Termék kategóriák

EZOTERIKUS KÖNYVEK TERMÉKAJÁNLÓ

Természetgyógyászati könyvek

Főkategória >EZOTERIKUS KÖNYVEK >KÖNYV >ANTIKVÁR KÖNYVEK >Természetgyógyászati könyvek

Ezoterikus könyvek könyv antikvár könyvek Természetgyógyászati  könyvek


Sorrend:

30 napos méregtelenítő kúra   [ELŐRENDELHETŐ, az információk-kapcsolat menüben]
30 napos méregtelenítő kúra

30 napos méregtelenítő kúra

Tisztítsa meg szervezetét, és élvezze a méregmentes egészség állapotát

Levis Harrison

jó állapotú antikvár példány, néhány oldalon aláhúzással

Most lehetőség nyílik rá, hogy mindössze 30 nap alatt megfiatalítsa testét és elméjét egy egyedülálló és teljes körű testméregtelenítő program segítségével. Ez a könnyen követhető program az étkezést, a testet, az érzelmeket és az elmét egyaránt szem előtt tartva, ezeket holisztikusan kezelve hosszan tartó, jó közérzettel és erőnléttel ajándékozza meg követőit. A maga nemében egyedülálló programtervezet már az első néhány napon, mielőtt még a betegség kialakulhatna, elkezdi felszámolni a betegség okait, s Ön garantáltan egészségesebbnek és frissebbnek érzi majd magát.

30 napos méregtelenítő kúra (könyv) író Levis Harrison

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
2 500 Ft
Nincs raktáron
A böjt csodája

A böjt csodája

Patricia Bragg · Paul C. Bragg

Paul ​Bragg a leghíresebb amerikai életmeghosszabbítási szakértő, míg leánya, Patricia a táplálkozástudomány jeles képviselője. Bragg saját példáján keresztül bizonyítja, hogy szuperegészség érhető el a heti egyszeri táplálékmegvonással. Az igazi diéta ugyanis nem a gyümölcsnap beiktatása vagy az ivólevek napja, hanem a böjt – desztillált víz vagy meghatározott gyógyteák mellett. Éves szinten, bizonyos ritmus szerint több napos böjt is indokolt. Bragg képet ad arról is, hogy az olvasó miként követheti a böjt során saját szervezetében a méregtelenítés oly fontos folyamatát. Mint mondja: A TERMÉSZET AZ EMBERT SZÁZ ÉVNÉL IS HOSSZABB ÉLETRE TEREMTETTE, DE CSAK MI TUDUNK GONDOSKODNI ARRÓL, HOGY SZERVEZETÜNK – A TERMÉSZETNEK EZ A CSODÁLATOS ALKOTÁSA – JÓL MŰKÖDJÖN. Mindennapi táplálékaink a bomlási folyamat során egy sor mérget visznek be a szervezetbe, amely tisztulni kíván; ehhez a küzdelemhez kell a segítség. S a legjobb segítség a böjt; amelynek révén a múlté lesz a fáradtság, és a rosszkedv – ÚJ, CSODÁLATOS ÉLETERŐT NYERÜNK

A böjt csodája (könyv) Patricia Bragg · Paul C. Bragg

 
3 000 Ft
-23%
A fiatalodás művészete   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
A fiatalodás művészete

A fiatalodás művészete

Makrovegetáriánus receptek 

Horváth Éva · Szepesi Dóra

Ki ne szeretné megőrizni vagy visszanyerni fiatalságát, rugalmasságát, lendületét, egészségét, testi-lelki harmóniáját!? Sokszor azonban nem tudják, mit is tehetnének mindezért. Ebben a tanácstalanságban kíván segíteni Életmód sorozatunk legújabb, átdolgozott, kibővített kötete,amelynek szerzői azt vallják, hogy a makrovegetáriánizmus új távlatokat nyithat egy merőben új életmód felé, amely a Vízöntő korszakának megfelel. Ősi forrásokból merít, ötvözi a makrobiotika és a vegetárius diéta elemeit, de korok és égtájak táplálkozási tapasztalatát is befogadja és harmonizálja.

A fiatalodás művészete (könyv) írók Horváth Éva · Szepesi Dóra

 
2 200 Ft
Kedv. ár: 1 700 Ft
Kezdete: 2021.08.21
A készlet erejéig!
A légzés gyógyító hatása  ANTIKVÁR

A légzés gyógyító hatása

Természetes életmód sorozat

Ferencsik István

Az élet titka, az életrejtvény megoldása nem az izmok, hanem az ideg- és mirigyrendszer erejében és annak határtalan képességeiben rejlik. A légzéssel, a helyes, tudatosan alkalmazott légzéssel leszünk képesek – lehetőségeink határain belül – az agyat, szellemünk materiális közvetítőjét a legmagasabb fokra emelni, és így eljuttatni az emberiséget tudásunk segítségével a szeretet és a béke gondolatának elfogadásához. 

A légzés gyógyító hatása (könyv) író Ferencsik István

 

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 

 
1 800 Ft
A természetgyógyászat tankönyve 1. kötet

 

A természetgyógyászat tankönyve 1. kötet

Dr. Klaus-Christof Schimme

Dr. Klaus-Christof Schimmel 1931-ben született. Orvosi tanulmányainak befejezése után belgyógyász szakképesítést szerzett; 1967-től München-Haarlachingben a Természetgyógyászati Kórház főorvosa.
"A természetgyógyászat, mint a holisztikus orvoslás része holisztikus diagnosztikai és terápiás eljárásokat használ a prevencióban, a terápiában és a rehabilitációban. Ehhez a valódi természeti tényezőket részesíti előnyben a saját rendező és gyógyító erőinek támogatása céljából.

A természetgyógyászat tankönyve 1. kötet (könyv) Dr. Klaus-Christof Schimme

 
8 000 Ft
Aromaterápia   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Aromaterápia

Aromaterápia

Cathy Hopkins

Az elmúlt években erősen megnövekedett az érdeklődés az aromaterápia iránt. Egyre többen ismerik fel, hogy a növények gyógytulajdonságai, amelyek a belőlük nyert olajokban rejlenek, sokféle módon javíthatják egészségi állapotunkat és közérzetünket.
Ez az ismertető könyv elmagyarázza, mi az az aromaterápia, honnan és miből ered, hogyan használjuk az olajokat egészségünk, szépségünk érdekében, valamint a relaxálás elősegítésére, hogyan találjunk az aromaterápiában járatos szakértőt.

Aromaterápia (könyv) író Cathy Hopkins

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
2 200 Ft
Az idő a gazda mindenütt   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Az idő a gazda mindenütt

Az idő a gazda mindenütt

Népi természetismeret, időjósló megfigyelések és hiedelmek

Dr. Oláh Andor

A szerző hosszú évekig élt Békésben, és mint orvos, sok emberrel került kapcsolatba. Beszélgetései közben szó esett az időjárásról, a különböző légköri jelenségekről, betegségre, egészségre való hatásukról, hiedelmekről, félelmetes, misztikus mendemondákról. Összegyűjtötte ezeket a megfigyeléseket és következtetéseket, általuk elvezeti az olvasót az égitestek, a csillagok, a felhők, a „sárkányok, táltosok, boszorkányok” hallatlanul gazdag, színes és szinte elfelejtésre ítélt világba.

Az idő a gazda mindenütt (könyv) író Dr. Oláh Andor

 
3 450 Ft
Az ​Ember Hivatása és A Reforméletmód Prospektusa

Az ​Ember Hivatása és A Reforméletmód Prospektusa

Az ​Ember Hivatása és A Reforméletmód Prospektusa (könyv) író Bicsérdy Béla

 
3 600 Ft
-13%
Böjtölj az egészségedért   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Böjtölj az egészségedért

Böjtölj az egészségedért

134. oldalon szétnyílik a kötés

Ruediger Dahlke

Többre vágyik annál, mint hogy méregteleníti a testét és megszabadul a fölösleges kilóitól? Pozitív változásra vágyik az életében, teste és lelke összhangjára? Ebben a könyvben hozzáértő segítséget kaphat az egyik legelismertebb szakértőtől, aki az elmúlt 25 évben mindenkinél jobban megismerte páciensei igényeit és gondjait. Kezdőknek és haladóknak egyaránt elmagyaráz minden fontos tudnivalót, és számos ötlettel szolgál azzal kapcsolatban, hogy miként böjtöljünk a hétköznapokban, és hogyan őrizzük meg új életenergiánkat hosszútávon. Elmélete szerint a modern böjtölésnek kell igazodnia az ember igényeihez, nem pedig fordítva! Tartson velünk és fedezze fel a böjt kínálta csodálatos lehetőségeket! A böjt értelme és háttere Milyen gyakran, mennyi ideig és milyen időközönként böjtöljünk? Milyen zavaró tényezőkkel és problémákkal találkozhatunk? A böjtben rejlő lehetőségek - nyugalom, mozgás, méregtelenítés és a lélek táplálása Jellemző tünetek a böjt alatt Variációk böjtre - különböző módszerek Az előkészületek és a böjt pontos menete A böjt utáni új élet kezdete - az egészséges táplálkozás Meditációs gyakorlatok, nyugodt alvást segítő ötletek, különböző teák, gyümölcs- és zöldséglevek receptjei "A böjt ideje páratlan lehetőség arra, hogy megtisztítsuk testünket, nyugalmat találjunk, közelebb kerüljünk önmagunkhoz és tudatosítsuk a valóban fontos dolgokat. Azt kívánom minden olvasónak, ami nekem is megadatott böjtölés közben: fedezzék fel magukat és leljenek új, eddig nem ismert utakra problémáik megoldásához. Valóban könnyű egészségesen böjtölni, és végtelen sok örömet ad az élethez!"

Böjtölj az egészségedért (könyv) író Ruediger Dahlke

 
3 990 Ft
Kedv. ár: 3 490 Ft
Kezdete: 2021.07.18
A készlet erejéig!
Egészség savtalanítással

Egészség savtalanítással

A sav-bázis egyensúly visszanyerése

Harald Hosch

A ​szerző könnyen érthetően tájékoztat a sav-bázis egyensúlyról, és bemutatja, hogy modern élet- és táplálkozásmódunk miként zavarja meg ezt az egyensúlyt, és ez hogyan hat az emberi szervezetre. Azt is felvázolja, hogy a dr. F. X. Mayr regenerációs kúra hogyan állítja vissza ezt a harmóniát. A szerző Dr. Harald Hosch 15 éve természetgyógyász, Hallenbergben (Hochsauerland) egy terápiás centrumot vezet. Több népfőiskolán, valamint egy természetgyógyász iskolában is tanít. A modern táplálkozási és étkezési szokások, valamint a stressz és az egészségtelen életmód tönkreteszik a sav-bázis egyensúlyt, és egyre gyakrabban elsavasítják a szervezetet. És pontosan ez rakja le szinte minden betegség alapkövét! A túlsavasodás egyenes következménye lehet például a szívinfarktus, a reuma, a köszvény, a vesebetegségek, a szélütés, bőrbetegségek, a cukorbetegség, a gyomor- és bélbetegségek, csontritkulás, valamint a legtöbb rákos megbetegedés. A cellulitisznak, vagy közismert nevén narancsbőrnek is az egyik kiváltó tényezője a túlsavasodás. Ennek ellenére csak kevesen vezetik vissza ezeket a bajokat a sav-bázis egyensúly zavarára, mivel az összefüggéseket nem látják ezek között. Az igazi egészség tehát mindig a savak és a bázisok közti harmóniát jelenti. A könyv célja az, hogy az orvosi előismeretekkel nem rendelkező, érdeklődő olvasónak könnyen érthető áttekintést adjunk a sav-bázis egyensúlyról. Emellett megtudhatja azt is, hogy modern élet- és táplálkozásmódunk hogyan bontja meg ezt az értékes egyensúlyt, és hogy ez milyen változásokat okoz az emberi szervezetben.

Egészség savtalanítással (könyv) író Harald Hosch

 
1 990 Ft
Gyógynövény ​enciklopédia

Gyógynövény ​enciklopédia

Michael Castleman

„Már évek óta keresek egy olvasóbarát, tárgyilagos gyógynövénykalauzt. Végül is Michael Castleman gondoskodott erről. Attól függetlenül, hogy az olvasó érdeklődik-e a számára szükséges gyógynövények termesztése, azokból gyógyhatású szerek elkészítése iránt, vagy valamelyik gyógynövényszaküzletben vásárolja azokat, ez a könyv mindent el fog mondani, amit tudnia kell a természet orvosságainak hatásos használatáról.” Joe Graedon, a The People's Pharmacy (Népi gyógyászat) szerzője

Gyógynövény ​enciklopédia (könyv) író Michael Castleman

 
3 500 Ft
Kertészkedjünk ​a Holddal

Kertészkedjünk ​a Holddal

Claudia Graf

Ebből a könyvből megtudhatjuk, hogyan használjuk ki a Hold erőhatásait arra, hogy kis darabka földünkből gazdagon termő, virágoktól pompázó „holdkertet” varázsoljunk vegyszerek és sok fáradságot igénylő munka nélkül. Csupán azt kell tudnunk, mikor mit ültessünk, vessünk és arassunk. Az erre vonatkozó információkat még a nem beavatottak számára is könnyen érthetően közli a könyv. A könyv egyes fejezetei: Kertészkedjünk a Holddal – mit kell tudnia egy kertésznek vagy gazdálkodónak a Hold erőhatásairól. A Hold hatása mindennapjainkra – hogyan befolyásolja a Hold mindennapi életünket és közérzetünket.

Kertészkedjünk ​a Holddal (könyv) író Claudia Graf

 
2 900 Ft
Nincs raktáron
Lasergyógyászat   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Lasergyógyászat

Lasergyógyászat 

jegyzet

Gáspár Lajos

Lasergyógyászat (könyv) író Gáspár Lajos

 
3 900 Ft
Otthonunk energiát adó növényei

Otthonunk energiát adó növényei

Iris Hammelmann

A növények egyéni energiamezőt fejlesztenek, melyet tudatosan használhatunk a szoba légkörének javítására és így jó közérzetünk érdekében. Mi a megfelelő kapcsolat ember és növény közt - erre felel ez a tanácsadó. Megtudja, mely növény hat kedvezően a környezetre és így önre is. Választ kaphatunk arra is, hogy lehet energetikailag a szobát a megfelelő növénnyel tisztítani. Tartalmaz részletes energia-bemutatót - mely növény milyen bajra jó. Energiaáram - hova kell tenni a növényt.

Otthonunk energiát adó növényei (könyv) író Iris Hammelmann

 
1 500 Ft
Nincs raktáron
Tápanyagtáblázat   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]

Tápanyagtáblázat

antikvár példány 1999-es , olvasatlan, de monogramozott 

Bíró György · Lindner Károly

A testépítés, az egészséges életmód elengedhetetlen velejárója, az étkezésre való fokozott odafigyelés, a kalóriák számolgatása. A Bíró-Lindner féle Tápanyagtáblázat a legátfogóbb és a legszélesebb körben használt kalóriatáblázat. Azt is mondhatni, ebben a témában alapmű!

A könyvben nem csak egy részletes, mindenre kiterjedő és magyar specifikusságokat is tartalmazó kalóriatáblázatot találunk. Az első fejezetekben a szerzők közérthetően ismertetik a táplálkozásunkkal kapcsolatos alapfogalmakat, a makro- és mikronutrienseken át egészen az emésztésig. De részletes magyarázatokat találunk a könyvben a főzési eljárásoktól kezdve egészen a különféle ételdalékanyagokig. A könyv hasznos lehet mindenki számára, aki étkezési napló vezetésébe kezd. Az adatok áttekinthető, könnyen kikereshető formában állnak rendelkezésre, és évtizedes kutatómunka szavatolja a pontosságukat. A Tápanyagtáblázat olyan könyv, ami nem hiányozhat egyetlen testépítő és fitnesz-életmódot követő könyvespolcáról sem.

Tápanyagtáblázat (könyv) írók Bíró György · Lindner Károly

 
2 500 Ft
Természetes gyógymódok - almaecettel   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Természetes gyógymódok - almaecettel

Természetes gyógymódok - almaecettel

Margot Hellmiss

Az almaecet ősi népi gyógymód, de elfeledett ellenszere az öregedésnek is. Könyvünkben megtalálja, hogyan kezelheti eredményesen almaecettel a bor-, szív-, izom-, ízületi-, vese- és hólyagbántalmakat. Jól bevált háziszer: egyszerű, olcsó, házilag is előállítható.

Természetes gyógymódok - almaecettel (könyv) író Margot Hellmiss

 
3 290 Ft
Testünk üzenetei   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Testünk üzenetei

Testünk üzenetei

antikvár pl.

A szervek beszéde

Kurt Tepperwein

Mens sana in corpore sano – Ép testben ép lélek. Minden betegségnek oka van. A múltban ezeket főként hiánybetegségnek, alultápláltságnak neveztük: ma inkább hibás táplálkozásnak, stressznek és nagy lelki-szellemi kiegyensúlyozatlanságnak. Testünk pedig minderre fájdalmas és kivülről is látható üzeneteket küld: a betegségeket, amelyek arra figyelmeztetnek bennünket, hogy meg kell változtatnunk gondolkodás- és cselekvésmódunkat. Testünk üzeneteit. A könyv feltárja az összefüggéseket a stressz vagy érzelmi megterhelések, valamint a szervi megbetegedések között. Ezzel a könyvvel mindenki elsajátíthatja a szervek nyelvét és ennek segítségével felismerheti saját viselkedési – életvezetési hibáit.

Testünk üzenetei (könyv) író Kurt Tepperwein

 
3 290 Ft
A hátfájdalmak természetes gyógymódja

A hátfájdalmak természetes gyógymódja

Renate Zauner

Azok az emberek, akiknek feszes hátizmaik, porckorongkárosodásuk, fejfájásuk és migrénjük, isiászuk és egyéb gerincpanaszuk van, állandóan szenvednek a fájdalomtól. Sem reggel - felkeléskor -, sem a nap folyamán, munkájuk közben, sőt alváskor sem fájdalommentesek, sohasem érzik magukat valóban egészségesnek. Az injekciók és a tabletták csökkenthetik ugyan a fájdalmat, de tartósan nem szüntetik meg. A Gräfe und Unzer sorozat új kötete, a 'Természetes gyógyítás' segít abban, hogy fájdalmainak okát jobban megértse és bemutatja a hatásos kezelés lehetőségeit. A szerzőnő a fájdalmas állapotok okait írja le, ugyanakkor azokat a lelki terheléseket is elemzi, amelyek feszültséghez vezethetnek.

A hátfájdalmak természetes gyógymódja (könyv) író Renate Zauner

 
1 800 Ft
Nincs raktáron
A reuma gyógyítható   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
A reuma gyógyítható

A reuma gyógyítható

alsó külső részen kisebb foltok

A reumatikus betegségek megelőzése és természetes gyógymódja

Oláh Andor

A reumatikus betegségek nagyszámú előfordulásuk miatt népbetegségnek számítanak. Gyógyításában nagy szerepe van a betegek öngyógyításának. Ezt segíti elő a könyv, ismertetve az öngyógyító módszereket a gyógyteáktól az akupresszúráig. Ugyanakkor a gyógyító orvosok és természetgyógyászok számára is tartalmaz hatékony módszereket e betegség kezelésére.

A reuma gyógyítható (könyv) író Oláh Andor

 
3 450 Ft
Nincs raktáron
A természetes életmód receptjei   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]

A természetes életmód receptjei

Természetes életmód sorozat

Évszakok szerinti étrendek

Ferencsik István

A modern, ipari táplálékon élő ember tapasztalja, hogy fokozott mértékben jelentkeznek olyan betegségek, szervezeti gyengeségek és elváltozások, amelyekről az apja, nagyapja még csak nem is hallott. 
Az ember természetes tápláléka a gyümölcs és a gabona – mondta Mózes már több ezer évvel ezelőtt. A gyümölcs, a zöldség és a gabona életet ad, az életerőt fokozza. A nap sugárzását sűríti, konzerválja számunkra. Az ember természetes táplálékai nyersen fogyaszthatók, élvezhetők. Csak úgy jelentenek értéket. 
Ennek a gondolatnak a jegyében ismertet meg a szerző a természetes életmód táplálékaival, a MIT-MIKOR és a MIT-MIVEL fogyasztásának szabályaival.

A természetes életmód receptjei (könyv) író Ferencsik István

 
1 800 Ft
Nincs raktáron
A természetgyógyászat kiskátéja   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
A természetgyógyászat kiskátéja

A természetgyógyászat kiskátéja

Oláh Andor

Az ​életreform annyi, mint életünket gyökeresen megváltoztatni, a tökéletesedés útjára lépni, testi-lelki értelemben többnek lenni, mint amik vagyunk. Hinni abban, hogy nem szükségszerű, tőlünk függetlenül megvalósuló végzet a betegség, a szenvedés, a korai öregedés és a korai halál. Aki mindezt végiggondolva kész időt és energiát áldozni az egységes élet megvalósítására, annak ad elméleti és gyakorlati útmutatást Életreform-füzetek sorozatunk. 
A természetes gyógymódok kilenc osztatú körében – ahogy az ábrán is látható – ott a méregtelenítés, a reformétrend, a fitoterápia (gyógynövénykúra), az elemek, a mozgás, a pihenés, a jóga, a lelki gyakorlatok és a személyiségfejlesztés. E kilenc nagy egységet tekinti át a Kiskáté tömören, lényegre törően és jól használhatóan. A legalapvetőbb tudnivalók a gyógynövényekről éppúgy benne vannak, mint az önmasszázs technikája, a leghatásosabb jógagyakorlatok csakúgy, mint az agyagpakolás és a vízkúra, a legegyszerűbb légzőgyakorlatok, a talpreflexológia alapjai és a személyiség fejlesztésének útjai. Külön fejezet foglalkozik a reumával – melyből összegzésként kitűnik: a természetgyógyászat komplex módszer, testet-lelket egyszerre több módon gyógyít és kezel.

A természetgyógyászat kiskátéja (könyv) író Oláh Andor

 
2 900 Ft
Nincs raktáron
-20%
A vitalitás bibliája   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
A vitalitás bibliája

A vitalitás bibliája

Earl Mindell

A vitalitás bibliája (könyv) író Earl Mindell

 
1 990 Ft
Kedv. ár: 1 590 Ft
Kezdete: 2022.01.05
A készlet erejéig!
Nincs raktáron
Aroma lexikon

Aroma lexikon

Michael Kraus

Noha Magyarországon több aromaterápiával foglalkozó könyv is megjelent az elmúlt egy-két évben, egy pillanatra se gondolja a Kedves Olvasó, hogy nélkülözheti az „aromalexikon”-t. Könyvünk nem egy a sok közül, hanem a maga nemében páratlan munka, mely közel 120 illóolaj részletes leírását tartalmazza, külsőleges és belsőleges felhasználási útmutatóval, ABC-rendbe szedett betegségek szerinti felhasználási javaslattal. Mindezek mellett e kötet mellékleteként egy színes poszterrel is meglepjük Önt, amelynek segítségével egy szempillantás alatt kiválaszthatja a problémáját leginkább megoldó illóolajat. Ha belelapoz kötetünkbe, megérti filozófiánkat, miszerint: „Csak a legjobb méltó arra, hogy képviseljük”

Aroma lexikon (könyv) író  Michael Kraus

 
2 700 Ft
Nincs raktáron
Ayurveda mindenkinek   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Ayurveda mindenkinek

Ayurveda mindenkinek

India 5000 éves gyógyászata

Dahanukar - Thatte

Az Ayurveda-szó valószínűleg sokunk esetében ősz hajú, hosszú szakállú, tisztes kort megért bölcsek képét vetítheti lelki szemeink elé, akik minden idejüket azzal töltik, hogy különböző gyógynövényekből mindenféle nyűgre-nyavalyára jó csodaszereket gyártanak. Az ismeretlenség titokzatos ködébe burkolózva az Ayurveda tudománya a merev és meginghatatlannak tűnő elutasítástól kezdve a teljes elfogadásig és csodálatig a lehető legváltozatosabb reakciókat képes kiváltani azokból az emberekből, akik valamit is hallanak vagy olvasnak róla. De vajon mi is tulajdonképpen ennek az ősi tudománynak a lényege?
Ez az egyedülálló olvasmány igyekszik bemutatni azokat a főbb összefüggéseket (így a dosha-k, a dhatuk és a mala kapcsolatát), amelyek az Ayurveda tudományának az alapját képezik. Az indiai szerzőpáros színes hasonlatai által a dosha-k a "kormányzótanács tagjaivá", vagyis a "szervezet", tehát testünk vezetőivé válnak; a dhatu-k az ő "alattvalóikká", a mala pedig az ő "végtermékük", "eredményük" lesz. Egészségünk megőrzéséhez és betegségeink gyógyításához a szerzők gyógynövényalapú készítmények egész armadáját sorakoztatjuk fel, melyekből mi magunk is összeállíthajtjuk saját házipatikánkat, amely kisgyermekkortól a felnőttkoron át egészen az időskorig jó szolgálatot tehet számunkra különböző panaszaink esetén.
A szerzőpáros egyik tagja, Dr. Sharadini Dahanukar a bombay-i Seth G.S. Orvosi Egyetem & a K.E.M. Kórház gyógyszerész professzora. Orvosi pályája során kiterjedt tudományos kutatásokat folytatott az Ayurveda területén. Phulwa című Marathi-könyvéért a Maharashtra-kormány állami kitüntetéssel jutalmazta.
A szerzőpáros másik tagja, Dr. Urmila Thatte a Bombay-i Seth G.S. Orvosi Egyetem & a K.E.M. Kórház helyettes gyógyszerész professzora. A klinikai gyógyszerészetnek és az Ayurveda tudományának lelkes kutatójaként pályafutása során számos tanulmányt és értekezést jelentetett meg indiai és külföldi szaklapokban egyaránt.

Ayurveda mindenkinek (könyv) író Dahanukar - Thatte

 
3 990 Ft
Nincs raktáron
Az antibiotikumok alkonya   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Az antibiotikumok alkonya

Az antibiotikumok alkonya

Természetes alternatívák és ellenszerek

Leon Chaitow

Az antibiotikumok életet menthetnek. Ha viszont rosszul használjuk őket, az életünkre törhetnek. Nos, most Ön megalapozhatja egészsége védelmét – ez a könyv megmutatja Önnek, hogyan. A legtöbb antibiotikum súlyos károsodást okoz a bennünk lévő jóindulatú baktériumokban. Az újból és újból ismétlődő kúrák ahhoz vezetnek, hogy vissza-visszatérnek a bakteriális, vírus- vagy élesztőgomba-alapú fertőzések is, amelyektől a legyengült immunrendszerünk nem tud megszabadulni. Leon Chaitow nemcsak a fertőzéssel való szembeszállásra kínál alternatív módszereket, hanem az esetlegesen szedett antibiotikumok hosszú távú hatásainak megelőzésére is.

Az antibiotikumok alkonya (könyv) író Leon Chaitow

 
1 990 Ft
Nincs raktáron
-22%
Az arcreflexológia csodálatos módszere

Az arcreflexológia csodálatos módszere

antikvár pl. 2000. alul vízfoltos, erősen olvasott, belvilág tökéletesen olvashatő

A Dien Cham

A Dien Cham, az arcreflexológia bámulatos vietnami módszere lehetővé teszi a heveny betegségek egyszerű és hatásos gyógyítását anélkül, hogy automatikusan orvoshoz kellene fordulnunk. Segítségével újra egészségesek lehetünk orvosságok szedése nélkül, illetve a legkisebb idő ráfordításával meg is előzhetjük a betegségeket.

Ha ezt a módszert elsajátítja, alkalmazásával jól fogja érezni magát a bőrében, mindenkor és mindenütt, gyógyszerek és más segédeszközök nélkül. A bajok enyhítésére nincs szükség másra, csupán az ujjaira vagy egy gömbölyű végű töltőtollra az arcon lévő reflexpontok stimulálásához. Az eredmény sohasem várat magára: a fejfájás néhány másodpercen belül megszűnik, s a hátfájás sem lesz többé maradandó.

Az arcreflexológia csodálatos módszere (könyv) író A Dien Cham

 
4 490 Ft
Kedv. ár: 3 490 Ft
Kezdete: 2021.02.28
A készlet erejéig!
Nincs raktáron
Az Omega étrend   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Az Omega étrend

Az Omega étrend

antikvár példány, néhány oldalon aláhúzással

Judith Wills

Finom, egészséges és segít lefogyni Az Omega-étrend a fogyókúra és a kellemes közérzet forradalmian új megközelítését nyújtja. Egyszerre tanít meg helyesen táplálkozni és a legegyszerűbb és legtermészetesebb módon szabadít meg bennünket felesleges kilóinktól. Judith Wills, a sikeres szerző bemutatja önnek, miként válhat karcsúvá és javíthat közérzetén napi mindössze 12 egységnyi étel elfogyasztásával. Az Omega-étrend biztosítja szervezetünk számára az összes nélkülözhetetlen tápanyagot és a szükséges energiát kalóriaszámolgatás, címkeolvasgatás, méregetés, porciózás nélkül. Az Omega-étrend megmutatja önnek: - miért káros az egészségre nézve az alacsony zsírtartalmú étrend - mely ételek a legmegfelelőbbek a testsúly tartására - miként szabadulhat meg 14 nap alatt 3 kg-tól úgy, hogy később visszahízná - az Omega-étrend mellett szóló harminc egészségügyi érvet - milyen egyszerű az egészséges étrend Az Omega-étrend tápanyagellátás szempontjából a lehető legtökéletesebb étrend. Judith Wills Nagy-Britannia egyik legismertebb fogyókúra- és táplálkozástani szakértője.

Az Omega étrend (könyv) író Judith Wills

 
1 990 Ft
Nincs raktáron
Csírakert a konyhában

Csírakert a konyhában

Ötletek,módszerek,receptek - Több mint 50 csírafajta!

Mark M. Braunstein

Csíráztatni könnyebb, mint gondolnánk! Munkánk eredménye már néhány nap elteltével ott díszeleg a konyhánkban, s amellett, hogy vidám látványt nyújt, fontos tápanyagokkal gazdagítja étrendünket és életenergiával tölt fel.

csírák a természet nagyszerű ajándékai, hiszen a magoncban ott található a teljes növény falatnyi méretű, ehető formában. Miért ne használnánk ezt a kicsi, ám hatalmas erejű csírát ételeink elkészítéséhez?

„A csírafélék képviselik a legegyszerűbben termeszthető, leggyorsabban növő és legfrissebb zöldséget. A velük járó költségek elhanyagolhatók, csodálatosan kiegészítenek bármilyen, egyébként szokványosnak mondható étrendet, és jelentős tápértékkel bírnak. A csírafélék természetes „vitaminpirulának”, illetve „ásványianyag- és fehérjepirulának” is tekinthetők.”

Csírakert a konyhában könyvből mindent megtudhatsz, amit a csíráztatásról és az egyes csírafajtákról tudni kell. Megismerheted több mint ötvenféle növényi csíra egészségre gyakorolt hatását. Kezdj neki már ma! a természet nagyszerű ajándékai, hiszen a magoncban ott található a teljes növény falatnyi méretű, ehető formában. Miért ne használnánk ezt a kicsi, ám hatalmas erejű csírát ételeink elkészítéséhez?
Kezdj neki már ma!

Csírakert a konyhában (könyv) író Mark M. Braunstein

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
1 900 Ft
Nincs raktáron
Egészség és szépség akupresszúrával

Egészség és szépség akupresszúrával

Roger Dalet

Dr. Roger Dalet  professzor, a világszerte ismert francia orvos és szakíró gyakorlati és tudományos munkásságán kívül évtizedek óta képezi az orvosi egyetemek hallgatóit és a fiatal orvosokat; tanítja az akupunktúra és az akupresszúra elméletét és gyakorlati alkalmazását. Az ősi, hatékony gyógymódok Franciaországban az orvosi és a természetgyógyászati gyakorlatban már széles körben ismertekké váltak. 
A könyv részletesen, közérthetően tárgyalja a mindnyájunkat közvetlen közelről érintő egészségi és kozmetikai problémákat, kitűnően megindokolt és megszerkesztett témakörökben. 58 rajz és 108 fotó segítségével mindenki számára könnyen alkalmazhatóan szemlélteti a célra legmegfelelőbb akupunktúrás pontok akupresszúrás (ujjnyomásos) alkalmazásának lehetőségeit és hatékonyságát.

Egészség és szépség akupresszúrával (könyv) író Roger Dalet

 
3 500 Ft
Nincs raktáron
Életreceptek, ételreceptek   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Életreceptek, ételreceptek

Életreceptek, ételreceptek

Feketéné Bokor Katalin

...egy kis hozzáállásbeli változtatással (ez a legnehezebb!) bárki hozzákezdhet „élete legjobb döntésének" a meghozatalához; életmódjának a megváltoztatásához. Jelen könyv, melyet kezében tart az olvasó, az útkeresés gyakorlati megvalósításában nyújt elengedhetetlen segítséget. Külön öröm, hogy a leírások alapján az ételek könnyen elkészíthetők. Szerencsére a fűszerek helyes alkalmazásával a régi, jó, megszokott ízekről sem kell lemondanunk. A könyvben megtalálható receptek biztosítják, az ún. „halálos kettős" rostszegény étrend és zsírban gazdag étrend) távolról, „nagy ívben" történő elkerülését. Szeretne boldog és egészséges gyermekeket maga körül? Ha igen, akkor lásson hozzá MA a könyvben található receptek elkészítéséhez. Finom, egészséges ételeket kíván? Hogyan?

TARTALOM

Ajánlás 5
Bevezető 9
Egészséges, változatos vegán táplálkozás 12
A táplálkozásról 19
Az egészséges élethez szükséges tápanyagok 22
SZÉNHIDRÁTOK 22
ZSÍROK ÉS KOLESZTERIN 23
FEHÉRJÉK 27
ROSTANYAGOK 59
FOLYADÉKSZÜKSÉGLET 62
VITAMINOK 71
ÁSVÁNYI ANYAGOK 99
A vércsoport szerinti táplálkozásról 123
Általános tudnivalók 126
Vegeta elkészítése 128
Fűszereinkről 145
Fűszer kever ék 147
Vegán ételreceptek 148
KENYEREK, SÓS POGÁCSÁK 148
TEJEK, ITALOK 157
REGGELI ÉDES ÉTELEK:
KRÉMEK, MÜZLIK, KÁSÁK 162
SÓS KRÉMEK, PÁSTÉTOMOK 170
TEJFÖLÖK, NÖVÉNYI VAJAK 175
LEVESEK 178
ÖNTETEK - MÁRTÁSOK 191
RAKOTT ÉTELEK 195
TÖLTÖTT ÉTELEK 201
RÁNTOTT ÉTELEK 206
PÖRKÖLTEK 208
KASÍROZOTTAK 211
BURGONYÁS ÉTELEK 216
TÉSZTÁS ÉTELEK 219
LECSÓK 223
TOFU 224
CSICSÓKÁBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK 231
SALÁTÁK 233
SÜTEMÉNYEK 236
Édes sütemények 236
Sós sütemények 248
Tanácsolt heti étrend 250
Befejezés 254
Akar egészséges lenni? 261

Életreceptek, ételreceptek (könyv) író Feketéné Bokor Katalin

 
5 000 Ft
Nincs raktáron
Gyógyító talpmasszázs   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Gyógyító talpmasszázs

Gyógyító talpmasszázs

antikvár

Értsük meg és bánjunk helyesen testünkkel

Ferdinand Soder-Freichtenschlager

A Gyógyító talpmasszázs könyv nem a szokványos lábmasszírozásról írott kézikönyv. Természetesen ismerteti annak technikáját, fogásait, ám ennél sokkal többről szól: közérthető programot ad egészségünk megőrzésére, életerőnk fokozására. Így könyvünk energetikai és vitalitásfokozó segítség az Ön számára, amelyből részletesen megismerheti energiaháztartásának működését és a talpmasszás, a lábápolás, a gimnasztika kapcsolódási lehetőségeit. A lábmasszázs finom, mégis hatásos segítséget nyújt mindenkinek. A láb megfelelő zónáinak masszírozásával megelőzhetjük és meggyógyíthatjuk a különböző betegségeket.

Gyógyító talpmasszázs (könyv) író Ferdinand Soder-Freichtenschlager

Ezokönyvek Keleverustól webáruház

 
2 200 Ft
Nincs raktáron
Gyógynövények ​gyógyhatásai   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Gyógynövények ​gyógyhatásai

Gyógynövények ​gyógyhatásai

Növényi gyógyszerek – hazai gyógynövényeink ismertetése, gyűjtésüknek módja és felhasználásuk a mindennapi életben az egészség szolgálatában

Varró Aladár Béla

Hajdanán elsősorban a növényekből készítettek orvosságokat. Kitapasztalták, melyik növény milyen betegség kezelésére alkalmas, s tudásukat füveskönyvekben jegyezték le. 
Ma, amikor az emberiség nagy része eltávolodott a természetes életmódtól, amikor a helytelen életvitel fenyegető megbetegedések lehetőségeit rejti magában, a természetgyógyászat a reneszánszát éli. A ma embere -még a szakemberek is- újra felfedezi az erdők, mezők virágaiban rejlő ősi gyógyító erőt. E modern kori „füveskönyvből” Varró Aladár Béla gazdag ismereteit, több évtizedes tapasztalatait és a népgyógyászat adatait ismerhetjük meg.

Gyógynövények ​gyógyhatásai (könyv) író Varró Aladár Béla

 
2 990 Ft
Halimbai füveskönyv   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Halimbai füveskönyv

Halimbai füveskönyv

Gyógyteák és természetes gyógymódok

Szalai Miklós

A legendás halimbai esperest, dr. Szalai Miklóst (1902-1990) 1927-ben szentelték pappá. Hosszú élete során egy ország füves embere, aki a háború utáni nehéz időkben felelevenítette a katolikus lelkipásztorok hagyományos gyógyító tevékenységét. Gyógyteái orvosilag igazoltan jó hatásúak. E kötet gyógynövényes ismereteit, gyógyteáit örökíti az utókorra.

Halimbai füveskönyv (könyv) író Szalai Miklós

 
3 900 Ft
Nincs raktáron
Haramasszázs

Haramasszázs

A blokádok gyengéd oldása

Brigitte Gillessen

A hara - ahogyan a has is - az ázsiai gyógyászatban több, mint egyszerű testtájék, az életenergia központjának tartják. A has az egyes testrészeknek és szerveknek megfelelő reflexzónákra osztható, melyek gyengéd masszírozása élénkíti a vegetatív idegrendszert s csökkenti az idegi feszültséget. A fényképekkel illusztrált könyv Magyarországon elsőként mutatja be a haramasszázs technikáját. 

Haramasszázs (könyv) író Brigitte Gillessen

 
2 900 Ft
Nincs raktáron
Lélegzünk és létezünk   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]

Lélegzünk és létezünk

jóga a mindennapokban

Kártyikné Benke Etka

Hetven éves korom ellenére még mindig úgy érzem, hogy évről évre növekszik az erőm, a hajlékonyságom. Hogy meddig megy így, nem tudom még, de talán sokaknak példa lehet, hogy még nem késő... 25 éven át nem élhettem úgy hogy legalább egy kicsit valahol ne fájt volna valamelyik testrészem. Ha le tudtam jönni a fekhelyemről, akkor már egészségesnek tartottam magam. Három időszakban is annyira súlyos volt a fájdalom, hogy nem voltam képes megfordulni a másik oldalamra. Sokszor nem bírtam önállóan megmosni a nyakam vagy megfésülködni. Volt, amikor arra gondoltam, hogy... Ötvenöt éves koromig, a családban, a társadalomban is vissza-visszatérő szenvedéseim miatt - csak csökkent értékű munkaerő voltam, aki mindig segítségre szorult. Csak rövid időt tölthettem egy-egy munkahelyen, mindig az egészségi állapotomtól függően. Állandóan az orvosi rendelőket jártam, most már több, mint tíz év óta az orvos barátaim járnak hozzám, hogy gyógyuljanak."

Lélegzünk és létezünk (könyv) író Kártyikné Benke Etka

 
2 500 Ft
Nincs raktáron
Nagy Táltoskönyv   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Nagy Táltoskönyv

Nagy Táltoskönyv

Kovács András

Üzenet, ​örök életű szellemi hagyatékunkból, amelyet sikerült felébresztenünk álmából, kozmikus parabolánkban a Kárpát-medencében. A Táltosok módszerei és eredményeik. A tudás fájának gyümölcse megízlelhetővé vált minden érdeklődő nagyszellem számára. A történelmi múltunk csodáinak felismerésével, ősi titkos kódok, dimenziók, kapuk nyíltak meg sokunk előtt.
A láthatatlan világok érzéklete és az azokkal való bánásmód, az energetika, szellemtan, fehér mágia, új emberi csodákhoz adott szárnyakat valamennyiünknek. Felemelő érzés XXI. századunk hajnalán a régi világok egyetlen letéteményeseként, a reaánk hagyott örökséget felismerve mai nyelven megszólítani, megcselekedni. Megismerjük kozmikus lényünk működését, fizikai, energia érzelm, gondolati, intuitív, lélek, fény. és szellemvilágunkat.
Az önmagunkban felismerteket már ki tudjuk sugározni mások felé. Ez a sokszoros kisugárzás nem kíván többlet energiát, mint ahogyan egy szál gyertyánkkal meggyújtott több ezer gyertya meggyújtása sem csökkenti a mi gyertyánk fényét.
„A fény nem azért van, hogy véka alá rejtsük, hanem, hogy világítsunk vele!”
Aki a dimenzió tudója és nem a körülményei áldozata kíván lenni, hanem annak irányítója, az megismerkedik világaival. Így válik a világnak világává, így lesz a virágnak virága, az életfa virága, maga világos felismeréseivel a világosság hirdetője és kisugárzója.
Táltosa csak a magyar nemzetnek volt, aki egy személyben volt gyógyító, tanító, pap és a nemzettudat fenntartója. A Táltos hagyatékot őrzők, a fény megismerésének és felszabadításának nemes feladatát valljuk.

Nagy Táltoskönyv (könyv) író Kovács András

 
4 500 Ft
Nincs raktáron
Shiatsu - Gyakorlati kézikönyv   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Shiatsu - Gyakorlati kézikönyv

Shiatsu - Gyakorlati kézikönyv

Ohashi

A Shiatsu az az akupresszúra néven is ismert keleti masszírozási mód, melynél a test meghatározott pontjaira nyomást gyakorolnak, hogy a fájdalmat, feszültséget, kimerültséget és a betegségtüneteket csökkentsék. Az ugyancsak japánul tsubo-nak nevezett pontok speciális helyek a bőrben és a test izomrendszerében, ahol az idegek fájdalmat vagy kellemetlen érzést okoznak, ha a testben az áramló energia valamilyen akadályba ütközik. A Shiatsu-módszerrel ezeket a tsubo-kat kell kezelni. Bár a kezelés a betegnek eleinte fájdalmat okozhat, később azonban az energiaáramlás is megindul, és a beteg állapota jelentősen javul.

 

Ohasi, a Testről olvasás c.könyv szerzője, jó ismerője és oktatója a Shiatsu-technkának. Ezt a könyvet kifejezetten a nyugati kultúrákban élők számára írta. Tanító és segítő szándékkal, egyben figyelemmel a nyugati ember elvárásaira és szokásaira, szemléltető képek egész sorával könnyíti meg a különböző fogások otthoni elsajátítását.

Shiatsu - Gyakorlati kézikönyv (könyv) író Ohashi

 
3 000 Ft
Nincs raktáron
Shiatsu gyakorlati útmutató   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Shiatsu gyakorlati útmutató

Shiatsu gyakorlati útmutató

Oliver Cowmeadow

A japán masszázsból kifejlődött Shiatsu ugyanazon filozófián és orvosi elméleten alapszik, mint az akupunktúra és más keleti gyógyító módszerek. Szó szerinti jelentése "ujjal nyomás", de a Shiatsut gyakorlók használják a tenyerüket, térdüket és az alsókarjukat is, valamint különféle nyújtási technikákat is alkalmaznak. Egyszerű, de ugyanakkor hatékony kezelési módszer egészségünk és jó közérzetünk megőrzésére, betegségek kúrálására, valamint a jövőbeni panaszok megelőzésére.

Shiatsu gyakorlati útmutató (könyv) író Oliver Cowmeadow

 
3 490 Ft
Nincs raktáron

Táplálkozástudományi kézikönyv a természetgyógyászatban - TERMÉSZETGYÓGYÁSZATBAN

Hartmut Heine - Claus Leitzmann - Dr. Hellmut Lützner - Volker Schmiedel

Egyre jobban szaporodnak ismereteink arról, kogy a táplálkozásnak milyen fontos szerepe van az egészség megőrzése, ill. bizonyos betegségek megelőzése, s kezelése terén. Sajnos napjainkban az emberek többsége helytelenül táplálkozik, pedig a lényeg az, kogy olyan élelmiszereket fogyasszunk, amelyek a test számára kedvezőek, s a kedvezőtlen hatású termékeket hagyjuk el, de legalábbis csökkentsük. Ehhez nyújt segítséget jelen könyv, mely a különböző irányzatokat részletesen taglalja, bemutatva azok előnyeit és hátrányait. kevesebb

Táplálkozástudományi kézikönyv a természetgyógyászatban - TERMÉSZETGYÓGYÁSZATBAN (könyv) írók Hartmut Heine - Claus Leitzmann - Dr. Hellmut Lützner - Volker Schmiedel

 
8 400 Ft
Természetes csodaszerek   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Természetes csodaszerek

Természetes csodaszerek

Ősidők óta bevált háziszerek és gyógymódok mindennapos használata

Dr. Manfred Köhnlechner

A megelőző terápia talán még soha nem volt ennyire nélkülözhetetlen, mint korunkban, amikor a technika behálózza a körülöttünk lévő világ minden talpalatnyi helyét: levegőnket füst mérgezi, vizeink szennyezettek. A megelőzés nélkülözhetetlen segítői a jól bevált háziszerek és a természetgyógyászat.
"Aki nem képes egészsége érdekében cselekedni, annak legyen ideje a betegségeire" - mondotta a szerző édesanyja, s ennek szellemében őrködött családja egészsége fölött. Házi patikáját a természet ajándékaiból állította össze, de a gyógyításhoz felhasználta a négy alapelemet is: a levegőt, a vizet, a tüzet és a földet.
Gondolták volna, hogy az alma kiválóan alkalmas a koleszterinszint csökkentésére, s megakadályozza a káros baktériumok elszaporodását? Hallották már, hogy a cékla elősegíti a vörösvértestek képződését, a retek pedig a máj és az epe működését? Tudják-e, hogy a káposzta gyógyító hatásának a legmakacsabb sebek nem állhatnak ellen, s hogy a körte és a sárgarépa segíti a barnulást?
Bizonyosan nem vonják kétségbe, hogy jó a háznál egy mindentudó "csodadoktor". E kis könyvecske gyakorlati segítséget nyújt a hétköznapok apró kellemetlenségeivel szemben. Tanácsai hasznosak a gyógyulni vágyóknak éppőgy, mint az egészségeseknek, akik a betegségekkel szemben még ellenállóbbak szeretnének lenni.

Természetes csodaszerek (könyv) író Dr. Manfred Köhnlechner

 
2 590 Ft
Nincs raktáron
Termeszthető gyógynövények   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Termeszthető gyógynövények

Termeszthető gyógynövények

H. Mészáros Erzsébet

Ismeretterjesztő ​kézikönyvünk közel kétszáz növény leírását, hasznosításának lehetőségeit tartalmazza. 
Számtalan olyan fára, cserjére, konyhakerti növényre hívjuk fel a figyelmet, amelyeket szinte észre sem veszünk, vagy nem tudjuk, hogy egyes részeik gyógyszeripari alapanyagként hasznosulhatnak. 
Sok ismert gyógynövény mellett bemutatunk olyanokat is, amelyeknek ma még magyar nevük sincs. Néhány év múlva bizonyára nehezebb lesz velük betörni a piacra, mint ma, annyira egyszerű és jövedelmező a termesztésük. 
A gyógynövény-szaküzletek hálózata, a gyógyszeripar ugyanis egyre több gyógynövényt igényel, és gyűjtésésel egyre kevesebb biztosítható, mert állományaik annyira megfogyatkoztak, hogy a legfontosabb gyógynövények legtöbbjét a természetes lelőhelyeken védett növénnyé nyilvánították. 
A megoldás: termeszteni kell ezeket is. Úgy is érdemes, ha csak saját gyönyörűségünkre, egészségünk érdekében foglalkozunk velük. De gazdasági hasznukat szem előtt tartva is termeszthetjük őket. 
Kötetünk ehhez kínál útmutatót.

Termeszthető gyógynövények (könyv) író H. Mészáros Erzsébet

 
1 990 Ft
Nincs raktáron
Vércsoport-diéta   [ANTIKVÁR KÖNYVEK]
Vércsoport-diéta

Vércsoport-diéta

A négy vércsoportnak megfelelő életmód-, fitnesz- és táplálkozási tanácsok

Beatrice Wagner · Frank Liebke

Melyik vércsoport, A, B, O vagy AB? A válasz már az ideális testsúlyhoz vezető utat is magában foglalja. Hiszen a vércsoportoktól függően a szervezet különbözőképpen hasznosítja a tápanyagokat. A könyv az egészséges életmód egy új alternatíváját mutatja be, táplálkozási tanácsokkal látja el az olvasót, sportolásra vonatkozó ötleteket ad. Megmutatja, melyik típus milyen módszerekkel előzheti meg a rá jellemző betegségek kialakulását. Az olvasó megismerheti az érem másik oldalát is: mivel érvelnek a vércsoportelmélet ellenzői? A könyvben olyan emberek is beszámolnak tapasztalataikról, akiknek életét az új diéta gyökeresen megváltoztatta.

Vércsoport-diéta (könyv) írók Beatrice Wagner · Frank Liebke

 
2 700 Ft

Sorrend: