Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Anthony De Mello könyvei


Anthony De Mello könyvei

 

 

Anthony De Mello könyvei hatására erőlködés nélküli átalakulás megy végbe szívünkben és csodálatos béke költözik lelkünkbe.

 

A csend szava - Egy perc bölcsesség - Anthony De Mello

A szerző által választott rövid történetek biztosan behatolnak az olvasó szívébe. Mesélnek az imáról, a tudatosságról, a vallásról, a kegyelemről, a kapcsolatokról, az emberi természetről, a szolgálatról, lelkiségi témákról.

A madár dala - Anthony De Mello

Mindenki szereti a meghökkentő, csattanós történeteket, s ez a könyv tele van velük. A legkülönfélébb embereknek íródott: vallásosaknak és nem vallásosaknak egyaránt. Ezeknek a történeteknek van valami különleges tulajdonságuk: ha nyitott szívvel olvassuk őket, akkor lelki növekedést eredményeznek.

A szeretet útja - Anthony de Mello utolsó meditációi

„Volt valami alapvető őszinteség Tony de Mello személyiségében, amivel mindent újjá értékelt életében. És ezt az őszinteséget adta át igen hatékonyan mindazoknak, akik hajlandók voltak figyelni rá. Fogd ezeket az elmélkedéseket, és vidd magaddal egész nap! Ezeknek az írásoknak hatására erőlködés nélküli átalakulás megy végbe szívünknek, csodálatos béke költözik belénk. Lelkiségi gyöngyszemek ezek.”

A szív ébredése - Elmélkedések rövid történetek alapján - Anthony De Mello

A szerző által választott rövid történetek biztosan behatolnak az olvasó szívébe. Mesélnek az imáról, a tudatosságról, a vallásról, a kegyelemről, a kapcsolatokról, az emberi természetről, a szolgálatról, lelkiségi témákról.

Abszurd egypercesek - Anthony De Mello

A kiváló író, jezsuita szerzetes hosszabb-rövidebb gondolatokat, történeteket, tanításokat ad közre könyveiben, melyeket lassan, apránként kell olvasni, ízlelgetni és elmélkedni rajtuk, mert a legegyszerűbb szavak mögött is kincset érő tanítások rejtőznek. Vallástól, kortól és nemtől függetlenül élvezetes olvasmány mindenki számára.

Forrás fakad - Lelkigyakorlatok könyve - Anthony De Mello

A könyv lelkigyakorlatos jellegű. De Mello atya írása szerint, ha hitelessé akarjuk tenni a kereszténységet, akkor az emberi lélek legmélyére kell eljutnunk, át kell lépnünk jelenlegi határainkat.

Szárnyalás - Elmélkedések rövid történetek alapján - Anthony De Mello

A szerző által választott rövid történetek biztosan behatolnak az olvasó szívébe. Mesélnek az imáról, a tudatosságról, a vallásról, a kegyelemről, a kapcsolatokról, az emberi természetről, a szolgálatról, lelkiségi témákról. De Mello atya ezeket a történeteket úgy használja segédeszközként, hogy olvasói átvezesse problémáikon és közelebb vigye a lényeges igazsághoz.

Úton Isten felé - A test és lélek gyakorlatai - Anthony De Mello

Imagyakorlatokat tartalmaz a könyv, a test és lélek gyakorlatait. A tartalomból: Tudatosság - gondolataink ellenőrzése; a lélegzés érzékelése. Tudatosság és szemlélődés - Isten a lélegzésemben; Isten érintése. Embertársaim tudatosítása. Fantázia, képzelőerő - holttestünk elképzelése; a múlt tudatosítása; a szimbolikus fantázia képek. Áhítat - a „bencés” módszer; a Jézus-ima; a Név mint jelenlét...

Anthony De Mello könyvei az ezoterikus könyvek gyöngyszemei

 

 

 

 


Sorrend:

A csend szava - Anthony De Mello   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
A csend szava - Anthony De Mello

A csend szava - Anthony De Mello

Egy perc bölcsesség

A kiváló író, Anthony De Mello jezsuita szerzetes hosszabb-rövidebb gondolatokat, történeteket, tanításokat ad közre könyveiben,

melyeket lassan, apránként kell olvasni, ízlelgetni és elmélkedni rajtuk, mert a legegyszerűbb szavak mögött is kincset érő tanítások rejtőznek. Vallástól, kortól és nemtől függetlenül élvezetes olvasmány mindenki számára.

A csend szava (könyv) író Anthony De Mello

 

 

 

 
1 100 Ft
Nincs raktáron
A madár dala

A madár dala

Anthony De Mello

"A madár dala könyv a legkülönfélébb meggyőződésű embereknek íródott: vallásosaknak és nem vallásosaknak egyaránt. De nem titkolhatom el az olvasó előtt, hogy én a Katolikus Egyház papja vagyok. Szabadon vándoroltam a különféle misztikus hagyományokban, olyanokban is, amelyek nem is vallásosak. Nagyon nagy hatással voltak rám, gazdagítottak. De mégis vissza-visszatérek az Egyházamhoz, mert ő az én lelki otthonom; és bár mélységesen, esetenként szégyenkezve is, tudatában vagyok egyházam korlátainak, alkalmankénti szűklátókörűségének, azt is tudom, hogy ez az egyház az, amelyik formált, s azzá tett, aki ma vagyok."

A madár dala (könyv) író Anthony De Mello

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
1 300 Ft
A szeretet útja

A szeretet útja

Anthony De Mello

Volt valami alapvető őszinteség Anthony de Mello személyiségében, amivel mindent újjá értékelt életében. És ezt az őszinteséget adta át igen hatékonyan mindazoknak, akik hajlandók voltak figyelni rá. Fogd ezeket az elmélkedéseket, és vidd magaddal egész nap! Ezeknek az írásoknak hatására erőlködés nélküli átalakulás megy végbe szívünknek, csodálatos béke költözik belénk. Lelkiségi gyöngyszemek ezek.

A szeretet útja (könyv) író Anthony De Mello

 

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 
1 400 Ft
A szív ébredése

A szív ébredése

Anthony De Mello

Anthony de Mello szerint olyanok vagyunk, mint a ketrecében le s föl járkáló medve. Még ha a rácsok eltűnnek is, mi akkor is ugyanazon a kis területen járkálunk tovább. Félünk kimenni, és azt gondoljuk, hogy csak úgy juthatunk ki, ha vég nélkül próbálkozunk és gondolkodunk.

A szív ébredése (könyv) író Anthony De Mello

 

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 
1 300 Ft
Abszurd egypercesek

Abszurd egypercesek

Anthony De Mello

A következő történetekben a Mester Anthony De Mello nem egyetlen személy. Lehet ő hindu guru, zen roshi, taoista bölcs, zsidó rabbi, keresztény szerzetes, vagy szúfi misztikus, Buddha vagy Jézus, Zarathusztra vagy Mohamed. Tanítása megtalálható az időszámításunk előtti hetedik században és az időszámításunk utáni huszadik században. Bölcsessége egyaránt megtalálható Keleten és Nyugaton. Számítanak-e egyáltalán a történelmi előzmények? A történelem, végül is, csak a megnyilvánulások leírása és nem a Valóság, a doktrínák feljegyzése és nem a Csendé.

Abszurd egypercesek (könyv) író Anthony De Mello

 

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 

 
1 300 Ft
Forrás fakad

Forrás fakad

Lelkigyakorlatok könyve

Anthony De Mello

Lelkigyakorlatok. Az ismert indiai jezsuita szerző azt írja: ha hitelessé akarjuk tenni a kereszténységet, akkor az emberi lélek legmélyére kell eljutnunk, át kell lépnünk jelenlegi határainkat.

Forrás fakad (könyv) író Anthony De Mello

 

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 
1 300 Ft
Szárnyalás

Szárnyalás

Elmélkedések rövid történetek alapján

Anthony De Mello

A Szárnyalás könyv örömteli, transzcendentális élményt nyújt. Anthony De Mello egy igazi mester ügyességével vezet bennünket lelki utunkon. A rövid történetek hol megnevettetnek, hol megdöbbentenek, hol meghatnak, de semmiképp nem hagynak hidegen.

Anthony de Mello S.J. az indiai Poonában dolgozott a Szadhana Pasztorális Tanácsadó intézet igazgatójaként. A bombayi jezsuita rendtartomány tagja az angol és spanyol nyelvű területeken széles körökben ismert volt lelkigyakorlat-ai, műhelyei, imaszemináriumai és terápiakurzusai révén, melyeket tizennyolc éven keresztül tartott világszerte. bár 1987-ben hirtelen elhunyt, leírt és magnóra vett szavain keresztül a lelki tanítás gazdag örökségét hagyta hátra.

Szárnyalás (könyv) író Anthony De Mello

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 
1 300 Ft
Úton Isten felé

Úton Isten felé

Anthony De Mello

"Az egyik elgondolás szerint az ima olyan gyakorlat, amely beteljesülést és megelégedettséget hoz magával, és tökéletesen megengedett, hogy ezeket keressük az imában. A másik elmélet pedig azt mondja, hogy imádkozni nem annyira fejünkkel, mint inkább szívünkkel kell. És valóban: minél inkább eltávolodik az ima a fejtől és a gondolkodástól, annál nagyobb örömünket leljük benne, és annál több hasznot merítünk belőle. ...az ima lehet olyan egyszerű, mint a be- és kilélegzés. Gyakran ajánlottam a gyakorlatokat csoportoknak. Imacsoportnak nevezem ezeket, vagy még pontosabban: szemlélődés-csoportnak. Ellentétben a közhittel: létezik csoport-szemlélődés. Sőt, bizonyos körülmények között a szemlélődést gyümölcsözőbben lehet gyakorolni csoportban, mint egyedül. A Szent Szűznek ajánlom ezt a könyvet; számomra ő volt mindig a szemlélődés példaképe. Első tanácsom azoknak, akik előre akarnak haladni a szemlélődés művészetében: mielőtt elindulnak ezen az úton, kérjék az ő pártfogását és közbenjárását. Neki jutott az a karizma, hogy esdekeljen a Szentlélek eljöveteléért az Egyházban: ez történt az angyali üdvözletkor és pünkösdkor, amikor együtt imádkozott az apostolokkal. Ha ő imádkozik velünk és érettünk, valóban nagyon szerencsések leszünk." Anthony De Mello

Úton Isten felé (könyv) író Anthony De Mello

 

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 
1 500 Ft
Nincs raktáron

Sorrend: