Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Termék részletekA zodiákus története

A zodiákus története
4 490 Ft

A zodiákus története

Robert Powell

Ez a mű, Robert Powell Ph.D. doktori disszertációjának (mely először 2004-ben került bemutatásra) könyvformába átdolgozott és kibővített változata. Harminc éves kutatómunka eredményeképpen született, és nem csupán kutatóknak, asztrológusoknak és történészeknek, hanem általános érdeklődésű és tájékozottságú olvasóknak is igen sokatmondó olvasmányul szolgál. A legtisztább és legátfogóbb tanulmányról van szó, mely valaha a zodiákus történetéről megjelent.
Az eredeti zodiákus újrafelfedezésének óriási jelentősége van, melynek kulcspontja az, hogy a sziderikus zodiákus jegyei mind harminc fok hosszúságúak és közel egybeesnek az azonos nevű tizenkét csillagászati konstellációval, miközben a tropikus zodiákus jegyei, mivel azok a tavaszponthoz képest kerültek meghatározásra, ma nincsenek közvetlen kapcsolatban a nekik megfelelő zodiákusi csillagképekkel, a napéjegyenlőségek precessziójának köszönhetően.
A zodiákusnak ez a gondosan felderített története az egyiptomi dekánokról és az indiai nakshatrákról is tartalmaz fejezeteket, feltárva ezen Egyiptomban és Indiában eredező sziderikus felosztások kapcsolatát az eredeti babiloni zodiákushoz. A ma széleskörűen használatban lévő tropikus zodiákus történetét átvilágítva arra az ellentmondásra is fény derül, mely a "zodiákus kérdés"-t (tropikus vs. sziderikus) övezi, rámutatva, hogy a tropikus felosztás eredetileg egyáltalán nem zodiákus volt, hanem egy, az évszakok leírására szolgáló naptár.

 

A zodiákus története (könyv) író Robert Powell

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 


Ezokönyvek Keleverustól webárúház