szex belső lélektani és spirituális dimenzióiba enged bepillantást. Megmutatja, hogyan fogadhatjuk el és üdvözölhetjük a szexet a természet adományaként, és miként használhatjuk fel a nagyobb éntudatosság, és öröm felé vezető út értékes lépcsőfokaként.

Szexügyek (könyv) írta Osho

 
5 000 Ft
Szó, mely éget

Szó, mely éget

Az evangélium más megközelítésben

Osho

Jézus tanításainak magyarázata.  - Osho -

Egyszer megkértek egy híres rabbit, hogy foglalja össze a Biblia üzenetét egy rövid, érthető mondatban: "Isten felszólítja az embert - mondta a rabbi -‚ emeljetek trónra."

Ez történt a Jordán folyó partján. Jézus eltűnt, és Isten trónra lépett. Jézus kiment a házból és Isten bejött. Vagy te vagy a házban, vagy Isten - a kettő nem fér el együtt. Ha te nem akarsz eltűnni a házból, akkor hagyd is abba a kutatást - Istent úgy sosem fogod megtalálni, csak fölöslegesen fáradozol. Az úgy teljesen lehetetlen. Ha te ott vagy, akkor ott nincs hely Isten számára. Isten befogadására sok hely kell, de most minden tele van veled.
Ha te eltűnsz, akkor már csak Isten marad. Végül rájössz, hogy Ő valójában mindig is ott volt. - Osho -
Mondd, éreztél már valaha kapcsolatot közted és egy fa között? Közted és egy kő között? Közted és a tenger között? Ugye nem. Pedig ha nem látod ezeket a kapcsolatokat, akkor hogy láthatnád, hogy ismerhetnéd fel Istent? Osho -

Isten nem más, mint mindezek összessége. Ő az Egység, amely mindezeket tartalmazza. Ha te mindettől elkülöníted magad, akkor nem lehetsz több, mint egy koldus. Pedig lehetnél király is, mert tudd meg: az egész a te birodalmad. Még ha úgy is gondolod, hogy te valami különálló egység vagy, ez nem igaz, mert ez pusztán az agyad elképzelése. A gondolat csak téged téveszt meg... Istent soha. A gondolat a fal, az akadály közted és Isten között. Osho -

 

Szó, mely éget, Az Evangélium más megközelítésben

 

"Ezek a szavak olyanok, mint a tűz... csakhogy a papagájok már annyiszor elismiételték őket az évszázadok során, hogy a vastag por elfojtotta a lángokat.

 

Én szeretném most ezt a tüzet feléleszteni. Tehát légy résen, mert a régi, jól ismert területen fogunk egy új, ismeretlen ösvényt vágni. A terület ismert, de a tudat, mely szemléli: vadonatúj... és én ezt a tudatosságot szeretném veletek megosztani. Szeretném kölcsönadni szemeimet, hogy azokon keresztül tudjátok szemlélni a tájat. És új szemekkel az is új, amit látsz..." - Osho -

Szó, mely éget (könyv) író Osho

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 
3 200 Ft
Tantra Osho   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Tantra Osho

Tantra Osho

A lélekhez a szexualitáson keresztül

Osho

"A nemi vágyat csak akkor fogod megérteni, ha majd úgy mozogsz érzéseid között, mint költő a virágok között - csak akkor. Ha bűnösnek érzed magad és ha sietsz, a nemi aktus az marad, ami most - egy őrült rohanás. ... ha az energia veled dolgozik és nem ellened, akkor ez a föld a Paradicsom, a te tested templom, és ahol vagy, az szent hely lesz"... Osho

A tantra azt mondja: csinálhatsz, amit akarsz, csak közben figyeld magad! A tantra nincs semmi ellen, de nem akarja, hogy alvajáró módjára cselekedj, tudatosság nélkül, gépiesen. Ez a módszer titka: ha tudatosan cselekszel, az energia átalakul. Fogadd el, légy hálás, hogy van szexualitásod, haragod, kapzsiságod... Légy hálás, mert ezek azok a rejtett források, amiket aztán át lehet alakítani, amik elvezetnek a rejtélyhez. Ha a szex átalakul, szeretetté válik... a salak levált a tiszta szerelemről 

Tantra Osho (könyv)

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 
2 500 Ft
Nincs raktáron
Tao: Az aranykapu

Tao: Az aranykapu

Osho

A Tao nem más, mint Isten egy másik neve. És ez egy sokkal szebb név, mert az Isten szó már túlságosan is elcsépelt. Ebben a tekintetben a Tao igazán gyönyöru. A Taót nem bálványozhatod, mert képzeletedben nem személyesül meg. A Tao egyszeruen egy alapelv, nem pedig egy személy. Nem bálványozhatsz egy elvet - a Taóhoz nem tudsz imádkozni. ... A Tao nem jelent mást, mint a mindenek fölött álló elvet, amely egységgé rendezi a mindenséget. A lét nem egy káosz, ezt biztosan állíthatjuk; a lét egy kozmosz. Mérhetetlen rend uralkodik benne, egy önmagából fakadó rend, s ennek a rendnek a neve a Tao. A Tao egyszeruen a mindenség harmóniáját jelenti.

Tao: Az aranykapu (könyv) író Osho

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 

 
2 990 Ft
Nincs raktáron
Test és elme kiegyensúlyozása   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Test és elme kiegyensúlyozása

Test és elme kiegyensúlyozása

tökéletes állapotú antikvár példány cd nélkül

Osho

„Minden ​a fejedben dől el” – halljuk sokszor, amikor fizikai betegségről vagy érzelmi nehézségről panaszkodunk. S bár talán tagadjuk, titokban valószínűleg gyanítjuk, hogy igaz. De a „minden a fejedben dől el” intellektuális megértése önmagában nem segít. Ahogyan Osho rámutat, a tudatos elme keskeny rétege – az a rész, amely intellektuálisan megért valamit – valóságunknak csupán egytized része. A tudattalan rétegek sokkal nagyobbak. Osho az elme tudatos és tudattalan rétegei közötti kapcsolatokat tanulmányozva, a saját testén kísérletezett ki egy forradalmi technikát alkalmazó meditációs terápiát. Ezzel újra tudatos kapcsolatot, folyamatos kommunikációt teremthetünk testünk és elménk között. Új nézőpontból új utakat találhatunk az együttműködéshez testünkkel. A korábban tudattalan hozzáállás elveszti felettünk a hatalmát, mi pedig elkezdhetünk új és életigenlőbb választásokat teremteni önmagunk számára. Az Osho által kidolgozott meditációs terápia varázsa abban rejlik, hogy önmagunk legjobb barátjává válunk. Mindenkinek készen kell állnia arra, hogy együtt érző legyen a saját testével. Hiszen mindaddig, amíg nem vagyunk együtt érzők a testünkkel, nem tudunk együtt érzőek lenni semmilyen más testtel sem. Bár Osho meditatív terápiája kiválóan alkalmas önálló gyakorlásra, most először válik elérhetővé a nagyközönség számára. Az egészségügyi szakemberek és tanácsadók pedig kiegészítő kezelésként javasolhatják pácienseiknek. A kötet és az ajándék CD a test és elme együttműködéséhez szükséges tudatos megértést és a gyakorlati eszközöket egyaránt biztosítja. A könyv utolsó fejezete speciális útmutatást ad a meditációs CD használatához. A legnagyszerűbb titkot önmagadban találod meg; a test titkainak mélyén tudatosságod szentélye lakozik. És amint egyszer valaki megtalálta bensőjébe

Test és elme kiegyensúlyozása (könyv) író Osho

 
3 900 Ft
Nincs raktáron

prev
12
next

Sorrend: