Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Termék részletekAz önvaló bölcsessége ANTIKVÁR

ANTIKVÁR KÖNYVEK
Az önvaló bölcsessége  ANTIKVÁR
3 000 Ft

Az önvaló bölcsessége

ANTIKVÁR

Paul Brunton

A hazánkban is szépen szaporodó misztikus, spiritiszta, okkult iskolák már magyar szerzőkkel is színre léphetnek, de időnként a külföldi "nagyokat" is megszólaltatják. Paul Brunton (eredetileg újságíró) ma az egyik legdivatosabb internacionális okkult tanító és mester, akinek nézetei sokban egyéniek, lényegileg azonban az "ősi" keleti bölcsességek és vallási (pl. jóga) gyakorlatok modernizációi.Az önvaló bölcsessége könyve nem eszméinek, tanításainak rendszeres összefoglalása (ezt a munkát A Jóga tanítása című művében végezte), hanem bölcsességeinek aforisztikus gyűjteménye. A szerző Paul Brunton mintegy negyven tematikus csoportosítású (A mentalizmus értelme; A világ relativitása; Az univerzum születése; A tudat csodája stb.) fejezetben mondja el misztikus meglátásait és nagyon is gyakorlatias tanácsait. Ezt követően meditációs gyakorlatot, pontosabban meditációs tanácsokat ad (meditáció a Napról, a múltról, a jövőről stb.). - Csak az okkult tanítások iránt határtalan bizalommal lévők olvasmánya.

Az önvaló bölcsessége című könyv "A jóga titkos tanításai" c. előző mű folytatása és befejezése, amely valójában azt célozta, hogy intellektuális utat törjön a nehezen érthető és absztrakt tantételei számára.

Az önvaló bölcsessége könyvvel most teljessé vált és az olvasó előtt van az egész tanítás, amely azt célozza, hogy ezt a korszakot megismertesse a lét alapvető elméletével. Ilyen explicit formában ez az első alkalom, hogy ezt nyugati nyelven leírva találjuk. Ilyen ultramodern formában eddig nem létezett. Azok az olvasók, akik türelmesek voltak az első könyv olvasása után - addig, amíg nem kapták meg a tanításról a teljes impressziót és annak integrált állításait -, ahelyett, hogy panaszkodtak volna, hogy zavarttá váltak, nem tudván, hová, milyen befejezés felé vezetett; akik nem az ellentmondásokat akarták mindenáron megtalálni - ahol valójában nincsenek -, most láthatják, hogy nem fognak elmenni üres kézzel.

Talán jobban megértik most, hogy az előző könyvben miért az előteret kellett tisztázni, a háttérben pedig rejtve hagyni valamennyi erőfeszítésünk igazi célját, az Önvalót. Láthatják most, miért kellett először előkészíteni elméjüket erre az itt részletesen leírt tanításra, és miért kellett őket szellemi szemüveggel felszerelni - hogy a körülöttünk gyakran levő ideológiai ködön is keresztüllássanak - úgy, hogy ne ingadozzanak többé az egymással harcoló és versenyző tanok és hitek között. A mentalizmus szérumának először át kellett járni őket hogy közömbösítse a materializmus mérgező hatását, amely általában nemcsak a legracionalistább gondolkodást fertőzi meg, hanem - ha finomabban is - a vallásos és misztikus gondolkodást is. A mentalizmus az elme és az agy: egy érinthetetlen lényeg és egy tapintható tárgy: egy láthatatlan elv és a látható test közötti különbséget akarja jól megmagyarázni.

Az önvaló bölcsessége (könyv) író Paul Brunton

Ezokönyvek Keleverustól webáruház


Ezokönyvek Keleverustól webárúház

  • Státusz
    ANTIKVÁR KÖNYVEK