Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Bach virágesszenciák

Főkategória >BACH VIRÁGTERÁPIA >Bach virágesszenciák

Sorrend:

APRÓBOJTORJÁN - Esszencia 1.

APRÓBOJTORJÁN - Esszencia 1.

Az őszinteség virága

Külső és belső konfliktusok felvállalására

Kedélyes, vidám emberek, akik szeretik a nyugalmat. A viták és veszekedések lehangolják, kifárasztják őket, így sok mindenről lemondanak azért, hogy mindezt elkerüljék. Gyakran vannak problémáik, zaklatottak, nyugtalanok, és gondterheltek, szenvednek testileg-lelkileg, gondjaikat mégis humoros álarc mögé rejtik. Barátként és társként nagyra értékelik őket. Gyakran nyúlnak droghoz vagy alkoholhoz azért, hogy kilátástalan helyzetükből elmeneküljenek, vagy könnyebben, jó kedéllyel viseljék megpróbáltatásaikat.

Az Apróbojtorjántermészetesség és a becsületesség eszenciája. Segít legyőzni a problémák elkendőzésének vagy elkerülésének szokását, és felébreszti a becsületesség vágyát. Nyitottabbá és lazábbá teszi az embert, ugyanakkor a konfliktusok vállalását erősíti.

 

APRÓBOJTORJÁN - Esszencia 1 . (Bach virágterápia)

 

 

 
1 600 Ft
BÉKALILIOM - Esszencia 34.

BÉKALILIOM - Esszencia 34.

A kommunikáció virága elválasztottságra, elkülönülésre

Azok számára, akik túlontúl büszkék, függetlenek, érinthetetlenek, a saját fejük után mennek.

Azoknak, akik egyedül szeretnek lenni, csendes, nyugodt, visszahúzódó emberek, akik zaj nélkül változtatják helyüket, finoman és keveset beszélnek. Függetlenek, csak önmagukra támaszkodnak. Nem befolyásolhatók, főleg saját véleményükre adnak. Tartózkodóak, másokat békén hagynak, saját útjukat járják, gyakran okosak és tehetségesek. Lelki békéjük és nyugalmuk szent számukra.

A Békaliliom a kapcsolati problémák szere. Nyitottabbá, barátságabbá tesz, leépíti a beteges belső távolságtartást és ezzel aktívan hat a magány ellen. Különösen hasznos akkor, amikor valaki negatív körülmények vagy kezdődő betegség hatására barátságtalanná, emberkerülővé válik (gyermekeknél gyakori). Természetellenes arrogancia vagy túlzott távolságtartás esetén ajánlott, hiszen gyakran ezek is csupán neurotikus viselkedésformák.

 

BÉKALILIOM - Esszencia 34., Bach virágterápia

 
1 600 Ft
BOHÓCVIRÁG - Esszencia 20.

BOHÓCVIRÁG - Esszencia 20.

A bátorság virága ismert félelmekre

Azok számára, akik szégyenlősek, visszahúzódóak és meghatározott dolgoktól félnek.

Akkor van szükség erre az eszenciára, ha az ember retteg a világ dolgaitól: fájdalomtól, balesetektől, sötétségtől, egyedülléttől, szerencsétlenségektől, a mindennapi élet eseményeitől. Az ilyen emberek  csendben és titokban szenvednek, problémáikról nem beszélnek nyíltan.

A Bohócvirág a félénkség elleni szer. Csökkenti a valós félelmeket, erősíti a veszélyek helyes és ésszerű felmérésének képességét, és általában bátrabbá tesz.

Különösen ajánlott olyan gyermekeknek, akik félnek minden új szituációtól.

 

BOHÓCVIRÁG - Esszencia 20., Bach virágterápia

 
1 600 Ft
BÜKKFA - Esszencia 3.

A tolerancia virága

 

Intoleranciára

Azoknak, akik hajlamosak kritizálni, másokkal szemben arrogánsan viselkedni.

 
1 600 Ft
CSERESZNYESZILVA - Esszencia 6.

CSERESZNYESZILVA - Esszencia 6.

A higgadtság virága

A kontroll elvesztésétől való félelem esetére azoknak, akiknek kontrollálatlan, irracionális gondolataik vannak.

Félelem a józan ész elvesztésétől, attól hogy az ember enged a késztetésnek, hogy félelmetes, szörnyű tetteket kövessen el, amelyeket valójában rossznak tart és elutasít.

A Cseresznyeszilva pszichés túlfeszítettség elleni szer. Olyan, mint az olaj, ami lecsillapítja a hullámokat, képes erős érzelmi töltésű helyzetekben a belső feszültség csökkentésére vagy a pszichózisok gátlására. Leépíti a belső konfliktusokat, mivel gyengíti a racionális kényszereket, valamint az érzelmek és indulatok erősségét. Nagyon hasznos minden olyan esetben, amikor valaki azt érzi, hogy tudati kontrollja egy erős érzelmi töltést hordozó élmény hatására csődöt mondhat, és nem képes többé uralni az érzéseit. Valamit olyasmit tenne, amit tulajdonképpen nem akar, és amit később megbánna.

 

CSERESZNYESZILVA - Esszencia 6. (Bach virágterápia)

 
1 600 Ft
DIÓFA - Esszencia 33.

DIÓFA - Esszencia 33.

A világra segítő

Változásra azoknak ajánlott, akik szenvednek a változástól, nehezen folytatják a már megkezdett dolgaikat.

Azoknak, akiknek  határozott ideáik és elképzeléseik vannak, ugyanakkor mások erősebb véleménye miatt néha hajlamosak feladni saját céljaikat. Ez az eszencia állhatatosságot és védelmet nyújt a külső befolyások ellen.

A Diófa a védekezőerő és a belső stabilitás szere. Pajzsot nyújt a külső behatások ellen, főként akkor, amikor az ember életének irányát meg akarja változtatni. Csökkenti a naiv jóhiszeműséget és az indokolatlan hiszékenységet, erősíti a személyiséget és lehetővé teszi a saját élet-elképzelés kialakítását, illetve megvalósítását.

Megkönnyíti a régi szokások felszámolását, megszabadít a függőségektől, általánosan hozzásegíti az embert ahhoz, hogy önmaga legyen. Segít az életben bekövetkező változások (fogzás, pubertás, klimax, születés vagy halál) zavartalan lezajlását.

DIÓFA - Esszencia 33., Bach virágterápia

 
1 600 Ft
ELSŐSEGÉLY CSEPP 39.

ELSŐSEGÉLY CSEPP 39.

Az elsősegély csepp más néven vészcsepp, életmentő csepp vagy rescue remedy, egy öt virágeszenciából álló készítmény, mely alkalmazása minden olyan esetben javasolt, amikor nincs idő lelkiállapotokat vizsgálni, és elemzésekbe bocsátkozni, hanem itt és most meg kell szüntetni a kialakult kellemetlen tüneteket. A keveréket Edward Bach maga állította össze, és kifejezetten akut helyzetekben használta. Alkalmazása, amint azt a neve is elárulja, elsősorban vészhelyzetekben, hirtelen jelentkező testi, vagy lelki trauma esetén ajánlott.

Kiválóan alkalmas az alábbi panaszok enyhítésére:

Testi traumák:
·          Baleseteknél, a balesetek miatti megrázkódtatás után
·          Műtét utáni regenerálódás esetén
·          Hirtelen előtörő fájdalmak, fejfájás, fogfájás enyhítésére
·          Menstruációs panaszok, görcsök csillapítására
·          Hirtelen fellépő betegségtüneteknél, allergiás rohamoknál
·          Külsőleg (borogatás): sebek, duzzanatok, csípések hatásainak  

           enyhítésére  

Lelki traumák:

·          Lelki sokkélmény (szakítás, haláleset, rossz hírek, megrázó 

           élmények)
·          Ijedtség
·          Nagy stressz, erős félelmek
·          Nagy családi veszekedések után

Megelőzésként:
·          Vizsgadrukk esetén
·          Állásinterjú előtt
·          Fogorvostól, repüléstől való félelem

 

ELSŐSEGÉLY CSEPP 39.  Bach virágterápia

 

 
1 600 Ft
ERDEIFENYŐ - Esszencia 24.

ERDEIFENYŐ - Esszencia 24.

Önmagunk elfogadásának virága

Önbüntetésre

Azok számára ajánlott, akik bűnösnek érzik és folyton vádolják önmagukat.

Ha sikeresek, akkor úgy érzik, hogy sokkal jobban megcsinálhatták volna, eredményeikkel és erőfeszítéseikkel soha nem elégedettek. Roppant szorgalmasak, de szörnyen szenvednek a maguknak bebeszélt hibáiktól. Néha mások hibáit is magukra veszik.

Az Erdeifenyő a bűntudat elleni szer. Enyhíti a lelkiismeretfurdalást, a bűntudatot, és a kényszeres tökéletességvágyat. Segíti az önelfogadást, az ember önmaga irányába érzett felelősségét és a szellemi függetlenséget. Serkenti a természetes és „bűntelen” életöröm képességét és sokszor eltűnteti az erkölcsi hátterű szexuális problémákat is.

ERDEIFENYŐ - Esszencia 24., Bach virágterápia

 
1 600 Ft
ERNYŐS MADÁRTEJ - Esszencia 29.

ERNYŐS MADÁRTEJ - Esszencia 29

A vigasz virága testi és lelki megrázkódtatásra

Azoknak, akiket testi-lelki trauma, sokkhatás ért.

Azok számára, akiknek a lelkét mérhetetlen elesettség, bánat nyomja, s ez egy időre boldogtalanná teszi őket. Nyomasztó hírek miatt fellépő sokkos állapot, közelálló személy elvesztése, baleset utáni ijedtség esetén alkalmazható szer.

Az Ernyős madártej a nagy áthangoló szer, amikor mély tudatosítási folyamatok megakadnak. Hasznos lelki vagy testi traumáklegyőzésében, képes a neurotikus viselkedészavarok leépítésére. Segít elviselni a terhes szituációkat és feldolgozni az ijesztő sokkélményeket. Speciális indikációs területe a rémálmok. Minden olyan esetben használni lehet, amikor az embernek az a benyomása, hogy a gyógyulási folyamatot megmagyarázhatatlan körülmények gátolják.

A rákterápia egyik legfontosabb  alapszere, mivel a rákos folyamatot súlyos lelki trauma váltja ki, és ilyenkor nagyon veszélyes a diagnózis miatti sokk, mivel a rákot sokan -hibásan – feltétlenül halálosnak tartják.

ERNYŐS MADÁRTEJ - Esszencia 29, Bach virágterápia

 
1 600 Ft
FEHÉR VADGESZTENYE - Esszencia 35.

FEHÉR VADGESZTENYE - Esszencia 35.

A gondolkodás virága eltúlzott gondolati aktivitásra

Azok számára ajánlott, akik nem tudják leállítani kavargó gondolataikat, visszatérő vagy nemkívánatos gondolatok, elképzelések gyötrik.

Mindazoknak, akiknek elméjén időnként nemkívánatos gondolatok, elképzelések, belső párbeszédek uralkodnak el. Nyomasztó gondolatok merülnek fel újra és újra, és ha időnként el is tűnnek, később makacsul visszatérnek, elűzve a lelki békét. Lehetetlenné teszik, hogy az ember örömeire, munkájára, vagy mindennapi kedvteléseire gondoljon.

A Fehér vadgesztenye a tiszta gondolatok szere. Megszabadítja az elmét a kínzó elképzelésektől, segít a negatív gondolkodás ördögi köreinek megszabadításában, a kényszeres gondolatok legyőzésében. Segíti a koncentrációs képességet, rendezi a gondolatokat és segít a problémák megoldásában. Javíthat a túlságosan megterhelő gondolkodás által kiváltott fejfájásokon és alvászavarokon is.

FEHÉR VADGESZTENYE - Esszencia 35., Bach virágterápia

 
1 600 Ft
FORRÁSVÍZ - Esszencia 27.

FORRÁSVÍZ - Esszencia 27.

A rugalmasság virága rugalmatlanság és önkorlátozás estén

Azoknak, akik túlságosan szigorúak önmagukhoz, merevek önmagukkal szemben.

Azoknak, akik túlságosan szigorúak, megtagadják maguktól az élet kellemes dolgainak élvezetét, mivel úgy vélik, nem egyeztethető össze elveikkel. Keményen kormányozzák önmagukat. Bármit megtesznek, amiről úgy gondolják, hogy egészségüket, erejüket, aktivitásukat szolgálja. Remélik, hogy életükkel példát mutathatnak másoknak, akik az ő elképzelésüket követik majd, s ezáltal jobb emberekké válnak.

A Forrásvíz az elnyomás és önmegtagadás elleni szer. Megszabadít a dogmatikus önfegyelemtől. Nyitottabbá tesz a saját érzések irányában, serkenti a szellemi mozgékonyságot és az életigenlést. A túlzott önfegyelem miatt kialakult görcsök és megkeményedések ellen is hat.

Egyfajta ős-gyógyszer; tiszta, érintetlen sziklaforrásból származik, amit a Nap energiája töltött fel. A Bach-eszenciák életelixírje, mivel gátolja az önromboló, önmegtagadó tendenciákat, és táplálja az építő életörömöt.

FORRÁSVÍZ - Esszencia 27., Bach virágterápia

 
1 600 Ft
FŰZFA - Esszencia 38.

FŰZFA - Esszencia 38.

A sors virága

Keserűségre, sértettségre

Azoknak, akiket olyan csapás ért, amit képtelenek harag és neheztelés nélkül elviselni, mivel az életet mindenekelőtt a sikerek alapján ítélik meg. Úgy vélik, hogy ilyen mértékű megpróbáltatást nem érdemeltek meg, ezért igazságtalannak tartják és borzasztóan el vannak keseredve. Emiatt gyakran kevesebb érdeklődést és aktivitást mutatnak azon dolgok iránt is, amelyeket azelőtt nagyon szerettek.

A Fűzfa a békülékenység és a bocsánat szere. Ellene hat a jogtalanul-kezeltség érzésének, a sértődöttségnek vagy a bosszúvágynak, belátóvá és békülékennyé tesz. Hasznos olyan gyermekeknél, akik akaratukat duzzogással és sértődésssel szokták érvényesíteni. Különösen ajánlott azoknak, akik sorsuk el nem fogadásából és alapvető életelutasításukból kifolyólag betegedtek meg: mert amíg ez az állapot fennmarad, addig nem gyógyulhatnak meg.

FŰZFA - Esszencia 38. Bach virágterápia

 
1 600 Ft
GYERTYÁN - Esszencia 17.

GYERTYÁN - Esszencia 17.

A rugalmasság virága mentális kimerültségre

Azoknak, akik úgy érzik, nincs elegendő fizikai vagy szellemi erejük és kitartásuk ahhoz, hogy cipeljék a vállukra nehezedő terheket.

A mindennapi élet gondjai túlzottnak, megoldhatatlannak tűnnek számukra, jóllehet feladataikat általában sikeresen teljesítik. Úgy gondolják, testi-lelki megerősítésre van szükségük ahhoz, hogy problémáikat könnyebben és jobban meg tudják oldani.

A Gyertyán a mindennapi életben való boldogulás szere. A kudarctól való félelem ellen hat, serkenti az egészséges teljesítési vágyat, vállalkozókedvet és önbizalmat ad. Megakadályozza, hogy az ember a túlhajszoltság érzése miatt betegségbe meneküljön.

 

GYERTYÁN - Esszencia 17., Bach virágterápia

 
1 600 Ft
HANGAFŰ - Esszencia 14.

HANGAFŰ - Esszencia 14.

Az identitás virága

Önszenvedélyre azoknak, akik állandóan társaságot keresnek, bár folytonosan önmagukkal vannak elfoglalva, csak a saját problémáikról beszélnek.

Roppant fontosnak tartják,hogy problémáikat másokkal is megvitassák. A hallgató személye viszont nem igazán fontos. A hosszabb-rövisebb ideig tartó magány boldogtalanná teszi őket.

A Hangafű az önteltség és az érvényesülési vágy ellenszere. Segíti a természetes önértékelés kialakulását és a kisebbrendűségi érzés lebontását. Erősíti a másokat érvényesülni hagyás és az elfogadás képességét. A hencegés és a szerénytelenség ellen hat. Különleges indikációja a hangoskodó szószátyárkodás. Megaláztatás következtében kialakuló betegségek esetén is érdemes használni.

 

HANGAFŰ - Esszencia 14., Bach virágterápia

 
1 600 Ft
ISZALAG - Esszencia 9.

ISZALAG - Esszencia 9.

A realitás virága

Álmodozásra azok számára, akik álmodoznak és nem igazán érdeklődnek az aktuális dolgok iránt.

Csendes, nyugodt, visszahúzódó emberek, akik pillanatnyi helyzetükben nem érzik túlságosan jól magukat. Szebb jövőt remélnek, ez jobban érdekli őket, mint a jelen, mivel úgy érzik álmaikat csak a jövőben válthatják valóra. Ha megbetegednek, kevés vagy egyáltalán semmilyen erőfeszítést nem tesznek javulásuk érdekében.

Az Iszalag a valósággal való egészséges viszony szere. Mindazon tendenciák esetén hatásos, amelyek eltávolítják az embert az élettől, ezért nemcsak ábrándozás, illúzórikus gondolatok vagy drogfüggőség ellen hat, hanem általánosan figyelmetlenség vagy álmosság esetén is hasznos lehet. Emellett iskolai problémákkal küzdő gyermekeknél, ha boldogtalan körülmények között élnek és hajlamosak a befelé menekülésre emiatt.

ISZALAG - Esszencia 9., Bach virágterápia

 
1 600 Ft
JERIKÓI LONC - Esszencia 16.

JERIKÓI LONC - Esszencia 16

A múlt virága túlzott nosztalgiázásra

Azoknak, akik a múltban élnek, régen elvesztett barátok, boldog pillanatok emlékei után vágynak, vagy be nem teljesült ábrándokat kergetnek, s nem hiszik el hogy lehetnek még olyan boldogok, mint amilyenek a régi szép időkben voltak.

A Jerikói lonc a kóros nosztalgia elleni szer. Felébreszti a jelen és a valóság iránti érdeklődést, elhalványítja a feltörő emlékeket. Segítséget nyújthat honvágy, nosztalgikus ábrándozás és különösen szomorúság esetén ( ami alapvetően annak a jele, hogy az ember nem képes elfogadni egy új élethelyzetet, mivel az előzőt szebbnek tartja). Javítja az új, barátságtalannak tűnő életkörülményekhez való alkalmazkodás képességét. Leépíti a valóság tagadásában gyökerező hajlamot a különböző szenvedélybetegségek kialakulására. 

 

JERIKÓI LONC - Esszencia 16., Bach virágterápia

 
1 600 Ft
KATÁNGKÓRÓ - Esszencia 8.

KATÁNGKÓRÓ - Esszencia 8.

Az anyaság virága

Az önzőség és a túlzott birtoklás csökkentésére

Azok számára, akik eltúlozzák a mások szükségletei és jóléte iránti aggódást, akik hajlamosak másokat manipulálni. Megkövetelik, hogy szeretteik állandóan a közelükben legyenek.

KATÁNGKÓRÓ - Esszencia 8.

 
1 600 Ft
KÉKGYÖKÉR - Esszencia 5.

KÉKGYÖKÉR - Esszencia 5.

Az intuíció virága

A belső hang meghallásáért

Azok számára, akikben nincs elegendő önbizalom, s mivel nem bíznak saját véleményükben, ezért képtelenek önállóan dönteni, állandóan másoktól kérnek tanácsot.

KÉKGYÖKÉR - Esszencia 5.

 
1 600 Ft
KISEZERJÓFŰ - Esszencia 4.

KISEZERJÓFŰ - Esszencia 4.

A szolgálat virága

Az önérvényesítés hiánya esetén

Azoknak, akik gyenge akaratúak, csendes, békés emberek, akik túlzottan kiszolgálnak másokat, könnyen elnyomhatók.

Kedves emberek, akik nagy igyekezetükben hajlamosak túlértékelni erejüket, végül inkább rabszolgákká válnak, mint kézséges segítőtársakká. Emiatt akár életcéljukat is elhanyagolhatják.

A Kisezerjófű az önfeladás és a kóros lemondás ellenszere. Növeli a személyiség erejét, serkenti annak tudatát, hogy az ember értékes és joga van az életre. Önállótlan, bátortalan vagy túlzottan jóindulatú, mindenekelőtt gyermekeknek adható, hogy megtalálják helyüket a társadalomban. Családterápiában gyakran használatos függőségek, vagy egyoldalú kihasználáson alapuló kapcsolatok kezelésére. Segíti az erőtlen személyiségű gyermekek szexuális fejlődését és felegyenesítő hatása miatt az alávetett helyzetű emberek gerincproblémáinak kezelésére is alkalmas.

 

KISEZERJÓFŰ - Esszencia 4. (Bach virágterápia)
 
1 600 Ft
MAGYAL - Esszencia 15.

MAGYAL - Esszencia 15.

A szívet megnyitó virág negatív, romboló gondolatokra

Azok számára, akiken gyakran eluralkodnak negatív érzelmek, mint a féltékenység, az irigység, a bosszúvágy vagy a gyanakvás. a haragos nyugtalanság különféle állapotai. Belül sokat szenvedhetnek, pedig gyakran nincs is valódi okuk a boldogtalanságra.

A Magyal a negatív érzelmek elleni szer. Csökkenti az agressziót, az ingerlékenységet, a haragot, a dühöt, a bosszúvágyat, segíti az agresszió tudatos kontrollját. Barátságosabbá, kompromisszum késszé, béketűrővé, szelíddé, valamint szeretetteljessé tesz. Természetesen nem képes a haragot vagy gyűlöletet egyszerűen az ellenkezőjére változtatni, ehhez a  mi tudatos munkánkra van szükség.

MAGYAL - Esszencia 15., Bach virágterápia

 
1 600 Ft
NAPVIRÁG - Esszencia 26.

NAPVIRÁG - Esszencia 26.

A kitörés virága félelem és pánik esetén

Azok számára, akik heves és szélsőséges félelmektől szenvednek.

Gyógyír vészhelyzetekre. Olyan esetekben használatos, amikor látszólag minden remény elveszett. Baleseteknél, hirtelen betegségeknél, olyankor, amikor az ember megrémült, vagy nagyon fél, ha a helyzet annyira súlyos, hogy az érintetten teljesen eluralkodik a rettegés.

A Napvirág elsősegély szer pánik esetén. Nyugalmat, higgadtságot, lélekjelenlétet, bátorságot és hidegvért ad. Hasznos balesetek vagy hirtelen jött erős behatások esetén, mivel feloldja a – lelki vagy fizikai – blokkot és visszaállítja a normális szellemi és vegetatív működést.

NAPVIRÁG - Esszencia 26., Bach virágterápia

 
1 600 Ft
NEBÁNCSVIRÁG - Esszencia 18.

NEBÁNCSVIRÁG - Esszencia 18.

Az idő virága türelmetlenségre

Azoknak, akik gondolkodásukban és tetteikben gyorsak, s úgy vélik, hogy mindent tétovázás és halogatás nélkül kell megtenniük.

Ha betegek azonnal meg akarnak gyógyulni. Képtelenek türelmet tanusítani a lassú emberekkel szemben, mivel a lassúságot helytelennek és időpocsékolásnak tartják. Az ilyen embereket megpróbálják gyorsabb haladásra serkenteni. Jobban szeretik, ha egyedül dolgozhatnak és gondolkodhatnak, így munkájukat saját tempójukban végezhetik.

A Nebáncsvirág az idegesség és nyugtalanság ellenszere. Türelmet, megfontoltságot, körültekintést, alaposságot ad. Segít a saját ritmus kialakításában és megtartásában időzavar esetén.

NEBÁNCSVIRÁG - Esszencia 18., Bach virágterápia

 
1 600 Ft
OLAJFA - Esszencia 23.

OLAJFA - Esszencia 23.

A megújhodás virága testi – lelki kimerültségre

Azoknak, akik testileg és szellemileg kimerültek, úgy érzik teljesen legyengültek, nincs energiájuk.

Azoknak, akik fizikai vagy szellemi nehézségekkel birkóznak,  úgy érzik nincs egy csepp energiájuk sem arra, hogy bármiféle további erőfeszítést tegyenek. Számukra a mindennapi élet kemény munka, öröm és élvezet nélkül.

Az Olajfa a kimerültség elleni szer. Általános erősítő hatással bír, képes a normális lelki és fizikai teljesítőképesség visszaállítására. Mindenfajta gyengeség esetén használható. Különösen akkor, ha szívproblémák állnak a háttérben.

OLAJFA - Esszencia 23., Bach virágterápia

 
1 600 Ft
REZGŐNYÁR - Esszencia 2.

REZGŐNYÁR - Esszencia 2.

A sejtelem virága

Szorongás és ismeretlen félelmek enyhítésére.

Nem valóságos, megmagyarázhatatlan félelmekre. Amikor az embert baljóslatú sejtelmek kínozzák, amelyről maga sem tudja, hogy mi is valójában. E tétova, rejtélyes félelmek nappal és éjjel egyaránt kísértenek. Az ilyesfajta problémáktól szenvedő emberek gyakran húzódoznak attól, hogy titkos félelmeiket megosszák másokkal.

 

Rezgőnyár bátorságot ad az élethez. A szorongások, balsejtelmek, tisztázatlan vagy alaptalan félelmek ellen hat. Erősíti a tudatalattiból feltörő dolgok tudatossá alakítását, az intuíciók vagy sejtelmek helyes értelmezésének képességét.

 

Javíthat a szorongással kapcsolatos testi panaszokon (pl. vegetatív labilitás, időjárásérzékenység, szívproblémák, hormonális zavarok) is.

 

 REZGŐNYÁR - Esszencia 2. (Bach virágterápia)

 

 
1 600 Ft
ROZSNOK - Esszencia 36.

ROZSNOK - Esszencia 36.

Az elhivatottság virága

Életünk nagy-nagy bizonytalanságára

Azoknak, akik nem tudják, mit is akarnak valójában, akik különösen az életcéljuk tekintetében bizonytalanok.

Azoknak, akik valami rendkívülit szeretnének véghezvinni, akik sok tapasztalatot gyűjtenek és mindent élvezni akarnak, amire csak lehetőségük nyílik. Problémájuk abból áll, hogy nehezen döntik el, hogy milyen tevékenységet válasszanak. Bár nagy bennük a lelkesedés, mégsem vonzódnak különösebben egyetlen területhez sem. Ez késlekedést és csalódottságot okozhat.

A Rozsnok a tiszta gondolkodás és az önmegvalósítás szere. Hosszabb időn át szedve helyreállítja a belső rendet és egyfajta észrevétlen megismerési folyamat révén rányitja az ember szemét önmagára és valódi belső igényeire. Világosságot és határozottságot ad, segít megtalálni a személyes elhivatottságot, nélkülözhetetlen krízisek idején, segít a hivatás vagy partner kiválasztásában, az élet újrakezdésében. Legyőzi az elégedetlenségből vagy belső homályosságból fakadó depressziót, ill. betegségeket. Hiányzó cél vagy elképzelés esetén is használható.

ROZSNOK - Esszencia 36., Bach  virágterápia

 
1 600 Ft
SÜLZANÓT - Esszencia 13.

SÜLZANÓT - Esszencia 13.

A remény virága

Reménytelenségre, azok számára, akik nagyon könnyen feladják, mert reménytelennek, megváltoztathatatlannak látják a helyzetüket.

Nagyon mélyről fakadó reménytelenség esetén, amikor az ember úgy érzi, hogy minden remény elveszett és számára nincs segítség.

A Sülzanót a reménytelenség ellenszere. Aktivizálja az élni akarást, segít abban, hogy az ember a csalódások és veszteségek közepette is pozitív  hozzáállást vehessen fel. Súlyos, reménytelennek tűnő betegségek esetén használata fordulatot hozhat. Különösen fontos a rákterápiában, mivel a gyógyíthatatlan rák ( ami egyébként viszonylag ritka) gyakran annak a jele, hogy a szervezet feladta a harcot a betegséget kiváltó okkal szemben.

SÜLZANÓT - Esszencia 13.,Bach virágterápia

 
1 600 Ft
SZELÍDGESZTENYE - Esszencia 30.

SZELÍDGESZTENYE - Esszencia 30.

A megváltás virága

Kétségbeesésre azoknak ajánlott, akiknek mély kétségbeesése és félelmeik már szinte elviselhetetlenek.

Azokban a pilanatokban van szükség erre az eszenciára, amikor az ember úgy érzi, hogy szenvedései elviselhetetlenné váltak. Amikor a lélek és a test elérkezik tűrőképessége határához; az ember úgy érzi nem bírja tovább, fel kell adnia. Ebben az állapotban sokszor úgy tűnik, nem marad más, csak pusztulás és megsemmisülés.

Szelídgesztenye a teljes kétségbeesés elleni szer. Egyfajta lelki „lágyítószer”, ami lehetővé teszi a valósággal szembeni, minden tekintetben blokkoló ellenállás és fenntartások feladását. Elfogadható lehetőséget nyújt a túlélésre, kiutat mutat látszólag elveszett helyzetekből is. Optimistábbá, realistábbá és humánusabbá tesz, segít az embernek elfogadni a gyengeségeit, s bizalommal telve a sors kezébe helyezni magát. Testi merevgörcs esetén is hasznos lehet.

SZELÍDGESZTENYE - Esszencia 30., Bach virágterápia

 
1 600 Ft
SZIKÁRKA - Esszencia 28.

SZIKÁRKA - Esszencia 28.

Az egyensúly virága harmónia utáni vágy, hangulatingadozás esetén

Azok számára ajánlott, akik határozatlanok, nehezen döntenek és kedvetlenek.

Azok számára, akik attól szenvednek, hogy képtelenek két dolog közül választani: először az egyik tűnik jónak, azután úgy látszik, hogy mégis a másik a megfelelő. Általában csendes, nyugodt, visszahúzódó emberek, akik egyedül viselik életük terheit, mivel nem hajlandók próblémáikat másokkal megosztani.

A Szikárka a határozatlanság elleni szer. Egyfajta belső világossághoz és következetességhez segít hozzá, csökkenti a csapongást és a szellemi szétszórtságot. Javítja a döntéshozatali- és koncentrációs képességet.

SZIKÁRKA - Esszencia 28., Bach virágterápia

 
1 600 Ft
SZILFA - Esszencia 11.

SZILFA - Esszencia 11.

A felelősség virága

Túlterheltségre azok számára, akik levertnek, stresszesnek és túlterheltnek érzik magukat a felelősség miatt.

Azoknak, akik jól végzik munkájukat, követik  életcéljukat, akik szeretnének az emberiség számára fontos dolgokat véghezvinni, de néha erőt vesz rajtuk a levertség, és úgy érzik, hogy vállalt feladatuk annyira nehéz, hogy emberi erővel képtelenség azt véghezvinni.

A Szilfa egyfajta elsősegélyszer olyan esetekre, amikor (elsősorban pszichés) összeroppanás fenyeget. Csökkenti a lelki stresszt, felszabadítja a blokkolt erőket, ezzel képessé teszi az embert a további küzdelemre. Nagy terhelések idején rendszeresen szedve megakadályozza, hogy az ember túlterhelje magát, és növeli a teljesítőképességet.

Súlyos, hirtelen fellépő betegségek esetén mindig szedni kellene, mivel felszabadítja az emberben lévő tartalék energiákat.

SZILFA - Esszencia 11.,Bach virágterápia

 
1 600 Ft
SZŐLŐ - Esszencia 32.

SZŐLŐ - Esszencia 32.

A tekintély virága túlzott dominancia esetén

Azoknak ajánlott, akik nagyon önteltek, túlzottan dominánsak, basáskodnak mások felett.

Határozott, fogékony emberek, akik biztosak saját képességeikben és magától értetődőnek tartják a sikert. Úgy vélik, hogy mindenkinek hasznára válna, ha elfogadná az általuk felajánlott segítséget, ami természetesen saját elképzeléseiket tükrözi, hiszen ők csakis jól végezheti el munkájukat. Ha betegek, ápolóikat is maguk akarják irányítani. Szükséghelyzetekben nagyon értékesek lehetnek.

 A Szőlő az aktív intolerancia elleni szer. Javítja a szellemi mozgékonyságot, a tanuló- és megismerőképességet, leépíti a kicsinyességet és a fanatikus makacsságot. Felszabadít a feltétlen meggyőződések vagy dogmatikus gondolatok kényszere alól. Toleránsabbá, nyitottabbá, emberbarátivá tesz, segít az életet élvezni. Csökkentin a túl erős fegyelmet, ellazít és ezzel minden olyan betegség ellen hat, ami elégtelen belső rugalmasság vagy engedékenység miatt alakult ki, pl. meszesedés vagy magas vérnyomás.

SZŐLŐ - Esszencia 32., Bach virágterápia

 
1 600 Ft
TÁRNICS - Esszencia 12.

TÁRNICS - Esszencia 12.

A hit virága

Bátortalanságra és akaratgyengeségre

Azoknak, akik szkeptikusak, nagyon kételkednek, könnyen eltántoríthatóak, pesszimisták.

Azoknak, akik könnyen elkedvetlenednek. Lehetséges, hogy betegségük leküzdésében, vagy életük különböző területein jól haladnak, mégis egy kis akadály vagy késedelem kétséget ébreszt bennük és kedvüket szegheti.

 

A Tárnics az akaraterő szere. Jól beválik csüggedt, feladásra kész, vagy általában gyenge embereknél, erősíti az akaratot, a bátorságot, az ellenállóképességet, optimistább életfelfogást alakít ki. Javítja a bajok legyőzésének vagy a vágyott célok elérésének képességét.

TÁRNICS - Esszencia 12., Bach virágterápia

 
1 600 Ft
TÖLGYFA - Esszencia 22.

TÖLGYFA - Esszencia 22.

A kitartás virága

Azok számára ajánlott, akik túlvállalják magukat, minden erejüket latba vetve küzdenek, még akkor is, ha ügyük teljesen kilátástalannak tűnik.

Elégedetlenek önmagukkal, ha a betegség meggátolja őket kötelezettségeik teljesítésében, vagy mások segítésében. Bátor emberek, akik a legnagyobb nehézségekkel is fáradtság nélkül szállnak szembe.

A Tölgyfa a hajthatatlanság és önfejűség elleni szer. Engedékenyebbé, hajlékonyabbá és kompromiszumkésszé tesz. Gyengíti a teljesítménykényszert, erősíti a sors elfogadását, és egyfajta ellazulást hoz. Ez a testre is kiterjed és képes a túl erős, akaratos, feladásra nem képes feszültségek okozta károk enyhítésére. Kedvező az érrendszer és mozgásrendszer degeneratív betegségeinek enyhítésére.

TÖLGYFA - Esszencia 22., Bach virágterápia

 
1 600 Ft
VADALMA - Esszencia 10.

VADALMA - Esszencia 10.

A megtisztulás virága a tisztulás elérésére

A Vadalma a megtisztulást hozó eszencia azok számára, akik tisztátalannak érzik magukat.

Ennek oka sokszor jelentéktelen apróság, máskor viszont komoly betegség is lehet, amelyet elhanyagolnak, miközben kevésbé fontos dolgokkal foglalkoznak.

A Vadalma az egészséges tisztaság szere. Testileg és lelkileg egyaránt hat. Egyfelő leépíti a kóros tisztátalanság- és bűnösségérzést, az undort, a kényszeres tisztaságmániát, másfelől általános vértisztítóként is hatásos. Különböző bőrproblémák, ekcémák, krónikus gyulladások vagy fertőzés elleni védelemként is segíthet. Aki sokat van betegek társaságában, az megelőzésként is szedheti.

VADALMA - Esszencia 10., Bach virágterápia

 
1 600 Ft
VADGESZTENYERÜGY - Esszencia 7.

VADGESZTENYERÜGY - Esszencia 7.

A tanulás virága, folyton ismétlődő hibákra

Azoknak, akik nem okulnak eleget tapasztalataikból és ugyanazt a hibát többször is elkövetik.

Azoknak, akik nem okulnak az élményeikből, s a többieknél tovább tanulják az Élet leckéit. Van, akinek akár egyetlen élmény is elegendő, mégis a legtöbb ember úgy érzi, hogy több tapasztalatra van szüksége ahhoz, hogy az aktuális leckét megtanulja. Ezért ugyanazt a hibát követik el  többször is, egészen addig, amíg végre tanulnak belőle, vagy mások kárából okulnak.

 

A Vadgesztenyerügy a szellemi érés és tapasztalás eszenciája. Javítja a tanulási képességet minden szinten. Segít a tapasztalatok gyűjtésében és lehető legjobb érvényesítésében. A szellemet nyitottabbá teszi, javítja a felfogóképességet, s általában fokozza az érdeklődést. Éppen ezért nemcsak az iskolai problémákkal küzdő gyemekek számára hasznos, hanem olyan felnőtteknek is, akik életükben nem fejlődnek kellőképpen, és mindig ugyanabba a hibába esnek.

VADGESZTENYERÜGY - Esszencia 7., Bach virágterápia

 

 
1 600 Ft
VADREPCE - Esszencia 21.

VADREPCE - Esszencia 21.

A fény virága depresszió esetén

Azoknak, akik hajlamosak a búskomorságra, a teljes kétségbeesésre, mintha egy hideg, sötét felhő árnyékolná be őket.

Azok számára, akik búskomorságra, vagy teljes kétségbeesésre hajlamosak. Mintha egy hideg, sötét felhő árnyékolná be őket, s rejtené el szemük elől a fényt és az életörömöt. Állapotuk okát nem feltétlenül lehet megtalálni vagy megmagyarázni. Ebben a helyzetben szinte lehetetlen boldognak és elégedettnek lenni.

A Vadrepce a depresszió ellenszere. Belső megtisztulást okoz, leépíti a depressziós hangulatot, a kedvetlenséget, mogorvaságot, lehangoltságot, a bátortalanságot és a pesszimizmust. Általában élénkítően hat és nyitott, kommunikatív viselkedésre ösztönöz.

VADREPCE - Esszencia 21., Bach virágterápia

 
1 600 Ft
VADRÓZSA - Esszencia 37.

VADRÓZSA - Esszencia 37.

Az életkedv virága

Rezignáltságra, fásultságra

Azoknak, akik ok nélkül érdektelenné, lemondóvá váltak a világ eseményei iránt, akik átsiklanak az életen, végzik a dolgukat, de nem tesznek különösebb erőfeszítést azért, hogy sorsukat jobbá tegyék és életükben élvezet leljenek. Harc nélkül lemondanak az életről.

A Vadrózsa a vállalkozókedv és az élet iránti érdeklődés szere. Segít kifelé fordulni, érdeklődőbbé, nyitottabbá, vállalkozókedvűvé tesz. Legyőzi az egykedvűséget, a szellemi tompaságot és a lemondást. Egyébként általában lábadozás idején ajánlott.

VADRÓZSA - Esszencia 37. Bach virágterápia

 

 
1 600 Ft
VASFŰ - Esszencia 31.

VASFŰ - Esszencia 31.

A lelkesedés virága túlzott lelkesedésre

Azoknak ajánlott, akik már-már fanatikusan hisznek elveikben, s ez a túlbuzgó hit feszültséghez, kimerültséghez, stresszhez vezet.

Azoknak, akiknek szilárd elképzeléseik vannak az életről, melyek számukra megfelelőek, s melyeket csak nagyon ritkán változtatnak. Legfőbb vágyuk, hogy a körülöttük élőket is megtérítsék saját életszemléletükre. Erős akaratúak és bátrak, mivel mindig biztosak abban, amit tanítani akarnak. Ha megbetegszenek, még sokáig talpon maradnak és folytatják munkájukat.

A Vasfű a stresszt okozó túlbuzgóság és a misszionáriusi erőszakosság elleni szer. Segít mások beállítottságát elfogadni és hagyni mindenkit a maga módján boldogan élni. Kitágítja a szellemi horizontot, és azt a felismerést közvetíti, hogy az ember nem minden igazság kútfője. Megakadályozza, hogy a vállalkozókedv és a tetterő önállósítsa magát, és stresszt okozzon. Ezért ideges feszültségek, álmatlanság, magas vérnyomás vagy görcsök kezelésére alkalmas.

VASFŰ - Esszencia 31.,Bach virágterápia

 
1 600 Ft
VÖRÖS VADGESZTENYE - Esszencia 25.

VÖRÖS VADGESZTENYE - Esszencia 25.

Az önállósodás virága

Túlzott aggódásra azoknak ajánlott, akik nagyon féltenek másokat.

Önmagukért gyakran már nem aggódnak, attól viszont rettegnek, hogy szeretteikkel szerencsétlen, szörnyű dolgok történnek.

A Vörös vadgesztenye a gondok és az önzetlen aggodalom elleni szer. Leszoktatja az embert arról, hogy másokért aggódjon, mivel erősíti a sorsba vetett hitet és az egészséges önbizalmat. Az aggodalmaskodás miatt kialakuló betegségek – mindenekelőtt idegi panaszok, keringési zavarok, szívpanaszok és tüdőbetegség – kezelésében is hasznos.

 

VÖRÖS VADGESZTENYE - Esszencia 25., Bach virágterápia

 
1 600 Ft
VÖRÖSFENYŐ - Esszencia 19.

VÖRÖSFENYŐ - Esszencia 19.

Az önbizalom virága önbizalom hiányra

Azoknak, akik nincsenek megelégedve önmagukkal, a környezetükben élőknél kisebb tehetségűnek érzik magukat. Úgy érzik sohasem lesznek sikeresek, ezért nem is próbálkoznak, nem tesznek igazi erőfeszítéseket a sikerért.

A Vörösfenyő az önbizalom szere. Leépíti a kisebbrendűségi komplexusokat és segíti a külső megerősítésektől független önbizalom kialakítását.

Gyakran van rá szükség primitív vagy kíméletlen környezetbe kerülő, vagy a társadalom szociális gondoskodásából kiszoruló, érzékeny gyermekek esetében.

Minden gerincprobléma esetén szedni kell (hosszabb időn át) személyiségerősítő pszichoterápiával kiegészítve.

VÖRÖSFENYŐ - Esszencia 19., Bach virágterápia

 
1 600 Ft

Sorrend:

Ezokönyvek Keleverustól 

Ezoterikus könyvekezoterikus pszichológia,

természetgyógyászati könyvek, a népi gyógyászat könyvei,

továbbá asztrológia-horoszkóp ezoterikus könyvek,

számmisztika könyveknumerológia könyvek  

tarot kártya  és angyal kártya, valamint az egészséges életmód,

paleolit, bach virágterápia könyvek és esszenciái,

a magyar őstörténelem műveinek webáruháza.


Az Ezokönyvek Keleverustól webáruházban

válogathat az  ezoterikus könyvekezoterikus pszichológia,

természetgyógyászati könyvek,népi gyógyászat,

az egészséges életmód kialakítását segítő reformtáplálkozás könyvek, 

az asztrológia-horoszkóp, számmisztika könyvek, numerológia könyvek 

multat, jelent és jövőt elemző  kiadványai közül, melyek az ezoterikus irodalom meghatározó ágazatai.

Továbbá az önismeret, pozitív gondolkodás, szeméyiségfejlesztés témakörét ismertető

ezoterikus könyvekbach virágterápia  és esszenciái, radiesztézia eszközei és könyvei,  tarot kártya és angyal  kártya

fali-, matrica-,hűtőmágnes-, energetizáló mandalák

valamint a magyar őstörténelmet bemutató könyvek között.


Fentiek mellett lehetősége van böngészni   további  ezoterikus könyvek,

az álomfejtés, horoszkóp, ezoterika, kabbala, mágia és meditáció,

karma-reinkarnáció érdekfeszítő ezoterikus könyvek választékából, 

a depresszió által okozott lelki problémák megoldását elősegítő 

 lélekgyógyászat, energiagyógyászat, ezoterikus könyvek,  

  a keleti tanításokat képviselő tao filozófia, buddhizmus ezoterikus  könyvek

a kínai orvoslás, a bioterápia, homeopátia, feng shui, ajurvéda, párkapcsolat-szerelem, családfelállítás témakörű ezoterikus könyvek között,

továbbá természetgyógyászat témakörében a

makrobiotika, paleolit étrend, méregtelenítés-böjt, táplálkozás-reformtáplálkozás,

aromaterápia, mozgásterápia, légzésterápia, fitoterápia, reflexológia, masszázs könyvek között

melyeket a kiválasztott könyv kategóriára klikkelve előhívhat, kinagyíthat,

ismerkedhet a tartalmukkal.


Szinte minden terméket

 

10%

 

kedvezménnyel vásárolhat!

 

 20.000.-Ft

 

feletti eseti vásárláskor

 

a szállítás ingyenes

 

Szaktudásommal, mint a MANTRA Alternatív Természettudományi Főiskola végzett parapszichológusa és ezoterikus szakkönyvellátója,

kérésére készséggel segítem választását.

 

Tel: 06-70-933-0021

E-mail: keleverus@gmail.com

 

Keleverus