Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

BACH VIRÁGTERÁPIA

Főkategória >BACH VIRÁGTERÁPIA

BACH VIRÁGTERÁPIA

A Bach virágterápia az öngyógyítás nagyszerű módszere

 

A Bach virágterápia az 1930-as években felfedezett olyan hatékony módszer, amely a növények virágaiból készült eszenciák által közvetlenül képes hatni a lelkiállapotra.

A Bach virágterápia rendszerét, amelyben 38 vadon élő virágot és növényt találunk, egy angol orvos, dr. Edward Bach fedezte fel. Elsősorban olyan gyógymódot keresett, amelynek segítségével bárki viszonylag könnyen megtalálhatja betegsége okát, és sikeresen kezelheti mind lelki, mind pedig testi bajait.

A Bach virágterápia, mint az öngyógyítás nagyszerű módszere segít megtalálni a lelki harmóniát, a megnyugvást és a békét ebben a rohanó világban.

A Bach virágterápia egyszerű és mellékhatásoktól mentes, ezért a cseppek egyre több család házi-patikájának állandó részét képezik. A Bach virágterápia sikere egyszerűségében rejlik, egyszerű, praktikus, így használata a mindennapokban bármikor áldásos hatású.

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 

 
A Bach-virágterápia fő jellemzői:

 • A Bach virágterápia rendszerében 38 virágeszencia található, melyek mindegyike egy-egy kedélyállapothoz társítható. A szerek kiválasztásához az egyén lelki, érzelmi állapotát kell meghatározni.
 • Az ember nemcsak test és lélek, mindenképpen rendelkezik egy transzcendentális résszel is.  A betegség a test-lélek-szellem hármassága közötti harmónia megbomlásából származik, ezért a gyógyulás lehetősége ennek a harmóniának a helyreállításával történhet, amely minden ember számára elérhető, hiszen önmagában hordozza annak lehetőségét.
 • A Bach virágterápia 38 eszenciája viszonylag könnyen átlátható (szemben a homeopátiában fellelhető több ezer szerrel).
 • Bach virágterápia hatásmechanizmusát tekintve a homeopátiával rokon jellegű, azonban a testi tünetek helyett csak az aktuális lelkiállapotot veszi figyelembe. A gyógyítás nem a testi tünetekre irányul, sokkal inkább az emberi lélek "diszharmonikus" vagy negatív állapotaira.
 • Bach virágterápia előképzettség nélkül is alkalmazható gyógymód, amely közvetlenül az ember energiarendszerére hat, nem pedig a fizikai testre. 
 • A Bach virágterápia széles körben elterjedt, így egyre több család otthonában is megtalálható.
 • dr. Edward Bach a Bach virágterápia rendszerén belül csak vadon élő növények virágait használta fel az eszenciák készítésére. A Bach virágeszencia oldat formájában kerül felhasználásra.
 • Bach virágterápia eszenciák előállítása egyszerű módszerekkel történik. Ilyen módszer a napoztatásos és a forralásos módszer is. Az elkészítési eljárásból fakadóan a Bach virágeszencia speciális és mellékhatástól mentes szer, így nem alakulhatnak ki allergiás tünetek sem, mivel nem tartalmaznak virágport, sem egyéb allergizáló anyagot.
 • A Bach-virágterápia során alkalmazott eszenciák túladagolása nem lehetséges – a teljes üveg tartalmának egyszerre történő elfogyasztása esetén sem okoz panaszokat, így a Bach virágterápia mind a felnőttek, mind a gyermekek számára biztonságos kezelési módszer.
 • A diagnosztikai eszközök közül sokféle megoldás jöhet szóba (pl. izomteszt (kineziológia), szenzibil, inga, kártya, spontán választás, asztrológia stb.). Ám dr. Edward Bach  szerint a megfelelő szer kiválasztásához valójában semmi másra        nincs szükség, csupán „józan észre”, beleérző képességre oda- és megfigyelésre, valamint a virágok ismeretére.
 • A Bach virágterápia hatékony kiegészítője lehet bármilyen terápiának, igy jól kombinálható a hagyományos orvosi és a természetgyógyászati módszerekkel.
A virágeszenciák az élet számos területén alkalmazhatók

Érzelmi problémák, a lelki egészség fenntartása és/vagy helyreállítása esetén

Valójában ez a Bach-virágterápia erőssége, hiszen dr. Edward Bach felismerve az érzelmeknek az egészségre gyakorolt hatását, már a kezdetektől fogva kutatta, hogyan lehetne közvetlenül a lélekre hatni, azt pozitívan befolyásolni. Ha az ember valamilyen negatív lelkiállapottól szenved (például a türelmetlenségtől, a féltékenységtől, a dühtől, az irigységtől vagy a félelemtől), akkor a Bach virágterápia eszenciáinak segítségével helyreállíthatja belső egyensúlyát, s így megelőzhető, hogy komolyabb betegség alakuljon ki. 

Személyiségfejlesztés, valamint a belső béke megteremtésének eszközeként: 

A Bach virágeszencia használata által az ember kialakíthatja a lelkében az egyensúlyt, megteremtheti a belső békét. A Bach virágterápia alkalmazása révén ez még akkor is sikerül, ha az egyén hajlamos negatív érzelmi állapotok szélsőséges előidézésére (pl.: bánat, levertség, szorongás, szégyenlősség, félősség, visszahúzódás, kóros önbizalomhiány stb…)

Akut és krónikus testi és lelki betegségek kiegészítő kezelése esetén: 

A Bach virágterápia módszere lehetőséget teremt az azonos betegségtől szenvedő emberek kezelésének különbözőségére, így a Bach virágterápia megvalósítja a természetgyógyászat egyik jelentős alapelvét, az egyedi, egyénre szabott kezelést.  dr. Edward Bach szerint a lelkiállapotokban megjelenő különbség mutatja, hogy elsősorban a lélek az, amely megbetegszik, tehát azt is kell kezelni. A krónikus betegségben szenvedők például gyakran türelmetlenné, ingerlékennyé és lemondóvá válnak. A virágeszenciák azonban reményt nyújtanak, és nyugalmat biztosítanak, s így beindulhat a gyógyulási folyamat. Manapság egyre több betegségről derül ki, hogy kialakulásának hátterében, jelentős százalékban lelki eredetű zavarok állnak.

Sokk és vészhelyzetek valamint lelki stresszhelyzetek gyors és hatékony kezelése esetén: 

Az 5 virágeszenciából álló keverék, az Elsősegély csepp elsősorban vészhelyzetekben, hirtelen jelentkező testi vagy lelki traumák esetén ajánlott, amikor kifejezetten gyors segítségre van szükség. Ez az eszencia rendkívül hatékonyan alkalmazható baleseteknél, a balesetek utáni megrázkódtatás enyhítésére, a műtét utáni regenerálódás gyorsítására, allergiás rohamok vagy hirtelen fellépő fájdalmak (fejfájás, fogfájás, menstruációs panaszok, görcsök) esetén, illetve bármilyen érzelmi trauma kezelésére. 

A Bach virágterápia mindenki számára könnyen elérhető módszer. Ha felkeltette érdeklődését és még többet szeretne megtudni, lapozzon bele a Bach virágterápia a mindennapokban című könyvbe. 

 

 

Ezokönyvek Keleverustól 

Ezoterikus könyvekezoterikus pszichológia könyvek,

természetgyógyászat könyvek, a népi gyógyászat könyvei,

továbbá asztrológia horoszkóp ezoterikus könyvek,

számmisztika könyveknumerológia könyvek  

tarot kártya  és angyal kártya, valamint az egészséges életmód,

paleolit, bach virágterápia könyvek és esszenciái,

a magyar őstörténelem műveinek webáruháza.

 

Az Ezokönyvek Keleverustól webáruházban

válogathat az  ezoterikus könyvekezoterikus pszichológia,

természetgyógyászat könyvek,népi gyógyászat,

az egészséges életmód kialakítását segítő reformtáplálkozás könyvek, 

az asztrológia-horoszkóp, számmisztika könyvek, numerológia könyvek 

multat, jelent és jövőt elemző  kiadványai közül, melyek az ezoterikus irodalom meghatározó ágazatai.

Továbbá az önismeret, pozitív gondolkodás, szeméyiségfejlesztés témakörét ismertető

ezoterikus könyvek, Bach virágterápia  és esszenciái, radiesztézia eszközei és könyvei,  tarot kártya és angyal  kártya

fali-, matrica-,hűtőmágnes-, energetizáló mandalák

valamint a magyar őstörténelmet bemutató könyvek között.

 

Fentiek mellett lehetősége van böngészni   további  ezoterikus könyvek,

az álomfejtés, horoszkóp, ezoterika, kabbala, mágia és meditáció,

karma-reinkarnáció érdekfeszítő ezoterikus könyvek választékából, 

a depresszió által okozott lelki problémák megoldását elősegítő 

 lélekgyógyászat, energiagyógyászat, ezoterikus könyvek,  

  a keleti tanításokat képviselő tao filozófia, buddhizmus ezoterikus  könyvek

a kínai orvoslás, a bioterápia, homeopátia, feng shui, ajurvéda, párkapcsolat-szerelem, családfelállítás témakörű ezoterikus könyvek között,

továbbá természetgyógyászat témakörében a

makrobiotika, paleolit étrend, méregtelenítés-böjt, táplálkozás-reformtáplálkozás,

aromaterápia, mozgásterápia, légzésterápia, fitoterápia, reflexológia, masszázs könyvek között

melyeket a kiválasztott könyv kategóriára klikkelve előhívhat, kinagyíthat,

ismerkedhet a tartalmukkal.

 

Szaktudásommal, mint a MANTRA Alternatív Természettudományi Főiskola végzett parapszichológusa és ezoterikus szakkönyvellátója,

kérésére készséggel segítem választását.

 

Tel: 06-70-933-0021

E-mail: keleverus@gmail.com

 

Keleverus