Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Hírek

VALLÁSFILOZÓFIA KÖNYVEK **********************************************

Fő kategória >EZOTERIKUS KÖNYVEK >KÖNYV >VALLÁSFILOZÓFIA KÖNYVEK **********************************************

VALLÁSFILOZÓFIA KÖNYVEK

Ezokönyvek Keleverustól webáruház


Sorrend:

A Biblia mint kommunikációs tankönyv

A Biblia mint kommunikációs tankönyv

Tedd próbára!

Borbás Gabriella Dóra

A Biblia mint kommunikációs tankönyv című  könyv nagyszerű fogódzót kínál mindazoknak, akik azt szeretnék, hogy a család, a barátok, a munkahelyi főnökök és kollégák, s általában az embertársaik megértsék gondolataikat, szándékaikat és érzelmeiket. A Biblia ismert és kevésbé ismert jelenetei, párbeszédei és példabeszédei ahhoz nyújtanak segítséget, hogy felismerhessük a hatásos és hatékony kommunikáció alapelveit, és képesek legyünk ezeket a mindennapi életben alkalmazni

Élvezetes és tanulságos elemzések szólnak
- a megértésről, a valódi üzenet megtalálásáról
- Jézus különleges kommunikációs módszereiről
- a beszédpartner érdeklődővé válásáról
- az indulat és az egocentrizmus szerepéről
- a gúnyról, a pletykáról, a panaszkodásról, az aggódásról
- az önszeretetről
- a közösségi kommunikációról és a kirekesztésről
- az érzelmeink és indulataink keletkezéséről
- önmagunk felzaklatásáról
- a lelki gondozásról
- a torzító szemüvegünkről
- a csend szerepéről
- a másik feletti ítélkezésről
- a szavakon túli kommunikációról
- az Istennel folytatható kommunikációról

A Biblia mint kommunikációs tankönyv (könyv) író Borbás Gabriella Dóra

 
2 995 Ft
A karácsony misztikus értelmezése

A karácsony misztikus értelmezése

Max Heindel

Az emberiség történetében jelentős helyet foglal el a téli napforduló időszaka. Erre az időpontra teszik a Naphős, a Naphérosz születésének idejét, ami a keresztény hagyomány szerint Krisztus születésének idejét jelzi, így a karácsonyi időszakot jelenti a keresztény ember számára. Max Heindel ennek az időszaknak a spirituális-misztikus értelmét fejti ki az Olvasó felé, hogy mit is jelent a mai kor emberének a Megváltó születése és milyen kozmikus és spirituális változásokat eredményezett ez az impulzus számunkra.

A karácsony misztikus értelmezése (könyv) író Max Heindel

 
1 450 Ft
A Korán   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
A Korán

A Korán

jó állapotú antikvár példány 1994.

Közérthető, új magyar fordítás. Az 1923-as kairói kiadás szövege és számozása alapján. Mohamed próféta i. sz. 610-ben, pontosan 1400 évvel kapta meg az első isteni kinyilatkoztatást, hogy ezzel fényt hozzon a kortársai és az emberiség számára. A Korán szövege a hagyományos felfogás szerint csakis az arab nyelvű Korán, aminek minden verse hét jelentéssel bír, és egy esetleges fordításban csupán a lehetséges értelmezés adható vissza, bár egyre többen képviselik a nézetet, hogy A Korán Könyv szövege minél több nyelven virágozzon.

A Korán (könyv)

 
5 500 Ft
-10%
A szeretet prófétája

A szeretet prófétája

Jézus szavai, tettei - az őt személyesen ismerők elmondása szerint

Khalil Gibran

Khalil Gibran csodálatos művei egy kötetben:
Jézus, az Emberfia
Lázár szerelme
Khalil, az eretnek

Khalil Gibrant Európában leginkább a Próféta vagy a Széttört szárnyak című munkájáról ismerik, de hazájában, Libanonban alig találni olyan embert, aki ne tudna idézni valamelyik verséből, rövidebb-hosszabb novellájából. A szerző muzulmán családban született, de élete során megismerkedett a keresztény vallással, és ráébredt valami furcsa, "vallások fölötti" hitre, amelynek legfontosabb mondanivalója: egyetlen Isten létezik, és ő is bennünk lakozik.
A Jézus, az Emberfia című munkája virtuális riportgyűjtemény, amelyet egy képzeletbeli újságíró készített a Megváltó halála után a kortársaival, követőivel és ellenségeivel. A Khalil Gibran, az eretnek, valamint a Lázár szerelme című novellákat átszövi a hit, a fájdalom és a remény. Remény abban, hogy az emberek, éljenek a világ bármely pontján, egy szép nap majd ráébrednek: a legfontosabb, amíg itt vagyunk, az egymás iránti szeretet.

A szeretet prófétája (könyv) író Khalil Gibran

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
2 800 Ft
Kedv. ár: 2 520 Ft
Kezdete: 2015.01.04
A készlet erejéig!
-10%
Az elveszett evangélium

Az elveszett evangélium

Simcha Jacobovici, Barrie Wilson

Az 1500 éves ősi arámi apokrif kézirat megfejtése, amely bizonyítóan feltárja Jézus házasságát Mária Magdolnával.

Az elveszett evangélium (könyv) írók Simcha Jacobovici, Barrie Wilson

 
5 990 Ft
Kedv. ár: 5 390 Ft
Kezdete: 2015.03.31
A készlet erejéig!
Az ima ereje   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
Az ima ereje

Az ima ereje

Kathleen McGowan

Kathleen McGowan, a rendkívül sikeres írónő szerint nem csupán a saját életünket, de az egész világot is megváltoztathatjuk a Miatyánk segítségével.
Különös módon a chartres-i katedrális labirintusának közepén látható rózsából indul ki, így annak hat szirmát és középpontját, azok tanításait – hit, szolgálat, megbocsátás vagy szeretet – veti össze a mindannyiunk által ismert imával, miközben megosztja velünk életének drámai és örömteli tapasztalatait, többek közt a kisfia betegsége és gyógyulása során megtapasztalt csodát.
A szerző Kathleen McGowan azt vallja, hogy ha egyszerűen, őszinte hittel idézzük fel a Miatyánk sorait, boldogabb, teljesebb életet élhetünk, s magunk is kézzelfogható módon megtapasztalhatjuk a csodát.
A boldogság és a teljes élet titkának kulcsa itt van előttünk, karnyújtásnyira, sőt minden szavát betéve tudjuk. Kathleen McGowan művében hét fő gondolatban tárja fel előttünk a Miatyánk ban rejlő erőt.

Az ima ereje (könyv) író Kathleen McGowan

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
2 350 Ft
Nincs raktáron
-5%
Buddha vagy Jézus?

Buddha vagy Jézus?

Barlaam és Joszaphát a vallások keresztútján

Simon Róbert

A világirodalom története néha meghökkentő és elgondolkodtató meglepetésekkel szolgál a kíváncsi utókornak. Ilyen a Barlaam és Joszaphát, amely a Pancsatantra mellett vagy talán előtt a világirodalom legtöbbet fordított műve volt a 6. századtól a kora újkorig. A Buddha életét és tanítását földolgozó indiai legendának számos vallás és kultúra számára volt fontos üzenete, s állandó változtatásokkal, kiegészítésekkel és hangsúlyeltolódásokkal elkezdte hosszú vándorútját Belső-Ázsián és Iránon keresztül Bizáncba és Európába, s ennek során Bodhiszattvából Joszaphát keresztény szent lett, akinek az ünnepét az egyes keresztény felekezetek gondosan megtartották. A történet a maga radikálisan dualista világlátásával a korai buddhista eredetek után olyan kultúrák és vallások számára lett fontos, mint a szélsőségesen dualista, világtagadó manicheizmus, az etikai dualizmusra építő mazdaizmus, a nem dualista és nem megváltásvallás iszlám, az egyre halványabban dualista és a megváltás érdekében egyéni erőfeszítést alig követelő kereszténység, s a se nem dualista, se megváltást nem kínáló judaizmus. Így aztán, amíg a manicheista recepció érthető és magától értődő volt, a többi esetben a történet átvétele és viszonylagos népszerűsége megfejtendő problémaként jelentkezik, amelyet legtöbbször a mainstream ortodoxia mellett fellépő ellenáramlatok, szekták érdeklődése magyaráz meg. Ekképpen a Barlaam-regény majd ezeréves népszerűsége az összehasonlító vallás- és kultúrtörténet érdekes és fontos fejezete.
A kötet első része az előbbi kérdésekre próbál választ adni. A kötet második része tartalmazza az eredeti buddhista történethez és az elveszett manicheista verzióhoz legközelebb álló korai (valószínűleg a 9-10. században keletkezett) rendkívül míves és gondosan felépített arab verzió első magyar fordítását.

Buddha vagy Jézus? (könyv) író Simon Róbert

 
4 200 Ft
Kedv. ár: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.05.03
A készlet erejéig!
Fény és káosz   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Fény és káosz

Fény és káosz

1984. antikvár példány

A kopt gnósztikus kódexek

Kákosy László

A Nag Hammadi-i lelet késő ókori gnosztikus leletegyüttes. Az iratok jó része a Kr. u. IV. századból származik, de a szövegek jó része II. századi. Az 1945-ben előkerült lelet jelentősége a gnoszticizmus-kutatásban elsöprő, hiszen megtalálásáig a titokzatos, eretnekségnek tartott mozgalom elveiről, belső életéről, tanításairól csakis az ókeresztény eretnek-ellenes irodalomból értesülhettünk. Így meglehetősen egyoldalú és torzított kép élt a gnoszticizmus-kutatókban a XX. század közepéig.

Fény és káosz (könyv) író Kákosy László

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
2 900 Ft
-10%
Jézus szeretetének titkai

Jézus szeretetének titkai

Melin Cedamus

Olyan dolgokról olvashatsz e könyvben, melyekről nem beszél senki, melyekről nagyon kevesen tudnak. Ahhoz, hogy a Jézusi titok nyitjára rájöjjünk, mélyebben kell tudnunk átlátni a szeretetet, mert csak így lehet megérteni, hogy az valójában mit is jelent és mit ad. Sokan próbálták már megfejteni, hogy ki volt Ő, miért született le közénk, és ebben számos teória is született, arra azonban, hogy mi volt az, amit átadott az emberiségnek, hogy mit jelentett a szeretete, csak kevesen jöttek még rá. Szavait akkor sem mindenki értette meg, többen szembementek vele, és ez még ma is így van, pedig időközben eltelt kétezer év, és szinte semmi nem változott, mert nem a legfontosabb foglalkoztatta az embereket az elmúlt idő alatt. Az emberiség még nagyobb gödörbe süllyedt, mert a hatalom és az anyagi jólét vezérelte, de ki tud lábalni belőle, ha a tanítását megérti és az tudatosul minél többekben. Nem az számít már, hogy ki volt Ő, hiszen mindenki tudja, hogy a leghatalmasabb lélek, aki a Földre valaha született, hanem az, hogy mit akart átadni az emberiségnek, mi volt a tanításának létfontosságú mondanivalója, mi maga Jézus szeretetének titka.

Jézus szeretetének titkai (könyv) író Melin Cedamus

 
2 970 Ft
Kedv. ár: 2 670 Ft
Kezdete: 2017.11.14
A készlet erejéig!
Korán / Korán világa   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]  [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Korán / Korán világa

Korán / Korán világa

antikvár, hibátlan 1987-es kiadású példány

Az iszlám alapkönyvét az 1923. évi kairói kiadás szövegéből fordította, jegyzetekkel, magyarázatokkal ellátta Simon Róbert. Ugyancsak ő írta a történeti vonatkozásokban eligazító és a Korán megismerését segítő tanulmányt.

Korán / Korán világa (könyv)

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
5 800 Ft
Nincs raktáron
Lehet hogy szent vagyok

Lehet hogy szent vagyok

Somlai Angyalka

A Lehet hogy szent vagyok könyvecske bemutat néhány ismert szentet, leírja életüket, tevékenységüket, majd arra keresi a választ, hogy mit tanulhatunk a szentektől. Néhány kedves sziporka egészíti ki a kis kötetet.

Lehet hogy szent vagyok (könyv) író Somlai Angyalka

 
1 300 Ft
Máté evangéliuma a szellemtudomány fényében

Máté evangéliuma a szellemtudomány fényében

Az evangéliumok spirituális értelmezése 1.

Váradi Tibor

Az ember az idők során eltávolodott Istentől, felebarátaitól és a természettől. Emiatt hiányérzete van, ami aztán keresésben-kutatásban, s végül őszinte törekvésben nyilvánul meg. Az elveszett egység helyreállítására már számtalan tanító hagyott hátra utakat. Ezek egyike a szellemtudomány, amely időről időre megújulva segíti az emberiséget. Célja az egyéni szellem (az ember) visszavezetése a világszellembe (Istenbe), mégpedig az érzékfeletti világok lényeinek és tényeinek a megismerése, megélése és megvalósítása által.

A szellemtudományi megközelítés révén a szent iratoknak olyan igazságrétegei kerülnek napvilágra, amelyek a felszínes és hétköznapi olvasatban amúgy elrejtőznek.

Az emberiség számára íródott szent szövegek egyik gyöngyszeme a Krisztus tanításait magába foglaló négy evangélium, amelyeknek teljesen új és csodálatos mélységei tárulnak fel a szellemi kutatás előtt.

Az evangélium szó jelentése jó hír, örömhír. Művemmel abban szeretnék segíteni, hogy meghalljuk ezt a hírt, megváltozzon általa az életünk, és közelebb kerüljünk valódi önmagunkhoz és Istenhez

Váradi Tibor

Máté evangéliuma a szellemtudomány fényében (könyv) író Váradi Tibor

 
2 500 Ft
Megvallásaim

Megvallásaim

31 ígéret, amelyeket kihirdethetsz az életed fölött

Joel Osteen

A harmincegy részből álló könyv megmutatja a Szentírás legerőteljesebb ígéreteit, és arra buzdítja az olvasót, hogy egy hónapon át mindennap hirdessen ki közülük egyet-egyet. Ezek a megvallások megerősítik Isten ígéreteit egészségünk, családi örökségünk, döntéseink, pénzügyeink, gondolataink, jövőképünk és nehézségeink leküzdése terén. Joel Osteen a houstoni Lakewood Gyülekezet vezető pásztora Texasban. A Lakewood számos amerikai forrás szerint az Egyesült Államok legnagyobb és legdinamikusabban növekvő gyülekezete, amelynek istentiszteletein hetente negyvenötezer felnőtt vesz részt. Több millióan nézik Joel nemzeti és nemzetközi csatornákon közvetített üzeneteit.

Megvallásaim (könyv) író Joel Osteen

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
2 250 Ft
Nyitott tudat Nyitott szív

Nyitott tudat Nyitott szív

Az evangélium kontemplatív dimenziója

Thomas Keating

Ez a könyv - melynek szerzője elismert modern spirituális tanító - azért íródott, hogy az olvasót mély, élő kapcsolathoz segítse Istennel. Keating atya áttekintést nyújt a kontemplatív imádságról a keresztény hagyományban, és átfogó útmutatód ad a belső imához, különös figyelmet szentelve a szent szóra, a keresztény fejlődésre és átalakulásra, valamint az aktív imádságra. A mű végén részletesen kifejti az evangélium kontemplatív dimenzióját. A Nyitott tudat. nyitott szív elvezet bennünket egy olyan világba, ahol "megnyílhatunk a Végtelen számára, ennélfogva a végtelen lehetőségek számára".

Nyitott tudat Nyitott szív (könyv) író Thomas Keating

 
2 850 Ft
-10%
Szász Ilma: Az örökéletnek beszéde

Szász Ilma

Az örökéletnek beszéde szimbolikus-misztikus könyv

A kritikus szellemi körképet adó "Élő Fény Árnyéka" című könyve után a szerző Szász Ilma e művében csak igazi magas szintű forrásművek gyűjteményével és magyarázatával jelentkezik. Jungot követve törekszik a második életfélre jellemző tudatos, vagy rejtett halálfélelmet eloszlatni, ami teljes mértékben csak halhatatlanságunk bizonyossága által lehetséges.

Az örökéletnek beszéde című könyv, a kereszténység - igaz hívének - a feltámadást és mennybemenetelt  közvetíti

Az "örökéletnek beszédét" közvetíti e könyv, összehangolva a legtisztább források üzeneteit. A kereszténység - igaz hívének - a feltámadást és mennybemenetelt ígéri.

E lehetőség előkészítését és elfogadását a Biblia hatalmas vonulatban tárja elénk Szász Ilma  Az örökéletnek beszéde  című könyv ben.

E vonulat szimbolikus-misztikus (az asztroszimbológiát is felölelő) értelmezése tárulhat elénk e könyv ből.

Szász Ilma  Az örökéletnek beszéde  című könyv ben. a még ma is oly titokzatosnak tartott Jelenések könyve üzenetét is egységes történetként tárja fel és az ihletett és magas művészi értékű angers-i gobelinek képi élménye révén teszi felfoghatóvá, érthetővé. Tisztázza, hogy eddig csak az "ötödik csésze" történései zajlottak le a Földön, még több korszak kell hogy lejátszódjék, mielőtt megsemmisülhetne. Az örökéletnek beszéde a betlehemi csillag és a turini lepel, a nagy Isten, valamint egységélmények titkai elől lebbenthet fel fátylat az Olvasó számára.

A szerző Dr. Szász Ilma kutatóorvosként működött, a tudományok doktora, Akadémia-díjas, főigazgató helyettes, címzetes egyetemi tanárként ment nyugdíjba, hogy második szakmájában a pszichológia és valláslélektan terén tevékenykedjen tovább. 

Szász Ilma Az örökéletnek beszéde című könyv ben, a kereszténység - igaz hívének - a feltámadást és mennybemenetelt ígéri.

Az örökéletnek beszéde (könyv) író Szász Ilma

Szász Ilma: Tükör által 

Szász Ilma: A ponttól a mandaláig

Szász Ilma: Az élő fény árnyéka

Ezokönyvek Keleverustól webárúház

 
3 290 Ft
Kedv. ár: 2 960 Ft
Kezdete: 2019.04.03
A készlet erejéig!
Szent Biblia (kiscsaládi)

Szent Biblia (kiscsaládi)

Károli Gáspár

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 

 
2 900 Ft
A Talmud könyvei   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
A Talmud könyvei

A Talmud könyvei

(A hagyomány gyöngyei)

Az eredeti Talmud szöveg alapján Dr. Molnár Ernő

Ez a hasonmás kiadás magyar nyelven mindezideig az egyetlen átfogó képet nyújtó, tudományos igényű munka a 12 fólió kötetes, közel 6000 oldalas Talmudról.

A héber "Talmud" szó "tanulás"-t jelent. Az ókori zsidóság vallási és tudományos műveként a szóbeli hagyományt tanulhatja olvasója.

Az 1921-1923-ban megjelent könyv reprintje.

1989 kiadás, hibátlan új állapotú példány

A Talmud könyvei (könyv) Dr. Molnár Ernő

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 
7 000 Ft
Nincs raktáron
Belül keresd Istent

Belül keresd Istent

Sri Vasudeva

25 inspiráló beszélgetés gyűjteménye Sri Vasudeva-val, melyeket 1995-1996 folyamán Trinidadban, különböző helyszíneken folytattak. A Belül keresd Istent könyv célja, hogy az olvasót elvigye egy belső utazásra, a szerző Sri Vasudeva saját Igazság tapasztalata alapján.
Sri Vasudeva Trinidadban született és a Karib-szigeteki Egyetemen szerezte műszaki diplomáját. Spirituális keresése Indiába vitte, ahol elmélyült jóga tapasztalatainak áldása és az Istennel való egység a teljes belső béke végső állapotába vezették. Életét egyetlen célnak szenteli azóta is, az emberiség spirituális felemelésének, azért, hogy egy békésebb, szeretettel teli, harmonikus világot alkothassunk.


„Áldásban bővelkedünk, mert megérintett bennünket felvilágosult lelkének gyönyörű tudatossága, annak, aki az Igazságot tanítja, mint ahogy azt a különböző korok Nagy Útmutatói tanították és példájukkal mutatták.”
Violet Assam-Collymore tiszteletes
Trinidad és Tobago Emeritus minisztere


Sri Vasudeva erőteljes hatású tanítóvá vált, aki áthidalja a filozófiák és a gyakorlat közötti szakadékot. Az őszinte önátadás és bölcsesség csakis a szerző személyes tapasztalatából származik. A Belül keresd Istent könyv biztosan beváltja a személyes átalakuláshoz kapcsolódó ígéretét.”
Deepak Raman, vezetőségi tag,
Trinidad és Tobago Védikus Misszió

Belül keresd Istent (könyv) író Sri Vasudeva

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
2 200 Ft
Nincs raktáron
Lélekben szabad vagy

Lélekben szabad vagy

Sri Vasudeva

Szellemi vezető Trinidad-Tobagoból, aki egyesíti az ősi bölcsességet a modern gondolkozással. Sri Vasudeva spirituális tanítóként és íróként működik. Missziója kiterjed az egész világra. 21 éves korában már nem elégítette ki az akadémikus tudás, hanem intenzív szellemi keresésre indult. Önmaga megismerésének bölcsességét kereste, ami biztosítaná az egész lénye feletti uralmat és képessé tenné arra, hogy az élethez sokkal harmonikusabban viszonyuljon.
Ez a cél vezérelte egész önmegismerési útja folyamán. E folyamat egy negyven napos visszavonulásban tetőződött be 1978-ban, amikor megtapasztalta tudatosságának teljes átalakulását. Ez 24 éves korában történt.
A megvilágosodás megtapasztalása ugyan visszavezette a felső tanulmányok és a munkavállalás világába, de egy fontos különbséggel. Célja ekkor már nem saját gyarapodása volt, hanem az, hogy szeretettel szolgáljon, és egy jobb emberi közösség létrehozásán munkálkodjék. Sri Vasudeva miután tanárként, mérnökként és menedzserként dolgozott, 1993-ban elhatározta, hogy teljes mértékben elkötelezi magát arra, hogy segítsen másokat önátalakító kibontakozásukban, s beteljesítse ezáltal élete misszióját. Nagyhatalmú jelenléte és látásmódja folyamatosan lelkesít, ihlet embereket az élet minden területén.
Sri Vasudeva az alapítója és vezetője a Blue Star non-profit és vallási elkötelezettségtől mentes nemzetközi szervezetnek.
www.blue-star.org

Lélekben szabad vagy (könyv) író Sri Vasudeva

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
1 500 Ft
Nincs raktáron

Sorrend: