Új jelszó kérése

Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Partnereink

Hírek

Természetgyógyászati könyvek

Fő kategória >EZOTERIKUS KÖNYVEK >KÖNYV >ANTIKVÁR KÖNYVEK >Természetgyógyászati könyvek

Ezoterikus könyvek könyv antikvár könyvek Természetgyógyászati  könyvek


Sorrend:

A ​mosoly és ami mögötte van   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
A ​mosoly és ami mögötte van

A ​mosoly és ami mögötte van

Dombi Csaba

A szép fogak elengedhetetlenek a jó megjelenéshez. Magyarországon a fog és szájápolás sajnos még napjainkban is gyerekcipőben jár. Ez a könyv nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy megismertesse az olvasót mindazokkal a fontos tudnivalókkal, amik elengedhetetlenek az gyönyörű mosolyhoz. A fejezetek címei magukért beszélnek: a fogak, a fogágy és a szájnyálkahártya felépítése; a leggyakoribb fogbetegségek és elkerülésük módjai; a fog- és szájápolás eszköztára; a fogtisztítás helyes módja; a fogsor épségének és szépségének megőrzése; a szájüregi daganatok megelőzésének módszerei; a száj és a szervezet kölcsönhatása. Nem utolsó sorban bátorítás is szeretne lenni ez a könyv azok számára, akik eddig szorongással gondoltak a fogorvosi tevékenységre, és szeretné felhívni a figyelmet legújabb segítőtársainka, a fogászati higiénikusokra.

A ​mosoly és ami mögötte van (könyv) író  Dombi Csaba

 
1 800 Ft
Az Omega étrend   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Az Omega étrend

Az Omega étrend

antikvár példány, néhány oldalon aláhúzással

Judith Wills

Finom, egészséges és segít lefogyni Az Omega-étrend a fogyókúra és a kellemes közérzet forradalmian új megközelítését nyújtja. Egyszerre tanít meg helyesen táplálkozni és a legegyszerűbb és legtermészetesebb módon szabadít meg bennünket felesleges kilóinktól. Judith Wills, a sikeres szerző bemutatja önnek, miként válhat karcsúvá és javíthat közérzetén napi mindössze 12 egységnyi étel elfogyasztásával. Az Omega-étrend biztosítja szervezetünk számára az összes nélkülözhetetlen tápanyagot és a szükséges energiát kalóriaszámolgatás, címkeolvasgatás, méregetés, porciózás nélkül. Az Omega-étrend megmutatja önnek: - miért káros az egészségre nézve az alacsony zsírtartalmú étrend - mely ételek a legmegfelelőbbek a testsúly tartására - miként szabadulhat meg 14 nap alatt 3 kg-tól úgy, hogy később visszahízná - az Omega-étrend mellett szóló harminc egészségügyi érvet - milyen egyszerű az egészséges étrend Az Omega-étrend tápanyagellátás szempontjából a lehető legtökéletesebb étrend. Judith Wills Nagy-Britannia egyik legismertebb fogyókúra- és táplálkozástani szakértője.

Az Omega étrend (könyv) író Judith Wills

 
1 990 Ft
Csírakert a konyhában   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Csírakert a konyhában

Csírakert a konyhában

Ötletek,módszerek,receptek - Több mint 50 csírafajta!

Mark M. Braunstein

Csíráztatni könnyebb, mint gondolnánk! Munkánk eredménye már néhány nap elteltével ott díszeleg a konyhánkban, s amellett, hogy vidám látványt nyújt, fontos tápanyagokkal gazdagítja étrendünket és életenergiával tölt fel.

csírák a természet nagyszerű ajándékai, hiszen a magoncban ott található a teljes növény falatnyi méretű, ehető formában. Miért ne használnánk ezt a kicsi, ám hatalmas erejű csírát ételeink elkészítéséhez?

„A csírafélék képviselik a legegyszerűbben termeszthető, leggyorsabban növő és legfrissebb zöldséget. A velük járó költségek elhanyagolhatók, csodálatosan kiegészítenek bármilyen, egyébként szokványosnak mondható étrendet, és jelentős tápértékkel bírnak. A csírafélék természetes „vitaminpirulának”, illetve „ásványianyag- és fehérjepirulának” is tekinthetők.”

Csírakert a konyhában könyvből mindent megtudhatsz, amit a csíráztatásról és az egyes csírafajtákról tudni kell. Megismerheted több mint ötvenféle növényi csíra egészségre gyakorolt hatását. Kezdj neki már ma! a természet nagyszerű ajándékai, hiszen a magoncban ott található a teljes növény falatnyi méretű, ehető formában. Miért ne használnánk ezt a kicsi, ám hatalmas erejű csírát ételeink elkészítéséhez?
Kezdj neki már ma!

Csírakert a konyhában (könyv) író Mark M. Braunstein

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
1 900 Ft
Gyógynövények ​gyógyhatásai

Gyógynövények ​gyógyhatásai

Növényi gyógyszerek – hazai gyógynövényeink ismertetése, gyűjtésüknek módja és felhasználásuk a mindennapi életben az egészség szolgálatában

Varró Aladár Béla

Hajdanán elsősorban a növényekből készítettek orvosságokat. Kitapasztalták, melyik növény milyen betegség kezelésére alkalmas, s tudásukat füveskönyvekben jegyezték le. 
Ma, amikor az emberiség nagy része eltávolodott a természetes életmódtól, amikor a helytelen életvitel fenyegető megbetegedések lehetőségeit rejti magában, a természetgyógyászat a reneszánszát éli. A ma embere -még a szakemberek is- újra felfedezi az erdők, mezők virágaiban rejlő ősi gyógyító erőt. E modern kori „füveskönyvből” Varró Aladár Béla gazdag ismereteit, több évtizedes tapasztalatait és a népgyógyászat adatait ismerhetjük meg.

Gyógynövények ​gyógyhatásai (könyv) író Varró Aladár Béla

 
1 990 Ft
Gyönyörű életem   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Gyönyörű életem

Gyönyörű életem

Mina Dobic

az írónő eredeti dedikációjával

jó állapotú antikvár példány, utolsó oldalon bejegyzésekkel

Mina Dobic és családjának története olyan, akár egy modern Odüsszeia. Utazása az egészségbe, az elmúlt negyedszázad transzcendens történéseivel szövődik egybe: a kommunizmus és a szabad társadalom közötti harccal, a konvencionális orvoslás és a holisztikus gyógymódok közti konfliktussal, a modern családot szétválasztó centrifugális erőkkel és az őket összefűző összetartozás erejével. 
1987-ben a petefészekrák negyedik stádiumát diagnosztizálták Minánál, áttétekkel a májra és a nyirokrendszerre: mindössze két hónapot adtak neki. Eltért az orvosok által rendelt kezelésektől, nem vette igénybe a kemoterápiát, a besugárzást és elhatározta, hogy gyógyító diétát folytat, áttér a makrobiotikus életmódra. Hat és fél hónap múlva meggyógyult.

Gyönyörű életem (könyv) író Mina Dobic

 
3 200 Ft

Harmincnapos ​egészségkúra

Kathryn Marsden

A Fogyókúra az ételtársítás révén sikerét követően Kathryn Marsden megírta következő könyvét, a Harmincnapos egészségkúrát, amiben továbbfejleszti az ételtársítás alapelveit, és azokat az egészség tükrében vizsgálja.

Harmincnapos ​egészségkúra (könyv) író Kathryn Marsden

 
1 300 Ft
Otthonunk energiát adó növényei

Otthonunk energiát adó növényei

Iris Hammelmann

A növények egyéni energiamezőt fejlesztenek, melyet tudatosan használhatunk a szoba légkörének javítására és így jó közérzetünk érdekében. Mi a megfelelő kapcsolat ember és növény közt - erre felel ez a tanácsadó. Megtudja, mely növény hat kedvezően a környezetre és így önre is. Választ kaphatunk arra is, hogy lehet energetikailag a szobát a megfelelő növénnyel tisztítani. Tartalmaz részletes energia-bemutatót - mely növény milyen bajra jó. Energiaáram - hova kell tenni a növényt.

Otthonunk energiát adó növényei (könyv) író Iris Hammelmann

 
1 200 Ft
Tápanyagtáblázat   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]

Tápanyagtáblázat

antikvár példány 1999-es , olvasatlan, de monogramozott 

Bíró György · Lindner Károly

A testépítés, az egészséges életmód elengedhetetlen velejárója, az étkezésre való fokozott odafigyelés, a kalóriák számolgatása. A Bíró-Lindner féle Tápanyagtáblázat a legátfogóbb és a legszélesebb körben használt kalóriatáblázat. Azt is mondhatni, ebben a témában alapmű!

A könyvben nem csak egy részletes, mindenre kiterjedő és magyar specifikusságokat is tartalmazó kalóriatáblázatot találunk. Az első fejezetekben a szerzők közérthetően ismertetik a táplálkozásunkkal kapcsolatos alapfogalmakat, a makro- és mikronutrienseken át egészen az emésztésig. De részletes magyarázatokat találunk a könyvben a főzési eljárásoktól kezdve egészen a különféle ételdalékanyagokig. A könyv hasznos lehet mindenki számára, aki étkezési napló vezetésébe kezd. Az adatok áttekinthető, könnyen kikereshető formában állnak rendelkezésre, és évtizedes kutatómunka szavatolja a pontosságukat. A Tápanyagtáblázat olyan könyv, ami nem hiányozhat egyetlen testépítő és fitnesz-életmódot követő könyvespolcáról sem.

Tápanyagtáblázat (könyv) írók Bíró György · Lindner Károly

 
2 500 Ft
Természetes csodaszerek   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Természetes csodaszerek

Természetes csodaszerek

Ősidők óta bevált háziszerek és gyógymódok mindennapos használata

Dr. Manfred Köhnlechner

A megelőző terápia talán még soha nem volt ennyire nélkülözhetetlen, mint korunkban, amikor a technika behálózza a körülöttünk lévő világ minden talpalatnyi helyét: levegőnket füst mérgezi, vizeink szennyezettek. A megelőzés nélkülözhetetlen segítői a jól bevált háziszerek és a természetgyógyászat.
"Aki nem képes egészsége érdekében cselekedni, annak legyen ideje a betegségeire" - mondotta a szerző édesanyja, s ennek szellemében őrködött családja egészsége fölött. Házi patikáját a természet ajándékaiból állította össze, de a gyógyításhoz felhasználta a négy alapelemet is: a levegőt, a vizet, a tüzet és a földet.
Gondolták volna, hogy az alma kiválóan alkalmas a koleszterinszint csökkentésére, s megakadályozza a káros baktériumok elszaporodását? Hallották már, hogy a cékla elősegíti a vörösvértestek képződését, a retek pedig a máj és az epe működését? Tudják-e, hogy a káposzta gyógyító hatásának a legmakacsabb sebek nem állhatnak ellen, s hogy a körte és a sárgarépa segíti a barnulást?
Bizonyosan nem vonják kétségbe, hogy jó a háznál egy mindentudó "csodadoktor". E kis könyvecske gyakorlati segítséget nyújt a hétköznapok apró kellemetlenségeivel szemben. Tanácsai hasznosak a gyógyulni vágyóknak éppőgy, mint az egészségeseknek, akik a betegségekkel szemben még ellenállóbbak szeretnének lenni.

Természetes csodaszerek (könyv) író Dr. Manfred Köhnlechner

 
1 990 Ft
Aroma lexikon

Aroma lexikon

Michael Kraus

Noha Magyarországon több aromaterápiával foglalkozó könyv is megjelent az elmúlt egy-két évben, egy pillanatra se gondolja a Kedves Olvasó, hogy nélkülözheti az „aromalexikon”-t. Könyvünk nem egy a sok közül, hanem a maga nemében páratlan munka, mely közel 120 illóolaj részletes leírását tartalmazza, külsőleges és belsőleges felhasználási útmutatóval, ABC-rendbe szedett betegségek szerinti felhasználási javaslattal. Mindezek mellett e kötet mellékleteként egy színes poszterrel is meglepjük Önt, amelynek segítségével egy szempillantás alatt kiválaszthatja a problémáját leginkább megoldó illóolajat. Ha belelapoz kötetünkbe, megérti filozófiánkat, miszerint: „Csak a legjobb méltó arra, hogy képviseljük”

Aroma lexikon (könyv) író  Michael Kraus

 
2 500 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben
Életreceptek, ételreceptek   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Életreceptek, ételreceptek

Életreceptek, ételreceptek

Feketéné Bokor Katalin

...egy kis hozzáállásbeli változtatással (ez a legnehezebb!) bárki hozzákezdhet „élete legjobb döntésének" a meghozatalához; életmódjának a megváltoztatásához. Jelen könyv, melyet kezében tart az olvasó, az útkeresés gyakorlati megvalósításában nyújt elengedhetetlen segítséget. Külön öröm, hogy a leírások alapján az ételek könnyen elkészíthetők. Szerencsére a fűszerek helyes alkalmazásával a régi, jó, megszokott ízekről sem kell lemondanunk. A könyvben megtalálható receptek biztosítják, az ún. „halálos kettős" rostszegény étrend és zsírban gazdag étrend) távolról, „nagy ívben" történő elkerülését. Szeretne boldog és egészséges gyermekeket maga körül? Ha igen, akkor lásson hozzá MA a könyvben található receptek elkészítéséhez. Finom, egészséges ételeket kíván? Hogyan?

TARTALOM

Ajánlás 5
Bevezető 9
Egészséges, változatos vegán táplálkozás 12
A táplálkozásról 19
Az egészséges élethez szükséges tápanyagok 22
SZÉNHIDRÁTOK 22
ZSÍROK ÉS KOLESZTERIN 23
FEHÉRJÉK 27
ROSTANYAGOK 59
FOLYADÉKSZÜKSÉGLET 62
VITAMINOK 71
ÁSVÁNYI ANYAGOK 99
A vércsoport szerinti táplálkozásról 123
Általános tudnivalók 126
Vegeta elkészítése 128
Fűszereinkről 145
Fűszer kever ék 147
Vegán ételreceptek 148
KENYEREK, SÓS POGÁCSÁK 148
TEJEK, ITALOK 157
REGGELI ÉDES ÉTELEK:
KRÉMEK, MÜZLIK, KÁSÁK 162
SÓS KRÉMEK, PÁSTÉTOMOK 170
TEJFÖLÖK, NÖVÉNYI VAJAK 175
LEVESEK 178
ÖNTETEK - MÁRTÁSOK 191
RAKOTT ÉTELEK 195
TÖLTÖTT ÉTELEK 201
RÁNTOTT ÉTELEK 206
PÖRKÖLTEK 208
KASÍROZOTTAK 211
BURGONYÁS ÉTELEK 216
TÉSZTÁS ÉTELEK 219
LECSÓK 223
TOFU 224
CSICSÓKÁBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK 231
SALÁTÁK 233
SÜTEMÉNYEK 236
Édes sütemények 236
Sós sütemények 248
Tanácsolt heti étrend 250
Befejezés 254
Akar egészséges lenni? 261

Életreceptek, ételreceptek (könyv) író Feketéné Bokor Katalin

 
3 500 Ft
Jelenleg nincs raktáron,
ELŐRENDELHETŐ, a Kapcsolat menüben

Sorrend: