Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Termék részletekMágusok között Tibetben

ANTIKVÁR KÖNYVEK
Mágusok között Tibetben
2 990 Ft

Mágusok között Tibetben

antikvár példány

Alexandra David-Neel

„A szertartást végző személyt egy szobában összezárják a holttesttel. Hogy a testet felélessze, ráfekszik, száj a szájon, és míg karjaiban tartja, állandóan ismétli a mágikus formulát. Bizonyos idő múlva a holttest megmozdul, a varázsló keményen tartja, nem engedi kiszabadulni. A test egyre erősebben harcol. Fel-fel ugrál, rendkívül magasra, és magával viszi a szertartást végző embert, akinek nem szabad a holttestet elengednie, száját a szörnyeteg száján kell tartania.” 
Alexandra David-Neel asszony az első európai nő, aki Lhászába, a tibeti lámák szent városába bejutott. Több évtizedet töltött el a lámák, a szerzetesek és az aszkéták országában, ahol félelmetes mágiák, irtózatos rítusok, holttest-táncoltató, démonidéző ceremóniák világa tárult fel előtte. Elmélyülten tanulmányozta a vallás misztériumait, s gondolkodásában, mentalitásában is tibeti lett. Nemcsak híres, bölcs lámák fogadták bizalmukba, hanem az egyszerű tibetiek is. 
A szerző Alexandra David-Neel e kötetbe foglalt személyes vallomása egyben sugallat is; végső soron minden utazás egy fontosabb, lényegibb, belülről megtett út külső megjelenése.

Mágusok között Tibetben (könyv) író Alexandra David-Neel


Ezokönyvek Keleverustól webárúház

  • Státusz
    ANTIKVÁR KÖNYVEK